Zaloguj się

View Full Version : This is the end...

Squid
31-05-2014, 23:58
Witajcie, nadszedł ten długo oczekiwany przez Was dzień.
W nocy z dnia 31 maja na 1 czerwca następuje aktualizacja. Nie bez powodu jest to akurat ta chwila - aktualizacja czekała wręcz na ten dzień!

A co w niej?
Między innymi 100 misji na rooku oraz 100 misji na mainie. Misje te można ułatwić sobie używając KlejNutek które od teraz wypadają z niektórych potworów, bossów najazdowych oraz mogliście je zdobyć pod choinkami w domkach.
Każda misja ma swoją "małą" nagrodę - czasem może być lepsza, czasem gorsza, jednakże najważniejsza jest całość wraz z nagrodą główną!
Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia. Wiele rzeczy staraliśmy się dostosować do Waszych propozycji, powstało wiele innowacji (między innymi pewien NPC którego będziecie mogli odwiedzić po wykonaniu kilku misji), wdrożyliśmy kilka Waszych pomysłów z działu propozycje. Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni.

Oprócz misji dodaliśmy również rekompensatę - są to automatyczne najazdy. Pierwszy z nich odbędzie się już jutro (tj. 1 czerwca) w godzinach popołudniowych. Informację o najeździe dostaniecie w grze kilka(naście) minut po restarcie. Jeżeli spodoba się Wam taka forma najazdów to przygotujemy ich dla Was więcej! Obecnie jest zaprogramowane 5 najazdów (2 na rooku, 3 na mainie).

Do tego wszystkiego dodajemy Wam promocję na PACC - do każdego PACC zakupionego w dniu 1 czerwca 2014r. dostaniecie dodatkowe 3 dni (np. zamiast 21 dni PACC otrzymacie aż 24 dni!). Wszystko to abyście mogli jak najefektywniej cieszyć się aktualizacją! (promocja nie obejmuje run PACC)

Prace nad kolejnymi aktualizacjami już trwają, kolejną ujrzycie już w czerwcu! Tymczasem pracujemy również nad łatką która ukaże się na dniach - będą to drobne zmiany, typu aktualizacja quest loga na mainie itp.

Zmiany dostępne będą po najbliższym restarcie serwera.
Pozdrawiamy i życzymy przyjemnej gry, Ekipa APO.

#edit: Zapomniałem dodać:
Loot z Dark Princess uległ zmianie - zmniejszona została częstotliwość Key to the St. Peters gate, dodane zostały KlejNutki i zwiększona częstotliwość kilku przedmiotów.

#edit2: Skleroza nie boli...
Tak zwany Temple Quest zyskał nowe nagrody.

..:Too Get:..
01-06-2014, 00:00
Więc jednak się wyrobiliście.
Ciekawe kto 1 wykona wszystkie misje.

Sasha Rookslayer
01-06-2014, 00:09
W nocy z dnia 31 maja na 1 czerwca następuje aktualizacja. Nie bez powodu jest to akurat ta chwila - aktualizacja czekała wręcz na ten dzień!

Jasne, a były w tej bajce smoki wawelskie :D?

Oprócz misji dodaliśmy również rekompensatę - są to automatyczne najazdy.

No zobaczymy jak to będzie w praktyce wyglądać.

Prace nad kolejnymi aktualizacjami już trwają, kolejną ujrzycie już w czerwcu!

Lepiej nie obiecuj.

#t
Ciekawe czy w tym roku ogarniecie Tropicano 2/2 oraz balans na Main'ie oraz poprawa wzoru na atak broni.

Zobaczymy czy warto było czekać tyle na tą zacną aktualizacje.

Achuy
01-06-2014, 00:13
Huahsushasuhas i tak pewnie po restarcie bedzie z 10 misji?

No zobaczymy, watpie ze nas to zadowoli czekajac pol roku.

Sw3nia
01-06-2014, 00:13
Sasha po gówno takie cos piszesz, kazdy widzi co Squid napisal, wiec nie powiem po jakiego Ch piszesz np " lepiej nie obiecuj " -.- Chcesz byc fajny? idz pobiegaj Pjona..

#T
Czekamy na next. ;)

Rekrut
01-06-2014, 00:17
NO w końcu ;) I fajnie. Dzieci w końcu będą się cieszyć ;)

Duży pluus Squidzie !:)

Shabus.
01-06-2014, 00:19
Niemożliwe... zrobili. Akurat jak na ponad tydzień nie mam kompa, ale trudno. Zobaczę jak będę mógł już smigac na nowej maszynie :D

Domcio Old
01-06-2014, 01:12
No widzę w końcu długo oczekiwana aktualizacja ;D. Ciekawe czy ktoś wróci z tego powodu? Plus dla ekipy i czekamy na dalsze uptade:)

PS. Dobrze, że napisałeś ten temat przed 24;00, bo pewnie sasha już by pisał kolejny temat o tym, że up miał być pod koniec maja i nie ma :D

[Squid] Uwierz, że specjalnie czekaliśmy do tej godziny żeby miał ten dreszczyk emocji "nie wyrobią się?!" :D

dziq76plx3
01-06-2014, 01:35
Zepsułeś mi humor tym tematem, a raczej tym co napisałeś, ponieważ wchodząc w Newsy i widząc temat "This is the end..." miałeś nadzieję, że piszecie, że zamykacie OTS'a czy coś w tym stylu, nawet palce skrzyżowałem oraz złapałem kciuk. [ironia_on]No nic, widać że nawet się pośpieszyliście z updatem, bo miał być na styczeń, a tu czerwiec, więc jesteście pół roku przed zapowiadanym updatem[ironia_off/].

Sendox
01-06-2014, 02:51
Aktualizacja zapowiada się ciekawie ( pierwsza misja 1000 Cyclopów do zabicia ).
Mały bug na początku, ale szybko naprawiony :)
Zapowiada się że up będzie bardzo czasochłonny ( chociaż nie zrbimy go w kilka dni ) ale to jak najbardziej na + .

True & Blue
01-06-2014, 03:36
Kupie pacc,priv:)

@Lepiej pozno niz wcale,zobaczymy jak to w praktyce wszystko wyglada.

RefreshV2
01-06-2014, 07:16
100 misji, jest jakis npc ze sie je zaczyna, czy jakas komenda?

Demon
01-06-2014, 07:28
100 misji, jest jakis npc ze sie je zaczyna, czy jakas komenda?
nie lepiej pobiegać i poszukać? potem płacz, że wszystko na miejscu i w 1 dzień : D

jestem szczerze zaskoczony, że to weszło w życie. czekam na jakieś nowe screeny z nowych terenów!

rumun
01-06-2014, 08:03
Przynajmniej tyle, że każdy bedzie mogl to wykonac, a nie tylko 3k+ ;p
P.S kupie pacca!

Hollow
01-06-2014, 08:15
Wszystko pieknie ale mam pytanie sa zmiany w balansie i czy dodaliscie respy dla magicznych?

#Lordzik#
01-06-2014, 08:39
Wszystko pieknie ale mam pytanie sa zmiany w balansie i czy dodaliscie respy dla magicznych?

Shi, teraz to Ci się udał żarcik ^^.

Jak coś piszecie, że next ma być w czerwcu to mam nadzieje, że będzie to właśnie jakiś balans i respy dla każdych profesji.

Może w lipcu po sesji egzaminacyjnej zawitam i obczaję co się zmieniło :/

hunterkula
01-06-2014, 09:40
No dzieki. Bedzie co robic :D

ʍǝǝʞ aka vimpexx
01-06-2014, 09:55
A już miałem nadzieję, że zamykacie to gówno w pizdu, szkoda.

_Topic

5 miesięcy spóźnienia dla kilku misji, pewnie jeszcze nie testowanych tak jak ta tarcza, która jest niewypałem, serio?
Nie licząc tego eventu ze strojami, to update robiliście rok, super fajnie, ale to chyba nieco za długo dla 100 misji?
A gdzie respy dla profesji magicznych, które miały być, balans, modyfikacja dmg z broni na rooku, Tropicano 2/2, aktualizacja mapy na stronie APO, zmiana wyglądau profilu na stronie APO i w chuj innych rzeczy, które obiecaliście? XD

_Down

A balans jak już będzie grać 5 osób, tak właśnie XD

Squid
01-06-2014, 10:00
A już miałem nadzieję, że zamykacie to gówno w pizdu, szkoda.

