Zaloguj się

View Full Version : Kilka propozycji - Rookgard.

Sasza
28-01-2014, 13:58
W tym temacie chciałbym zaproponować kilka pomysłów, które chciałbym, aby zostały wprowadzone na wyspę początkową, a dokładnie na wyspę Tropicano.

Dodanie książki Quest Log.
Dodanie nowego kanału Rook-Chat oraz usunięcie kanału Rl-Chat, który jest w ogóle bezużyteczny. Można również zostawić ten kanał, a dodać wspomniany Rook-Chat.
Dodanie kilku rzeczy z misji na klikanie z "!Quest". Tropicano, to tak wielki teren, że powstanie kilku skrzynek/ przedmiotów nikomu nie zaszkodziłoby, a wręcz odwrotnie. Dokładnie chodzi o te rzeczy:

* dragon egg
* specjalnie 1gp
* mocz
* lampa
* zegarek
* posąg

Quest na plecak Tropikalny http://images.tibia.pl/static/items/container/backpack_jungle.gif zmodyfikowany z 36 miejscami.
Poprawienie wzoru na atak broni. Szczególnie chodzi o Rookgard, jakbyście również na Main'ie to poprawili byłoby cód, miód i malina. Jeżeli nie wiecie dokładnie o co chodzi, tutaj macie temat --> KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119427)
Zrobić Quest na nową fiolkę, która po wypiciu pozwala nam użyć czaru "exana fire"). Zabierałoby nam 5-10 souli. Taki czar usuwałby nam ognie z postaci - działa jak exana pox.
Zmienić całkiem resp Vampirów na Facc (tam gdzie jest Dracula). Dodać zamek jakiś z konkursu na ZAMEK EVUL (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=103787). Może jakaś komnata dodatkowo, której chronią 2-3x Dracule? Przejść można byłoby dopiero gdy zabijemy te 2-3 Dracule. Jedna z pac została już wykorzystana na pewien Zamek na Tropicano, więc czemu i tutaj nie mogłaby być.
Dodanie nowego NPC na Tropicano z nowymi taskami.

Na razie nie mam więcej pomysłów. Jeżeli Wy macie jakieś, to możecie napisać. Być może, że Ekipa APO, któryś z nich uwzględni i wprowadzi w życie, kto wie ;)

Prosiłbym szczególnie graczy z Main'a, aby swoje wypowiedzi uzasadniali w odpowiedni sposób, a nie tylko zaznaczając tak/ nie..

Satysfakcjonowałaby mnie również wypowiedź kogoś z Ekipy.

Bloodrook
28-01-2014, 14:03
Popieram pomysły :D może jakis jeszcze rare itemek fajny do zdobycia ;D

Sir Shayza
28-01-2014, 14:05
W sumie jestem na tak rook-chat by się przydał,kilka z misjii z !quest też działoby się coś nie ciągła rutyna,co do przedmiotów zbyt wielkiego nie mam zdania bo zaraz z maina i tak polecą hejty,plecak tropikalny ciekawa propozycja:), no i moim zdaniem najważniejsze co do dodania nowego npc z taskami na tropikano jestem w 100% na tak;)

Teddy RookslayeeR
28-01-2014, 14:07
Jestem na TAK !

Bardzo dobrze kolega pomyślał ;)

Bardzo mi się podoba ten quest na bp ...

Pozdrawiam ..!

Splaxor
28-01-2014, 14:33
byłoby cód
Masz racej Sasza. Byłby cud.

@topic
Ogólnie ciekawe propozycje. Niektóre z nich można zrobić od razu. Nowy plecak i poprawa wzoru ataku broni to dobre pomysły. Może czas pomyśleć także o skillach?

hasa
28-01-2014, 14:40

Poprawienie wzoru na atak broni. Szczególnie chodzi o Rookgard, jakbyście również na Main'ie to poprawili byłoby cód, miód i malina. Jeżeli nie wiecie dokładnie o co chodzi, tutaj macie temat --> KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=119427)
Zrobić Quest na nową fiolkę, która po wypiciu pozwala nam użyć czaru "exana fire"). Zabierałoby nam 5-10 souli. Taki czar usuwałby nam ognie z postaci - działa jak exana pox.

Jestem w stanie przystac tylko na te propozycje.

