View Full Version : Balans - po raz tysi?czny?
~M!l!w@y~
24-02-2014, 16:34
Jak już każdy wie na "najlepszym serwerze" jakim jest APO, gra polega następująco.
EK vs APO
Więc pytanie do Squid'a czy jesteś w stanie w końcu ogarnąć ten balans? Czy tak tylko z każdym miesiącem będziesz pisał "się zrobi"? Miał być na początku stycznia... Fajnie, że za kilka dni mamy MARZEC!
Zrobiłeś temat, dotyczący balansu, jest podanych kilka dobrych propozycji <- to dlaczego nic z tym nie zrobicie?
Balans - propozycja. Napisana 04-11-2013. - pogratulować.
Je*bnij na razie tymi wszystkimi i tak nic nie wnoszącymi "upadatami, questami itp tylko zamij się może balansem? - bo chyba to jest na razie najważniejsze?
Tak gram ED/MS i wkurwia mnie to, że schodzę na śmieszne 2maxy + uw od równego sobie ek...
Dla płaczących, którzy zaraz będą się tu spinać - nie chce zmieniać profesji, na kolejnego ek, po prostu zaczyna to irytować i pewnie większość osób też to wkur**(nie licząc oczywiście ludzi, którzy grają ek).
Ps. Albo po prostu Squid napisz na głównej stronie. "Zakładając postać wybierz Elite Knighta, gdyż nie jesteśmy w stanie ogarnąć balansu, wybierając tą postać stajesz się niezniszczalny, gdyż wszystko jest robione właśnie pod tą profesje." <-- Ciągłe teksty "zrobimy, zrobimy" są śmieszne i powoli zaczyna robić się to żałosne.
@Edit
przykładem takich nieogarów jesteś Ty, stark itp
Zapraszam solo 1550 ed/ms, pisz PW zobaczymy jakim jesteś 'mastahem'.
Zrobiłeś temat, dotyczący balansu, jest podanych kilka dobrych propozycji <- to dlaczego nic z tym nie zrobicie?
Skąd możesz wiedzieć czy nic nie robią.
Tak gram ED/MS i wkurwia mnie to, że schodzę na śmieszne 2maxy + uw od równego sobie ek...
Równy lvl nie pada na 2 maxy+uw nawet jeśli z uw jest cios krytyczny.
Szczerze napisze Tobie oraz innym, że jeśli ktoś ogarnia ed/ms to lajtowo składa równe lvle ek, a nawet uda sie wyższe lvle poskładać, ale nie ma za dużo osób, które ogarniają te profesje przykładem takich nieogarów jesteś Ty, stark itp(czyt. same zera), więc jakiś minimalny balans by się przydał, a głównie osłabienie hitów z uw tych normalnych oraz ciosów krytycznych.
Całkowicie zgadzam się z rumunem, ed/ms nie spadnie na 2maxy + uw, jak ktoś nie umie grać profesjami magicznymi, i 1000 eda zabija 700 ek, no to bardzo mi przykro. Faktycznie jednak jakaś minimalna zmiana wpłynęła by na ból dupy ludności APO. Może jeszcze w tym roku to nastąpi? A jak nie to polecam zacząć uczyć się grać profesjami magicznymi :)
Że od 1,5k ek padasz na 2 maxy i uw ? he serio?
Idz sprawdz jeszcze raz gościu bo cos Ci sie pomieszalo :D
Widac te same osoby non stop wrzucaja komentarze typu "jest ok".
A jest ***** bardzo daleko od ok i ten balans powinien zostac wprowadzony jak najszybciej, bo to jest kpina co sie dzieje na 2k+ lvlach... A teksty typu "gdybys ogarnial to bys zabijal", szkoda ***** ze tylko knight takie teksty rzuca. Jakos nie ma tych "dobrych" ed/ms na serwerze wcale, bo KAZDY na rownym lvlu przepierdala z knightem, przypadek? nie sadze.
A co do administracji, to albo szarpnijcie jakas pensyjke od mortisa i sie przykladajcie do pracy, albo powiedzcie ze macie wyjebane i nie robcie nic, bo po co oszukiwac ludzi ktorzy placa za pacca ??
Do polityki to kazdy sie przywala, a na glupim serwerze jest to samo. Polska mentalnosc..
