Zaloguj się

View Full Version : Shield of Empire - bezu?yteczna?

Zarexoholik?
01-02-2014, 00:03
Dodano nową tarcze, która ma właściwie 7 trybów działania. Oczywiście przydatny jest tylko 1 tryb, a mianowicie colonel do szybszego odnawiania souli. Kolejne tryby to:

cyvilian - Tarcza działa w trybie cywila. W tym trybie można dodatkowo trzy razy dziennie użyć scroll of escape. Czy ktoś używa tego scrolla chociaż raz dziennie? NIE. bezużyteczny tryb
sergeant - Tarcza działa w trybie sierżanta armii cesarstwa. Zwiększa on umiejętności gracza w obronie przy walce z potworami (Tryb PvM) zmniejszając obrażenia fizyczne otrzymywane od potworów o 2% oraz obrażenia od magii o 4%. Nosząc 2x UW mamy znacznie lepszą obronę przed fizyką, także? bezużyteczny tryb
lieutenant - Tarcza działa w trybie porucznika armii cesarstwa. Zwiększa on szansę na zdobycie lepszych przedmiotów z potworów (Tryb Luck). Sprawdzaliśmy, gówno daje. bezużyteczny tryb
captain - Tarcza działa w trybie kapitana armii cesarstwa. Umożliwia on używanie tarczy jako ochrony przed skutkami śmierci działając jak starlight (Tryb Safe). Tarczę można ładować czarem, zabierającym pieniądze (100cc) z plecaka gracza. Zwalnia to miejsce na amulet i da nam możliwość wprowadzenia nowych amuletów niechroniących przed śmiercią w przyszłości. Ładunki znikają tylko, gdy gracz nie używa żadnego innego sposobu ochrony przed skutkami śmierci. Jakich amuletów niby? SSA? Przecież takie amulety mają po 5 ładunków. Lepiej nosić np. perfect amulet, który zwiększa hity z magii jakie zadajemy, zmniejsza hity z magii, które tracimy itd. bezużyteczny tryb
general - Tarcza działa w trybie generała armii cesarstwa. Dodaje graczowi możliwość wykorzystania dwóch nowych fragów (Tryb Killer). Gdy limit fragów jest równy maksymalnemu, gracz może włączyć tryb generała i zabić dwie kolejne osoby. Po zmianie trybu fragi zostaną zapisane, ale gracz nie będzie miał RSa, dopóki nie zabije kolejnej osoby. Fragi schodzą tak długo, że nie ma sensu tyle ich wbijać, a potem tydzień czekać aż zejdą do zera - kolejna porażka. bezużyteczny tryb
emperor - Tarcza działa w trybie cesarza. Zmniejsza on o 32% otrzymane obrażenia z ataku bezpośredniego i obszarowego UW dla profesji magicznych, 26% dla paladynów i 20% dla rycerzy, w zamian 9% większe obrażenia od ataków obszarowych. Z UW rzadko kiedy ktoś w nas uderza UE UW, a zmniejszenie obrywanych hitów fizycznych z UW w zamian za obrywanie hitów o 9% większych hitów z czarów? To chyba jakaś kpina, bez komentarza w ogóle. Tylko jakieś beztalencie by tego kiedykolwiek użyło! :D bezużyteczny tryb

Kolejny przykład wprowadzenia przedmiotu, którego nie wybrali gracze, a dodała administracja, która nie ma zielonego pojęcia o tej grze.

Pozdrawiam.
Pan Zarex.

Alfonsik
01-02-2014, 00:14
Podbijam np tryb PVM " zmniejszając obrażenia fizyczne otrzymywane od potworów o 2% oraz obrażenia od magii o 4%" lepiej było dac fizyk 4%, a od magii 5-6% to lepsze rozwiązanie. Tyb emperor kompletnie bezużyteczny co mi z tego, że EK bije około z 8k na 5K z uw skoro będe trzymał się SWOIM MS z daleka, ale juz bije więcej z maxa SYF. Jedyny przydatny tyb to ten na soule sie przydaje tak to nie inny tryb nie ma sensu

Równie dobrze jak Ci się nie podoba możesz nie używać tej tarczy, nikt Ci nie każe ;) Innym jakoś pasuje

No ale cóż, płacz zawsze będzie...

Hmm zrób sonde dla posiadaczy tarczy to zobaczysz, jedyny PRZYDATNY TRYB TO TEN NA SOULE !!!

Squid
01-02-2014, 00:15
1. Najprostszy tryb który może i nie jest szczytem marzeń ale zawsze mógł nie mieć żadnych właściwości ;o
2. No nie powiedziałbym gdyż 2x UW nie działa już tak jak mówisz
3. Bo źle sprawdzaliście Zabijcie 1000 potworów bez i 1000 potworów z tym trybem, najlepiej jak są w potworach przedmioty które lecą BARDZO RZADKO a wręcz drastycznie rzadko - wtedy różnicę widać dość dobrze
Nie chce mi się tu opisywać po raz kolejny zasady działania ROTSa i innych przedmiotów dodających loot'a...
4. Będą nowe amulety, spokojnie...
5. No to planuję poprawić (stworzyłem sondę w propozycjach)
6. Według Santano mag z tarczą w tym trybie może walczyć z EK

Równie dobrze jak Ci się nie podoba możesz nie używać tej tarczy, nikt Ci nie każe ;) Innym jakoś pasuje

Adasik
01-02-2014, 00:16
Tryb 1. Wcale nie używam tego scrolla więc zwiększenie do potrójnego użycia nic mi nie pomoże.
Tryb 2. Niby jest okej, ale hit 2% mniejszy z 17k, które bije Ward to różnica 340hp czyli nic!
Tryb 3. Nie testowałem, ale na tym serwerze nic nie polepsza loota. Ani korona, ani ROTS, ani inne syfy!
Tryb 4. Po co mi to jeśli mam amulet?
Tryb 5. Bezużyteczny. Powinni zwiększyć ilość fragów w !frags i zmniejszyć czas ich znikania bez względu na potrzebę logowania się.
Tryb 6. Nikt nie skorzysta z tego zjebanego trybu, bo taki Akynaoo by cię napierdalał po 15.5k z exori maxa, a w tym momencie to już nie ejst rycerz tylko mag zabijaka i rozpierdalator...

