View Full Version : Kwadrans Maratonu XX + nagrody!
Serdecznie wszystkich zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym "Kwadransie MARATONU".
Jeśli ktoś z was nie wie co to takiego, zapraszam do przeczytania o Kwadransie Maratonu (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91853).
Kwadrans MARATONU XX odbędzie się dnia 11 maja (niedziela) 2014r. w godzinach między 13, a 15.
Standardowo na chwilę przed rozpoczęciem maratonu pojawi się informacja na naszym profilu Facebook z dokładną godziną startu.
1. "Kwadrans MARATONU" odbył się dnia 01.04.2011r. o godz. 16:41-16:56
2. "Kwadrans MARATONU II" odbył się dnia 22.06.2011r. o godz. 16:20-16:35
3. "Kwadrans MARATONU III" odbył się dnia 28.07.2011r. o godz. 14:38-14:53
4. "Kwadrans MARATONU IV" odbył się dnia 14.10.2011r. o godz. 16:05 - 16:20 - [restart 7.6] - 16:25
5. "Kwadrans MARATONU V" odbył się dnia 16.10.2011r. o godz. 14:00 - 14:15 (8.42), 14:05 - 14:20 (7.6)
6. "Kwadrans MARATONU VI" odbył się dnia 16.12.2011r. o godz. 18:25 - 18:40
7. "Kwadrans MARATONU VII" odbył się dnia 29.01.2012r. o godz. 13:30 - 13:45
8/9. "Kwadrans MARATONU VIII i IX" odbył się dnia 07.05.2012r. o godz. 17:50 - 18:20
10. "Kwadrans MARATONU X" odbył się dnia 20.08.2012r. o godz. 18:00 - 18:15
11. "Kwadrans MARATONU XI" odbył się dnia 22.08.2012r. o godz. 18:01 - 18:16
12. "Kwadrans MARATONU XII" odbył się dnia 04.11.2012r. o godz. 15:00 - 15:15
13. "Kwadrans MARATONU XIII" odbył się dnia 13.01.2013r. o godz. 16:30 - 16:45
14. "Kwadrans MARATONU XIV" odbył się dnia 28.04.2013r. o godz. 11:25 - 11:40
15. "Kwadrans MARATONU XV" odbył się dnia 30.06.2013r. o godz. 18:40 - 18:55
16. "Kwadrans MARATONU XVI" odbył się dnia 28.08.2013r. o godz. 16:50 - 17:05
17. "Kwadrans MARATONU XVII" odbył się dnia 27.10.2013r. o godz. 12:00 - 12:15
18. "Kwadrans MARATONU XVIII" odbył się dnia 05.01.2014r. o godz. 11:00 - 11:15
19. "Kwadrans MARATONU XIX" odbył się dnia 06.03.2014r. o godz. 17:22 - 17:37
20. "Kwadrans MARATONU XX" odbył się dnia 11.05.2014r. o godz. 13:30 - 13:45
UWAGA!
Z okazji, że będzie to już 20. maraton zaraz po jego zakończeniu spośród zalogowanych graczy wybierzemy 5 osób, które zostaną nagrodzone dodatkowymi 30 dniami Premium Account! Zapraszamy więc do wzięcia udziału. Kto wie, może to właśnie Ty będziesz jedną z tych pięciu osób? :)
Oto szczęśliwa piątka, która otrzymała PACC:
- Syn Ulicy
- Czarna Gwiazda
- Elite Shaco
- Piccolo Junior
- Toca
Gratulujemy!
Pozdrawiamy!
Ekipa APO OTS
..:Too Get:..
09-05-2014, 09:58
W końcu coś. Tym razem mam nadzieję na wbicie czegoś więcej niż ostatnio(brak speeda).
Domcio Old
09-05-2014, 10:14
Jako iż nie chce mi się jak na razie grać na servie to nie wezmę udziału, ale zachęciliście tym, że do wygrania 30 dni pacc, więc bardzo możliwe, że zaloguje i postoje w depo:).
+ dla ekipy. Jeszcze dodajcie upka w tym miesiącu to już wgl będzie git.
