View Full Version : Czary ED/MS
Czarodziej Xardax
04-01-2014, 11:52
Hi.
Chcialem sprawdzic czemu tak malo osob wybiera MS, teraz juz wiem
chcac zaczac gre trzeba 100mlvl (mi zajelo to 2-3 dni) w tym czasie inne profesje juz dawno expia.
ale mniejsza o to....
gdy juz mamy "swoj upragniony" mlvl to wiecej sie manasujemy niz bijemy
ja uzywam "exevo gran mas vis" - 1000many bo uzywajac "exevo gran mas vita vis" - 1500many, 200lvl ms nie wyrabia sie sie manasowac, gdyz manas daje 450-500 many! to chyba smieszne? x,X
"PŁACZ" (tez mam ek)
ek bije ciagle bez przerwy manas-max-manas-max
a wiec propozycja polega na zmniejszeniu nieco many potzrebnej do uzycia najwazniejszych czarow ed i ms,
"exevo gran mas mort" - 1150-1200 many
"exevo gran mas vita vis" - 1250-1300
Lub
niech manas daje wiecej many.....
Czekam na "miłe" komentarze.
#D. Luffy
tak poczatkujacego gracza napewno stac na manasy za 2kcc + reczne manasowanie napewno go zacheci do gry
#Riss
ek/rp nie musza skillowac bo skille nie ma znaczenia
Przede wszystkim zwiększyli: "Jesteś wyczerpany" w taki sposób, że MS/ED podczas expienia tak jak mówisz, więcej się manasuje niż bije z czarów obszarowych.
Moim zdaniem powinni wprowadzić manasy dla MS'a/ED'ka, które dają te 1k many
Jestem na tak
Osobiście gram DRUIDEM dlatego jestem na tak :) (płaczcie)
Sam zaczynałem kilka razy od początku i ciężko jest wbić taki mlvl, a używanie tego czaru na małym lvlu nie jest opłacalne - przez zabierana mane.
D. Luffy
04-01-2014, 12:19
Wystarczy że kupisz sobie "niebieskie" manasy i problem rozwiązany.
#
Nic
Przeciez głupku nie będzie expił całyczas z niebieskimi manasami ?
Wbijesz większy lvl to będzie Ci łatwiej wtedy expić z większa ilością many używając zwykłych manasów cieplaku.
Ja mam lepszy pomysł - wprowadzenie czaru duszy (np. za 10-15 souli) który na kilkanaście minut zwiększałby manę otrzymywaną z manasa o mlvl% - czyli knight dostawałby te kilka% a ms/ed o te 100+% więcej many :) Wyrównałoby to trochę manasowanie i zmotywowało do zdobywania punktów duszy (czyli expienia) ;)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, przyjrzę się sondzie i innym postom.
Popatrz jak to będzie wtedy wyglądało w przypadku pvp , ma to swoje + i - .
#
Nic
Przeciez głupku nie będzie expił całyczas z niebieskimi manasami ?
Zanim napiszesz znowu to samo co 100 innych tobie podobnych downów, zastanów się.
Wogole cała profesja druida/msa to wielka porażka, na 3000 lvl ed/ms z czarów jebią tyle samo co ek a zużywają 2x wiecej many.
Wg mnie cała gierka powinna zostać zmieniona, dać edowi 2x wiekszy dmg od eka + bonus dla msa zeby jebał jeszcze więcej. Wtedy nawet mogą zwiększyć zużycie do 2k za czar.
@ Edit
#down i ap.
Nie rozumiecie ze niebieskie manasy są dużo droższe niz zwykłe, a jesli ludzie zaczeli by ich normalnie uzywać to gbp pewnie kosztowałby 10kcc.
Czy ci którzy wypowiadają się na tym forum nie umieją chociaz trochę pomysleć ?
@up
Problem nie jest rozwiązany, bo niebieskich manasów nie można dac na h-key
Przede wszystkim zwiększyli: "Jesteś wyczerpany" w taki sposób, że MS/ED podczas expienia tak jak mówisz, więcej się manasuje niż bije z czarów obszarowych.
Moim zdaniem powinni wprowadzić manasy dla MS'a/ED'ka, które dają te 1k many
Jestem na tak
Sa niebieskie manasy, przeciez moga je na hotkeya zrobic dla ms/ed.
chcac zaczac gre trzeba 100mlvl (mi zajelo to 2-3 dni) w tym czasie inne profesje juz dawno expia.
