View Full Version : Szukasz filmu? Dobrze trafiłeś - temat ogólny.
Pomysł zaczerpnięty z TEGO (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1120688#post1120688) tematu.
Szukasz filmu? Nie rób nowego tematu, pytanie zadaj w tym temacie!
Krótki regulamin:
Posty piszemy co 48h i staramy się je edytować!
Szukając jakiegoś filmu staraj się sprecyzować swoje poszukiwania*
Oczywiście przestrzegamy głównego regulaminu działu (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=122283).
Wszystkie zbędne posty będą usuwane, a w skrajnych przypadkach karane!
* - sprecyzujcie swoją wypowiedz do konkretnego gatunku filmu (czyt. komedia, horror, dramat itd.)
Od dziś wszystkie NOWE tematy dotyczące poszukiwań filmu będą usuwane/przenoszone + w zależności od humoru moderatora lub super moderatora nagradzane kartką za 'nabijanie postów'.
dziq76PLx2
23-02-2014, 16:46
Szukam jakichś dobrych komedii romantycznych lub coś w stylu American Pie jakieś imprezowanie, zboczone itp :D
ps. świetna frekwencja tematu, ruch taki, że aż miło
No, to chyba był słaby pomysł z założeniem tego tematu :(
Projekt X
zaskoczyłem Cię, co
ps. świetna frekwencja tematu, ruch taki, że aż miło
Vernereq
24-02-2014, 01:48
szukam coś jak skazani na shawshank żeby było super w Huj pozdro elo mordy
Elvanish
24-02-2014, 15:10
Jeżeli chcesz coś BARDZO podobnego do Shawshank Redemption, to obejrzyj sobie Escape from Alcatraz z Clintem Eastwoodem.
Siema, potrzebuje cos dla mlodszego brata jak i dla mnie jakies komedie smieszne, bajki fajne typu krudowie lub cos innego, z gory dzieki.
'Boonek'
03-03-2014, 11:04
Siema, potrzebuje cos dla mlodszego brata jak i dla mnie jakies komedie smieszne, bajki fajne typu krudowie lub cos innego, z gory dzieki.
Juz bez przesady takich filmow to masz setki..
-epoka lodowcowa 3,2,1
-madagaskar 3,2,1
-shrek 3,2,1 + ten nowy "ostatni rozdzial'
-kung fu panda 1,2
-toy story 1,2,3
-kot w butach
-hotel transylwania
-Zaplątani
-Auta
-Jak wytresowac smoka
-Kosmiczny mecz
-Rybki z ferainy
Wiecej?:confused:
Syskovsky
03-03-2014, 15:56
Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale spoko. Ostatnio sobie przypomniałem film gdzie bodajże zaczynał się od tego, że małe dziecko (chyba dziewczynka) była ze swoją matką/ojcem na dworcu i ktoś zabił tego rodzica. Nie jestem pewien czy policjant przybyły do tej sprawy był ojcem tego dziecka, czy nie.
# Eklerq
Dziękuje
Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale spoko. Ostatnio sobie przypomniałem film gdzie bodajże zaczynał się od tego, że małe dziecko (chyba dziewczynka) była ze swoją matką/ojcem na dworcu i ktoś zabił tego rodzica. Nie jestem pewien czy policjant przybyły do tej sprawy był ojcem tego dziecka, czy nie.
Twój na zawsze (http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j+na+zawsze-2010-520790), bardzo dobry film, zakończenie robi robotę :eek:
TRAILER:
WpiVLcXU7Mk
szukam coś jak skazani na shawshank żeby było super w Huj pozdro elo mordy
Nietykalni :) fabuła może nie jest podobna ale film jest również "super w huj"
Szukam jakiegoś dobrego filmu akcji albo thriller'u
Dementor
05-03-2014, 17:01
Hmm, nie wiem czu lubisz tego typu filmy, ale np. już troszkę stary pt. "Siedem". Jeśli przyjdzie mi coś jeszcze do głowy to będę edytował. :)
Z Akcji polecam jak najbardziej półkę z bijatkami, czyli wszystkie części "Champion", a także Iron Man wszystkie części.
