PDA

View Full Version : Propozycje dotycz?ce jajek.

szczepcio morderca
14-03-2014, 22:38
Witam pisze do was z propozycja przydzielenia ograniczenia zjadania jajek. Pomysł wydaje sie dobry z tego wzgledu ze ludziska na pvp nie wcinali by tyle ich a co za tym idzie pvp poprawiłoby swoja jakosc było by poprostu ciekawsze. Proponuje wrzucenie ograniczenia naprzykład: 1 jajko co 5 sekund . Myśle ze wiekszości osób spodoba sie ten pomysł. Pozdrawiam i liczy na wasze opinie !

Hokage
14-03-2014, 22:40
Dodaj sondę :D

Propozycja dla knajta- jajko co 20 sekund
propozycja dla sorka i druida co 10 sekund.

Elo elo jestem na tak

dziq76plx3
14-03-2014, 23:10
Dodaj sondę jak to Rekrut napisał, a po drugie jestem na nie. Jak chcą niech sobie marnują hajs lub czas na zbieranie tych jajek i rozwalenie ich na jedno masowe pvp.

A.J #17
14-03-2014, 23:42
propozycja bardzo dobra, ale uważam że lepiej byłoby wy*ebać te jaja z tego serwera i tyle... Dla mnie osobiście to jakaś parodia...
Postacie magiczne zbyt dużo na tym zyskały :) Zabij "ogarniającego" ms'a który ma 80-100 tysięcy many, Je sobie smaczne jajeczko i leczy mu manę o 50% tak?
Idę wylocić gbp jajek i biegam sobie po City z pk na e ringu... :)
Teraz 1000 lvl'e robią uw.

Ale to inna bajka, nie jest dla mnie to zbyt ważne...
Jest wiele argumentów za tym, że jaja nie nadają się na ten serwer ( moje osobiste zdanie )

Sokol from West
14-03-2014, 23:45
Dodaj sondę jak to Rekrut napisał, a po drugie jestem na nie. Jak chcą niech sobie marnują hajs lub czas na zbieranie tych jajek i rozwalenie ich na jedno masowe pvp.

Podbijam.

Dopiero była taka propozycja(podobna). Zapewne jesteś kolejną osobą, która nie potrafi ich używać, dlatego napisałeś taką, a nie inną propozycję. Znów śmieszna próba pójścia na skróty, bo ktoś nie potrafi używać głupich jajek. No sorry, ale i tak jest ich 2112341341231 na serwerze, do tego można iść na nile i sobie lootnąć. Ogarnij ich 'jedzenie', to nie będziesz miał problemu.

Oczywiście, jestem na NIE.

@edit

No teraz to dowaliłeś. Wybacz, ale grałem tutaj bardzo długo i śmiało się mogę wypowiadać na ten temat. Wiem, jak było kiedyś i jak jest teraz. Dla mnie jest do głupia propozycja, przynajmniej z serwera ubywa trochę kasy, bo ktoś 'wcina' jajka jak głupi i szybko mu się kończą, po czym kupuje kolejne. Przejrzyj najpierw propozycję, czy nie było podobnego tematu, a następnie twórz coś takiego. Specjalnie dla Ciebie, znalazłem ostatnią propozycję o dragon egg'ach - Dragon Egg - exhausted (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=123264).
Co do PVP - osoba używająca jajek, traci więcej niż osoba, która ich nie używa. To jest chyba proste do zrozumienia? To już wybór graczy, jak będą walczyć w PVP. Zresztą, usunięcie jajek/zrobienie exhausted, spowoduje, że gracze będą płakać, bo wydali dużo kasy/nie mogą zrobić questa. Alfons dobrze napisał - jajka nie mogą zniknąć, bo co z profesjami ed/ms, które bez nich, nie zrobią teraz questów?

szczepcio morderca
14-03-2014, 23:56
Sokol przepraszam nie zgodze sie z toba . Nie chodzi czy ktos ogarnia czy nie pvp jest ciekawsze bez jajek ze ty dopiero zaczales grac i nie wiesz jak bylo wczesniej to sory, Gram tutaj naprawde długo i moge pozwolic sobie na takie propozycje . Pozdrawiam TPS

Alfonsik
15-03-2014, 00:19
Piszesz tu o pvp, a co z questami? Podobno jajka tez mają pomagac w questach a z jedzeniem ich co 10s raczej odpada.

Jestem na nie

Xayn : )
15-03-2014, 02:32
boże, co wy do tych jajek macie, używajcie też jak was boli że ktoś w pvp uzywa, od tego one są i jeszcze tak jak Alfons wspomniał co z questami ? tam co 10s ms/ed odpada.

#t
nie.

