Zaloguj się

View Full Version : Automatyczne przenoszenie postaci do temple po crashu.

Dementor
26-02-2014, 17:31
Na wstępie chciałbym wspomnieć, że identyczny temat już istniał. :) Autorem był Caav, a konkretnie chodzi o ten wątek (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=102428). Tak jak twórca tamtego tematu chciałbym zapytać Was o to czy jesteście za takim rozwiązaniem, aby postacie po crashu nie zostały przenoszone do temple? Lecz jak było również zauważone w tamtej propozycji-dla graczy z rooka, mogłoby to być niekorzystne. Wydaje mi się, że jeśli jest to możliwe najlepszą opcją byłoby wprowadzenie tej propozycji (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=962491&postcount=20), którą zamieścił Santano wypowiadając się w tamtym temacie. Co o tym sądzicie? :)

Demon
26-02-2014, 17:35
za, całkiem spoko opcja, o której pierwszy raz słysze, podsyłam do Squida

ofc. propozycja Santano, bo bardziej problem jest na rooku

@down
załóżmy jednorazowo po włączeniu się serwera (crashu - restart nic nie zmieni)

KaZeK
26-02-2014, 17:43
Jestem za propozycja Santano. Prosta komenda która przez minute (MAX) po zalogowaniu może przenieść na spawn. Jednakże poruszam moją wcześniejszą wypowiedź - gdy ktoś normalnie padnie, co wtedy? Również komenda działała tak samo? Czy tylko gdy wystąpi wyłączenie serwera?

True & Blue
26-02-2014, 17:47
Jak najbardziej jestem za propozycja Santano.Na mainie to pol biedy bo szybko mozna dojsc na resp ale na rooku jednak czasem bywa to wkurzajace ;s i oczywiscie tylko po crashu a nie po dedzie.

Sasha Rookslayer
26-02-2014, 18:23
Santano napisał dobrą propozycje z tą komendą. Jestem za tą propozycją, aczkolwiek teraz są ważniejsze rzeczy na głowie. Po crashu wracamy na respa maksymalnie 5 minut. Jest to bardzo mało, więc czy się opłaca coś takiego wprowadzać? Sam nie wiem, lepiej już bardziej zabezpieczyć serwer przed takowymi atakami DDoS, czy kij wie jak to się nazywa. Jest mi to obojętne. :D

Zarexoholik?
26-02-2014, 18:34
Najdłuższe dojście na respa na APO (main) trwa maksymalnie 20 minut. Więc, czy to jest tak wielki problem? Crashe są co jakiś czas, a nie co chwilę, więc można sobie z tym poradzić. Jednak jeśli jest opcja by to naprawili to podpisuję się pod propozycją Caava, Santana też nie jest zła, więc obojętne która by weszła w życie.

hunterkula
26-02-2014, 18:34
Jestem za opcja Santano bo sa miejsca do ktorych dojscie zajmuje troche czasu.

Mopsu_Lechista
26-02-2014, 18:48
Ocziwiście fajna propozycja Caava jak i Santano i jest mi obojętne które wejdzie w życie :P

Oczywiście że coś takiego potrzebne i nie tylko do powrotu na respa ale np. także gdy robi się długiego questa i nagle crash i w temple to szczerze bym się chyba odrobinę wku*wił a tak to nie będzie problemu bo będzie można wrócić :D

Hokage
26-02-2014, 19:59
Zarex akurat ostatnio crashe są "co chwilę" i bardzo to wkurza. Ostatnio byłem na otsq2, zdążyłem zabić 1 potwora i crash i temple.
Propozycja Santano była by zajebistą opcją więc zaznaczam i jestem na tak

Kewins
26-02-2014, 21:08
Oczywiście, że jestem za propozycją Santano. Podczas długich labiryntów w questach crash może bardzo pokrzyżować plany...

Sokol from West
26-02-2014, 22:12
Świetna propozycja(mówię tutaj o tym, co napisał Santano). Nie raz się wkurzyłem, jak szedłem na jakiegoś questa, po czym był crash i znów byłem w temple ;s. Powinna powstać taka komenda, taka jak napisal Kazek - możliwość jej użycia, to max minuta po zalogowaniu się do gry. Może niektórzy, nie spamowaliby, że byli na quescie, był crash i muszą iść ponownie ;)

Domcio Old
26-02-2014, 23:51
Dla mnie opcja Santano najlepsza. Taka komenda by się przydała, bo nie raz tak było, że wieczorem wylogowuje na respie, rano chce poexpić(crash) i trzeba znów wracać na respa. Może crashe nie są za często, ale czasami zdarzają się nawet 2-3 dni pod rząd. Takiej komendy mogli by używać tylko gracze z pacc. Dwie minuty po zalogowaniu by tylko działała, więc nie widzę przeciwskazań, żeby tego nie wprowadzić :)

Seyhado
27-02-2014, 03:30
oczywiście opcja Santano jest najlepsza :D
jestem na tak i jednocześnie gratuluje pomysłu na pewno bardzo poprawi to jakość gry teraz gdy crashe są dość często.

hasa
27-02-2014, 13:07
Osobiście jestem przeciwny jakimkolwiek zmianom w tym kierunku z jednego prostego powodu - wszystko jest ok! Nie ma potrzeby ingerencji w silnik z tak błachych powodów. Nikt nie pada podczas crashów i to wystarczy, a ta komenda jest zdędna i wydaje mi się, że to szukanie dziury w całym, aby zrobić coś co tak na prawde nie jest potrzebne.

Crayon
27-02-2014, 13:12
Opcja Santano wydaje się lepsza, pod warunkiem, że będzie możliwa tylko po crashu. Propozycja Caava jest gorsza o tyle, że jeśli crash wystąpi na środku respa, to po zalogowaniu gracz może od razu paść, zanim otworzy backpack z runami i manasami. Dlatego głos pada na propozycję drugą

Sorc Aka Siochacz
03-03-2014, 11:21
Propozycja Santano byłaby najlepsza do 2 minut po zalogowaniu się po craschu postać mogłaby za pomocą komendy zostać teleportowana na miejsce gdzie była postać w wystąpieniu owego craschu.
Zaznaczam propozycję Santano

Maxymek
18-03-2014, 14:47
mysle ze santano ma dobry pomysl ale chce za bardzo ulatwic gre... trzeba myslec jak pozbyc sie crashy a nie jak wracac po nich na respy. lepiej jest tak jak jest