PDA

View Full Version : Czarne piksele w tibi

Ilu
24-01-2014, 02:16
Jak to naprawic?
Czasem mi sie robi samo czasem zrobi sie jak na pasku na wlaczona przegladarke a czasem w ogole sie nie robi.

http://i42.tinypic.com/osh211.jpg

Dodam ze jak wylacze tibie i wlacze jeszcze raz to jest normalnie.

dziq76PLx2
24-01-2014, 02:42
Nie jestem mistrzem od takich spraw, ale pewnie 70% forumowiczów Ci powie, żebyś zrobił format :D

Ilu
24-01-2014, 03:05
Nie bede robil formata bo laptop jest nowy i jest na nim tibia, lol i wot i troche muzyki. Nic innego nie sciagalem.

Eklerq
24-01-2014, 03:06
Ustaw sobie zgodność z Windowsem XP. Sprawdź, czy masz zaktualizowane sterowniki do karty graficznej. Usuń całkowicie tibie ze swojego komputera, następnie ponownie ją zainstaluj. Zmieniałeś style?

Wychodzi na to, że Windows 8 jest odpowiedzialny za te problemy. Jeżeli macie możliwość, usuńcie 8 i zainstalujcie XP lub 7.

Siteg
24-01-2014, 08:49
TO nie jest wina karty ani zadnych sterownikow ;///
To wina tibi pic ;/ zainstaluj klasycznego clienta tibi.

Ilu
24-01-2014, 15:12
Jest klasyczny. Nic w nim nie robilem.

Zaktualizowalem sterowniki karty. Dalem zgodnosc z win xp i dalej to samo.

Goatee
24-01-2014, 15:32
Uruchom jako administrator.

Też tak czasem mam ale to wina sterownika karty graficznej. Jak Ci się takie coś zrobi wciśnij CTRL + ALT + DEL, przejdź do menadżera urządzeń i wszystko powinno wrócić do normy.

Ilu
24-01-2014, 16:04
Jak dam ctrl alt del i wylacze tibie i wlacze ejszcze raz to jest normalnie ale mnie to nie uszczesliwia. Bo jak lece na respie i nagle czarny ekran to padam.

Sasza
24-01-2014, 16:44
Mam również to samo jak afkuje w trainie przez co najmniej 19 minut..
Muszę wyłączyć tibie i włączyć na nowo. Nowy laptop, sam nie wiem o co caman. :confused::confused:

@edit

Właśnie mi się to zrobiło...

http://i43.tinypic.com/30ka9ew.png

Riss
25-01-2014, 12:44
Również robiło mi się coś takiego bardzo często.
Nie pomaga reinstal klienta apo.
Nie pomaga tryb zgodności.
Nie pomagają najnowsze sterowniki.
Nie pomaga uruchomienie jako administrator.
Czasami pomoże ctrl alt del. Nie zawsze.

Wszystko idzie do przodu. Obecny klient nie działa z winem 8.
Nie będę specjalnie piracił wina dla tego otsa.

Ode mnie tyle: wciąż żyjecie myślami o roku 2006 gdy byliście najlepszym otsem.
Od daaawna nie kupowałem pacca, teraz odinstalowałem klienta, bo grać się nie da!

Spójrzcie prawdzie w oczy: tutaj nic nie działa jak powinno. Sam już nie wiem dlaczego jeszcze te kilkadziesiąt osób tu gra.

Jeżeli nie zabierzecie się porządnie do roboty zostanie tutaj tylko kilka osób.
Już nie chodzi mi tylko o aktualizację mapy, poprawę balansu, nowe questy (lol!), ale nawet się grać nie da, bo klient jest za stary.

Grałem tutaj (z przerwami) od 2006 roku aż do teraz. Chary sprzedałem za kcc, a kcc poszło na allegro.

Macie wyjebane na graczy => my w stosunku do was czujemy to samo.

Pewnie zaraz napisze ktoś, że "nikt za tobą płakać nie będzie", to wasza stała taktyka.
To tylko dobitnie pokazuje wasz stosunek do osób, które tworzą tego otsa. Nas, graczy. Jest więcej takich osób jak ja.
Na forum posiedzę, patrząc na waszą nieudolność, do gry już raczej nie wrócę.
Bez pozdrowień

Ilu
25-01-2014, 17:24
Trudno sie nie zgodzic bo kazdy tak po cichu mysli.
Dlaczego questy robi sie tylko dla +1700lvli a nie zrobi np w przedziale 800-900 ?
Balans to szkoda gadac.
Ale dajcie jakas latke do tego klienta zeby dzialal