Dinnedhel
15-03-2014, 05:22
Oczywiście jestem na NIE !! Kogo stać niech sobie goni na jajkach nie lecą one często z nili więc niech zostanie jak jest. A Ty " A.J #17 " idź wylocić sobie gbp jajek shauhusahu beka z CIEBE TYPIE ( CHYBA przez 1k lvl )

Zarexoholik?
15-03-2014, 06:46
boże, co wy do tych jajek macie, używajcie też jak was boli że ktoś w pvp uzywa, od tego one są i jeszcze tak jak Alfons wspomniał co z questami ? tam co 10s ms/ed odpada.

#t
nie.

Oczywiście gdybyś nie grał sorcem to byś napisał coś zupełnie innego. :)

#topic

Co to za gra jak teraz przy pomocy tych jajek do questa nie jest potrzebny ani knight ani pal, bo ms/ed będzie stać i bić wszystko na jajkach. Cena jednego jajka = 1 sc u ludzi, także? Tak saom w pvp, stoi ci taki w miejscu i tylko czeka na użycie jajka. Ja bym proponował by można było zjeść jajko co 30 sekund.

Śmieszni jesteście dzieci z apo, najbardziej kompromituje sie tutaj zarex.
Przez ostanie 2 lata jest ciągły płacz ze ek jest za silny, dalej w sumie jest ten płacz, ale teraz płaczecie ze ms/ed są za silni. A może wszystkie profesje są za silne i wy grać nie umiecie ?
Zarex w jakimś tam temacie płakał ze potworki są tylko dla eka, teraz płacze ze ms ed są nieśmiertelni? Pozatym ja bym dojebał wam jeszcze zeby te jajka dawały 100% hp/many i wypadały po 50 z tych potworków.
O jakim wy pvp mowicie ? Wolałbym paść niż zużyć jajko przeciez wychodzi taniej, a to, że wbijacie na respa jakiemuś ms/ed zaczynacie walke i padacie, to nie znaczy, że ktokolwiek ma wam ułatwiać sprawe.
Jak dla mnie dobrze jest tak jak jest, ponieważ ms/ed chociaż trochę się teraz liczy i opłaca się nimi grac, wczesniej byli bezuzyteczni.
Temat powinien być zamknięty i za każde następne płakanie ze ed/ms bije bo ma jaja, leciec warn.
Jak jest taki dokokszony to czemu nie grasz ms/ed ?

Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, lepiej zrobisz.

No teraz to dowaliłeś. Wybacz, ale grałem tutaj bardzo długo i śmiało się mogę wypowiadać na ten temat. Wiem, jak było kiedyś i jak jest teraz. Dla mnie jest do głupia propozycja, przynajmniej z serwera ubywa trochę kasy, bo ktoś 'wcina' jajka jak głupi i szybko mu się kończą, po czym kupuje kolejne. Przejrzyj najpierw propozycję, czy nie było podobnego tematu, a następnie twórz coś takiego. Specjalnie dla Ciebie, znalazłem ostatnią propozycję o dragon egg'ach - Dragon Egg - exhausted (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=123264).
Co do PVP - osoba używająca jajek, traci więcej niż osoba, która ich nie używa. To jest chyba proste do zrozumienia? To już wybór graczy, jak będą walczyć w PVP. Zresztą, usunięcie jajek/zrobienie exhausted, spowoduje, że gracze będą płakać, bo wydali dużo kasy/nie mogą zrobić questa. Alfons dobrze napisał - jajka nie mogą zniknąć, bo co z profesjami ed/ms, które bez nich, nie zrobią teraz questów?

Co robisz? Tracisz? Jak na tym serwie można coś stracić skoro zabijasz byle OTS Kinga - spadają ci DSL'e i masz praktycznie na SL'a. Tutaj śmierć jest gówno warta, nic się nie traci. Gra na APO to wieczny zysk, a jajko chodzi 1 sc. Jajek na nilach zbierasz 80 przez 2h minimum. :)

#Lordzik#
15-03-2014, 08:23
Ogólnie jajka zepsuły trochę sytuacje, bo tak jak Zarex napisał ed/ms sam może sobie questy robić XD.

Druga sprawa, że są zwyczajnie za tanie, ponieważ lecą z Nili (zamiast nich powinien być zwykły loot, ale administracji tego nie przetłumaczy.)

Można dać kilka sekund ograniczenia na ich używanie.

..:KoMBoj:..
15-03-2014, 08:56
jajka są dobre, ale jak leciały z creatora i kosztowały po 1-2kcc za sztuke, teraz lecą z nili po 2-3 i kosztują po 2sc, to jest śmieszne...jestem za tym aby zmienili loota z nili i wróciło tak jak było dawniej, czyli do ceny 1-2kcc za sztuke