Najwazniejsza kwestie stanowi poprawienie wzoru na atak broni oraz ogarniecie skilli(tyczy sie to main jak i rook).

Sprawa Quest Loga byla walkowana juz tyle razy... Mam nadzieje, ze Squid sie spiszesz i w koncu doprowadzisz do wprowadzenia go.// z reszta juz wypowiadales sie na ten temat

Turoczeeek
28-01-2014, 15:22
Na Rookgardzie jest dużo przekrętów, każdy pisze "Ani I i II nie jest zrobione na 100%", ehh...

Mogliby dodać bossa, na którego trzeba się wybrać w minimum 5.

Domcio Old
28-01-2014, 15:41
1. Po co taki plecak, jeśli masz gbp.
2. To by się przydało. Mogli by takie coś wprowadzić w przyszłym uptade, jestem na tak.
3.Też jestem na tak, chociaż ten czas powinien zabierać około 20-25 soul jak na moje;)
4. Mogli by zmienić resp, żeby był troszkę większy.
5. Oczywiście na tropicano powinien znajdować się jakiś NPC co daje inne taski i trudniejsze.

Hokage
28-01-2014, 16:04
Quest log by się przydał bo czasem wkręcają ze questy nie robione a są zrobione. Reszta jak wam ułatwi grę to ok

Jestem na tak

Szallony
28-01-2014, 17:22
Bardzo fajny pomysł z quest logiem i tym plecaczkiem :)
Jestem na Tak ! ;)

Teddy RookslayeeR
28-01-2014, 19:38
Masz racej Sasza. Byłby cud.

@topic
Ogólnie ciekawe propozycje. Niektóre z nich można zrobić od razu. Nowy plecak i poprawa wzoru ataku broni to dobre pomysły. Może czas pomyśleć także o skillach?

Jeśli chodzi o "Skille" Jestem na NIE !

Ponieważ nie był by to "Rook" . Jeśli ktoś sobie nie radzi bez nich niech w ogóle nie gra lub idzie na "Main" ;<

Pozdrawiam ;>

Faworyt
28-01-2014, 20:41

Zdecydowanie na tak, myślę nawet że administracja planuje dodać ten przedmiot w najbliższym czasie bo często pojawiał się on w propozycjach.

Dodanie nowego kanału Rook-Chat oraz usunięcie kanału Rl-Chat, który jest w ogóle bezużyteczny. Można również zostawić ten kanał, a dodać wspomniany Rook-Chat.
Na tak, wystarczy zmienić nazwę i ograniczyć dostęp, zdecydowanie się przyda.

Dodanie kilku rzeczy z misji na klikanie z "!Quest". Tropicano, to tak wielki teren, że powstanie kilku skrzynek/ przedmiotów nikomu nie zaszkodziłoby, a wręcz odwrotnie. Dokładnie chodzi o te rzeczy:

* dragon egg
* specjalnie 1gp
* mocz
* lampa
* zegarek
* posąg

Zdecydowanie nie, to jest rook. Za dużo darmowego expa to też nie zdrowo.

Quest na plecak Tropikalny http://images.tibia.pl/static/items/container/backpack_jungle.gif zmodyfikowany z 36 miejscami.

Na nie, mamy przecież gbp wystarczy.

Poprawienie wzoru na atak broni. Szczególnie chodzi o Rookgard, jakbyście również na Main'ie to poprawili byłoby cód, miód i malina.

Tak, tu jest potrzebna zmiana, ale nawet jak to się nie zmieni to zbyt wiele nie stracimy.

Na nie, nie potrzebne. To jest rook a nie main

Sasza
28-01-2014, 21:48
I co to ma być grane z tymi ludzmi? Teraz na miejscu Administracji w ogóle nie patrzałbym na sondę, ponieważ ludzie zaznaczają nie, ponieważ mnie nie lubią albo dlatego, że grają na Main'ie i to jest największa beka tego Forum..

Sonda w ogóle nie powinna być uznawana, jeżeli nikt nie napisał rozsądnego argumentu, że jest na nie, a tylko zaznaczył. Beka w hooy.

Squid, napisz co wprowadzisz, a czego nie prowadzisz i dlaczego i zamknij temat w pizdu.