Co do Thirllerów nie wiem w jakich gustujesz, ale polecam Ci obejrzeć "Rzekę Tajemnic" bądź "Fight Club"
Turoczeeek
08-03-2014, 00:58
Szukam czegoś ala - "Blitz" , "Milczenie owiec" , "W sieci zła" , "Elita zabójców" :D
MrMagicBoy
08-03-2014, 23:38
Jakieś nowe zielone komedie?
Pineapple Express, Puff Puff Pass, Up in Smoke, Half Baked, How High, Clerks II i inne klasyki zaliczone po parę razy, także prosiłbym tylko o nowe tytuły.
:cool:
Jak nie ogladam horrorow to dzis mnie akurat naszla ochota, wec wieczorem sobie pykne. Moze mi ktos polecic naprawde dobry horror?
Delorian17
23-07-2014, 16:08
Obecność, Drogi bez powrotu wszystkie części :)
hunterkula
23-07-2014, 17:08
Jak nie ogladam horrorow to dzis mnie akurat naszla ochota, wec wieczorem sobie pykne. Moze mi ktos polecic naprawde dobry horror?
Mozesz sprawdzic Sinister.
Sasha Rookslayer
23-07-2014, 22:18
Transformers: Wiek zagłady
Gdzieś coś jest? Proszę o link, dam reputejszyna. :D
nie wiem czy ja zle znalazlem czy ty jestes konkretnie niedojebany ale ok http://www.cda.pl/video/13653764/Transformers-4-Wiek-Zaglady-Napisy-PL
Poczebuje coś na wzór "Milczenie owiec" "Czerwony smok" lub jakiś dobrych filmów z Anthony Hopkins.
Zarexoholik?
14-11-2014, 12:19
Poczebuje coś na wzór "Milczenie owiec" "Czerwony smok" lub jakiś dobrych filmów z Anthony Hopkins.
Więc polecam Joe Black. Świetny film, dodatkowo gra Claire Forlani oraz Brad Pitt.
Vernereq
15-11-2014, 16:12
jakis dobry dramat? naprawde dobry? albo cos w stylu into the wild? na smutny wieczur ech...
#down
przeciez wiem jak sie wieczor pisze xD ech...
wiekszosc propozycji widzialem ale 2 czy tam 3 nie wiec cos sobie wlacze, dzieki
jakis dobry dramat? naprawde dobry? albo cos w stylu into the wild? na smutny wieczur ech...
Na smutny wieczUr mogę polecić:
[STARSZE]
Skazani na Shawshank
Nietykalni
Forrest Gump
[NOWSZE]
Gwiazd naszych wina
Wyścig
Zniewolony. 12 Years a Slave
Kapitan Phillips
Witaj w klubie
Ocalony
Kamerdyner
Złodziejka książek
Kamerdyner
Ona
American Hustle
Ero Senin
16-11-2014, 12:29
Na smutny wieczUr mogę polecić:
[STARSZE]
Skazani na Shawshank
Nietykalni
Forrest Gump
[NOWSZE]
Gwiazd naszych wina
Wyścig
Zniewolony. 12 Years a Slave
Kapitan Phillips
Witaj w klubie
Ocalony
Kamerdyner
Złodziejka książek
Kamerdyner
Ona
American Hustle
Czy koniecznie trzeba obejrzeć kamerdynera dwa razy??
[Eklerq] Tak xD
PROPOZYCJE:
Dracula Historia Nieznana
Eliza Graves (to jest niezłe!)
Zbaw nas ode złego
Mój przyjaciel Hachiko
dalej mi się nie chce myśleć :/ to trudne zajęcie
Znalazłem film 10x lepszy od 21 Dżamp Strit, Udając gliniarzy, 10/10.
Przed chwilą obejrzałem Kamerdynera, film przekozak.
Panowie weźcie zapodajcie jakieś dobre filmy, gatunek dowolny :D
Czy zna ktoś jakieś dobre filmy o jednostkach specjalnych/ich akcjach?
Sasha Rookslayer
23-04-2017, 00:16
Sabotaż
Czas wojny
Snajper
Złoto Pustyni
Czas Kobry
Lotna Brygada
Punkt Krytyczny
Podszyfacz
23-04-2017, 11:26
Cienka czerwona linia.
Szeregowiec Ryan.
Całkiem dobre, choć bardziej wojenne i mówiące o bohaterach.
Elitarni.
Elitarni 2.
O BOPE - policji w Rio de Janeiro.
