View Full Version : Jajka
Wchodzę z propozycją o użyciu jajek co minutę lub dwie. Czemu? ponieważ pieprzy obecny balans, taki ms/ed użyje ringa i jedzie cały czas nas z czaru i jednocześnie używa jajek. Jak wiadomo ek/rp nie wytrzymają długo na utamie przy msie/edzie. Dodaje ankietę.
@down
Nie wiem czy wiesz co to znaczy "pvp" ale na chwile obecna na to nie wygląda. Teraz wygląda to tak, kto ma więcej jajek ten wygrywa, to ma tak wygląda? nie ośmieszaj się. A taki "stark" nie skoczy na daszek bez jajek, ponieważ się boi.
To zróbmy exhaust, jeśli chcesz użyć jajek to nie mozesz czarów. Najlepsze to byłoby wyjście
Balans będzie ogarnięty w inny sposób.
Jajka nie mogą być zablokowane w taki sposób ze względu na wykonywanie questów przez ms/ed.
PS. Kto Tobie jako ek broni używać jajek do odnawiania hp gdy ms/ed wali spam? :)
Teraz płacz, że ms ed ma jajka i ek i rp sobie nie radzi. Hahahah beka
Jajka są i będą. Tobie nikt nie broni ich używać.
NIE
Skoro nie wyrabiasz z maną/hp to również zacznij używać jajek. Masz dostęp na Nile to nalootaj sobie ew. kup od któregoś z graczy ;)
#t
Co do tematu jestem na nie, jak wspomniał #Squid (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=29675) ed/ms używa ich do różnych misji, nawet ek od czasu do czasu.
ʍǝǝʞ aka vimpexx
20-12-2013, 13:41
Jestem na nie, nikt nie zabrania Ci używać jajek na ek, aby odnowić sobie hp.
Niech zostanie jak jest :)
Sorc Aka Siochacz
20-12-2013, 13:44
Jestem w 100% na TAK.
Obecny balans na APO taki zjebany jest a dodając do lootów jajka tym bardziej.
Teraz na 900+ lvl ek itp da radę się zabić Warmastera na arenie Expgard + ładnie dojść do finał roomu w Dao pokonując Damage Apocalypto na jajkach, a w finał roomie zabić Minosa oraz Mastera Atoma zamiast w labiryncie Volcano od 1111lvl po misjach i oddaniu BH.
Co wiążę się z tym? Oczywiście mega itemy typu Ultimate Weapon oraz Shaman skirt
Shaman Skirt -Niepozorna słomiana kiecka, która została zaklęta przez potężnych szamanów. Posiada Arm:3, zwiększa ataki magiczne o 3% i zmniejsza otrzymywane obrażenia od magii również o 3%
Ultimate Weapon - Broń ostateczna, którą posiadają jedynie nieliczni. Posiada Atk:100, Def:100 i +40% critical hit.
Myślę, że te itemy są za lekkie do wykonania w questach na dzień dzisiejszy.
Mi to tam kompletnie nie przeszkadza ;[ jak dla mnie może i zjeść 1kk jajek nna 1 solo skoro chce tracić tyle kcc by nie paść od ek bądź też zabić kogoś i pozbawić go aż 1 use to prosze bardzo ;] poza tym na dzień dzisiejszy nie każde jajko działa prawidłowo wiec niech sobie jedza .
Sam używam na expie bo nie chce mi sie czasami manasować podobnie jak na minosie czy creatorze .
..:Too Get:..
20-12-2013, 14:20
Zmniejszyć częstotliwość wypadania jajek z nilów to i cena wzrośnie.
Wtedy używanie jajek w pvp będzie droższe i niektórzy przestaną tak często używać.
@edit
Dlaczego tego nie napisałeś, gdy miałeś jeszcze 2x00 poziom?
Ponieważ ta propozycja została napisana po tym jak wbiłem ten 3k lvl, a wcześniej nikt nie poruszał tego tematu.
Płaczesz o jajka żeby je usunąć ale one są dla każdej profesji od ED po ek dlaczego niby w pvp tez ich ożywać nie możesz?
Jestem za tym aby wszystko było jak jest
Sokol from West
20-12-2013, 17:55
PS. Kto Tobie jako ek broni używać jajek do odnawiania hp gdy ms/ed wali spam? :)
Popieram! Widziałem kilku ek'ów, którzy używają jajek. Sam osobiście używam, ponieważ bez tego, ciężko złożyć jakiś większy lvl.
@t.
Jestem za tym, aby pozostało to bez zmian. Dobrze jest. Gdyby nie jajka, to taki ED/MS czy RP, padałby od Ek'a znacznie szybciej ;)
Ziomek, świeta ci sie chyba pomieszały :).
A co do zmianach w balansie, to serio ciekawy jestem jak to zostanie rozwiazane, czy nowe itemy dla każdych profesji i zmiany w czarach czy zniszczenie jedenj z profesji na rzecz ulepszenia innych. To trzeba zrobic z głowa, a nie zminieac w kodzie w kilku miejscach wartości. Bo skoro tak, to czemu to trwa juz tyle lat, No troche dziwne.
