View Full Version : Propozycje dotyczące Rookgardu
W ostatnich dniach, coraz więcej jest propozycji odnośnie wyspy początkującej. Wiele osób nie chce wprowadzać zmian, ponieważ im się dane pomysły nie podobają. Dlaczego postanowiłem zrobić jeden główny temat, w którym proszę o składanie TYLKO propozycji co do Rookgardu, które waszym gustem powinny być wprowadzone.
1. Brak propozycji (zbędny komentarz) - będzie usuwany, a osoba taka w najgorszym wypadku ostrzegana (warnowana).
2. Propozycje starajcie się pisać w miarę możliwości wykonalne do zrobienia.
3. Propozycje nie muszą dotyczyć jedynie mapy, a również NPC, misjii, różnych czynności (skryptów itp.), oraz innych rzeczy.
Tygrys kiedyś zrobił taki temat, dla ludzi, którzy chcieli 8.42.
Wypisywali tam swoje pomysły, które chcieli, aby zostały dodane.
#t
Moje propozycje, które chciałbym ujrzeć na Rookgardzie:
poprawienie wzoru na atak broni,
dopracować system statystyk, aby widać było różnice,
plecak tropikalny, z zmodyfikowanymi 36 miejscami,
dodanie nowego NPC na Tropicano z nowymi taskami (lub udoskonalenie starego),
kilka questów na przedmioty (klikanie z expem),
poprawienie moba Angry Bird (więcej hp, więcej expa),
dodanie nowych mobów,
dodanie 2 bossów,
standardowo Quest Log.
Jeżeli wymyślę więcej pomysłów, dopisze.
Nie ma sondy, jedynie czekam na wasze pomysły.
Przejmuję temat. :confused:
poprawienie wzoru na atak broni,
dopracować system statystyk, aby widać było różnice,
2 powyższe - Chwilowo niemożliwe, może w okolicach marca coś uda się dokonać
plecak tropikalny, z zmodyfikowanymi 36 miejscami,
Będzie - jak nie w tym to w przyszłym update
dodanie nowego NPC na Tropicano z nowymi taskami (lub udoskonalenie starego),
Nie będzie! Bez przesady, kiedyś ludzie expili bez tasków i było okej. Będzie jedynie kilka misji z zabijaniem.
kilka questów na przedmioty (klikanie z expem),
Raczej tak łatwo nie będzie. Będą inne misje.
poprawienie moba Angry Bird (więcej hp, więcej expa),
Pomyśli się.
dodanie nowych mobów,
W następnym update pojawią się mrówki.
dodanie 2 bossów,
Będą jak nie w tym to w przyszłym update
standardowo Quest Log.
Będzie dodany w tym update.
Mopsu_Lechista
15-02-2014, 01:15
Jestem za dodaniem tych propozycji przynajmniej nie są ściągane z maina....
Dodał bym do tej listy też rzecz która już jest w temacie propozycji i ma już chyba 80% poparcia czyli zrobienie czaru który by łączył runy za soule (oprócz ihów)
[Squid] Być może w przyszłym update.
Man Rookqard
15-02-2014, 01:47
-Dodanie Tiger king na stałe tam co był kiedyś a teraz jest zwykły.
[Squid] ILE RAZY MAM POWTARZAĆ, ŻE TAM NIE BYŁO TIGER KINGA! I nie będzie. Jeśli już to gdzie indziej.
-Wprowadzenie na rook maszynki oraz motyle.
[Squid] Nie będzie, jednakże będzie co innego ;)
-Misje po ukończeniu nagroda nowy resp potworów co wylatują motyle.
[Squid] Również nie będzie, będzie co innego...
-Kostka do gry czyli dice od 1 do 6 kostka sie kręci i losuje.
[Squid] Yyy... Kostka raczej jest nie możliwa na 7.6 - nie ma takiego obrazka. Do tego pomysł zbędny - jedynie zwiększy się ilość oszustów.
-Quest na magiczny napuj co dodaje nam 1 magic level.
[Squid] Taki napój raczej nie wejdzie w życie.
