PDA

View Full Version : Szybsze ??cze

Mortiis
11-09-2007, 12:37
Dzisiaj rano została dodatkowo zwiększona prędkość łącza na którym działa serwer, powinno to zmniejszyc lagi, jednak limit osob bedzie musial zostac taki jak jest, poniewaz oprocz lacza trzeba jeszcze zwiekszyc predkosc komputera, co niebawem powinno nastapic.

Yawex
11-09-2007, 14:14
Hmmm super ;) A mozna wiedziac jakie jest teraz lacze ?? ;)
Pzdr. Yawex

fifi209
11-09-2007, 14:27
Lol2 hahahahaahah

I ile teraz będzie upload/download ? Będzie już z 1mb/s ? hahahaahah

Kompa zmienicie?

i co zamiast tego Intel Celeron 533MHz Będzie Intel Pentium III 733MHz?

Dodacie do tego 32MB Ram-u drugą taką samą kość co da łączną wartość "aż" 64MB Ramu.

A dysk... Aż strach myśleć, taki przeskok z 150MB na 250Mb to jest coś!!

Serwer będzie latać prawie jak mój komp :)

Mój komp wytrzyma około 600 graczy...

Tylko że net lepszy by się przydał...

Kavvsonek
11-09-2007, 15:06
Lol2 hahahahaahah

Kompa zmienicie?

Dodacie do tego 32MB Ram-u drugą taką samą kość co da łączną wartość "aż" 64MB Ramu.

Ty to jesteś noob jakich mało po prostu.

@topic
Fajnie że robicie coś w tym kierunku moze niedługo niebędzie wcale laggów??

Elvan
11-09-2007, 15:26
Lol2 hahahahaahah

Kompa zmienicie?

Tak tak. A moją babcią jest Bill Gates.
Podaj parametry komputera, to się przekonamy. Oj przepraszam. Pewnie nie wiesz jak to sprawdzić. Kupiłeś (przepraszam. Rodzice Ci kupili) komputer za 109275037843 groszy i myślisz, że jesteś fajny, bo twój komputer "udźwignie" 600 graczy. Żal blz? Pewnie jeszcze nigdy nie prowadziłeś serwera, więc myślisz, że to takie łatwe. Możesz dalej żyć w przekonaniu, że Twój komputer "udźwignie" 600 graczy (może jeszcze bez lagów?). Ja Ci dziecko na Twoją głupotę nie pomogę.

@Topic
I bardzo dobrze. Teraz apgrejd komputera i będzie śmigało ;O

Pall Ziolko
11-09-2007, 15:35
hahaha nareszcie ulepszłes transfer teraz jeszcze procesor lepszy i ots bedzie działał elegancko:D :D

Manix
11-09-2007, 15:59
Bajka :) Mam nadzieję ze teraz sie będzie lepiej grało :D A po Upgrade kompa zaje*****e :D

Mortiis
11-09-2007, 16:00
Procesor jest juz zamowionony (Core 2 Duo E6850), tylko trzeba poczekac, bo nie wiadomo czy beda mozliwosci techniczne itp...
wszystko sie okaze w tym tygodniu, przynajmniej tak zostalem zapewniony telefonicznie.

Crazy Banana
11-09-2007, 16:00
Lol2 hahahahaahah

Kompa zmienicie?

Idź się schowaj ja mam 2,2 procesor 1k ramu i jakoś 2-3 razy mniejszy ots od armii bez nikogo on-line mi się save-uje tyle co na armii z 470 osobami... sorry ale jesteś beznadziejny....

@Temat
Świetnie ^^ choć nie wiem czy już nie było wystarczające :P a ostatnie problemy to raczej wina zbyt dużej ilości stworków a nie łącza to ile teraz macie? 10 mb/s 20? :D

Pogromca Tarina
11-09-2007, 16:12
Nie wiem dlaczego ale dzisiaj straszne lagi mam, potworki w ogóle mnie nie bija, lub biją po jakimś czasie, myślę, ze naprawicie te usterki. :)

Xardi
11-09-2007, 16:23
Lol2 hahahahaahah

Kompa zmienicie?