W ten sam sposób można argumentować, że "ms i ed już dawno expią, a ja siedzię w trainerze skillując". :p
Dalsze błędy: ek nie może ue->manas->ue->manas, bo potrzebuje 2x się manasować na ue.
Na wysokim mlvl (150+) manas dodaje dużo many, więc to już zostało rozwiązane.
Na niskim lvl manas 1k many nie ma sensu. Jak Twoim zdaniem by wyglądało pvp?
Jestem za propozycją ze zmniejszeniem many potrzebnej do rzucenia czaru. Nie znowu o dużą ilość. Na hlvl jak byś sobie to wyobrażał? Pewnie tak jak piszesz, że teraz ma ek :D
Podoba mi się Twoja propozycja, sam gram MS i 1.5k many na expie to porażka, biegne 1 max 2 kółka na full manie i już musze stawać bo brakuje many a ek lub rp biegam jak szalony.. Powinny manasy dawać więcej many.
Kimus The Master
04-01-2014, 12:46
Też jestem na TAK
Chociaż wystarczyło by wprowadzenie niebieskich manasów na hotkeya tylko dla MS/ed i możliwość zakupienia ich u NPC za np. 5 sc za gbp. Myślę, że było by to dobre rozwiązanie.
gwnstopro
04-01-2014, 12:46
Sam gram MS'EM od 1 LVL'A i nigdy mi to nie przeszkadzało, mlvl fakt trzeba było pomęczyć ale u druida jest to samo.... Co do manasowania, wystarczy że nie spamujesz tylko bijesz z głową to nie będziesz miał aż takich problemów z maną... Jestem na nie.
Nie gram postaciami magicznymi ale jestem na tak. Na małym lvlu jest straszna lipa expić. Manas daje 400 a czar zabiera 1500
Jestem na tak
Faktycznie, na low lvlu ed/ms ciężko jest z tą mana, bo na wyższym juz nie czuć tego, że many brakuje.
Ale każdy sie z tym męczył, więc niech zostanie tak jak jest. Jestem na nie mimo, że gram druidem ;//
Vita vis na niskim lvl to lipa, wolałem użyć zwykłego ue, sprawa była załatwiona, nie męczyłem się z manasowaniem. Tobie również to polecam (vita vis zawsze do pvp zostawało), jestem na nie, można z tym sobie poradzić :)
Więc propozycja jest beznadziejna, nigdy nikt nie płakał o to że nie wyrabia się manasować, jak grałem sorkiem to jakoś też mi to zbytnio nie przeszkadzało, druidem trzeba wbić 95mlvl więc, też od razu nie idzie expić. wbicie 100mlvl na sorku, zajmuje kilka godzin maxymalnie, więc nie przesadzaj że 2-3 dni, jak dla mnie jest to zbędne, jest dużo sorków, druidów i nikt nie płacze...
Jestem na tak, manasowanie zajmuje zbyt dużo czasu ;/
''Zmniejszenie potrzebnej many na uzycie czaru''
Powiadasz, ze ciezko ci wbic 100m lvl magiem, a po takiej zmianie bylo by to jeszcze trudniejsze, dlaczego? Poniewaz z kazdym czarem spalbys mnie many. Propozycja mija sie z celem.
Jezeli nie stac cie na niebieskie manasy musisz korzystac ze standardowych mmax'ow, taki juz urok biedoty. Wiadome jest to, ze nie kazdy ma takie same szanse na starcie, trzeba przebolec ten okres.
Zle zrobiles nie zwracajac uwagi na roznice pomiedzy dmg z czaru zadawanym przez profesje magiczne, a rycerzy.
Sam gram druidem i popieram wypowiedz 'Gwnstopro'. Wystarczy grac z glowa, a problem z mana znika.
#Lordzik#
04-01-2014, 17:41
Powiadasz, ze ciezko ci wbic 100m lvl magiem, a po takiej zmianie bylo by to jeszcze trudniejsze, dlaczego? Poniewaz z kazdym czarem spalbys mnie many. Propozycja mija sie z celem.Słuszna uwaga. ^^
Wbij większy lvl, mlvl i będziesz się więcej manasował.
Od dawna już tak jest i da się z tym żyć.
Także uważam, ze zmiana nie jest potrzebna, NIE.