_Topic

5 miesięcy spóźnienia dla kilku misji, pewnie jeszcze nie testowanych tak jak ta tarcza, która jest niewypałem, serio?
Nie licząc tego eventu ze strojami, to update robiliście rok, super fajnie, ale to chyba nieco za długo dla 100 misji?
A gdzie respy dla profesji magicznych, które miały być, balans, modyfikacja dmg z broni na rooku, Tropicano 2/2, aktualizacja mapy na stronie APO, zmiana wyglądau profilu na stronie APO i w chuj innych rzeczy, które obiecaliście? XD

Powoli, nie wszystko naraz. Gdybyśmy mieli wprowadzić wszystko co piszesz w jednym momencie to musielibyście jeszcze poczekać.
Będą one wprowadzane stopniowo, np. w czerwcu wprowadzimy zmiany w obrażeniach z broni na rooku i np. aktualizację mapy na stronie a w lipcu coś tam dalej... Zależy to od tego ile kto będzie miał czasu :)

L@be
01-06-2014, 10:22
Może powoli coś ruszy :d
Plus dla Was za aktualizację, oby na drugą nie trzeba było tyle czekać ;)

Ralmo
01-06-2014, 10:52
"...This is the end..." - przeczytawszy taki temat, myślałem że ktoś odchodzi..

Co do "Nowości" z okazji dnia dziecka wprowadziliście aktualizacje. Ciekawe...

Pomijając fakt, że spóźniliście się pół roku, ale lepiej późno niż wcale..
Dzieci będą zadowolone, ich dzień zaczął się od aktualizacji !!

Propsuje za ciekawy ruch al'a nasz rząd.

Qlers
01-06-2014, 11:01
A obiecywany balans? Respy tylko dla magicznych profesji?

Jakoś nie wydaje mi się aby to był ten wasz "największy, najlepszy" update.

Mopsu_Lechista
01-06-2014, 11:19
O ku*wa up no nie wierze! ale i tak kogo straciliście to straciliście i raczej nie wrócą w tym ja, gram na innym servie 7.6 na którym więcej się dzieje chociaż jest mniej adminów..... a jak widzę te obietnice że kolejna w czerwcu to chce mi się śmiać... czyli kolejny za pół albo za rok.... nie polecam tu grać jeszcze nie raz się przejedziecie.....

Bogs
01-06-2014, 12:49
Propsy za upa, w końcu niższe lvl mają ułatwione wykonywanie zadań :D (pozdro dla kumatych). Ciekawe, ile czasu zejdzie znaim te 100 misji się wykona.. :D Pozostało czekać na reszte upów. :cool:

@edit
Zestaw dla początkujących też spoko :}

gwnstopro
01-06-2014, 13:21
Mam nadzieję ze za tydzień nie będzie poradnika jak wykonać 100 misji, liczę że będzie trzeba się trochę pomęczyć z tymi misjami. Widzę wiecie kiedy up'a dodać :D

MrMagicBoy
01-06-2014, 14:00
Zabij 1000 cyklopów, Wydrop 1000 double axe, wykop 1000 scarabeuszy... serio?

http://i.imgur.com/dOMOnFd.gif

Też liczyłem, że będą jakieś respy dla magicznych, tak jak było to obiecywane.

Mega ambitne misje, no jak to wam zajęło tyle czasu, to poprawy balansu może za rok się doczekamy.

:cool:

Anonimowy
01-06-2014, 14:35
Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Pierwsze 3 misje typu "powtórz czynność x razy, a zadanie zostanie zaliczone". Słowo klucz- POWTÓRZ= monotonia.. Nie załapałem się na ten auto najazd, za późno się zalogowałem więc nie będę oceniał. Póki co to poracha :P

@Down
Nie ubijesz 1000 smoków, a 1200 -.-

twoja_krystyna
01-06-2014, 15:35
Co to za porażka? Myślałem, że jak update spóźnia się pół roku to gdy nadejdzie dzień jego wprowadzenia to na prawdę będę mógł napisać, że odwaliliście kawał dobrej roboty i że wracam na serwer, a póki co tylko się ośmieszacie XD Jakieś śmieszne misje na rooku, które tak na prawdę nie miały prawa bytu zostają wprowadzone! Co do misji na mainie rozumiem, że zostało dodane kolejnych 100 misji? Czy to tylko taki chwyt by nacieszyć oko, a w praktyce zostało ich dodanych tylko ok. 30? Co do npc powstrzymam się z opinią aż do czasu zdradzenia mi przez ziomów co i jak. Automatyczne rajdy, a raczej najazdy moim zdaniem będą nie wypałem. Owszem, początkowe fale najazdów będą cieszyć się uznaniem, ale po pewnym czasie odejdą w zapomnienie jak na każdych innych serwerach gdzie zostało to wprowadzone.

Na Twoim miejscu Squid nie śpieszyłbym się z zapowiedzią update na czerwiec, wiemy wszyscy z jakich powodów.

PS. Mazurski wprowadził pierwszy auto najazdy - przypadek? nie sondze. Kiedyś to mazur kopiował wszystko żywcem z apo, a teraz role powoli się odwracają XDDDDD nie no taki żarcik ^^

Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Pierwsze 3 misje typu "powtórz czynność x razy, a zadanie zostanie zaliczone". Słowo klucz- POWTÓRZ= monotonia..

Czego się spodziewałeś? XD Przecież Squid tak intensywnie wytężał swój umysł pisząc posty w obronie administracji, jakich to innowacji miało nie być w kolejnym update! MASZ! Tym razem nie będziesz zabijać 100 cyklopów, a 1000! Nie oddasz jednych dslek, a 10! To jest ten progres na apo. :)

Sasha Rookslayer
01-06-2014, 17:25
#edit: Zapomniałem dodać:
Loot z Dark Princess uległ zmianie - zmniejszona została częstotliwość Key to the St. Peters gate, dodane zostały KlejNutki i zwiększona częstotliwość kilku przedmiotów.

Jasne, kłamiesz.. :D

02:51 Dark Princess: boots of haste, 21 burst arrow, 27 burst arrow, 7 small diamond, 4 orange, 13 platinum coin, 2 crystal coin
05:12 Dark Princess: 78 burst arrow, 22 burst arrow, 5 orange, 8 platinum coin, 2 crystal coin
05:52 Dark Princess: boots of haste, dragon lance, life ring, 82 burst arrow, 41 burst arrow, 5 orange, 2 pears, 9 platinum coin, 3 crystal coin
11:28 Dark Princess: boots of haste, 5 adori gran, crown shield, spikesword, 77 burst arrow, 21 burst arrow, 4 orange, 2 pears, 11 platinum coin, 1 crystal coin
13:56 Dark Princess: boots of haste, crown helmet, dragon lance, 85 burst arrow, destroyed priestesses shoes, 52 burst arrow, 10 small diamond, 1 pears, 3 platinum coin, 3 crystal coin
15:26 Dark Princess: 5 adori gran, crown helmet, royal helmet, 19 burst arrow, destroyed priestesses shoes, 26 burst arrow, 3 orange, 3 pears, 4 platinum coin, 1 crystal coin
17:16 Dark Princess: boots of haste, 2 adevo mas hur, 5 adori gran, spikesword, 44 burst arrow, 3 burst arrow, 1 orange, 15 platinum coin, 1 crystal coin

#t

Update na razie może być, wszystkiego jeszcze nie zwiedziłem.. :D
Jedynie jedna misja nie podoba mi się.. Na która nie tylko ja się.. Squid, pewnie wiesz jaka.. :D

Tak to wszystko na plus.

Squid
01-06-2014, 19:25
Co to za porażka? Myślałem, że jak update spóźnia się pół roku to gdy nadejdzie dzień jego wprowadzenia to na prawdę będę mógł napisać, że odwaliliście kawał dobrej roboty i że wracam na serwer, a póki co tylko się ośmieszacie XD Jakieś śmieszne misje na rooku, które tak na prawdę nie miały prawa bytu zostają wprowadzone! Co do misji na mainie rozumiem, że zostało dodane kolejnych 100 misji? Czy to tylko taki chwyt by nacieszyć oko, a w praktyce zostało ich dodanych tylko ok. 30? Co do npc powstrzymam się z opinią aż do czasu zdradzenia mi przez ziomów co i jak. Automatyczne rajdy, a raczej najazdy moim zdaniem będą nie wypałem. Owszem, początkowe fale najazdów będą cieszyć się uznaniem, ale po pewnym czasie odejdą w zapomnienie jak na każdych innych serwerach gdzie zostało to wprowadzone.

