View Full Version : Aktywacja wybranej ilo?ci dni premium
Przypuśćmy taką sytuacje że ktoś kupuje pacc na 21 dni lecz po pewnym czasie gra się może znudzić a pacc leci i leci...
Moja propozycja jest taka aby można było aktywować pacc na wybraną przez siebie ilość dni lecz minimalna ilosć było by to 7 dni pacc.
Czyli w praktyce wyglądało by tak że ktoś kupuje premium na 21 dni lecz nie ma jej od razu na koncie lecz na stronie gdzie wybiera sobie na ile chce dni go aktywować. Aktywuje pacc na 7 dni a pozostałe 14 może sobie wziąć kiedy tylko zechce.
Uważam że takie rozwiązanie zachęciło by do grania bardziej takich "niedzielnych" graczy którzy graja od czasu do czasu i w każdej chwili mogli by się cieszyć grą lecz i pewnie większość z was nie chciała by wykorzystać całego pacca od razu bo wiadomo że można nie mieć później czasu albo coś w tym stylu.
Jestem na tak, gdyż sam mam czasami dni w których nie mam czasu na expa, ale moim zdaniem to i tak nie przejdzie, bo ludzie rzadziej będą kupować pacca na czym ucierpi saldo Mortiisa...
był kiedyś poruszany taki temat, ale nie jestem do końca pewien jaki był jego finał
z jednej strony jestem na tak, bo niby nie każdy ma czas grać te 21 dni i troche tego pacc może mu się zmarnować, ale z drugiej strony czy znowu te 11zł/40kcc = 21dni / 10zl = 45dni to aż tak dużo? sam nie wiem co o tym myśleć + do tego chodzi o to ile z tej kasy pójdzie na serwer.
pacc nie jest drogi, kase na pacc łatwo zarobić, wybaczcie, ale zaznacze na nie
Sledzik13
12-01-2014, 15:07
Jestem na tak, sam mam bardzo często, że gram 30dni i poźniej mi się odechciewa a pacc mi leci. Ogólnie wątpie że to przejdzie bo wiadomo mniejszy zarobek by był dla Mortiisa :)
To już lepiej wprowadzić taką opcję na przelew 15zł np, zamiast dawać pacc w grze dawałoby na stronie i tam przesuwasz suwakiem ile chcesz, żeby Ci aktywowało.
Z smsa Mortiis ma gówno nie pięniądze. 11zł płaci gracz, a u niego ląduje z tego 3zł?
Zyski byłyby de facto relatywnie mniejsze niż teraz jakby opcja z kupnem pacca za sms dawała ten przywilej.
Bardzo dobry pomysł, sam momentami mam dość duże przerwy w grze i przydałoby się takie wybieranie na ile dni potrzebujesz mieć aktywnego pacc'a, bo czasem tracę naprawdę dość dużo.
gwnstopro
12-01-2014, 16:01
Propozycja nie jest zła, chodź dla mnie lepiej by było jak ktoś kupuje pacca minimalnie na 45dni... , pacc na 21 dni jest tani i 21 dni to nie jest aż tak dużo, każdy chyba wie czy będzie mógł grać przez ten czas czy nie.. Zaznaczę tak..
Wymagacie dobrego łącza i sprzętu, aby serwer dobrze prosperował, a żal wam kilku złotych. Niestety taka propozycja nie przejdzie z wiadomych przyczyn.
Zgadzam się, że taka opcja byłaby przyjemna dla nas graczy, ale jak nie będzie kasy to będzie gówniany sprzęt, a co za tym idzie lagi etc. Wtedy nawet nie będzie opłacać się wykorzystywać tych minimalnych siedmiu dni, które zaproponował autor.
Pewniacha
12-01-2014, 17:07
Lepszym pomysłem by było przyciągnięcie graczy do chociażby jednego zalogowania dziennie na paccu, tak jest na rl tibii poprzez offline skilling który jest tylko na pacc. Tutaj mogliby wymyśleć coś oryginalnego.
Jestem jak najbardziej ZA. Jest mały problem, Mortiis straciłbym na tym za dużo więc taka opcja na 100% nie wejdzie, nawet jak głosów na tak będzie 99% ;) Trze mieć na czym grać Panowie i Panie, bo będą lagi, a serwer za free się nie utrzyma.
Jestem za, albo pacce 3 dniowe. W tygodniu nie mam czasu grać, więc mogę grać tylko w weekend a w weekend nie gram bo nie mam pacca. A nie będe kupować pacca na 21 dni aby pograć 2-3 weekendy w miesiącu po parę godzin. Więc nie gram. Dużo jest takich graczy "zawieszonych".
