View Full Version : Sprawy kierowane na e-mail pomocy
Uprzejmie informujemy, że od dnia dzisiejszego tj. 31.01.2014 r. wszelkie e-maile wysyłane po tej dacie na adres pomocy będą rozpatrywane o wiele szybciej więc (co za tym idzie) szybciej otrzymacie odpowiedź.
Zapewniamy, że prace nad aktualizacją, którą zapowiadał Squid nadal trwają. Myślę, że w ciągu kilku/kilkunastu najbliższych dni zostanie dość sporo zrobione.
Poniżej przedstawiam listę małych zmian/poprawek, które ostatnio miały miejsce:
poprawiliśmy system VIP Listy (rozwiąże to problem debugów występujących podczas logowania w kilku miejscach na mapie),
zaktualizowana została zakładka 'Potwory' na stronie serwera,
wprowadziliśmy małe poprawki na stronie serwera,
zaktualizowaliśmy prefixy na forum,
przeprowadzona została reorganizacja forum wielotematycznego,
wprowadzone zostały prefixy do działu 'Handel' na forum,
zmieniony został system respawnu potwora Ots Emperor (1 potwór może zostać przywołany w ciągu 1h).
Więcej zmian wkrótce ;)
Życzymy miłej i przyjemnej gry!
Zespół APO.
[Squid] Dodatkowo zaszły drobne zmiany w ekipie forum ;)
@edit
Zapraszamy do licytowania domków!
~M!l!w@y~
31-01-2014, 21:32
A balans, który miał być na początku stycznia?
Czyli kolejne puste słowa... EK nadal będzie niezniszczalny, a ed/ms jak dostawał w pi*de tak dostawać będzie dalej. (chodzi tu o wszystko pvp vs ek, moby itd).
[Rinson] Niestety nie zajmuję się kwestiami technicznymi. Myślę, że odpowiedzi na Twoje pytanie może udzielić Squid.
Napisane 24 grudnia przez Squida:
Oprócz tego od dziś możecie odbierać prezenty spod choinek (jeśli wystarczająco o nie zadbaliście). Jednym z nich są KlejNutki które będą przydatne do kilku nowych misji które będziecie mogli wykonywać już w styczniu!
Po co coś obiecujecie, jak nie dotrzymujecie słowa? Nie rozumiem, naprawdę..
Marne poprawki/ zmiany.
Słabe posunięcie ze strony Ekipy APO..
Ciekawe kiedy coś większego zostanie dodane --.--
@edit
zaktualizowana została zakładka 'Potwory' na stronie serwera
Mylisz się, wszystkie nie zostały zaktualizowane.
[Squid] Niektóre potwory się nie znajdą na tej liście ;)
Co do update - wybaczcie ale miałem dostać dostęp miesiąc temu a otrzymam najprawdopodobniej dopiero jutro tak więc i tak mały poślizg :D
Widze ze duzo zrobiliscie dla dobra stron, ale co dla serwera ? :///
najpierw chcieliście chociażby małych newsów informujących o 'działaniach' na serwerze, powstaje taki news, a tu bunt, oburzenie i nei wiem co jeszcze. cierpliwości ludzie, bo np. ja osobiście jestem ciekaw balansu, bo on jest chyba dla mnie najistotniejszą rzeczą w obecnych czasach APO
Dementor
31-01-2014, 23:19
Widać, że ostatnio naprawdę się staracie, za pare dni macie wprowadzić upka ;) Squid chyba serio chce, aby średnia osób online wynosiła trochę więcej niż w ostatnim czasie. :D Rinson, dopiero teraz dostałeś dostęp do e-maila? :p
Oczywiście ekipie należą się podziękowania, nawet jeśli jest ten mały (w sumie już tradycyjny :D ) poślizg. ;)
Turoczeeek
01-02-2014, 01:02
wprowadziliśmy małe poprawki na stronie serwera,
Mogłeś to dać jako jedną rzecz, ale musi być większy props XD
Weźcie się bardziej za to APO, bo ono już dogasa...
No wreszcie będzie można napisać maila i ktoś odpisze z pomocą jakąkolwiek. Mały plusik, że coś robicie :)
Squid & Rinson - ekipa która obecnie ma APO w garści :D
#t
Prawidłowo! Takie newsy powinny pojawiać się znacznie częściej ;)
Domcio Old
01-02-2014, 19:03
W końcu jakiś news ;D. Widać, że nie olewacie serva jak kiedyś, dlatego troszkę graczy wróciło w tym ja ;D. Oby tak dalej. + dla ekipy, że chce im się coś robić jeszcze na tym servie;)
Old Kosa
01-02-2014, 19:32
Temat zrobiony chyba tylko po to by na siłę napisać newsa, super że coś robicie, ale cały czas tylko słychać o jakiś małych poprawkach pierdków, a nie widać nic ciekawego, konkretnej roboty - no napisałeś Rinson że niedługo coś się ukaże konkretnego, jeśli się ukaże wtedy dopiero dostaniecie plusa, teraz jest norma... :/
[QUOTE=Crayon;1118933]No, ale gdyby takie informacje o małych drobnostkach nie były przekazywane do ogólnej informacji, to byłoby źle, no bo ekipa nic nie robi, nie pracuje, olewa i woli tylko banować za obraźliwe wyrażanie się./QUOTE]
Ty i tak nic tutaj nie robisz, nawet nie banujesz za obraźliwe wyrażanie się, więc co się wypowiadasz?