Na Twoim miejscu Squid nie śpieszyłbym się z zapowiedzią update na czerwiec, wiemy wszyscy z jakich powodów.

PS. Mazurski wprowadził pierwszy auto najazdy - przypadek? nie sondze. Kiedyś to mazur kopiował wszystko żywcem z apo, a teraz role powoli się odwracają XDDDDD nie no taki żarcik ^^

Czego się spodziewałeś? XD Przecież Squid tak intensywnie wytężał swój umysł pisząc posty w obronie administracji, jakich to innowacji miało nie być w kolejnym update! MASZ! Tym razem nie będziesz zabijać 100 cyklopów, a 1000! Nie oddasz jednych dslek, a 10! To jest ten progres na apo. :)

Grunt to ocenić całość update po 2 czy 3 misjach... Wiadome, że coś kiedyś się powtórzy ;) Ale przypuśćmy 6 misja na mainie, 5 na rooku czy chociażby sposób dostania się na najazd nie są innowacyjne? Okej - Ty wiesz lepiej bo te misje już widziałeś, prawda?

Update w czerwcu może nie będzie kolosalny ale będzie i to na 100%.

True & Blue
01-06-2014, 22:59
chociażby sposób dostania się na najazd nie są innowacyjne?

Niby ten na sky? :> nie wiem po co pojawialy sie dzis wiadomosci ze creator odwiedzil brame sw piotra... przez ktora nikt nie moze przejsc :) skoro cos nie jest gotowe w 100% i nie dziala to po grzyba to wprowadzac?:>

@Down
Byc moze ale zaraz po automatycznej informacji o najezdzie ktos z ekipy napisal na czerwono ze nie ma co isc bo brama i tak zamknieta ;]

Sendox
02-06-2014, 01:09
nie wiem po co pojawialy sie dzis wiadomosci ze creator odwiedzil brame sw piotra... przez ktora nikt nie moze przejsc :) skoro cos nie jest gotowe w 100% i nie dziala to po grzyba to wprowadzac?:>

Nie wpadłeś na to, że dostęp za ową bramę jest dostępny po wykonaniu danej misji z nowej aktualizacji ? :/

JustG
02-06-2014, 07:43
fajnie jest update. Będzie można zarobić na tych itemach do wydropienia.

Hollow
02-06-2014, 09:27
Po 2 misjach już odpuszczam kto widzial zeby jebac sie tyle z odkopywaniem , powinniscie zwiekszyc czestotliwosc wykopywania tych scarabow bo kazdy sie zniecheci jak ja

Sasha Rookslayer
02-06-2014, 09:47
Pierwsze misje strasznie monotonne, najgorsze jest to, że po każdej misji musimy wbić 1 poziom doświadczenia.
Pytanie do Squida, czy aby zrobić 100 misji, będzie trzeba wbić 100 poziomów?

Demon
02-06-2014, 10:03

Pierwsze misje strasznie monotonne, najgorsze jest to, że po każdej misji musimy wbić 1 poziom doświadczenia.
sam sobie odpowiedziałeś

Squid
02-06-2014, 10:04
Niby ten na sky? :> nie wiem po co pojawialy sie dzis wiadomosci ze creator odwiedzil brame sw piotra... przez ktora nikt nie moze przejsc :) skoro cos nie jest gotowe w 100% i nie dziala to po grzyba to wprowadzac?:>

@Down
Byc moze ale zaraz po automatycznej informacji o najezdzie ktos z ekipy napisal na czerwono ze nie ma co isc bo brama i tak zamknieta ;]

Było tak, ponieważ zapomniałem o pewnej ważnej rzeczy jaką jest konwersja ciągu znaków na liczbę i porównanie ich nie dawało oczekiwanego rezultatu przez co najazdy były co restart (od godziny 11 do 23) oraz nie mogliście na nie wejść (porównanie miejsca najazdu dawało wynik ujemny).

Nie wpadłeś na to, że dostęp za ową bramę jest dostępny po wykonaniu danej misji z nowej aktualizacji ? :/
Nie, wystarczy mieć odpowiednie klucze :)

Po 2 misjach już odpuszczam kto widzial zeby jebac sie tyle z odkopywaniem , powinniscie zwiekszyc czestotliwosc wykopywania tych scarabow bo kazdy sie zniecheci jak ja
Jest szansa 1 na 10 - więc średnio na minutę powinieneś odkopać 5 czyli 300 na godzinę - lecz nikt Ci nie każe robić całości za jednym razem. Możesz czasem idąc expić gdzieś na Ankaros wziąć łopatę i chwilę pokopać a po kilku(nastu) dniach zaliczysz misję. Równie dobrze mogłeś użyć KlejNutek aby ułatwić sobie misję ;p

Tak, przed każdą misją trzeba wbić poziom. Jest to spowodowane tym, że szanse mają być równe - na początku niższe poziomy radzą sobie szybciej, później w miarę równo z wyższymi poziomami a na koniec nieco wolniej niż wyższe poziomy ;)

Hollow
02-06-2014, 10:19
Jest szansa 1 na 10 - więc średnio na minutę powinieneś odkopać 5 czyli 300 na godzinę - lecz nikt Ci nie każe robić całości za jednym razem. Możesz czasem idąc expić gdzieś na Ankaros wziąć łopatę i chwilę pokopać a po kilku(nastu) dniach zaliczysz misję. Równie dobrze mogłeś użyć KlejNutek aby ułatwić sobie misję ;p

Na tym serwerze nie da sie exic dluzej niz 3h a ty chcesz zeby ktos kopal po pare dni? uwazam ze ten update to dno...

Ktoś II
02-06-2014, 10:24
Liczyłem na coś zdecydowanie lepszego. Myślałem, że będą jakieś nowe potworki, jakiś nowy resp, rozbudowa mapy.
Quest to porażka, pierwsze misje są tak nudne, że aż nie chce się logować. Największa wada questów to monotonność.

Tak przy okazji mówiąc, NIGDY NIC NIE OBIECUJ. Nie dotrzymujecie słowa więc obietnice tego typu są po prostu nie na miejscu. Miałem nadzieję, że update w jakimś stopniu zachęci mnie do grania, niestety się myliłem :/ No cóż, dobrze, że jest nowy quest, na pewno komuś się przyda. Podsumowując, jestem zawiedziony :/

Sasha Rookslayer
02-06-2014, 10:36
Nie rozumiem was ludzie, dlaczego ocenianie "książkę po okładce" :confused:
Nikt nawet nie ma 5 misji na Main'ie zaliczonej, a już płaczecie, bo pierwsze misję są monotonne, a zarazem za trudne dla was, abyście je wykonali.

Skąd wiecie jakie są nowe misje, skąd wiecie jakie są nagrody? Skąd wiecie, że nie ma nowych potworów, rzeczy oraz innych ciekawych rzeczy? Nic nie wiecie, a komentujecie.

Nie było aktualizacji - źle. Jest - również źle.

Zróbcie pierw kilka misji, a następnie oceniajcie.

Anonimowy
02-06-2014, 10:41

Myślę, że pierwsze misje powinny zachęcać, a nie odwrotnie. Na serwerze, na którym jest ciągła monotonia dodaliście jej jeszcze więcej. Ubiłem 1000 cyklopów i stwierdziłem, że nie ma sensu się bawić z tymi misjami póki co. Liczby są całkowicie przesadzone. Jeśli ktoś ma do odkopania 2000 Scarabów to zajmie mu to ponad 6 godzin. Lubię usiąść i robić misję od A do Z, ale jeśli jest ona ciekawa. Wyobrażasz sobie przez 6 godzin kopać na pustyni? Gdzie tu urozmaicenie, zaciekawienie i logika? Z tego co napisałeś wnioskuję, że wrzuciliście tak ogromne liczby po to, żeby wykonywać misje jak najdłużej. Mogliście zrobić je ciekawsze, a nie typowe gnioty. Mam nadzieję, że nie ma misji ubij 10 000 Ghostów...

