PDA

View Full Version : Crayon -> Don Juan was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

Zarexoholik?
25-02-2014, 10:03
Takie moje zapytanie: "Don Juan znaną osobą?". Crayon dał namelocka na swoją postać z jakimś śmiesznym powodem bana tylko dlatego, że chciał sobie zmienić nick? Zwykły gracz może zmienić nick tylko jeśli zapłaci za niego, a on może sobie zmieniać kiedy chce, tak? :)

Kolejny raz zawiodłeś synu. :(

[19/02/2014 23:40] Crayon -> Don Juan was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

#niżej

Pewnie tak, tylko, że o Tusku będą krążyć legendy! A co do tematu to osoba, a postać fikcyjna to jest znacząca różnica.

Według znanych, niekoniecznie Tobie, zasad jeśli nick nawiązuje do osoby, która ma wyższy level i jest aktywna, należy taki nick zmienić, zeby nie kojarzyć się z tą osobą.

Don Juan --- > Don Ja

klik (http://www.armia.toproste.pl/player-Don%20Ja.html)

http://i58.tinypic.com/x24137.png

hahahahahahahahahahahahahahahhahaha

Przecież DON to jest tytuł grzecznościowy i każdy może sobie go dać w nicku typie. Ja mam nick Zarexoholik, a ktoś ma alkoholik i co teraz? Płać za pacc runę/pacc runy (nie znam cen), a nie wykorzystujesz posadę. :)

wybacz Crayon, ale z tego co wiem, to Don Ja musiałby zgłosić to, że Twój nick mu przeszkadza, chyba, że miałbyś nick Dun Ja czy coś w ten deseń

+ powinien zastanowić się, czy ktoś nie ma podobnego nicku w statystykach, bo jakby nie chodziło o jego chara tylko o mojego/twojego to byśmy takiego namelocka nie dostali, ewidentnie wykorzystał pozycję, bo chciał sobie zmienić nick, a nie zapłacił

Tu nie chodzi o przeszkadzanie, ale o błędne identyfikowanie gracza. Ludzie pisali do mnie myśląc, że jestem osobą grającą Don Ja. Oszczędziłem tego sobie i jemu. Sprawę zgłosiłem Rinsonowi więc to nie była samowolka ;)

Ta, oczywiście. Don Ja, a Don Juan, no rzeczywiście ludzie myśleli, że to ten sam właściciel. Daj spokój, takie marne usprawiedliwianie jest co najmniej śmieszne.

Guru Pitka
25-02-2014, 10:07
"Don Juan Tenorio (czyt. Don Huan Tenorio) – na wpół legendarny szlachcic hiszpański, żyjący w Sewilli w XVI wieku."
źródło: wikipedia

Za 1000 lat taka osobą będzie Donald Tusk kiedys znana, za 1000 lat tylko znana z książek, storn internetowych itp itd.

Crayon
25-02-2014, 10:08
Według znanych, niekoniecznie Tobie, zasad jeśli nick nawiązuje do osoby, która ma wyższy level i jest aktywna, należy taki nick zmienić, zeby nie kojarzyć się z tą osobą.

Don Juan --- > Don Ja

@Demon
Tu nie chodzi o przeszkadzanie, ale o błędne identyfikowanie gracza. Ludzie pisali do mnie myśląc, że jestem osobą grającą Don Ja. Oszczędziłem tego sobie i jemu. Sprawę zgłosiłem Rinsonowi więc to nie była samowolka ;)

Hokage
25-02-2014, 10:17
@Zarex jakie spostrzeżenie :D

Don Ja nie jest znaną osobą tylko postacią jak już ;):D

Uznał tak za słuszne to tak zrobił szkoda nerwów żeby się tak o wszystko czepiać

Demon
25-02-2014, 11:12

Don Juan --- > Don Ja

wybacz Crayon, ale z tego co wiem, to Don Ja musiałby zgłosić to, że Twój nick mu przeszkadza, chyba, że miałbyś nick Dun Ja czy coś w ten deseń

Anonimowy
25-02-2014, 11:32
102. Don Mateo

Powiedz mi teraz kurde któremu dać Name lock'a? Don Mateo czy Don Ja? W końcu któryś do któregoś nawiązał! Don Ja ma wyższy lvl więc może zbanujmy Don Mateo? Kurde, a jak to Don Mateo założył pierwszy postać a Don Ja go przegonił?

