PDA

View Full Version : Stare APO, a obecne APO

Neverbloom
06-05-2014, 18:19
Witam, ostatnio zastanawiałem się co się stało z APO. Kiedyś grałem na tym serwerze, gdzie wbicie 300 poziomu było nie lada wyczynem. Pamiętam gdy Neko Knight wbił jako pierwszy 666 poziom i nawet zostało to ogłoszone przez GMa. Albo czasy gdy było panowanie, bodajże, Skorpiona. Grało 300, 400 a czasami nawet 600 osób... a teraz? Widzę, że maksymalnie na serwerze jest zalogowanych 40-70 osób. Co się stało? Dlaczego aż tak zmalało zainteresowanie tym serwerem? Dlaczego administratorzy nie podejmą żadnych działań w tym kierunku? Reklamy, większe konkursy, które byłyby ogłaszane na wielu stronach. Można w jakiś sposób przywrócić temu serwerowi dawną świetność, ale potrzeba trochę zaangażowania, czasu i chęci. Sam w sobie serwer jest naprawdę obszerny, rozbudowany, a mapa naprawdę robi wrażenie. Nie wspominając już o ogromnej ilości skryptów, które zostały wprowadzone. Dlaczego coś takiego miałoby się zmarnować?

Anonimowy
06-05-2014, 18:33
Ciekawe kim jesteś :)

Wystarczy spojrzeć na podejście administracji, która zapowiada Update'y, które są przeciągane przez kilka miesięcy. Druga sprawa to faworyzacja i pobłażanie niektórym sytuacjom(możecie gadać co chcecie, ale każdy to doskonale widzi). Trzecia to niewłaściwe osoby na niewłaściwych miejscach, a czwarta to lekkie zapomnienie o serwerze przez pewien czas przez "górę". Jeszcze jakiś czas temu grało po 30 osób w ciągu dnia, tak było "świetnie"

Nunak
06-05-2014, 18:52
Ile juz takich tematow bylo. Tibia nie jest juz taka popularna jak 5 lat temu, wiec i osob jest mniej. Wydaje mi sie, ze na tym serwerze juz nigdy nie bedzie gralo wiecej niz 100 osob, gdyz sa inne, lepsze gry

Domcio Old
06-05-2014, 19:07
Wszystko się kiedyś kończy. Ludzie dorastają i nie grają już tak w tibie. Sam pamiętam jak kiedyś grałem godzinami na APO, a teraz nawet nie chce mi się logować na server. Wątpię, że kiedykolwiek na APO będzie grało ponad 200 osób. To już nie te czasy co kiedyś :/

Mooncry
06-05-2014, 20:06
Inne gry są, w końcu mamy 2014 rok, komu by się chciało non-stop w 2D grać. Fakt, kiedyś tu było lepiej, było mineło, trudno :D

Azielu$
06-05-2014, 20:21
20:08 Down: [50]: Zapraszam na ots http://ciach.ciach.ciach/ Dopiero wystartowal! - ban [ok]
20:09 Dapvhir: [30]: server baberguna. polecam - ban [beka XD]
20:11 Marcov: [479]: babergundia.pl - ban [beka x2]

Dziwisz się, że ludzie odchodzą z tego serwera skoro za takie coś można dostać bana na 3 dni? xD

Sasha Rookslayer
06-05-2014, 20:44
Powodem tego, że tak mało osób gra na serwerze jest podejście Administracji. Zaraz pewnie ktoś napiszę, że matury, koniec szkoły i uczą się wszyscy dlatego tak mało osób gra, później napiszą, że wakacje i znowu tak mało osób. Ciągle te śmieszne powody, cały rok, hahahahaah.

Prawda jest jedna. Za tak małe zainteresowanie serwerem odpowiedzialna jest Ekipa, nikt więcej i nie ma innego powodu.

Poprawa liczby osób online?
Większe zaangażowanie Administracji, częstsze aktualizacje.

Tyle w temacie.

@down

Nie, żaden czas. Czasu nie cofniesz, liczy się teraźniejszość.

WIĘCEJ AKTUALIZACJI, CZĘŚCIEJ I BĘDZIE WIĘCEJ OSÓB - NAPISZE CI TO 99% APO, A TY I TAK SWOJE BĘDZIESZ PISAŁ.

@edit2

Jeszcze w styczniu/ lutym grało po 100 osób, ale przez wasze "obiecanki i cacanki" spadła liczba. PRZYPADEK? NIE SONDZE.

Man Rookqard
06-05-2014, 22:02
Co sie dziwić że mało ludzi gra jak tu tylu ludzi ma władze a nic nie robią np na tym forum jest tylu a nie wiadomo do kogo pisać.Już ludzie odchodzą i nie grają robią śmieszne najazdy my mamy prosić żeby coś zrobił ma to zależeć od niego tego czy zrobi czy nie.Wszystko jest tu już nie tak robią dużo najazdów main a na rook nic parwie nie robi od czasu do czasu jeden wiekszy najazd a tak to tylko main.Mało kto siedzi na tym apo z gm raz na jakiś czas ktoś wbija a tak nie ma .

Fektron
06-05-2014, 22:05
20:08 Down: [50]: Zapraszam na ots http://ciach.ciach.ciach/ Dopiero wystartowal! - ban [ok]
20:09 Dapvhir: [30]: server baberguna. polecam - ban [beka XD]
20:11 Marcov: [479]: babergundia.pl - ban [beka x2]

Co w dwóch wypowiedziach jest nie tak, że dostały za destruktywne? Nawet nie zostały użyte wulgaryzmy, ahaha, śmiech na sali. Róbcie tak dalej, a zostanie 5 osób online. :cool:

Gogeta SsJ2
06-05-2014, 22:17
Ekler niedlugo zbanuje wszystkich nawet reszte ekipy XD, a co do tematu to:
Stare kupy, a obecne kupy
Stare banany, a obecne banany.
Prosze wypierdalac z takimi tematami ;]

Rinson
06-05-2014, 22:34
Grało 300, 400 a czasami nawet 600 osób... a teraz? Widzę, że maksymalnie na serwerze jest zalogowanych 40-70 osób. Co się stało? Dlaczego aż tak zmalało zainteresowanie tym serwerem?
Kiedyś były inne czasy, Tibia była bardzo popularną grą a teraz? Porównaj sobie nawet liczbę osób grających na globalnych serwerach, na pewno zauważysz duży spadek. Wyszły nowe gry, gracze odeszli. To, że zalogowanych graczy jest 40-70 nie oznacza wcale, że na serwerze nie gra więcej osób bo są i tacy, co logują się na krótki czas.

Dlaczego administratorzy nie podejmą żadnych działań w tym kierunku? Reklamy, większe konkursy, które byłyby ogłaszane na wielu stronach.
Skąd wiesz, że nic nie robimy? Reklamy też kosztują, nie zajmuję się finansami serwera ale nie raz był ten temat podnoszony i raczej dużo by to nie zmieniło. Jeżeli chodzi o reklamy typu 'spamowanie' for itp. to czas, który miałby być na to przeznaczony wolimy wykorzystać inaczej. Konkursy? Ale jakie? Zrobimy konkurs, damy graczom przedmioty i będą komentarze, że źle, bo wprowadzamy kcc na serwer, drogie przedmioty itp.

Można w jakiś sposób przywrócić temu serwerowi dawną świetność, ale potrzeba trochę zaangażowania, czasu i chęci. Sam w sobie serwer jest naprawdę obszerny, rozbudowany, a mapa naprawdę robi wrażenie. Nie wspominając już o ogromnej ilości skryptów, które zostały wprowadzone. Dlaczego coś takiego miałoby się zmarnować?
Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, pomysły, propozycje. Niestety ale Tibii nie da się już aż tak 'wylansować' jak kiedyś.

Zaraz pewnie ktoś napiszę, że matury, koniec szkoły i uczą się wszyscy dlatego tak mało osób gra, później napiszą, że wakacje i znowu tak mało osób. Ciągle te śmieszne powody, cały rok, hahahahaah.

Nie każdy żyje podejściem "nie potrzebna mi jest matura" itp. Nie każdy przygotowując się do matury będzie spędzał 8h na APO. Ja jakoś potrafię znaleźć chociaż 30 minut w tym okresie czasu, który niedługo dobiegnie końca.

Prawda jest jedna. Za tak małe zainteresowanie serwerem odpowiedzialna jest Ekipa, nikt więcej i nie ma innego powodu.

A czas to już nie? Patrz na początek mojego postu.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
06-05-2014, 23:57
Kiedyś były inne czasy, Tibia była bardzo popularną grą a teraz? Porównaj sobie nawet liczbę osób grających na globalnych serwerach, na pewno zauważysz duży spadek. Wyszły nowe gry, gracze odeszli. To, że zalogowanych graczy jest 40-70 nie oznacza wcale, że na serwerze nie gra więcej osób bo są i tacy, co logują się na krótki czas.

Po prostu nie potraficie zadbać o swoich graczy, jest wiele 'chujOTSów', które nawet nie dorastają do pięt APO, ale przynajmniej administracja nie ma ich w dupie i robi update na czas. Jeżeli byście się chociaż postarali i nie pierdolili o jakichś terminach update wiedząc, że i tak nie dacie rady zrobić go na czas, to byłoby zupełnie inaczej.

Skąd wiesz, że nic nie robimy? Reklamy też kosztują, nie zajmuję się finansami serwera ale nie raz był ten temat podnoszony i raczej dużo by to nie zmieniło. Jeżeli chodzi o reklamy typu 'spamowanie' for itp. to czas, który miałby być na to przeznaczony wolimy wykorzystać inaczej. Konkursy? Ale jakie? Zrobimy konkurs, damy graczom przedmioty i będą komentarze, że źle, bo wprowadzamy kcc na serwer, drogie przedmioty itp.

Pisałem kiedyś z Tygrysem o 'reklamie', którą chciałem odjebać za darmo, ale utknęło w martwym punkcie i to nie z mojej winy, a z Waszej :c

Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, pomysły, propozycje. Niestety ale Tibii nie da się już aż tak 'wylansować' jak kiedyś.

Jeżeli się chce, to się wszystko da :)

Nie każdy żyje podejściem "nie potrzebna mi jest matura" itp. Nie każdy przygotowując się do matury będzie spędzał 8h na APO. Ja jakoś potrafię znaleźć chociaż 30 minut w tym okresie czasu, który niedługo dobiegnie końca.