HpX3
15-03-2014, 09:52
Śmieszni jesteście dzieci z apo, najbardziej kompromituje sie tutaj zarex.
Przez ostanie 2 lata jest ciągły płacz ze ek jest za silny, dalej w sumie jest ten płacz, ale teraz płaczecie ze ms/ed są za silni. A może wszystkie profesje są za silne i wy grać nie umiecie ?
Zarex w jakimś tam temacie płakał ze potworki są tylko dla eka, teraz płacze ze ms ed są nieśmiertelni? Pozatym ja bym dojebał wam jeszcze zeby te jajka dawały 100% hp/many i wypadały po 50 z tych potworków.
O jakim wy pvp mowicie ? Wolałbym paść niż zużyć jajko przeciez wychodzi taniej, a to, że wbijacie na respa jakiemuś ms/ed zaczynacie walke i padacie, to nie znaczy, że ktokolwiek ma wam ułatwiać sprawe.
Jak dla mnie dobrze jest tak jak jest, ponieważ ms/ed chociaż trochę się teraz liczy i opłaca się nimi grac, wczesniej byli bezuzyteczni.
Temat powinien być zamknięty i za każde następne płakanie ze ed/ms bije bo ma jaja, leciec warn.
Jak jest taki dokokszony to czemu nie grasz ms/ed ?

hasa
15-03-2014, 10:16
Po wprowadzeniu takiej blokady jaja byłyby już totalnie bezwartościowe... Moim zdaniem jajka nie przeszkadzają w pvp, używają ich ludzie, którzy bez jajek nie potrafią kogoś zabić albo gdy nie mają szans w równej walce... Jestem przeciwny jakimkolwiek zmianom z jajkami, jest dobrze!

Legion
15-03-2014, 10:30
Po takiej zmianie cena za jajko byla by 50cc?
jak dla mnie troszkę denna propozycja.

Wojowniczek
15-03-2014, 11:06
Ja tam nic nie mam do jajek ale powinni zmniejszyć częstotliwość wypadania z nili na 1 jajko - bardzo rzadko i cena by wzrosła w górę . W tedy ms/ed nie używali by ich do pvp bo były by one za drogie! A co do questów to tak jak napisał Zarex bez pomocy ek / rp wykonują sami questy. Najlepiej by było zmniejszyć częstotliwość wypadania z nili i jajko co 20sec.

Hokage
15-03-2014, 11:51
Przykładowo arene z natsao sorkiem robisz szybciej niż palladynem. Dużo wieksze hity + w chuj many i jajko jesz co jakiś czas. Tak samo z arena na exp 30 jajek i master leży później drugie 30 i minion leży po czym mamy broszke wartą 50+kcc

BiesONE
15-03-2014, 12:02
Przykładowo arene z natsao sorkiem robisz szybciej niż palladynem. Dużo wieksze hity + w chuj many i jajko jesz co jakiś czas. Tak samo z arena na exp 30 jajek i master leży później drugie 30 i minion leży po czym mamy broszke wartą 50+kcc

To ja już nie wiem czy Ty jesteś na Tak czy na Nie :confused:
Zjadasz 30 jajek bo masz 3,2k lvl i 1 jajko pewnie daje ci 40k many....

#t
Jestem na nie. Po to te jajka są żeby ich używać.
;)

szczepcio morderca
15-03-2014, 12:52
Widzę że dyskusja na temat jajek nie zanika lecz sie rozkręca , a to dobrze z tego wzgledu ze takzdy teraz ma mozliwosc wypowiedzenia sie na ten temat :) Pozdrawiam ja nadal jestem na couldown na jajka ;)

Dementor
15-03-2014, 14:18
Ja osobiście jestem na nie. Sporo osób wykonało na jajkach questy i teraz ma być wprowadzone ograniczenie? Co do pvp wydaje mi się, że jeśli ktoś chce zjadać więcej jaj niż jedno na pięć sekund to jego sprawa-troszkę to kosztuje.

Kewins
15-03-2014, 15:11
Jestem na nie, ponieważ nowi gracze bez tych jajek nie zrobią żadnego questa tak jak to robią teraz wysokie lvl'e. Skoro już coś zostało dodane to niech zostanie, ale ewentualnie odstęp między użyciami zwiększyć o kilka-kilkanaście sekund.

L@be
15-03-2014, 15:53
O

Tak saom w pvp, stoi ci taki w miejscu i tylko czeka na użycie jajka. Ja bym proponował by można było zjeść jajko co 30 sekund.

W zupełności zgadzam się z Tobą może tylko limit zmniejszyć do 15-20 sekund i będzie git. Pvp byłoby bardziej urozmaicone, a tak to tylko wkłada ringa, wpieprza jajka i spamuje ;s

Seyhado
15-03-2014, 16:21
tak jak jest jest dobrze :D
jeśli wprowadziliby coś takiego pomyśl jak ciężko robiłoby się questy ed/ms..
można by zmniejszyć co najwyżej % życia i many jaki jajka odnawiają np z 50% do 40% lub 25%
pomysł wgle nie przemyślany jestem na NIE :D

A.J #17
15-03-2014, 16:38
O to chodzi w questach, Je powinno się robić ciężko...
Nie pomysł jest nie przemyślany, tylko wprowadzenie tych jajek na serwery było nie przemyślane...