PDA

View Full Version : Temat zbiorczy do narzeka?

Crayon
29-12-2013, 11:14
No elo, w tym temacie możecie sobie ponarzekać że boli was wątroba, a przed wami jeszcze litr wódki...

To może ja zacznę jako twórca temadu.
Mianowicie, ja się bardzo ostatnio denerwuję, bo jak sobie instaluję jakieś fajne hehe gry, typu Star Wars Empire At War Forces Of Corruption, albo Half Life 2 z Orange Box, to przy odpalaniu wyskakuje mi crash gry i nie mogę grać. Zostaje mi tylko Tibja, i Saper. No i pasjans pajonk : /

http://i40.tinypic.com/2likjdw.png

Simi
29-12-2013, 11:20
kupiłem w piątek po południu na allegro keya do FM14, kasa wysłana w 5min a automat jeszcze kodu nie wysłał, gg.
zamówiłem laptopa, po 24h miałem dostać info o możliwym odbiorze osobistym w Bdg. po 30h czekania interweniowałem na fejsie, 5 min po interwencji PW z przeprosinami i info ze laptopa nie ma w bdg. moze jutro juz bedzie, oby, wierze mocno bardzo.

Azbestowy Człowiek
29-12-2013, 11:22
Następnym razem użyj opcji szukaj! http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78687

Crayon
29-12-2013, 11:23
Stary niemodny temat sprzed trzech lat, idź pan wiesz pan gdzie xD

Yoohi
29-12-2013, 11:57
boli mnie dupa, że kazek nie jest brany pod uwage przy konkursie top user mimo że oddałem głos na Azbesta z dachu XD

Demon
29-12-2013, 12:01
chujowy ten rok mocno, cały czas w plecy.

Crayon
29-12-2013, 12:46
Mówisz o tym, że ciągle padasz na INQ Demon, czy bardziej Cię życie rucha? : D

Demon
29-12-2013, 12:55
życie, wszystko w plecy w tym roku i ani troche nie przesadzam :mad:

Crayon
29-12-2013, 12:59
Powiedz mi więcej, jestem psychologiem

Demon
29-12-2013, 13:03
nie będe się publicznie wyżalał, możemy się umówić na jakąś sesje.

by the way, propsuje NORMALNE ożywnienie hyde parku, bo w końcu pojawił się temat, który powinien się tu pojawić, a nie jakieś przewidywalne smuty Agresta (no offence)

Crayon
29-12-2013, 13:06
A ja nadal czekam aż zrobi się tu porządek i wejdą MOJE zasady, znaczy wasze zasady, żeby to był mój kurwidołek, bo to mój pomysł, znaczy specjalnie dla Was xD

Hej Demon, ale na sjestę to się możemy umówić dopiero za parę lat, bo muszę dostać papiór, na razie jestem teoretyk, jeszcze : D

Demon
29-12-2013, 13:07
jak dożyję :rolleyes:

Arab
29-12-2013, 13:17
Jak dostaniesz papiór to chyba wykupie u Ciebie karnet ;/

Elvanish
29-12-2013, 14:05
Chryste Panie co ja tu robię :/
Jak narzekamy, to narzekamy. Tak mi się nic nie chce, że aż tu wpadłem na chwilę.
Co zrobić?

Crayon
29-12-2013, 14:50
Zostać Elvanku, mój ukochany misiaczku pysiaczku cukiereczku, chodź do tatusia

Azbestowy Człowiek
29-12-2013, 15:21
chcę ponarzekać że ludzie mają przez mnie tyle bulu dupy ile dawno to forum nie widzialo boli mnie to i szukam pomocy i wskazania dobrej drogi dla mnie i dla mojej duszy bo jest to wazne ze wzgledu na zdrowie mnie i mojej duszy ktora potrzebuje uleczenia ukojenia odczuwam bol ze ludzie na forum w temacie o userze cierpia i w ogole ja nie chce tak zyc ja chce harmonii i spokoju mojego ciala pomocy ratunku nie chce zeby ci ludzie cierpieli przez mnie bo nie moga wygrac tylko ja moge a oni nie i to mnie boli i tego nie chce znaczy chce ale nie chce zeby oni cierpieli i w ogole

Elvanish
29-12-2013, 16:31
@Crayon
Ale jak to tak zostać mój misiu pysiu, słodziaczku, koteczku? I co ja tu będę robił?
W połowie tematów się nie wypowiem, bo Tibię porzuciłem razem z tym forum (a w zasadzie trochę przed odejściem :D), więc zostaje mi tylko ta dolna, nudna część forum. Ale no mogę czasami pozaglądać. Tato.

