PDA

View Full Version : Domki oraz informacje

Rinson
27-04-2014, 16:33
Witamy.
W dniu dzisiejszym wyczyściliśmy domki oraz wystawiliśmy je na licytację. Zapraszamy do kupowania domków, jest ich bardzo dużo. Część z nich posiada tzw. 'dobudówki'.

Ostatnio ustaliliśmy również, że dopuszczalne jest aby jedna osoba (na dwóch różnych kontach) miała w sumie jeden domek na Main oraz jeden na Rook.

Również na APO nadszedł czas roztopów, w związku z tym śnieg w Capital City oraz na Rookgardzie stopniał a spod niego wyłoniły się nowe rośliny.

Zapraszamy do kupna domków!

Sorc Aka Siochacz
27-04-2014, 17:26
Dobra wiadomość, ale o tydzień za późno wyczyściliście domki :{
Tak samo pod temple za późno mapka podmieniona :{

Czekamy na UPDATE oraz balans który miał być tyle czasu temu zrobiony :{

Xayn : )
27-04-2014, 17:29
no fajnie że coś robicie, a co do tych informacji to faktycznie strasznie przydatne zwłaszcza ta ze stopnieniem śniegu :3

Dementor
27-04-2014, 17:54
Wiadomo było, że coś się dzieje skoro Mortiis i Rinson byli online i to dość długo. ;) Takie zwykłe czyszczenie domków, a trwało kilka godzin. ;P No, ale ukazało się ponad 100 nowych licytacji więc niebawem dużo osób powinno być zadowolonych z posiadania nowego domku. :) Oczywiście każdy nowy temat w tym dziale cieszy, oby było ich jak najwięcej. :D

Kavosd
27-04-2014, 18:01
No wszyscy czekamy na uptade, o ktorym mówił Mortiis w temacie "Domki".. Do końca miesiąca parę dni, a poza czyszczeniem domków cicho XDDD

Sasha Rookslayer
27-04-2014, 18:11
Ten news oznacza, że znowu nie dotrzymacie słowa z aktualizacja, która miała być w tym miesiącu. Zapewne dodacie ją w maju (pod koniec) albo na wakacje.

Druga sprawa to domki.. Nie można mieć dwóch domków na Rookgardzie.
A jedna albo dwie osoby posiadają po dwa domki. Słabo sprawdzaliście.

Kolejna sprawa to Domki - Zasady.
Domek na facc jest kasowany z zawartością po braku logowania przez 1 miesiac!

Ostatnie logowanie: 21/03/2014 23:51:30 - logowanie danego osobnika, który ma domek na terenie facc na Rookgardzie.
Nie rozumiem, czemu domek nie został skasowany, hmm bo jest dobrze rozbudowany?

@t
Głowy nie urywa. Czekam wciąż na aktualizacje.

@Hakka
Zapewne coś, co będzie wprowadzone w nadchodzącej aktualizacji (misje, quest).

Hokage
27-04-2014, 18:18
Teraz czekać aż ktoś dorobi mi shootery :)

Czekamy na uptade!

Achuy
27-04-2014, 18:30
Fajnie, ale co to jest??
http://i57.tinypic.com/4kb31u.png

Rinson
27-04-2014, 20:56
Odnośnie osób, które posiadają dwa domki to można je zgłaszać do mnie na PW.

Domcio Old
27-04-2014, 22:14
Czyli ten uptade który miał być już bardzo dawno temu został wprowadzony dziś i polegał na wyczyszczeniu domków oraz usunięciu śniegu i postawienie tam roślin XD

btw. dobrze, że chociaż coś robicie. Pozdro :)

Capitan von Rooker
28-04-2014, 14:04
Ten news oznacza, że znowu nie dotrzymacie słowa z aktualizacja, która miała być w tym miesiącu. Zapewne dodacie ją w maju (pod koniec) albo na wakacje.

Druga sprawa to domki.. Nie można mieć dwóch domków na Rookgardzie.
A jedna albo dwie osoby posiadają po dwa domki. Słabo sprawdzaliście.

Kolejna sprawa to Domki - Zasady.
Domek na facc jest kasowany z zawartością po braku logowania przez 1 miesiac!

Ostatnie logowanie: 21/03/2014 23:51:30 - logowanie danego osobnika, który ma domek na terenie facc na Rookgardzie.
Nie rozumiem, czemu domek nie został skasowany, hmm bo jest dobrze rozbudowany?