Quest chuja wart. Komiczna droga, nieprzemyślana i nagroda nie warta poświecenia czasu. Tarcza w niczym nie pomaga i nic nie wnosi do gry...

Starkk
01-02-2014, 00:18
Tak, ma pan rację panie Zarex.
W szczególności ostatni tryb to porażka, dla ms'a to jest samobójstwo.
Tarcza miała pomóc profesjom magicznym, a niestety jednak pomaga w zdobywaniu souli jak narazie.

Zarexoholik?
01-02-2014, 00:21
1. Najprostszy tryb który może i nie jest szczytem marzeń ale zawsze mógł nie mieć żadnych właściwości ;o
2. No nie powiedziałbym gdyż 2x UW nie działa już tak jak mówisz
3. Bo źle sprawdzaliście Zabijcie 1000 potworów bez i 1000 potworów z tym trybem, najlepiej jak są w potworach przedmioty które lecą BARDZO RZADKO a wręcz drastycznie rzadko - wtedy różnicę widać dość dobrze
Nie chce mi się tu opisywać po raz kolejny zasady działania ROTSa i innych przedmiotów dodających loot'a...
4. Będą nowe amulety, spokojnie...
5. No to planuję poprawić (stworzyłem sondę w propozycjach)

Równie dobrze jak Ci się nie podoba możesz nie używać tej tarczy, nikt Ci nie każe Innym jakoś pasuje

1. Spoko.
2. Nie 'mówię', a napisałem. Działa. :)
3. Ok, przetestuję.
4. Czekam.
5. Czekam.
6. Santano wbił na APO 800 pala~, co on może wiedzieć o grze ms'em? Testował na test serwerze bez umiejętności gry tą profesją? Na tym trybie ek łamie sorca jeszcze szybciej niż gdy ms nie ma tego trybu. (jest jeszcze druid, to taka profesja, też magiczna).

Dodaj sondę dla posiadaczy tej tarczy, zobaczymy wyniki gościu. To jest żenada, a ktoś kto nie gra, nie ma tej tarczy albo jest łakiem w tej grze rzeczywiście dużo o niej może wiedzieć.

Anonimowy
01-02-2014, 00:25

I to jest właśnie to podejście do gracza, o którym tyle pisałem.. Zacznij brać pod uwagę to, czego potrzeba a nie to czego wy chcecie. Albo będzie współpraca na linii gracze-administracja, albo będzie wielki kutang.

@Topic
Dzięki Zarex, że jesteś drugą osobą, która oficjalnie uświadamia im to, że robią rzeczy zbędne, które dla nich są fajne, ale dla graczy niekoniecznie. No i po raz kolejny wychodzi jak postępuje "góra", która ma tyle wspólnego z Tibią co ja z grą Super Mario- kiedyś grałem, ale nie mam pojęcia co teraz tam się dzieje.

Gratulacje dla administracji za kolejnego bubla!

[Squid] Bo Wy jako gracze byście chcieli nie wiadomo czego? Nie wiem, żeby używając trybu PvP nikt Cię nie zabił i żebyś był nieśmiertelny? Czy może żeby mając tryb z lootem broszka leciała z każdego APO? Może byście przeczytali co było w propozycji Santano na którą GRACZE SIĘ ZGODZILI? Było tam, że będą nowe amulety itp...
Przypominam:
http://www.forum.toproste.pl/poll.php?do=showresults&pollid=7075
Więc nie gadaj mi tu głupot, że to dla nas fajne a nie dla graczy -.^

Goldi
01-02-2014, 00:27
To może standardowo już lepiej dodać do tej tarczy pare % do ataku i defa oraz tam duperele typu wiekszy speed, regeneracje many skoro i tak z tych trybów nie korzystacie i są bezużyteczne wg was? Już chyba to jest lepsze wyjscie ;p

Syskovsky
01-02-2014, 00:30
Po tym co słyszałem o tej tarczy jest ona rzeczywiście bezużyteczna.
Quest jest nudny i długi, a nagroda jest żałosna.
Dlaczego takie modyfikacje nie są testowane z graczami, którzy mają jej używać?

Citko7
01-02-2014, 00:36
Zgadzam się z tym w 100%.

1. Lipa, prawdopodobnie nie chciało się myśleć na czymś innym.
2. 2x UW jest lepszą wersją niż Shield.
3. Według administracji na jakie mooby mam się przejść by stwierdzić, że tryb 3 działa?
4. Jak wyżej, CZEKAM.
5. PRZYDATNE, FAJNE.
6. Lipa, podobnie jak pkt. 1 nie chciało się myśleć na czymś innym.
7. samobójstwo dla magicznych profesji w starciu z EK.

Gram: RP / EK

@Goldi

Jeśli w jakikolwiek jeszcze dodany item na apo, zostaną dodaną ataki magiczne, to takiemu Knightowi będą musieli zabrać exori max.
Bo tak naprawdę to zjebało balans na apo, itemy z X% do ataków magicznych.

Pozdrawiam.