Ja mam lepszy pomysł - wprowadzenie czaru duszy (np. za 10-15 souli) który na kilkanaście minut zwiększałby manę otrzymywaną z manasa o mlvl% - czyli knight dostawałby te kilka% a ms/ed o te 100+% więcej many :) Wyrównałoby to trochę manasowanie i zmotywowało do zdobywania punktów duszy (czyli expienia) ;)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, przyjrzę się sondzie i innym postom.
Turoczeek
04-01-2014, 20:28
Squid i na h lvlach będzie płacz, ponieważ ed/ms zarzuci e ringa + manasy + jajka + combo i tyle :>
A przypadkiem nie ma już takiego czaru(który zwiększa ilość many z manasa)?
#Squid - jest
adite mana 70 Przez 1h od użycia czaru manafluidy działają ze zwiększoną siłą.
Ale jakoś słaby chyba :D
Squid i na h lvlach będzie płacz, ponieważ ed/ms zarzuci e ringa + manasy + jajka + combo i tyle :>
Podbijam, oczywiście jest taki czar ktory daje +wiecej many za kazdym manasem, a wiec po co cos takiego dodawac? Pomęczysz się i się oplaci wbijanie mlvla.
Jestem na nie!
Przynajmniej nie będzie płaczu, że ek jest za mocny i żeby zmieniać dobry balans/
Najlepszą opcją było by chyba to c napisał Kimus, dać niebieskie manasy na hotkey
Zgodzę się, tylko niech te manasy zostaną dodane do npc, bo nie dość że ciężko jest kupić, to na długo nie starczą.
Na małym lvl faktycznie tej many jest za mało, trzeba się manasować 3/4 razy na najlepszy czar, dlatego pozostaje expienie z tym słabszym, ponieważ tak jest szybciej.
@Squid
Dobra propozycja. Mam jedna uwage z powodu kilku wypowiedzi po twoim pomysle, a mianowicie dodac limit dzienny lub blokade, ktora uniemozliwila by korzystanie z tego czaru w odstepie kilku godzin po wczesniejszym uzyciu zaklecia.
Nonexistent
04-01-2014, 23:03
Specjalne manasy dla profesji magicznych, skoro ek ma coś dla siebie - uhy pod hotkeyami, to ms/ed też powinni miec coś więcej
D. Luffy
04-01-2014, 23:53
Można zrobić manasy dające 700-800 many wyłącznie dla profesji magicznych za cenę dajmy 300cc, zawsze więcej pieniędzy znika z serwera.
Ernestus
05-01-2014, 00:39
boze mam 550 maga i mi nie przeszkadza bicie mobow z slabszego ue.... nic nie zmieniac wyexpisz sie to zobaczysz roznice ... ja to bym zmienil tylko sile exury vita bo slabo leczy...
Można zrobić manasy dające 700-800 many wyłącznie dla profesji magicznych za cenę dajmy 300cc, zawsze więcej pieniędzy znika z serwera.
stworzysz postac Druida albo Msa i sobie kupisz na elite knighta takie manasy, myślisz czy nie potrafisz?
boze mam 550 maga i mi nie przeszkadza bicie mobow z slabszego ue.... nic nie zmieniac wyexpisz sie to zobaczysz roznice ... ja to bym zmienil tylko sile exury vita bo slabo leczy...
Podbijam oczywiście, exura vita slabo leczy u profesji magicznych
Grałem na 2 druidach od początku do minimum 1500lvl. Ludzie Wy miejcie troche rozumu. Macie hoty, macie manasy po 1k. Ułatwiajcie sobie grę dalej a bedzie tutaj ledwo 10 graczy... Kiedyś nie było tak łatwo i nikt nie płakał.
Zachowujecie się jakby Wam jeszcze trudno tutaj było expic... Marudzicie że ek ma łatwiej? To nim grajcie.
Jestem na nie.
Jestem jak najbardziej na nie. Po co to? kolejowe ułatwienie w tak prostej już grze, nie możesz wbić mlvl i już propozycja żeby było lżej? Każdy sie trochę męczył ale o to chyba chodzi prawda? Wszystko byście chcieli żeby było ustawiane pod was a potem płacze że gra tylko 20 osób.
NIE.
Chciałbym dodać, że taki First Boonek manasuje się po 1k+, a nie 550, ponieważ ma duży mlvl. Drugą kwestią jest wyżej wspomniany wolniej rosnący mlvl, a trzecią kwestią i w sumie moją indywidualną (widze, że nie tylko moją) jest to zbyt wielkie ułatwienie gry, które przyczyni się po raz kolejny do upadku serwera.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.