@t
Głowy nie urywa. Czekam wciąż na aktualizacje.

@Hakka
Zapewne coś, co będzie wprowadzone w nadchodzącej aktualizacji (misje, quest).

Nie pomyślałeś że może mieć drugą postać a skoro logował na konto to mu nie usuną domek? ? :confused:

Sory ty nie posiadasz "Musk"

Dobre posunięcie ze strony Administracji tylko żeby nie doszło do tego że osoba która kupiła dany domek posiada inny domek... mam nadzieje że to będzie przypilnowane choć nie wiem w jaki sposób to sprawdzicie.

@Edit
Jeżeli mówisz o domku Calii a wydaje mi się że tak to na pewno go nie usuną ponieważ domek jest po części Tygrysa :D

Ktoś II
28-04-2014, 15:57
No zajebiście :D Dużo domków, jest w czym wybierać.
A teraz z innej beczki. Za ile będzie update? Czy Wy nie widzicie, że na APO nie gra już średnio 100 osób, jak było to 3 miesiące temu? Liczba ta spadła o połowę. Róbcie tak dalej ;) Zero eventów, zero loterii tylko jakieś marne domki. Ocknijcie się.

Vexvv
28-04-2014, 17:26
Mydlenie oczu domkami i usunieciem sniegu z city, spoko. Nie martwcie się, jestem pewien że aktualizacja zostanie wprowadzona do końca kwietnia jak to oficjalnie napisał Mortiis [lol]

Squid
28-04-2014, 23:22
Fajnie, ale co to jest??
http://i57.tinypic.com/4kb31u.png

Teaser do update :D Możecie odnaleźć kilka nowych miejscówek na rooku jak i na mainie ;d

Lucaseq
29-04-2014, 05:28
Ten news to zapewne ten długo zapowiadany update... świetna robo... Oh wait...

ʍǝǝʞ aka vimpexx
29-04-2014, 10:26
Oprócz tego od dziś możecie odbierać prezenty spod choinek (jeśli wystarczająco o nie zadbaliście). Jednym z nich są KlejNutki które będą przydatne do kilku nowych misji które będziecie mogli wykonywać już w styczniu!

Napisane 24-12-2013, 14:50

W styczniu 2016r? Czy kiedy, bo nie widziałem, aby do czegoś były one potrzebne :s

Ostatni 'update' w miarę ogarnięty, bo z robieniem strojów napisany 04-11-2013, 19:41, a mamy już koniec kwietnia, oby tak dalej, a na serwerze zostaniecie sami XD

_Topic

Fajnie, ale domków jest 5x więcej, niż osób grających na serwerze w godzinach szczytu XD
Nie zalicytuję, bo mam na rookgardzie dom, a nowego konta mi się nie chce robić, żeby licytować na main :s

.1SSt Norix.
29-04-2014, 21:53
Swietna robota, bez sensu było jak jedna osoba która nie logowała wiele czasu ma ciągle ten sam domek a inni nie mogą kupić nigdzie fajnego ;( Domków jest co prawda naprawdę dużo ale na wyspach typu ank/cyc nikt nie chce raczej mieć domku.

Bastek10
01-05-2014, 08:18
Kufa ;x usunęliście mi domek z całą zawartością grrr... zabije ;d
czyli już nie ma sensu grać ;d

Dziękuje że usunęliście mi jakieś 60kcc, bh, klapy , s set, pacc runa i inne mniej wartościowe przedmioty, jesteście kochani ;*

http://i42.tinypic.com/163mub.png

hasa
01-05-2014, 11:20
Gratuluje posunięcia w sprawie ograniczenia możliwości posiadania więcej niż jednego domku, tym krokiem zniszczyliście rynek handlowy domkami na rzecz kilku osób, które miały ból dupy o tibijskie bogactwo :| Pomyśleliście co zrobicie z wolnymi domkami? Raczej nie no bo po co cokolwiek z nimi robić, niech sobie stoją puste. Rozumiem, że prace nad update zostały zakończone? Te ''roztopy'' to wszystko nad czym pracowaliście podczas ostatnich kilku miesięcy?