Nikt nie mówi żeby siedzieć po kilka godzin, ale nawet te 30 minut dziennie, żeby wejść na serwer i pokazać się, że ekipa żyje, bo jak już wszyscy wiemy, to update prędko nie będzie XD

A czas to już nie? Patrz na początek mojego postu.

http://i60.tinypic.com/20ruxhz.jpg

Hokage
07-05-2014, 00:25
Jak Mortiis, Tygrys i Santano mają wyjebane na serwer to co wy się dziwicie Rinsonowi czy Squidowi -.- OK Mortiis pracuje ale nie wieżę, że nie da rady znaleźć 1 czy 2 godziny dziennie na SWÓJ SERWER! Wystarczy żebyście czasem zbyt pochopnie nie banowali ludzi i połowa sukcesu :) bo dużo odchodzi przez takie coś

.1SSt Norix.
07-05-2014, 02:19
Witam, po pierwsze zważ na to ile na allegro masz ofert dotyczących kcc na APO, 100kcc kupisz za 10zł hahaha. Smiechu warte, Postac około 3k lvl kosztuje z 400-500zł a to jest praktycznie wbijania lvl od początków APO więc pozdro. Inny męczy się parę lat a drugi kupi postać za 500-600zł i ma. Czy to jest sprawiedliwe? Administracja APO już dawno wyłożyła lagę na serwer gracze byli cierpliwi do czasu, aż w końcu mieli dość takiego grania i podziękowali. Niestety to już nie ten sam klimat co kiedyś :) Było wiele propozycji nt. nowego serwera pisanych przez graczy ale wszystkie po chwili były usuwane. Więc trudno PAPA APO.

Arab
07-05-2014, 03:03
Dlaczego tak mało osób gra?
1. Administracja - daje dużo banów za zwykłe K#%#A podam przykład kolegi, napisał do jakiegoś znajomego "Co tam kurwiu" dostał bana, Aha?;/ Obiecywany Update jest z opóźnieniem kilku miesięcy (mi to lotto) na który czekało dużo osób etc. Jeszcze te BARDZO SZYBKIE odpowiedzi na odwołania, wręcz zachęcają do gry np. Pisze się odwołanie od bana na drugi dzień masz odpowiedź, żebyś opisał wszystko dokładnie, okej opiszesz i czasem nie doczekasz się dalszej odpowiedzi - POZDRAWIAM :]
2. Bardzo dużo osób kupuje wszystko na allegro, więc jaki sens grać z takimi?
3. Większość osób ma już swoje lata i nie traci czasu na Tibie (ofc. czasem zalogują pogadać czy coś)
4. Teraźniejsze pokolenie "szalonych gimnazjalistów" woli grać w psychopatyczne gry na Facebook'u lub w gry z lepszą grafiką niż Tibia, a jeśli już grają (nie pisze o wszystkich) to swoim zachowaniem można powiedzieć odstraszają nowych graczy.
Dużo by tu pisać, po prostu TIBIA UMIERA z każdym rokiem. (nie wiem jak inne serwy, lecz APO na pewno)
Takie jest moje zdanie.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
07-05-2014, 10:19
Dlaczego tak mało osób gra?
1. Administracja - daje dużo banów za zwykłe K#%#A podam przykład kolegi, napisał do jakiegoś znajomego "Co tam kurwiu" dostał bana, Aha?;/ Obiecywany Update jest z opóźnieniem kilku miesięcy (mi to lotto) na który czekało dużo osób etc.

Skoro Oni banują za ogłaszanie wymiany postać za kcc (gdzie postać i kcc i tak zostają na serwerze) na 5 dni, to pozdro XD
Zrozumiałbym, gdyby ktoś sprzedawał postać za zł/wymieniał na inny serwer, ale *****... Wszystko zostaje na APO :confused:
Gdyby postawili jakiś serwer 8.X, tak jak to wspomniał kolega _2xup .1SSt Norix. (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=30431) to myślę, że przybyłoby tam kilka nowych osób, które grają na takich protokołach, tak jak było w przypadku 8.42.
Raczej wątpię, aby gracze, którzy dobrze czują się na 7.6 przeszli na 8.X, więc o 'upadku' głównego serwera raczej nie ma mowy, bo już upadł XD

2. Bardzo dużo osób kupuje wszystko na allegro, więc jaki sens grać z takimi?

Arab, tu akurat wina leży po obu stronach, gdyby osoby nie wystawiały takich postaci, to by ich nie kupowali... :c
A przecież nikt nie będzie trzymał jakiegoś hlvla jeżeli kończy grę, On też chce mieć trochę kasy z tego ile czasu poświęcił postaci :D

3. Większość osób ma już swoje lata i nie traci czasu na Tibie (ofc. czasem zalogują pogadać czy coś)

Teraz o dobry serwer OTS 7.6 jest bardzo trudno, są 4 takie (polskie) serwery, gdzie gra liczba osób przybliżona do graczy APO, ale gdyby tak wzięli się za reklame i update, to myślę, że z tamtych serwerów przyszliby na APO i grałoby już 3x więcej, a to zawsze jest coś :)

4. Teraźniejsze pokolenie "szalonych gimnazjalistów" woli grać w psychopatyczne gry na Facebook'u lub w gry z lepszą grafiką niż Tibia, a jeśli już grają (nie pisze o wszystkich) to swoim zachowaniem można powiedzieć odstraszają nowych graczy.
Dużo by tu pisać, po prostu TIBIA UMIERA z każdym rokiem. (nie wiem jak inne serwy, lecz APO na pewno)

Tutaj się zgodzę, który 'gimb' chciałby grać w Tibie z grafiką 2D mając 'super kompjuter'? Jest ich zaledwie kilka, a serwerów Tibii jest masa i nie tylko 7.6 :)

Takie jest moje zdanie.

Bóg zapłać.

Neverbloom
07-05-2014, 10:53
Wydaje mi się, że sam argument, ze Tibia to już nie to samo co jakiś czas temu nie ma za bardzo sensu. Ludzie wracają do rzeczy, które kiedyś były modne, nawet jeżeli graficznie odbiega to naszym standardom na obecne czasy. Fakt, na globalnym serwerze jest już naprawdę mało osób porównując to do tego co było - prawdopodobnie powodem tego jest to, że pozbyli się sporej ilości botów. Ale co do otsów, wystarczy wejść na listy serwerów ze świata, dalej są takie, dalej są takie gdzie jest 500+ graczy jednocześnie. Dalej uruchamiają serwery na mapie evolution gdzie na start często jest po 100-150 osób. Więc jedynie większe zaangażowanie administracji mogłoby pomóc. No i niestety, kwestia finansowa - reklamy.

Zdzisiu Motyka
07-05-2014, 11:07
Śmieszą mnie wypowiedzi niektórych bezbeków bez życia, którzy chcą ratować ots'a na którym zalogowanych jest 30 osób. Ludzie do chuja ciężkiego, ten serwer za chwilę będzie stał pusty*, niech to do was dotrze. Wszystko ma swój początek i koniec. Było APO - spoko, grało się, grało ale czas gier 2D dobiegł końca i wbijce to sobie w dyńki. Jest dużo nowych, lepszych, ciekawszych, bardziej rozwiniętych i udoskonalonych gier. Sam się zastanów kto teraz woli grać w Tibie niż w BF4?
Nie ma co rozkminiać jedyne pozostałości to forum :]

*W sumie kminie ból Saszy, tyle zycia zmarnowac na coś co zamkną z dnia na dzień XD #lajfisbrutalkieubasa

Lagga v3
07-05-2014, 11:21
Tu nie chodzi nawet o małe zainteresowanie serwerem. Na serwer od dawna nie przybywali nowi gracze, którzy mogliby wprowadzić cokolwiek nowego, jakikolwiek powiew świeżości na serwerze. Problemem jest to, że samo zainteresowanie tibią spada. Wystarczy spojrzeć na global tibię, ile ludzi gra aktualnie a ile grało. Ludzie po prostu dorastają, mają mniej czasu na gry komputerowe. Ja przykładowo nie wyobrażam sobie expienie kilkunastu godzin dziennie- jest to dla mnie zbyt duża strata czasu. Wiadome też, że płaczki takie jak anonimowy, sasha zawsze będą narzekać na administrację i brak update'ów. Jednak sama aktualizacja nie podbije nagle grywalności serwa o 100-200 ludzi wzwyż :confused:

rumun
07-05-2014, 11:30
Usuń z całego świata gry typu lol, bf itp to moze APO zacznie tętnić życiem.

A tak serio to ludzie dorastają i nie mają już tyle czasu na gre co kiedyś, bo przychodzą inne obowiązki praca, nauka itp.

Neverbloom
07-05-2014, 11:59
Sam się zastanów kto teraz woli grać w Tibie niż w BF4?
Ja wolałbym grać w Tibię, bo szczerze nie lubię strzelanek i mam za słaby komputer na BF4, więc widzisz, na pewno znajdą się takie osoby.

A serwer zawsze można uratować, tylko trzeba jakoś się zebrać i trzeba też widzieć, że administracji jeszcze na tym zależy. Mimo wszystko, gdyby znowu tyle osób grało co kiedyś to mieliby większy dochód.

Okey
07-05-2014, 12:15
Co to za polemika w ogóle, było to było i już nie będzie. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu jest straszny hajp na płacz w stylu "OLD APO BYŁO LEPSZE", a najśmieszniejszy fakt jest taki, że ten temat zaczyna gość który grał w 2008 i myśli, że jest weteranem XD Wtedy było więcej graczy bo progress w technice był dużo wolniejszy, teraz komputery mają po 8 rdzeni po 16gb ramu i karty graficzne rodem z nasa, więc zadajcie sobie pytanie kto nigdy nie grający w tibie zacznie grać na apo? To oczywiste, że ludzie wybiorą lola, wowa czy bfy etc. Po co w ogóle zaczynacie ten temat, on się nigdy nie kończy, po co to tak rozkminiacie? Wszystko idzie do przodu tylko wy stoicie w miejscu i rozkminiacie cos co było nieuniknione. Prosto z mostu - NIE BEDZIE NOWYCH GRACZY NA APO, wy też moglibyście ruszyć ograniczonymi mózgami i zrozumieć, że czas tibii się juz skończył, ale przecież marne 17 letnie polaczki muszą sobie na coś ponarzekać, co nie? Ja to mam ogromny szacunek do Mortiisa i reszty która musi sie z wami męczyć, na ich miejscu dawno bym was poustawiał po kątach. Dziękuję za uwagę, szczęśliwych kolejnych lat spędzonych na płaczu, że nie ma update, piątka.

adrian0093
07-05-2014, 13:13
Prawda jest taka, że nie powinno być 90% rzeczy które zostały wprowadzone na serwer. Nie mówię tutaj o !uh ani !mm ponieważ na to można już przymknąć oko, ale wymiennicy? Wymiany postać <-> postać? co to w ogóle ma być. Kiedyś nie było mowy o czymś takim, za sprzedawanie kcc na allegro były afery i można było wyłapać bana jak jakiś dowód był, a teraz? XD

Nie wspomnę już o wartości rzeczy na serwerze - kiedyś jak ktoś rzucił marne DSL na ziemie to stado debili się o nie biło, teraz takie coś leży na ziemi i nikt nie zwraca nawet uwagi na to - ba! teraz 70% osób grając nie zbiera loota XD

Ekipa - to dopiero kpina. Zasada tutaj jest prosta, masz znajomego w administracji i jesteś 'ustawiony' :D Kiedyś nie było mowy o tym by 90% osób wiedziało kim jest dana osoba z ekipy, a teraz? Każdy wie kto jest kim, każdy wie który tutor/gm gra jaką postacią, lol. Teraz jakiś Crayon jest tutaj tutorem - jakie pojęcie ten człowiek ma o tym serwerze? Dobrze, że jest dział poradników na forum to czasami znajdzie tam odpowiedź na jakieś pytania i przesyła dalej XD Tak - właśnie tak, od tego teraz jest tutaj tutor. Wcale nie pilnuje porządku tylko pomaga i podpowiada jak gdzie dojść, jak zrobić daną misję. Podchodzi wieczorami pod temple i spoufala się z różnymi noobami - później zaczyna się stronniczość. Jeden za napisanie 'kur*wa' dostanie upomnienie, a drugi za napisanie 'kur*wa' dostanie 3-7 dni bana - beka! Najśmieszniejsze jest to, że Crayon to tylko przykład, takich jest więcej.

