View Full Version : Sprawa Aziel Vara, Averion Druid oraz Barta.
Tak więc zaczął mnie denerwować spam na RRV ludzi "wszechwiedzących" co się stało i w ogóle dlatego postanowiłem wam to wszystko wyjaśnić.
Jako, że część osób się dowiedziała i rzuciła plotkę "ile to się nie naloocili i ile kasy nie nazdobywali" chciałbym wam wyjaśnić, że ilość kasy jaką łącznie zyskali owi gracze była rzędu mniej niż 1kkcc. Resztę zabrał Satnox który kupił postać za 1,8kkcc którą mu usunąłem.
Każdy od razu "Co to za kara, 3 dni bana i unban?!" - powiem tyle:
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci)
Są to ludzie którzy oczywiście nic nie wiedzą jaką karę dostali owi gracze.
Kiedyś Santano stworzył temat który był dość dobry:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=95621
Postanowiłem przetestować jaka będzie wasza reakcja na zmianę kar :)
Tak więc zostali oni ukarani o wiele bardziej niż zyskali:
- 3 dni bana (płaczecie, że krótko, Bart dobrał dodatkowe 7 w zamian za zmniejszenie innej kary)
- cofnięcie expa (o wiele więcej niż zyskali przez ostatnie dni - na ów prywatnych najazdach ale też i normalnym expie czy motylach)
- zabranie itemów (wiele bardziej wartościowych niż zyskali, mógłbym nawet rzec 10krotność)
- pozbawienie speed'a przez najbliższy czas
- zmniejszony exp do określonego lvl'a
Tak więc skończcie gadać o "bezkarności" bo bez kary się nie obeszło. To, że inny wymiar kary niż ban to nie znaczy, że są oni bezkarni.
Pozdrawiam, Squid.
Kimus The Master
26-01-2014, 15:50
Srogie kary no ale cóż za przekręty trzeba płacić. Myślę, że to ich czegoś nauczy.
No więcej takich układów na APO i się ono rozsypie i fajnie, że APO reaguje w ten nie inny sposób i że owa zaistniała sytuacja pozwoliła ekipie do takich działa, kara jest sroga ale ciekawe na jak długo (:
Lethornek
26-01-2014, 16:02
Śmieszniej by było z dilejtem tych postaci :D ale cóż, zawsze to 3 osoby kupujące pacc więcej :D więc jest ok
Sokol from West
26-01-2014, 16:03
Mieli świadomość w co się pakują, tak? Ponieśli tego konsekwencje, zapewne to ich coś nauczy. Nie rozumiem, po co ludzie tak płaczą, że po 3 dniach unban, a sami pewnie by spamowali rrv, będąc na ich miejscu. Zostali ukarani, mają nauczkę więc po co drążyć dalej ten temat? Najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy mieli z nimi problemy, zresztą to było do przewidzenia.
Zarexoholik?
26-01-2014, 16:04
W sumie to nawet nie powinieneś się tłumaczyć, bo to sprawa między administracją, a apowskimi kryminalistami, ale spoko. Lepsze takie kary niż od razu kasacja konta.
Syskovsky
26-01-2014, 16:08
Każdy by skorzystał, a że nie udało się tego ukryć trudno, takie życie :D
Propsuje Santoxa XD
Każdy by skorzystał, a że nie udało się tego ukryć trudno, takie życie :D
Propsuje Santoxa XD
Satnox*
spoko, spodziewałem się gorszych kar (więcej lvli down), ale nie jest źle. Averion już sprzedany, ot taka ciekawostka :D
Kara jak to kara - powinna byc sroga do tego stopnia by lamiacy regulamin wyciagnal z niej odpowiednie wnioski, a tych raczej zaden z nich nie wyciagnie, pozdro dla kumatych.
Xayn : )
26-01-2014, 16:31
tydzien i można wiedzieć że kary nie ma. za mniejsze przewinienia dostaje się wieksze bany. brak mi słów.
aha, 60lvli mniej, eq na ponad 2kk, mnożnik 80% do 2750 + do 2750 speeda nie można używać. Według was to nie jest kara? Straciliśmy o wiele więcej niż zyskalismy, mamy juz nauczkę
Mam propozycje dla tych którzy twierdzą, że kara jaką ponieśli [ Rumun, Bart, Flak ] to nie kara. Zrobić tym którzy chcą prywatny najazd i za dzień/dwa wyciągnąć podobne konsekwencje. Myślę, że zamkniecie japy. ;)
BÓL DUPY MODE OFF
Na podstawie którego punktu w regulaminie zostali oni ukarani?
[Squid]
Jakakolwiek działalność na niekorzyść serwera jest karana (powodowanie 'crashy', reklamowanie innych serwerów itp.).
