PDA

View Full Version : Najazdy [ Przedzia?y levelowe ]

Citko7
01-04-2014, 18:21
Wychodzę z propozycją najazdów, które mają przedział lvlowy.
Od czasu do czasu Członkowie ekipy serwera którzy organizują najazd robią go przedziałowo tj. [ 1-500, 1-1000, ] Etc. Moja propozycja polega na tym by wprowadzić owe najazdy w podobnych wersjach dla wyższych poziomówj, tj. np [ 1-500, 501-1000, 1001-1500, 1501-2000k i od 2k ++ ] Większe poziomy nie mogły by wchodzić na najazd ograniczających ich poziom, w razie złamania ownej reguł ban na 2h.

Wychodzę z tą propozycją, ponieważ [ JA ] nie wchodzę w przedziały lvlowe [ 1-2000 ] nie przeszkadzam mniejszym lvlą we frajdzie korzystania z najazdu na swój lvl. Także ja też chciałbym [ Pewnie nie tylko ja ] korzystania z najazdu dla mnie, a nie że musze się użerać z chmarą [ Powiedzmy 200 lvli ] którzy tylko i wyłącznie przeszkadzają w czasie gdy potwory to Minos, Master, Omen itd.

A.) Jeśli już chcesz oddać głos w sondzie to skomentuj ten temat, dodając na końcu swojej wiadomości poziom który posiadasz. Komentarze i głosy w sondzie z dupy wzięte mnie nie przekonują do mojej racji.

B.) Masz za mały lvl na dany przedział lvlowy? NIKT CI NIE ZABRANIA WBIĆ DANEGO POZIOMU [ POZIOM = NAGRODA ]

PS. Podałem ostatni ogranicznik jako 2k, nie napisałem że tak ma być, po prostu wydaję mi się to najbardziej optymalne. Gracze z wyższym poziomem mogą się wypowiedzieć co o tym sądzą.

PS2. Najazdy dla lvli 2k ++ odbywałby się na terenie PACC. [ tj. Exp, Ank, Cyc, Vol ]
Pozdrawiam.

PS3. Graczy rook prosiłbym o niewypowiadanie się, to jest propozycja dotycząca maina, ja się nie wbijam w propozycje rook'a.

@EDIT

PRZYPOMINAM! GŁOS W SONDZIE OZNACZA TWÓJ KOMENTARZ W TYM TEMACIE I NA ODWRÓT! DODAJ W POŚCIE SWÓJ LVL!

Ktoś II
01-04-2014, 18:26
Jestem jak najbardziej ZA. Małe lvle wchodzą, blokują i głównie rzucają się na loota... . Gdy stoi np. Kicaii albo Aziel i blokuje potwora, zawsze podejdzie jakiś 700 lvl, walnie 2x z czaru, potwór się przerzuci i ch*ja z blokowania, bo ludzie którzy leczyli też padają...

Popieram propozycję.

'Boonek'
01-04-2014, 18:27
Jestem na nie, bieganie z potworem i zabijanie takich lvli jest fajne :mad:

Hollow
01-04-2014, 18:30
Zgadzam się z Tobą w 100%, z najazdów mniejsze lvl'e nie mają żadnych przyjemności tym bardziej korzyści. Nie oszukujmy się wszystko tutaj jest robione pod high levele.

Na nilach sobie tego nie wyobrażam, każdy by tam padał jakby się nile nalurowały.

Można podzielić najazd na różne wyspy, ale znowu musiały by to organizować dwie osoby a z tym też jest ciężko.

Ciężko będzię zrobić najazd na mapie wypełnionej tinami/nilami itp..
Dlatego dałem pomysł zrobienia nowych prowizorycznych map przeznaczonych do najazdów, zrobić raz a porządnie a respy eventowe niech zostawią w spokoju, takie moje zdanie;)

Kopiujesz dwie takie wyspy aby były puste i po problemie po co robić coś nowego i tracić czas, teleport na zasadzie lvl'a jak z eventowymi.