Hahahaha aż śmiać mi się chciało gdy to czytałem co za noob :D600 osób? hahaha to co ty niby syn bill gatse? (ktoś już pisał o billku :D)hahaha zabawny jesteś a tak szczerze to bardzo dobrze że, serv będzie stał na lepszym łączu i sprzęcie lagi zmniejszone ahh to będzie wspaniałe

BaXiCzEk
11-09-2007, 16:27
Gitarka :) takie procki nie sa tanie...
Taki model jak mortiis zamowil kosztuje okolo tys zl ;]

adrianeq :)
11-09-2007, 16:44
@up
Na prywatnej stronie znalazłem za 960zł i ma 3,0GHz a więc dobrze myślisz ;)
Dobrze że zostało zwiękoszone łącze, przynajmiej od tego tematu zmieni się ilość ,,zielonych" :P
Pozdro Adi

Iakovlev
11-09-2007, 17:31
3 ghz to mało... Już ja mam więcej ;o Ale przynajmniej coś się robi za kasę na pacc... i tak już nie gram, więc mi to zwisa.

Do kogoś tam:
Ja Ci dziecko na Twoją głupotę nie pomogę.

Och Elvan, stary wyjadaczu ;o całe 15 lat ;o

***Diex***
11-09-2007, 18:48
I po co nabijacie posty?
Nikogo (takie moje odczucie) nie obchodzi jak Wy się zajebiście cieszycie i lubicie nabijać pościki -.-
Każdy temat w nowościach ,podklejane etc. Powinien być od razu zamykany żeby n00by nie gadały "ocgh jak zajebiscie i wreszzcie nie bedzie lagow i bede mogl maniaczyc 25/8 xaxaxaxaxaxa"
Albo "wez idsz sie fifi nobie showaj ,rzal mi jak patsze na tfoje posty -.-"
Mi żal was!
Mortiis podał wam konkretną informację a wy napieprzacie posty "och jak wspaniale".
Przystopujcie trochę -.-

#temat -.-
Ja tam mam internet 512 kb/sec i jakoś nigdy ,poza żadkimi przypadkami gdzie miałem pingi powyżej 1k :D (Blue Connect :/ najgorszemu wrogowi tego bym nie życzył) ,ale to rzadkie przypadki...ogólnie nie narzekam na lagi ,bo nie płaczę jak przytnie mi się przez dwie sekundy raz na jakiś czas...
PS.Jakie macie teraz łącze? bardzo mnie ciekawi na jakim łączu stoi Armia...

#down
:> Pewnie odznaczasz plik z Tibią ,zaznaczasz inni i się dziwisz -.- weź się zastanów z reguły jak jest lag dłuższy niż na 20 sec to już Cię wylogowuje ,po minucie...na 100% to nie lag z servera...może to Twój komp tnie? też tak miałem że nawet przeglądarkę internetową "lagowało" :p
W takiej sytuacji należy zrobić format dysku ;)

Miksar
11-09-2007, 18:54
Super Wiadomość..
Nareszcie będe mógł sobie pograć jak należy <chyba>

Bo mi sie dzieje takie cyko ze har staje i np po 1min sie odetnie a czasami musze re4loga dawac i niewiem czy to komp czy armir ;/
PoMoZeCiE?!?!?!?!?!?!??! XD

:D :p :D

fifi209
11-09-2007, 20:56
Idź się schowaj ja mam 2,2 procesor 1k ramu i jakoś 2-3 razy mniejszy ots od armii bez nikogo on-line mi się save-uje tyle co na armii z 470 osobami... sorry ale jesteś beznadziejny....

BUhahaahhaahah to mogę się założyć iż jest to AMD bo one cieszą się tak dużą wydajnością, u mnie save przy ok 30 osobach trwa +/- 0.313 sek, przy cleanach też nie ma lagów... Pomimo iż usuwa około 20k śmieci.