ʍǝǝʞ aka vimpexx
02-06-2014, 11:47
Nikt nawet nie ma 5 misji na Main'ie zaliczonej, a już płaczecie, bo pierwsze misję są monotonne, a zarazem za trudne dla was, abyście je wykonali.

Co Ty pierdolisz xD Kopanie cały czas w jednym miejscy skarabów uważasz za trudne? To jest jebana monotonia, żeby zniechęcić do robienia dalszych misji i to jak widać ekipie akurat się udało, bo już kilka osób dało sobie siana i w dupie ma takie misje :D

Skąd wiecie jakie są nowe misje, skąd wiecie jakie są nagrody? Skąd wiecie, że nie ma nowych potworów, rzeczy oraz innych ciekawych rzeczy? Nic nie wiecie, a komentujecie.

Myślisz, że ekipa APO wpadłaby na jakieś ciekawe pomysły, aby zrobić misje? Chyba sobie kpisz xD Tutaj misje polegają 'Idź zabij, przyjdź i weź nagrodę', 'Idź zbierz 19 ogórków i przynieś mi je', to nazywasz fajną misją? Nagrody... jak zawsze dostaniesz z każdej marne 1sc, a na koniec jakiś item, który tak naprawdę będzie gównem tak jak Scroll of Escape (przydaje się tylko do questa, wow). Nowe potwory, na które nikt nie będzie chodził, chyba że dojebali im expa lepiej niż na nilach czy tiny, żeby zrobić większego OrsOTS'a z tego APO.

rzeczy oraz innych ciekawych rzeczy?

A masło jest maślane.

Nic nie wiecie, a komentujecie.

Od tego jest forum, żeby komentować :)

Nie było aktualizacji - źle. Jest - również źle.

Tu leży wina po stronie administracji, niepotrzebnie tyle obiecuje, a robi za przeproszeniem gówno, które i tak zniechęca do gry.

Zróbcie pierw kilka misji, a następnie oceniajcie.

Jak robić, jak to sama monotonia?
Ktoś ma klikać 9h na pustyni, żeby wykopać jakieś skaraby? No *****, o takim update marzyłem na 'najlepszym serwerze' XD
Śmiechłem, elo xD

Sokol from West
02-06-2014, 11:54
Ta misja z tymi Scarabami, to chyba z kosmosu jest xD. Udało mi się dotrzeć do niej, w miarę szybko. Mogliście już darować sobie ten czas oczekiwania, bo to strasznie utrudnia to zadanie. Mam nadzieję, że inne misje nie będą takie nudne i monotonne.

Zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że te misje będę później ciekawsze.

Ktoś II
02-06-2014, 11:56
Myślę, że pierwsze misje powinny zachęcać, a nie odwrotnie. Na serwerze, na którym jest ciągła monotonia dodaliście jej jeszcze więcej. Ubiłem 1000 cyklopów i stwierdziłem, że nie ma sensu się bawić z tymi misjami póki co. Liczby są całkowicie przesadzone. Jeśli ktoś ma do odkopania 2000 Scarabów to zajmie mu to ponad 6 godzin. Lubię usiąść i robić misję od A do Z, ale jeśli jest ona ciekawa. Wyobrażasz sobie przez 6 godzin kopać na pustyni? Gdzie tu urozmaicenie, zaciekawienie i logika? Z tego co napisałeś wnioskuję, że wrzuciliście tak ogromne liczby po to, żeby wykonywać misje jak najdłużej. Mogliście zrobić je ciekawsze, a nie typowe gnioty. Mam nadzieję, że nie ma misji ubij 10 000 Ghostów...

Zgadzam się z Anonimowym. Początek misji powinien zachęcać i motywować do dalszego wykonywania questów. Najprostszy przykład to quest na Shaman Maske. Robi się go długo ale z każdą misją wiesz, że jesteś coraz bliżej. Misje nie są takie długie. Po wykonaniu jednej mam kolejną np. zbieranie dusz z elfów exe. Spoko, ide zbierać dusze i myślę sobie "przyjemne z pożytecznym. Nie expiłem na nich jeszcze, można zloocic ripper lance i przy okazji wbić lvl". Zebrałem dusze, ide zniszczyć okrąg - nie udało się. Znów sobie myślę "no dobra trzeba iść znów, ostatnio poleciały mi dwie ripperki, może teraz też jakaś spadnie". Tak powinny być robione questy, aby mieć ochotę robić je dalej. A co to jest zabić 1000 cyklopów? Mam je na hita i musze czekać aż się zrespią i tak w kółko.

Goldi
02-06-2014, 12:47
Jeżeli już mają być takie głupie i monotonne misje to już trzeba było robić misje w stylu mazurka czyli taski np zabić 5k ots kingów, 3k ots queenów itp z pewnością były one ciekawsze niż zabijanie cyklopów które spadają na hita.

Squid
02-06-2014, 15:51
Okej, na następny update przygotuję mega zajebistą nagrodę i 3 misje:
1. Zabij 3 ots queeny.
2. Przynieś 1 mpa.
3. Kliknij na skrzynkę obok.

Bo chyba tak powinien według Was wyglądać trudny i długi quest na wypasione nagrody, skoro liczby są przesadzone, potwory do kitu...

Ale jest jedna zaleta - nagroda będzie wyjątkowa bo rzadko kto dotrwa do ostatniej misji ;)

Ale okej, dostosuję się do Waszych zaleceń... :cool:

Dementor
02-06-2014, 15:51
Hmm... Gratulacje, że się udało? :D Oczywiście plus dla Ekipy. Miejmy nadzieje, że teraz będzie więcej małych aktualizacji. :) No i może wreszcie będziemy mogli spotkać kogoś z Ekipy w grze skoro w większości prace nad tym update zostały zakończone. ;)

Anonimowy
02-06-2014, 15:58
Okej, na następny update przygotuję mega zajebistą nagrodę i 3 misje:
1. Zabij 3 ots queeny.
2. Przynieś 1 mpa.
3. Kliknij na skrzynkę obok.

Bo chyba tak powinien według Was wyglądać trudny i długi quest na wypasione nagrody, skoro liczby są przesadzone, potwory do kitu...

Ale jest jedna zaleta - nagroda będzie wyjątkowa bo rzadko kto dotrwa do ostatniej misji ;)

Ale okej, dostosuję się do Waszych zaleceń... :cool:

Wyobrażasz sobie robić ciekawą misję, która brzmi "wykop 2000 scarabów"? Misja serio ma zaciekawić, masz się wkręcić i robić ją z przyjemnością, a nie siedzieć dosłownie jak młotek i kopać scaraby przez 6h.. Próbowałem przełamać się i dotrzeć do tej piątej czy tam szóstej misji, o której tyle mówiłeś. Lootowałem Double Axe, aż do porzygu. Na koniec się okazało, że zdołałem zlootować jedynie połowę..

Kolejny argument przeciwko tym misjom to to, że postacie wysokopoziomowe blokują respy dla niższych lvli. Kto to widział, żeby 200+ latały po cyklopach czy też Dragonach, albo 3k lvl na Orshabaalach? Osobiście jakby miał 400 poziom i chciałbym bić Orshe i zobaczyłbym na respie dwie postacie około 2k lvl'a, które biją wszystko na 3 hity byleby dropnąć Double Axe to bym olał taki serwer.. Mieliście zrobić wszystko, żeby było więcej miejsc na różne przedziały lvlowe, a nie je blokować. Cześć i czołem!

RefreshV2
02-06-2014, 16:15
ciezko wam kopac? XD

update fajny, nawet pacc kupilem ale te misje sa tak glupie ze az sie odechciewa

Rinson
02-06-2014, 16:38
Jak raz był wprowadzony update, który 'rozgryźliście' w kilka dni - źle, bo za prosty. Teraz jak Squid wprowadził coś trudniejszego, żebyście się troszkę namęczyli/natrudzili - źle, bo za trudno. Czego Wy w ogóle chcecie? Zawsze płakaliście, że za łatwo a teraz? Że za trudno... Nikt Wam tych misji robić nie nakazał. Równie dobrze możecie expić, a misję robić co jakiś czas jak np. brak motywacji do expa.