Crayon, podtrzymuję, że działasz wg własnych reguł, a administracji gratuluję "zaufanej" osoby : )

@Down
Myślę, że zgłosić może osoba o wyższym poziomie, a nie o niższym.

"Przepraszam Panie GM ja mam nik podobny do Donalda Ja, proszę o Name Lock'a"
Za takie coś dałbym dodatkowy miesiąc bana za głupotę i nie udawaj, że nie wiedziałeś kto to jest Don Ja bo skoro śledzisz tak bardzo forum to powinieneś go "znać".

Takich przypadków było 6969 i 90% z nich kończyło się odmową nadania NL, jeśli osoba o wyższym poziomie nie zgłosiła tego.

Crayon
25-02-2014, 11:36
@Anon~
Jeśli Don Mateo zgłosi że ktoś myli go z Don Ja lub vice versa to też otrzyma namelocka. Ja ten fakt zgłosiłem sam sobie, bo mam taką możliwość. Powtórzę drugi i ostatni raz - sprawę skonsultowałem z Rinsonem. A tłumaczyć się mogę i będę tylko przed administracją

@Dementor
To o czym mówisz działa w dwie strony. Bo niekoniecznie chcę być kojarzony właśnie z nim. I każdy gracz jeśli przedstawi dowody, że jest mylony z kimś innym, kto ma wyższy level z powodu podobnego nicka otrzymałby namelocka.

@down
No to właśnie cały czas ignorancie mówię, że mnie z nim mylili. A nie mam bazy danych nicków w głowie tak jak ty, więc pomylić się czasem mogę

Zarexoholik?
25-02-2014, 11:38
102. Don Mateo

Powiedz mi teraz kurde któremu dać Name lock'a? Don Mateo czy Don Ja? W końcu któryś do któregoś nawiązał! Don Ja ma wyższy lvl więc może zbanujmy Don Mateo? Kurde, a jak to Don Mateo założył pierwszy postać a Don Ja go przegonił?

Crayon, podtrzymuję, że działasz wg własnych reguł, a administracji gratuluję "zaufanej" osoby : )

+

166. Dongurall
541. Don Carleon
484. Thaldon
441. Old Don Jak
785. Biudi Fordon

Tyle don'ów i nic! Przecież to działa na zasadzie: ktoś się podszywa pod kogoś albo są myleni gracze. Kto pomyli DON JA z DON JUAN? Tylko ty. Powinieneś się zastanowić nad nickiem przed założeniem postaci, czy nie ma już takiej.

pomylić się czasem mogę

Jak ty się zawsze mylisz. :O

Dementor
25-02-2014, 11:38
No niestety Crayon, ale Zarex i Demon mają racje. Miałem praktycznie taką samą sytuacje. Ja mam nick Dark Bartek, a jakiś inny gracz stworzył sobie nick Dark Bastek. Sprawa była konsultowana z kimś z administracji i aby on mógł dostać namelocka musiałbym ja to zgłosić (nick jest jeszcze bardziej podobny). Jeśli Don to zgłosił to ok, ale jeśli nie to namelock powinien być za runke/runki-przynajmniej tak mi się wydaje. Aczkolwiek Don Juan występuje w nazwach własnych filmów i nazwach postaci fikcyjnych, może jest możliwość zinterpretwania punktu regulaminu podciągając "znane osoby" do postaci fikcyjnych lub nazw własnych.