-Arena tropicano nowe potwory na arenie z wyspy tropicano po zabiciu wszystkich doświadczenie exp nagroda.
[Squid] Bez przesady.
-Arena boosy tropicano skrzynki z nagrodami po zabiciu potwora na arenie dostajemy exp za niego i tp do skrzynki z nagrodą.
[Squid] Ileż można aren? -.^ Miały być PRZEMYŚLANE propozycje.
-Dodanie questu ring co nigdy sie nie kończy axe ,club,sword,energy ,quest 4 osobowy tak jak ani 1 czy 2.
[Squid] Pomyślę...
-Misja na nowy resp po ukończeniu wejście na resp .
[Squid] Normalnie zrobię Ci resp ratów specjalnie dla Ciebie.
-Poprawa lootu .
[Squid] No to mnie rozbawiłeś :D
-Dodanie npc co sprzedaje runy takie jak uh itp itd.
[Squid] AHA i frytki do tego.
-Umieszczenie potwora takiego jak tiger king w kracie żeby można było bić za krat .
[Squid] To jeszcze jakoś ujdzie.
-Wprowadzenie potwora takiego jak Ots Kid na stałe resp co 1h duże pole do bicia.
[Squid] Będzie.
-Quest nowy item tropikalna tarcza http://i60.tinypic.com/2wnzg1v.gif (Atk:0 Def:38 albo 40) Tropical Shield .
[Squid] Panie, bez przesadyzmu proszę ;)
-Npc Tropicano co by dawał zadania po ukonczeniu zadania w nagrode by dał doświadczenie albo jakiś item.
[Squid] Normalnie kolejna propozycja która duuużo mówi...
-Npc Hunter Urlich dodanie nowych potworów do zabijania takich jak Stone,Angry Bird,Brave Witch,Demonic Sheep Hunter,Fiber Flower,General Skeleton,Metallurgist,Serpent Spawn,Swamp Slime,Vampire Hunter,Vampire Lord,Warlock,
Water Magician,Dipthrah i mrówki itp itd i te co maja być w upade.
-Wprowadzenie potworów na respy z [Rook] Nan'Tsao Quest albo arena z boosami.
-Item dla doświadczonych graczy Ripper Lance (50 atk. 15 def. +15% Critical Hit) np quest od 500+levela.
-Dodać pustynie mały teren były by tam potwory takie jak Dipthrah i ine.
-Teren zimowy były by potwory takie jak Polar Bear,Winter Wolf Frost Troll, Yeti, oraz wiele nowych .
-Npc pacc Excellent trainer shooter dodanie jeszcze 3 pomieszczeń z ts np zrobić schody na dach i tam je wprowadzić.
-Poprawić resp Vampire Lord dodać jeszcze 2 bramki tam co Vampire.
-Quest na mega manas.
-Możliwość kupowania mans tak jak life fluid dodanie ich do npc.
-Exp klikanie na pomniki zaliczenie misji i potem niespodzienka np pojawiaja sie jakieś potwory do zabicia.
-Prywatny resp albo nagrody dla tych co ukończyli misje wykonali all 5 costume u npc Ward Robe.
-Crown rookqard korona. Dodaje prędkość jak 5xBOH, dodaje szczęście +200, dodaje 10% do zdobywanego doświadczenia. Najdroższy przedmiot w grze. Posiadać go może tylko jedna osoba!Proponuje zrobić kwadrans do zdobycia ten item.
-Spy Report wprowadzić quest dla doświadczonych graczy np 500+level.
-Dodać nowy loot dragon egg dodaje exp i zalicza misje.Jajo smoka. Dodaje +50% many i hp.
^ i tak był tiger king
I gitara by było
Whip's Wolf (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91881)
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91881
( po 3 latach propozycji można to wprowadzić są stroje hallowenowe a ogólnie piszesz "i tak rook jest mainem" ;0
a jak będę zakładał propozycję napisze nowy temat zamiast z pomysłu sashy ;00
Sasha Rookslayer
15-02-2014, 13:36
Co z blessami? Jak pamięć mnie nie myli, to temat był napisany w 2011 r przez Mortissa :/ Nie każdego stać na rooku na sl.. Sorry, ale trzeba odkopać stare propozycje ;]
Blessy miały dotyczyć głównie Main'a, a sle zostałyby na Rookgardzie.