Chcesz wiedzieć jakiego mam kompa? Proszę bardzo:

Intel Core 2 Quad Extreme 3.0GHz 8MB cache
Abit IN9 32X-MAX Wi-Fi
Corsair Value Select DDR2 2GB 667MHz to jest 2x czyli 4GB
GeForce 8800 GTS Gigabyte 640MB TV & 2x DVI (PCI-E) 2x połączone mostkiem w technologi SLI

WD Caviar RE 500 GB WD5000YS 16MB cache SATA-I

Kupiłem dość niedawno, wydałem około 9100+/- zł
Nie ma to jak na firmę taty xD

Tajfunek
11-09-2007, 21:30
jak juz wszyscy sie chwala swojimi kompami to powiem ze ja tez mam : 2gb ram 320gb ddysktwardy neta mam 24MB/s 1.86 Ghz itd :D moze sobie zrobie wlasny server :) jezeli da rade :)
@topic no i dobrze,bedzie mniej lagow :D ale szkoda ze zmiejszyla sie loczba graczy wieksze kolejki beda ale mnie to nie obchodzi bo mam na dluuuuuuugi czas pacca :D pozdro :)
@up ghehe nom dobrze powiedziane nie ma to jak firma taty xDDDD tez mi zasponsorowal :D

Piko
11-09-2007, 21:55
BUhahaahhaahah to mogę się założyć iż jest to AMD bo one cieszą się tak dużą wydajnością, u mnie save przy ok 30 osobach trwa +/- 0.313 sek, przy cleanach też nie ma lagów... Pomimo iż usuwa około 20k śmieci.

Chcesz wiedzieć jakiego mam kompa? Proszę bardzo:

Intel Core 2 Quad Extreme 3.0GHz 8MB cache
Abit IN9 32X-MAX Wi-Fi
Corsair Value Select DDR2 2GB 667MHz to jest 2x czyli 4GB
GeForce 8800 GTS Gigabyte 640MB TV & 2x DVI (PCI-E) 2x połączone mostkiem w technologi SLI

WD Caviar RE 500 GB WD5000YS 16MB cache SATA-I

Kupiłem dość niedawno, wydałem około 9100+/- zł
Nie ma to jak na firmę taty xD

kozak jestes???
to fiknij do mojego kompa : Commodore 64 i co ty na to kozaczku???

Tric
12-09-2007, 14:11
3 ghz to mało... Już ja mam więcej ;o Ale przynajmniej coś się robi za kasę na pacc... i tak już nie gram, więc mi to zwisa.

Do kogoś tam:

Och Elvan, stary wyjadaczu ;o całe 15 lat ;o

Widać, że jesteś nie doświadczony w kwestii procesorów Core 2 Duo. Duo = 2 rdzenie procersora.. Czyli szacowana moc procesora to ok. 6 GHz ? Mało? :eek:
Kup mi tak to bedzie spox..

!Topic!

A wy narzekacie że Mortiis nic nie robi.. utrzymanie takiego serva jest naprawde kosztowne... internet teraz ten procek.. to wiecie.. no ale chwała Ci za to Mortiis. :rolleyes:

Iakovlev
12-09-2007, 15:57
@up: Lol? Ty mi mówisz co to jest core duo? ;o Przez przypadek sam go mam... ^^ Nie stać Cię? Masz pecha. Ja akurat mam lepszy ;o

fifi209
12-09-2007, 18:57
Widać, że jesteś nie doświadczony w kwestii procesorów Core 2 Duo. Duo = 2 rdzenie procersora.. Czyli szacowana moc procesora to ok. 6 GHz ? Mało? :eek:
Kup mi tak to bedzie spox..

!Topic!

A wy narzekacie że Mortiis nic nie robi.. utrzymanie takiego serva jest naprawde kosztowne... internet teraz ten procek.. to wiecie.. no ale chwała Ci za to Mortiis. :rolleyes:

Buhahaahha 6GHz widać synek że się znasz... 3Ghz to jest razem na 2 rdzeniach... na 1 masz 1,5GHz i na drugim tyle samo.

Jak widzę takiego specjalistę to aż się łezka w oku kręci.