Ok, już mi się nie chce pisać, pewnie ten temat i tak będzie zamknięty zanim zdążę wysłać ten post, eeeeeelo.

Demon
07-05-2014, 13:57
Gdyby postawili jakiś serwer 8.X, tak jak to wspomniał kolega _2xup .1SSt Norix. (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=30431) to myślę, że przybyłoby tam kilka nowych osób, które grają na takich protokołach, tak jak było w przypadku 8.42.
Raczej wątpię, aby gracze, którzy dobrze czują się na 7.6 przeszli na 8.X, więc o 'upadku' głównego serwera raczej nie ma mowy, bo już upadł XD

sam nawet z moimi kickami pykałbym na 8.42, mega klimat, a o 7.6 zapomniałem

Bondi
07-05-2014, 15:51
Jak wy chcecie przyciągać nowych graczy, skoro oni na starcie już są przegrani. Oprócz grania dla przyjemności gra się dla rywalizacji. Jaką motywację do rywalizacji będzie miał nowy gracz, który widzi 3,5k lvl? Pogra tydzień, dwa i kończy grę, bo nie ma możliwości tu zaistnieć.
Tylko nowy serwer jest w stanie przyciągnąć nowych graczy.

Capitan von Rooker
07-05-2014, 16:24
Stare czasy byly naprawde super a dlaczego tak bylo ?? Kazdy z nas byl mlodszy mial czas na gre i to lubil ... Administacja w tamtych latach byla bardziej zgrana nie bylo czegos takiego ze jestes moim kolega to ci dam tutora... obecna wladza to koledzy ktorzy podniecaja sie ze maja wladze a nic nie robia dla rozwoju serwera... a jak juz cos robia to tylko banuja ... Jedyna osoba ktora zasluguje obecnie na bycie gm-em jest Eklereq robi najazdy od razu serwer zyje ... widac to po liczbie online... to by bylo na tyle .. :)

Azbestowy Człowiek
07-05-2014, 16:26
na ich miejscu dawno bym was poustawiał po kątach.

w tym problem, że grono osób, które moża poustawiać po tych kątach, drastycznie się zmniejsza z każdym dniem

niebawem nie będzie kogo ustawiać

może nie za miesiąc

ale za, przypuśćmy, dwa lata? czy ktoś z czytelników tego posta jest w pełni przekonany, że ten serwer wytrzyma 700 dni?

tylko kurcze, szkoda że forum wtedy też przestanie istnieć - wszak bez tibii jakoś mogę żyć

Jakoś nie widzę Cię azbest jak postujesz na samosi albo na kowbojach XD

http://i57.tinypic.com/21e6ee8.jpg

wygląda na to, że mam bana xD albo założyli jakieś wordfiltery

ʍǝǝʞ aka vimpexx
07-05-2014, 16:45
w tym problem, że grono osób, które moża poustawiać po tych kątach, drastycznie się zmniejsza z każdym dniem

niebawem nie będzie kogo ustawiać

może nie za miesiąc

ale za, przypuśćmy, dwa lata? czy ktoś z czytelników tego posta jest w pełni przekonany, że ten serwer wytrzyma 700 dni?

tylko kurcze, szkoda że forum wtedy też przestanie istnieć - wszak bez tibii jakoś mogę żyć

Nie wytrzyma, a jak już wytrzyma, to zostaniesz z samą kiełbasą.

_Topic

Nowy serwer z protokołem 9.X, mapa jak na 8.42 + kilka nowych respów, częste update i będzie 300 typa :D

Azielu$
07-05-2014, 17:58
Nie wytrzyma, a jak już wytrzyma, to zostaniesz z samą kiełbasą.

_Topic

Nowy serwer z protokołem 9.X, mapa jak na 8.42 + kilka nowych respów, częste update i będzie 300 typa :D

Ta mapa była za mała na 300 osób... Ale fakt, jedynie nowy serwer może postawić APO na nogi.

#down
Wbicie 1k lvl'a to kwestia miesiąca (bez maniaczenia...)

A.J #17
07-05-2014, 18:07
Wszystko kiedyś się kończy.
Zainteresować się mniejszymi lvl'ami, bo to od Nich zależy ile APO będzie się trzymać, wszystko jest robione pod wysokie lvl'e to co się dziwić?
Hmm, zwiększyć EXP do 1k? Wtedy może chciałoby się grać, zdobywając szybciej lvl'e.

hasa
07-05-2014, 18:54
Wszystko kiedyś się kończy.
Dzięki za info.

Zainteresować się mniejszymi lvl'ami, bo to od Nich zależy ile APO będzie się trzymać, wszystko jest robione pod wysokie lvl'e to co się dziwić?
Ostatnio za każdym razem kiedy jest najazd - jest przedział poziomowy.
Ostatni update - zostały wprowadzone respy ''eventowe'', również dla każdego przedziału poziomowego.

Hmm, zwiększyć EXP do 1k? Wtedy może chciałoby się grać, zdobywając szybciej lvl'e.
Zwiekszenie exp bedzie zlym rozwiazaniem. Kazde jedno urozmaicenie, kazdy nowy przedmiot z % +/- magii pozwala na zdobywanie doswiadczenia w szybszym tempie. Rok temu 1-666 w 5 dni BOT, MANIAK, SCHAR!!!!! a dzisiaj? zadne osiagniecie...

@top
Dawne czasy nie wrócą to chyba oczywiste. Liczba graczy raz wzrasta, a raz spada. Łatwo zaobserwować z jakiego powodu - ciągle opóźniające się update, daty bez pokrycia. Rozumiem, że jak to ujmujecie ''każdy ma swoje życie'', ale nie róbmy z igły wideł... Można nie mieć czasu przez dzień, dwa czy nawet tydzień, ale kilka miesięcy? Spadek graczy w dość wysokiej mirze spowodowany jest samą administracją, no bo który normalny człowiek będzie grać na serwerze gdzie ludzi szufladkuje się wedle zawartych znajomości i umiejętności wylizywania rowów? Naganne zachowanie, mądrowanie, prowokowanie graczy oraz wywyższanie się nad nimi do obowiązków Tutorów/Senior Tutorów chyba nie należy? Kiedyś takie zachowania wśród członków ekipy były imaginacją wkurwionych dzieciaków, które wróciły wcześniej ze szkoły i dostały bana za wosso, ale jak da się zaobserwować w czasach dzisiejszych takie zjawisko nie jest nam obce.
APO da się jeszcze uratować, mam na myśli serwer 7.6. Wystarczy trochę chęci, czasu i pracy włożonej w serwer, ale tak by faktycznie tą pracę było widać gołym okiem, a nie potajemne osłabianie dropu z potworów, dążenie do zrobienia z motylków kolejnego, zapomnianego urozmaicenia... Osobiście wolałbym serwer pod nowszym protokołem 8.42/8.6 albo totalnie wyjebany 10.3+. Przecież takie serwery to kolosy! Wystarczy pobrać mapę real Tibii, oskryptować ją, odpalić serwer i na dzień dobry taki serwer osiągnąłby 300 graczy bez żadnych problemów. Nie będę już wspominać o otworzeniu takiego serwera z własną mapą, mapą apo. Wiadomo jaka byłaby reakcja, pewnie Mortiis musiałby inwestować w nowego dedyka i jakieś 2000 slotów.
Jeżeli administracja nie zacznie działać spora część graczy(prawdopodobnie) opuści serwer po rozpoczęciu wakacji, a to z powodu zapowiadanego już od na prawdę długiego czasu serwera tworzonego przez grupę ludzi(****nieapo). Czekam, jak nie tu to tam, proste XD Kazdy Tibiarz swe miejsce znajdzie!

Bondi
07-05-2014, 23:48
Dzięki za info.

Ostatnio za każdym razem kiedy jest najazd - jest przedział poziomowy.
Ostatni update - zostały wprowadzone respy ''eventowe'', również dla każdego przedziału poziomowego.

Zwiekszenie exp bedzie zlym rozwiazaniem. Kazde jedno urozmaicenie, kazdy nowy przedmiot z % +/- magii pozwala na zdobywanie doswiadczenia w szybszym tempie. Rok temu 1-666 w 5 dni BOT, MANIAK, SCHAR!!!!! a dzisiaj? zadne osiagniecie...

@top
Dawne czasy nie wrócą to chyba oczywiste. Liczba graczy raz wzrasta, a raz spada. Łatwo zaobserwować z jakiego powodu - ciągle opóźniające się update, daty bez pokrycia. Rozumiem, że jak to ujmujecie ''każdy ma swoje życie'', ale nie róbmy z igły wideł... Można nie mieć czasu przez dzień, dwa czy nawet tydzień, ale kilka miesięcy? Spadek graczy w dość wysokiej mirze spowodowany jest samą administracją, no bo który normalny człowiek będzie grać na serwerze gdzie ludzi szufladkuje się wedle zawartych znajomości i umiejętności wylizywania rowów? Naganne zachowanie, mądrowanie, prowokowanie graczy oraz wywyższanie się nad nimi do obowiązków Tutorów/Senior Tutorów chyba nie należy? Kiedyś takie zachowania wśród członków ekipy były imaginacją wkurwionych dzieciaków, które wróciły wcześniej ze szkoły i dostały bana za wosso, ale jak da się zaobserwować w czasach dzisiejszych takie zjawisko nie jest nam obce.
APO da się jeszcze uratować, mam na myśli serwer 7.6. Wystarczy trochę chęci, czasu i pracy włożonej w serwer, ale tak by faktycznie tą pracę było widać gołym okiem, a nie potajemne osłabianie dropu z potworów, dążenie do zrobienia z motylków kolejnego, zapomnianego urozmaicenia... Osobiście wolałbym serwer pod nowszym protokołem 8.42/8.6 albo totalnie wyjebany 10.3+. Przecież takie serwery to kolosy! Wystarczy pobrać mapę real Tibii, oskryptować ją, odpalić serwer i na dzień dobry taki serwer osiągnąłby 300 graczy bez żadnych problemów. Nie będę już wspominać o otworzeniu takiego serwera z własną mapą, mapą apo. Wiadomo jaka byłaby reakcja, pewnie Mortiis musiałby inwestować w nowego dedyka i jakieś 2000 slotów.
Jeżeli administracja nie zacznie działać spora część graczy(prawdopodobnie) opuści serwer po rozpoczęciu wakacji, a to z powodu zapowiadanego już od na prawdę długiego czasu serwera tworzonego przez grupę ludzi(****nieapo). Czekam, jak nie tu to tam, proste XD Kazdy Tibiarz swe miejsce znajdzie!

