View Full Version : Sapphire legi QUEST.
Witam, powiedzcie mi jaki jest sens wykonywać sapphire legi quest skoro koszt tego questa to jakieś 50-60kcc a nagrody 30kcc? Jak wiadomo do wykonania Sapphire Legs Quest potrzeba broszki która warta jest 50-60kcc a sama nagroda czyli Legi 30kcc. Wykonanie tej części Questa warte jest tyle samo co cały set.
@edit
Napisałem w dziale propozycje podobny temat, i napisałem tam co proponuję. Nie wiem, ale ten quest nie jest w ogóle opłacalny i po co go robić.
W quescie wymagane jest kupno brochy? nie wydaje mi sie :) zawsze mozesz isc dropnac. Przeciez ceny itemkow maleja/rosna normalne w handlu. Broche mozna zastapic tez innym itemkiem np. questowym albo jak wolisz to zmuszaj ludzi do dropienia broszek 25/8 aby cena spadla xD
Śmiało idź 800 lvl na APO, nie dość że musisz mieć SIO i wiadomo że loot 50/50 to nawet gdybyś jakimś cudem sam ubił APO i dropnął broszkę to lepiej ją selnąć niż robić Questa bo więcej kcc się zarobi. Sapphire set kiedyś był Rare Questem, ludzie chętnie go wykonywali i zarabiali przy tym pieniążki, można to jakoś przywrócić.
NIe opłaca się go robić to też go nikt nie robi. Lepiej kupic s legi z 30kcc niż wykonywać questa.
Teraz broszka z apo leci co 200 sztuk więc jest lipa.
Czyli rozumiem że Quest bezużyteczny tak? Skoro jest quest na Sapphire Seta powinien być on opłacalny i do wykonywania aby gracze którzy wbili wymagania mogli się wzbogacić chociaż o te kilkanaście kcc.
jak już piszesz temat to może byś coś zaproponował? fakt ceny wyglądają jak wygladają, ale jak chciałbyś to ominąć? administracja ma wprowadzić npc skupującego s legi za 60kcc, żeby się opłacało? :confused:
edit: spoko, ale pamiętaj, żeby edytować posty i nie używać czerwonego koloru. tak na przyszłość
down:
700lvl czy tam 800lvl huncący APO, spoko
Palldino
01-01-2014, 22:29
W quescie wymagane jest kupno brochy? nie wydaje mi sie :) zawsze mozesz isc dropnac. Przeciez ceny itemkow maleja/rosna normalne w handlu. Broche mozna zastapic tez innym itemkiem np. questowym albo jak wolisz to zmuszaj ludzi do dropienia broszek 25/8 aby cena spadla xD
down:
700lvl czy tam 800lvl huncący APO, spoko
Nikt Ci nie każe wykonywać tego questa, możesz przeczekać moment aż dobijesz 1300 poziom doświadczenia i iść huncić APO, tak jak pisałem to gracze ustalają ceny w tibi, nie Administracja to graczy wina, że broszka kosztuje tylko co cały sapphire set...
Były respy eventowe Apo to cały serwer płakał że brocha za 15 kcc, że bardziej opłaca się chodzić w perfie niż yb amulecie, no to teraz niech cały serwer płacze, że brocha po 60 kcc i quest na s legi nie opłacalny :)
tak jak pisałem to gracze ustalają ceny w tibi, nie Administracja to graczy wina, że broszka kosztuje tylko co cały sapphire set...
Gdyby administracja nie ruszała respów eventowych to brocha nadal byłaby tania więc nie mów mi że administracja nie ma na to wpływu :)
NIe opłaca się go robić to też go nikt nie robi. Lepiej kupic s legi z 30kcc niż wykonywać questa.
Teraz broszka z apo leci co 200 sztuk więc jest lipa.
#Lordzik#
02-01-2014, 11:58
Czy wszystko musi być łatwo, tanio, przyjemnie?
Jak jest to dla ciebie za drogie to nie rób tego questa lub wstrzymaj się i wbij większy lvl, aby móc dropnąć broszkę.