Ja doskonale rozumiem, ze macie szkole/studia itd. Ale to mortis powinien albo wziac ten serwer za morde bo w koncu to on na nim zarabia, albo w pizdu wszystko pogonic i usunac, bo to co sie dzieje to na prawde kpina, nabral jakis paziow ktorzy nie maja do niczego dostepu i najlepiej niech charytatywnie zapierdzielaja, a on bd odcinal kupony tyle lat. Moze wreszcie czas cos postanowic.
A jest ***** bardzo daleko od ok i ten balans powinien zostac wprowadzony jak najszybciej, bo to jest kpina co sie dzieje na 2k+ lvlach... A teksty typu "gdybys ogarnial to bys zabijal", szkoda ***** ze tylko knight takie teksty rzuca. Jakos nie ma tych "dobrych" ed/ms na serwerze wcale, bo KAZDY na rownym lvlu przepierdala z knightem, przypadek? nie sadze.
Mi się wydaje, że tekst "gdybyś ogarniał to byś zabijał" ma sens, zobacz, że są magowie i paladyni którzy składają bez problemu ek na równym lub większym lvlu. Np rumun, boonek, zarex, leonidaas.
Im bardziej będą kombinować z balansem tym będzie gorzej i zawsze będzie coś nie tak. Jednym będzie dobrze, drugim źle. Jakby nie było i tak ek będzie zawsze za silny..
Na miejscu administracji nie bardzo zagłębiałbym się w temat tego balansu, a jeżeli już to trzeba się zastanowić jak ten balans doprowadzić do ładu i składu.
Zamiast narzekać twórco tematu może zaproponujesz jakieś rozwiązanie, które poprawi balans? My, gracze mamy pewne doświadczenie już w grze i powinniśmy składać jakieś konkretne propozycje, a nie zakładać tematy z płaczem.
Osobiście do balansu nie mam uwag. Jeżeli nie posiadasz uw to trudno, to chyba nie wina administracji?
Guru Pitka
24-02-2014, 18:00
Na tym serwerze knight to nie knight ;D
W sumie mam tylko 164 lvl ale w tej grze nigdy knight nie latał i spamował obszarowym czarem coś jak Ue (exori max).
Druga sprawa bardzo mnie zdziwiło to że knight nie musi skillować bo podobno "skille się nie liczą"
Hehe obiecuja w chu*a wala dlatego stad odeszlem, i zakonczylem gre w tibie.
Moze niech sie ktos z wyzszych wypowie?
Domcio Old
24-02-2014, 18:49
Administracja robi więcej niż Ci się wydaje i nie muszą się spowiadać ze wszystkiego co zmienili/poprawili;o. Uwierz, że Twoje płacze na forum nic nie dadzą tylko bardziej przez takie tematy administracji się nie chce nic robić. Jak będzie balans/uptade to na pewno dadzą nam znać.
MrMagicBoy
24-02-2014, 19:08
Ja już sobie dałem siana, jak gram (a gram bardzo mało, między innymi przez ten syf na serwerze) to gram knight'em.
Administracja się obudzi z ręką w nocniku, jak serwer będzie już w takim gównie, że ciężko będzie cokolwiek zrobić, żeby tego bardziej nie spier*olić.
Zajmujcie się dalej pierdołami na rookgardzie i innego typu syfem jak np NOWE KOSTIUMY.
:cool:
#Lordzik#
24-02-2014, 19:36
up@ Człowieku ty tym Wolfem (Edziem) to powinieneś siać postrach w city, no ale, że nie potrafisz to już nie moja wina. Tylko się char marnuje.
Może i coś zrobią jakoś się tym zbytnio nie przejmuję. Aktualnie gram knightem, ale mógłbym wszystkim innym i nie robiłoby mi to różnicy, każdą profesją można skutecznie na swój sposób pekować.
Balans jest moim zdaniem bardzo dobry. Weź 2700+ knajta i idz na daszek solo z Broxem (pindolem) i zobaczymy która profesja jest słabsza. Tak samo można było to zobaczyć na solówkach ek/rp vs Grzelo, Zabijaka, rumun
No cóż, jestem ciekawy czy doczekamy się tego balansu do końca tego roku ; d
adrian0093
24-02-2014, 20:51
Im więcej płaczu z waszej strony będzie, tym dłużej będziecie czekać na ten śmieszny "balans". Skąd Ty możesz wiedzieć czy administracja coś robi w tym kierunku czy też nie?