Old Kosa
26-01-2014, 17:46
Układy, układziki ja za coś takiego od razu bym delete wyłapał, bez możliwości dogadania się jakiegokolwiek, dobrze że tyle dostali co dostali, bo mogli powiedzieć że nie wiedzieli że to prywatne najazdy XDDDDDDD
Turoczeeek
26-01-2014, 17:59
Układy, układziki ja za coś takiego od razu bym delete wyłapał, bez możliwości dogadania się jakiegokolwiek
i prawidłowo ; ]
Za swoje błędy trzeba chłopaki zapłacić :D
Ale i tak Was propsuje!
Na podstawie którego punktu w regulaminie zostali oni ukarani?
[Squid]
Jakakolwiek działalność na niekorzyść serwera jest karana (powodowanie 'crashy', reklamowanie innych serwerów itp.).
Moge powiedzieć tyle że server i jego niekorzyść to raczej mi powiewała w tym momencie , jak bym nie miał w tym swojego interesu to bym nawet hota nie naciskał nie chodzi tylko o te najazdy ;] można sie tłumaczyć że sie nie wiedziało bo to tak jak karac kogos kto zbiera itemy które wywala ktoś po haku <przecież nikt nie pyta po co to robisz ziomek tylko zbiera> podobnie tu sami sobie tego nie stawialismy ile razy z beki ktos stwial creatora na daszku ... a ze tu Satnox tego nie ogłaszał to co nas to powinno obchodzić no i kłócić o dziury w regulaminie tez niema sensu bo jak tu jeszcze można sie pogodzić z kara tak ostatni ban za stawianie m walli w labiryncie to była kpina bo jaki pkt regulaminu wtedy złamaliśmy ?
Przecież to tak ja by konwojent wysiad z auta i wypierdalał kase na ulice a potem wjebali tych ludzi za kraty bo oni to zbierali a wiedzieli ze tak nie można ... <przeciez oni tez działali na nie korzyść banku co nie ? >
Jedyne kto działał na niekorzyść był ten co dawał taka możliwość ;]
Tyle w Temacie i jak to mówią koledzy JEBAĆ BIEDĘ a ból dupy nie jest o małą kare tylko że my mieliśmy okazję a oni nie ;]
Widać Squid wziął się za wychowanie graczy :).
Ale widac właściciel barta ciągle przeżywa:
[26/01/2014 15:02] Squid -> Bart was banished because of Destruktywne zachowanie.
Widac administracja staje sie coraz bardziej poważna, podobnie jak na rl tibia. Ale zanim bym rozpoczął squid na twoim miejscu nacisk na przestrzeganie regulaminu, bym podbił liczbę graczy, zresztą sam wiesz te 300+, a nawet 400+.
A pózniej zrobił nacisk na regulamin, down with lvl i eq :). Mam nadzieje, że bart sie nie zniecheci do gry, tylko po prostu przemysli i zacznie szanowac administracje i regulamin który stworzyliście. Zreszta juz widać jak administrator nie dopilnuje to nikt tego za niego nie zrobi.
Przydałaby sie wam też i reklama. Tak na szybko, no pan zarex jest król otsa, ma korone, to może by się przebrał za paladyna i ruszył przez polskę z runami i reklamą otsa. No sorry panie kamilu, z pewnościa jestes inteligentny, ale no nie mogłem sie powstrzymac, może dlatego, że czesto pamiętamy o pocisnięciu tej drugiej osoby :).
Jeżeli Santano stworzył taki temat, to od dawna powinno to wejść w życie serwera. Więcej osób byłoby zalogowanych i byłoby mniej pajacowania.
Bartowi 22 poziomy cofnąłeś, ale dużo..
Na moje to są jakieś jaja. Niby zostali surowo ukarani.. Ale na moje to za przeproszeniem nie kara.
Ban powinien być na miesiąc co najmniej.
zabranie itemów (wiele bardziej wartościowych niż zyskali, mógłbym nawet rzec 10krotność) - wymień te przedmioty, jak już zrobiłeś taki temat.
pozbawienie speed'a przez najbliższy czas - wielka mi strata, śmiechu warte.
zmniejszony exp do określonego lvl'a - do 3450? W przypadku Barta? Śmiech.
Było można się spodziewać, że postacie nie zostaną usunięte za taki wybryk, bo mają duże poziomy. Nie mi tu wybierać o karze, ale stanowczo dla mnie to za małe kary. Pozdrawiam wszystkich cunpli grzeszników, którzy wypowiadają się w ich obronie i piszą w tym temacie, pjona.
