PDA

View Full Version : Winged helmet, sprzeda?

Kavosd
04-05-2014, 10:56
Wychodzę z propozycją dodania winged helmetu, do sprzedaży w sklepach u elfów jak i dwarfów. Wiadomo ze softy, sprite wandy i inne tego typu przedmioty mamy możliwość sprzedawania w owych sklepach, po cenach zależnych od wykonanych misji czy dnia. Jako że teraz wingeda można sprzedawać tylko u npc Sonia.

Sasha Rookslayer
04-05-2014, 11:23
Jeżeli można inne przedmioty sprzedać to dlaczego nie można sprzedawać danego hełmu? Oczywiście jestem za wprowadzeniem go do NPC za odpowiednią sumę w wysokości od 6 do 9sc :) Dlaczego taka cena? Ponieważ u ludzi można je sprzedawać po 10sc~ a u Soni dostaniemy marne 5,5sc.

Na pewno od tego nie wzrośnie kasa na serwerze.

Dideek
04-05-2014, 11:45
Jeżeli można inne przedmioty sprzedać to dlaczego nie można sprzedawać danego hełmu? Oczywiście jestem za wprowadzeniem go do NPC za odpowiednią sumę w wysokości od 6 do 9sc :) Dlaczego taka cena? Ponieważ u ludzi można je sprzedawać po 10sc~ a u Soni dostaniemy marne 5,5sc.

Na pewno od tego nie wzrośnie kasa na serwerze.
wzrośnie, ale nieznacznie :-)

#t
jestem na tak, i tak juz wszystko prawie tam mozna pchnąć

Dementor
04-05-2014, 11:58
Może nie jest to jakaś konieczna zmiana, ale chyba nikomu nie zaszkodzi. ;) W tym momencie sprzedaż tego hełmu u npc się nie opłaca, lepiej czekać aż kupi go jakiś inny gracz. Jak najbardziej jestem za. :)

rumun
04-05-2014, 12:13
Jestem na nie!
Ja zawsze sprzedawałem u npc, a jeśli Twoim zdaniem 5-5,5sc to mało to selaj na trade-main, nie na wszystkim musicie duzo zarabiac, a w dodatku WH leci bardzo często z elfow/retunderow.

Hokage
04-05-2014, 14:46
Softy też lecą często z wardów np. a można je sprzedać drożej niż wh dlatego jestem za tym by można ten hełm sprzedawać u npc jak inne itemki tupi riperki, softy

Domcio Old
04-05-2014, 15:47
Jestem na nie. Jak napisałeś w temacie można ten przedmiot sprzedać u NPC Sonia, więc nie widzę potrzeby, żeby dodać ten przedmiot do innego NPC.

..:Too Get:..
04-05-2014, 16:12
Jestem na nie. Jak napisałeś w temacie można ten przedmiot sprzedać u NPC Sonia, więc nie widzę potrzeby, żeby dodać ten przedmiot do innego NPC.

Softy też można sprzedać u soni(4sc), a Alfar daje 5-8sc.
Dodanie WH do innego npc nie jest aż tak konieczne, niektórzy gdy mają ich za dużo to decydują się na sprzedaż u Soni.
Jeśli już dodawać do innego npc to cena powinna być podobna do softów.

Kavosd
04-05-2014, 17:47
Softy też można sprzedać u soni(4sc), a Alfar daje 5-8sc.
Dodanie WH do innego npc nie jest aż tak konieczne, niektórzy gdy mają ich za dużo to decydują się na sprzedaż u Soni.
Jeśli już dodawać do innego npc to cena powinna być podobna do softów.

Softy są w zależności od wykonanego shaman seta, od 5sc do nawet 1kcc, więc dodałem propozycje wprowadzenia za taką samą cenę. U graczy mozna go kupic od 8sc-1kcc w sklepie można byłoby dać np: od 4-8(9) sc za sztuke, ale to już jest do ustalenia..

hasa
05-05-2014, 12:20
Skoro wh mozna juz sprzedac u Soni to dodawanie go u innych npc jest zbedne.

Anonimowy
05-05-2014, 12:49
Jeśli dosłownie każdy przedmiot będzie można sprzedać u NPC to ludzie zamiast szczypać się ze sprzedażą na Trade będą woleli sprzedać go w sklepie mając pewny zarobek. Niektórzy szukają na siłę całkowitych ułatwień i możliwości zarobienia w prosty sposób..

Może dodajcie jeszcze UW do NPC za cenę 500kcc?
Kolejna bezsensowna propozycja.

Zarexoholik?
05-05-2014, 16:09
Masz możliwość sprzedania u Soni, a i tak jest źle. Ten hełm jest całkowicie bezużyteczny na tym serwerze, to taki sam item jak np. mls, więc uważam, że 5,5sc u Soni to i tak dużo hajsu. Wam się chyba nigdy nie dogodzi, weź nie podnoś wh nawet to nie będziesz płakać o ceny.

Squid
05-05-2014, 16:23
Nie zostanie to wprowadzone lecz przy update dostaniecie alternatywne rozwiązanie ;)