Człowieku to by była petarda :) Piszę się na taki serwer od zaraz.

Logest.
08-05-2014, 00:24
restart serwera, wszystko na ten temat pany

Avi
08-05-2014, 14:00
wy knury śmieszne nie widzicie, że administracja nie ma chęci go nawet ratować ?

ps. zii fajny pomysł

Rinson
08-05-2014, 14:52
wy knury śmieszne nie widzicie, że administracja nie ma chęci go nawet ratować ?

Mamy i jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie. Nie gwarantujemy, że wszelkie Wasze prośby, sugestie, propozycje zostaną zrealizowane.

Crayon
08-05-2014, 15:18
Pod warunkiem, że są to konstruktywne rady. Obraźliwe, wulgarne, bezsensowne i głupie propozycje typu "a nasrajcie se do ryja hehe apo gunwo usunac ten server zrobic drugi mazurek x500' nie są pomocne. Naprawdę

Ktoś II
08-05-2014, 16:04
Serwer APO jest jedynym prywatnym serwerem tak dobrze rozbudowanym. Gra na Armii jest wciągająca dzięki bardzo dużej ilości questów, zadań, urozmaiceń. Co z tego? Właściciel serwera chyba zapomniał jaki można zrobić biznes i ile można zarobić pieniędzy na takim serwerze. Tibia jest starą, zapomnianą grą, co nie znaczy, że nie ma osób, które chciałyby się pobawić w zdobywanie itemków, leveli itd. Dlaczego o Tibii tak dużo osób zapomniało? Brak jakiejkolwiek reklamy, angażu ze strony administracji skutkuje tym, że gra mało osób. Wystarczy dobra reklama, ogłoszenia na forach, głupie bannery i jestem pewien, że z dnia na dzień przybyłoby graczy, którzy kupowaliby PACC, tym samym zasilając konto w banku Pana Kamila.
Wchodząc na kwejka, demotywatory, faktopedię co chwilę widzę reklamy jakiegoś Traviana, Plemion itd. Czemu z APO tak nie może być?
Na forum jest wiele osób, które chcą pomóc, wręcz palą się do pracy ale ekipa tego nie widzi. Wystarczy zrobić głupi konkurs na największą ilość reklam rozesłanych na forum. Graficy, których jest tutaj naprawdę dużo mogliby zrobić bannery, a inne osoby wrzucałyby to na forum. Można by zatrudnić kilka osób odpowiedzialnych tylko za reklamowanie serwera. Opcji jest bardzo dużo, wystarczy ruszyć głową. I to wszystko po najniższych kosztach, wręcz znikomych.

Kolejna sprawa to UPDATE'y. Nie sztuką jest zrobić dwa update w ciągu roku. Sztuką jest robić to w odstępach miesięcznych. Gdzie są loterie, konkursy o wiedzy z APO, konkursy z wiedzy powszechnej, konkursy na najlepszą mapkę nowej wyspy, konkursy na najlepszy filmik prezentujący serwer? Co się tu do cholery dzieje? Czemu to wszystko zniknęło?

[Rinson] Koszty reklam na stronach typu kwejk, demotywatory do niskich z pewnością nie należą. Czy są na to fundusze? Na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć.

hasa
08-05-2014, 16:59
Pod warunkiem, że są to konstruktywne rady. Obraźliwe, wulgarne, bezsensowne i głupie propozycje typu "a nasrajcie se do ryja hehe apo gunwo usunac ten server zrobic drugi mazurek x500' nie są pomocne. Naprawdę
Ej sory, ale ja takich propozycji w życiu na naszym forum nie widziałem :| Coś Ci się musiało przyśnić ;)

Dlaczego o Tibii tak dużo osób zapomniało? Brak jakiejkolwiek reklamy, angażu ze strony administracji skutkuje tym, że gra mało osób. Wystarczy dobra reklama, ogłoszenia na forach, głupie bannery i jestem pewien, że z dnia na dzień przybyłoby graczy, którzy kupowaliby PACC, tym samym zasilając konto w banku Pana Kamila.
Wchodząc na kwejka, demotywatory, faktopedię co chwilę widzę reklamy jakiegoś Traviana, Plemion itd. Czemu z APO tak nie może być?
Na forum jest wiele osób, które chcą pomóc, wręcz palą się do pracy ale ekipa tego nie widzi. Wystarczy zrobić głupi konkurs na największą ilość reklam rozesłanych na forum. Graficy, których jest tutaj naprawdę dużo mogliby zrobić bannery, a inne osoby wrzucałyby to na forum. Można by zatrudnić kilka osób odpowiedzialnych tylko za reklamowanie serwera. Opcji jest bardzo dużo, wystarczy ruszyć głową. I to wszystko po najniższych kosztach, wręcz znikomych.

Hej, kolego, a pomyślałeś o tym, że wykupywanie reklamy na kwejku itp dla serwera, tibijskiego serwera pod protokołem 7.6 nie ma sensu? Codziennie buszuję po necie po różnorakich stronach internetowych, nie widziałem żadnej reklamy odnośnie 7.6, jedynie 8.6, 9.+ i 10.+. Wydaje mi się, że reklamowanie serwera na tego typu stronach jest złym pomysłem, chociażby z powodu prześmiewczego podchodzenia do Tibii, a strony te są właśnie o takiej tematyce(śmiejmy się ze wszystkiego, a co). Kto tam wchodzi? Kupa ludzi i w tym problem. Te serwisy są bardzo popularne, a co za tym idzie koszt umieszczenia takiej reklamy byłby zbyt wysoki na chwilę obecną. Nie mamy dużego grona graczy, serwer nie utrzymałby siebie i reklam na tego typu serwisach. Uważam, że wykupywanie reklam na różnorakich popularnych stronach jest ostatecznością, a dlaczego? Istnieje coś takiego jak facebook, serwis, w którym można zrobić darmową reklamę. Wystarczy porządnie spamować nowościami(o ile takie się pojawiają) serwerowymi na naszym fanpage, przecież jest tam sporo lajków(700?). Po co wyrzucać pieniądze na reklamy jak można zrobić to za free. Możemy zwerbować kilka/kilkanaście osób z forum, które zajęłyby się postowaniem na fanpageach(facebookowych) innych tibijskich serwerach. Sam z chęcią w wolnej chwili mogę pomagać. Później jak coś wymyśle to dodam parę groszy.

Ktoś II
08-05-2014, 17:57
[Rinson] Koszty reklam na stronach typu kwejk, demotywatory do niskich z pewnością nie należą. Czy są na to fundusze? Na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć.

No spoko, podałem tylko przykład... Gry typu Travian mają mniej więcej tyle lat co APO, a nadal coś się dzieje, ludzi coś robią, a tutaj nic. Szukaj dalej przeszkód, a na pewno dojdziemy do ładu.

#hasa
Nie ważne, co ludzie piszą, na pewno znajdzie się jakiś ciekawski żeby zobaczyć co to jest. Jeżeli wszędzie się o czymś mówi, to prędzej czy później ktoś się tym zainteresuje...

[Rinson] Nie szukam przeszkód, ale tutaj akurat taka przeszkoda jest. Ja pisałem, że na wszelkie sugestie jesteśmy otwarci. Co się będzie dało zrobić, to zrobimy. Jeżeli chodzi o samą reklamę, to użytkownicy/gracze mogą tutaj działać na własną rękę, gdyż nie potrzebują naszej zgody itp. Byłoby to dla nas dużym odciążeniem, bo ciężko się skupić na aktualizacjach i reklamach na raz. Później znów będą płacze "ekipa nie dotrzymała słowa" itp.

.1SSt Norix.
08-05-2014, 19:27

Już było tyle propozycji i tematów na ten temat że nawet nie warto się starać i pisać to ponownie. Rozwiązania już raczej nie ma przy takim olewaniu serwera przez administracje tyle elo.

Qlers
08-05-2014, 20:11
Mamy i jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie. Nie gwarantujemy, że wszelkie Wasze prośby, sugestie, propozycje zostaną zrealizowane.

O czym Ty człowieku w ogóle piszesz? Propozycje,sugestie?- zrealizowane?
Jak wy lecicie w chuja od dobrych 2lat(nie będę rozpisywał się jak to było w 2k7 czy 2k10 bo wtedy też były dobre wałki, ale coś robiliście), a teraz? Pier*** nam, o balansie updacie, od stycznia? Teraz pisaliście, że będzie pod koniec kwietnia i co? Mamy 8 maja i daje sobie rękę upier***, że w tym miesiącu nie będzie miało miejsca ani balans ani update.

[Squid] Chcę nagranie z ucinania ręki z kartką "Qlers" w ucinanej ręce :D

*Jak ktoś pisał nowych graczy tu nie będzie... Prawda jest taka, że gra tu "stara gwardia", która zna ten serwer od A do Z. Po co ma grać ktoś nowy bez ŻADNEJ rywalizacji, bo czegoś takiego już nie ma.

*Ludzie dorastają i nie grają już, bo nie ma na to czasu... W końcu każdy kiedyś rozumie, że są lepsze, ważniejsze rzeczy niż napierdalanie w pixele...

Nikt nie zaprzeczy, że ARMIA PODKARPACKI OTS był zajebisty, wiele osób spędziło tu naprawdę ciekawie czas, ale to wszystko przemija jak wszystko...

Ekipa zajebała po całej linii - to każdy wie.
Gracze - też doprowadzili do takiego stanu rzeczy.

Zamiast pierdolić o jakimś "ratowaniu" serwera, lepiej niech Mortiis ma jaja i niech pierdolnie newsa. "The END" + doda kilka słów od siebie. To byłoby najlepsze rozwiązanie. Bo tak jest tylko płacz, który był i zawsze będzie.

THE END <-- Ucieszyłbym się gdybym wszedł na stronę i ujrzał taki news.

Ktoś II
08-05-2014, 20:36
O czym Ty człowieku w ogóle piszesz? Propozycje,sugestie?- zrealizowane?
Jak wy lecicie w chuja od dobrych 2lat(nie będę rozpisywał się jak to było w 2k7 czy 2k10 bo wtedy też były dobre wałki, ale coś robiliście), a teraz? Pier*** nam, o balansie updacie, od stycznia? Teraz pisaliście, że będzie pod koniec kwietnia i co? Mamy 8 maja i daje sobie rękę upier***, że w tym miesiącu nie będzie miało miejsca ani balans ani update.

*Jak ktoś pisał nowych graczy tu nie będzie... Prawda jest taka, że gra tu "stara gwardia", która zna ten serwer od A do Z. Po co ma grać ktoś nowy bez ŻADNEJ rywalizacji, bo czegoś takiego już nie ma.

*Ludzie dorastają i nie grają już, bo nie ma na to czasu... W końcu każdy kiedyś rozumie, że są lepsze, ważniejsze rzeczy niż napierdalanie w pixele...

Nikt nie zaprzeczy, że ARMIA PODKARPACKI OTS był zajebisty, wiele osób spędziło tu naprawdę ciekawie czas, ale to wszystko przemija jak wszystko...

