View Full Version : Zmiana w systemie fragów
Tak, tak, dobrze czytacie. Wychodzę z pytaniem do Was czy chcecie takiej zmiany (bo mi się ona podoba, innym może niekoniecznie) :confused:
Przybliżenie obecnej sytuacji:
Obecnie mamy 3 fragi, każdy schodzi 12h lecz schodzą kolejno (nie jednocześnie) tj. najpierw mamy 3 fragi, później logujemy się po 12 godzinach, mamy 2 fragi, po kolejnym logowaniu po 12h mamy 1 fraga itd.
Nawet jeśli dokupimy fragi, to żeby znikły wszystkie musimy odczekać 12*ilość fragów godzin. Przykładowo jak mamy 5 fragów to znikną nam one najwcześniej po 60 godzinach!
Dlatego też wychodzę z propozycją, że nadal będziemy mieć 3 fragi jednakże system ich zmniejszania zostałby poddany zmianom:
- czas trwania fraga 24h
- fragi schodzą niezależnie od innych fragów i logowań tj.:
Jeżeli zabiliśmy 3 osoby:
Pierwszy frag 18.01.14 r godz. 17:21
Drugi frag 18.01.14 r godz. 18:45
Trzeci frag 18.01.14 r godz. 19:59
to obecnie musimy czekać do 19.01.14 r godz 05:21 i po tym czasie zalogować się by znikał kolejny frag.
Czyli przy najlepszej opcji (jeśli ktoś jest no-lifem i loguje się 24/7):
Pierwszy frag znika 19.01.14 r godz. 05:21
Drugi frag znika 19.01.14 r godz. 17:21
Trzeci frag znika 20.01.14 r godz. 05:21
Po zmianie wyglądałoby to tak, że
Pierwszy frag znika 19.01.14 r godz. 17:21
Drugi frag znika 19.01.14 r godz. 18:45
Trzeci frag znika 19.01.14 r godz. 19:59
Przy większej ilości fragów sprawa wygląda korzystniej gdyż możemy zabijać tyle osób ile mamy fragów co 24h a nie tylko 2 osoby na 24h (przy sprzyjających logowaniach) :)
Tak więc czekam na hejty i propsy :cool:
Czas na wypowiedź: 14 dni.
#Lordzik#
18-01-2014, 12:42
To już powinno być dawno zrobione, bez dawania takiej propozycji ^^.
Jednak jeżeli już to napisałeś, to jestem na TAK.
jasne, że jestem na tak. obecny system jest oldschoolowy i się w ogóle nie sprawdza jeśli ktoś nie ma dużo czasu
Sokol from West
18-01-2014, 13:02
Świetna propozycja. Jestem oczywiście jak najbardziej na tak :). Mam nadzieję, że zostanie to wprowadzone :)
Zajebista propozycja:) Teraz strasznie długo trzeba czekać na fragi :|
Jestem na tak oczywiście
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź:
Myślę, że nie ma sensu za bardzo tego zmieniać. Wiemy, że to ots. Ale niektóre rzeczy nie mogą być takie łatwe, jak np. czas trwania fraga. Myślę, że jest teraz dobrze i niech tak zostanie. Nie można dawać więcej fragów lub krótszy czas trwania, bo np. hlvle dla zabawy zabijają lowlvle i to nie jest dobre. Czasem jednak właśnie warto jest kogoś zabić, jak wbija Ci np. na Twój resp itp. Ale tak jak ktoś napisał - co to jest te kilka sc na SL'a.
Wolałbym już zmienić coś z tym SL'em, albo coś w pvp niż to...
Jak na razie zostaje tak jak jest. źródło (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=813641&postcount=15)
Tutaj (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=31286) moja propozycja z 2008 roku. Może wprowadzenie NPC, który by za opłatą usuwał fraga pod warunkiem, że nie mamy skulla. RS normalnie - u Punishera 10 kcc.
Kolejna podobna propozycja (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=40265) Barta z przed kilku lat.