Squid
02-06-2014, 16:44
Wyobrażasz sobie robić ciekawą misję, która brzmi "wykop 2000 scarabów"? Misja serio ma zaciekawić, masz się wkręcić i robić ją z przyjemnością, a nie siedzieć dosłownie jak młotek i kopać scaraby przez 6h.. Próbowałem przełamać się i dotrzeć do tej piątej czy tam szóstej misji, o której tyle mówiłeś. Lootowałem Double Axe, aż do porzygu. Na koniec się okazało, że zdołałem zlootować jedynie połowę..

Kolejny argument przeciwko tym misjom to to, że postacie wysokopoziomowe blokują respy dla niższych lvli. Kto to widział, żeby 200+ latały po cyklopach czy też Dragonach, albo 3k lvl na Orshabaalach? Osobiście jakby miał 400 poziom i chciałbym bić Orshe i zobaczyłbym na respie dwie postacie około 2k lvl'a, które biją wszystko na 3 hity byleby dropnąć Double Axe to bym olał taki serwer.. Mieliście zrobić wszystko, żeby było więcej miejsc na różne przedziały lvlowe, a nie je blokować. Cześć i czołem!
To tylko objaw tego, że nie potraficie zarządzać swoim i czyimś czasem.
Skoro 3k leci na orshabaale zbierać double axe to pozdro. Ja na jego miejscu poszedłbym expić na czymś do zarobku i kupować double axe od niskopoziomowych postaci - byłoby to przyjemniejsze dla obu stron, niski poziom expi i zarabia, wyższy poziom expi i zarabia robiąc misje ;)

Ale już zauważyłem, że co by nie zrobić, ZAWSZE jest źle. ZAWSZE!
Nawet mogę podać przykład z wczoraj - mieliście do zabicia Stiffa na najeździe. Wchodziliście po 1-2 osoby, nieliczni utrzymali się przez 10 sekund i już płacz, że potwór za mocny, nie da rady itp. Później weszło kilka ekip, również płacz, że za mocny itp. W końcu jak się ogarnęli z taktyką i już ładnie szło to nagle wszyscy "w sumie nie jest taki mocny".

Tak samo jest z zadaniami - jeśli nie chcesz cierpliwie wykonywać misji tylko włączyć tryb cwaniaka to proszę Cię bardzo - masz takie prawo i taką opcję! Wystarczy, że nakupisz/naloocisz sobie KlejNutek i będziesz miał problem z głowy - możesz skrócić wszystkie misje nawet o 99%...

SAM SOBIE USTALASZ DŁUGOŚĆ MISJI więc nie wiem czemu masz pretensje :D

Jakieś jeszcze wątpliwości?

Rekrut
02-06-2014, 16:56
Rinson Squid czym wy się przejmujecie? :) Zrobiliście uupa? Zrobili więc wyjebane !

Bardzo dobrze, że takie trudne misje bo inaczej zaraz wszyscy mieli by nagrodę a tak to jest git. W sumie bardzo łatwo zdobyć klej nutki i można wszystko ułatwić więc po co płakać? NIe wiem. Jak by nie było to zawsze spina bo łatwo lub bo trudno.

MrMagicBoy
02-06-2014, 18:31
ZAWSZE jest źle. ZAWSZE!

Robicie super update, na który czekamy notabene pół roku, jak nie lepiej i pierwsze misje są takie, że losowy gracz z APO potrafiłby wymyślić na poczekaniu coś ciekawszego. Pisałeś, że zamiast lecieć na majówkę, siedzisz przy kompie i pracujesz nad aktualizacją, no to chyba proste, że mamy większe oczekiwania, niż misje polegające na wyje*aniu tysiąca mobków, które są na serwerze od x lat.

Nawet jakby nagrodą były złote kalesony +50% do obrażeń magicznych, to nie będę napie*dalał przed kompem 100 lvli na wardach. Nowe respy z podziałem na klasy (które obiecywałeś) to chyba jakaś abstrakcja?

Pozdro jak myśleliście, że po takiej aktualizacji będziemy wam bić brawo i klepać po plecach.

Odwaliliście fuszerkę to liczcie się z krytyką.

Pikej v69
02-06-2014, 18:33
Czyżby pierwszy (?) update, który nie zostanie w pełni wykonany po tygodniu? W sumie fajnie, że zrobiłem noob chara XD Faktycznie, kopanie scarabów może być nużące *, ale idzie sobie z tym poradzić :P (łopata pod siebie i ppm, może ktoś takiej metody używał) - szybciej aniż klikać z poziomu bp :P
Nie mniej jednak, mi taki up pasuje, trochę zabawy z misjami będzie, danke.

* z drugiej strony czym by była gra, gdyby wszystko było łatwe do zdobycia? :D Chyba, że komuś nie chce się wysilić to spoko xd

RefreshV2
02-06-2014, 18:50
Squid, następnym razem nie rob misji opierajacych sie na zabijanie wymaganej ilosci potworow.

Anonimowy
02-06-2014, 22:49
To tylko objaw tego, że nie potraficie zarządzać swoim i czyimś czasem.
Skoro 3k leci na orshabaale zbierać double axe to pozdro. Ja na jego miejscu poszedłbym expić na czymś do zarobku i kupować double axe od niskopoziomowych postaci - byłoby to przyjemniejsze dla obu stron, niski poziom expi i zarabia, wyższy poziom expi i zarabia robiąc misje ;)

(...)

Jakieś jeszcze wątpliwości?

Owszem. Uważasz, że satysfakcję z wykonanej misji da mi to, że kupię przedmioty na jej wykonanie i pójdę oddać do NPC? Sry, nie tędy droga. Powtórzę się po raz kolejny: misja ma zachęcić i pozwolić trochę pomyśleć.. Monotonią nic nie wskórasz...

Jak raz był wprowadzony update, który 'rozgryźliście' w kilka dni - źle, bo za prosty. Teraz jak Squid wprowadził coś trudniejszego, żebyście się troszkę namęczyli/natrudzili - źle, bo za trudno. Czego Wy w ogóle chcecie? Zawsze płakaliście, że za łatwo a teraz? Że za trudno... Nikt Wam tych misji robić nie nakazał. Równie dobrze możecie expić, a misję robić co jakiś czas jak np. brak motywacji do expa.

Rinson, rozumiem, że chciałeś napisać "nudniejszego" tylko wkradła się literówka :D Większość bekę kręci z tego, że musi kopać jakieś syfiaste Skaraby tylko po to, żeby ogarnąć jakąś misję lepszą(o ile takie są). Zadania typu nazbieraj i przynieś, zabij i zalicz to oklepany fhuj temat. Serio, nie jest to TRUDNE, tylko NUDNE

@Edit
Kurde, zdziwię Cię.. Użyłem :/

Squid
02-06-2014, 22:52
Owszem. Uważasz, że satysfakcję z wykonanej misji da mi to, że kupię przedmioty na jej wykonanie i pójdę oddać do NPC? Sry, nie tędy droga. Powtórzę się po raz kolejny: misja ma zachęcić i pozwolić trochę pomyśleć.. Monotonią nic nie wskórasz...

Rinson, rozumiem, że chciałeś napisać "nudniejszego" tylko wkradła się literówka :D Większość bekę kręci z tego, że musi kopać jakieś syfiaste Skaraby tylko po to, żeby ogarnąć jakąś misję lepszą(o ile takie są). Zadania typu nazbieraj i przynieś, zabij i zalicz to oklepany fhuj temat. Serio, nie jest to TRUDNE, tylko NUDNE
Dobrze to ująłeś. Jakbyś jednak z tego skorzystał to już dawno użyłbyś KlejNut i nie pisał zbędnego spamu ;)

rumun
02-06-2014, 23:25
Najlepiej jakby Squid zdradzil nam czy jako nagrody beda jakieś nowe miejsca, wtedy by to ludzi zachęciło do robienia i może by tyle nie płakali o te misje ;p
Te scaraby to przesada :D

True & Blue
03-06-2014, 07:32
Najlepiej jakby Squid zdradzil nam czy jako nagrody beda jakieś nowe miejsca, wtedy by to ludzi zachęciło do robienia i może by tyle nie płakali o te misje ;p
Te scaraby to przesada :D

Dobry pomysl.Mysle ze gdyby ludzie wiedzieli o co sie staraja to mogliby zmienic podejscie :) ja rowniez ;p zawsze raczej wiadomo jaka jest nagroda z questa wiec czemu teraz ma byc odwrotnie ?:>

Squid
03-06-2014, 07:40
Szukajcie a znajdziecie ;)

Grongrin
03-06-2014, 07:46
5k fire swordow powodzonka hehe

Rinson
03-06-2014, 09:10
pierwsze misje są takie, że losowy gracz z APO potrafiłby wymyślić na poczekaniu coś ciekawszego.
Spoko, kolejny Update możesz robić w całości Ty, włącznie ze skryptami bez naszej pomocy. Zobaczymy jak Ci pójdzie :)

to nie będę napie*dalał przed kompem 100 lvli na wardach.
Ktoś Ci kazał wbijać 100 poziomów na wardach? Innych potworów nie ma? Nie chcesz - nie musisz robić misji, czy ktoś Cię do tego zmusza? Czy w newsie było napisane "MACIE ROBIĆ MISJE BO INACZEJ DELETE KONTA"? Jak nie to o co Ci chodzi?