Ekipa zajebała po całej linii - to każdy wie.
Gracze - też doprowadzili do takiego stanu rzeczy.

Kto to się wypowiedział? :D Ty jeszcze żyjesz? xD
Użytkownik Qlers przekazał dokładnie to samo co chciałem napisać ale nie wiedziałem jak to ubrać w słowa. Popieram w 100% ;]

Goldi
08-05-2014, 21:41
7.6 to już przeżytek, na tym protokole tibii grają już tylko starzy wyjadacze i tak jak którys z poprzednich użytkowników napisał nowy server pod 10.+ z własną mapą apo to na pewno był by hit a i z rl mapą także by dużo ludzi grało.

Zarexoholik?
08-05-2014, 21:50
Co to za polemika w ogóle, było to było i już nie będzie. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu jest straszny hajp na płacz w stylu "OLD APO BYŁO LEPSZE", a najśmieszniejszy fakt jest taki, że ten temat zaczyna gość który grał w 2008 i myśli, że jest weteranem XD Wtedy było więcej graczy bo progress w technice był dużo wolniejszy, teraz komputery mają po 8 rdzeni po 16gb ramu i karty graficzne rodem z nasa, więc zadajcie sobie pytanie kto nigdy nie grający w tibie zacznie grać na apo? To oczywiste, że ludzie wybiorą lola, wowa czy bfy etc. Po co w ogóle zaczynacie ten temat, on się nigdy nie kończy, po co to tak rozkminiacie? Wszystko idzie do przodu tylko wy stoicie w miejscu i rozkminiacie cos co było nieuniknione. Prosto z mostu - NIE BEDZIE NOWYCH GRACZY NA APO, wy też moglibyście ruszyć ograniczonymi mózgami i zrozumieć, że czas tibii się juz skończył, ale przecież marne 17 letnie polaczki muszą sobie na coś ponarzekać, co nie? Ja to mam ogromny szacunek do Mortiisa i reszty która musi sie z wami męczyć, na ich miejscu dawno bym was poustawiał po kątach. Dziękuję za uwagę, szczęśliwych kolejnych lat spędzonych na płaczu, że nie ma update, piątka.

+1

#topic

Myślicie, że APO stanie się serwerem, na którym gra ponad 300 osób? Na rl Tibii spada liczba graczy, a tutaj ma przybywać, pozdro. APO było spoko do czasu mieszania w grze przez niektórych gimbów pozycjami. APO upadło w momencie dodania na serwer mobów, które bije się masowo. Poziom wraz ze wzrostem powinien iść znacznie wolniej żeby nie było teraz 3000 poziomów, ale ktoś dodał jakieś gówna nile, czy tiny. Masz 3000 i kolejny poziom wbijasz w 45 minut, masz 3300 i kolejny wbijasz w 45 minut - logika. Zamiast utrudnić grę, by ta zabawa miała jakiś sens to wszystko tutaj ułatwiacie, niektórzy nie traktują tego jako gry tylko jako pracy. Przychodzi, loguje i zbija !speeda hahaha! Kiedyś spoko klimat, walki o respy, o dominację na serwie, teraz kiedy sl gówno jest warty [ktoś ich jeszcze używa? nie liczę rookgówna]. Jaki sens ma tutaj gra? Expienie dla samego expienia? Zabijając kogoś tracisz więcej niż on, czekanie z fragami, tyle razy wałkowane tematy, że system fragów to gówno, że nowe eq to gówno, że balans to gówno, to oni dodają eventowe respy, które zrobiły z APO jeszcze większy orshabaal ots.

Bez kitu podziwiam Mortiisa, że musi bawić się z tą całą bandą gimbów, z tym płaczem całym, że gimb okradł gimba, że ktoś stracił eq przez crasha [a i tak miał kcc z allegro - pozdro]. Tutaj można się tylko śmiać.

APO nie żyje.

deeL `
09-05-2014, 13:56
Kto to się wypowiedział? :D Ty jeszcze żyjesz? xD
Użytkownik Qlers przekazał dokładnie to samo co chciałem napisać ale nie wiedziałem jak to ubrać w słowa. Popieram w 100% ;]

Ooo psujek też jeszcze żyje jak widzę. Szkoda, że 20+latek opierdala starego ziomka w grze internetowej.

...Po co ma grać ktoś nowy bez ŻADNEJ rywalizacji, bo czegoś takiego już nie ma.

Sęk właśnie w tym - RYWALIZACJA - motywacja większości graczy w większości gier internetowych. Tu rywalizacji od dawna nie ma.
Jestem przekonany, że gdyby np. APO ROX istniało i było regularnie resetowane, to dalej grało by na nim sporo osób. Taka perspektywa tyczy się też serwerów 8.42 i 7.6.
Serwer jest naprawdę ponad standard ots'ów, ale nikt nie zacznie tu grywać, bo każdego zniechęca brak rywalizacji, no i ofc. liczba graczy.

Jedyną opcją jest reset serwera, jednak przypuszczam, że na uskutecznienie go jest już ze 2 lata za późno.

'Boonek'
09-05-2014, 14:34
Krótko, zwięźle i na temat - POSTĘP

:)

Wlasciwie ^ odpowiedz na caly twoj post, ale dodam jeszcze ze spadek z 600 graczy na 100 to nic xd na globalu gralo 150 tysiecy ludzi a gra 40 xd

Seyhado
10-05-2014, 03:18
jak może tutaj grać te 200 osób skoro gra na tym servie kończy się na jakimś 1,3k lvlu ...
robisz questy a potem to już tylko exp exp exp exp exp i nic więcej
jeśli mówimy o pvp to na tym serverze takiego czegoś nie ma
co to za atrakcja bić się 1vs1 wciskając 3hotkeye a przy tym padając nic się nie traci..
przecież to jest kpina że tutaj specjalnie się pada żeby szybko wrócić z respa ...
o eq które daje ch**j wie ile % obrony i ataku to już nawet nie wspomne
bzdury takie jak skile które nie dają absolutnie nic
albo to że lepiej nosci dwie bronie(uw) niż bron + shield
brak balansu ek best profa
i wiele wiele wiele innych czynią ten server raczej 4fun a nie rpg
wgle to nie wiem czy to coś można nazwać "tibia"
jedyne dobre rozwiązanie to wyłączyć to coś w cholerę bo przecież żaden update ani nic nie podniosą tego servera na nogi

Tfój Janek
10-05-2014, 03:35
zamiast płakać o restart postaci zacznijcie męczyć administracjie by na miejsce 8.42 postawili drugi 7.6 bo wątpie by gość co straci 3k lvl chciałby grać od nowa

Azbestowy Człowiek
11-05-2014, 10:26
ej nie wiem, czy post o podobnej treści już był czy też nie, ale muszę to wkleić

Luzno, nawet gdybys na sile probowal tej reklamy, to i tak niewiele zdzialasz, musialoby sie tym zajac co najmniej 10 osob, albo za reklamowanie powinny byc nagrody, jakis smieszny system sprawdzajacy gdzie i ile wjebales reklam i topka w ranku dostaje pacc, dodatki do domkow i inne duperele

to jest dobry pomysł

ciekawe czy wykonalny?

Goldi
11-05-2014, 12:26
Myślę że każdy koneser tibii 7.6 słyszał już o APO więc reklama jest raczej nie potrzebna a tacy co grają na klientach 10+ raczej nie przyjdą na starszą wersje klienta i to jeszcze bez możliwości bocenia gdzie na tych nowszych klientach tylko się boci...

ʍǝǝʞ aka vimpexx
11-05-2014, 12:50
ej nie wiem, czy post o podobnej treści już był czy też nie, ale muszę to wkleić

to jest dobry pomysł

ciekawe czy wykonalny?

Wybrać 1 osobę z tej czerwonej hołoty, do której wysyłałoby się linki gdzie zareklamowałeś upadający serwer, a On sumowałby to czy coś i dawał nagrody z uzgodnieniem całej ekipy (jakie te nagrody) :D

_Topic

Połowa osób, która loguje na forum = ekipa apo lub wymiennicy, a do gry loguje może 2 marnych senior tutorków, a odświętnie zaloguje jakiś marny GM'em, który popisze sobie na Game-Chat z lamusami i wyloguje.
Wybrać 2-3 dobrych murzynów, którzy będą odwalać robotę, a nie 15, którzy siedzą i gówno robią, elo

Wojowniczek
11-05-2014, 13:29
Kazdy by chcial powrot APO , lecz wiemy wszyscy jest to niemozliwe! A te tematy to niczym nie pomoga , wspominac mozna ;)

Rekrut
13-05-2014, 19:44

a co z tymi co mają h lvle, kcc, eq etc?

Niedługo dodadzą nową aktualizację i skończy się ten płacz. Rinson i Squid za wiele z tego nie maja a robią co mogą. Takie tematy jeszcze bardziej ich zniechęcają więc powinny być od razu zamykane!

rumun
13-05-2014, 19:59
Jak najbardziej za, 2x więcej osób "było" chętnych niz gra na obecnym serwie :D
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=116967

Logest.
19-05-2014, 22:11
Na otsach 7.4-7.72 (tych dobrych) na dzień dzisiejszy potrafi grać regularnie
300-700 osób. Apo jest dopracowane na pewno dużo lepiej od tamtych, ale koncepcje ma chujową. SL? 3k lev? XD SERIO? :D
Poza tym klimat gry tworzą gracze, a tu przeważnie śmiecie grają.

Zgodzę się co do tempa wzrostu lev, jakby od początku szedł x1, było by tu tyle typa w tej chwili, że Mortiis nie nadążałby z odpieraniem ddosów(mimo upływu 10? lat) Prawda jest taka, że im wyższe lev będą się pojawiać tym więcej osób będzie odchodzić. Ilu tu się nowych graczy pojawia? 3 na miesiąc? Cokolwiek się nie zmieni to i tak będzie źle, z jednego prostego powodu - nikt nie podejmie się zresetowania charów i wprowadzenia innych drastycznych zmian.

ziomer19981
20-05-2014, 16:33
Najpierw płaczecie że administracja nic nie robi a jak już coś zrobią to jest płacz że źle, że nie dobrze. A co do małej ilości graczy, jest coraz mniej ponieważ są lepsze gry niż tibia a zwłaszcza prywatny serwer[7.6]. Administracja spóźnia się z aktualizacjami? No ***** co Wy gracze myślicie że oni siedzą przed komputerem tyle co kiedyś?[praca, szkoła itd]. Prowadzą ten serwer z swojej nieprzymuszonej woli - cieszcie się że ten serwer jeszcze istnieje, zapewne ledwie im starcza na opłacenie serwera dedykowanego. Dziękuje i przepraszam za błędy/przekleństwa.

Logest.
20-05-2014, 19:07

Niedługo dodadzą nową aktualizację i skończy się ten płacz. Rinson i Squid za wiele z tego nie maja a robią co mogą. Takie tematy jeszcze bardziej ich zniechęcają więc powinny być od razu zamykane!