#
Zresztą śmieszne jest to że gracz musi na to wpaść, gdzie taka opcja powinna istnieć już od dawna.

Assasin <!<
01-04-2014, 18:33
Świetna propozycja! jestem na tak
Jeszcze gdyby ograniczyć spam związany z tym najazdem to już całkiem miód malina. Dodać jakiś exp10 co dwa tygodnie przez 1h za te wszystkie crashe i wszyscy będą szczęśliwi ;)
2420lvl :P

Kavosd
01-04-2014, 18:39
Jestem za, lecz jak wyobrażasz sobie gm/st który zamiast zająć się robieniem najazdu wypatruje czy przypadkiem nie wchodzi ktoś z wyższego progu levelowego.. Trochę chore, jeśli nie byłby to problem to dodac jakieś prowizoryczne mapy z bramkami lvl'owymi coś ala respy eventowe

Avek II
01-04-2014, 18:52
Bardzo dobra propozycja! JESTEM NA TAK
Jak Etholt napisał najlepiej by było zrobić wyspe najazdową i skopiować ją tak jak to jest zrobione w przypadku respów ewentowych z przedziałami poziomowymi.
Nie oszukujmy sie idziesz na najazd a tu biegnie gromada ze tak powiem nobów i tylko przeszkadzają... Jeszcze raz TAK

Citko7
01-04-2014, 18:55
Jestem za, lecz jak wyobrażasz sobie gm/st który zamiast zająć się robieniem najazdu wypatruje czy przypadkiem nie wchodzi ktoś z wyższego progu levelowego.. Trochę chore, jeśli nie byłby to problem to dodac jakieś prowizoryczne mapy z bramkami lvl'owymi coś ala respy eventowe

Najazdy można przeprowadzać na respach ' Eventowych '. Można na próbę przeprowadzić najazd na owych respach, oderwać graczy od expa [ W tym mnie XD ] i przyciągnąc na najazd w prosty sposób. Ot, cała filozofia.

#Lordzik#
01-04-2014, 19:12
Najazdy można przeprowadzać na respach ' Eventowych '. Można na próbę przeprowadzić najazd na owych respach, oderwać graczy od expa [ W tym mnie XD ] i przyciągnąc na najazd w prosty sposób. Ot, cała filozofia.

Na nilach sobie tego nie wyobrażam, każdy by tam padał jakby się nile nalurowały.

Ktoś już robił na pustyni koło city. Wchodziło się za pomocą dźwigni a przejście od Amazon Camp (kładki) były zablokowane i to byłby chyba najlepszy pomysł.

Ogólne jestem na TAK.

Domcio Old
01-04-2014, 19:14
Jestem na tak, chociaż wiadomo, że i tak nie wejdzie w życie. Czasami są organizowane najazdy dla mniejszych jak i większych lvl. Przedział byłby dobrym rozwiązaniem, może na najazdach by tak te mniejsze lvl nie denerwowały :)

Kavosd
01-04-2014, 19:15
#Citko
Banalne a trafione w sedno (eventowe)

#t
Tak.

Ciężko będzię zrobić najazd na mapie wypełnionej tinami/nilami itp..
Dlatego dałem pomysł zrobienia nowych prowizorycznych map przeznaczonych do najazdów, zrobić raz a porządnie a respy eventowe niech zostawią w spokoju, takie moje zdanie;)

Sasha Rookslayer
01-04-2014, 20:14
Słuchy mnie doszły z pewnych źródeł, że przy nadchodzącej aktualizacji będą automatyczne najazdy.

#t
Co do samego tematu, to najazdy są robione w odpowiedni oraz dobry sposób, więc nie widzę sensu na ich zmianę.

Goatee
01-04-2014, 20:47

No chyba sobie w tym momencie kpisz. Ktoś chce sobie normalnie poexpić na speedzie a GM robi najazd na tym respie. Trochę bekowe ;s Najazdy powinny być w miastach. Zresztą, Wy nie potraficie bawić się na najazdach. Zawsze ktoś z Twojej gildii ropnie minosa czy omena do małego pomieszczenia aby reszta padała zamiast normalnie go zabiła..

BiesONE
01-04-2014, 21:03
To jest właśnie to!
Jest to troche denerwujące jak biega mi taki 200 lvl koło omena i mi chce loot zwinąc.
Było już tak że na desercie(pustynia koło city) była sobie dźwignia za która ciągniesz i zależy na jaki lvl jest najazd wchodzisz, ale low lvl'e też mogły wchodzić na najazd dla H lvli.

Jestem oczywiście na TAK. [2800ek]

Hokage
02-04-2014, 20:49
Mnie tez wkurwia jak np na creatorze wczoraj przeszkadzał nam jakiś Bambarylec czy coś takiego. Przydział lvlowy to przydział dla wszystkich a nie do 2k a później niech tym większym lvl przeszkadzają wszyscy, kradną lota czy coś. Wczoraj zabiłem prawie sam Creatora, Mariusza T. i zero lota bo zajebali... Mam 3k+lvl

Jestem na tak