Rastamanek
24-04-2017, 06:23
Potrzebowałbym jakieś dobre horrory ktoś coś ;>? Generalnie to co znajduję to bardziej pod komedie, a nie horror, więc proszę o konkrety.
@edit
Brudny Harry
Brudny Harry 2
Nienarodzony
Obecność
Obecność 2
Oglądałem już wszystko co wymieniłeś z czego jeden film mam na płycie (nienarodzony), ale dzięki za chęci :)
Może i ja coś zaproponuję:
Martyrs
Naznaczony
Naznaczony 2
Naznaczony 3
Sinister
Sinister 2
Opętanie Michael'a King'a
Martwica mózgu
Wszystkie części naznaczonego również oglądałem. Sinistera 1/2 też oglądałem, sprawdzę tylko to opętanie i martwice mózgu, a no i tego Martyrsa, dzięki :D
Mam coś takiego ale nie jest to coś mocnego tytuł
- Zbaw nas ode złego
Słabe :/ dzięki za chęci :D
Ps. Generalnie to potrzeba mi coś mega mocnego :D
Mam coś takiego ale nie jest to coś mocnego tytuł
- Zbaw nas ode złego
Może i ja coś zaproponuję:
Martyrs
Naznaczony
Naznaczony 2
Naznaczony 3
Sinister
Sinister 2
Opętanie Michael'a King'a
Martwica mózgu
Potrzebowałbym jakieś dobre horrory ktoś coś ;>? Generalnie to co znajduję to bardziej pod komedie, a nie horror, więc proszę o konkrety.
Brudny Harry
Brudny Harry 2
Nienarodzony
Obecność
Obecność 2
Najlepsze filmy albo film jakie ostatnio ogladałeś ?
Ja ostatnio oglądałem: Ботаник трахал секс куклу, а я предложила ему себя.
Polecam, bardzo ładnie nakręcony, tylko nie znalazłem polskiego lektora.
Dudo Wygnaniec Powrot
13-04-2022, 18:23
Ja ostatnio oglądałem: Ботаник трахал секс куклу, а я предложила ему себя.
Polecam, bardzo ładnie nakręcony, tylko nie znalazłem polskiego lektora.
tzn, to z napisami? Bo nie mogę wyszukać masz link?
tzn, to z napisami? Bo nie mogę wyszukać masz link?
Nie ma napisów, jest lektor rosyjski tylko.
Dudo Wygnaniec Powrot
14-04-2022, 19:46
To w obecnej chwili nie obejrzę, nie miałem w szkole rosyjskiego :D
czytelnik for room
01-03-2023, 11:54
Poszukuję filmów podobnych do Unfriended 2014r USA/Rosja.
https://www.imdb.com/title/tt3713166/ Godnych do obejrzenia w tym klimacie.
Tibijski Paladyn
10-03-2023, 22:12
ekino.tv
filman.cc
2 darmowe strony z filmami
Dudo Wygnaniec Powrot II
13-04-2024, 16:17
zaproponuje ktoś filmy psychologiczne oparte na ciężkim dzieciństwie?
Master many
27-04-2025, 11:01
zaproponuje ktoś filmy psychologiczne oparte na ciężkim dzieciństwie?
1. "Biała wstążka" (reż. Michael Haneke)
Opowieść o dzieciach w małej niemieckiej wiosce przed I wojną światową.
Ciężkie wychowanie, kara, represja â film o rodzeniu się przemocy.
2. "Pokój" ("Room", reż. Lenny Abrahamson)
Historia chłopca i jego matki uwięzionych w jednym pokoju.
Ciężkie dzieciństwo, trauma i walka o przystosowanie do normalnego życia.
3. "Fish Tank" (reż. Andrea Arnold)
Nastolatka z problematycznego domu w angielskim blokowisku.
Bardzo autentyczny obraz dorastania w toksycznym środowisku.
4. "Precious" (reż. Lee Daniels)
Dziewczyna z dramatycznie trudnym życiem â przemoc, bieda, brak wsparcia.
Bardzo ciężki emocjonalnie, ale ważny film.
5. "Bestie z południowych krain" ("Beasts of the Southern Wild", reż. Benh Zeitlin)
Dziecko żyjące w trudnych warunkach natury i społeczeństwa.