@down

To już dawno nie jest Rookgard. Tygrys był za 90% moich propozycji, niestety go nie ma i nie ma kto się tym zająć, a Squidowi pewnie nie chce się tego robić, bo po co? Oczywiście kanały to jedynie może zrobić Mortiis, więc zadanie dla niego.. Ale i tak mam z Was bekę ludzie.

Demon
28-01-2014, 21:53
quest log - ok, zmiana w skillach - bardzo ok, a nawet konieczne, czat spoko, bo faktycznie ten jest useless

reszte jestem na nie, bo tak jestem jednym z tych, którzy uważają, że rookgard to rookgard i nigdy tego człowieku nie zmienisz :|

ps. plecak to możesz sobie spr podmienić, szkoda na to czasu

@up
ja mam beke z Ciebie, bo nie rozumiesz tego, że Twoje pomysły mogą się komuś nie podobać i w ogóle najlepiej, żeby to co napisałeś odrazu wchodziło do gry, ale troche racji masz z tym, że opinia obiektywna na tym forum nie istnieje

Goldi
29-01-2014, 01:38
Z tego co napisales można by jedynie wprowadzic quest log, poprawke skilli oraz ten jakze zajebiaszczy magic backpack jako loota do godzili abys mógł go sobie zloocic i nosic dla szpanu.

hasa
29-01-2014, 13:04
I co to ma być grane z tymi ludzmi? Teraz na miejscu Administracji w ogóle nie patrzałbym na sondę, ponieważ ludzie zaznaczają nie, ponieważ mnie nie lubią albo dlatego, że grają na Main'ie i to jest największa beka tego Forum..

Sonda w ogóle nie powinna być uznawana, jeżeli nikt nie napisał rozsądnego argumentu, że jest na nie, a tylko zaznaczył. Beka w hooy.

Squid, napisz co wprowadzisz, a czego nie prowadzisz i dlaczego i zamknij temat w pizdu.

Wypowiedzialem sie w tym temacie poniewaz mam do tego prawo. Tworze spolecznosc apo tak samo jak i ty. W sondzie nie biore udzialu poniewaz sram na twojego rooka (:. Nie jestes tutaj alfa wiec ogarnij sie i zrozum w koncu, ze jestesmy na forum. Nie masz prawa zabronic nam wyrazania opinii na temat, ktory napisales! Prosze cie kolego naucz sie w koncu poprawnie skladac zdania bo czytajac twoje posty mozna dojsc do wniosku, ze jestes lekko opozniony w rozwoju i ciezko u ciebie z logicznym mysleniem... Nie mozesz nalegac by Squid wypowiedzial sie w tym temacie piszac co wprowadzi, a czego nie bo to nie on o wszystkim decyduje. Przestan sie fochac jak rozwydrzona dziewczynka bo robisz siebie tylko posmiewisko.

@top
Jak juz wspominalem quest log, exana fire wchodzi w gre. Najwazniejsza kwestia jest poprawienie ataku broni oraz urozmaicenie gry poprzez ogarniecie tych skilli.

Squid
29-01-2014, 16:34
Na co tworzycie tyle identycznych propozycji? A może byś najpierw poszukał na forum innych tematów zanim napiszesz kolejny?
Quest log zostanie dodany w najbliższym czasie...

Po co robić kolejny kanał na którym nikt nie będzie pisał lub napisze od wielkiego "halo"? :D Zrób oddzielną propozycję...

* dragon egg
* specjalnie 1gp
* mocz
* lampa
* zegarek
* posąg

Raczej nie. Nad kilkoma pomyślimy, jednakże bez przesady :)

Może...

Miało być przy balansie jednakże nadal czekam na dostęp od Mortiis'a.

Było już w propozycjach, nawet jest już w przygotowaniu :confused:

Zmienić całkiem resp Vampirów na Facc (tam gdzie jest Dracula). Dodać zamek jakiś z konkursu na ZAMEK EVUL (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=103787). Może jakaś komnata dodatkowo, której chronią 2-3x Dracule? Przejść można byłoby dopiero gdy zabijemy te 2-3 Dracule. Jedna z pac została już wykorzystana na pewien Zamek na Tropicano, więc czemu i tutaj nie mogłaby być.
No tu raczej masz błędny pomysł - zważ na to, że obszary się o wiele różnią ;>

Dodanie nowego NPC na Tropicano z nowymi taskami.

