Zaloguj się

View Full Version : Motor (KTM)

Wojowniczek
22-04-2014, 21:09
Witam , chcialbym zapytac o motocykl na "polne drogi". A wiec fundusz jaki mam do wydania to ok.7 tys. Caly czas zastanawiam sie nad 2 motocyklami o takiej samej pojemnosci , sa to motocykle KTM SX 125 i KTM EXC 125 , z dwoma okazami mialem doczynienia lecz nie wiem ktory jest lepszy czy full cross (SX) czy tez enduro (EXC).Prosze o wypowiedzi mechanikow , czy tez osob ktore mialy jakie kolwiek doczynienia z takimi maszynami.Nie chce zadnych Yamaszek czy tez Suzuki , tylko KTM , prosze powiedziec o tych 2 okazach ( moc , zawieszenie , wady , zalety). Za dobre i pomagajace odpowiedzi daje reputa ;)

Achuy
29-04-2014, 20:34
SX jest lepszy z tego co mi wiadomo, ma tzw lepszego kopa. Jezeli masz duzo kasy to sobie kupuj ktm'ke bo jak ci sie cos zjebie to wiekszosc czesci trzeba juz wymieniac typu kapitalny remont. Juz lepiej dolozyc troche i kupic 250 sx.

Moc: ma dobrego kopa jak na przygode z ktm'ka z
Wady: hmm brak? Procz wadliwej skrzyni, latwo wysypuja sie biegi.
Zawieszenie: normalne jezeli lejesz dobry olej, troche twarde jest ale coz poradzisz.

Enduro:
Moc: chujowata bo to enduro
Wady: instalacja, ciagle psucie sie ;/
Zawiesznie: lepsze niz w sx.

@down
serio? Napisales praktycznie to samo co ja...

Emiluwa .
04-05-2014, 00:28
SX jest lepszy z tego co mi wiadomo, ma tzw lepszego kopa. Jezeli masz duzo kasy to sobie kupuj ktm'ke bo jak ci sie cos zjebie to wiekszosc czesci trzeba juz wymieniac typu kapitalny remont. Juz lepiej dolozyc troche i kupic 250 sx.

Moc: ma dobrego kopa jak na przygode z ktm'ka z
Wady: hmm brak? Procz wadliwej skrzyni, latwo wysypuja sie biegi.
Zawieszenie: normalne jezeli lejesz dobry olej, troche twarde jest ale coz poradzisz.

Enduro:
Moc: chujowata bo to enduro
Wady: instalacja, ciagle psucie sie ;/
Zawiesznie: lepsze niz w sx.

jak można pierdolić takie głupoty to nie wiem, serio :D

co do motocykli, osobiscie wybralbym exc, bo mozna go zarejstrowac, ale mimo wszystko nie poleca sie full crossow do 'przejazdzek' po lesie, silniki sa stworzone do jazdy na torze, a nie do pałowania na prostej... remonty sa dosc drogie i czeste, szczerze nie polecam full crossow do jazdy po polach, jak cos to pisz pw

Wojowniczek
04-05-2014, 17:27
Dzieki za podpowiedzi , lecz wybralem podpowiedz mojego brata i zakupilem ktm 525 ;)) Bo mam uprawnienia , jezdze sobie na polnych , i po ulicach ;))