Mhm pewnie dodatkowe 7 dni bana w zamian za nie zabieranie speeda :) spoko troche to śmieszne ale dostali unban to dostali. Mają nauczkę i już tak robić nie będą:)
#niżej
Co Ty wiesz co ja pisałem i ile. Jak już chcesz wiedzieć to Leonidaas został odblokowany po ok 8 miesiącach więc zamknij dupe :)
dziq76PLx2
26-01-2014, 22:44
spoko troche to śmieszne
Ja pamiętam jedną śmieszną sytuację... Jak pewien człowieczek o nicku Rekrut pisał ponad rok (czytaj truł dupę) administracji, żeby mu odbanowali Leonidaasa.
Ta historia zawsze mnie powala :)
Zapłacili swoją karę w postaci hajsu, lvli i itemów więc będą mieli karę na przyszłość. A ty Squid nie musisz się tłumaczyć bo to jaką karę oni ponieśli to powinny wiedzieć osoby do tego uprzywilejowane, a nie że dzieci będą pisać, że to na pewno przez OQ II.
Niezmiernie cieszy mnie że ci gracze zostali ukarani ale gdy ktos by napisał z grubsza o co chodzi mogł bym dojsc do sensu istnienia tego wątku.
Niezmiernie cieszy mnie że ci gracze zostali ukarani ale gdy ktos by napisał z grubsza o co chodzi mogł bym dojsc do sensu istnienia tego wątku.
Satnox (Arcus) były senior tutor organizował prywatne najazdy. reszty się chyba domyślasz
Xayn : )
27-01-2014, 02:15
najlepiej SQUID, A NIE SANTANO /Demon jakbyś poprostu usunął wszystkie posty i poprostu zamknął wątek. ty ze swojej strony i tak dużo zrobiłeś dla samych ukaranych jak i wrogów (ukaranych). nie ukrywam że wg mnie kara nie jest duża, ale cóż, nie mi tu decydować/oceniać.
Jeżeli Santano stworzył taki temat, to od dawna powinno to wejść w życie serwera. Więcej osób byłoby zalogowanych i byłoby mniej pajacowania.
Bartowi 22 poziomy cofnąłeś, ale dużo..
Na moje to są jakieś jaja. Niby zostali surowo ukarani.. Ale na moje to za przeproszeniem nie kara.
Ban powinien być na miesiąc co najmniej.
zabranie itemów (wiele bardziej wartościowych niż zyskali, mógłbym nawet rzec 10krotność) - wymień te przedmioty, jak już zrobiłeś taki temat.
pozbawienie speed'a przez najbliższy czas - wielka mi strata, śmiechu warte.
zmniejszony exp do określonego lvl'a - do 3450? W przypadku Barta? Śmiech.
Było można się spodziewać, że postacie nie zostaną usunięte za taki wybryk, bo mają duże poziomy. Nie mi tu wybierać o karze, ale stanowczo dla mnie to za małe kary. Pozdrawiam wszystkich cunpli grzeszników, którzy wypowiadają się w ich obronie i piszą w tym temacie, pjona.
Po pierwsze to zacznę od tego że cb to kara życie
po drugie to ty po takiej karze już pewnie bys sie pochlastał
ten temat nwm po co jest i z jakiej okazji ktoś pisze jaką kto ma kare , to jest sprawa tylko nasz i squida a reszcie chu... do tego ;]
# DRONI kolejny typ co czytanie ze zrozumieniem zostawi w podstawówce ;] wyraźnie napisał ze ban został dobrany na poczet kary .
Ojciec Mateusz
27-01-2014, 12:57
Widzę większość wypowiada się mimo, że nie ma w ogóle pojęcia o tym co zaszło. Moim zdaniem kara słuszna. No może rumun za bardzo na tym ucierpiał, ale trudno.
#up
wybacz ojcze bo ***** zgrzeszyłem
#temat
szkoda mi ich ale wiedzieli co robią i że to może się źle skończyć. zostali ukarani - więc po co drążyć dalej ten temat?
Według mnie powinni dostać delete postaci albo spadek lvla o 50%. Dobrze wiedzieli z czym się wiąże łamanie zasad serwera, bo nie grają na APO od dziś. Inni mieliby jasny przykład jak się kończy robiąc coś, czego nie wolno.
Nie możemy porównywać "ile na tym zyskali i dać adekwatną karę". Ukradłem 1cc, zabiorą mi 4. Śmieszne... Powinno być ukradłem 1cc, oddaje 1kcc. Ale jeżeli już o tym mowa to, wszędzie jest tak, że jeżeli zrobimy coś, co łamie regulamin, płacimy za to stokrotnością wartości, na APO płacimy małe minimum.
Kara powinna być o wiele surowsza.
Aziel- degradacja lvla o połowę
Bart- degradacja lvla o połowę
Averion- degradacja lvla o połowę
Dziękuję za uwagę
A ty Squid nie musisz się tłumaczyć bo to jaką karę oni ponieśli to powinny wiedzieć osoby do tego uprzywilejowane, a nie że dzieci będą pisać, że to na pewno przez OQ II.