@edit
Wcale nie otrzyma namelocka Don Mateo albo Don ja. Może go dostać tylko i wyłącznie osoba z niższym levelem i zgłoszona przez gracza z wyższym poziomem doświadczenia. (Opisałem w skrócie, że miałem podobną sytuację, jeśli jest tak jak piszesz ja również pownienem móc dostać namelocka aczkolwiek takiej możliwości nie było...)

@Crayon
Jeśli tak to ok, ale opisuje jaką ja miałem sytuacje. Uzyskałem odpowiedź, że namelocka może dostać tylko gracz z niższym levelem tylko i wyłącznie w sytuacji jeśli ten dtugi to zgłosi. No, ale jeśli piszesz, że w końcu wystarczy przedstawić tylko dowody to spoko.
Jeszcze tak zapytam, czyli jeśli ja chciałbym dostać namelocka w ten sposób to musiałbym czekać aż tamten gracz będzie miał większy level ode mnie?

SedaN*
25-02-2014, 11:45
102. Don Mateo

tylko anonimowy, te nicki mają tylko wspólny przedrostek "don" a potem nawet nie przypominają siebie.

powiedzmy taka sytuacja: na trade piszę Don Ja, i tak spamuje, że każdy wie że sprzedaje klapki. Widzi to oczywiście zwykły gracz, który po tygodniu albo ma nową postać albo dorobił się majątku, aby te klapki kupić, jednak zapomniał nicku. Mijając gdzieś w temple, w dp czy w city może skojarzyć Don Juana z wyżej wymienionym graczem.

Crayon
25-02-2014, 11:57
Wcale nie otrzyma namelocka Don Mateo albo Don ja. Może go dostać tylko i wyłącznie osoba z niższym levelem i zgłoszona przez gracza z wyższym poziomem doświadczenia. (Opisałem w skrócie, że miałem podobną sytuację, jeśli jest tak jak piszesz ja również pownienem móc dostać namelocka aczkolwiek takiej możliwości nie było...)
Zauważyłeś, że to co napisałeś nie jest zbyt logiczne? Mówisz o sytuacji, że jeśli jeden z graczy który ma mały lvl jest mylony z innym graczem, który ma wyższy i przez to dochodzi do różnych wpadek, bo zamiast do niego pisza do tamtego, albo na odwrót, albo mu przesyłają jakieś parcele bo myslą że to druga jego postać, to w momencie kiedy ten z niskim lvlem napisze prośbę o namelocka bo jest taka, a nie inna sytuacja, to ten gracz nie dostanie go, bo musiałby go zgłosić ten drugi co jest absurdalne i niemądre. Nie wiem jak wyglądała Twoja sytuacja, ale na pewno ktoś tu nie pomyślał logicznie

Zarexoholik?
25-02-2014, 12:03
Zauważyłeś, że to co napisałeś nie jest zbyt logiczne? Mówisz o sytuacji, że jeśli jeden z graczy który ma mały lvl jest mylony z innym graczem, który ma wyższy i przez to dochodzi do różnych wpadek, bo zamiast do niego pisza do tamtego, albo na odwrót, albo mu przesyłają jakieś parcele bo myslą że to druga jego postać, to w momencie kiedy ten z niskim lvlem napisze prośbę o namelocka bo jest taka, a nie inna sytuacja, to ten gracz nie dostanie go, bo musiałby go zgłosić ten drugi co jest absurdalne i niemądre. Nie wiem jak wyglądała Twoja sytuacja, ale na pewno ktoś tu nie pomyślał logicznie

Tylko, że to wina gracza, który zakłada nick podobny do kogoś "znanego". Co ma JA do JUAN, wyjaśnij nam to. Don - to tylko tytuł grzecznościowy. Od zawsze na APO bana dostawał ktoś z niższym poziomem, który miał nick podobny do kgooś z wyższym. Ktoś ma nick Sir Kawa 600 lvl, a ktoś Sir Kamil 800 lvl i kto i za co w takim przypadku dostanie namelocka? Nikt! To nie są podobne nicki, bo co ma jeden do drugiego? Łączy ich tylko tytuł honorowy, więc gościu nie tłumacz się w tak śmieszne sposób tylko KUPUJ PACC RUNĘ. A to tłumaczenie, że byłeś mylony z Don Ja jest tak jak już wspomniałem - śmieszne.