ʍǝǝʞ aka vimpexx
09-05-2014, 10:17
Mydlą oczyska jakimiś expami 99999 bo update ma małe opóźnienie, nie będzie mnie. HF & GL :cool:
Lipne godziny z deczka. Myślę, że będzie z 100 online i nie będzie lagów. Zawsze jakieś dobre posuniecie
.1SSt Norix.
09-05-2014, 10:46
No wreszcie coś się dzieje, zapewne przyciągnie trochę graczy z powrotem na czas Maratonu znów ujrzymy 150 osób haha :D Teraz trzeba dobrze speeda rozporządzić i jazda :)
Sasha Rookslayer
09-05-2014, 12:14
Cieszy mnie, że będzie Maraton, jednak może mnie na nim zabraknąć.
Dobrze, że nie zapomnieliście o tym.
gwnstopro
09-05-2014, 13:41
Skorzystam i wbijam 1.4k lvl nooby. Pozdrawiam Siebie , Was nie bo nie ma za co. Śmieszny maraton w niczym nie pomoże.
Hahah! Mam wolne! Może uda mi się wbić te 15 lvli potrzebnych do DAO? :D
Dementor
09-05-2014, 16:05
Dobrze, że coś robicie. Oczywiście + dla Ekipy. :) Może nawet uda mi się wejść w tym czasie do gry. :D
Nie mam zamiaru nawet kupic pacca zeby poexpic te 15min, mydlenie OCZOW poziom perfeect!
Nie było maratonu - płacz, "Ekipa olewa totalnie serwer bo nawet nie ma loterii/maratonu". Jest maraton - płacz i źle, bo "mydlą oczy". Na serio nie rozumiem Was, kobieta nie jest nawet aż tak zmienna jak Wy...
Nie mam zamiaru nawet kupic pacca zeby poexpic te 15min, mydlenie OCZOW poziom perfeect!
Tylko żebyś później nie żałował, że nie kupiłeś go na maraton tylko później ^^
Sokol from West
09-05-2014, 16:58
Nie było maratonu - płacz, "Ekipa olewa totalnie serwer bo nawet nie ma loterii/maratonu". Jest maraton - płacz i źle, bo "mydlą oczy". Na serio nie rozumiem Was, kobieta nie jest nawet aż tak zmienna jak Wy...
To może pora to wreszcie zrozumieć, o co ciągle jest płacz? Myślisz, że jak napiszesz o maratonie, to ludzie nie będą gadać na temat "uptejda". Zauważ, że wszystko opiera się tylko w jednym, w/w temacie.
Tylko żebyś później nie żałował, że nie kupiłeś go na maraton tylko później ^^
To jest podejście do graczy, pisanie właśnie takich postów. Chcesz zachęcić, czy zniechęcić np. Rumun'a? Zresztą, te 30 dni PACC, to ma być zachęcenie do zalogowania się? No chyba, że planujecie jakiś najazd większy, czy coś w tym stylu, to zwracam honor ;).
Nadal nie rozumiecie, że tu wszystko opiera się o temat "uptejda" ? Każdy kto tu teraz gra, czeka tylko na to, co obiecaliście w "STYCZNIU", potem w "KWIETNIU". Moim zdaniem, reakcja niektórych np. na maraton, nie powinna was w ogóle dziwić. Będę komentarze typu - "mydlą oczy", "WTF, robicie wszystko zamiast uptejda", "gdzie jebany uptejd" itp. Nie obiecujcie czegoś, czego nie jesteście w stanie zrobić do konkretnej daty. To chyba proste do zrozumienia i zauważenia, że zawsze jest ta sama sytuacja. Rozumiem, zdarzają się różne sytuacje w życiu, które uniemożliwiają prace nad updatem, ale zakładajcie, że coś takiego może się zdarzyć. To chyba nie jest trudne? Lepiej już napisać, że nie wiecie ile potrwają pracę, nawet napiszcie -
"Właśnie podjęliśmy pracę nad nowym updatem, niestety, nie potrafimy was poinformować w jakim czasie wprowadzimy go na serwer. Będziemy Was na bieżąco informować, o postępie :)."
