Zaloguj się

View Full Version : Plomba Gwrancyjna

Maatinii
16-01-2014, 13:38
Siema siema, mam taki problem prawdopodobnie spalił mi się dekoder i chciałem zobaczyć do środka co tam się stało no i oczywiście co zrobiłem? Zerwałem plombę gwarancyjną ponieważ gwarancja minęła rok temu. Po otwarciu dekodera wszystko było na miejscu, ale nie o to tu chodzi. Po jakimś czasie zacząłem czytać instrukcje i gwarancje, okazało się że mogę oddać dekoder do naprawy i oni mi go naprawią za darmo albo za opłatą 200zł no to się mega ucieszyłem ale ta radość nietrwałą długo ponieważ na dole widniał napis "Jeżeli zostanie zerwana plomba gwarancyjna użytkownik jest pociągnięty do zapłacenia kary finansowej w wysokości 1000zł" Ku*wa szok, od razu zadzwoniłem do nich by to potwierdzić no i oczywiście tak u nich jest. Więc tu mam pytanie, znalazłem na stronie internetowej sklep który robi plomby zabezpieczające według wzoru jaki podamy i myślicie że by przeszedł taki numer ? Koszt takiej plomby to 50zł za 500szt. posiadają one nawet te zabezpieczenie że jak się zerwie to od razu plomba zmienia się na kratkowaną.

#edit1
No tak tylko że mi tu zrobią za 50zł a za rok będę musiał im oddać ten dekoder i zobaczą że plomby nie ma. Okazało się że ta firma nie robi tego formatu plomb więc jestem w czarnej dupie. 1k zł pójdzie w pizdu.

#edit2
No nie wiem, poszukam jeszcze nie śpieszy mi się z tą "naprawą", myślałem żeby jeszcze kupić jakiś używany albo podobny z tej firmy i po prostu odkleić z niego plombę i przykleić na mój dekoder.

#edit3
Nie jest w stanie zauważyć tego że to rozkręciłem , nic nie ruszałem w środku zakurzone jest nadal z resztą wątpię żeby jakiś wafel który to naprawia będzie ja na to zwracał uwagę.

Eklerq
16-01-2014, 15:06
Maatin, lepiej zanieś swój dekoder do jakiegoś prywatnego serwisu, gdzie naprawią go za 50 zł. Co do twojego pomysłu, jeśli plomba nie ma unikatowego numeru seryjnego, to raczej powinno przejść bez żadnych problemów.

No tak tylko że mi tu zrobią za 50zł a za rok będę musiał im oddać ten dekoder i zobaczą że plomby nie ma. Okazało się że ta firma nie robi tego formatu plomb więc jestem w czarnej dupie. 1k zł pójdzie w pizdu.

Spróbuj znaleźć w internecie firmę, która robi takie plomby i dogadaj się, że wyślesz im swój dekoder.

Ferrum
16-01-2014, 17:07
Na pewno da się to jakoś uratować, znajdź w mieście taką usługę wykonania plomby, znajdą się chętni za jakąś kasę. Teraz każdy chcę zarobić.

Ernestus
16-01-2014, 18:52
No nie wiem, poszukam jeszcze nie śpieszy mi się z tą "naprawą", myślałem żeby jeszcze kupić jakiś używany albo podobny z tej firmy i po prostu odkleić z niego plombę i przykleić na mój dekoder.

ale typ jak i tak widac po srubach ze rozkrecales i po plastikach jak zdejmowales to nawet z nowa plomba nie przejdzie

[Eklerq] Wystarczy, że ogarnie nowe śrubki i po kłopocie.