PDA

View Full Version : [Forum] Obowiązek rejestracji

Azbestowy Człowiek
21-02-2014, 16:12
Witam bardzo ciepło wszystkich przeglądających (hehe) ten wątek.

Otóż wszedłem 3 (albo 4) minuty temu i ujrzałem wiadomość na chatboksie. Wiadomość ta mówiła coś o promocji forum. Doznałem olśnienia. Pomyślałem (!) sobie, że gdyby forum posiadało większą ilość użytkowników to zwiększyłaby się również ilość postów, a co za tym idzie pojawiłoby się złudzenie większego ruchu - powrotu do złotych czasów apo.

Sposób na zwiększenie ilości użytkowników zawarty jest w nazwie tematu. Skoro apo to hermetyczna grupa to trzeba wykorzystać ludzi, którzy już tutaj są.

http://www.forum.toproste.pl/online.php

2/3 osób to 'goście'
2/3 osób to niewykorzystany potencjał

ps. kto głosuje na 'nie' ten nie ma konta i boi się założyć

Pikej v69
21-02-2014, 16:15
mi tam nie jest potrzebny większy ruch na forum, elo agrest

Turoczeeek
21-02-2014, 16:16
Dla mnie jest to bez sensu :D Ktoś zrobi z przymusu konto i nie będzie korzystał...

Lepszym rozwiązaniem jest dodanie wiadomości w grze w stylu "Zapraszamy na forum..."

Demon
21-02-2014, 16:22
jedno pytanie, po co?

nie myślisz chyba, że te 2/3 osób (goście) to gracze APO, którym się nie chce rejestrować :D google + boty, tu masz odpowiedź

adrian0093
21-02-2014, 17:29
Cieszę się, że mogłem być dla Ciebie inspiracją azbest!

JESTEM NA NIE - nikt nie będzie robił chciał konta żeby rzucić okiem na jeden poradnik, elo.

Dementor
21-02-2014, 17:49
Ja tam jestem na tak. :p Może jednak coś by to dało i byłoby więcej osób. Ewentualnie z jakimiś zmianami. Wiadomo, że aż tak dużo by to nie zmieniło, ale jednak możnaby spróbować. :) Chociaż napisać coś takiego "Chcesz zobaczyć więcej-zarejestruj się". ;) :D

Crayon
21-02-2014, 18:00
Lepszym rozwiązaniem jest dodanie wiadomości w grze w stylu "Zapraszamy na forum..."
Już kiedyś mówiłem że jest to w porządku pomysł

jedno pytanie, po co?
A bo po to, żeby każdy gracz na APO, czy to 10, czy 1000 lvl miał konto na forum i wiedział, że ono istnieje. Jak piszę niektórym, że mogą się odwołać od bana na forum zamiast zakładać 50 postaci i spamować rrv, a potem kurwować, że nie odpisujemy, bo akurat jak nas nie ma to jest najwięcej raportów z odwołaniami, to się dziwią. Nie wiedzą o istnieniu forum. A przydałoby się im powiedzieć i uświadomić, że tu jednak coś się dzieje, prawda?

Sasha Rookslayer
21-02-2014, 18:20
Jestem na nie, ponieważ nikt nie będzie zakładał specjalnie konta, aby wejść na forum, np. w dany temat.. Jeżeli będą chcieli coś skomentować to zapewne założą dane konto.

A bo po to, żeby każdy gracz na APO, czy to 10, czy 1000 lvl miał konto na forum i wiedział, że ono istnieje.

Każdy raczej o tym wie, ale spoko :D
Ich sprawa, jeżeli nie chcą się odwołać od jakiegoś bana. Ciebie nie powinno interesować, że Cię męczą w grze. Możesz im odpisywać, napisz odwołanie, zamknąć temat i po kłopocie :)

Ale jednak przydałoby się coś, aby było więcej osób na tym forum :)
Ale nie takie coś, bo to bez sensu.

Anonimowy
21-02-2014, 18:54
A bo po to, żeby każdy gracz na APO, czy to 10, czy 1000 lvl miał konto na forum i wiedział, że ono istnieje. Jak piszę niektórym, że mogą się odwołać od bana na forum zamiast zakładać 50 postaci i spamować rrv, a potem kurwować, że nie odpisujemy, bo akurat jak nas nie ma to jest najwięcej raportów z odwołaniami, to się dziwią. Nie wiedzą o istnieniu forum. A przydałoby się im powiedzieć i uświadomić, że tu jednak coś się dzieje, prawda?

Ee, jeśli wprowadzisz na forum, o którym ponoć ludzie nie mają pojęcia obowiązek posiadania konta do przeglądania to jak to ma przyciągnąć użytkowników? Trochę to bekowe

A po drugie skoro chcesz być psychologiem to powinieneś się kapnąć, że piszą że nie wiedzą o forum bo wolą to załatwić w grze- to chyba proste?

@Topic
Demon chyba wszystko wyjaśnił. Jestem na nie.

Domcio Old
21-02-2014, 19:49
Przymusowa rejestracja odpada, ponieważ jeśli ktoś na siłę by założył konto to i tak zapewne by nie korzystał z forum. Można zrobić tak, że dla użytkowników, którzy nie mają konta różne działy są niewidoczne i dopiero po rejestracji będzie mógł je przeglądać lub jak wbije wskazaną ilość postów.

hunterkula
21-02-2014, 22:38
Przymusowa rejestracja odpada, ponieważ jeśli ktoś na siłę by założył konto to i tak zapewne by nie korzystał z forum. Można zrobić tak, że dla użytkowników, którzy nie mają konta różne działy są niewidoczne i dopiero po rejestracji będzie mógł je przeglądać lub jak wbije wskazaną ilość postów.

Bardzo podoba mi sie ta propozycja Domcia.

Mozna by dodac do wiadomosci gdy logujemy sie w grze, ze istnieje forum bardzo scisle zwiazane z gra.

Shervolia
22-02-2014, 10:33
Ooo jak zawsze na innych forach mnie to irytowało... W rezultacie mam 9999999 kont na najróżniejszych forach, czasem nawet po kilka na jednym i z żadnego nie korzystam. Na nie.