@t
Dodałbym był nowy helmet (cały helmet of the ancient), który dawałby 10%, a nie 5% do expa ^^ Oczywiście nowa nazwa itd. oddawałoby się stary hełm i byłoby sporo na niego zadań.
[Squid] Jak już pisałem kiedyś - będzie - jednakże trudno dostępny ;)
Będzie, ale kiedy.. :D
[Squid] W tropicano 2/2 :D
Dodanie czaru "exani tera" sądzę, że chyba nie trzeba tego komentować. Mógłby wymagac np 6 m lvla i zabierac to 200 many czy cos w tym stylu. Ale zeby była możliwość wyjścia z dziury bez posiadania liny.
[Squid] Myślę, że da się zrobić :D
Proponuje tez zmienic coś z trainerami na rooku, jest to troche głupio zrobione:
Musimy mieć pacca + 100lvl albo keya zeby iść na trainery które są duzo dalej od temple. Ten jeden trainer facc jest bardzo dobrym pomysłem, ale bardziej opłaca się na nim siedziec niz na tych na pacc area.
Trainery od 350 lvla są chyba najtrudniej dostępnymi trainerami na rooku. Te mega super trainery u (excellenta?) są teoretycznie łatwiejsze do wykonania. Itemy nie kosztują tyle co ten klucz na 350 lvl + mozna je robić od 1 lvla. Zmieniłbym jakąś hierarchię np te na paccu mają jednego trainer shootera, te u exe są takie same, a te od 350 lvl mają o 1-2 shotery więcej niz te u exe ? A jeśli chodzi o problem typu ze skille za szybko będą leciec czy cos. To po pierwsze nic nie dają, a po drugie juz i tak bardzo wolno lecą więc to niewiele zmieni.
[Squid] Słuszna uwaga, pomyślę co zrobić z tym faktem :P
Myślę ze dodanie nowych pokoi z trainerami jest zbędne ponieważ było by to za proste TO JEST ROOK poza tym mam bekie jak ktoś podbiega i mówi wyjdź :)
18:53 Sasha Rookslayer: Kto chce wyjsc ziomale?18:53 Sasha Rookslayer: Ide se, nara!18:53 Sasha Rookslayer: HUNTEDED WSZYSCY MAJOM18:53 Sasha Rookslayer: JAKBENDZIE PEFAPE
Myślę nad dodaniem nowego super extra Questu od 400 lvl
(miałbym motywacje wbić 400 lvl inni zapewne też)
Ten Quest miałby charakter zwiększenia HOTA z + 5% expa do 10% expa
To jest mój pomysł proszę o krytykę :)
[Squid] Może i będzie na to quest ale wątpię aby 400 lvl'em udało Ci się wykonać tego questa :D
Sasha Rookslayer
19-02-2014, 20:03
Squid, co byś powiedział na dodanie 2 lub 3 roomów do excelenta? Na obecne czasy 3 roomy to mało, a coraz więcej osób ma ten quest i ciężko o traina.
Można byłoby dodać maksymalnie 1 room, badz 2-3 kolejne roomy, lecz na wyspie Tropicano.
Oczywiście z bramką poziomową, przez którą moglibyśmy wejść tylko po ukończeniu misji u Excellenta jak to jest na terenie Pacc.
#t
Sprzedaż ihów na Rooku (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78315) - propozycja Marcello.
Oczywiście, teraz wyglądałaby inaczej.
[Squid] Jeśli już to w kolejnych update'ach ;d Co do NPC to wydaje mi się być zbędny bo będzie można odkładać runy z większą ilością użyć (jak lootniesz) itp ;)
Namalowany
20-02-2014, 20:16
Proponuje jakis quest na bron ostateczna na rook od 666 lvla czyli do wyboru sca/magic sword/t hammer. Pewnie powiecie ze to przesada ale glupio jest przez cala gre bic z jednej broni. Dla hejterow powiem ze rook to i tak taki mniej rozwiniety main wiec nic nie szkodzi aby dodac takie cos i była by motywacja do expa. Sory za brak polskich znakow.
