View Full Version : Domki
Zgodnie z zasadami dotyczącymi domków na naszym serwerze ots jedna osoba (człowiek) może posiadać tylko jeden domek, dlatego od 20 kwietnia będziemy sprawdzać wszystkie zgłoszenia z tym związane i jeżeli przypuszczenia się potwierdzą to będziemy takie domki oddawać do licytacji. Osoby posiadające więcej niż jeden domek mają czas do 20 kwietnia na pozbycie się nadmiarowych domków.
Przepraszamy za nieudogodnienia, ale zbyt dużo osób skarży się na zaistniałą sytuację i posiadanie przez niektórych graczy więcej niż 1 domku.
Pozdrawiamy
Ekipa APO
Sasha Rookslayer
06-04-2014, 19:03
Temat szczególnie skierowany do mnie, wiem o tym :D
Ale po co taki news? Może napisalibyście co z aktualizacjami, eventami albo przyszłością serwera. Nic się tutaj nie dzieje.. Brak słów.
@edit
Mortiis, jeżeli robisz temat odnośnie domków to może pilnowałbyś zasad domków albo dopracował skrypt (bo niby taki istnieje), a mianowicie:
Domek na facc jest kasowany z zawartością po braku logowania przez 1 miesiac!
Domek na terenie pacc jest kasowany z zawartością po skonczeniu sie promocji!
Domcio Old
06-04-2014, 19:05
Wow, Mortiis jednak istnieje :O. Kiedy jakiś up lub event ?:)
Beka troche, niech każdy posiada tyle domków na ile go stać.
Lepiej napisałbyś jak idą prace nad "styczniowym upem" i kiedy możemy sie go spodziewać.
Mi już dawno Tygrys kazał sprzedać 2 domki i zostawić tylko 1 a np Sasha ma 3 i co. Bardzo dobre posunięcie ;)
Do domków nie mamy automatu ale są kasowane tak jak jest w tych zasadach opisane tylko że przez GMów raz na jakiś czas, także ktoś może się zdziwić jak miesiąc nie będzie się logował i akurat trafi na czyszczenie domków. Oczywiście planujemy wprowadzić automat, ale sami widzicie że ciężko skończyć zaczęty update, dlatego na pewno w pierwszej kolejności będziemy kończyli update, a wszystko wskazuje na to że będzie to w tym miesiącu.
Sasha Rookslayer
06-04-2014, 19:23
Do domków nie mamy automatu ale są kasowane tak jak jest w tych zasadach opisane tylko że przez GMów raz na jakiś czas, także ktoś może się zdziwić jak miesiąc nie będzie się logował i akurat trafi na czyszczenie domków. Oczywiście planujemy wprowadzić automat, ale sami widzicie że ciężko skończyć zaczęty update, dlatego na pewno w pierwszej kolejności będziemy kończyli update, a wszystko wskazuje na to że będzie to w tym miesiącu.
Jakoś nie widać tego czyszczenia domków.
Lepiej nie obiecuj, że update będzie w tym miesiącu, bo obiecujecie od Grudnia..
@t
Moje zdanie jest takie, że powinniście teraz oddać 1/2 ceny wartość całego domku i możecie go zabierać.
Takie mam zdanie.. Gracze mają bóle dupy, że ktoś posiada więcej od nich i muszą sprzedać - beka! :D
Beka troche, niech każdy posiada tyle domków na ile go stać.
Lepiej napisałbyś jak idą prace nad "styczniowym upem" i kiedy możemy sie go spodziewać.
Peech jak ma dużo, to niech rozda biednym :)
#t
Bardzo dobre posunięcie :D
#edit
Jeśli wam tak zależy na tych domkach, to proponuję dodać możliwość posiadania x domków na terenie PACC
-Wcielony Diabeł-
06-04-2014, 19:57
Ja straciłem domek na bambo po 1 miesiącu nie lgowania , chuj z domkiem ale tam było eq... teraz latam z b robe , m turban i bohy. DZIEKI
2x beka w jednym poście :D
Carycka dostał delete chyba z 3 miesiące temu, a dalej ma domek. I to jeszcze na pacc.
