View Full Version : Wilk z Wall Street [2013]
Zarexoholik?
21-01-2014, 16:04
Jeden z największych reżyserów naszych czasów, laureat Oscara Martin Scorsese przedstawia prawdziwą historię jednego z najbardziej kontrowersyjnych bohaterów Wall Street. Jordan Belfort był złotym dzieckiem świata amerykańskich finansów. Szybki i oszałamiający sukces przyniósł mu fortunę, władzę i poczucie bezkarności. Pokusy czaiły się wszędzie, a Belfort lubił im ulegać i robił to w wielkim stylu. Najpiękniejsze kobiety. Najdroższe jachty. Najbardziej wyszukanee narkotyki. Szalona impreza bez cienia poczucia odpowiedzialności. A w ślad za tym nieuniknione błędy i pragnienie jeszcze większego bogactwa. Korupcja, naginanie prawa i malwersacje podatkowe – w tym także Belfort okazał się mistrzem. Zrealizowana z rozmachem i poczuciem humoru, urzekająca blichtrem, a jednak gorzka opowieść o człowieku, który zawsze chciał więcej, a dostał to na co zasłużył.
Film trwa 3 godziny, ale śmiało mogę napisać, że jest to najlepszy film jaki widziałem w przeciągu kilku lat. Oczywiście +18. Świetna rola DiCaprio.
Elvanish
22-01-2014, 02:12
A Oscara i tak nie dostanie, bo wyprzedzi go... ktokolwiek. Takie już jego szczęście.
A film obejrzę, szykuje się dobra zabawa.
True & Blue
22-01-2014, 02:32
Ogladalem w piatek. Film bardzo fajny,wiele dobrego humoru. Troche dlugi i koncowka juz mnie zaczynala meczyc ale to moze tez przez to ze ogladalem jeszcze o 1 w nocy. Ogolnie pozytywne wrazenia.Moge polecic.
Ernestus
24-01-2014, 00:08
Dicaprio w byle czym nie gra , sam z checia czekam az go zoabcze!
Dobry film, fakt oglądałem w nocy, trwa faktycznie aż trzy godziny ale jest niezły ;)
Wybieram się na Wilka z Wall Street do kina i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Maatinii
27-01-2014, 21:54
Wybieram się na Wilka z Wall Street do kina i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Nie ma takiej opcji żebyś się zawiódł.
jest to najlepszy film jaki widziałem w przeciągu kilku lat..
Jeżeli rajcują cię filmy, w których fabuła jest przez 3h taka sama, żeby nie powiedzieć beznadziejna to podziwiam twój gust.
Nie wiem od czego zacząć ale napiszę w prost. Nie da się zaprzeczyć, że artyzm tego filmu polega jednocześnie na jego słabości. Fabularnie jest kiepsko. Historia jakich wiele. Tragiczna w skutkach, ale dająca światełko nadziei - ble ble ble. Byłbym jednak hipokrytą, gdybym stwierdził, że ten film nie jest dobry. Każda scena w nim jest przemyslana i dopracowana z chirurgiczną dokładnością. Jedyne co trzeba oddać to fakt, że DiCaprio ma tyle samo fanów co przeciwników, ale w tym filmie udowodnił, że może zagrać każdą postać. Tylko przez moment był postacią drugoplanową — w czasie obiadu z McConaughey’em, który rozniósł jakiekolwiek negatywne wyobrażenie o swoim aktorstwie na kawałki i nie pozostawił nam żadnej wątpliwości o swojej doskonałości. Ale wracając do głównego bohatera — już teraz mogę powiedzieć, że Leonardo to aktor wybitny. Poważnie. Mimo tego, że Wilkowi z Wall Street do bycia wybitnym trochę daleko i wiele momentów można uznać za tanią mainstreamową rozrywkę.
Tyle ode mnie :P
#down.
Widać jak bardzo potrafisz czytać ze zrozumieniem. Polecam wrócić do podstawówki i nauczyć się co nieco. :O. Najlepszy film z ostatnich 5-6latach ? Widać jak bardzo interesujesz się filmem, za pewne oglądasz i chodzisz do kina dwa razy na rok. Ekspert.!