BAŁT
01-02-2014, 06:30
Od początku jak tylko wykonaliśmy tarcze mówiłem że jest może 2 tryby warte uwagi reszta to gówno ale ludzie pokroju stark , dark monster , czy rekrut od momentu wykonania questa każdy ded " ty masz tarcze" jarali się tym a to bez wykonywania po samej propozycji można wywnioskować ze tryb pvp pomaga ale tylko temu co niema go a przeciwnik jest imbecylem np Sta... i go używa XD wtedy ubicie kogoś jest jeszcze łatwiejsze .

Jedyne co fajne w tej tarczy
-soule
-na początku fakt że nikt jej niema poza nami

TYLE !

zobaczymy jak wprowadza system fragów i nowe amulety o ile wprowadza ;]
zobaczymy wtedy też czy czasem nie robi jak sl bo zdarzało się że nie zadziałał .

#Lordzik#
01-02-2014, 08:35
6. Według Santano mag z tarczą w tym trybie może walczyć z EKChyba w temple, sorki.

Od dawna wiadomo, że to tylko strata czasu przechodzenie tego labiryntu i robienie tego questa. Tarcza nic nie daje.

2. No nie powiedziałbym gdyż 2x UW nie działa już tak jak mówiszMnie jakoś ostatnio działało i pomagało nawet sporo !

Może jak wprowadzicie jakieś poprawki i dodacie/zmienicie jakiś użyteczny tryb to będzie ona funkcjonalna.
Na czas obecny jest to PORAŻKA.

@down Ja już się odważyłem i wychodzę trochę koło temple PRZEMKU :////

KaZeK
01-02-2014, 08:49
Chyba w temple, sorki.

Czyli w sam raz dla Ciebie :cool:

#edit #up | LOL :D Odważny Michał :) Gratulacje!

#t
Gdy głosowałem na 'efekty' tej tarczy myślałem że inaczej to będzie działać, jednak się zawiodłem. Tryb piąty przyda się po wprowadzeniu nowego systemu fragów (za kilka dni/tygodni/miesięcy/lat*) Tryb lucky może coś tam działa, ale ile daje? Sekret. Gdyby scroll of escape, działał GDY MAMY PZ to tarcza z tym trybem byłaby hiciorem jak się patrzy. Z amuletami spoko, nie ma się do czego przyczepić. Inne tryby - żenua.

*niepotrzebne skreśl

Crayon
01-02-2014, 09:29
I to jest właśnie to podejście do gracza, o którym tyle pisałem..
I to jest właśnie to podejście gracza, o którym często mówię - przyszło parę nowych osób do ekipy, chcą coś zrobić, popychają serwer do przodu, a co dostaje się w zamian? Narzekanie, wyzywanie, obrażanie, poniżanie, że wszystko bez sensu, że po co to, że dlaczego, że nie. Ręce opadają i naprawdę wtedy nie chce się już nic.
Zarex, jak jesteś taki ekspert, to może zaproponuj w jaki sposób 'skonfigurować' tarczę żeby nie była taka beznadziejna? Czy może tylko potrafisz krytykować, ale sam coś stworzyć to już problem?

Ja rozumiem konstruktywna krytyka - a nie napisanie, że coś jest bez sensu i kropka. Może Squid popełnił jeden błąd, że nie wziął do testów nad tego rozdaju itemami graczy, którzy mogliby ocenić na Test Serverze/Gdziekolwiek ten przedmiot i ocenić co funkcjonuje w porządku, co jest OP, a co nie. Ale to nie powód do takiego hejtu.

Nikt tu nie chce utrudnić Wam życia, a tworzące się zmiany tylko to pokazują. Trochę wyrozumiałości.

[Squid] Wszystko spoko ale to nie ja tylko Santano... -.- Najbardziej mnie wkurza, że wszyscy się do mnie przywalili jakbym tu był od początku serwera i wszystkiemu jestem winien pomimo, że nie mam nic z tym wspólnego -.^

Riss
01-02-2014, 10:19
przyszło parę nowych osób do ekipy, chcą coś zrobić, popychają serwer do przodu, a co dostaje się w zamian?

W tym problem, że te osoby nie popychają serwera do przodu, a popychają go w bok.
Owszem, serwer się zmienia, ale nie nazwałbym tego rozwojem, czy postępem.

Bardzo dobrze, że się czymś interesujecie, ale dlaczego uszczęśliwiacie na siłę graczy? Nie macie pojęcia o grze, ale wciąż piszecie: "Spodoba ci się! No zobacz jaka zajebista opcja!!!oneone11"
Z takim podejściem tylko drażnicie, więc dlaczego oczekujecie na podziękowania, wdzięczność itp?

Anonimowy
01-02-2014, 10:22
@Crayon
Dzięki zią, że pokazujesz, że jednak z opinii graczy można wyciągnąć wiele wniosków. Sam prosisz teraz Zarex'a, żeby coś zaproponował. Od dawna piszę o współpracy na linii gracz-admin, ale cóż.. Pozdrawiam!

A i jeszcze jedno Panie Crayon. Nikogo z ekipy nie wyzywam, tylko pokazuję co jest nie tak i jak widać większość graczy się pod moimi słowami podpisuje. Jeżeli ktoś chce pchać to do przodu to powinien przeczytać nasze opinie i wyciągnąć z tego wnioski. A nie podchodzić do tego z wielkim bólem i zatwardzeniem jak Ty.