Dementor
25-02-2014, 12:31

Może i masz rację, że taka sytuacja jest absurdalna. Jeśli powiedzmy ten z mniejszym levelem jest skazany na łaskę gracza z wyższym poziomem. Mimo tego nie zarzucaj mi braku logiki w tym co napisałem, gdyż ja tylko odzwierciedlam sytuację z własnego doświadczenia (na pewno nic nie pomyliłem). Więc opierając się tylko i wyłącznie na tamtym przykładzie wydaje mi się, że opisałem to bardzo logicznie. To, że jak sam napisałeś jest to "niemądre i absurdalne" to już inna sprawa. :)

Adasik
25-02-2014, 12:32
Poproszę namelocka! Przecież to takie łatwe! Wiele osób mnie myli z graczem Don Ja, a nawet z Don Juan!!!
http://i62.tinypic.com/mtutdw.jpg

#Lordzik#
25-02-2014, 12:34
To na tej samej zasadzie niech zmienią nick na charze Compote, ponieważ ludzie myślą, że dalej nim gram...

Jak tak się bawimy to znalazłbym kilkanaście(dziesiąt) osób, które też chciałyby dostać n'locka z powodu, że rzekomo ktoś gra danym charem i się mylą...

W niektórych sytuacjach z ekipą rzeczywiście jest parodia na tym serwerze, no ale cóż "kolesiostwo" szerzy się wszędzie.

[19/02/2014 23:51] Don Juan -> change nick to: Berkut

Teraz też mogą Cię mylić z Rekrutem aka Leonidaasem, bezbek.

Franeq
25-02-2014, 12:34
Przy okazji tego tematu bardzo proszę o namelocka na postać o nazwie Joanna Kurwiszyn (http://intergaming.info/wyszukiwarka/Joanna-kurwiszyn/), ponieważ jestem mylony z Joanną Senyszyn.

Anonimowy
25-02-2014, 12:39
Według znanych, niekoniecznie Tobie

Wierzyłem, że choć trochę masz coś w tej głowie - zwątpiłem.
http://i62.tinypic.com/242brph.gif

zasad jeśli nick nawiązuje do osoby, która ma wyższy level i jest aktywna, należy taki nick zmienić, zeby nie kojarzyć się z tą osobą.

Don Juan --- > Don Ja

Jest masa nicków z przedrostkiem Don, czemu nie dacie im namelocków?
I od kiedy Ja jest podobne do Juan?

@Demon
Tu nie chodzi o przeszkadzanie, ale o błędne identyfikowanie gracza. Ludzie pisali do mnie myśląc, że jestem osobą grającą Don Ja. Oszczędziłem tego sobie i jemu. Sprawę zgłosiłem Rinsonowi więc to nie była samowolka

Wiele osób mnie myli z Bartem, pisze do mnie o jakimś przekręcie, a mnie to denerwuje, tak mocno. Zgłoszę się dziś po namelocka, tak się żyć nie da : (

@Anon~
Jeśli Don Mateo zgłosi że ktoś myli go z Don Ja lub vice versa to też otrzyma namelocka. Ja ten fakt zgłosiłem sam sobie, bo mam taką możliwość. Powtórzę drugi i ostatni raz - sprawę skonsultowałem z Rinsonem. A tłumaczyć się mogę i będę tylko przed administracją

Od kiedy zgłaszanie się po namelocka przez mniejszego lvl jest dozwolone? Zawsze było tak, że to ten wyższy lvl zgłaszał, jak nick jakiegoś low lvla mu przypominał swój i przeszkadzało mu to. Brawa dla tego pana za tworzenie jakichś chorych zasad.
http://i57.tinypic.com/2s7hmio.gif

więc pomylić się czasem mogę

To czasem zamieniłbym na zawsze wyglądałoby bardziej realnie, ponieważ od czasu jak zawitałeś ponownie w ekipie każda skarga w twoją stronę jest dla ciebie przegraną :(

Umarły Vimpeks.