[Squid] Te bronie to może za mocne, pomyślę nad innymi ;)
Wcale nie uważam Squid iż te bronie były by silne, z głupiego yeti przy odrobinie szczęscia można dropnąć HOW który ma 48 atk a takie sca ma raptem 2 ataku więcej. Pewnie powiesz że te bronie mają crita ale te 5% i tak jest nie odczuwalne w hitach, nie widze problemu aby był jakis trudny i kosztowny quest na te bronie ;p
Dzień dobry wpadłem na super pomysła :)
Jednakże moim pomysłem jest odnowienie misji do npc General Grab
Myślę że to dobry pomysł bo nie trzeba było wprowadzać nowego npc tylko wystarczyło by ulepszyć generała
Myślę że bym mógł pomóc zrobić te nowe misje :)
General Grab: Wykonales dla mnie juz wszystkie zadania! Zegnaj Przyjacielu!
Przystojniaczek
30-03-2014, 21:43
Moje propozycje odnośnie Rookgardu
- Zrobienie questu grupowego trudnego coś w rodzaju Rook Questa który by umożliwiał dostęp do pewnego terenu expowiska który by był oczywiście dla ludzi którzy wykonali questa
- Dodanie jeszcze jednego expowiska z Demon Lord Rookerem z większym czasem oczekiwania lub takim samym jak ten który mamy.
- przebudowa expowiska skieletów moim zdaniem mało przemyślany.. mało potworów do zabicia.
- Wiem że to raczej nie możliwe ale było by super jakby był npc który by umożliwiał rookslayerom zamiany kasy na rookgardzie na kasę na mainlandzie to by było coś na zasadzie sali wymian gdzie musielibyśmy 2 postaciami stać a npc by nam przeliczał przelicznik uważam też żeby nie był za duży maks 1-30?
- Wstawienie nowego npc do skupu itemków których nie możemy sprzedać a są wartościowe np skull staff lub dodanie tego do aktualnego npca Duni czy Spidera.
Itemki do kostiumow nie kazdy to skupuje a ja osobiscie duzo tego mam ( ceny zeby byly minimalne )
Skull staff , starlight dopisze jeszcze jak mi cos do glowy wpadnie :)
- Wstawienie nowego npc do skupu itemków których nie możemy sprzedać a są wartościowe np skull staff lub dodanie tego do aktualnego npca Duni czy Spidera.
Podaj jakie itemki miałyby się znaleźć u takiego NPC ;)
- Wiem że to raczej nie możliwe ale było by super jakby był npc który by umożliwiał rookslayerom zamiany kasy na rookgardzie na kasę na mainlandzie to by było coś na zasadzie sali wymian gdzie musielibyśmy 2 postaciami stać a npc by nam przeliczał przelicznik uważam też żeby nie był za duży maks 1-30?
Jedyny przelicznik jaki możesz mieć to 1-1 :rolleyes::cool:
Podaj jakie itemki miałyby się znaleźć u takiego NPC ;)
Nic nie dodawaj Squid na rook jest i tak mnóstwo kasy że aż przelicznik spadł main-rook do 1:20 a i tak mało kto chce tą kase na rook :p
Sasha Rookslayer
03-04-2014, 01:56
Nic nie dodawaj Squid na rook jest i tak mnóstwo kasy że aż przelicznik spadł main-rook do 1:20 a i tak mało kto chce tą kase na rook :p
Napisz kto za tyle sprzedaje to kupie od niego całą kasę jaką ma.
#t
Dodanie drugiego respawnu Dark Princess, który respiłby się co godzinę albo nawet co dwie..