Jak do końca kwietnia dodacie styczniowego upa to wszystko ok :)
Co do domków uważam tak jak Rumun. Każdy powinien mieć tyle domków na ile go stać. Nie powinno być ograniczeń.
Sokol from West
06-04-2014, 20:21
jak to kiedy? w styczniu będzie... :D
w sumie nie wiem po co robicie, chyba dla garstki ludzi...
No właśnie, nie napisali w którym styczniu, więc nie powinno być tych pytań? XD
@t
Nie rozumiem, po co coś takiego. Na serwerze nie gra tyle osób co kiedyś. Jeśli kogoś stać, to niech nawet ma 10 domków.
Jakoś nie widać tego czyszczenia domków.
Z zasady to na mnie przypada w ostatnim czasie czyszczenie domków. Tylko na ten czas mam odpowiednie uprawnienia, aby wykonać te czynności, i zazwyczaj gdy skończą się domki na licytacjach to piszę do Mortiisa aby dał mi odpowiednie uprawnienia i narzędzia do wykonania tej 'pracy'. Dlatego też najczęściej w ciągu kilku dni po zakończeniu licytacji dokonujemy sprawdzenia i czyszczenia domków. O aukcjach jesteście informowani czy to w grze, czy na forum, czy na profilu na FB.
Przystojniaczek
06-04-2014, 21:34
Bardzo dobre posunięcie Administracji niektórzy będą musieli posprzedawać/oddać domki i tak powinno być
Osobiście będę się temu z boku patrzeć i czy faktycznie zarządzenie Mortiisa wejdzie w życie :)
Powinniście zabrać od razu a nie dawać szansy na sprzedaż !
Dlaczego ?
- Warunek -> mOŻE POSTACIE ZOSTAWIĆ U KOLEGÓW Z RLU
- MOŻE PÓJŚĆ DO KAFEJKI SPECJALNIE PO TO :d
Dobry pomysł. Zaradni i tak sobie poradzą z tym ograniczeniem, a przynajmniej wy będziecie mogli mieć czyste sumienie i wymówkę na każdorazowy ból dupy dotyczący kwestii posiadania wielu domków.
Oczywiście planujemy wprowadzić automat, ale sami widzicie że ciężko skończyć zaczęty update, dlatego na pewno w pierwszej kolejności będziemy kończyli update, a wszystko wskazuje na to że będzie to w tym miesiącu.
http://i60.tinypic.com/29zplon.jpg
Tyle w temacie update.
Co do domków, tak czy tak można zrobić x acc i przepisać domek, ale pokazałeś, że jednak żyjesz - Hura! :confused:
Alaquare Depulare Knight
07-04-2014, 10:36
Co kogo to interesuje ile ma ktoś domków?
Jak kogoś stać, to niech sobie wykupi ile chce tych domków, a jak kogoś nie stać to kupi sobie uc za zł i będzie dobrze ;)
Co do update to obiecujecie, a robicie graczy w...
Sorc Aka Siochacz
07-04-2014, 11:30
Może i dobrze, że niektórzy postracają domki co mieli po kilka :D
Bierzcie się za update, a nie za domki :p
!Ganja Bax!
07-04-2014, 11:36
I dobrze, przez to domki zaczna być przeżucane, ponieważ kto miał domek ten go ma i ma wiec najlepiej będzie sprzedać domek i w końcu stanieja.... Ale i tak kazdy przezuci na laptop bo to inne ip.. :) Dobra opcja może bedę miał porządny domek w city.
Mortiis jak dla mnie jest to dziwne posunięcie. Ten punkt w regulaminie powinien zostać zniesiony już bardzo dawno. Kiedyś grało kilka razy więcej osób i taka opcja była dobra bo każdy mógł mieć szansę posiadania domku. Teraz domków jest więcej niż aktywnych graczy. Wiele osób loguje się tylko po to, aby nie stracić domku.