@topic
Jak dla mnie najlepiej, aby czas fraga został tak jak jest czyli 12 godzin, ale znikały wszystkie razem. Każdy loguje się codziennie, aby odnowić "speed", dlatego nie będzie problem, aby raz w ciągu 24h zalogować się.
Domcio Old
18-01-2014, 15:37
Propozycja mi się podoba, jestem na tak. Fragi od zawszę powinny się odnawiać bez względu na to czy się zalogowaliśmy czy nie. Widzę, że było już full takich propozycji dot. fragów, więc powinni w końcu to wprowadzić.
Bardzo dobra propozycja Squidzie! to by ulepszylo/uszybszylo troche znikanie fragow. No i nie trzeba by bylo czekac na fragi zanim poprzedni zniknie ;)
Zarexoholik?
18-01-2014, 17:15
Fragi powinny znikać niezależnie od tego czy się zalogowaliśmy dzisiaj, czy też nie. To oczywiste, lecz nie na tym otsie. Obecny system fragów to jakaś żenada, która tylko utrudnia zabawę pvp, która na tym otsie jest najciekawsza...
Już dawno były propozycje na temat zmiany tego systemu. Obecnie dokupowanie fragów niewiele daje, bo i tak w końcu można fragować tylko co 12h... Jestem za.
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź:
źródło (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=813641&postcount=15)
Tutaj (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=31286) moja propozycja z 2008 roku. Może wprowadzenie NPC, który by za opłatą usuwał fraga pod warunkiem, że nie mamy skulla. RS normalnie - u Punishera 10 kcc.
Kolejna podobna propozycja (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=40265) Barta z przed kilku lat.
//Wtedy dokupowanie fragów straciłoby sens.
@topic
Jak dla mnie najlepiej, aby czas fraga został tak jak jest czyli 12 godzin, ale znikały wszystkie razem. Każdy loguje się codziennie, aby odnowić "speed", dlatego nie będzie problem, aby raz w ciągu 24h zalogować się.
//12h to za mało jeśli wszystkie fragi mają znikać na raz. btw. nie każdy używa speeda
Czarodziej Xardax
18-01-2014, 23:33
dajcie 5 fragow i niech kazdy schodzi 6h : O
"Jest mi to obojetne."
Jestem takiego samego zdania jak Zarex. Fragi powinny znikać bez względu na to czy logujemy czy nie. Na dzień dzisiejszy trzeba zmuszać się do zalogowania tylko po to, aby frag zaczął znikać. Napiszecie, że nikt mi nie każe-racja, ale bez fraga jak bez ręki np. w sytuacji, gdy ktoś ci wbija na Apocalypto Volcano lub inne bossy do huncenia. Po drugie jeśli chcecie coś zmieniać to zmieńcie to na lepsze więc skróćcie czas znikania tych fragów chociażby do 8-10h i żeby znikały bez potrzeby logowania. PvP to najciekawsza strona tej gry, bez niej nie było by nawet 50 graczy online...
#Sonda
Zmiany lecz nieco zmodyfikowane tak jak to opisałem.
propozycja naprawdę extra oczywiście jestem na TAK
choć dobrze by było gdyby frag znikał 8h max ^^
Τettmeier
19-01-2014, 08:18
Jestem na tak a ten system powinien zostać wprowadzony juz dawno temu.
Merranus <3333
19-01-2014, 10:16
jestem na nie, ogolnie wiadomo ze na ots quest 2 , kolejnym utrudnieniem sa dwaj gracze Flac, Bart. To kolejna czesc questa w ktorym trzeba sobie poradzic wlasnie z nimi ,a jesli skoncza sie ty, osobą fragi , to raczej nas nie bd mogli tam zabic na quest
jesli z kolei to zostanie wprowadzone odrazu potem znow nas bd mogli tam zabic po raz kolejny i nigdy nie wykona zadna ekipa tego questa
jestem na nie i pisze to poraz drugi nie nie nie nie nie
ps. co do upomnien i i pkt karny za wypowiedz w tym poscie skieruje sprawe do wyzej ranga Administratorów
jesli to przeczytacie to bedziecie wiedziec o co chodzi
[kazek] tak! chodzi o mnie :D
/Demon
przeca słuszny warn, wut
Jestem na tak. Mysle, ze jest to lepsze rozwiazanie od obecnego.
