View Full Version : Czary duszy (adite grav) - ma?a zmiana.
#Lordzik#
12-03-2014, 15:53
Jakiś czas temu wprowadzono czary wykorzystujące punkty duszy.
Najczęściej używanymi są te na tworzenie magic walli i ich łączenie, reszta jest bezużyteczna.
Magic walle chociaż w jakiś sposób urozmaicają pvp.
Jednak jedno użycie tego czaru zabiera 25 sp.
Wychodzę więc z propozycjami (jedna do wyboru):
1. Zmniejszenie pobieranej ilości punktów duszy za użycie czaru do 10-15 sp.
2. Zostawienie 25 sp jednak w wytworzonej runie byłyby 3 ładunki (użycia).
Propozycja jak najbardziej na miejscu. Uważam, że opcja numer dwa będzie najodpowiedniejszą. Można by również pomyśleć nad dodaniem innych run trapujących/fieldów/paralyze etc.
@niżej
Skoro reszta jest rzadko używana to dlaczego mieliby zwiększyć koszt użycia adite grav? :confused:
Sam uznałeś, że tworzenie run to najlepsza opcja. Jeżeli koszty zostaną obniżone to ta opcja stanie się jeszcze bardziej korzystna. To samo przy tworzeniu 3 użyć runy.
To już lepiej, aby koszta innych czarów zostały obniżone. Wtedy może będzie sens używania innych czarów, a nie tylko tych dwóch.
Lepiej nie twórz takich propozycji bo ekipa wpadnie na pomysł podwyższenia kosztów czaru na tworzenie runy magic wall oraz łączenie tych run. Tego nikt z nas nie chce.
@up
Po to, aby używać także innych. Jeżeli zwiększą koszt tworzenia magic walla to nie będzie on już tak korzystny.
Może za 1 soul chciał byś m wala 100 use jeszcze?
Jedynie co to adite mana max i adite crit są śmieszne i dużo biora soul
Jestem na nie typie
Sorc Kingow
13-03-2014, 10:06
Jestem za opcją 2 praktycznie m walle nic nie dają, a mogą podwyższyć użycia i tak nic serwer nie straci.
Jestem za drugą opcją ale faktycznie te czary za soule są troche bezużyteczne, może powinnien powstać jakis czar za soule który by tworzył niebieskiego manasa ? Może takowy czar był by przydatny :rolleyes:
Jestem za drugą opcją ale faktycznie te czary za soule są troche bezużyteczne, może powinnien powstać jakis czar za soule który by tworzył niebieskiego manasa ? Może takowy czar był by przydatny
fantastyczny pomysł z tym niebieskim manasem :D
a co do tematu to jestem za opcją nr 2
Zarexoholik?
13-03-2014, 19:53
Kupowanie magic walli u NPC jest całkowicie nieopłacalne, dlatego tworzenie jest jakąś alternatywą. Jednak jest to strasznie czasochłonne/soulochłonne. Tworzenie tych run jest męczące, ponieważ później trzeba je za pomocą czaru łączyć (ten czar też zjada soule). Także rozwiązanie ze zmniejszeniem do 15 soula za runę jest rozsądne, tylko wtedy gdy zbieramy soule mając włączony tryb na 15 mobów = soul. Magic walle to najczęściej używane runy zaraz po uh'ach i sd'kach, więc poprawienie możliwości ich wytwarzania jest co najmniej konieczne.
mysle ze lepiej byloby zeby to byly 3 use.. bo 15 soula to chwila.. a tak sie ktos pomeczy chwilke i ma 3 use :)
Mysle ze mozna obnizyc ilosc souli do czaru z 25 na 15, bylaby to idealna opcja. Jak napisal Zarex jest to na maksa czasochlonne, nie da sie robic m walli dla zysku wiec chyba nikt na tym nie straci. Kto potrzebuje sobie wchodzic na otq2 to po prostu nie robi m walli, a reszta moze troche na tym skorzystac (:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.