Pisałem dokładnie to samo co ty jak 8.4 padało.
W sumie to zamiast przenoszenia charów na 7.6 mogłem zaproponować restart, no ale kto przewidzi, że nikt na 7.6 grać nie będzie

Ziomer, chuj dostane warna. Takie pierdolenie mnie po prostu przeraża. Wbij na classica 600 typa online, tibia 7,4. Zwykla rl mapa, ciagle crashe ddosy, serw nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Skad tyle graczy wytlumacz mi? Tydzien temu bylo 1k. Ludzie traca tam kase itemy, administracja ich olewa.

Wszystko przez to, że są takie duże lev. Nic się nie traci po śmierci, i zachowanie graczy( nie których bym z celi śmierci nie wypuścił) a pvp nie ma sensu przy takiej rozbieznosci levelowej. I mam tu na mysli fakt, ze nie wazne czy masz lev 500\1000\2000\3000 to dobicia masz maxymalnie 15 osob o podobnym lev

Argument starej tibi, nowych gier i starzenia sie uwazam za obalony

*Sasha
Apdejty spoko, wprowadzą aktualizację gracze wrócą na 2/3 miesiące i wyjdą, bo nic tu nie osiągną. Głupiego medium eq (klapek, pandy/hoty) nie są w stanie zdobyć i wbić większego lev. Apo to gra dla tych, którzy się nauczyli tutaj grać.
Nowi nie mają czego szukać. Graczy już tylko ubywa. I to nie z winy administracji. Tylko tak jak mówiłem, serwer za długo stoi.
Doskonale zdaje sobie sprawę, że restartu nie będzie, takich płaczków jak ty jest tu paru.
Ile razy spotykałem się tutaj z osobami, które wracały na serwer po jakimś czasie? Mnóstwo. Wychodzili stąd jeszcze szybciej jak się pojawili.

Ci co korzystają z mózgów już dawno zauważyli pewne podobieństwo między obecną sytuacją serw 7.6, a 8.4 kiedyś.
Historia zatacza koło.

Sasha Rookslayer
20-05-2014, 20:59
Nie wiem po co ciągle piszecie o nowym serwerze, nie ważne pod jaką tibie. Nie wiem po co piszecie o restarcie serwera, skoro jasno Administracja pisała, że nowego serwera ani restartu głównego serwera nigdy nie będzie!

Gra tak mało osób, ponieważ nic się nie dzieje. Nie zwalacie winy na koniec roku szkolnego, naukę, słońce albo i wakacje, bo takie argumenty są co chwile, a tak naprawdę to bzdura i kłamstwo!

Jedynym sposobem na pojawienie się graczy (nie mówię o nowych, bo o takich ciężko), ale o starych, którzy przestali grać, jest wprowadzenie już dawno zapowiadanej aktualizacji następnie dodawanie co jakiś czas częstszych oraz mniejszych aktualizacji, a nie jednej nie wiadomo jakiej co 6 miesięcy!
Sam Santano pisał, że takie podejście nic nie zmieni, a tylko pogorszy zaistniałą sytuacje. Więcej mniejszych aktualizacji co miesiąc i liczba graczy stanowczo się poprawi.

Co było w styczniu, lutym? Tak obiecywali na styczeń aktualizacje...
Grało po 100/120 osób, następnie kolejne terminy, kolejne kłamstwa i co?
Z dnia na dzień coraz mniej osób - co za tym idzie? Nie żaden reset serwera, nie żaden nowy serwer, a tylko i wyłącznie aktualizacje.
Ludzie chcą byle czego, bo to wszystko już staje się monotonne. No sorry, ale taka prawda.

Dziwne, że w przeciągu 3-4 miesięcy liczba graczy spadła o 50%, przypadek? Nie sądzę..

Nie wiem po co dalej ciągnąć ten temat jak i tak Administracja ma go w dupie. Pisałem ze Squidem, to sam pisał, że nawet naszych wypocin nie czyta, w sumie co mu się dziwić..

Temat zamknąć, bo i tak nic z tych waszych opinii/ propozycji nie będzie.

Namalowany
20-05-2014, 22:51
Logest ma racje, restart serva lub nowy server spowodowało by to iż mnóstwo ludzi zaczęło by grać by mieli możliwosć bycia w topce, nawet na rl tibii dodawali nowe servery by ludzie którzy grali od 0 mieli możliwosc być w topce a ten server stoi zwyczajnie za długo...

Mysle że gdyby zrobić ankietę dużo ludzi było by za ale za pewno większosc z nich było by tu ludzi którzy zbyt wiele nie osiągneli a chcieliby na nowym servie, lecz natomiast tacy ludzie jak Sasha płakali by na lewo i prawo bo stracili by swoje ukochane pixele (albo w przypadku nowego servera mało kto by grał na starym)

Ogólnie wiadomo że nic z tego nie będzie ale po to jest forum aby dyskutować na temat gry.

Rekrut
20-05-2014, 22:57
Pisałem dokładnie to samo co ty jak 8.4 padało.
W sumie to zamiast przenoszenia charów na 7.6 mogłem zaproponować restart, no ale kto przewidzi, że nikt na 7.6 grać nie będzie

Ziomer, chuj dostane warna. Takie pierdolenie mnie po prostu przeraża. Wbij na classica 600 typa online, tibia 7,4. Zwykla rl mapa, ciagle crashe ddosy, serw nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Skad tyle graczy wytlumacz mi? Tydzien temu bylo 1k. Ludzie traca tam kase itemy, administracja ich olewa.

Wszystko przez to, że są takie duże lev. Nic się nie traci po śmierci, i zachowanie graczy( nie których bym z celi śmierci nie wypuścił) a pvp nie ma sensu przy takiej rozbieznosci levelowej. I mam tu na mysli fakt, ze nie wazne czy masz lev 500\1000\2000\3000 to dobicia masz maxymalnie 15 osob o podobnym lev

Argument starej tibi, nowych gier i starzenia sie uwazam za obalony

*Sasha
Apdejty spoko, wprowadzą aktualizację gracze wrócą na 2/3 miesiące i wyjdą, bo nic tu nie osiągną. Głupiego medium eq (klapek, pandy/hoty) nie są w stanie zdobyć i wbić większego lev. Apo to gra dla tych, którzy się nauczyli tutaj grać.
Nowi nie mają czego szukać. Graczy już tylko ubywa. I to nie z winy administracji. Tylko tak jak mówiłem, serwer za długo stoi.
Doskonale zdaje sobie sprawę, że restartu nie będzie, takich płaczków jak ty jest tu paru.
Ile razy spotykałem się tutaj z osobami, które wracały na serwer po jakimś czasie? Mnóstwo. Wychodzili stąd jeszcze szybciej jak się pojawili.

Ci co korzystają z mózgów już dawno zauważyli pewne podobieństwo między obecną sytuacją serw 7.6, a 8.4 kiedyś.
Historia zatacza koło.

Wiem, że to też wina dużych lvli ale teraz można wbić bardzo szybko lvl. Popatrz na Raiju, Tru czy Nizahe! Powinni zrobić, że od 0 do 1000 lvl idzie szybciej np. exp x10? I myślę, że ludzi prędzej zachęcało by to do grania tu od zera. Jak zrobią reset charów to dużo ludzi odejdzie stąd całkiem bo dużo by stracili... Ja na pewno bym już nie grał gdybym stracił 3300 knajta i 3050+ palladyna +3kk w kasie i domek warty 3kk.

Niech zrobią jakieś ułatwienia dla mniejszych lvli.

Logest.
20-05-2014, 23:45
Wiem, że to też wina dużych lvli ale teraz można wbić bardzo szybko lvl. Popatrz na Raiju, Tru czy Nizahe! Powinni zrobić, że od 0 do 1000 lvl idzie szybciej np. exp x10? I myślę, że ludzi prędzej zachęcało by to do grania tu od zera. Jak zrobią reset charów to dużo ludzi odejdzie stąd całkiem bo dużo by stracili... Ja na pewno bym już nie grał gdybym stracił 3300 knajta i 3050+ palladyna +3kk w kasie i domek warty 3kk.

Weź pod uwagę fakt, że nikt nie nauczy nowych graczy tutaj grać, ludzie są tępi. APO to coś więcej niż ots, to zupełnie inna gra, to nie jest tibia. Z tibią to ma już tylko grafikę podobną. Gracze nie są przyzwyczajeni do takiego tworu serwera. Większość z was gra na apo od kilku lat. Zaczynaliście tutaj i byliście zerami(pominę fakt, że większość z was dalej nimi jest). Nie graliście nigdzie indziej, a jak już to wam nie wychodziło i zaraz wracaliście - przykład turoczka, pajac ma chyba z 50 charów na rl tibi do 30 lev. Gra tam okazała się dla niego za trudna, bo nie umie tam grać, umie natomiast grać na *****no powiedzmy), dokładnie tak samo jest z graczami, którzy się tutaj pojawiają po raz 1, 2, 3. Wbijają low lev wychodzą, wracają, a i tak do niczego nie dochodzą.
Serwer apo to jest ***** terminator na scenie OT, ale nikt tego nie zauważy, bo nie jest w stanie go ogarnąć, żeby to zrobić muszą mieć motywacje. Apo jest znane jako najlepszy polski serwer tylko z tego powodu, że trzyma się bardzo długo i nie ma gracza, który gra na otsach, a by o nim nie słyszał. Pierdyknąć restart. Dać exp x1!. Niech ludzie tracą lev jak padają 1!!!!I zadbać o zabezpieczenia, bo server będzie ddosowany chyba jako jedyny przez hosterów ze wszystkich protokołołów co nie miało do tej pory miejsca na ciemnej stronie open tibia.
Osobiście leje na to i was nie zamierzam przekonywać, że mam racje( bo mam). Odniosę się jeszcze do do ludzi pokroju rekruta, sashy. Ile lev, itemów to oni nie stracą. Przecież później(teoretycznym restarcie) i tak znajdą się lepsi od nich. Będą mieli tutaj wszystkiego więcej. A sami po raz kolejny będą musieli przeczekać kilkuletni bum na apo, żeby do czegoś dojść. Sam taki byłem na 8.4 też się o to srałem. Rozumiem Was XD

Mortiis stara się być fair w stosunku do graczy i się takiego działania nie podejmie, choć dziwię się że trwa przy tej decyzji od momentu jak wydał pozwolenie na wymianę/ sprzedaż charów za zł i tylko nieliczni z top 100 doszli do czegoś faktycznie uczciwie.

Aha jeszcze jedno, głęboko w dupie mam grę z takimi śmieciami, którzy tutaj grają. Klimat serw tworzą gracze, a wy tylko czekacie, żeby wbić nóż w plecy znajomkowi.
Wstawiłbym wam tutaj jeszcze wielkiego murzyńskiego kutasa w bitej śmietanie, ale piszę to z telefonu hehs

Post scriptum
Miejcie sobie dalej po kilka charów w topce, full eq, domki, ah te pixelki, wkrótce już tylko to wam zostanie na opuszczonym serwerze,
Ja Logest Wam to przepowiadam XD

Sokol from West
21-05-2014, 01:31

Straciłbyś, przecież nie wydałeś na to ani złotówki(?). Nie wiem, gdzie Ty szukasz problemu. To tylko jakieś śmieszne pixele :].