Crayon
01-02-2014, 11:27
A i jeszcze jedno Panie Crayon. Nikogo z ekipy nie wyzywam, tylko pokazuję co jest nie tak i jak widać większość graczy się pod moimi słowami podpisuje.
No dobrze, super, ale poza wytykaniem błędów powiedz coś jeszcze konstruktywnego, zaproponuj zmiany. Ja wiedziałem, że wielotematyczne jest do dupy poukładane, powiedziałem to i zaproponowałem zmianę - i co? Mamy teraz ładne forum wielotematyczne.

Nie każdy o tym wie, ale niektóre wytyczne co do banów były niejasne, też mi się to nie podobało, zaproponowałem coś od siebie i teraz już wiemy za co banować a za co nie.
Regulamin? Do rzici, zaproponowałem nowy, który uwzględnia to, że nikt za free items nie banuje, więc tego punktu w nowym regulaminie nie będzie. Czekam tylko na akceptację góry i przetłumaczenie go na angielski.

Jak coś krytykujecie, to zaproponujcie też swoje pomysły. Wiele osób, które zgadza się z Tobą mówi "zgadzam się w stu procentach." I TYLE! To nie jest konstruktywne i wcale nie pomaga.

to do przodu to powinien przeczytać nasze opinie i wyciągnąć z tego wnioski. A nie podchodzić do tego z wielkim bólem i zatwardzeniem jak Ty.
I myślę, że jeśli na przykład chodzi o mnie to patrzę na opinię graczy i zauważyłem już dawno ważną rzecz - że jeśli ktoś nie umie się dostosować do nas, to my dostosujemy się do niego. I dlatego nowy regulamin będzie odzwierciedlać rzeczywistość w grze. I nasze wytyczne za co wyłapiecie bana też, moim zdaniem, odzwierciedlają to, za co rzeczywiście banujemy, a na co nie zwracamy uwagi (chociażby te free itamx). Może rzeczywiście (nie zagłębiałem się w to, tylko gdybam) Squid zignorował fakt, ze przydałoby się paru high levelom dać do pobawienia się tą tarczą i wysłuchać ich opinii, ale ma nauczkę i protip na przyszłość, że trzeba jednak pokazać 'konsumentowi' coś, z czego będą korzystać.

Joogi
01-02-2014, 12:02
1. Przydatny? Sam majac tarcze 2 tygodnie ani razu go nie potrzebowalem :D
2. Moze i troche daje ten tryb 'pvm', ale ja nie widze roznicy. Czy on w ogole dziala? :confused:
3. Sam nie wiem, ja jakos nie zauwazylem drastycznej zmiany w loocie. Zasada taka sama jak i bez rotsa i trybu tarczy: czasem sie na maksa poszczesci to i cos poleci.
4. To jest calkowity fail, nie wiem po co istnieje w ogole ten tryb XD
5. Niby mozna miec te fragi wiecej, ale trzeba czekac bardzo dlugo az zejda, to juz wole dobic do 3 i czekac az schodza bez ryzyka rs'a :)
6. Z tego smieje sie najwiecej, wedlug Santano? To jest najsmiesniejsze, ze byle kto bije mnie o 9% wiecej gdzie to bardzo duzo, a co mi dadza mniejsze hity z jakiegos marnego uw. Taki 3k ek bil mnie z tym trybem po 18k z maxa bez eq XDDD

Quest na tarcze jest bardzo fajny, bo jest trudny i trzeba miec wszystko ogarniete zeby go zrobic, ale te tryby sa w pewnym sensie porazka. Fajnie by bylo, jakbyscie w 'nastepnym updacie bedacym pewnie w kwietniu' poprawili to, popytali sie wiecej graczy jak to jest ;)!

Zarexoholik?
01-02-2014, 18:08
<cały płacz crayona>

Gościu, jakiś marcelo najpierw napisał posta z innego konta, żeby szybko to usunąć i napisać z konta na którym ma pozycję - gratulacje. [myślałeś, że nie zauważymy? haha]

Zacznijmy od tego, że JA na tym serwie wykonałem wszystko, znam każde miejsce na mapie, wszędzie byłem i wszystko sprawdziłem, a ty biłeś całe życie po 2 monster skeletony, takie są fakty.

Ta tarcza to śmieć, który został stworzony przez kogoś tam [jeden zrzuca na drugiego stworzenie tego przedmiotu hahahaha]. Nie opłaca się tego nosić. Tryby wymagają totalnej przeróbki.

Pierwsze co musi zostać przerobione to fragi, bo czekanie na ich zbijanie to jakiś syf, że trzeba się logować co 12h - pozdro.

Tryb lucky? Może i działa - sprawdzę.

Tryb amuletów? Przecież inne amulety mają po 5 ładunków, a na APO bije się moby masowo, więc co mi da 5 ładunków, które tracę w ciągu nawet nie sekundy? W dodatku noszenie perfecta jest co najmniej 100x korzystniejsze niż noszenie tarczy z tym trybem. Pozdro znowu.

Tryb obrony w pvm - 2x UW > ten śmieciowaty przedmiot. Pozdro kolejne.

Tryb, w którym MS/ED mają mieć szansę w walce [jeśli serio tak myślisz santano to nie masz całkowicie pojęcia o tej grze i testowałeś to na 15 sorku]. Pozdrawiam.

Ta tarcza przydaje się tylko do zbierania souli.

Mogę napisać co porzeba w niej zmienić, ale to nie w tym dziale crayonie, który wbił 200 poziom na apo, a do mąrzenia jest pierwszy. Idź lepiej zrób kolejny temat o tym, że miałeś TIBIJSKI SEN (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=122654) - pozdrawiam.

adrian0093
01-02-2014, 20:27
Hehehe, obecnie nawet nie gram, nie posiadam tarczy i w życiu nie widziałem jej na oczy, ale po przeczytaniu opinii kilku graczy w tym temacie - muszę stwierdzić, że to kompletna porażka.