#t
Dla mnie nie ma różnicy czy będzie balans czy nie. Każdy kolejny temat z płaczem o to będzie tylko marnym wysiłkiem z waszej strony. Tak, gram druidem.
Sokol from West
24-02-2014, 21:28
Jak już każdy wie na "najlepszym serwerze" jakim jest APO, gra polega następująco.
EK vs APO
Więc pytanie do Squid'a czy jesteś w stanie w końcu ogarnąć ten balans? Czy tak tylko z każdym miesiącem będziesz pisał "się zrobi"? Miał być na początku stycznia... Fajnie, że za kilka dni mamy MARZEC!
- pogratulować.
Je*bnij na razie tymi wszystkimi i tak nic nie wnoszącymi "upadatami, questami itp tylko zamij się może balansem? - bo chyba to jest na razie najważniejsze?
Dla płaczących, którzy zaraz będą się tu spinać - nie chce zmieniać profesji, na kolejnego ek, po prostu zaczyna to irytować i pewnie większość osób też to wkur**(nie licząc oczywiście ludzi, którzy grają ek).
Ps. Albo po prostu Squid napisz na głównej stronie. "Zakładając postać wybierz Elite Knighta, gdyż nie jesteśmy w stanie ogarnąć balansu, wybierając tą postać stajesz się niezniszczalny, gdyż wszystko jest robione właśnie pod tą profesje." <-- Ciągłe teksty "zrobimy, zrobimy" są śmieszne i powoli zaczyna robić się to żałosne.
Kolejny temat, z kolejnym płaczem o balans. Nawet nie chce mi się komentować tych bzdur, które tutaj wypisałeś. Jak dla mnie, jest to zabawne, a z drugiej strony żałosne. Myślę, że padasz od równego ek, dlatego napisałeś ten śmieszny temat. Chyba pomyliłeś serwery, bo na tym, ms/ed nie spada od równego ek'a, na dwa max'y i uw. Coś się nie podoba - nie graj, albo zmień profę.
Zapraszam solo 1550 ed/ms, pisz PW zobaczymy jakim jesteś 'mastahem'.
Ty w ogóle wiesz co piszesz? Myślę, że pisałeś ten temat w 'nerwach', nawet dokładnie nie przemyślałeś co w nim piszesz. Daj mi takiego 1,500+, profa obojętna(poza ek'iem) i tak pewnie bym Cię zabił solo, a później byś płakał jak większa grupa, że bot, albo miałeś laga. Przykre.
Co się dzieje na 2000+ lvl'ach? Szkoda, że nie widziałeś jak Zabijaka, swoim 2,200 Ed składał 2,500 Ek. Przypadek? 'Nie sondze'. Ja mając Sargo(2,200), składałem solo Silver Haze czy innego ek'a o podobnym lvl'u, z palcem w ...
A co do administracji, to albo szarpnijcie jakas pensyjke od mortisa i sie przykladajcie do pracy, albo powiedzcie ze macie wyjebane i nie robcie nic, bo po co oszukiwac ludzi ktorzy placa za pacca ??
Do polityki to kazdy sie przywala, a na glupim serwerze jest to samo. Polska mentalnosc..
Ja doskonale rozumiem, ze macie szkole/studia itd. Ale to mortis powinien albo wziac ten serwer za morde bo w koncu to on na nim zarabia, albo w pizdu wszystko pogonic i usunac, bo to co sie dzieje to na prawde kpina, nabral jakis paziow ktorzy nie maja do niczego dostepu i najlepiej niech charytatywnie zapierdzielaja, a on bd odcinal kupony tyle lat. Moze wreszcie czas cos postanowic.
Ktoś już kiedyś pisał(Squid?), że oni nic za to nie biorą, robią to z własnej woli, charytatywnie, bez pobieranie przy tym żadnej opłaty.
Hehe obiecuja w chu*a wala dlatego stad odeszlem, i zakonczylem gre w tibie.
Moze niech sie ktos z wyzszych wypowie?
Co ma się wypowiadać ktoś wyższy? Ten płacz, świadczy tylko o tym, że nie potraficie grać i tyle. Jeżeli macie problem, to poexpijcie trochę, przegońcie daną osobą(jakiegoś ek'a) z lvl'em, a następnie go zabijcie. Może się wam uda.
