View Full Version : [7.6] Nowy wymiennik? [tak/nie]
Precision
09-02-2014, 20:04
Witam, chyba czas na reorganizacje wymienników w związku na ciągłe narzekania osób, że nikogo nie ma, chociaż na gadu ciężko pisać. :)
Tak więc wstępnie (tymczasowo bez żadnych dalszych planów z tym tematem) przeprowadzę sondę, czy rzeczywiście potrzebna jest następna z kolei :(, dodatkowa osoba.
Zaznaczam, że nie jest to temat do narzekań. Takie posty będą niezwłocznie usuwane i dyskusja nie na temat prawidłowo nagradzana, cześć!
Sasha Rookslayer
09-02-2014, 20:05
Po co, na co? Jest sporo wymienników, więc nie potrzeba kolejnych.
Gdy tylko chcę wymianę - zawsze ktoś jest.
Wystarczy do każdego napisać na Gadu.. Jestem na nie.
P.S.
Pozdrawiam ludzi, którzy piszą w grze "Potrzebuje wymiennika".
Teddy RookslayeeR
09-02-2014, 20:22
Również się wypowiem .
Jestem na "NIE" ponieważ wymienników jest sporo i jak chcę coś wymienić to zawsze ktoś ma czas by mi pomóc ;)
Pozdrawiam .
Turoczeeek
09-02-2014, 20:29
Nigdy nie miałem problemu z znalezieniem wymiennika, zawsze jest ktoś na gg, nie zawsze w Tibi. Gracze nie potrafią zrozumieć, że wymiennicy mają życie prywatne i nie kończy się ono na Tibi.
Nie.
Moim zdaniem przydał by sie kolejny wymiennik.
Już nie raz spotkałem sie z sytuacją że wymiennicy nie mają ''czasu'' wymieniać, wynika to z lenistwa. ;)
dziq76PLx2
09-02-2014, 20:40
wynika to z lenistwa. ;)
Albo np. są studentami i muszą się uczyć, ale co ja tam wiem ... :(
Jestem na nie, ciągle widzę jakichś wymienników jak nie w grze to na forum, tak więc ja jestem na nie. Tak samo jak sasha pozdrawiam tych leniwych debili piszących w grze "szukam wymiennika", a potem będzie płacz, że zostali oszukani.
Kanibaal
09-02-2014, 21:17
Po co, na co? Jest sporo wymienników, więc nie potrzeba kolejnych.
Gdy tylko chcę wymianę - zawsze ktoś jest.
Wystarczy do każdego napisać na Gadu.. Jestem na nie.
P.S.
Pozdrawiam ludzi, którzy piszą w grze "Potrzebuje wymiennika".
Wypowiedź o kant dupy rozbić.
Kimuss twierdzi, że nie będzie wymieniać bo "nie jestem na każde zawolanie".
Resztę ciężko znaleźć.
W praktyce to wygląda tak, że albo nie ma nikogo, albo są wszyscy na raz.
Wymienników nie ma o późnych porach np.
Są newralgiczne godziny kiedy popyt na wymienników jest duży, a ich nie ma.
Nie jestem za DODANIEM NOWEGO WYMIENNIKA.
Ale jak to Precision określił, za REORGANIZACJĄ.
Przyda się moim zdaniem.
Ale to tylko wypowiedź szarego nic nieznaczącego gracza. : )
@edit
Albo np. są studentami i muszą się uczyć, ale co ja tam wiem ... :(
Jestem na nie, ciągle widzę jakichś wymienników jak nie w grze to na forum, tak więc ja jestem na nie. Tak samo jak sasha pozdrawiam tych leniwych debili piszących w grze "szukam wymiennika", a potem będzie płacz, że zostali oszukani.
Kolejną wypowiedź o kant dupy rozbić.
Co to jest za argument, "Nie ma wymiennika bo jest studentem". Sram na to kim jest i czym się zajmuje. Jeżeli nie ma czasu to na kiego .... zostaje wymiennikiem?
Czy czegoś nie rozumiem?
Prosta kalkulacja:
Nie masz czasu - Wypad z funkcji wymiennika.