Padłem śmiechem. Przecież tu zawsze był płacz, o nawet największą głupotę. Co z tego update? Ludzie pograją 2-3 miechy i elo.

Jak najbardziej za, 2x więcej osób "było" chętnych niz gra na obecnym serwie :D

Podbijam rumun!

Apo jest dopracowane na pewno dużo lepiej od tamtych, ale koncepcje ma chujową. SL? 3k lev? XD SERIO? :D
Poza tym klimat gry tworzą gracze, a tu przeważnie śmiecie grają.

W końcu ktoś to napisał! Czemu nie ma nowych graczy? Dana osoba zakłada sobie konto, wychodzi na main, zapyta o coś na Game-Chat i dostaje zjeby, że o coś zapytał, bo nie wiedział(?). Przecież sami ludzie zniechęcają innych do gry na APO.

Prawda jest taka, że im wyższe lev będą się pojawiać tym więcej osób będzie odchodzić. Ilu tu się nowych graczy pojawia? 3 na miesiąc?

Myślę, że nawet tylu nie będzie ;).

Cokolwiek się nie zmieni to i tak będzie źle, z jednego prostego powodu - nikt nie podejmie się zresetowania charów i wprowadzenia innych drastycznych zmian.

Tutaj nawet nie ma co się kłócić/dyskutować na ten temat, bo masz rację.

Gra tak mało osób, ponieważ nic się nie dzieje. Nie zwalacie winy na koniec roku szkolnego, naukę, słońce albo i wakacje, bo takie argumenty są co chwile, a tak naprawdę to bzdura i kłamstwo!

Sorry Sasza, ale gówno prawda. Zauważ, że już rok temu grało w maju po 30-40 osób? Taki poziom, trzymał się do końca sierpnia/września. Także tutaj, nie masz racji. PRZECIEŻ NIKT NIE BĘDZIE SIEDZIAŁ W ZAJEBISTY DZIEŃ PRZED KOMPUTEREM(no chyba, że Ty tak robisz).

Jedynym sposobem na pojawienie się graczy (nie mówię o nowych, bo o takich ciężko), ale o starych, którzy przestali grać, jest wprowadzenie już dawno zapowiadanej aktualizacji następnie dodawanie co jakiś czas częstszych oraz mniejszych aktualizacji, a nie jednej nie wiadomo jakiej co 6 miesięcy!
Sam Santano pisał, że takie podejście nic nie zmieni, a tylko pogorszy zaistniałą sytuacje. Więcej mniejszych aktualizacji co miesiąc i liczba graczy stanowczo się poprawi.

Myślisz, że chciałoby się, robić Administracji co miesiąc mini aktualizację? Przecież to wiadome, że za chwile skończą się im pomysły. Zresztą to nie przyciągnie graczy.

Z dnia na dzień coraz mniej osób - co za tym idzie? Nie żaden reset serwera, nie żaden nowy serwer, a tylko i wyłącznie aktualizacje.
Ludzie chcą byle czego, bo to wszystko już staje się monotonne. No sorry, ale taka prawda.

Dziwne, że w przeciągu 3-4 miesięcy liczba graczy spadła o 50%, przypadek? Nie sądzę..

TAK JAK PISAŁEM WYŻEJ - PRZECIEŻ NIKT NIE BĘDZIE SIEDZIAŁ W PIĘKNY, ZAJEBISTY I SŁONECZNY DZIEŃ, PRZED KOMPUTEREM I WBIJAŁ LVL'E.

Nie wiem po co dalej ciągnąć ten temat jak i tak Administracja ma go w dupie. Pisałem ze Squidem, to sam pisał, że nawet naszych wypocin nie czyta, w sumie co mu się dziwić..

Gratuluję, rozmowę ze Squidem powinieneś zachować dla Siebie. Skoro już się pochwaliłeś co pisał, to w 100% przyciągnie takim podejściem graczy. Nasuwa się pytanie - PO CO DANE OSOBY SĄ W ADMINISTRACJI, SKORO TAK SIĘ ZACHOWUJĄ? Jeszcze to śmieszne zdziwienie, że ludzie płaczą itp. Sorry, ale rola administracji, to wysłuchiwanie problemów i ich rozwiązanie w ugodowy sposób. Piszesz, żeby zamknąć temat. Ja np. nie widzę takiej potrzeby, skoro już taki powstał, to niech się ludzie wypowiadają, a nie coś w stylu - "Wyjebane, zamknę temat to nie będą mieli gdzie płakać".

Wiem, że to też wina dużych lvli ale teraz można wbić bardzo szybko lvl. Popatrz na Raiju, Tru czy Nizahe! Powinni zrobić, że od 0 do 1000 lvl idzie szybciej np. exp x10?

Sorra Arek, ale z tym expem to chyba Cię troszkę pojebało. Zobacz, że taki 1000 lvl, to kwestia 2 tygodni? No sorry, ale ostatnio przez 5-6h wbiłem prawie 100 lvli ^^. Co ma napisać taki 1k lvl? Przecież idzie na bally/queeny i lvl leci jak głupi(hota+!speed). Co potem? Nile, Tiny i lvl leci jak głupi. Śmiech na sali jak dla mnie.

I myślę, że ludzi prędzej zachęcało by to do grania tu od zera. Jak zrobią reset charów to dużo ludzi odejdzie stąd całkiem bo dużo by stracili... Ja na pewno bym już nie grał gdybym stracił 3300 knajta i 3050+ palladyna +3kk w kasie i domek warty 3kk.

Uwierz, że większość by nie grała. Dla niektórych te pixele są przecież tak ważne...

Jedyna pozytywna opcja. Przecież taki low level, to nie ma tutaj żadnych szans. Kończy grę na wbiciu 100lvl'a?

Aha jeszcze jedno, głęboko w dupie mam grę z takimi śmieciami, którzy tutaj grają. Klimat serw tworzą gracze, a wy tylko czekacie, żeby wbić nóż w plecy znajomkowi.

Większość zaczyna tak pisać. Przecież serwer ostatnim czasie przejęła większa grupa osób, które wszystko kupiły na allegro. Zostało mało osób, które jedynie trzymają jakoś ten klimat serwera jeszcze.

@Coś ode mnie.

Restart czy coś w tym stylu, nic tutaj nie da. Pisanie, że ładna pogoda nie ma nic wspólnego z mniejszą ilością graczy, też mnie śmieszy. Przecież zobaczcie ile osób, siedzi w okresie zimowym na *****90-120 osób dziennie?). Wiadomo, nikomu się wtedy nie chce wychodzić z domu. Większość przy takiej wiosennej/letniej pogodzie, woli wyjść na dwór, skoczyć w plener na piwo, czy pojeździć rowerem lub pograć w nogę.
Sorry, ale spędzać wolny czas przy kompie, jeszcze jak widać co się dzieje za oknem, to aż grzech.

Kolejna sprawa - poziom graczy na APO. Przyszło jakieś gówno na serwer, które zniechęca do gry nowych graczy. Ciągłe wyzwiska na Game-Chacie, czy na priv. PRZECIEŻ TO NIE PRZYCIĄGA GRACZY. Kwestia graczy, którzy zaczynają od zera(nie posiadają dosłownie nic) - jak taki gracz ma zacząć, kiedy spyta grzecznie kogoś o jakiś itemek/kasę na start, skoro za chwilę zostaje wyzywany, np. "Kurwo, Chuju, Cwelu" - widziałem to już kilkanaście razy. Inna kwestia - grzecznie o coś taka osoba zapyta(czegoś nie wie), też zostaje obrażana. Tak jak LOGEST(podobały mi się Twoje posty), większość ojebała by nawet najlepszego znajomego tutaj, udając najpierw dobrego kolegę.

Administracja już dawno powinna pomyśleć o czymś 'lepszym', dla początkujących graczy. Była chyba nawet propozycja na ten temat - nadal nic z tym nie zrobiono, a liczba graczy spada(nowych nie przybywa).

Co do UPDATE - według mnie, to specjalnie jest on przeciągany do wakacji, gdyż wiadomo, że większość nie będzie grała(pisałem wyżej dlaczego). Jedyny chyba sposób, żeby jakaś większość grała w tym czasie. Nie ma co liczyć(tak jak Sasza), że cokolwiek te aktualizację coś zmienią do tego stopnia, że nagle liczba graczy wzrośnie znacząco. Takie jest moje skromne zdanie.

Jeśli chodzi o to, że Tibia wyszła z "mody" - przecież jest tyle gier online, że jest w czym wybierać. Nikt nie będzie siedział i grał w Tibię, w każdą wolną chwilę.

Myślę, że gdyby niektóre osoby, zachowywały się na tym serwerze, to grałoby więcej osób. Wiadomo, to my tworzymy klimat, a nie administracja. Jak dla mnie, został jakiś mały klimat APO, ale bez żadnego szału.

NUDA, NUDA, NUDA - tak można opisać sytuację na serwerze. Nie pozostaje nic innego, jak czekać na więcej graczy do zimy, hhehe.

@
Zapomniałem dodać - kiedy większość osób zrozumie, że STARE APO nie wróci? Przecież to jest tak banalne do zrozumienia, a niektórzy płaczą dalej na ten temat xD

ziomer19981
21-05-2014, 08:46
Logest Administracja nie zrobi szybko update'a ponieważ zwyczajnie nie mają czasu - ciężko zrozumieć?? LUDZIE ZROZUMCIE!

ADMINISTRACJA NIE MA CZASU NA ZAJMOWANIEM SIĘ SERWEREM!
EVENTY? NAJAZDY? TO TEŻ NIC NIE DA, GRACZE PRZYJDĄ TYLKO NA CHWILE

Goatee
21-05-2014, 12:46
Nie wiem po co ciągle piszecie o nowym serwerze, nie ważne pod jaką tibie. Nie wiem po co piszecie o restarcie serwera, skoro jasno Administracja pisała, że nowego serwera ani restartu głównego serwera nigdy nie będzie!

Dla ciebie to jest normalne, że w ciepły, słoneczny majowy dzień gdzie temperatura sięga 25 stopni ktoś nakurwia po 10h przed kompem jak ty? Nie oszukujmy się, ale większa część obecnych graczy wraca na APO aby tylko przezimować. Nikomu nie chce się wychodzić na dwór jak temeratura jest na minusie i pada śnieg. Takie są realia ;/

A zamknąć to możesz swoją paszczę ;s

Najkoon
07-06-2014, 22:23
Nie czytałem wszystkiego, bo zbyt dużo płaczu

Wydaje mi się że głównym powodem jest brak resetu charów, nikt nowy na serwer nie wbije, a tym starym też się w sumie wracać nie chce bo co oni będą robić z 1k lvlem.

Smutki i żale na administracje, a pokażcie mi kogoś kto przez tak długi czas prowadzi serwer, i nadal chce mu się robić aktualizacje, a ponad to, nadal cokolwiek chce mu się robić jak widzi 40-80 osob online.

Nie rozumiem, dlaczego ekipa nie chce spróbować zrobić resetu charów, skoro i tak nie mają nic do stracenia.