Ej, co to są te zielone, przechodzące w żółte, prostokąty i dlaczego mówią, że jestem nie do zastąpienia? Jest za to jakaś nagroda, czy coś?

dziq76PLx2
30-12-2013, 01:51
Chce ponarzekać na to, że jako prawdziwy tibijczyk będę starał się być najbardziej online na APO dnia 1 stycznia, ale boję się że Franeq aka Akynaoo mnie w tym przegoni.

Crayon
30-12-2013, 10:58
No Elvanku, zostań z nami, bo staniesz się kolejnym powodem do narzekania w tym temacie, że jest źle, że smutno, że buro, bo jest ciemno i nie ma Ciebie tutaj przy nas, a zawsze milutko było, kiedy byłeś, bo wprowadzałeś atmosferę legendy i tego, że każdy Cię tu poważał i ja zawsze pamiętam i jesteś PRAWIE na tym samym poziomie co Mejger, ten śmieszek cholerny, który wchodzi, zbeszta, powie coś ciekawego i spada

Elvanish
30-12-2013, 11:32
"Prawie na tym samym poziomie", bo Mejger jest niżej? Zawsze był.
No WPADNĘ CZASAMI JUŻ NIE WYWIERAJ PRESJI.
Od wczoraj i tak odwiedziłem to forum więcej razy niż przez ostatnie 2-3 lata.

Old
30-12-2013, 16:17
ty nie tykaj moich postów, skoro nie łamią regulaminu mam prawo napisać o tym że watson tez powinien zostać skasowany z sondy
wlasnie za ten post chcialem Cie zbanowac, jak wiesz jest temat, w ktorym KOMENTUJEMY i jest temat, w ktorym WYBIERAMY, a to zasadnicza roznica. masz szczescie, ze dopisales kogo wybierasz :D

Właśnie z tego powodu chciałem ponarzekać, gdyż Demon do mnie się przypierdzielił, a jak Azbest i Lordzik komentują w tym samym temacie co ja, oczywiście nie łamiąc regulaminu bo także napisali na kogo głosują, plus dodali zwykły niewinny komentarz, nie są straszeni tym permem, oczywiście Demon mi skasował mój komentarz, a po tym jak go zapytałem na priv, czy może to nie chodzi o to że pisze coś dodatkowo, tylko o to że piszę że Doktor Watson/marcello/marecki = SQUID (pewnie nie wszyscy o tym jeszcze wiedzą) dlatego skasował mój dalszy komentarz i powiedział że już ze mną nie będzie rozmawiać xd

Eklerq
30-12-2013, 16:38
Właśnie z tego powodu chciałem ponarzekać, gdyż Demon do mnie się przypierdzielił, a jak Azbest i Lordzik komentują w tym samym temacie co ja, oczywiście nie łamiąc regulaminu bo także napisali na kogo głosują, plus dodali zwykły niewinny komentarz, nie są straszeni tym permem, oczywiście Demon mi skasował mój komentarz, a po tym jak go zapytałem na priv, czy może to nie chodzi o to że pisze coś dodatkowo, tylko o to że piszę że Doktor Watson/marcello/marecki = SQUID (pewnie nie wszyscy o tym jeszcze wiedzą) dlatego skasował mój dalszy komentarz i powiedział że już ze mną nie będzie rozmawiać xd

Nic nie zrozumiałem :confused:

Old
30-12-2013, 16:53
nie słuchaj Eklera xD

trudno, widocznie słabo się wczułeś

#edytowałeś, usuwając.

Demon
30-12-2013, 17:00
na moje jedno PW pisałeś 3 PW :confused:

ps. jak już używasz PRYWATNEJ wiadomości to zostaw ją dla siebie, ale to świadczy tylko i wyłącznie o Twoim wychowaniu + musze dodać, że nic nie usunąłem, a edytowałem

SedaN*
30-12-2013, 19:14
bera i sempacz u mnie i bolą stosunki analne

ʍǝǝʞ aka vimpexx
30-12-2013, 19:41
Dostałem tak mocnego bana na rooku, ostatni dzień pacc, tak bardzo wkurwiony, bo nie wbije 430 lvl, mocno wierzę, że zrobi to ktoś inny, kto zna passy do konta. Ktoś popłacze ze mną?

Crayon
31-12-2013, 13:33
Co ja odjebałem, przez 5 minut podałem numer gg Mortiego : /

Μejger
31-12-2013, 15:00
"Prawie na tym samym poziomie", bo Mejger jest niżej? Zawsze był.

