Zaloguj się

View Full Version : Wprowadzenie nowego czaru do domku.

Turoczeek
15-12-2013, 13:15
Jak wiadomo na razie mamy 6 głównych czarów

Inkantacja Opis
aleta sio Lista gości
aleta sio duo Druga lista gości
aleta grav Lista ownerów danych drzwi
aleta som Lista subownerów
alana sio Ucieczka z domku
alana sio nick Wyrzucenie osoby z domku

Również jak wiadomo tylko właściciel może dawać somy, gravy.

Moim zdaniem należy wprowadzić jeszcze jeden czar bądź zmodyfikować "aleta som", aby można było dawać czar "aleta grav".

#down

No tak, ale może dawać go tylko właściciel. A mi chodzi o to, aby inni mogli go dawać.

#II edit
Nie rozumiem dla czego ludzie dają nie, przeszkadzałoby wam to, jakby dodali jeden czar więcej? :< Duże ułatwienie dla wielu ludzi.

Demon
15-12-2013, 14:41
Powiem Ci, ze nie bardzo rozumiem w czym problem, przeciez aleta grav jest to czar, dzieki ktoremu nadajesz danej osobie prawo do otwierania drzwi
chodzi mu o to, że osoba, która jest współwłaścicielem domku też powinna mieć prawo do dawania możliwości otwierania drzwi

nie rozumiem po co, właściciel to właściciel, współwłaściciel to co innego, nie szukajmy dziury w całym

Zarexoholik?
15-12-2013, 15:22
Oczywiście jestem na TAK. Miałem tyle razy problem z tym, że domek mam zapisane na przypadkowego chara, a jak gram charem, który jest zapisany jako współwłaściciel to nie mogę nikomu dać aleta grav na drzwi. Muszę wtedy się przelogować na zupełnie inną postać.

Także dodanie dodatkowego czaru dzięki, któremu wyświetli się lista współwłaścicieli, którzy mogą dać innym możliwość otwierania danych drzwi jest sporym ułatwieniem.

Dementor
15-12-2013, 16:03
Oczywiście jestem za. Często ludzie domek mają przypisany na jakiegoś "noob chara". Również przy Guild House'ach istnieje ten problem, że trzeba czekać na właściciela domu, vice jedynie mogą nas zaprosić... Wydaje mi się, że nie będzie z tym aż tak dużo pracy, a jednak będzie to pomocne i ułatwi gre.

Sasza
15-12-2013, 16:55
A ja jestem na nie, ponieważ standardowe czary do domku są wystarczająco odpowiednie do wymagań gracza, który posiada domek. Po co jakieś inne pierdoły i bawienie się w pisanie skryptów?

aleta sio
aleta sio duo
aleta grav
aleta som
alana sio
alana sio nick

W zupełności starczą wymienione wyżej komendy. Nigdy nikomu to nie przeszkadzało, więc po co to zmieniać? Szkoda czasu na dodawanie takiej komendy, którą będzie używało maksymalnie 5 osób. Niech ważniejszymi sprawami się zajmą.

Ktoś II
15-12-2013, 19:49
Wg. mnie taki czar jest zupełnie zbędny. Nigdy nie miałem tego typu problemów więc mój głos w sondzie to nie. Pozdrawiam The Best

Przystojniaczek
19-12-2013, 11:02
Turoczek oczywiście jestem przeciwko wprowadzeniu takiej komendy .. bezsensu i za bardzo ryzykowne

Sorc Aka Siochacz
19-12-2013, 23:18
Ja bym dodał czary jak dla domku gildijnego aleta all guild i alleta vice guild:confused:
Osoba na którą jest gildia dodaje wszystkim z gildii znajomym dostęp do GH bez bawienia się w aleta sio/aleta sio duo.
No i ma możliwość w tym aleta all guild czarze dodanie wszystkich znajomych z gildii bez możliwości otwierania domku, a w alleta vice guild otwieranie domku tylko przez vice liderów ;)

First Legend
20-12-2013, 13:21
Jestem na TAK.
Poniewaz bardzo to sie przyda i ulatwi sprawe w przypadku Zarexa