Poziom wraz ze wzrostem powinien iść znacznie wolniej żeby nie było teraz 3000 poziomów, ale ktoś dodał jakieś gówna nile, czy tiny. Masz 3000 i kolejny poziom wbijasz w 45 minut, masz 3300 i kolejny wbijasz w 45 minut - logika. Zamiast utrudnić grę, by ta zabawa miała jakiś sens to wszystko tutaj ułatwiacie, niektórzy nie traktują tego jako gry tylko jako pracy. Przychodzi, loguje i zbija !speeda hahaha! Kiedyś spoko klimat, walki o respy, o dominację na serwie, teraz kiedy sl gówno jest warty [ktoś ich jeszcze używa? nie liczę rookgówna]. Jaki sens ma tutaj gra? Expienie dla samego expienia? Zabijając kogoś tracisz więcej niż on, czekanie z fragami, tyle razy wałkowane tematy, że system fragów to gówno, że nowe eq to gówno, że balans to gówno, to oni dodają eventowe respy, które zrobiły z APO jeszcze większy orshabaal ots.

Sama prawda.

zii_twardziel
07-06-2014, 23:26
Nie ma co owijać w bawełnę, najlepszym i najskuteczniejszym posunięciem byłby restart postaci.

mr Awesome
08-06-2014, 00:29
Ja bym raczej wybral postawienie 2 serwera anizeli reset charow ;p

deeL `
08-06-2014, 07:34
Jestem w 100% pewien, że resetu charów nie zrobią.. Jednak powód tej decyzji jest mi w 100% nieznany, a co więcej, zIELO'NEGO ***** POJĘCIA NIE MAM DLACZEGO NIE ZDECYDUJĄ SIĘ NA JEDYNY SENSOWNY KROK ?

marllix
08-06-2014, 14:39
Resa raczej nie zrobią bo to by było nie teges w stosunku do tych co jeszcze tu grają.

Postawienie drugiego takiego samego serwera mogło by cos zdziałać,znowu rywalizacja,ja bym chętnie zagrał na takim serwie.Być może było by więcej graczy.Zastanówcie się :)

ViVuSeK
22-06-2014, 22:47
Nie zrobią resetu postaci, to by wzbudziło zbyt wiele kontrowersji ze strony graczy, którzy jeszcze grają i " szczycą się " swoim XXXX poziomem. Najlepszą opcją byłoby stworzenie drugiego serwera z tą samą mapą, skryptami itd. Administracja ma e - maile od graczy, którzy nie grają pół roku/ rok na serwerze. Można by było trochę posiedzieć i wysłać komunikat o takowej akcji. Tibia ma już swoje lata, ale na pewno ktoś chciałby jeszcze sobie w nią popykać, chociażby 4fun ;) bo obecnie na serwerze gra się tylko dla rywalizacji, a nie ma perspektyw do tego by się wybić wyżej, gdy przed temple stoją sobie 3000 levele ;). Grałem tu od 2007, nie gram tu od 2/3 lat, ale chętnie bym wrócił, gdyby administracja poszła na takie coś.

Min.taL
22-06-2014, 23:02
Najlepszą opcją byłoby stworzenie drugiego serwera z tą samą mapą,

Tak, tylko dobrze by było powrócić do czasów gdzie nie było UW, shaman setów i ŻEBY BYŁ BALANS POSTACI, wtedy te drugie apo może by się udało, ale to się nie uda, gdyż będą wzbudzane kontrowersje tych XXX leveli, bo by napisali, że nie po to wbijali takie levele, by nikt nie grał na tym otsie, z powodu drugiego OTS'a. Powiedzmy sobie szczerze: Możemy tylko pomarzyć o nowym apo czy resecie postaci

Koteq
26-06-2014, 02:22
Pozwole sobie napisać post w tym temacie, bo sam mam ogromna ochotę pograć na apo po latach, jednak nie widze tutaj realnej szansy na jakąś rywalizacje, ze względu na high levele oraz liczbę graczy.

Zacznijmy od tego, że tibia nie jest już tak popularną grą jak kiedyś, wszyscy przeszli na lole starcrafty itp, zostali sami wyjadacze, to jest pierwszy powód.

Kolejny i wg mnie najważniejszy powód, jest taki że z apo zrobiła się po prostu przysłowiowa bumba, biegają 3k lvl'e, ek bije jak z wanda !mm/!uh to odrzuca potencjalnego dobrego gracza który szuka servera z niskim expem.

Następny powód to już wyżej wymieniony lvl, nowy gracz widząc low exp i w statystykach 3k lvl'e nie ma ochoty wchodzić na server, bo po co? Nie wybije się na szczyt, nie ma szans rywalizacji, nie wspominając o pvp.

Osobiście zawsze szanowałem APO, za to że nie był bumbą, nie było nigdy sms shopów normalne bronie, zagadkowe questy i przede wszystkim niski exp.

Niestety, nie mogę tego powiedzieć w momencie kiedy latają po serverze 3k lvl'e z UW na ek'u i uhami na hocie, w dodatku niska liczba graczy tylko odrzuca nowych od servera.

Jeśli chodzi o administracje, nie wiem jak to wygląda więc nie oceniam, widzę że zaszło sporo zmian od mojego ostatniego logowania, jednak przykro mi to mówić, ale dla APO nie ma już raczej ratunku, przynajmniej bez resetu.

Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest po prostu stworzenie nowej edycji APO wyjebaniem wszystkich śmiesznych UW !uh !mm itp i wtedy pozostaje patrzenie jak liczba graczy wzrasta, takie są realia. Jestem przekonany, że jeśli doszłoby do utworzenia nowej edycji APO, grałoby na nim ponad 150 osób. Sam na 100% bym się wciągnął wtedy w tą rywalizacje.

Miło mi się wspomina te czasy, jak bronie z QOD były najlepsze i nie biegały po serverze 2/3k lvl'e z UW i żałosnymi komendami, po prostu server wtedy się wyróżniał i były powody aby zacząć na nim grać, teraz? nie...

ʍǝǝʞ aka vimpexx
26-06-2014, 09:06
Pozwole sobie napisać post w tym temacie, bo sam mam ogromna ochotę pograć na apo po latach, jednak nie widze tutaj realnej szansy na jakąś rywalizacje, ze względu na high levele oraz liczbę graczy.

Chyba normalną rzeczą jest, że jeżeli serwer stoi już XX lat, to i poziomy graczy, którzy tutaj grają będą wysokie :o
Kiedyś do tego musiało dojść, a Ci którzy mają mniej czasu po prostu się nie wybili :(

Zacznijmy od tego, że tibia nie jest już tak popularną grą jak kiedyś, wszyscy przeszli na lole starcrafty itp, zostali sami wyjadacze, to jest pierwszy powód.

Dokładnie, dlatego fajnie by było gdyby APO zrobiło serwer jakiejś gry, która teraz jest popularna :)
Było wiele gadki o takich tematach, nawet jeden serwer zaproponowała administracja z tego co pamiętam, chodziło chyba o minecrafta :D

Kolejny i wg mnie najważniejszy powód, jest taki że z apo zrobiła się po prostu przysłowiowa bumba, biegają 3k lvl'e, ek bije jak z wanda !mm/!uh to odrzuca potencjalnego dobrego gracza który szuka servera z niskim expem.

Jak już wyżej napisałem, rzeczą jasną jest, że jak serwer stoi już długi czas to i poziomy będą wysokie. Fakt, nie każdy mógł zacząć grać gdy serwer startował, ale teraz nie trudno o kupno jakiejś postaci za 'KCC', które szybko się zbiera, a później może szarpać expem jak na orsh OTS na nilach czy tiny ;D
Hotkeye wyróżniają APO, tylko że uh wtedy jest za mocny. Gracz nie musi 'machać' myszką w tą i spowrotem aby się uhać, tylko klika 1 przycisk, beka.

Następny powód to już wyżej wymieniony lvl, nowy gracz widząc low exp i w statystykach 3k lvl'e nie ma ochoty wchodzić na server, bo po co? Nie wybije się na szczyt, nie ma szans rywalizacji, nie wspominając o pvp.

j/w

Osobiście zawsze szanowałem APO, za to że nie był bumbą, nie było nigdy sms shopów normalne bronie, zagadkowe questy i przede wszystkim niski exp.

Niski exp jest cały czas, tylko potwory które są dodawane są chyba robione pod ten syfny 'maz*****urski ots'.
Zagadkowe questy? Ciekawi mnie o jakich piszesz, bo na APO czegoś takiego nigdy nie było, a jak już coś zrobili, to tak aby gracz który chodzi do przedszkola wykonał xD

Niestety, nie mogę tego powiedzieć w momencie kiedy latają po serverze 3k lvl'e z UW na ek'u i uhami na hocie, w dodatku niska liczba graczy tylko odrzuca nowych od servera.

Liczba graczy jest mała, bo Tibia nie jest już taka super jak była kilka lat temu. Nie było tych wszystkich CRAFTÓW :D

Jeśli chodzi o administracje, nie wiem jak to wygląda więc nie oceniam, widzę że zaszło sporo zmian od mojego ostatniego logowania, jednak przykro mi to mówić, ale dla APO nie ma już raczej ratunku, przynajmniej bez resetu.

Ekipa cały czas się zmienia, ktoś jest, a później kogoś nie ma (Santano pls) XD
Ekipa przeszła remont, a ja osobiście wyjebałbym jeszcze z 5 osób z tego grona, bo nie nadają się na to stanowisko. Nie logują do gry, nie pomagają w upach. Są, bo są po prostu, siedzą chyba tylko dla swagu na forum.

Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest po prostu stworzenie nowej edycji APO wyjebaniem wszystkich śmiesznych UW !uh !mm itp i wtedy pozostaje patrzenie jak liczba graczy wzrasta, takie są realia. Jestem przekonany, że jeśli doszłoby do utworzenia nowej edycji APO, grałoby na nim ponad 150 osób. Sam na 100% bym się wciągnął wtedy w tą rywalizacje.

O nowym serwerze 7.6 możesz zapomnieć XD
Jak już, to serwer pod najnowszy protokół, ale kto się tym zajmie, skoro Mortiis pisał, że nikt nowszego protokołu niż 7.6 nie ogarnia z ekipy ;)

Miło mi się wspomina te czasy, jak bronie z QOD były najlepsze i nie biegały po serverze 2/3k lvl'e z UW i żałosnymi komendami, po prostu server wtedy się wyróżniał i były powody aby zacząć na nim grać, teraz? nie...

Teraz też się wyróżnia :)
Zauważ, że bronie typu silver wandy itd każdy ma na serwerze, mapkę dopracować każdy może. A na APO potwory dają po 20 lvli, są jajka które dają połowe hp i many, uw, które rozpierdala wszystko na ekranie co 10 minut, to tylko na APO!

ViVuSeK
29-06-2014, 23:56
Dla mnie sprawa jest prosta, gra, orgazm, PACC, hajs, Finlandia :cool:

A tak ogólnie to można pomarzyć o nowym serwerze, administracja nie ma już takiego zapału. Wystarczyło dać posadę 2/3 osobom, które znają się na rzeczy. Jakby nie patrzeć na serwerze się zarabia, im bardziej się stara, tym większe zyski.