Zarexoholik?
29-01-2014, 01:26
Jeżeli rajcują cię filmy, w których fabuła jest przez 3h taka sama, żeby nie powiedzieć beznadziejna to podziwiam twój gust.
http://i60.tinypic.com/2rzqgjp.jpg
Byłbym jednak hipokrytą, gdybym stwierdził, że ten film nie jest dobry.
Masz zaburzenie dysocjacyjne tożsamości?
#topic
Każdemu się podoba, ale zawsze znajdzie się taki ktoś jak ty, który będzie oceniać czyjś gust. To najlepszy film ostatnich 5-6 lat, nie oszukujmy się.
Maatinii
30-01-2014, 06:22
Każdemu się podoba, ale zawsze znajdzie się taki ktoś jak ty, który będzie oceniać czyjś gust. To najlepszy film ostatnich 5-6 lat, nie oszukujmy się.
Nie zapominajmy o takich filmach jak Django czy Kapitan Phillips oba te filmy również były bardzo dobre.
Ogladalem dzisiaj w nocy no i smiem stwierdzic ze zgadzam sie ze jest to jeden z lepszych filmow ostatnich lat :). Wszystko dopracowane na ostatni guzik, do tego DiCaprio zagral swietnie swoja role (:
Old Kosa
30-01-2014, 16:16
Byłem na tym filmie 2 dni po premierze(ale wtedy nie miałem konta na forum XD), film godny polecenia, ubaw po pachy, fajnie by było gdyby zrobili jakąś drugą część tego, czy coś :D
#up
Nie mogą zrobić drugiej części, gdyż jest to film biograficzny...
Obejrzałem Wilka z Wall Street i powiem tak: czytając wiele komentarzy - tych schlebiających filmowi, poprzeczka została postawiona bardzo wysoko pod względem moich oczekiwań. Napaliłem się strasznie na ten film i czekałem na jakąś rewolucję kinową. No i trochę się zawiodłem :/
Ogólnie mówiąc film został zrobiony na bardzo wysokim poziomie, a gra aktorska Leonarda DiCaprio jest nie do opisania rewelacyjna. Dlaczego się zwiodłem? Otóż w swoim życiu obejrzałem nieprzeciętną ilość filmów i tak naprawdę trudno mnie zaskoczyć, dochodzą do tego opinie innych, którymi naprawdę się podjarałem i napaliłem na film. Wszystko to złożyło się na to, że seans był przyjemny ale nie rewelacyjny.
Moja ocena Wilka z Wall Street to 8+/10.
Ernestus
02-02-2014, 20:03
dzisiaj ogladalem i szczerze mowiac to pierwsza godzina nie zachwycila mnie. Ale pozniej juz bylo lepiej i jestem pozytywnie zaskoczony ; )
TheNanci76
30-03-2014, 20:47
Dyskusji nie ma, bo nie chcesz jej podjąć, mimo że masz okazję. Zapytałam, dlaczego Twoim zdaniem "spartolił", bo kompletnie nie rozumiem Twojej opinii - do paru rzeczy można by się w tym filmie przyczepić, ale akurat nie do gry Leo. Zamiast postarać się odpowiedzieć na pytanie, stosujesz uniki. To świadczy tylko o tym, że żadnych argumentów nie masz, a swoją opinię opierasz na... no właśnie nie wiem na czym.
Superchrissy99
02-04-2014, 12:30
Co do tego filmu zdania są podzielone, oglądałem go już dawno i nie zrobił na mnie większego wrażenia według mnie jest trochę przereklamowany i chyba nie obejrzę go po raz drugi ale główna rola zagrana świetnie
bestmindi94
02-05-2014, 13:23
Ja również uważam że film jest zdecydowanie przereklamowany... nie ma w nim nic innego tylko imprezy, alkohol, narkotyki i seks, nie podobał mi się , a było wokół niego tyle zamieszania tylko Leonarda DiCaprio zagrał bardzo dobrze
Zarexoholik?