Bezsens i zbędne.

To by było na tyle? Następnym razem twórz oddzielne propozycje bo tu nie wiadomo co się komu podoba a co nie?

Sasza
29-01-2014, 19:41
Na co tworzycie tyle identycznych propozycji

Ponieważ temat wałkowany jest od 2 lat? A Wy się obijacie? To nie moja wina, że ludzie się niecierpliwią.

Po co robić kolejny kanał na którym nikt nie będzie pisał lub napisze od wielkiego "halo"? :D Zrób oddzielną propozycję...

Ponieważ na kanale Rl-Chat nikt nie piszę? A na Rook-Chat będzie sporo rozmów odnośnie Rooka? A nie jak to jest na Game-Chat... Ktoś coś zapyta i od razu lecą bluzgi.

Miało być przy balansie jednakże nadal czekam na dostęp od Mortiis'a.

No wszystko miało być, ale zawsze czekamy..

Było już w propozycjach, nawet jest już w przygotowaniu :confused:

Jest to 10 minut roboty, więc nie wciskaj mi kitów, że już to robiliście <lol2> Bo Ci na pewno nie uwierze!

Bezsens i zbędne.

Dlaczego zbędne? Po co komu te taski u Urlicha, jeżeli one nic nie dają? Uwierz, że nie jest to Bezsensu. Tygrys miał już to wprowadzać przy Aktualizacji Tropicano, jak resztę innych rzeczy. [/QUOTE]

To by było na tyle? Następnym razem twórz oddzielne propozycje bo tu nie wiadomo co się komu podoba a co nie?

PO CO MAM TWORZYĆ KOLEJNE PROPOZYCJE SONDY, JAK LUDZIE Z MAINA GŁOSUJĄ I TAK NA NIE, PONIEWAŻ ICH NIE OBCHODZI ROOKGARD ALBO MNIE NIE TRAWIĄ?

Tak samo jak to Demon napisał:

bo tak jestem jednym z tych, którzy uważają, że rookgard to rookgard i nigdy tego człowieku nie zmienisz :|

Bardzo interesujący argument, byś się wstydził pisać takie coś jako Moderator

Squid
29-01-2014, 19:58
Ponieważ temat wałkowany jest od 2 lat? A Wy się obijacie? To nie moja wina, że ludzie się niecierpliwią.

Sorry, ale w 3 czy 4 miesiące nie da się nadrobić lat zaległości...

Ponieważ na kanale Rl-Chat nikt nie piszę? A na Rook-Chat będzie sporo rozmów odnośnie Rooka? A nie jak to jest na Game-Chat... Ktoś coś zapyta i od razu lecą bluzgi.
To używajcie rl-chat ;o

No wszystko miało być, ale zawsze czekamy..

To już nie moja wina :D

Jest to 10 minut roboty, więc nie wciskaj mi kitów, że już to robiliście <lol2> Bo Ci na pewno nie uwierze!
Jak zrobisz to w 10 minut to Ci pogratuluję. Trzeba dodać w silniku kilka funkcji, między innymi zdejmowanie condition fire co już zajmuje kilkanaście minut a co jest przeze mnie niemożliwe do wykonania - jedynie Mortiis ma dostęp do źródeł...
Żeby nie było, że jestem gołosłowny:
http://i59.tinypic.com/2czeufs.png ;)

Dlaczego zbędne? Po co komu te taski u Urlicha, jeżeli one nic nie dają? Uwierz, że nie jest to Bezsensu. Tygrys miał już to wprowadzać przy Aktualizacji Tropicano, jak resztę innych rzeczy.

Taski są tylko do misji, później możesz je brać ale nie musisz ;)

PO CO MAM TWORZYĆ KOLEJNE PROPOZYCJE SONDY, JAK LUDZIE Z MAINA GŁOSUJĄ I TAK NA NIE, PONIEWAŻ ICH NIE OBCHODZI ROOKGARD ALBO MNIE NIE TRAWIĄ?

No ale to też są gracze ;)

Lethornek
29-01-2014, 20:44
Jestem na nie bo na rooku powinno się biegać w plate secie z carlin swordem w łapie a masz eq lepsze niż zaawansowani gracze na real tibii, w ciul misji, questów, jak to jest dla Ciebie wciąż mało zacznij grę od nowa :>

DRONI
29-01-2014, 21:57
No to teraz co ja myśle :).

