Zaloguj się

View Full Version : Interpretacja regulaminu (II/20.)

Starkk
21-01-2014, 21:41
Utrudnianie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane banem bez upomnienia. Nie dotyczy sytuacji, w której gracz blokuje innego gracza, aby ochronić go przed ¶mierci± (player killing, red skull) i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.

Proszę o wypowiedz osób z Administracji, jak mamy rozumieć ten podpunkt regulaminu?

Czy jak wykonuję quest to czy inni gracze mog±/nie mog± mnie blokować roznymi stolami/kociolkami i m wallami i lurować na mnie potwory i kiedy mog± mnie fragować?

21:40 Dark Monster: [3483]: Crayon: w momencie solo roomu, albo jakiegos pomieszczenia innego z bossem Crayon: nie mozna przeszkadzac Crayon:mozna tylko grzecznie pomagac

Turoczeeek
21-01-2014, 21:43
Mog±, jeżeli można zabić gracza to jak najbardziej. Inna sytuacja, gdy grasz stoi tam gdzie jest pz i nie można przej¶ć.

Kimus The Master
21-01-2014, 21:52
Powiem tak Demon Helmet Quest jest najlepszym przykładek gdy stoisz tam z PK inny gracz nie może w tym momencie tam wej¶ć bo blokujesz mu dostęp. No i taki sobie koles pisze RRV i ty masz bana

Squid
21-01-2014, 23:45
Blokowanie dostępu:
Blokowanie poprzez stanie w 2 osoby w ciasnym korytarzu, zastawienie się stołem czy kadzi± (bez powodu oczywi¶cie) - ban.
Blokowanie używaj±c magic walla - nie ma bana ponieważ magic wall po chwili znika.

PvP - możliwe wszędzie gdzie nie ma protection zone (pz). Zabijanie nie jest karane bo niby dlaczego?

Lurowanie potworów - w obrębie respu potwora jest dozwolone. Zabronione jest lurowanie boss'a (w tym questowego) oraz potworów na osoby bij±ce boss'a.
Czym jest BOSS? Boss jest to potwór rzadko występuj±cy, zazwyczaj pojedynczy resp co kilka minut czy godzin (np. devil atom, master atom, minos, creator czy ots emperor).

Mam nadzieję, że w miarę dokładnie wyja¶niłem te kwestie ;)