PDA

View Full Version : [Respy eventowe 2-3k lvl] Zmiana potworów na pierwszym poziomie.

#Lordzik#
26-12-2013, 17:07
Na wstępie mam prośbę do osób, które nigdy nie były na tym respie lub wiedzą, że nigdy nie będą lub chcą zrobić na złość o wstrzymanie się z głosowaniem w sondzie i bezmyślnym zaznaczaniem np. NIE, bo taki mam dziś humor. Z góry dziękuję.

W miarę możliwości prosiłbym o pisanie, dlaczego wybrało się w sondzie tą a nie inną opcję.

Jak wszyscy wiedzą na respach eventowych w przedziale dla 2000-3000 lvl'i na pierwszym poziomie występują wardy.
Jednak nikt na nich nie expi, ponieważ nie da się tam biegać przez niezliczoną ilość "syfu" blokującego drogę (zresztą same wardy się na tym blokują).
Poza tym ilość wardów na starym sprawdzonym respie na COD jest wystarczająca (ofc. przy aktualnej liczbie osób na serwerze), wszyscy wybierają tamto miejsce, można tam expić bez większego problemu.

Wychodzę więc z propozycjami:

1. W miejsce Wardów wstawić Double (wcześniej były one na samym dole jednak z niewyjaśnionych powodów zamieniono je Pathfinderami, które i tak stoją puste). Znajdowałyby się one na poziomie 0 oraz +1 tego respawnu. Była by to może jakaś odskocznia od Wardów, Nilów itp. Oczywiście zamiast Double można tam dać co innego, możecie pisać w postach jaki potwór.

2. Drugą propozycją jest dodanie respu 2-3 Devil Atomów. Spytacie, po co? Nikomu to nie potrzebne, będzie za dobrze. Jednak uważam, że jest to jakimś rodzajem niesprawiedliwości. Chodzi tu głównie o misję z !quest (Killer: 100 Devil Atoms). Gracze z poziomem 3000+ mają bardzo łatwo, ponieważ u nich znajduje się resp Devil Atomów i taką misję idzie zrobić w 2-3h. Dlaczego lvl'e z przedziału 2000-3000 nie mogłyby mieć trochę prościej?

Atomy znajdowały by się na poziomie +2. Tak jak zaznaczyłem na poniższym zdjęciu czerwonymi punktami na respie mogłyby znajdować się 2 lub 3 Devil Atomy.
Przy dwóch Devil Atomach respawn ustawić by można na 15 minut, natomiast przy trzech na 20 minut.

W miejscu, w którym leży gold znajdowały by się chmurki, aby nie było oczywiście za prosto i nie było możliwości bicia ich na schodkach (metodą góra-dół).

http://i44.tinypic.com/2j14yo5.jpg

rumun
26-12-2013, 17:15
Skoro podsunąłem Ci ten pomysł z devilami + ten z double mi się podoba to muszę być na tak. Wtedy na pewno tereny te w końcu ożywiłyby się(mowa o respie wardów).

Mam również taką prośbę jak COMPOT aby osoby, które tam nie były nie wypowiadały się i nie głosowały.

Yoohi
26-12-2013, 17:43
Ktoś ma lepiej żeby ktoś miał gorzej. 2 czy też 3 devil atomy to nie dużo oczywiście, ale najlepiej żeby znajdowały się tam dymki żeby nikt nie mógł przy tym schodkować.

KaZeK
26-12-2013, 18:59
#t
Wardy w takim miejscu są całkowicie nieopłacalne jest za mało miejsca, Double byłby dobre ew. Wise Many/Fire Woman. Na górce można umieścić Devil Atomy, jednakże ze spawnem 30 min +

Sokol from West
26-12-2013, 19:49
Ktoś ma lepiej żeby ktoś miał gorzej. 2 czy też 3 devil atomy to nie dużo oczywiście, ale najlepiej żeby znajdowały się tam dymki żeby nikt nie mógł przy tym schodkować.

Na wstępie mam prośbę do osób, które nigdy nie były na tym respie lub wiedzą, że nigdy nie będą lub chcą zrobić na złość o wstrzymanie się z głosowaniem w sondzie i bezmyślnym zaznaczaniem np. NIE, bo taki mam dziś humor. Z góry dziękuję.

Mam również taką prośbę jak COMPOT aby osoby, które tam nie były nie wypowiadały się i nie głosowały.

Nie zauważyłeś, że Compot, jak i Rumun prosili, żeby osoby które tam nie expią się nie wypowiadały? Obstawiam, że chciałeś tylko nabić posta ;)

@t
Bardzo dobra propozycja. Wardy, jak i Pathy, powinny zostać usunięte z tego miejsca, bo stoją tylko puste. Jest to spory kawałek mapy, więc można tam wrzucić co innego. Sam bym z chęcią poexpił np. na Double. Opcja Devili też jest bardzo dobrą propozycją.