To chyba nie jest nic trudnego, niż ciągłe obiecanki, że zaraz to wprowadzicie. Sami do czegoś takiego doprowadziliście, więc czemu się dziwicie, że ludzie tak reagują na maraton? Dla mnie to nic dziwnego, reakcja jakiej bym się spodziewał.
@t
Co do maratonu to skorzystam, bo 15 minut mnie nie zbawi ;)
[Rinson] Maraton akurat tak wypadł, bo robimy co dwa miesiące, więc chcąc nie chcąc i tak wypadnie w maju. Z resztą sami pisaliście, że nic się nie dzieje, nawet maratonu nie ma a jak już jest to źle. Jak tu dogodzić? Maratonu nie będzie - źle, będzie i też źle.
Wiesz, mnie to jakoś szczególnie ten maraton nie 'cieszy', będę akurat w domu, więc skorzystam. Chodziło mi o to, że większość przyjmie to jako rekompensatę w zamian za up'a. Dlatego właśnie będzie płacz. Zresztą kto będzie chciał, to skorzysta ;) W ostatnim zdaniu masz całkowitą rację, nie dogodzisz każdemu.
rumunem się nie przejmujcie :) kupił sobie jakiś śmieszny zegarek i nie ma na pacca teraz :(
#t
bardzo dobrze, że coś robicie :) lepiej to niż nic
@down
Gdybym ja bym był GM, to byś dostał na 100dni za takie teksty.
Beka trochę myślą że będzie <milion> osób. Lepiej ten update róbcie bo jak tego nie zauważyliście to obecność graczy spadła do 40?
@topic
Na maratonie nie będę bo nawet nie ma po co?
Poza tym dostałem bana od jakiegoś <głupka> bo napisałem dla beki do cunpla: twoja stara, i dostałem bana na 10 dni wiec props.
PS: włączyłem swój serwer < nie bierzcie tego za reklamę> zagrało 30 osób, a mapę zrobiłem na odpierd*l wiec pozdrowienia :)
MrMagicBoy
09-05-2014, 20:03
Maraton zawsze spoko.
:cool:
Mi chodziło bardziej o niedaleką przyszłość niż sam maraton ;) Bo wiesz, przez kilka dni można się ponownie wdrożyć do gry podczas gdy szykuje się update :d
Codziennie na test wrzucam kolejne misje - jedne są łatwe do wykonania, drugie trochę mniej. Jedne wykonacie w ciągu chwili, inne zajmą Wam sporo czasu.
Chcę aby jak najwięcej nowych elementów pojawiło się w tym update. Jak wiadomo nie chcecie nowych przedmiotów magicznych itp więc trzeba mieć na myśli inne nagrody. Co do nagród - jedne będą lepsze, drugie gorsze jednakże wykonywane misje są po kolei - czyli liczy się suma nagród jakie uzyskacie więc czasem możecie dostać coś o małej wartości a za to przy następnej misji dostaniecie coś co się Wam bardzo przyda ;)
Również sugeruję się propozycjami z forum - tak więc jeśli są jakieś stare zapomniane propozycje w których jest znacząca przewaga głosów na tak - chętnie je przejrzę ponownie.
Do tego maraton nie jest rekompensatą - rekompensatą będą automatyczne najazdy oraz nowe bossy które będziecie mogli ujrzeć już niebawem (a może nawet szybciej niż się spodziewacie :D).
Tak więc pozdrawiam i liczę na jak najwyższą ilość graczy podczas maratonu! :D
#edit:
Zapomniałbym, misji będzie 100 na rookgardzie oraz 100 na mainlandzie. Każdy będzie miał możliwość wykonać jako pierwszy całego questa - niezależnie od poziomu jaki posiada ;)
#edit:
Zapomniałbym, misji będzie 100 na rookgardzie oraz 100 na mainlandzie. Każdy będzie miał możliwość wykonać jako pierwszy całego questa - niezależnie od poziomu jaki posiada ;)
Czytając post, który napisałeś zauważyłem podobieństwo do update z misjami uruchamianymi komendą !quest .
