Zaloguj się

View Full Version : ?wiczenia

eLtan
12-03-2014, 21:34
Panowie mam takie małe pytanko, rozchodzi się o to, że od dwóch dni sobię ćwiczę (w końcu się zmusiłem) i mam takie pytanie czy jak mam zakwasy to powinienem sobie zrobić ten jeden dzień przerwy czy napierdalać dalej ?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Dnes
12-03-2014, 21:49
Oczywiście dalej ćwiczyć pij mleko 2 procentowe max. Jedz często mięso itp ;) dieta to podstawa przy ćwiczeniach.

Faworyt
12-03-2014, 21:53
Musisz robić przerwy, mięśnie muszą mieć czas na odpoczynek, regenerację i wzrost. Codziennie możesz robić np brzuch.

Jak kolega wyżej napisał dieta jest bardzo ważna.

"Sama siłownia nie rośniesz"

Scimex
12-03-2014, 22:20
Hej, cześć. Powiem tak, rób 1 lub 2 partie ciała codziennie w ciągu 5 dni. Np. klatka z bicepsem lub barki z tricepsem, to już zależy od ciebie, jak ci wygodniej. Oczywiście musisz trzymać dietę, ale także polecam ci osobiście jak na początek kupić carbo, przy ćwiczeniach organizm straci w dużych ilościach witamin, to ci dostarcza wystarczającą ilość witamin do organizmu. Po jakimś czasie np. 5 miesiącach polecam ci kupić odżywkę BCAA, ona podobnie działa do carbo, ale jest mocniejsza, ma kilka dodatków np. organizm spala tłuszcz, zamiast twoich mięśni, to niby tak "chroni" mięśnie. Carbo jest w cenie 20zł,
a BCAA od 60 do 150zł, zależy jaka gramatura. Polecam ci także chodzenie od czasu do czasu na saunę, poprzez to ci relaxuje mięśnie.

@down
Nie wiem czy wiesz, ale każdy głupi słyszał od kulturystów z tv "dobra dieta to podstawa" więc jako jedyny miałem zamiar to rozwinąć, mam pojęcie co piszę. Do autora tematu, pogadaj z instruktorem jak tam masz, to pogadaj z nim, dowiedz się wszystkiego. niektórzy nie zgadzają się z innymi usserami, a mają takie pojęcie jak prostytutka o szkole.

Guru Pitka
13-03-2014, 08:56
Hej, cześć. Powiem tak, rób 1 lub 2 partie ciała codziennie w ciągu 5 dni. Np. klatka z bicepsem lub barki z tricepsem, to już zależy od ciebie, jak ci wygodniej. Oczywiście musisz trzymać dietę, ale także polecam ci osobiście jak na początek kupić carbo, przy ćwiczeniach organizm straci w dużych ilościach witamin, to ci dostarcza wystarczającą ilość witamin do organizmu. Po jakimś czasie np. 5 miesiącach polecam ci kupić odżywkę BCAA, ona podobnie działa do carbo, ale jest mocniejsza, ma kilka dodatków np. organizm spala tłuszcz, zamiast twoich mięśni, to niby tak "chroni" mięśnie. Carbo jest w cenie 20zł,
a BCAA od 60 do 150zł, zależy jaka gramatura. Polecam ci także chodzenie od czasu do czasu na saunę, poprzez to ci relaxuje mięśnie.

Ale głupoty z Buszu wylazłeś chyba aż mi wstyd że jestes z Olsztyna ;D
Wszystkie powyższe posty to stek bzdur ale Scimex ... przebiłeś ponad wszystko ;D

Więc:
Po 1: nie trenuj codziennie, na początku wystarczy ci 3x tygodniowo (Pn,Śr,PT lub Wt,Czw, Sob)
Po 2: Ogarnij sobie plan treningowy dla początkującego
Po 3: Dieta to podstawa to w sumie powinien być pierwszy krok do świata kulturystyki ;D

Thema1246
17-03-2014, 13:58
Ja z zakwasami ćwiczyłam i pomagało mi bardziej niż robienie przerwy. Wiadomo, że nie forsowałam się i starałam nie nadwyrężyć, ale moim zdaniem nic tak dobrze nie leczy zakwasów jak ruch.

Randolphuk1068
06-04-2014, 21:24
Bez względu na to jakie ćwiczenia wykonujesz, mięśnie muszą mieć odpoczynek i czas na regenerację. To jeden z podstawowych błędów, dla kogoś kto zaczyna przygodę z ćwiczeniami i "gimnastyką". Powinieneś zacząć od ćwiczeń 2 razy w tygodniu, a potem stopniowo zwiększać częstotliwość i trudność ćwiczeń.

leontineeu72
10-04-2014, 23:01
Na zakwasy najlepszy jest ruch zakwasy trzeba rozćwiczyć i rozpracować , inaczej za kilka dni pojawią się kolejne i od nowa zacznie się polka.