@Rinson
domek mialem jeden :| jak ktos stracil jego wina xd

ostatnim razem jak ktos temat o update zakladal to podchodzilem jeszcze do tego z dystansem, ale ktory to juz miesiac? : /

no

Rinson
01-05-2014, 13:27
a co do tych informacji to faktycznie strasznie przydatne zwłaszcza ta ze stopnieniem śniegu :3
Czyli rozumiem, że jak zmienimy loot w potworze to nie informować Was bo po co? Coś zrobimy, chociażby małego i napiszemy informację - źle. Nie napiszemy - też źle. Możecie się w końcu ogarnąć? Jak tak to może następnym razem jak zrobimy przykładowo zmiany w regulaminie to nie napiszemy newsa, bo napiszecie, że zbędne. A przy banach płakać będziecie...

Zero eventów, zero loterii tylko jakieś marne domki. Ocknijcie się. [/B][/SIZE]
Powiedz mi jaki jest sens robienia loterii/eventów, skoro jak damy nagrody to napiszecie, że wprowadzamy kolejne kcc na serwer? Sensem ma być kolejny płacz "loterię dali i kcc tylko wprowadzają - żal." A jak loterii nie ma to też źle?

Fajnie, ale domków jest 5x więcej, niż osób grających na serwerze w godzinach szczytu XD
Prawda jest taka, że Tibia swoje 'czasy świetności' ma już dawno za sobą. Nie mamy na to żadnego wpływu, nikogo do gry przymuszać nie możemy.

Kufa ;x usunęliście mi domek z całą zawartością grrr... zabije ;d
czyli już nie ma sensu grać ;d

Dziękuje że usunęliście mi jakieś 60kcc, bh, klapy , s set, pacc runa i inne mniej wartościowe przedmioty, jesteście kochani ;*

http://i42.tinypic.com/163mub.png
To Twój problem nie nasz. Informacja w dziale "Domki" jest jasna, że jak masz domek na FACC i nie zalogujesz na jakąkolwiek postać na koncie to przedmioty z domku usuniemy a domek damy na licytację. Czy to naszym obowiązkiem jest dbać o Twój domek? Chcesz mieć domek, to dbaj o niego. Raz może Ci się udało, że domku nie zabraliśmy, kolejny już nie.

Gratuluje posunięcia w sprawie ograniczenia możliwości posiadania więcej niż jednego domku, tym krokiem zniszczyliście rynek handlowy domkami na rzecz kilku osób, które miały ból dupy o tibijskie bogactwo :|
Zapis o posiadaniu jednego domku przez jednego człowieka na stronie APO jest od bardzo dawna, jednak przymykaliśmy na to oko. W ostatnim czasie dostawaliśmy coraz więcej zgłoszeń o takich sytuacjach, więc postanowiliśmy egzekwować i reagować. Rozumiem, że to źle, że daliśmy Wam czas 2 tygodni na pozbycie się nadmiernej ilości domków? Źle też by było jakbyśmy bez podania informacji pozabierali Wam domki. Zastanówcie się co chcecie, po raz kolejny to powtarzam.

Pomyśleliście co zrobicie z wolnymi domkami? Raczej nie no bo po co cokolwiek z nimi robić, niech sobie stoją puste.
Tak, pomyśleliśmy. Będą czekać w spokoju na nowych właścicieli, którzy będą chcieli je kupić (pod warunkiem, że nie posiadają już domku).

Czyli ten uptade który miał być już bardzo dawno temu został wprowadzony dziś i polegał na wyczyszczeniu domków oraz usunięciu śniegu i postawienie tam roślin XD

Nie martwcie się, jestem pewien że aktualizacja zostanie wprowadzona do końca kwietnia jak to oficjalnie napisał Mortiis [lol]

Ten news to zapewne ten długo zapowiadany update... świetna robo... Oh wait...