P.S. - Najbardziej dziwi mnie tok myślenia administracji. Najpierw zrobiliścię tarczę, dzięki której można nosić JAKIEŚ amulety, a dopiero później OBIECUJECIE, że takowe powstaną? XD God, help me to survive :(

#down
Profesja: Rycerz XDDDDDDDDDDDDDDD

Xayn : )
01-02-2014, 20:56
nie było tarczy - źle, jest - jeszcze gorzej.
nie chcesz to nie uzywaj proste, ja używam każdego trybu i nie narzekam :(

Crayon
02-02-2014, 10:45
<nic nie wnoszące ignoranckie smuty Zarexa>
Widzę że jakakolwiek próba normalnej polemiki z Tobą kończy się na tym, ze zaczynasz mi wypominać, że mam tu 200 poziom, a Ty 3000 i jak ja mogę w ogóle cokolwiek wiedzieć na temat gry, jak ja w ogóle mogę mieć jakiekolwiek pojęcie o grze.

W swoich opiniach na temat tarczy nadal zignorowałeś fakt, że ktoś z administracji Ci powiedział, że 2x UW nie działa tak jak piszesz, no bo pewnie to Ty wbiłeś trzy tysiące poziomów a nie on, prawda?

I jeśli możesz napisać co w niej zmienić, to dlaczego właśnie nie w tym temacie, jeśli już rozmawiamy o jej błędach i problemach z nią związanych?

PS: Zauważyłem, że jesteś chyba zazdrosny o to, że mimo wbicia tutaj tak dużego poziomu nie masz pozycji, a ja tak. Co najwyżej mogę napisać, że mi przykro, ale staraj się, może kiedyś coś osiągniesz, może nawet w RL życiu ;)

@down
O nie, nie chodzi o osiągnięcia, chodzi o pewną postawę, którą prezentują niektóre osoby, co się wypowiadają.
Questa zrobił Santano, mój błąd, alfą i omegą nie jestem, a po wypowiedzi Squida wywnioskowałem, że to on jest jego twórcą.

Anonimowy
02-02-2014, 11:25
Jeżeli uważasz Crayon, że Twoje wejście na pozycję to osiągnięcie to GRATULUJĘ!

A tak na poważnie. Doinformuj się na temat tego questa kto go zrobił itd. Nie chcę Cię po raz kolejny publicznie ośmieszać.

@edit
O, widzę, że już ktoś się odezwał na temat Twojej wypowiedzi

@Topic
Osobiście nie mam tej tarczy, ale może weźcie się w kupę i napiszcie jakieś niedrobne, aczkolwiek sensowne propozycje poprawy :D

Yoohi
02-02-2014, 11:50
Crayon - Tylko, że tobie nie ma co zazdroscic bo tutaj nawet nic nie osiągnąłeś może jedynie tylko twoje znajomości coś ci dały, że masz tutaj pozycje nic więcej, bo gdyby nie ty to widziałem na twoje miejsce wielu innych lepszych i bardziej znających się na grze i myślę, że na twojej posadzie lepiej by się zdali NP : KaZeK (:

#Tarcza 100% niewypał, kolejny nie przemyślany ruch ze strony ekipy. Mam nadzieje, że coś w ogole w niej zmienicie? Bo to przecież najlepsza tarcza na serwerze.

PS: 2x UW Nie działa 100% info nawet jak mamy dwa założony to do skilli nic nie idzie.

[Squid] Tak więc jest to najlepsza tarcza na serwerze mimo wszystko (jest lepsza od BH) :D Więc jedynie chodzi o to o ile lepsza...

Skała
02-02-2014, 14:07
Powiem tak, nie mam tej tarczy, raczej wątpie, że kiedykolwiek będę w jej posiadaniu, ale napiszę kilka propozycji. Nie widze żadnego sensu w wyzywaniu autora tych 'trybów działania'. Niepotrzebne też są tutaj te wszystkie kłótnie i chamskie docinki. Niech każdy napisze jakieś propozycje od siebie, wyjdzie nam to wszystkim na zdrowie.

Z tego co przeczytałem, użytkownikom tej tarczy przydaje się tylko 1 tryb - ten od szybszego zbierania souli. Ja wychodze z propozycją zmienienia 3 najmniej przydatnych trybów na takie:

I. Zmniejszenie otrzymywanych obrażeń od magii o 4%
II. Zwiększenie zadawanych obrażeń magią o 4%
III. Zmniejszenie otrzymywanych obrażeń o 2% + zwiększenie zadawanych obrażeń o 2%

Co do trybu LUCK (czyli tego, który dodaje szczęścia podczas dropienia itemków) - nie wydaje mi się, żeby to nie działało. Co najwyżej różnica może być tak niewielka, że wręcz niezauważalna.
Nie jestem pewny na 100% co do zasady, z jaką działają skrypty na APO, jednak postaram się to troche rozjaśnić na przykładzie ROTS (Kto posiada ten pierścień ma większe szanse zdobycia dobrego loot'u. +120 (http://www.armia.toproste.pl/przedmioty/))
Nie wiemy co dokładnie oznacza to '120', wydaje mi się, że nie jest to w procentach. Więc co to za jednostka? Częstotliwość loocenia danego przedmiotu ustawia się liczbowo - jeśli administracja ustawi liczbę '1' - to znaczy, że z danego potworka itemek będzie leciał niezwykle rzadko, natomiast jeśli ustawią '10000', to znaczy, że będzie leciał znacznie częściej, niż ten poprzedni. Jak mniemam, aż 10000 razy częściej od poprzedniego.
Do czego zmierzam? Do tego, że jeśli jakiś przedmiot ma częstotliwość 10000, i jeśli dodamy mu 120 z naszego ringa/tarczy/amuletu, to jego częstotliwość wyniesie 10120 - czyli jego częstotliwość wzrośnie o 1,2%.
Ale jeśli itemek będzie miał częstotliwość 1 i dodamy mu 120, to jego częstotliwość wzrośnie do 12100% pierwotnej wartości [(1+120)/1)*100%]

Tak więc im itemek rzadziej spada (np. broszka z apo), tym łatwiej będzie można zaobserwować zmiane częstotliwości. Jednak to nie jest reguła. Jedna osoba będzie siedzieć na apo 2 dni i nie zlooci żadnej, a drugiej wylecą dwie broszki w ciągu jednej godziny. Wszystko zależy od szczęścia.