Najbardziej o te domki płaczą osoby, które nie stać na taki domek w City. Najzwyczajniej w świecie zazdroszczą, że ktoś ma, a on nie bo go nie stać. Nawet jeżeli dacie na licytacje kilka domków z City to i tak te biedne płaczki go nie kupią bo nie mają tyle golda.
Powinno być tak jak w normalnym życiu. Masz hajs - możesz mieć tyle domów ile Ci się żywnie podoba. Tyle w temacie. Ten regulamin jest całkiem śmieszny XD
Sasha Rookslayer
07-04-2014, 14:21
Mortiis, wątpię że sprzedam domek do 20 kwietnia, ponieważ jest on bardzo drogi, a nie każdego stać na zakup takiego domku.
Więc nie rozumiem Twojego toku myślenia. Powinieneś dać nieograniczony czas na sprzedaż takiego domku, a nie dałeś 14 dni i wyjebongo.
(pewnie teraz pomyślisz, że nikt nie pozbyłby się swojego domku. Wcale tak nie byłoby, ponieważ domki stałyby puste, a sprzedający regularnie odświeżał swoje tematy odnośnie sprzedaży danego domku).
Dajesz mi 2000kcc na Main'ie, a ja Ci oddaje domek. Tak będzie najlepiej.
Kupiłem ten domek za około 1600kcc, ale w nim jeszcze były przedmioty, więc 2000kcc to dobra cena.
Ubzdurałeś sobie coś do głowy, bo za dużo osób Ci płakało, że Sasza ma "15" domków i musiałeś wprowadzić takie coś? Chore jak dla mnie.
Kiedyś nikt nie płakał, że dana osoba ma więcej niż jeden domek, a grało wtedy 400 osób, a teraz liczba nie wzrasta nawet do 100, a domków jest tak dużo, więc po co takie coś? Ja będą wolne domki, to jak ludzie je kupią jak każdy będzie miał już domek :l
Czekam na odpowiedź Twoją odnośnie mojego zażalenia.
2kk dajesz mi i masz po problemie :)
Powinieneś dać nieograniczony czas na sprzedaż takiego domku, a nie dałeś 14 dni i wyjebongo.
Wyobraź sobie taką sytuację. Osoba ma kilka domków. Chętnie sprzeda każdy, ale cena każdego jest o 50% wyższa niż wartość domku. Wtedy wiadomo, że nikt nie kupi takiego domku jeżeli jest on wart 1000 kcc, a gracz chce 1500 kcc. Właściciel domku wg twojej teorii jest czysty, a tak na prawdę nigdy nie pozbędzie się żadnego domku i wszystko będzie tak jak teraz.
Napisałem już na poprzedniej stronie zdanie na ten temat. Chyba Mortiis nie zdaje sobie sprawy, że nikt nie sprzeda domku za mniejszą kwotę niż wydał na domek plus dodatkowe koszty rozbudowy.
Mortiis, wątpię że sprzedam domek do 20 kwietnia, ponieważ jest on bardzo drogi, a nie każdego stać na zakup takiego domku.
Więc nie rozumiem Twojego toku myślenia. Powinieneś dać nieograniczony czas na sprzedaż takiego domku, a nie dałeś 14 dni i wyjebongo.
(pewnie teraz pomyślisz, że nikt nie pozbyłby się swojego domku. Wcale tak nie byłoby, ponieważ domki stałyby puste, a sprzedający regularnie odświeżał swoje tematy odnośnie sprzedaży danego domku).
Kupiłem ten domek za około 1600kcc, ale w nim jeszcze były przedmioty, więc 2000kcc to dobra cena.
Ubzdurałeś sobie coś do głowy, bo za dużo osób Ci płakało, że Sasza ma "15" domków i musiałeś wprowadzić takie coś? Chore jak dla mnie.