Rozumiem, że prace nad update zostały zakończone? Te ''roztopy'' to wszystko nad czym pracowaliście podczas ostatnich kilku miesięcy?
Te komentarze z pewnością 'zachęcają' cały zespół, aby cały czas pracować nad aktualizacjami, robić najazdy i eventy. Wielokrotnie to pisały osoby z administracji, że takie komentarze bardzo mocno zniechęcają nas do podejmowania jakiejkolwiek inicjatywy. Nie ma aktualizacji - płacz, źle, ekipa kłamie itp. Jest aktualizacja - tylko dla dużych poziomów, lipne misje, bezużyteczne przedmioty i też jest źle. Z najazdami jest tak samo: nie ma, źle. Są, to płacz i też jest źle bo dla dużych poziomów i też źle. Najlepiej jakby przez pół dnia GM stawiał Orshabaale, Monster Skeletony i Ots Kingi. Kolejne pół dnia Mistic Scaraby, Ots Queeny i Fire Woman. Eventy i loterie: nie ma - źle, bo nic się nie dzieje. Gdy już są - źle, bo Ekipa wprowadza kolejne kcc na serwer, lub źle, bo loteria jest niby ustawiona bo ja nie wygrałem, a w eventach wygrywają tylko h lvle. Z domkami jak było? Płakaliście, że niektórzy mają dużo domków - było źle. Zaczęliśmy egzekwować to - też źle. Lepiej napisać, że to administracja podejmuje złe decyzje. U siebie nie widzicie tych propozycji? Sami zaproponowaliście aby egzekwować tą zasadę w domkach.
Ja osobiście czytając te wasze płacze i żale jestem mocno zdemotywowany do dalszej pracy bo jak coś nie zrobimy to będzie źle. Gdy już coś się uda zrobić to i tak jest źle. Nie wiem jak inne osoby z Teamu...

Hokage
01-05-2014, 13:40
Rinson zmieniliście to, że złote motylki nie dodają już expa jak kiedyś. Wypiłem 30+ i ani jeden nie dał expa i nie poinformowaliście o tym. Co do tych durnych najazdów to skończ bo są bardzo bezmyślnie robione i pieski kradną z nich lota więc też mało kto się z nich cieszy!
Piszesz "nas" a jestem ciekawe co takiego zrobiłeś w tym uptade:)

#Edit
heh z tą z graną ekipą to chodzi Ci o twojego dobrego zioma flaca
dobra wyjebane mam ale swoje wiem, siema

[Rinson] Ja nic nie wiem o zmianach w motylach, z resztą po co mielibyśmy to robić? Widocznie miałeś pecha z tymi motylami. Co do najazdów - kto płakał, że "nawet najazdów nie ma". Ja czy Wy - gracze? Bo jakoś to zawsze Wam było źle, że są najazdy. To, że nie masz zgranej ekipy, która weźmie loot to nie jest nasz problem. Z resztą to jest oczywiste, że nikt się nie podzieli, każdy chce mieć loot tylko dla siebie. Wiem, według niektórych graczy najazd robiony nie bezmyślnie byłby taki, że GM stawia im po kolei każdego potwora łącznie z bossem, żeby sami mogli w spokoju zabić i jeszcze loot wziąć.
Piszę "nas", bo jestem jednak przedstawicielem administracji z rangą Administrator, więc chyba mam do tego prawo prawda? A to co robię przy aktualizacji to nie jest Twój biznes. "Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz". Nie musisz wiedzieć tego, bo nie jest Ci to do niczego potrzebne. Na pewno nie siedzę bezczynnie i tylko pytam osoby robiące ważniejsze rzeczy przy aktualizacji "jak tam praca?".

[Squid] No i widać kto używał buga ;) To, że naprawiłem buga to jak widać też źle!

Buga? o tym bugu dowiedziałem się jak go już nie było ze każdy motylek dawał exp. Żeby na 30 motyli nie dał ani 1 nic tylko jakieś gówno to śmiech
Napisałem coś na Rinsona, że niby nic nie robi hehe pierwsza okazja i warn za Powód: Offtopic

[Rinson] To, że egzekwuję regulamin to też źle? To, że nie znasz regulaminu w grze i na forum, a jak przyjdzie co do czego to tłumaczysz się kłamstwami w których się gubisz, a w efekcie nie wiesz co masz już pisać to też moja wina prawda?

A czemu nie poinformowaliście o zmiany lota z Colonel of Empire? i o tym ze zrobiliście tam chmurki po pól roku? i nie da się już bić przez drzwi... śmieszne troszke

Kavosd
01-05-2014, 20:02
Nie gorączkuj się, co do tematu upa to mamy 1 maja, zaznaczam 1 maja 2014 roku a o STYCZNIOWYM upie i jego postępach wiemy tyle co, 2 screenshot'y dodane na główną stronę, czyli przez 4 miechy oddajecie nam kwiaty w city, bo już zimy nie ma i te 2 ssy?:P OK, ej