Najlepiej byłoby, gdyby ktoś z administracji zrobił taki przykład jak ja, tylko z dokładnymi danymi wyciągniętymi z Perfect Apocalypto i broszki.

Refresh
02-02-2014, 14:44
z tym trybem do loota to lepiej postawić test serwer - zrobic wielki resp perfect apo i każdemu dać tą tarczę i niech sprawdzają czy jest różnica

Squid
02-02-2014, 15:42
Różnica jest (wczoraj testowałem na zmianie chance czy działa jak należy) tylko nie wszyscy ją zauważą i nie na wszystkich przedmiotach...

Staram się nie powtarzać ale macie o co chodzi z rotsem i innymi przedmiotami dodającymi loota:
- Rots: 120
- Tarcza: 150
- Korona: 200
Razem daje 470 chance.

A więc w potworach loot jest zapisany w formie X chance co oznacza z ilu potworów na 100000 zabitych leci dany przedmiot (oczywiście wartość średnia bo liczby losowe robią swoje i raz przedmiot leci rzadziej a innym razem 3 pod rząd) ;)
Tak więc jak chcieliście:

Przykład perfect apocalypto i broszki. Broszka ma chance 600 co oznacza, że z 600 na 100000 zabitych potworów leci broszka.
Daje to do zabicia średnio 167 potworów by wyleciała broszka ;)

Gdy nałożymy sam ROTS szanse zwiększają się do 720 na 100000 zabitych potworów czyli musimy zabić średnio 139 perfect apocalypto...

Gdy dołożymy do tego tarczę zwiększamy swoje szczęście do 870 na 100000 zabitych ;) Czyli 115 zabitych perfect apocalypto :o

A jak założycie jeszcze jedyną na serwerze koronę macie razem 1070 chance na 100000 zabitych potworów! Jedyne 93 apo do broszki ;) Wychodzi na to, że z całym EQ leci broszka prawie 2x częściej niż zwykle ;)

Oczywiście na częstszych przedmiotach (typu blessedki itp) różnica będzie mało zauważalna (dlatego częste twierdzenia, że ROTS nie działa...) ale na tym polega ta zabawa - ring przynosi szczęście do rzadszych itemków a nie tych co lecą często :D

W okolicach marca/kwietnia planuję dodać możliwość nieco ulepszenia ROTS, nowe amulety oraz nowe potwory abyście mogli lepiej zauważyć działanie takich przedmiotów ;)

Kimus The Master
02-02-2014, 15:54
Tarcza dodaje tylko 150? to jest jakiś żart?
Santano gdzieś tam pisał, że w trybie lucky ma być znaczna róznica w loot rate..
a okazuje się że tryb loot dodaje tylko 150.... to jest jakiś paradoks z ta cała tarczą.
Nie masz rotsa właczys tryb lucky to tak jak bys miał rootsa = nic nie leci
Rots+ shield lucky +270= chuja leci...

Z ROTSem to nie "kit". Po prostu ma małe statystyki i słabo zwiększa szanse zdobycia lepszych przedmiotów. W przypadku tarczy będzie to bardziej zauważalne.

Godzine expiłem na elfach exe.. w trybie loot i godzine bez owego trybu
Jak sie okazało bez trybu miałem 30% wiecej loota niż expiąc w trybie lucky... Nie nie to nie jest fart poprostu tarcza nic nam nie dodaje...
Jeśli chodzi o pozostałe tryby to nie korzystam z niczego bo w niczym mik to nie pomaga. jedynie łudzę się ze tryb loot coś dodaje...

aha jeszcze jedno..
Korone ma tylko jedna osoba na serwerze więc nie wyliczaj na tej podstawie jak czesto spadnie broszka z apo, czy tez jakis rare z innego moba

Sasza
02-02-2014, 16:11
Nie chce nic mówić, ale gracze mają rację odnośnie tarczy..
Squid, nie rób ludzi za przeproszeniem w chuja.

Zmieniając temat, chciałbym Ci powiedzieć co daje rots, a dokładniej czemu nic nie daje..

Piszesz, że 120% i wyjaśniasz na jakiejś marnej podstawie.
Expie na mobach o nazwie Metallurgist, z których leci bardzo rzadko sl (starlight).

Expiłem na nich przez 4-5 poziomów z rotsem. Tylko z rotsem..
Dziś po tym co napisałeś, stwierdziłem że bez rotsa będzie lepiej i co?
Z axe ringiem wypadły mi 2 sle, a z rotsem nic... Więc tu coś nie jest dobrze grane :confused::confused:

Oczywiście na częstszych przedmiotach (typu blessedki itp) różnica będzie mało zauważalna (dlatego częste twierdzenia, że ROTS nie działa...) ale na tym polega ta zabawa - ring przynosi szczęście do rzadszych itemków a nie tych co lecą często :D

Sl leci raz na 'milion' z tych mobów, bo zabiłem ich bardzo dużo i w życiu poleciały mi 3 sle? Reasumując to co napisałeś wyżej... Czym rzadziej wypada przedmiot, tym bardziej wypada dany przedmiot? BZDURA!!!!!!!