Najwięcej pleciesz jęzorem, a najmniej tutaj robisz, śmieszku
Temat zrobiony chyba tylko po to by na siłę napisać newsa, super że coś robicie, ale cały czas tylko słychać o jakiś małych poprawkach pierdków, a nie widać nic ciekawego, konkretnej roboty - no napisałeś Rinson że niedługo coś się ukaże konkretnego, jeśli się ukaże wtedy dopiero dostaniecie plusa, teraz jest norma... :/
No, ale gdyby takie informacje o małych drobnostkach nie były przekazywane do ogólnej informacji, to byłoby źle, no bo ekipa nic nie robi, nie pracuje, olewa i woli tylko banować za obraźliwe wyrażanie się.
Małe zmiany cieszą, to krok ku czemuś nowemu. Nie sztuką jest zwodować Titanica, sztuką jest sprawić, że popłynie, a z dziesiątkami małych dziur w kadłubie może to się źle skończyć.
Od siebie dodam, że w najbliższym czasie możecie się spodziewać jeszcze 'małych' zmian regulaminowych gry ;)
Nie została zaktualizowana... W potworze Hardened skeleton nie ma improved skulli.
True & Blue
03-02-2014, 18:56
Dobrze ,ze dajecie takie info,zawsze to cos :)
I widze mapa juz normalnie dziala nawet.
@Rinson. Mialem niedokonczona sprawe z Mortiisem, kazal mi dzis sie do niego odezwac zeby wyjasnic sprawe. Napisalem maila po poludniu i czekam. Podobno teraz Ty odpisujesz a nie on wiec nie wiem co w tej sytuacji ;]
Kimus The Master
03-02-2014, 20:09
http://i62.tinypic.com/bi2yck.jpg
http://i61.tinypic.com/dw2x07.jpg
Po co wypisujecie rzeczy która są nieprawdziwe?
Tutaj jeszcze taki mały błąd
http://i62.tinypic.com/6zuesl.jpg
Kumpel Armii
03-02-2014, 21:19
@ Demon
Tych pomyłek jest za dużo... To nie jest strona fanowska, tylko oficjalna strona serwera, która zawsze powinna być na tip top!
Chłopaki z ekipy nadal mnie zaskakują, ale niestety negatywnie :(
Zakładka potwory została zaktualizowana, jednakże później został zmieniony loot z generałów ;) To bodajże jedyna zmiana która raczej nie wymaga rychłej aktualizacji (gdyż w najbliższym czasie będą dodane nowe potwory i nieco przerobimy skrypt aby informacje były wyświetlane jeszcze dokładniej) ;)
Co do hp Minosa - Za dużo cyferek, naucz się notacji wykładniczej to się dowiesz, że to 20900000 (2.09 i przecinek 7 miejsc w prawo). :)
Poprawcie jeszcze kilka rzeczy w zakładce potwory, bo jak coś robić to porządnie albo wcale.
Np: (dwa wybrane przykłady)
http://i61.tinypic.com/ve6m9d.jpghttp://i62.tinypic.com/e968tc.jpg
Druga sprawa to opcja zamykania listy z lootem, zamiast klikać "ukryj" dajcie możliwość kliknięcia obok listy żeby chowała się automatycznie.
Dodajcie kilka brakujących obrazków potworów.
@edit
Dół:
Ale jaki to ma sens, skoro dany przedmiot wypada to znajduje się w ciele i jakie ma znaczenie to czy jest w plecaku czy na drugim slocie od prawej? Wypada to wypada. Wówczas lista będzie bardziej czytelna. Każdy przedmiot który wypada pojawia się na loot-channel i na pewno się go nie przeoczy. A jak ktoś nie korzysta z LC to trudno, jego sprawa.
[Squid] Widzę, że jesteś bardzo nadgorliwy. Zaznaczyłeś nawet 2 różne itemy! Tak, postaram się poprawić nazwy w najbliższym czasie jednakże tych scarab coinsów itp nie zamierzam łączyć - jak połączymy je na stronie to zaraz będzie płacz, że błędy itp bo nigdy w życiu mu tyle nie poleciało! A tak to gracze mają naoczny przykład ile z czego może polecieć ;)
Poprawcie jeszcze kilka rzeczy w zakładce potwory, bo jak coś robić to porządnie albo wcale.