Ja już sobie dałem siana, jak gram (a gram bardzo mało, między innymi przez ten syf na serwerze) to gram knight'em.
Administracja się obudzi z ręką w nocniku, jak serwer będzie już w takim gównie, że ciężko będzie cokolwiek zrobić, żeby tego bardziej nie spier*olić.
Zajmujcie się dalej pierdołami na rookgardzie i innego typu syfem jak np NOWE KOSTIUMY.
:cool:
Wyjdź, proszę Cię. Nie ważne co za temat powstanie, to i tak płaczesz i wspominasz tylko o tym balansie, bo nie potrafisz złożyć ek'a, o większym lvl'u. Tak jak ktoś Ci napisał - powinieneś siać postrach w city. Widocznie masz słabe pvp, skoro pamiętam do tej pory, jak złożyłem Cię Woderem mając 2840 lvl?, a Ty miałeś 3200. Padłeś jak nie powiem kto. No sorry, ale poćwicz to 'swoje' pvp, a potem zacznij płakać, że balans jest zły.
Balans jest moim zdaniem bardzo dobry. Weź 2700+ knajta i idz na daszek solo z Broxem (pindolem) i zobaczymy która profesja jest słabsza. Tak samo można było to zobaczyć na solówkach ek/rp vs Grzelo, Zabijaka, rumun
Ci którzy tego nie zrozumieją, to dalej będą płakać. Wystarczyło iść na daszek, zobaczyć jak Zabijaka składa solo Wulfgar'a von Cookie, czy też Neka. No sorry, ale czy to jest przypadek? Po raz kolejny - 'nie sondze'.
Im więcej płaczu z waszej strony będzie, tym dłużej będziecie czekać na ten śmieszny "balans". Skąd Ty możesz wiedzieć czy administracja coś robi w tym kierunku czy też nie?
Przyjęli zasadę - nie ma news'ów na stronie, czyli nic nie robią, opierdalają się. Szkoda, że żaden z tych płaczków, nie ma w 100% pewności, czy Administracja coś robi czy nie, ale jak zawsze musi powstać temat(kolejny?), bo jakiś gracz padł solo od równego ek'a.
#t
Dla mnie nie ma różnicy czy będzie balans czy nie. Każdy kolejny temat z płaczem o to będzie tylko marnym wysiłkiem z waszej strony. Tak, gram druidem.
Grałem pół roku rp, pierw Sargo Pall, następnie Woder Bone. Mogę śmiało stwierdzić, że grało mi się tą profą najlepiej. Potrafiłem nim złożyć 3100 ek'a, no ale dalej niech płaczą, że ek jest za mocny. Po balansie, będą powstawać tematy, że tym razem ek jest za słaby, bo każdą profą go składają. Polecam ćwiczyć tym graczom, którzy zakładają takie tematy, swoje PVP. Widocznie jesteś za słabi, dlatego tak często padacie. Jak dla mnie, balans jest ok, wystarczy być ogarniętym i stworzyć jakąś swoją 'technikę', to nie będzie problemów z zabiciem jakiegokolwiek ek'a.
Dziękuje za uwagę.
Pozdrawiam.
Wszystko ładnie, spoko... Tylko nikt się nie zastanowi nad tym dlaczego jeszcze takowego balansu nie ma? Może nie jest to z mojej przyczyny? Może są inne aspekty tej sprawy?
Jedyne co umiecie to narzekać - zawsze jest źle. Dlatego pracować się odechciewa.
Nie ma update - płacz, robi się update - płacz, jest update - kolejny płacz.
Zajmuję się update'ami nie dlatego iż są ważniejsze niż balans, ale dlatego, że nie mam jak zrobić balansu (brak mi uprawnień do tego czynu...). Dlatego zamiast bezczynnie siedzieć i pierdzieć w stołek czekając na cud wolę robić update. Ale oczywiście znawcy wszystkich tematów tacy jak Ty czy Zarexoholik będą mnie obwiniać za to, że nie zrobiłem czegoś czego nie jestem w stanie zrobić.
Ale spoko, zaczynam się przyzwyczajać do realiów tutaj panujących tj. "Kupuję PACC to wymagam od Ciebie żebyś miał możliwości Boga i siedział 25/8 banując wszystkich prócz bocącego mnie...".
Temat zamykam bo wyjaśniłem co i jak a napinka jest zbędna.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.