Kogo ty chcesz zrobić w bambuko człowieku. Wiemy wszyscy, że rots gówno daje... A Ty wciskasz nam kity, abyśmy w to uwierzyli. Skończ to pisać i skończ wprowadzać ludzi w błąd.

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać wygrnąć Tobie, ponieważ kłamiesz.

[Squid] Odezwał się kolejny wszechwiedzący... Ile razy można tłumaczyć, że to kwestia probabilistyki? Raz Ci poleci kilka pod rząd, raz nic. I nie wmawiaj ludziom, że raz na milion bo może zabiłeś ich kilkaset (maksymalnie kilka tysięcy) bo gdybyś ich zabił milion bo nawet jakbyś expił na nich i tylko na nich od 1 lvl'a to zabiłbyś ich tylko 185399.
Ja wiem, że według was loot z tarczą powinien wyglądać tak jak testowałem dla przykładu 90000:

13:28
13:28 Ots King: dragon scale legs, helmet piece, bright sword, naginata, 4 white mushroom, stonecutter's axe, great axe, viking shield, golden helmet, golden legs, amulet of loss, 9 smallsapphire, 10 small amethyst, 8 small diamond, boots of haste, golden boots, knight legs, dragon scale mail, magic plate armor, mastermind shield, 12 platinum coin
13:28 Tiny: Golden Butterfly, Blue Exotic Butterfly, Pink Exotic Butterfly, exotic butterfly
14:14 Ots Emperor: spy report, burning heart, winged helmet, soft boots, Sapphire Armor, 6 adevo grav tera, 3 dragon egg, 2 ultimate coin

Ale to jest przesada.
Dla Twojej wiadomości: SL ma chance 100 czyli leci średnio co 1000 zabitych, z rotsem średnio co 455 :(

Zarexoholik?
02-02-2014, 16:19
<rozprawka o niczym crayona>

Gościu, ja nie potrzebuję pozycji w grze, bo co to za przyjemność? Zresztą nie będę się podlizywać, żeby dostać pozycje (tak jak zrobiłeś to ty oraz kilka innych osób).

Oczywiście, że nie masz pojęcia o tej grze. Nie oszukujmy się, ale co ty możesz wiedzieć o czymkolwiek związanym z APO. Ja to znam z praktyki, ponieważ miałem z tym styczność, ty to znasz z moich opowieści jak gdzieś o tym wspomniałem. To jest różnica między nami.

Ta tarcza to syf, a to jest dział opinia/krytyka, a nie propozycje, więc powinieneś dostać warna za nakłanianie mnie do proponowania w dziale, który do tego nie służy. Zresztą w ciągu kilku dni napiszę propozycję, także przestań już płakać i idź walczyć z elder demonami. Pozdrawiam.

2x UW - działa.

Moon Red
02-02-2014, 16:21
Nic nie zmieniać, nie dość że z tarczy są jakieś bonusy (jako w jedynej na serwie) to jeszcze płacz i ból dupy :)

Riss
02-02-2014, 16:24
wypowiedź Squida na temat loota

Nie wiem czy Wy jesteście ślepi, czy beznadziejnie zapatrzeni w swoje "ja".

Fajnie, że Ci tak wychodzi na kalkulatorku po obliczeniu. Papier/notatnik nie kłamie.
Tylko jest jeden problem. Twoja teoria jest do dupy.
Ta tarcza (kiedyś rots) miała ZAUWAŻALNIE zwiększać szansę na loota, a Ty piszesz "różnica może być niezauważalna".

Znów to samo: macie głęboko w poważaniu uwagi graczy. Sami nie gracie, nie macie pojęcia co się dzieje na serwerze, ale skoro tak Ci kalkulator pokazał, to tak być musi!

Zejdźcie wreszcie na ziemię: nie jesteście nieomylni. Chociaż raz przyznajcie rację: "Tak, chcieliśmy dobrze, ale się pomyliliśmy",
zamiast wciąż pierdzielić głupoty, byle tylko postawić na swoim.

Demon
02-02-2014, 16:47
jeden wielki offtop co do 2x UW, a ja Wam opisze nasz mały test

pytam Squida czy działa 2x UW - otrzymuje odpowiedź, że nie, ale my się nie poddajemy i idziemy do domku Ace (pozdro Franek!) wbijamy w trainer shootery 15lvlem z 1x UW na full ataku i co? zostajemy za każdym razem trafieni przez owe shootery, ale już po założeniu drugiego UW (dalej zostajemy na full ataku) shootery się nie wbijają, a więc nie ma mowy o tym, że owe bronie nie działają

co do trybu 'LUCK', o którym jest chyba największa dyskusja musicie zapamiętać, że jak to napisał Squid wartości są losowe i nawet z koronami, rotsami i tym trybem możesz mieć tzw. pecha i nie dropnąć dosłownie nic, bo jak powtórzę po raz kolejny SĄ TO WARTOŚCI LOSOWE

sam nie mam pomysłu jak powinny wyglądać te tryby także do reszty tematu się nie wypowiem

Yoohi
02-02-2014, 16:49
Tak jak pisal Zarex 2x Uw dziala. Wystarczy przejsc sie na wardy i posprawdzac hity z uw i bh, 2xuw i uw bez tarczy. Nie leci jedynie shielding jak uzywamy 2 uw.

Co do tematu to te tryby sa slabe. Jedyny dobry to na nabijanie souli.