Kiedyś nikt nie płakał, że dana osoba ma więcej niż jeden domek, a grało wtedy 400 osób, a teraz liczba nie wzrasta nawet do 100, a domków jest tak dużo, więc po co takie coś? Ja będą wolne domki, to jak ludzie je kupią jak każdy będzie miał już domek :l
Nie chodzi tutaj o kwestię tylko i wyłącznie Twojej osoby, bo ostatnio dostajemy coraz więcej zgłoszeń, że ktoś ma x domków, że są nieścisłości związane z tym punktem regulaminu itp. Postanowiliśmy to poprawić i mamy do tego pełne prawo. Można powiedzieć, że do daty napisania newsa miałeś nieograniczony czas na sprzedanie domków. Jak będziesz miał nieograniczony czas to kto się pozbędzie domków? Nikt, bo czas jest nieograniczony a to oznacza, że nikt mi nic zrobić nie może z tego tytułu.
Dajesz mi 2000kcc na Main'ie, a ja Ci oddaje domek.
Może 9999 dni PACCa i +3500 poziomów w grze do tego? Regulamin jasno mówił, że jedna osoba (człowiek) może posiadać jeden domek w grze, a że Ty kupiłeś sobie więcej to co nam do tego? Nikt z nas Ci nie kazał go kupować.
Turoczeeek
07-04-2014, 16:03
Wreszcie się za to weźmiecie, brawo!
Może i ja sprawie sobie jakiś domek :D
Ty chyba kpisz i sam nie wiesz co piszesz. Myślisz sobie chyba ze jesteś sam na tym serwerze i wszystko kręci się wokół Ciebie. Szkoda że nie zabrali ci tych domków bo cieszył bym się z tego bardzo!
Nie chodzi tutaj o kwestię tylko i wyłącznie Twojej osoby, bo ostatnio dostajemy coraz więcej zgłoszeń, że ktoś ma x domków, że są nieścisłości związane z tym punktem regulaminu itp. Postanowiliśmy to poprawić i mamy do tego pełne prawo. Można powiedzieć, że do daty napisania newsa miałeś nieograniczony czas na sprzedanie domków. Jak będziesz miał nieograniczony czas to kto się pozbędzie domków? Nikt, bo czas jest nieograniczony a to oznacza, że nikt mi nic zrobić nie może z tego tytułu.
Może 9999 dni PACCa i +3500 poziomów w grze do tego? Regulamin jasno mówił, że jedna osoba (człowiek) może posiadać jeden domek w grze, a że Ty kupiłeś sobie więcej to co nam do tego? Nikt z nas Ci nie kazał go kupować.
Po co Ty mu w ogóle odpisujesz? Przecież ma czas 2 tygodnie to i tak dużo bo naprawdę powinien stracić te domki bez wskazanego przez was czasu. MI już dawno Tygrys kazał sprzedać 3 i zostawić 1 a ten _ nadal ma kilka
Bardzo dobre posunięcie tylko nie wiem czy do końca się wam to uda ;) jak dla mnie w ogóle daliście za dużo czasu. Tydzień w zupełności by wystarczył
~M!l!w@y~
07-04-2014, 17:26
Moriis mówiąc "upadate" masz oczywiście na myśli obiecane od sytcznia respy dla porfesji magicznych i balans??
hunterkula
07-04-2014, 17:45
Dobra a nie da sie tego obejsc metoda na brata? Brat ma konto tez gra tez ma domek. Jest liczna rodzina i co wtedy? ;)
Regulamin od zawsze zabraniał posiadania dwóch domków przez jedną osobę. Jak ktoś sobie wbrew temu kupił więcej domków, to już jego problem, że nie zdąży sprzedać. Po co kupował skoro wiedzial ze to jest zabronione? Moglismy nie dać nawet tych dwóch tygodni na sprzedaz domków i bez ostrzezenia czyścic te nadprogramowe, poszlismy na rękę.
@UP będziesz musiał udowodnić posiadanie brata! :eek:
/Demon
zamykam, bo offtop przechodzi wszelkie granice
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.