Lepszym pomysłem by było przyciągnięcie graczy do chociażby jednego zalogowania dziennie na paccu, tak jest na rl tibii poprzez offline skilling który jest tylko na pacc. Tutaj mogliby wymyśleć coś oryginalnego.
Już jest taka opcja nazywa się ona !speed co zachęca do zalogowania raz dziennie.
Ewentualnie z 7 minimalnych dni potrzebnych na aktywacje można by zrobić 10 wtedy pacc za dychę moglibyśmy wykorzystać max 2 razy. Ja tam aż tak wcale nie myślę że apo by dużo straciło z pacców wydaję mi się że dzięki tej opcji trochę więcej osób szczególnie tych co nie siedzą codziennie po kilka godzin na apo a tych co chcą pograć raz na parę dni
TVT Records
12-01-2014, 18:57
Jestem na TAK! Ale lepiej według mnie będzie tak:
Kupując PACC za SMS mamy:
23zł - 35 dni
11zł - 21 dni
Więc proponuje odciągnąć te końcówki 1 i 5 i zrobić że jak ktoś kupuje 30 dni PACC to dostaje 5 dni gratisu a gdy kupuje 20 dni to dostaje 1 dzień.
Zbierało by się to w jakiejś puli i po uzbieraniu można by było aktywować ile się chce i kiedy się chce ;]
(Rzecz jasna dla każdego gracza osobno)
Wojowniczek
12-01-2014, 18:58
Ja rowniez zaznaczylem TAK jest to swietna propozycja " dla mnie " Bo mam studia i czasami nawet tydzien nie wchodze na server a wykupilem pacca.
Według mnie fajny pomysł ;) Sam często kupuje pacca np nie mam czasu przez treningi i niestety pacc sie marnuje a potem nie ma za co kupic :/ Pomysł fajny jestem na tak :)
W tych czasach przecież można praktycznie od każdego kupić kod pacc albo pacc runę za dosłownie grosze. Na tym serwerze jest miliony kcc, wszystko łatwo zdobyć, dziennie przybywa na serwer kilka tysięcy kcc, więc po co taka zmiana w sprawie pacc:confused:
Co chwile ktoś sprzedaje na Trade pacc rune, badz kod pacc.
Odpada, szkoda zachodu na to. Niech Mortiis ma utrzymywać z czegoś serwer, lecz pewnie i tak dopłaca ze swojej kieszeni do dedyka. Odpada.
MrMagicBoy
12-01-2014, 19:25
Jestem na nie. Bywało, że miałem pacc na trzech różnych kontach, a nie miałem czasu grać w ogóle - takie życie.
Nie ma litości dla biedoty.
swag :cool:
Zrozumiałbym gdyby PACC był tak jak kiedyś na rl - 90 dni za ok. 90zł, wtedy można by mówić, że pacc jest drogi. 10zł na 45 dni to dużo? Albo 11zł sms na 21 dni. Utrzymanie serwera kosztuje... Jeśli już to mogliby wprowadzić PACC za sms na 7 dni - cena 5/6zł(+ VAT).
#Lordzik#
12-01-2014, 19:35
W przeliczeniu na zł dziś pacc runa kosztuje 6-7 zł. Także, chyba nie opłaca się czegoś takiego robić. Gdyby na APO było tak ja na rl z paccem to można by się nad tym zastanowić. Chyba, że Mortiisowi opłacała by się taka opcja to czemu nie.
Ogólnie jest mi to obojętne.
Ernestus
12-01-2014, 20:23
glupie toz jak nie grasz schodzi ci pacc i jak chcesz znowu zaczac grac musisz nowego zakupic to napedza ten biznes ...
Logan711
12-01-2014, 21:51
Moja odpowiedz to jest nie.
Ponieważ pacc by spadl z ceny po drugie nikt by nie kupowal prawie pacc bo by sobie kupili dajmy na to 100dni i aktywowali kiedy by chcieli nie.
Gala Zeph
12-01-2014, 23:54
jestem na NIE!!!
ja kupuje pacc na 180+ to najlepszy zakup ;]
jestem na nie
mało zarabiałaby ekipa servera na czymś takim :D
mysle ze te 11zl na pacca to nie jest aż taki wydatek by wprowadzać proponowaną opcje
Jestem na nie. Wszystko drozeje, a serwer musi sie z czegos utrzymac. Kupno pacc na 45 dni nie jest wgl drogie, a starcza na długo, definitywnie nie. Od zawsze cena pacc była praktycznie taka sama..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.