02-05-2014, 16:48
Ja również uważam że film jest zdecydowanie przereklamowany... nie ma w nim nic innego tylko imprezy, alkohol, narkotyki i seks, nie podobał mi się , a było wokół niego tyle zamieszania tylko Leonarda DiCaprio zagrał bardzo dobrze
No, bo takie jest życie. Jeśli chcesz obejrzeć film, w którym ktoś gra w tibię albo inne gry, kto chodzi od komputera do łazienki i tak ciągle to nagraj swoje życie. Przecież ten film jest świetny i nie kumam jak komuś może się nie podobać. Rozumiem, że można mieć inne zainteresowania i poglądy na jakieś tematy, ale to jest konkretny film o życiu o jakim możesz tylko pomarzyć, więc to pewnie dlatego Ci się nie podobał. Obejrzyj sobie american pie i się jaraj, elo.
http://i59.tinypic.com/2myp6o2.jpg
Obejrzałem film wczoraj z nudów i śmiało mogę Cie poprzeć, że film jest jednym z najlepszych jakie oglądałem w ostatnich czasach, rola którą odegrał DiCaprio powala w chuj, początek filmu był lekko nudny, ale gdy się akcja rozkręciła film zmiażdżył jakiekolwiek inne.
Dziwki, Ćpanie, Hajsy warto obejrzeć!
SzefMckenzie92
08-05-2014, 09:41
Byłem na filmie w kinie jakoś w końcówce lutego i po raz pierwszy w życiu wyszedłem z kina przed końcem, bo nie byłem wstanie znieść tego "tworu". Gdybym mógł wciśnałbym w gardła bilety twórcom. Naprawdę oglądając ten film bardziej, niż to co na ekranie interesowały mnie reakcje widzów i podziwianie, jak zubożałe intelektualnie jest społeczeństwo. Na prawdę przez bite półtorej godziny nawet ponad. Ludzie śmiali się, z reakcji postaci na gołe kobiety, z masturbacji i zataczających się naćpanych ludzi. I tyle ten film sobą prezentuję.
DRKACIE82
12-05-2014, 21:04
Ciekawie opowiedziana historia. Film oglada sie z zaciekawieniem od pierwszych minut. Ogladnalem 2 razy i dalej mnie kilka scen bawi do lez. Jak tak wysoko oceniany film ma tak negatywne komenty? Chlopisko ma barwne zycie i korzysta. Lepszy chlop co sie zachowuje jak chlop czy jak baba z broda w sukni w cekiny?
Shauna81
19-05-2014, 22:49
ocena: 8
3 mar 12:19
Moim zdaniem film porusza bardzo ważny problem społeczny, w szczególnie krajach "dobrobytu", a mianowicie nieustanną chęć posiadania i kumulacji kapitalu, w którym narzędziem do odniesienia sukcesu jest wykorzystanie drugiej osoby- nie przejmując się przy tym żadnymi kwestiami etycznymi. Człowiek jest jedynie drogą do celu. Doskonale widać to po głównym bohaterze, który był wręcz opętany materializmem choć na początku był zupełnie innym człowiekiem
Nigdy nie lubiłem filmów z Di Caprio i je omijałem. Na Wilku usnąłem chyba po dwudziestu minutach i nawet nie wiem o czym był :D Ale z tego co tu czytam chyba muszę powtórzyć seans. Mam nadzieję, że się nie zawiodę bo tematyka jak najbardziej mi odpowiada.
Film trzyma poziom tak jak DiCaprio oraz Scorsese :D Chociaż, 3h to trochę za dużo, ale nie narzekałem, warty polecenia.
szwagier
11-09-2014, 10:35
film taki sobie. Obejrzałem raz i tyle dla mnie wystarczy :)
Pan Scimex
11-09-2014, 14:16
Ja dość dawno to obejrzałem, musze to napisać! jedyny sensowny film którego dawno nie widziałem
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.