Update OTS 17.07.2012
Długo, a nawet bardzo długo oczekiwany przez Was Update wreszcie nadchodzi. Dodaliśmy bardzo wiele różnorodnych misji, które - mamy nadzieję - przypadną Wam do gustu.
Misje te są bardzo specyficzne - różne od dotychczasowych. Wszystkie z nich uruchamia się komendą !quest. Następnie gracz dostaje wylosowaną misję dostosowaną do jego poziomu.
Czego możecie się spodziewać? Wszystkiego! Misje począwszy od szukania przedmiotów, przez zabijanie potworów i odkrywanie trudno dostępnych, nowych lokalizacji, po nowe rozwiązania i gry, które do tej pory nie istniały na żadnym serwerze. Spośród ponad siedemdziesięciu nowych zadań na pewno znajdziecie wiele, które zachęcą Was do gry oraz sprawdzania elementów wprowadzonych w tej aktualizacji.
Specjalnie dla Was dodaliśmy również gry: kółko i krzyżyk oraz gra w statki. Plansze do gier będziecie mogli odnaleźć na City of Dreams!
Podczas tamtego update zostały wprowadzone 73 misje. Po roku czasu zostały dodane kolejne 3 misje.
Witajcie!
Na wstępie chciałbym w imieniu zespołu przeprosić, że dopiero dzisiaj następuje ta mała aktualizacja. Niestety, ale tak to w życiu bywa, że wszystkiego nie mogliśmy przewidzieć. Myślimy, że będziecie zadowoleni z tego, co przygotowaliśmy dla Was :)
Dodaliśmy kolejne, nowe misje. Można je wylosować za pomocą komendy !quest.
Zapewne pytacie co dokładnie zostało dodane? Całkowicie powiedzieć nie mogę, jednak część owej tajemnicy mogę Wam zdradzić.
Rozmawiałem ostatnio z jednym kapitanem, zajmującym się przeprawą ludzi przez morze... opowiadał mi, że miał pewny wypadek i jego towarzysze zginęli. Po wysłuchaniu długiej, może i monotonnej historii można dowiedzieć się, że wędrówki po morzu nie są wcale bezpieczne. Jeśli pomożesz mu, to na pewno nie zawiedziesz się... dostaniesz wskazówki, dzięki którym możesz zdobyć nową, specyficzną nagrodę.Takiej jeszcze na tym świecie nie było, a przyda się na pewno nie jednemu z Was, gdyż może Was uchronić przed utratą ekwipunku w ekstremalnej sytuacji.
W ostatnim czasie również doszło do kradzieży w stolicy miasta. NPC Fargum, który również zajmuje się przeprawami przez morze został okradziony. Zginął jego cenny miecz... Jeśli mu pomożesz, to na pewno dostaniesz nagrodę. Jako kapitan statku nie ma On zbyt dużych przychodów z podróży, utrzymanie statku w odpowiednim stanie również kosztuje, jednak postara się on na miarę swoich możliwości wynagrodzić Ci trud, który włożysz w odzyskanie jego jedynej broni.
Został też dodany nowy teren z potworami nie występującymi dotąd na serwerze. Zadanie jest dość długie, a potwory nie są łatwymi przeciwnikami do pokonania. Aby wykonać tą misję będziecie musieli wykazać się sprytem oraz zgraniem zespołu. Po wykonaniu misji będziecie mieli możliwość przywoływania nowego bossa oraz dostęp do nagrody. Niektóre z nagród nie były dostępne dotychczas na świecie. Myślimy, że przypadną Wam do gustu :)
Liczymy, że nie będziecie rozczarowani nowymi zadaniami. Misji w jeden dzień na pewno nie zrobicie, nie łudźcie się :) Ze względu na nagrody misje są zależne od poziomu doświadczenia.
Po wielu godzinach testów aktualizacja zostanie wprowadzona na serwer po najbliższym restarcie.
Dodatkowo poprawiliśmy kilka błędów na mapie :)
Więc po dwóch aktualizacjach mamy do zrobienie 76 misji. Ciekawostką jest napis który wyświetla się w grze po wykonaniu 76 misji "Wykonałeś wszystkie obecnie dostępne misje! kolejne zadania pojawia się już niebawem."