Sendox
03-06-2014, 10:46
Niektóre misje są naprawdę przesadzone z ilością np. itemów do przyniesienia (tj. 6k Fire Swordów). Wiec może proponuje aby pojawiał się zarówno na mainie jak i na rooku dużo częściej main/rook composer (dla nie kumatych- lecą z niego KlejNutyki). Obniży to ilość przynoszenia itemów do owego Npc i więcej os. zacznie robić kolejne misje :p

Ralmo
03-06-2014, 11:09
Czytam i nie wierze w to co widzę.

Rinson i Squid - czy wy na prawdę tego nie widzicie ? Czy jesteście aż tak zacofani, że nie dostrzegacie tego? Wiecie co, zróbcie? Weźcie sobie jakąś postać i idźcie wykopać 2k scarabów i przynieście 6k FS. I zadajcie sobie pytanie.. Czy to przypadkiem nie jest za nudna i za chujowa misja. I daje sobie rękę uciąć, że dalej jest jeszcze gorzej. Miałem już dość po cyklopach.

Skoro 3k leci na orshabaale zbierać double axe to pozdro. Ja na jego miejscu poszedłbym expić na czymś do zarobku i kupować double axe od niskopoziomowych postaci - byłoby to przyjemniejsze dla obu stron, niski poziom expi i zarabia, wyższy poziom expi i zarabia robiąc misje

serio ? widziałeś kiedyś... KIEDYKOLWIEK, żeby ktoś sprzedawał Double Axe ?. Niskopoziomwy mobek, zanim lotnie tego Axa minie ruski rok. Dlatego szybciej i lepiej jest lootać z o orshy. I dlatego Anonim ma racje. Jak to ma zachęcić do gry "nowych" skoro na Cyklopach lata więcej ludzi, niż na Wardach/Nilach.

Co z tego, że są KlejNuty skoro większość gracz stara się zrobić jako pierwszy te misje. Nikomu się nie widzi aby lecieć na resp i lootać nutki, gdyż prawdopodobieństwo wylocenia w 1h 5 klejNutek jest bliska zeru...

Jeżeli na prawdę nie wiecie o co chodzi Anonimowemu... Polecam dowiedzieć się czym jest monotonność, bo widzę że nie kumacie.

Monotonność - najprościej ująć, żebyś rozumiał. Czynność wykonywana do porzygu. Tą czynnością jest wyjebanie 2k scarabów(chociażby). Na miarę najlepszego serwera w Polsce, takie misje ? Dla poziomów 2-3k ? zabijać cyklopy ?
Śmiechłem xD!

Update jaki wykonaliście dawno temu (czyt. SHaman Set) to był na miarę tego serwera. Pomyśl, zabij wykonaj.
A teraz? Misja 30 zajeb 10k szczurów ? Dopiero po 45 będzie zabij 2k wardow ?
Sorry, ale taki mamy klimat ? Nie, dzięki

Sasha Rookslayer
03-06-2014, 11:54
Co z tego, że są KlejNuty skoro większość gracz stara się zrobić jako pierwszy te misje. Nikomu się nie widzi aby lecieć na resp i lootać nutki, gdyż prawdopodobieństwo wylocenia w 1h 5 klejNutek jest bliska zeru...

Uwierz, że jeżeli wiesz z czego wylatują te KlejNutki to bardziej Ci się opłaci siedzieć tą 1 godzinę i lootnąć załóżmy te 5 KlejNut jak to napisałeś (bo na pewno lootniesz) niż wykonywać misje bez tych Nutek. Bardziej Ci się opłaci i szybciej zrobisz misje.

Bekę mam z Was ludziska :D:D Nikt pewnie nawet 1 misji nie zrobił, a najwięcej płaczecie, że tak ciężko.. Ja robię 1 misje na 1 dzień i nie narzekam.

@down

Nie pajacuj gimbie.

Turook
03-06-2014, 12:10
Ja robię 1 misje na 1 dzień i nie narzekam.

Było dodać, że u Ciebie jeden dzień w Tibi to 10-15h.

Niedługo aktywuje pacca i pobawie się w te misje.

PS
Ogarnijcie Tropicano..

Squid
03-06-2014, 13:00
Czytam i nie wierze w to co widzę.

Rinson i Squid - czy wy na prawdę tego nie widzicie ? Czy jesteście aż tak zacofani, że nie dostrzegacie tego? Wiecie co, zróbcie? Weźcie sobie jakąś postać i idźcie wykopać 2k scarabów i przynieście 6k FS. I zadajcie sobie pytanie.. Czy to przypadkiem nie jest za nudna i za chujowa misja. I daje sobie rękę uciąć, że dalej jest jeszcze gorzej. Miałem już dość po cyklopach.

serio ? widziałeś kiedyś... KIEDYKOLWIEK, żeby ktoś sprzedawał Double Axe ?. Niskopoziomwy mobek, zanim lotnie tego Axa minie ruski rok. Dlatego szybciej i lepiej jest lootać z o orshy. I dlatego Anonim ma racje. Jak to ma zachęcić do gry "nowych" skoro na Cyklopach lata więcej ludzi, niż na Wardach/Nilach.

Jeżeli na prawdę nie wiecie o co chodzi Anonimowemu... Polecam dowiedzieć się czym jest monotonność, bo widzę że nie kumacie.

Monotonność - najprościej ująć, żebyś rozumiał. Czynność wykonywana do porzygu. Tą czynnością jest wyjebanie 2k scarabów(chociażby). Na miarę najlepszego serwera w Polsce, takie misje ? Dla poziomów 2-3k ? zabijać cyklopy ?
Śmiechłem xD!

Update jaki wykonaliście dawno temu (czyt. SHaman Set) to był na miarę tego serwera. Pomyśl, zabij wykonaj.
A teraz? Misja 30 zajeb 10k szczurów ? Dopiero po 45 będzie zabij 2k wardow ?
Sorry, ale taki mamy klimat ? Nie, dzięki
Podkreśliłem najważniejsze z Twojej wypowiedzi. Sam sobie właśnie udowodniłeś, że nie potrafisz myśleć bo jakbyś pomyślał to byś zdobył KlejNuty - najazd Main/Rook Composer daje każdemu możliwość zmniejszenia ilości "monotonicznych powtórzeń" o 7-15% (czyli łapiesz 5 najazdów i masz 5 klejnutek o łącznej wartości 35-75%). Czyli średnio rzecz biorąc będzie to około 55% co zmniejsza trudność misji o ponad połowę!
Nikt Ci nie każe lecieć od razu po misję - możesz poczekać na najazdy itp. Twój wybór kiedy zrobisz.