Nie widzę w tym żadnego problemu.
Nie może być wszędzie kolorowo.
Czarodziej Xardax
02-01-2014, 15:36
proponuje ze legi dawaly 1-3% do ataku magicznego :):confused:
lub cos innego : )
Dobry pomysł, najlepiej dodać jakieś właściwości i wartość pójdzie w górę ;p
o ile wiem to jeden ze starszych questow na apo :D
w s secie nikt teraz nie chodzi może jakis low lvl co kupił kcc na allegro
jestem za tym by zostawić to w spokoju tak jak jest jest dobrze
dziekuje ;)
Szmaragdowe spodnie nie moga miec zadnych wlasciwosci magicznych poniewaz posiadaja takowe gdy skompletujesz pelen set.
Co do ceny broszki i samej idei questu - nie chcesz, nie musisz go robic. Cena broszki jest wysoka poniewaz laduje sie nia perfect amulet, a po ostatnim zalamaniu ''gospodarki'' apo jej cena znaczaco wzrosla, ale to raczej powod do radosci.
gwnstopro
13-01-2014, 16:01
Wydaję mi się że mogli by zamienić broszkę na jakiś inny item wart około 20-25kcc bo w tej sytuacji chyba nikt nie wykonuje tego questu skoro za cenę broszki można na luzie kupić całego seta..
Fajny pomysł, ale 1-2% to max.
Jeśli nie chcesz być w plecy to po prostu nie rób tego questu. Mało kto już lata w s secie, jedynie osoby kupują go aby wykonać misje na shaman seta.
Sokol from West
13-01-2014, 19:56
Sapphire set kiedyś był Rare Questem, ludzie chętnie go wykonywali i zarabiali przy tym pieniążki, można to jakoś przywrócić.
Dobra określenie - KIEDYŚ. To co było, już nie wróci.
Czyli rozumiem że Quest bezużyteczny tak? Skoro jest quest na Sapphire Seta powinien być on opłacalny i do wykonywania aby gracze którzy wbili wymagania mogli się wzbogacić chociaż o te kilkanaście kcc.
Jest to na siłę, szukanie kolejnego sposobu na zarobienie kcc. Przecież łatwo można zauważyć, że APO się rozwinęło - starsze questy poszły w zapomnienie. Tak to właśnie działa. Kto w dzisiejszych czasach lata w Sapphire Secie? Nikt. Tak jak to napisał Rumun - jedynie używamy go do questa na Shaman Maske.
Jedne rzeczy są opłacalne, inne nie. Nic na to nie poradzisz.
Delorian17
14-01-2014, 14:12
lub cos innego : )
No już bardziej od ataku, bo jeśli dawałyby do to shaman skirt byłby nieopłacalny w wykonaniu.
Wszystko przemija nie na każdym queście da się zarobić.
Zostawić jak jest, bo S legs to nie jedyny quest który nie jest opłacalny w robieniu. Gdybyście zrobili npc to trzeba by dodać też inne itemy np. Pharao Sword itp...
Ceny chodzą w górę i w dół. Kiedyś być może nastąpi taki okres, kiedy brocha będzie warta 15kcc a s legi 6kcc. ;] (sam w to wątpię XD)
Zarexoholik?
21-01-2014, 15:46
Same legi dają jedynie arma, więc są praktycznie bezużyteczne. Jeśli nie będą mieć dodatkowych właściwości typu zwiększone zadawanie obrażeń z magii/zmniejszenie otrzymywanych obrażeń z magii to nadal będą syfem, którego nie warto wykonywać, ponieważ broszka jest droga. Sapphire seta można kupić całego taniej niż broszkę, a żeby wykonać sapphire legs trzeba oddać broszkę - chora głowa?
hunterkula
21-01-2014, 20:17
No nie oplaca sie teraz robic s legow. Wprowadzic stala oplate np. 20-30kcc u npca u ktorego sie robi te legi i po problemie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.