Np: (dwa wybrane przykłady)
http://i61.tinypic.com/ve6m9d.jpghttp://i62.tinypic.com/e968tc.jpg
Druga sprawa to opcja zamykania listy z lootem, zamiast klikać "ukryj" dajcie możliwość kliknięcia obok listy żeby chowała się automatycznie.
Dodajcie kilka brakujących obrazków potworów.
To jest poprawne. Jeden np. sl, jest w plecaku a drugi przed plecakiem. Tak samo jest z kośćmi (bone) czy też innymi przedmiotami (sc,cc).
Mopsu_Lechista
12-02-2014, 01:00
Zapewniamy, że prace nad aktualizacją, którą zapowiadał Squid nadal trwają. Myślę, że w ciągu kilku/kilkunastu najbliższych dni zostanie dość sporo zrobione.
Minęło już 13 dni od napisania tego posta i się pytam, gdzie już dawno zapowiadane misje oraz różne rzeczy, które miały być dodane? Ile można obiecywać i czekać? Czekam na odpowiedź kogoś z Administracji.
Minęło już 13 dni od napisania tego posta i się pytam, gdzie już dawno zapowiadane misje oraz różne rzeczy, które miały być dodane? Ile można obiecywać i czekać? Czekam na odpowiedź kogoś z Administracji.
Wybacz, ale oblałem egzamin z matematyki i muszę go najpierw poprawić ;) Wydawało się takie proste, że będę miał już wystarczająco czasu na update. Wybaczcie, przeliczyłem się. Trochę też zawaliłem z tym gdyż przed sesją nie miałem dostępu do plików co bardzo utrudniało pracę - teraz gdy mam, z czasem jest trochę gorzej (ale to tylko kilka dni - kolejny tydzień będę spędzał po 10h+ dziennie nad aktualizacjami dla Was by nadrobić stracony czas) :rolleyes:
Jednakże w ramach rekompensaty dodam wam coś, co będzie wam umilało grę nawet jak nie będzie nikogo z administracji online ;)
Tak więc poczekajcie cierpliwie, matmę w piątek poprawię i wezmę się ostro do roboty :D
Pozdrawiam Squid.
Osoba tak inteligentna jak ty, przed graczami sie usprawiedliwia, squid daj spokój. Większość, z tych osoób nie ma pojęcia co to znaczy studiować na normalnej uczelni. Jak robiłem konkurs - poprawna odpowiedz za kcc to nawet poziom z gimnazjum był zbyt wygórowany. 50 osób kombinowała i czasem musiałem zmieniać pytanie.
Daj spokój - serio!
Przystojniaczek
18-02-2014, 09:23
Wybacz, ale oblałem egzamin z matematyki i muszę go najpierw poprawić ;) Wydawało się takie proste, że będę miał już wystarczająco czasu na update. Wybaczcie, przeliczyłem się. Trochę też zawaliłem z tym gdyż przed sesją nie miałem dostępu do plików co bardzo utrudniało pracę - teraz gdy mam, z czasem jest trochę gorzej (ale to tylko kilka dni - kolejny tydzień będę spędzał po 10h+ dziennie nad aktualizacjami dla Was by nadrobić stracony czas) :rolleyes:
Jednakże w ramach rekompensaty dodam wam coś, co będzie wam umilało grę nawet jak nie będzie nikogo z administracji online ;)
Tak więc poczekajcie cierpliwie, matmę w piątek poprawię i wezmę się ostro do roboty :D
Pozdrawiam Squid.
Uważam że Squid wystarczający powód podał czemu nie ma aktualizacji szkoła przede wszystkim i uważam że my gracze możemy poczekać a i tak będziemy mieli tą aktualizacje i tak tak więc popraw sobie to na spokojnie i później możesz wziąć się spokojnie za robote :)! pzdr Przystojniaczek
dziq76PLx2
18-02-2014, 16:21
uważam że my gracze możemy poczekać a i tak będziemy mieli tą aktualizacje i tak tak więc popraw sobie to na spokojnie i później możesz wziąć się spokojnie za robote :)!
Tak, ale jak to zrobi to gracze i tak będą mieli fochy jakieś, że to mogło być lepiej, to za mocne, to za kijowe, to za małe, to za trudne.
Ja nie czekam na aktualizację bo na apo przebywam by popisać z kimś jak nudą wieje, ale powodzenia ze zdawaniem matmy, dzieło szatana :D
Ta wlasnie widze te szybkie odp na meila czekam juz okolo 10 dni i nic
No to chyba napisałeś na adres, gdzie dostępu nie mam albo masz sprawę, w której ja bezpośrednio pomóc nie mogę tylko Mortiis bo kilka maili na Niego czeka.
Ja napisalem w sprawie z prosba o podanie mi emaila do postaci
To jeżeli nie dostałeś odpowiedzi to napisz e-maila ponownie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.