Co do double axe - teraz pewnie każdy zbiera bo ludzie kupują po dobrej cenie więc nie mów, że nikt nie zbiera tego... I tak, widziałem wczoraj jak ktoś sprzedawał! :D
A co do cyklopów to jest to okres przejściowy - po kilku dniach większość będzie na dalszych misjach ;) A do expienia dla low są nie tylko cyklopy - ja bym polecił expienie na POHu i przy okazji wykonywanie tamtych aren - zarobią wtedy swoje pierwsze itemki ;)
Ale muszę Ci coś przyznać - jeśli celowe zmuszenie ludzi do myślenia jest nieprzemyślanym rozwiązaniem, to co powiesz o najeździe przykładowo Stiffa? Pewnie według Ciebie jest to kolejny nieprzemyślany krok administracji...
A ja bym jednak stwierdził co innego - póki ekipa jest ogarnięta to nie ma żadnej ofiary, gorzej jak znajdzie się taka czarna owca w ekipie co wszystko zepsuje i wtedy wszyscy w mgnieniu oka padają ;) Loot? Pewnie mi powiesz, że też jest nieprzemyślane co kilka osób mi zarzucało po pierwszym najeździe Main Composera? Bo był płacz, że nie wszyscy zdążyli loota wziąć?
Uwierz, ale jest to dokładnie przemyślane, poddane analizie, testom... Bo gdybym dał jednego loota to byłby płacz, że jedna osoba wszystko zgarnęła. Gdybym dał loota tylko tym co bili to by taki 1k ek płakał, że nic nie dostał bo jedynie uhał a nie miał jak go uderzyć bo by się przerzucił. Gdybym dał loota wszystkim ale nie dał zabezpieczenia czasowego to znowu by ludzie setkami noob charów zbierali loota do restartu. Gdybym dał dłużej czasu to pewnie byłoby to samo tylko z mniejszą ilością noob charów.

Powiem tak, zawsze widzicie problem, ale nie widzicie rozwiązania. Już nawet Dark Monster ostatnio wykazał się większą spostrzegawczością (co mnie bardzo zdziwiło i nie podejrzewałem go o to) niż reszta osób wpadających na bossa. Tak więc jak nie lubisz monotonii to rusz myślenie a nie płaczesz. Sam piszesz, że chcesz questa na myślenie - on taki jest ;) Trzeba jedynie go rozpracować co niektórym być może się już udaje powoli... Inaczej by nie byli tak daleko (jest trzeci dzień po update a niektórzy robią już 5 czy 6 misję :cool:).
Nikt nie mówił, że update skończycie w 2 dni.

Sendox
03-06-2014, 13:03

Więc mówisz, że w jedną godzinie nie zlocisz 5 nutek? Dziś poszedłem na labirynt (M. Axe) locić Fire Swordy na Omniby. Lociłem jakieś 40, max 50 minut i okazało się że wylociłem wiecej KlejNutek (3%,4%) niż FS'ów.

http://i57.tinypic.com/24zazo8.jpg

Nie powiem, że niektóre misje wymagają poświęcenia i przyniesienia dużej ilości itemów, ale nikt nie każde zlocić np. 6000 FW'ów w 2 dni. Można je locić, skupować przez miesiąc. Wydaje mi się, że lepiej żeby przynieść 6000 Fire Swordw niż 60.. Chociaż nikt nie zrobi up'a w 2 tygodnie :o

Nie rozumiem was ludzie, dlaczego ocenianie "książkę po okładce" :confused:
Dokładnie, zrobiliście po 2 misjie i oceniacie już cały apdejt na minus..

Ps.
Przecież komu sie taki update nie podoba to nie musi go robic :confused:

Rinson
03-06-2014, 14:15

Robię te misje swoją postacią i jakoś nie płaczę, że za dużo. Nikt Cię nie zmusza, więc powtórzę to po raz setny: nie chcesz, nie rób. Ale nie płacz później o update. Poza tym ilości są zróżnicowane, bo chyba tego nie zauważyłeś, że mniejszy poziom może dłużej looci double axe ale ma ich mniej do przyniesienia? Co do loota klejnutek też widzę, że jesteś lepiej obcykany niż osoby, które je lootają. Ja z jednego potwora byłbym w stanie w 1h wyloocić przynajmniej 10 klejnut jak nie więcej.

Kumpel Armii
03-06-2014, 15:11
Czy w tym upie mieści się Tropicano 2/2 ?
Ponieważ pół roku temu mieliśmy upa Tropicano 1/2, a w tym newsie nic o 2cz. nie ma... Z resztą te wasze newsy dot. upów są tak ubogie, jakby pisało je dziecko z gimnazjum.

Rekrut
03-06-2014, 15:25
Squid & Rinson!

Piszecie, że są potwory z których lecą klejnutki. Owszem lecą ale 5x klejnutka 4% co leci z bally przy liczbie 6k smoków to dużo nie zmieni. Double axe zbiera się jeszcze lajtowo bo lecą bardzo często z behemotha czy dwarf guarda ale fire swordy to już porażka. Za słabe klejnuty lecą jak na takie zadania

Fangeon
03-06-2014, 17:05
5k fire swordow powodzonka hehe

Dokładnie mój kolega Cineq ma 5520 Fire Swordów? uzył 5x klej nutek kilka % ale i co tyle dało ze prawie jak by nic nie użył rozumiem gdyby to było 500 to jeszcze... a tu aż tyle po PIERWSZE! kupywać nie będzie po DRUGIE! cofnać się nie da i od nowa zrobić !!! po 3 za mały resp żeby lotnąc tyle swordów przegięcie zmień to squid

Shillen
03-06-2014, 17:53
Chcecie nagrodę to się męczcie :confused: :confused: :confused:
Nic nie zmianiajcie, jest idealnie :D Niech gracze nauczą się wytrwałości :[[

Sokol from West
03-06-2014, 18:04
Poza tym ilości są zróżnicowane, bo chyba tego nie zauważyłeś, że mniejszy poziom może dłużej looci double axe ale ma ich mniej do przyniesienia?

To jest pierwszy przykład. Double axe, to jest nic w porównaniu do fire swordów, które tak źle nie lecą.

Co do loota klejnutek też widzę, że jesteś lepiej obcykany niż osoby, które je lootają. Ja z jednego potwora byłbym w stanie w 1h wyloocić przynajmniej 10 klejnut jak nie więcej.

Podbijam!

Squid & Rinson!

Piszecie, że są potwory z których lecą klejnutki. Owszem lecą ale 5x klejnutka 4% co leci z bally przy liczbie 6k smoków to dużo nie zmieni. Double axe zbiera się jeszcze lajtowo bo lecą bardzo często z behemotha czy dwarf guarda ale fire swordy to już porażka. Za słabe klejnuty lecą jak na takie zadania

Arek to bardzo dużo zmienia. Używając nutek, 5x 4% miałem do zabicia 960 smoków. Bardzo dobrze, że tak jest. Dlaczego wszystko ma być łatwe. Teraz mam do zebrania 960 fire swordów i mi się to podoba, bo się trochę z tym zejdzie.

Dokładnie mój kolega Cineq ma 5520 Fire Swordów? uzył 5x klej nutek kilka % ale i co tyle dało ze prawie jak by nic nie użył rozumiem gdyby to było 500 to jeszcze... a tu aż tyle po PIERWSZE! kupywać nie będzie po DRUGIE! cofnać się nie da i od nowa zrobić !!! po 3 za mały resp żeby lotnąc tyle swordów przegięcie zmień to squid

Używając nutek 5x 4%, mam do zebrania 960 fire swordów. Nie chce mi się wierzyć, że tyle musi zebrać. Zresztą sam się chwalił, że żartował i ma do zebrania 220 fs.

Chcecie nagrodę to się męczcie :confused: :confused: :confused:
Nic nie zmianiajcie, jest idealnie :D Niech gracze nauczą się wytrwałości :[[

Mi też się podoba, nie ma nic łatwo.

@t

Fajne misje, biorę się dalej za zbieranie fire swordów!

@down

20:45 Cineq: [2619]: 20:45 You see bag with 4/220 fire swords. 20:45 Cineq: [2619]: zartowalem z tym 5520 xD

;]

Grongrin
03-06-2014, 18:09
ma 5k, sam na 100 lvlu dostalem 2400 do zebrania xd

Showtek
03-06-2014, 19:21
Dla mnie jest spoko misje nie sa az tak trudne. A jeszcze żaden gracz nie wie jaka jest nagroda moze sie oplaca wykonac 100 misji a nie każdy zaczyna plakac co pewnie zrobil 3 misje i wielki placz. :)

MrMagicBoy
03-06-2014, 20:08
Spoko, kolejny Update możesz robić w całości Ty, włącznie ze skryptami bez naszej pomocy. Zobaczymy jak Ci pójdzie :)

Mam to traktować jako oficjalną propozycję? To mam taki warunek: jeśli mój update będzie cieszył się większym zainteresowaniem niż wasz, napiszecie ze Squidem na głównej stronie, że jesteście głąbami i zrzekacie się adminów.

Ile czasu wam zajęło napisanie tych skryptów na zabicie 1000 cyklopów? Pół roku?