Może wreszcie na głównej stronie apo będzie info, ile osób gra na rooku a ile na mainie. Bo lukam sobie teraz 130+ graczy i czytał pomysły sashy i nie wiem, czy jest tam na roku ponad 40 graczy z lvl 30+. Jeśli tak, to warto coś pokombinowac więcej odnośnie przebudowy rooku, jesli nie to bym se kaszy nie zawracał.

Bez statysk liczby graczy z rooka i maina jest serio cięzko podjąć decyzję: Czy warto?

Może ktos wrzuci statystyki, albo zrobi.

Goldi
30-01-2014, 00:00
Taski są tylko do misji, później możesz je brać ale nie musisz ;)

Mozesz zrobic nowego npc do taskow na zasadzie Urlicha na tropicano ktory by po zdobyciu 200-300 pkt dal dostep do solo roomu w ktorym nagrody to np 5 d egg, sl, wrath,g legs. Wtedy chlopak bedzie robil te taski i da troche spokoju na forum :D:D:D

Mr Fsza
30-01-2014, 14:40
ale po co kolejne misje na klikanie; D??

Swoją drogą na rooku bodajże jest 1x dragon eqq ?

Jedynie za czym jestem to dodanie tego pięknego plecaka .

I DODAM COŚ OD SIEBIE .

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91881

cO PRAWDA TEMAT STARY ALE JAK WIECIE TERAZ SĄ STROJE HALLOWENOWE " MNIEJSZA JAK SIĘ PISZE XD" ALE ZA TYM JESTEM.

A EVENT CHCĘ TAKI JAK ROBIŁ MC MACIEK W 2011R CO WSZYSCY ODPOWIADALI NA GAME CHAT I KTO PIERWSZY WTEDY KAŻDY GRACZ RÓWNY .

ehh 3 lata temu to było chcę to i zróbcie to proszę;D ( taki evencik oczywiście )

Old Kosa
30-01-2014, 16:09
I DODAM COŚ OD SIEBIE .

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91881

A EVENT CHCĘ TAKI JAK ROBIŁ MC MACIEK W 2011R CO WSZYSCY ODPOWIADALI NA GAME CHAT I KTO PIERWSZY WTEDY KAŻDY GRACZ RÓWNY .

Propozycja była po połowie na tak po połowie na nie, więc raczej gracze APO nie chcą tego wprowadzać to po kiego znów to proponujesz? Nie wejdzie to na rook, zapomnieć możesz.

A co do eventu to możesz chcieć u siebie w domu obiad dostać, tutaj możesz co jedynie poprosić o to by ktoś zrobił event. P.S dobry pomysł XDDDD

Co do ogólnych propozycji to zacznijmy od tego że powinieneś albo robić oddzielne propozycje albo więcej opcji wyboru bo, zrobiłeś 2 - TAK/NIE i na co mam ja zagłosowac jak mi się podoba tylko jedna propozycja? :|
Jestem tylko za dodaniem QuestLoga nic więcej mi się nie podoba ze względu na to że rook to rook, nie powinno być na nim aż tyle ułatwień :x

Mopsu_Lechista
07-02-2014, 00:36
1. Quest log już dawno powinien być
2. Taki kanał by się przydał bo często rozmowy na gc się mieszają i nie wiadomo czy chodzi komuś o rooka czy maina np pomoc w czym lub pytanie o coś
3. Nie mam zdania ale jak dadzą nie będzie źle :P
4. Plecak fajna sprawa, są na rooku już chyba 3 tropicalne ale bagi wiec na jakimś ciężkim quescie można było by go dodać
5. Atak broni też już powinien być dodany ale czekamy dalej :P
6. Niech lepiej zrobią fiolkę na czar który łączy runy.....
7. Nie mam zdania ale może być zawsze to coś nowego
8. Stary tasker jest git ale musi być poprawiony a nie tak jak do tej pory że niby został polepszony a nic to nie zmieniło.....

Maxymek
18-03-2014, 15:11
!quest spoko pomysl ale zmodyfikowany plecak to bezsens... mamy juz GBP i starczy.