Jeżeli pytać mnie o zdanie, to dajcie się wykazać komuś kto ma na to czas, a nie komuś kto zostaje wymiennikiem bo jest fajny.
Podsumowując.
Wymiennik powinien spełniać kilka warunków:
- Być osobą zaufaną
- Dysponować dużą ilością wolnego czasu
- Być dostępnym na gg/apo bez durnych tekstów "Nie jestem na każde zawołanie" - Jak nie jesteś, to wypierdalaj z tej funkcji, nikt ci nie każe zarabiać łatwej kasy xD /Demon tu się wtrące, bo czasami faktycznie możemy nie mieć tego czasu, co mam powiedzmy spalić obiad, bo ktoś potrzebuje wymienić kod pacc na APO? błagam Cię, a co do 'zarabiania łatwej kasy' to tak koloro z tym nie jest + do tego spójrzmy na pryzmat tego ile te kcc są teraz warte (kiedyś 1kcc, a dziś dla przykładu) także bez słów na wiatr poproszę
- Mieć doświadczenie na APO
@Edit2
Nie twierdzę, że masz spalić obiad xD
Tylko dla przykładu odpisać "Będę za 20-30 minut, wtedy się dogadamy" wszyscy jesteśmy ludźmi. Nie twierdzę, że masz siedzieć 24/7 i czekać czy ktoś się odezwie.
Ale odpowiedzi (Piję tutaj do Kimussa), że NIE JEST NA KAŻDE ZAWOŁANIE (bo jest zajęty) po czym siedzi w depo i z kimś gada, są co najmniej mało poważne.
Mój pomysł na to, jak sytuację można rozwiązać, żeby korzyści wyciągnęły obie strony, no bo przecież o to chodzi.
- Zwiększyć ceny wymian
- Przeprowadzić reorganizację w strukturach wymienników
- Wyselekcjonować ludzi, którzy mają na to czas.
Poza tym Demon... Ja się w pełni z Tobą zgadzam i uważam, że odwalasz świetną robotę, ale... Zawsze jest to ale. Gdyby było perfecto nie byłoby płaczu (tak to możliwe).
Nie twierdzę, że Ty coś robisz źle lecz, że powinniście (jako "zarząd') coś z tym zrobić.
@Down
przez ostatnie 3 dni dostałem na gg trzy, MAX cztery wiadomości dotyczące wymiany także sami widzicie, ale fakt, niektóre osoby się opierdzielają :D
myślę, że zwykła reprymenda na wymienników powinna zaowocować, ale tak jak wspomniałem wcześniej, na gadu jesteśmy duużo częściej niż w grze.
I tu, się w pełni z Tobą zgadzam. Gracze, zanim otworzą pyski hejtując wymienników, powinni sami zaznajomić się z zasadami funkcjonowania tego "systemu".
Krótko mówiąc, niech gracze nauczą się pisać na gadu, niech nauczą się udzielać wnoszących coś do tematu, konstruktywnych, a przede wszystkim uzasadnionych wypowiedzi.
A co do wymienników?
Moim skromnym zdaniem, niektórzy powinni wylecieć za swój stosunek do pełnionej funkcji. Ale tak jak mówiłem wcześniej. To tylko moje skromne zdanie : )
przez ostatnie 3 dni dostałem na gg trzy, MAX cztery wiadomości dotyczące wymiany także sami widzicie, ale fakt, niektóre osoby się opierdzielają :D
myślę, że zwykła reprymenda na wymienników powinna zaowocować, ale tak jak wspomniałem wcześniej, na gadu jesteśmy duużo częściej niż w grze.
Myślę, że nie trzeba więcej wymienników, często jest demon(nawet pisze, że wymienia na trade-main), a poza tym reszta też jest dość często. Gdyby 50% osób, które potrzebują wymiennika i napisałyby na gg do wymienników, to na pewno w ciągu 15-30min ktoś odpisze(nie mówie o godzinach 4-8 rano itp. chociaż i w tych godzinach da sie kogoś złapać)
Ja się spotkałem z z innego typu problemem. Część graczy nie używa po prostu gg/aqq czy innego komunikatora, a w grze wymiennika nie złapiesz.