No chyba cię pojebało chłopaczku :)

narzekam na srające psy.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
31-12-2013, 15:06
Narzekam, że nie będzie z kim poexpić dziś na serwerze, ale wierzę mocno, że jakiś ward będzie też zalogowany, czekam na 00:00 :confused::confused::confused::confused:

Old
31-12-2013, 15:11
Narzekam, że nie będzie z kim poexpić dziś na serwerze, ale wierzę mocno, że jakiś ward będzie też zalogowany, czekam na 00:00 :confused::confused::confused::confused:

nie narzekaj, widzimy się!

Eklerq
31-12-2013, 15:17
nie słuchaj Eklera xD

o co chodzi? http://xxxx

Yoohi
31-12-2013, 15:19
Denerwuje mnie KOSA I z chęcią bym go wykastrował, bo to klasyczny gimbus z monopolowego <3

#Wkurza mnie sylwester rzygam nim 3/4 nachlanych mordek drących buzke AAAAAAA nowy rok AAAAAAAA i tak będzie tak samo gorszy jak ten a jeszcze pewnie 3/4 osób cieszy się na nadchodzący rok bo nie wie jeszcze ich czeka. Tusk podwyższy podatki i odechce sie wam grania na APO XD

Crayon
31-12-2013, 16:17
Narzekam na to, że do teraz nie rozumiem o co chodzi z "do siego roku", niech ktoś wytłumaczy :confused:

Azbestowy Człowiek
31-12-2013, 17:02
Kiedy nadchodzi Nowy Rok, składamy sobie życzenia, mówiąc czasem [do siego]. Na kartkach noworocznych, szyldach sklepowych, na plakatach spotyka się różną pisownię tego wyrażenia: raz łączną, raz rozdzielną. Kłopot ortograficzny wynika z tego, że nie wszyscy rozumieją sens tajemniczego słowa siego.

Otóż siego jest dopełniaczem dawnego zaimka wskazującego si, sia, sie, który znaczył tyle, co 'ten, ta, to'. Do tej pory występuje on w paru konstrukcjach, np. ni to, ni sio; tak czy siak; taki, siaki i owaki, w staropolskiej, gwarowej formie latoś, co znaczy 'w tym roku', i właśnie w wyrażeniu do siego roku. Z tego powodu musi więc obowiązywać pisownia rozdzielna do siego.
Dawniej do siego roku było formułką życzeń wigilijnych i dotyczyło dni starego roku. Ludzie łamali się opłatkiem i mówili: do siego roku, co znaczyło 'doczekajmy w zdrowiu tego roku, który nadejdzie'. Dzisiaj powiedzenie to odbierane jest inaczej; życzenia mają związek z całym rozpoczynającym się rokiem.
Wiemy już, co znaczy do siego roku, i że człon do siego trzeba pisać rozdzielnie, gdyż całość to połączenie przyimka do, archaicznego zaimka siego i rzeczownika roku. Okazuje się, iż trudności ortograficzne z tym związane mieli już nasi przodkowie. Otóż kiedy archaiczny zaimek si powoli zanikał, ludzie zaczęli pisać dosiego (łącznie) albo Dosiego (łącznie i wielką literą) oraz łączyć całe wyrażenie z jakąś... legendarną Dosią, czyli Dorotą.
Jak pisze prof. Jan Miodek (Rzecz o języku, Wrocław 1983, s. 27-28), "Kurier Litewski" z 11 stycznia 1818 r. zamieścił na łamach historię nadobnej dziewicy, krakowianki Doroty Trajtlesówny, ktorej zdrowie i dostatki nie opuszczały do późnego wieku. Kiedy w końcu zmarła (było to w Wigilię Bożego Narodzenia), wieść szybko rozeszła się pod Wawelem, a ktoś powiedział przy łamaniu się opłatkiem: "Daj nam, Panie Boże, dożyć Dosiego roku!".
Z czasem o Dosi Trajtlesównie zapomniano, ale powiedzenie Dosiego roku (w znaczeniu: żebyśmy doczekali w zdrowiu wielu lat życia) podchwycono i rozpowszechniono. O tym, że jest to bajeczka, przekonuje prosty zabieg: zamiast Dosia wstawmy do życzeń imiona Zosia, Jasia, Wiesia... Ponadto przymiotnik dzierżawczy od imienia Dosia nie brzmiałby Dosiego, tylko Dosinego (tak jak od mama – mamin, np. Maminego płaszcza nie widziałeś?).
Inną (poza do siego roku) formułką są życzenia zawierające słowa Nowy Rok. Słyszy się często: Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem. Nie jest to poprawne. Mówimy: Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, czasem: Wszystkiego dobrego na Nowy Rok. Forma z Nowym Rokiem to kalka z języka rosyjskiego - s Nowym Godom (pozdrawlat'). Pod jej wpływem utrwalają się w polszczyźnie wyrażenia: z początkiem roku (lepiej: na początku roku), z końcem miesiąca (lepiej: w końcu miesiąca).
Okres świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku łączy się z koledą. Ciekawa jest etymologia tego wyrazu, wywodzącego się od łacińskiego calendae [wym. kalende]. Pierwotnie oznaczał on tyle, co 'pierwszy dzień miesiąca'. Dawni Słowianie nazywali tak pierwszy dzień roku (będący równocześnie dniem Bożego Narodzenia), a także upominek noworoczny. Później obyczaj ten przeniesiono wyłącznie na święto Narodzenia Pańskiego, a z czasem kolęda zaczęła oznaczać 'wizytę księdza w domu', 'pieśń bożonarodzeniową' i 'obrzęd ludowy związany z chodzeniem po domach'.