Dodanie nowego NPC, bądź do starego NPC Spider/ Dunia, który skupowałby przedmioty eventowe (kostiumy halloweenowe). Jest ich tak dużo, a nikt ich nie skupuje, moja cena:
Witches Hat - 15cc ea
Witches Robe - 2cc ea
Blue Robe - 1cc ea
Witches Cape - 0.5k ea
Natural Fibre - 10cc ea
Black Demonic Sheeps - 5cc ea
Bottle of Black Liquid - 1cc ea
Magician Boots - 5cc ea
Pieces of Iron - 0.3k ea
Magic Broom - 2cc ea
Priestess Dress - 2cc ea
Red Bale of Materiał - 20cc ea
Inikwell of Red Paint - 20cc ea
Destroyed Priestesses Shoes - 2/5cc ea
Crystal of Mystery - 10cc ea
Sacral Ankh - 2cc ea
Necromancers Cape - 5cc ea
White Demonic Sheeps -5cc ea
Bottle of White Liquid - 10cc ea
Necromancers Boots - 10cc ea
key to the St. Peters gate - 5cc ea
Improved Skulls (100x) - 5cc
Viall of Experimental Glue - 40cc ea
White Bale of Materiał - 10cc ea
Viall of Invisible Liquid - 15cc ea
Skeleton Bone - 70cc ea
Small Skeleton Bone - 0.5/0.1k ea
Viall of Medula - 3cc ea
Improved Longsword - 10cc ea
Vial of White Blood - 5cc ea
Strange Helmet - 0.1k ea
Left Horn of Vampire's Cap - 30cc ea
Right Horn of Vampire's Cap - 40cc ea
Vampire's Rotten Cape - 5cc ea
Vampire's Boots - 10cc ea
Vial of Virging Blood - 40cc ea
Zrealizowanie Twojego pomysłu odnośnie Guild Mastera.
Dopracowanie rotsa, aby odpowiednio działał. Wiesz dokładnie o co mi chodzi. Pisałeś o tym nie raz, że go "naprawisz".
Nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Masz tyle pomysłów z forum oraz z tego tematu, że powinniście robić aktualizacje co 2 tygodnie z tymi pomysłami graczy, a nie co pół roku. Po co jest ten temat, aby tylko zbędnie nabijać posty? Bo i tak nic nie zostanie wprowadzone?
Po co piszesz, że coś zostanie wprowadzone w marcu, początek kwietnia jak to bzdura?
Nie rozumiem Twojego postępowania w ogóle..
@down
Twój post nic nie wnosi do tematu, więc powinien zostać nagrodzony odpowiednią kartką oraz usunięty.
Przystojniaczek
03-04-2014, 02:57
Sasha npc do skupu eventowych strojów? . A dlaczego npc mialby takowe itemki sprzedac ponieważ ty masz tego 10 gbp??? Nie rozumiem tej twojej propozycji Administracja wprowadzila to po to zeby gracze sami zdobywali i robili stroje a jak juz nawet maja dany stroj to powtarzajacy sie itemek sprzedac innemu graczowi ktory potrzebuje danego itema? Tak wiec na grzyba to npc ??? Zeby rookslayer mial dodatkowy zysk ?? Nie i tak rookslayer ma mozliwosc zarobku w rozny sposob tak wiec propozycja jest zbedna..
Szalona Rookslayerka
05-05-2014, 17:51
Proponuje wprowadzic rune destroy field, powiedzmy ze mozna by ja bylo zrobic za soule a napoj moglby leciec z jakiegos potworka (moim zdaniem nie powinien byc trudno dostepny).
Taka runka czesto przydaje sie expiac na ib lub gsach czy nawet taszczac bp z ihami. Wiem, ze bedzie ona raczej rzadko uzywana ale czasem naprawde sie przydaje i mysle ze nie bedzie z tym duzo roboty. :)
Wprowadzenie czaru "utani hur rook" ale zeby byl dostepny z misji squidowskich i od 5mlvla :D
Jak juz to na po mojemu powinno byc wiecej aktywnosci eventowcyh za rowno na roku i jak na main. Oczywiscie nie same najazdy gdzie przychodza tylko koxy a reszta sie patrzy bo lezy na strzala ale tez takie gdzie na nizszych przedzialach lvlowych gracze musza sie zmobilizowac i wybic i tez nagrody typu drop dla all albo jakies pkty np.eventowe za zladzenie najazdu.