Nie masz pojęcia w ogóle o wardach zbytnio, bo nawet ja mając 2x uw na sobie 1x ward potrafi takie kombo wywalić, że poskładam się, a i jeszcze dodatkowe powiem ci, że do shielda wtedy ci nic nie idzie.

Squid - Shasha chciałby miliony i nie wiadomo czego na tym roku, a najlepiej zrobic z niego MAINA ale bez PVP! Bo do tego się tam dąży.

Shasha - Koteczku nie rób z roka maina, bo ci się nie uda, a jakbyś chciał lotac sle itd to idz na maina tam ci szybko poleci i przestań płakac nad swoim drugim mainem

#Dla mnie to i tak jest dobry lot a wy tego nie doceniacie ;)

/up

Ale zauważ, że shield już ci nie idzie ;)

#Mozliwe ze masz racje / down

hunterkula
02-02-2014, 17:13
Tak jak pisal Zarex 2x Uw dziala. Wystarczy przejsc sie na wardy i posprawdzac hity z uw i bh, 2xuw i uw bez tarczy. Nie leci jedynie shielding jak uzywamy 2 uw.

Co do tematu to te tryby sa slabe. Jedyny dobry to na nabijanie souli.

Nie masz pojęcia w ogóle o wardach zbytnio, bo nawet ja mając 2x uw na sobie 1x ward potrafi takie kombo wywalić, że poskładam się, a i jeszcze dodatkowe powiem ci, że do shielda wtedy ci nic nie idzie.

Uwierz, ze mam pojecie o wardach i to dosc duze bo expilem tam dosc dlugo.
Przeciez nie mowie ze jest jakas ogromna roznica ale roznica jest. Dla przykladu na nie za duzych probach poszedlem sobie na wardy i srednie obrazaenia zadawane od wardow z 2 uw byly duzo mniejsze od tych z samym jednym uw i bez jakiejkolwiek tarczy a powinny byc jesli nie dziala mniej wiecej takie same.

Crayon
02-02-2014, 22:38
Gościu, ja nie potrzebuję pozycji w grze, bo co to za przyjemność? Zresztą nie będę się podlizywać, żeby dostać pozycje (tak jak zrobiłeś to ty oraz kilka innych osób).
I wywnioskowałeś to z tego, że "z marszu" otrzymałem Senior Tutora, czy masz jakieś twardsze dowody na to, że jestem lizodupem?

ty to znasz z moich opowieści jak gdzieś o tym wspomniałem. To jest różnica między nami.
Dopóki nie zalogowałem się do gry i nie zobaczyłem Cię pod temple to nie wiedziałem jaki masz level, jaką grasz profesją i jak bardzo trzęsiesz tym serverem. Dla Ciebie to kolejny argument, ze nic nie wiem na temat gry, bo przecież jesteś jej częścią, wrośnięty w APO

Ta tarcza to syf, a to jest dział opinia/krytyka, a nie propozycje, więc powinieneś dostać warna za nakłanianie mnie do proponowania w dziale, który do tego nie służy
Nadal nie pojmujesz jednej kwestii, ale mogę Ci wybaczyć. Jesli mówimy o krytyce to musi być konstruktywna i na czymś się opierać. Mówisz, że jest do dupy, to powiedz dlaczego. Jeśli mówisz dlaczego, powiedz co zmienić, żeby nie było do dupy. W taki sposób wyrażasz swoją opinię, bo samo 'coś jest do dupy' to niekonstruktywna opinia, która nic nie wnosi do tematu.

Adasik
02-02-2014, 23:01
Nadal nie pojmujesz jednej kwestii, ale mogę Ci wybaczyć. Jesli mówimy o krytyce to musi być konstruktywna i na czymś się opierać. Mówisz, że jest do dupy, to powiedz dlaczego. Jeśli mówisz dlaczego, powiedz co zmienić, żeby nie było do dupy. W taki sposób wyrażasz swoją opinię, bo samo 'coś jest do dupy' to niekonstruktywna opinia, która nic nie wnosi do tematu.

Przecież każdy pisze, że ta tarcza jest do dupy, bo jest bezużyteczna. Tak-to jest argument. Jest do dupy, bo żaden tryb poza Colonelem(szybsze odrabianie soula) nic nie wnosi do gry.
Nikt wam nie będzie mówił co macie zmieniać, bo i tak nic sobie z tego nie robicie. System fragów też jest do dupy, a nadal nie jest zmieniony pomimo wielu propozycji.
Kwestię 2x UW też potwierdzam, że działają lepiej niż ta syfiata tarcza.

Ero Senin
02-02-2014, 23:29
Coraz gorsi są Ci gracze APO :D nie rozumiem tego
Dali wam nową tarczę z 55 DEF i OPCJONALNYMI trybami a wy robicie na forum straszny płacz : /

co do loota to musicie zrozumieć, że taki rots daje jedynie +0.12 % szansy na wydropienie danego itema...

[Squid] Czytaj dokładnie - każdy item leci inaczej i inna będzie wartość procentowa tego jak zwiększa szansę ROTS. Dla bardzo rzadkich itemów (jakich obecnie bardzo mało) może zwiększyć szanse nawet 100 krotnie ;)

'Boonek'
03-02-2014, 04:18

Moze i nie mam tarczy, ale mam 3.1k ed ktorym trzymam sie od ek z daleka na tyle, zeby wcale nie bil mnie z uw wiec na chuj mi tarcza, jedynie by pogorszyla moja sytuacje.. zreszta jakby policzyc te hity z uw i maxa to wlasciwie by sie wyrownalo, tyle ze z maxa czesciej bije - takze slabe na maksa xd