#t
Wardy w takim miejscu są całkowicie nieopłacalne jest za mało miejsca, Double byłby dobre ew. Wise Many/Fire Woman. Na górce można umieścić Devil Atomy, jednakże ze spawnem 30 min +

Zgadzam się z Tobą Kazek. Myślę, że zamiast wardów, można by dodać te Double, a zamiast Pathów - Wise/FW. Myślę tak, ze względu na ED/MS, bo ciężko jest bić nile na 2k lvl, tymi właśnie profesjami. Zawsze była by to inna alternatywa zamiast tych nili ;).

Zaznaczyłem zarówno pierwszą, jak i drugą propozycję! ;)

..:Too Get:..
26-12-2013, 20:41
Przesiedziałem na tych respach(a właściwie tylko na nilach) sporo czasu i muszę przyznać rację. Pathy puste 24/7, wardy to samo(wyżej już opisane dlaczego). Jedynie nile były oblegane. Od siebie dodam, że teraz na respach 3k+ też nie ma szału. Na apo nie ma sensu siedzieć, cracki tym bardziej, a devile bije się czasem dla rozrywki.

Dementor
27-12-2013, 01:33
Oczywiście jestem za obydwoma propozycjami. Tak jak napisał KaZeK jeśli chodzi o wardy to jest tam po prostu za mało miejsca i nie ma jak z nimi, a stanie z wardami raczej nie bardzo ma sens. Poza tym często zdarza się, że nas przyblokują. :/
Jeśli chodzi o resp Devila również byłoby ok z respieniem się powiedzmy co 15 minut, nie więcej ;) Jak najbardziej na tak. :D

First Legend
27-12-2013, 08:53
Na tak.
Niech ci będzie tym razem masz racje, jak dodawać double to i podkręcić im loota.

Hokage
27-12-2013, 09:53
te wardy to porażka jest. Lvl stoi w miejscu.. Zamiast nich dodać wieski i będzie ok.

Jestem na tak

Joogi
27-12-2013, 12:19
Przyznam racje, wardy w tym miejscu są totalnie nieopłacalne do expa, o wiele lepszy jest resp na cod. Pathy na dole to samo, więc nie dziwie sie ze wszyscy nawalają na nilach bo reszta jest lipna :D myśle że opcja z double jest lepsza, fajnie by sie na nich siedziało, tylko troche gęstsze respy niż pathów ;)

BAŁT
27-12-2013, 21:43
Bylem tam pare x leonem zobaczyc co i jak no i jest tak jak na 3k +

lipa totalna

skoro u nas jest master to czemu nie , mogli by dac z 2 devile czy tam ile ale resp co 20~ minut .

Ogólnie na tak może wtedy ciapek nie bedzie nękał zeby mu bloczyć na cod XD

'NoRiX'
01-01-2014, 21:16
Fajny pomysł, naprawdę grając takim 2k lvl biegałem chwile na wardach i szczerze? PORAŻKA. Jedyny ogarnięty exp to Nile. I szczerze przyznam że biega tu trochę osób jak dzisiaj wbiłem.

Azielu$
02-01-2014, 13:23
Mogliby dać te 2-3 devile na samej górze. Obecnie jeśli ktoś tam siedzi to tylko na nilach. Zresztą z devili i tak jest beznadziejny loot, więc myślę, że nie byłoby problemu. Co do double zamiast wardów to jest mi to obojętne. Chociaż wydaje mi się, że lepszą opcją byłyby glacki.

Avek II
02-01-2014, 15:29
Jestem na TAK. Gralem Maseku to tez chodzilem tylko na nile bo te wardy sa kompletnie bez sensu. Pathy tez moim zdaniem mozna by bylo zamienic na wise/glacki
a te Devile to tez jest bardzo dobry pomysl bo niby gdzie zrobic ta misje na cod po 1 devilu...

Alfonsik
18-01-2014, 12:48
Oczywiście, że jestem na tak w przedziale 2000-3000 lvl wszyscy expią na nilach. Pathy i wardy puste po co komu na Apo respy ktorych nikt nie odwiedza. Warto było by to zmienić.

#Lordzik#
09-07-2014, 14:41
Skoro Santano wrócił i wziął się za wprowadzanie nowości postanowiłem odświeżyć ten temat. Myślę, że propozycja godna uwagi i rozważenia co do jej wprowadzenia.

Prosiłbym o wypowiedzenie się samego Santano (według przyjętej zasady, niby propozycja może być wprowadzona jeżeli będzie 75% pozytywnych głosów. Zwracam się jednak, żebyś nie przykładał do tego aż tak wielkiej wagi, ponieważ głosy na NIE często oddają osoby, które przykładowo nie lubią autora danego tematu i chcą zrobić jedynie na złość).

Zachęcam do dalszego głosowania i wypowiadania się!

Jeżeli jesteś na NIE, prosiłbym o podanie przyczyny.

rómón
09-07-2014, 14:48
Ostatnio wysłałem to własnie do squida i cos odpisal tylko o pierwszej propozycji, dokladnie nie wiem, bo konto zbanowane.

merranek
09-07-2014, 17:56
mogli by takze poprawic cracki :]