Kolejna rzecza jest aktywnosc dla graczy ktorzy graja na codzien a nie przychodza tylko poexpic na "kwadrans" wg mnie to powinno pojawiac sie czesciej/nie za czesto ale glownie niezapowiedziane lub ogloszone w grze i tylko w grze ze za np. 10min spodziewamy sie zwiekszonego expa/speed ataku/zwiekszongo respa potworow(szybszego) na np. 5/10/15 min. Rowniez mozna pomyslec nad nagodami za np. Gratulacje wykonales task. TO juz 3/5/10 task dzisiejszego dnia w zamian za to otrzymujesz specjalana nagrode. (rowniez moga byc punkty eventowe dzieki ktorym wymieniasz je na item a za ten masz wejscie na "platnego"expa za te item na okreslony czas.) Lub otwiera sie portal dla ciebie do expienia cos dla graczy ktorzy tu siedza i graja a nie czekaj tylko na pojawienie sie wpisu na stronie.(btw ostatnie sa zyczenia swiateczne a mamy juz koncowke maja GZ)
Handlarzyna
22-05-2015, 23:25
ja chce sca na roku dostepne z questow albo inne bronie , korone na rookgardzie tez
uhy po 100 uzyc albo ihy po 255 use w jednej runce
ja chce sca na roku dostepne z questow albo inne bronie , korone na rookgardzie tez
uhy po 100 uzyc albo ihy po 255 use w jednej runce
Przecież uhy x100 i ihy są, więc wtf? :/
#Topic
Proponuję czar obszarowy, jakiś exori max rook, utani hur rook oraz megamanasy do kupienia u NPC bez wykonywania questów, a co mi tam :)
Azbestowy Człowiek
23-05-2015, 12:36
Ja proponuję exivę z 80-tej misji ahmedowskiej, bo tereny są duże i rozbudowane i czasem nie wiem kto gdzie jest. Tylko nie na soule, błagam.
Serio.
Proponuje:
Poprawić ringi, aby się nie kończyły.
Axe, Club i Sword ring poprawić, aby dawały po 10+ skilla.
Czar 'exura rook', który zabierałby 100 many, od 4 mlvla i dawałby 50% życia.
Runy są już xx, ale nie są do kupienia, więc proponuje zrobić NPC, który sprzedawałby runy x255.
Dodać OTS Kingi i OTS Kidy na respowiska.
Dodać anni III, a nagrody to SCA, TH, MS oraz MMS.
Poprawić wzór na atak bronii, aby biło się już po 10k+
Za taski niech się dostaje nutki po ponad 50% i sporo % do lvla.
Dodać napoje z motyli, ale tak zrobić aby było 99% szans, że wejdzie.
Jak coś mi się przypomni to dopisze. Te zmiany na pewno muszą wejść!
@down
Faraony są dobre, można wbijać 15 poziomów dziennie, czego Ty chcesz!?
Ewentualnie można poprawić loota, bo rzadko wypadają te lepsze przedmioty.
Proponuje:
Runy są już xx, ale nie są do kupienia, więc proponuje zrobić NPC, który sprzedawałby runy x255.
Chyba zapomniałeś o poprawieniu nowych faraonów do questa na Ramzes Helmet, są tak chujowe, że prawie nikt nie expi, loot lipny, exp również.
Proponuje:
Nie przesadzaj proszę Cię ! To jest rook a Ty chcesz leczyć się już czarem?
Chcesz u npc ihy czu uhy po 255x jak na mainie? kpina :D
To co azbest napisał było by ok "exiva "
~#*Nalesniczek Zla*#~
27-05-2015, 00:42
Nie przesadzaj proszę Cię ! To jest rook a Ty chcesz leczyć się już czarem?
Chcesz u npc ihy czu uhy po 255x jak na mainie? kpina :D
To co azbest napisał było by ok "exiva "
Wydaje mi się że Sasha napisał to dośc ironicznie.
Poza tym server upadł już jakiś czas temu więc nie wiem na kij wam zmiany !
Proponuje usunac maina i przerobic te postacie na dodatkowe bossy z expem lootem i darmowym paccem na rooku.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.