Dobrze, ja rozumiem, że nikt z nas, czy to Squid, czy to Satnox, czy to Santano, albo ktokolwiek inny tłumaczyć się Wam z naszych decyzji, ale czasami wręcz trzeba - tak jak w tym przypadku, kiedy byliśmy oskarżani o coś, czego nie zrobiliśmy. Też jesteśmy ludźmi i nie zawsze podoba się nam taka bezpodstawna krytyka.
Szkarłatny-SNK
27-01-2014, 16:03
Według mnie powinni dostać delete postaci albo spadek lvla o 50%. Dobrze wiedzieli z czym się wiąże łamanie zasad serwera, bo nie grają na APO od dziś. Inni mieliby jasny przykład jak się kończy robiąc coś, czego nie wolno.
Nie możemy porównywać "ile na tym zyskali i dać adekwatną karę". Ukradłem 1cc, zabiorą mi 4. Śmieszne... Powinno być ukradłem 1cc, oddaje 1kcc. Ale jeżeli już o tym mowa to, wszędzie jest tak, że jeżeli zrobimy coś, co łamie regulamin, płacimy za to stokrotnością wartości, na APO płacimy małe minimum.
Kara powinna być o wiele surowsza.
Aziel- degradacja lvla o połowę
Bart- degradacja lvla o połowę
Averion- degradacja lvla o połowę
Dziękuję za uwagę
człowieku mało wiesz a dużo gadasz... karę jaką dostali jest dość surowa... nie dosc ze stracili lvle, speeda, i exp do jakiegos tam lvl wiekszy... to stracili calutkie eq i to wszystko co zarobili przed... dali im tylko jakies marne pare kcc na początek... a wystarczy popatrzeć choćby na to że stracili nowe tarczę... bo juz nie mogą zrobić na nowo tego questa...
Wgl wszyscy najwięcej gadacie a gó...o wiecie :))
mieli okazje skorzystali a wy macie ból dupy że wy takiego czegoś nie dostaliście :))
No i każdy wszystko wie.
Można chyba temat zamknąć?!
Ile można o tym gadać?
Nie lepiej zając się opinia o sobie niż czepiać sie innych ?
Old Kosa
27-01-2014, 17:59
człowieku mało wiesz a dużo gadasz... karę jaką dostali jest dość surowa... nie dosc ze stracili lvle, speeda, i exp do jakiegos tam lvl wiekszy... to stracili calutkie eq i to wszystko co zarobili przed... dali im tylko jakies marne pare kcc na początek... a wystarczy popatrzeć choćby na to że stracili nowe tarczę... bo juz nie mogą zrobić na nowo tego questa...
Wgl wszyscy najwięcej gadacie a gó...o wiecie :))
mieli okazje skorzystali a wy macie ból dupy że wy takiego czegoś nie dostaliście :))
surowa to by ta kara była gdyby dostali delete postaci, bo tak to powinno się skończyć, a nie jakieś śmieszne zabieranie eq, kilku lvl i speeda, to jest żałosne... dlaczego za cave bota jest delete? przecież to tak samo jak prywatne najazdy, nikt nie robi tego samodzielnie :x
#
Widzę od Alfonsa się nowego tekstu nauczyłeś teraz zamęczysz koleżków w gimnazjum :x
MAM WIĘCEJ HAJSU NIŻ TWOJA PANNA WYDAŁA NA BUTY :x
surowa to by ta kara była gdyby dostali delete postaci, bo tak to powinno się skończyć, a nie jakieś śmieszne zabieranie eq, kilku lvl i speeda, to jest żałosne... dlaczego za cave bota jest delete? przecież to tak samo jak prywatne najazdy, nikt nie robi tego samodzielnie :x
I o co ty płaczesz biedaku ?
14:30 Dark Monster: [3486]: Squid: Gówno wiesz i najwiecej hapiesz <. Squid: No gówno wiesz ;o
Lagga v3
28-01-2014, 10:57
naloocili i ile kasy nie nazdobywali" chciałbym wam wyjaśnić, że ilość kasy jaką łącznie zyskali owi gracze była rzędu mniej niż 1kkcc. Resztę zabrał Satnox który kupił postać za 1,8kkcc którą mu usunąłem.
Rozumiem,że te kcc nie zostały usunięte i poszły w obieg? :mad:
@top
Kary bardzo dobre,przemyślane i surowe. Śmieszny jest płacz ludzi pokroju Kosy,którzy z zawiści chcieli im dojebać delete i inne kary. Plotki na temat 'zbrodni'(hehe) arcusia też były zabawne. Props za otwarte wyjaśnienie sprawy i przedstawienie kar,ponieważ robić tego nie musieliście.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.