Crayon
31-12-2013, 17:37
Too long

http://i.imgur.com/HVNBWD5.gif

Oxi
31-12-2013, 19:13
ze demon i scorviel nie wpadaja na sylwka bo scorviel woli siedziec z dupeczka :( jezu

First Legend
01-01-2014, 00:58
Taa, Administracja nic nie robi, nie odpisuje na moje posty. Mortiis kazal mi odswiezyc temat ze sprawa. A i tak nie odpisuje w ogole "lamiom". itp itp

Refresh
01-01-2014, 10:39
Too long

http://i.imgur.com/HVNBWD5.gif

mistrz .

Crayon
01-01-2014, 11:41
Mistrz jest tylko jeden, otwieram poranne narzekanie związane z bólem głowy. Mnie akurat boli co innego, zwłaszcza moje podrapane plecy. Tak, to tylko z powodu mojej atencji. Ale Tibijczyk, znaczy niedotykający xD

Elvanish
02-01-2014, 21:51
No chyba cię pojebało chłopaczku :)

Bitch, please ;)
I tak wiesz, że love.

A, Crayon, nie przypominam sobie, żebym Cię po plecach drapał, jak mi obciągałeś. :^)

Crayon
04-01-2014, 09:46
Demon widzę co zrobiłeś hultaju z regulaminem hyde parku, znaczy piaskownicy. Marna copypasta MOJEGO regulaminu, z moimi podpisami do nawiasow. w dodatku chujowo otagowana i sformatowana. I nie we wszystkich miejscach zmieniles nazwę na piaskownica. I nadal jest Hyde Park. Jak chcesz od kogoś kopiować na bezczelnego i jeszcze o tym nie pisać, że twoja robota to ctrl + c i ctrl + v to zrób to przynajmniej do porządku XD

Demon
04-01-2014, 14:13
Demon widzę co zrobiłeś hultaju z regulaminem hyde parku, znaczy piaskownicy. Marna copypasta MOJEGO regulaminu, z moimi podpisami do nawiasow. w dodatku chujowo otagowana i sformatowana. I nie we wszystkich miejscach zmieniles nazwę na piaskownica. I nadal jest Hyde Park. Jak chcesz od kogoś kopiować na bezczelnego i jeszcze o tym nie pisać, że twoja robota to ctrl + c i ctrl + v to zrób to przynajmniej do porządku XD
tego kogo trzeba to poinformowałem, osobiście myślałem, że to będzie tylko tymczasowe, a wydaje się, że zostaje. wybacz :(

Crayon
04-01-2014, 14:16
Wiesz jak mi teraz przykro na serduszku?

Demon
04-01-2014, 14:26
już Cię dopisałem misiaczku i troszeczke inaczej to wygląda. tylko bez foszków proszę

Crayon
04-01-2014, 14:29
No foszków to nie będzie, ale pamiętaj, że jestem wrażliwym chłopczykiem. Już mnie ugłaskałeś, spokojnie ; *

Najalisia85
10-02-2014, 18:07
no ale czemu ma nie być foszków?:P

Crayon
11-02-2014, 10:25
Zwłaszcza napięcie przedmiesiączkowe

Μejger
11-02-2014, 11:15
Zwłaszcza napięcie przedmiesiączkowe

Piszesz to jakbyś coś o tym wiedział :rolleyes:

Crayon
11-02-2014, 11:21