I po Twoim poście trochę się zdziwiłem, że tworzycie kolejne 100 misji podczas gdy nie skończyliście poprzednich :)
PS. Z tego co mi wiadomo miało być 100 misji do zrobienia, setna misja miała być podsumowaniem całości z główną nagrodą ( do wykonania po zrobieniu pozostałych 99 misji )
Nie krytykuję waszego pomysłu na update tylko wyrażam swoją opinię na temat niedokończonych poprzednich aktualizacji. ( Update z !quest zaczął się w lipcu 2k12 a mamy aktualnie maj 2k14 więc to mówi samo za siebie :) )
@t Na maratonie będę, i czekam na aktualizację :)
Pozdrawiam,
Don Ja
Kwadrans MARATONU XX odbędzie się dnia 11 maja (niedziela) 2014r. w godzinach między 13, a 15.
Powiem szefowej. Te Daga dej no mi dwie godziny fajrantu bo maraton mom na apo :) A komunio bydzie czekać... Jada do dom na maraton i wracom roz dwa... Potym wydomy komunio. Zapłacili, więc niech czekajom hehe
Fajnie, że coś robicie, ale datę i godzinę powinniście przemyśleć dłużej niż zwykle... Wiadomo, ze niedziela między 13-15 to pora obiadowa, a większość graczy obiad spożywa w rodzinnym gronie przy jednym stole.
Fajnie, że coś robicie, ale datę i godzinę powinniście przemyśleć dłużej niż zwykle... Wiadomo, ze niedziela między 13-15 to pora obiadowa, a większość graczy obiad spożywa w rodzinnym gronie przy jednym stole.
Albo dopiero wstała i leczy kaca po sobotnich balangach ;)
Płaczecie o update, nie podoba się to nie grajcie, ale Wy i tak stale będziecie narzekać i komentować tutaj.
Wczoraj graliśmy sobie z ekipą Jihad i było bardzo przyjemnie poczułem posmak dobrej zabawy, więc wziąść się do roboty i wszystko powoli pójdzie do przodu.
Maraton to fajna opcja, bo dużo osób to zachęca, ale czy godziny są odpowiednie dobrane to raczej w to wątpie, ale zawsze to jakieś dobre posunięcie, nie przyznawać banów za darmo, bo ziomek ma trzy postacie to będzie ktoś grał :)
Zbanujecie kilka wyższych lvli za jakieś drobnostki lub wgl za nic, to serwer nie będzie stać i nikogo pod depo nie będzie.
5!
Zenonkosa
11-05-2014, 12:06
To już nie te czasy, teraz gra kilkanaście do kilkudziesięciu osób. Kiedyś były kolejki do zalogowania. Teraz po prostu młodzież woli inne gry bardziej dla nich atrakcyjne, więc raczej graczy nie przybywa. A starzy gracze odchodzą, czy grają niewiele, bo muszą zajmować się życiem. Pracą, rodziną.
Może ktoś podać linka do profilu OTS'a na FB?
Sasha Rookslayer
11-05-2014, 12:42
Może ktoś podać linka do profilu OTS'a na FB?
Proszę, Fanpage APO (https://www.facebook.com/ARMIAOTS)
#t
Jak już wcześniej wspomniałem, wezmę udział.
Capitan von Rooker
11-05-2014, 14:19
Kwadrans Maratonu podsumowanie
Liczba online: 128
Wbite 227%
Odnośnie nagród? dostały paca osoby które praktycznie nie logują na serwer.
To by było na tyle dzięki.
Przez to, że jest w grze wiele kontrowersji, iż to losowanie było ustawione.
Może napiszecie jak odbywa się to losowanie ?
-> By nie było takich spin ( ustawka i wgl ) To dlaczego nie nagrywacie tego losowania ?
- Oby w następnych losowaniach już tak było.
[ a co potworów to normalnie porażka co to teraz. ;D
Myślałem zawsze im większy poziom tym exp się mniejszy a tutaj na tym servie się większy :D....
+ Marattony, speedy, hoty.
APO spoko było jeszcze do 2012r potem już kompletny syf do teraz.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.