Dlatego zaznaczyłem tak.
Dla mnie jest to obojetne, bo nie korzystam z uslug wymiennikow. Ale wydaje mi sie ze nie jest zle, w koncu kazdy powinien miec jakies tam prywatne zycie, a nie 24/7 byc online zeby wymieniac ludzi :) Jak ktos chce zlapac wymiennika to jest GG, zawsze ktos tam powinien odpisac ;)
Kanibaal
09-02-2014, 22:01
Ja się spotkałem z z innego typu problemem. Część graczy nie używa po prostu gg/aqq czy innego komunikatora, a w grze wymiennika nie złapiesz.
Dlatego zaznaczyłem tak.
Ale to nie jest kwestia dodatkowego wymiennika, a reorganizacji struktury i systemu w jakim oni pracują. A to, że ktoś nie korzysta z GG/AQQ nie jest argumentem moim zdaniem.
Czarodziej Xardax
09-02-2014, 22:02
ja dzis wrocilem do wymian i na dzien dobry 2 wymiany : )
mysle ze nie trzeba nikogo, demon i kimus tez sa caly czas
Zapisac zanotowac:
Xardax the Apo
Przystojniaczek
09-02-2014, 23:38
Hmm demon pewnie Cię jakoś złapać nie mogę choć miałem 2 sytuacje właśnie w ciągu tych 3 dni gdzie potrzebowałem wymiennika a nie było żadnego ... wymiennik zalogował po godzinie jak juz człowieka do wymiany nie było zaznaczyłem tak zawsze można jeszcze do kogoś napisać i wymieni ...
/Demon
weekend to weekend, gościu
Jak brakuje to zmienić. Bez kitu jest chyba z 6 zwolenników, po co więcej?
Jestem tylko za zwiększeniem stawek za wymiany, bo mi za takie pieniądze też by mi się nie chciało nic robić
Zarexoholik?
10-02-2014, 08:48
Może pora komuś odebrać "posadę wymiennika", a dać innej osobie? Jak ktoś ma "posadę", a z niej nie korzysta to jaki to ma sens? W sumie to jest mi to obojętne, ale nowego/nowych można dodać eliminując starego/starych.
ja dzis wrocilem do wymian i na dzien dobry 2 wymiany : )
mysle ze nie trzeba nikogo, demon i kimus tez sa caly czas
Podbijam. Kimus bardzo często jest online i na gg tak samo Xardax i Demon i moim zdaniem nowi są nie potrzebni. Jedynie zabrał bym tym co w ogóle nic nie zamieniają!
Prosta opcja. Gadu Gadu -> zainstaluj, napisz i gotowe. :)
Kimus The Master
10-02-2014, 16:42
Dziennie jestem w grze i jak zrobie 1/2 wymiany to jest max
Dla mnie zbedne ale róbta co chceta...
Kanibaal
14-02-2014, 20:00
Dzisiaj podobna sytuacja, stoi wymiennik w depo, zero kontaktu.
Cały dzień szukam wymiennika, krótko i zwięźle mówiąc - gówno.
Kolejny wymiennik nie jest potrzebny, są potrzebne zmiany w obecnej ekipie.
Czarodziej Xardax
14-02-2014, 20:57
Dzisiaj podobna sytuacja, stoi wymiennik w depo, zero kontaktu.
Cały dzień szukam wymiennika, krótko i zwięźle mówiąc - gówno.
Kolejny wymiennik nie jest potrzebny, są potrzebne zmiany w obecnej ekipie.
bylem dzis i tylko 1 wymiane zrobilem, bo tylko 1 osoba napisala do mnie : )
Przystojniaczek
02-03-2014, 11:24
Powiem tak Precision powinna być jakaś zmiana odnośnie ekipy wymienników dlaczego ? piszę np do takiego haat'a lub sciexa na gg naprawdę kiedy bym nie napisał oni nie odpisują ... nie widzę ich w grze prawie w ogóle mam ich nicki na vip liście ... zdecydowanie jestem za nową rekrutacja na nowego wymiennika lub wymienników uważam że im wiecej ich jest tym większa szansa na dobrze przeprowadzoną wymiane.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.