Dementor
20-12-2013, 22:00
Oczywiście w tej wersji jestem na nie. Propozycja w takiej formie chyba nie mogłaby wejść. Pvp każdy jeszcze by przebolał, ale questy które ludzie wykonali na jajkach... Jednym słowem jeden wielki płacz. Sam gram ekiem i czasami używam jajek... Nie wspominając o tym, że bez nich nie wyczyściłbym questu na shaman mask... ;)
Trochę za późno ziomuś. Za dużo misji zostało dzięki nim zrobione.
PS. Sam również możesz używać jajek. :D
Aha i co jeszcze????
W końcu ms/ed znaleźli sobie jakiś sposób 'przetrwania' w obecnej sytuacji balansu.
Zmniejszyć częstotliwość wypadania jajek z nilów to i cena wzrośnie.
Wtedy używanie jajek w pvp będzie droższe i niektórzy przestaną tak często używać.
Dlaczego tego nie napisałeś, gdy miałeś jeszcze 2x00 poziom?
Zarexoholik?
21-12-2013, 10:49
Jednak przekonałem się, że to jakaś żenada. I tak nikt tego nie używa do robienia questów, tylko do pvp. Balans jest całkowicie zniszczony, bo nawet knightci na tym jadą. Każdy ma tych jajek pod dostatkiem, także pozdrowienia z upadającego apo.
#Lordzik#
21-12-2013, 10:57
Jak ludzie chcą marnować kasę i używać jajek to niech tak robią. Mnie to nie przeszkadza. Jeżeli widzę taką osobę w pvp, przestaje go bić po prostu.
W sondzie nic nie zaznaczę, ponieważ nie ma dla mnie tam właściwej odpowiedzi.
Domcio Old
21-12-2013, 13:58
Jestem na nie, ponieważ taki ED/MS potrzebują jajek np, żeby zabić warmastera na mniejszym lvl ;) Zawsze jajek można było używać ciągle. Nikomu to nie przeszkadzało, więc nie zmieniajmy tego, bo wywoła to nie potrzebny płacz na forum :D
Mógłbyś kolejnym razem normalne odpowiedzi do ankiety dać, zarozumialcu.
Jestem na nie, bo gdy ten Twój ms/ed bije na ringu i używa smoczych jajek to trochę ich traci a to też kosztuje, nie każdego na to stać więc są tylko wyjątki gdy ktoś się tak zachowuje.
Czemu? ponieważ pieprzy obecny balans, taki ms/ed użyje ringa i jedzie cały czas nas z czaru i jednocześnie używa jajek. Jak
HAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA :eek:
DoJ3B@Le$ jak renifer w drzewo.
Przedstawiłeś ek/rp jako pokrzywdzone profesje, które nie mają żadnych szans z ms/ed , którzy naprawdę mają ciężko zarówno w pvp jak i w pvw.
OFC, ŻE NIE
Przystojniaczek
29-12-2013, 15:00
Jestem przeciwko ponieważ postacie magiczne mają trudności z wykonywaniem questów Nie.
Podoba mi się ten pomysł, ms/ed włączy utame, wcina te jajka i miłego zabijania możemy bić i bić, mam nadzieje że po balansie się to ustabilizuję i będzie wyrównane pvp.
'Boonek'
01-01-2014, 21:25
pojebalo was xd przeciez uzywanie jajek do pvp to zadne rozwiazanie XD ***** na logike po uzyciu jednego jajka musisz miec swiadomosc, ze taniej byloby pasc XD
ofc na nie
nie rozumiem w ogole idei tych jajek, przecież to nie ma rąk ani nóg :confused:
To zróbmy exhaust, jeśli chcesz użyć jajek to nie mozesz czarów. Najlepsze to byłoby wyjście
Jajka, wykorzystywane są najczęściej przy wykonywaniu questów. Kto jak kto, ale ms/ed ich potrzebuje, bo logika apo polega na tym, aby to ek wykonał questy najszybciej :confused:
Jestem na nie.
!Ganja Bax!
26-01-2014, 00:10
Przecież, taki ms/ed pada na 2 szybkie i uw od eka ;33 Wiec po co maja odbierac jajka? Jestem na nie. Skoro bylo to u Coorhava od lat to dlaczego maja teraz odebrac? :cool:
Norion 1-?/Quandoe 0-960/Dark Black 1519-1530/Abyss Walker 1220-??/Wladzio zadymiacz 600-666/Knight Kamil- 550-?
..:Too Get:..
26-01-2014, 00:20
Przecież, taki ms/ed pada na 2 szybkie i uw od eka ;33 Wiec po co maja odbierac jajka? Jestem na nie. Skoro bylo to u Coorhava od lat to dlaczego maja teraz odebrac? :cool:
Trochę ten temat odkopałeś, ale wyjaśnię co nieco.
Ms/ed nie pada na 2 szybkie i uw od eka z tym samym lvlem i eq. Nawet z criticalem z uw(Na lvlach <1000 może zdejmie z criticalem, ale na 1k+ nie powinien).
Co do coorvaha. Może jajka są u niego od lat, ale w cenie 7kcc co czyni je nieopłacalnymi do tak częstego używania. Dopiero po wprowadzeniu nilów cena spadła do 5sc, a później do 2-3sc. Wtedy dopiero zaczęto je używać do pvp.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.