Faworyt
25-02-2014, 13:40
Nie no siwy dym!

Rozumiem, że tłumaczyć możesz się tylko przed administracją a nas jedynie informować, ale my jako gracze mamy prawo wiedzieć co robi i jak postępuje administracja. Wasze działania powinny być jawne i mogą być podawane do wiadomości publicznej. Tworzymy tutaj społeczność i każdy jest wobec siebie równy i każdego powinny obowiązywać takie same zasady*.

Do rzeczy, napisałeś w poście że konsultowałeś sprawę z Rinsonem, na czym polegała ta konsultacja?

Odniesienie do* stawionej w moim poście, rozumiem że administracja ma większe prawa niż zwykli gracze. Jak dobrze kojarzę użytkownicy z daną rangą mogli taniej kupować dobudówki do domków. Zrozumiałbym gdyby na takiej samej zasadzie mogli zmieniać nick, płacąc po prostu mniejszą ilością run. Nie było by to złe rozwiązanie bo przecież zasiadając w administracji macie jakieś zobowiązania wobec serwera/forum i wykonujecie pewną pracę dlatego zniżki jak najbardziej wam się należą.

Zupełnie do rzeczy, jeżeli zmieniłeś sobie nick bez podstawy/za darmo to domagam się żebyś ustąpił ze stanowiska. To nie jest pierwszy idiotyczny wybryk. Co się tutaj wyprawia do cholery? Robi sobie co chce i wszystko jest ukrywane i potem rozchodzi się po kościach i cisza, z czasem i tak zapomną.

Cały ten post jest praktycznie nie istotny, ja oraz społeczność serwera chcemy tylko wiedzieć na czym polegała ta konsultacja z Rinsonem. Również chcemy wiedzieć czy kiedykolwiek zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje takiego zachowania, bo to jest aż śmieszne. Ja rozumiem mieć pozycje ale żeby wykorzystywać ją do prywatnych celów i zmieniać sobie nick myśląc "a pewnie mam rację, zmienie! Kto to zauważy"

hunterkula
25-02-2014, 13:52
To ja tez poprosze o namelocka na nick Kimuss bo mnie myla z wymiennikiem bardzo czesto :)

DRONI
25-02-2014, 13:56
straszne!

Co w tym złego, ze sobie zmienia nick?

Zostań zarex członkiem administracji i tyle. Zresztą na APO wszystko jest możliwe, dzieciuchy dostają pozycję i ułatwiają/urozmaicają sobie grę!

Yoohi
25-02-2014, 14:00
Crayon prosze o namelocka dla johina bo ma podobny nick do yoohiego.:| bezbek
co raz bardziej smieszniejszy sie stajesz na tym APO jak drugi muflon xddd

Goatee
25-02-2014, 14:06
Ej, a co było złego w nicku Nihil Novi, że zmienił go na nick Don Juan. Może nie jestem na bieżąco ale nie znam nikogo kto ma podobny nick. Wiec crayonku, dlaczego nie przestrzegasz regulaminu którego tak bardzo respektujesz? Mianowicie;

1. Zakazanym jest tworzenie postaci z nazwą postaci - nickiem:
podobnym do znanych graczy/członków ekipy by się pod nich podszywać,

No sorry panie tutorze, pierwszego punktu nawet się nie zna? To się nazywa wykorzystywanie pozycji ;c

W ogóle, co za kretyn może pomylić Don Ja z Don Juan??

Co w tym złego, ze sobie zmienia nick?

To, że MY za to płacimy, on nie.

Anonimowy
25-02-2014, 14:13
http://oi58.tinypic.com/ftonc.jpg

Jak na moje w tym momencie Crayon powinien zostać zdegradowany do poziomu normalnego gracza, a na jego postać powinien zostać przywrócony nick Nihil Novi. Dziękuję, dobranoc.