Historia o przetrwaniu, wyobraźni i radzeniu sobie z rzeczywistością.
6. "Lato 1993" ("Estiu 1993", reż. Carla Simón)
Dziecko po śmierci rodziców trafia do nowej rodziny.
Delikatne, ale głęboko psychologiczne kino o oswajaniu traumy.
7. "O chłopcu, który ujarzmił wiatr" ("The Boy Who Harnessed the Wind", reż. Chiwetel Ejiofor)
Historia chłopca w skrajnej biedzie, który dzięki inteligencji zmienia losy swojej wioski.
Trudne dzieciństwo, ale też nadzieja i siła.
Dudo Wygnaniec Powrot III
04-05-2025, 15:52
Dziękuje, a filmy z domow poprawczaków, domów opieki społecznej dps, czy wiezienie dla nie letnich?
Wczoraj z chłopakiem oglądałem film oczywiscie na faktach w roli głównej Ted Bundy - strszanie obrzydliwy film
https://www.youtube.com/watch?v=HZW-0hvFy1c
Master many
04-05-2025, 15:59
Dziękuje, a filmy z domow poprawczaków, domów opieki społecznej dps, czy wiezienie dla nie letnich?
Kolego, musiałem pogrzebać w bibliotece filmów i poniżej lista. Myślę, że wartościowe.
Filmy te przedstawiają historie młodych ludzi umieszczonych w instytucjach resocjalizacyjnych, opiekuńczych lub izolacyjnych, często zmagających się z brutalnością systemu, brakiem empatii oraz własną traumą.
Filmy o domach poprawczych i więzieniach dla nieletnich:
"Dog Pound" (2010) brutalny dramat o trzech nastolatkach trafiających do poprawczaka w USA. Ukazuje przemoc i brak skutecznej resocjalizacji.
"Scum" (1979) kultowy brytyjski film ukazujący realia życia w zakładzie poprawczym dla młodocianych przestępców.
"Gridiron Gang" (2006) oparty na faktach, przedstawia historię trenera, który tworzy drużynę futbolową w zakładzie dla nieletnich.
"The Mauritanian" (2021) choć nie dotyczy nieletnich, zawiera retrospekcje z więzienia, które mogą być porównywalne do realiów izolacyjnych.
"The Tribe" (2014, oryg. "Plemya") film ukraiński o głuchoniemych nastolatkach w internacie, balansujący na granicy między DPS-em a zakładem poprawczym.
"King Jack" (2015) portret chłopca z trudnym dzieciństwem, którego historia wpisuje się w klimat instytucjonalnej przemocy i zaniedbań.
"Short Term 12" (2013) film o ośrodku przejściowym dla trudnej młodzieży, z perspektywy opiekunki.
Filmy o domach opieki społecznej (DPS) i domach dziecka:
"System Crasher" (2019, oryg. "Systemsprenger") przejmujący portret dziewczynki wyrzuconej z kolejnych ośrodków opiekuńczych z powodu agresji.
"Precious" (2009) historia maltretowanej dziewczyny, która trafia pod opiekę instytucjonalną.
"Les Choristes" (2004) francuski film o nauczycielu muzyki, który trafia do zakładu wychowawczego dla trudnej młodzieży.
"The Blind Side" (2009) choć nie koncentruje się na instytucji, pokazuje los młodego chłopaka opuszczającego DPS i trafiającego do rodziny zastępczej.
"Angels Ashes" (1999) częściowo ukazuje realia domów dziecka i ubóstwa w Irlandii.
"The Kid" (2010) dramat biograficzny o chłopcu dorastającym w systemie opieki społecznej w Wielkiej Brytanii.
Polskie produkcje z tej tematyki:
"Plac Zbawiciela" (2006) film o rodzinnych tragediach i zderzeniu z systemem pomocy społecznej.
"Boisko bezdomnych" (2008) przedstawia ludzi z marginesu, w tym byłych wychowanków domów dziecka.
"Trzeci" (2004) dramat z wątkiem zakładu poprawczego.
"Symetria" (2003) choć dotyczy dorosłego więzienia, ukazuje psychologiczną przemianę człowieka w zamknięciu, bliską doświadczeniom nieletnich.
"Cześć Tereska" (2001) historia nastolatki z blokowiska, dotkniętej zaniedbaniem wychowawczym i społecznym.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.