gwnstopro
19-01-2014, 11:34
Wydaję się być to lepszym rozwiązaniem od teraźniejszego. Powinno to zostać wprowadzone bo dzisiejszy system pvp nie jest za ciekawy, po 3 fragach trzeba tyle czasu czekać by kogoś zabić.. Także ode mnie Tak. Pozdro
Merranus <3333
19-01-2014, 13:00
Wydaję się być to lepszym rozwiązaniem od teraźniejszego. Powinno to zostać wprowadzone bo dzisiejszy system pvp nie jest za ciekawy, po 3 fragach trzeba tyle czasu czekać by kogoś zabić.. Także ode mnie Tak. Pozdro
moim zdaniem obecny system jest dobry , gdyz ktos odpali ys i mozna go zabic a co do fragow to moze do 8h bym to zmodyfikowal nie wiecej....
jestem na nie, ogolnie wiadomo ze na ots quest 2 , kolejnym utrudnieniem sa dwaj gracze Flac, Bart. To kolejna czesc questa w ktorym trzeba sobie poradzic wlasnie z nimi ,a jesli skoncza sie ty, osobą fragi , to raczej nas nie bd mogli tam zabic na quest
jesli z kolei to zostanie wprowadzone odrazu potem znow nas bd mogli tam zabic po raz kolejny i nigdy nie wykona zadna ekipa tego questa
ps. co do upomnien i i pkt karny za wypowiedz w tym poscie skieruje sprawe do wyzej ranga Administratorów
HAHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA, nie wierzę XDDDDDDDD TYPIE, TERAZ TO SIĘ CAŁKIEM SKOMPROMITOWALIŚCIE XD Idziecie na questa w hmm... 5-6 osób (3.4k ek, 2,8k ek, 2,7k ek itp...) i płaczecie, że zabijają was 3 i 3,4k ek? XD Żenada straszna.
A co do warna: był słuszny. Wiem, bo sam raportowałem posta. :( Pisząc 'jestem na nie i nie będę tłumaczył dlaczego' nie wnosisz zbyt wiele do tematu. :/
#topic
Widzę, że niektórzy boją się padać trochę częściej (płacz o kilka sc, bicz plis), bo ubijają ich nawet mniejsze lvl'e... So sad. :(
'Boonek'
19-01-2014, 15:53
Teraz to jebłem XD
#t dosc ciekawa propozycja jestem na tak ew. moznaby zostawic ten system fragow ale tak zeby wszystkie fragi schodzili bez przymusu logowania do gry
Dementor
19-01-2014, 16:53
Oczywiście jestem na tak. Wydaje mi się, że przede wszystkim chodzi o zmiane związaną z logowaniem się do gry, aby frag zaczął znikać. Ten czas 24h możnaby skrócić np. do 20, chciaż to już nie jest takie konieczne, jeśli propozycja zostałaby wprowadzona to i tak byłoby na plus. :)
Oczywiscie jestem na tak, bd to wspaniala zmiana fragow, o ile to wgl przejdzie.
Pewnie, że na tak!
@Merranus
Żadna ekipa nie wykona? Ja tam zrobię.
BEKA Z CIEBIE XD
Ojciec Mateusz
27-01-2014, 13:08
Obecny system fragów to jakiś żart, już dawno powinno to zostać zmienione. Oczywiście jestem za!
Obecny system woła o pomstę do nieba a w naszym wypadku do Squida. Jestem za zmodernizowaniem obecnego systemu wzorując się na Twojej propozycji.
True & Blue
28-01-2014, 02:48
Jak najbardziej na tak.To czekanie teraz jest tragiczne..Ja osobiscie chcialbym zeby bylo 5-6 fragow jak to jest na wiekszosci otsow.Teraz nawet jak 3 razy kogos ubijemy to i tak na respa wbija..moze jakby wiecej razy padal w krotszym czasie to by sie znudzilo.No ale ogolnie mimo wszystko lepsza ta propozycja niz obecny system wiec jeszcze raz tak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.