W tyle czasu można napisać skryptów pod nowy serwer.

Indra
03-06-2014, 20:08
20:05 You see bag with 160/1752 fire swords.It weighs 8.0 oz. Z nutkami 58% więc troche przesada na 500 lvl
Powiem tak sam up w sobie jest ciekawy, ale i tak hlvl'e maja latwiej wykonac misje, po prostu maja pieniazki.
Powinniscie do takiego 700 lvl'a zmniejszyc liczbe fsów do 1000 bo i tak ich nie kupimy a zbierania jest bardzo dużo. Po tych 160 mi sie już odechciało a nie kupie od nikogo bo nikt nie sprzedaje to po pierwsze a po drugie nie mam za co, troche jak dla mnie nie przemyślane do konca.

#down
Ciekawa propozycja.

Goldi
03-06-2014, 20:19
Zamiast zbieranie jakiś śmieciowych itemek mogłeś Squid zrobić quest który by polegał na zebranie określonej liczby % klejnutek np 20k % klejnutek zamiast zbierania jakiś tam fire swordów czy double axów. Klejnutki wypadały by potworków, najazdów, questy czy tam konkursy, daily taski(coś z rl czyli misja która możemy powtarzać co 24h) i ogólnie było by sporo ciekawych możliwości na zdobycie ich oraz rożne opcje wykonywania questa w takim razie

@Bamboszka

Ciho bonć

Palldino
03-06-2014, 20:32
GOLDENKA Z TAKIMI GUPTASOWYMI POMYSLAMI WIESZ GDZIE MASZ WRACAC OKI

@
czo do upa to mnie to ne obchodzi i placzkujcie sobie dalej :D

Ralmo
03-06-2014, 21:51
Robię te misje swoją postacią i jakoś nie płaczę, że za dużo. Nikt Cię nie zmusza, więc powtórzę to po raz setny: nie chcesz, nie rób. Ale nie płacz później o update. Poza tym ilości są zróżnicowane, bo chyba tego nie zauważyłeś, że mniejszy poziom może dłużej looci double axe ale ma ich mniej do przyniesienia? Co do loota klejnutek też widzę, że jesteś lepiej obcykany niż osoby, które je lootają. Ja z jednego potwora byłbym w stanie w 1h wyloocić przynajmniej 10 klejnut jak nie więcej.

Aż mi się nie chcę tego komentować, bo szkoda czasu. Powiem tyle, znów śmiechłem xD!

Mam to traktować jako oficjalną propozycję? To mam taki warunek: jeśli mój update będzie cieszył się większym zainteresowaniem niż wasz, napiszecie ze Squidem na głównej stronie, że jesteście głąbami i zrzekacie się adminów.

Ile czasu wam zajęło napisanie tych skryptów na zabicie 1000 cyklopów? Pół roku?

Polać temu Panu. Zdziwko lekkie by było na pewno, ale co tam oni wiedzą lepiej : OO

rumun
03-06-2014, 22:24

Pierwszy post, w którym nie płaczesz o balans i od razu jakos lepiej to wyglada :D RINSON i SQUID pewnie nie mają jaj żeby na takie coś się zgodzić :D

Squid
03-06-2014, 23:03

Jeśli już to w określoną liczbę godzin - bo były tygodnie gdzie nie mogłem nic zrobić bo nie miałem czasu, innym razem nie miałem technicznej możliwości (brak dostępu) itp.
Gdybym miał jeszcze dostęp do source silnika to uwierz, a zobaczyłbyś na co na prawdę mnie stać ;) Bo jednak przy ograniczonych możliwościach ciężko napisać 100 UNIKALNYCH misji - jest sporo innowacji ale niestety nie można było wielu ciekawych misji dopisać z przyczyn czysto technicznych (brak dostępu do source).

Mortiis ma dopisać brakujące dla mnie funkcje w source i kolejny duży update (bo teraz będzie kilka mniejszych) będzie czymś, gdzie zobaczycie co to ciężkie i nie monotonne misje ;)

#Lordzik#
04-06-2014, 08:21
Bo jednak przy ograniczonych możliwościach ciężko napisać 100 UNIKALNYCH misji - jest sporo innowacji ale niestety nie można było wielu ciekawych misji dopisać z przyczyn czysto technicznych (brak dostępu do source).
No nie powiem unikalne fest (Zabij 1000 cyklopów, przynieś x fire swordów) XD.

Każdy spodziewał się czegoś w stylu Inq czy Poi quest z rl, no ale widać jaki serwer takie misje niestety. Pomysły Squid brałeś z Marecki OTS? XD.

Przykładowo czemu ta propozycja nie została wprowadzona, chociaż wiele osób było na tak?: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=121511
Zmiana potworów na respie to nie jest chyba tydzień roboty?...

Anonimowy
04-06-2014, 09:11
Bo jednak przy ograniczonych możliwościach ciężko napisać 100 UNIKALNYCH misji

Wolę 20 rozbudowanych, niż 100 takich jak są teraz.
Z resztą, na moje to misje są w trakcie pisania, a te zbieractwo Fire Swordów i innego gówna jest zwykłym przeciągnięciem czasu.

Jeśli po tylu argumentach uważacie ten update za trudny, to wróćcie do przedszkola i zapytajcie "ciocię" opiekunkę co to znaczy MONOTONIA. Mówiąc, że jedną misję możemy wykonywać nawet miesiąc podbijacie moje słowa, że update jest nudny. Jak można miesiąc robić to samo, żeby zaliczyć misję? Śmiech na sali. I nie powtarzajcie ciągle, że są KlejNuty bo na dobrą sprawę misje dalej są długie i nudne.

@Aha i jeszcze jedno
Osobami, którym podoba się update i monotonne robienie misji w 99% są osoby, którym choćbyście zrobili misję przynieś 3 UW i 4 Shaman Sety to by wam biły brawo i całowały po butach. Trudne, ne?

@Down
Najwidoczniej nie czytałeś opinii innych+ nie wiesz jak na serwerze są krytykowane te misje.

"Dla porównania, niektóre misje !quest też są nudne jak np. zabijanie 1000 ghostów"

No właśnie, ile można? Widzę, że grasz tym 2k lvlem to chyba wiesz jak nudne jest wbijanie tysiąca cyców, zbieranie double axe czy kopanie scarabów. Jeśli byłoby to rozrzucone przez różne etapy tych misji to może i jeszcze by jakoś to wyglądało, ale nie x misji pod rząd taki chłam.

Goatee
04-06-2014, 09:32
Wolę 20 rozbudowanych, niż 100 takich jak są teraz.
Z resztą, na moje to misje są w trakcie pisania, a te zbieractwo Fire Swordów i innego gówna jest zwykłym przeciągnięciem czasu.

Jeśli jesteś takim jasnowidzem przewidzisz mi numerki na jutrzejsze losowanie dużego lotka??

Jeśli po tylu argumentach uważacie ten update za trudny, to wróćcie do przedszkola i zapytajcie "ciocię" opiekunkę co to znaczy MONOTONIA. Mówiąc, że jedną misję możemy wykonywać nawet miesiąc podbijacie moje słowa, że update jest nudny. Jak można miesiąc robić to samo, żeby zaliczyć misję? Śmiech na sali. I nie powtarzajcie ciągle, że są KlejNuty bo na dobrą sprawę misje dalej są długie i nudne.

Skończ typie w końcu płakać, że te misje są nudne i monotonne... Ośmieszasz się ciągle w tym temacie. Jak Ci coś nie pasuje to nie rób tego questa. Nie masz takiego nakazu ;c Zawsze możesz tylko expić, a najlepiej byłoby jakbyś w ogóle nie grał. Jednego płaczka mniej.

#
Oceniacie questa po pierwszych kilku misjach. Kur*a, Wam nigdy się nie dogodzi XD Dla porównania, niektóre misje !quest też są nudne jak np. zabijanie 1000 ghostów ale są też ciekawsze jak np. scroll czy Hidden Creator. Zastanówcie się ludziska czego Wy w ogóle chcecie.

Demon
04-06-2014, 11:58
Jesteście śmieszni. Na miejscu Squida wycofałbym ten update i odszedł stąd w p****. Temat zamykam, bo zrobił się tak wielki offtopic, że szkoda gadać. (idźcie sobie do skarg i zróbcie temat o jakże złym update.