Zaloguj się

View Full Version : Dodanie Fire Sword'a do loota innego potwora!

Sokol from West
04-06-2014, 13:29
Witajcie.

Piszę dzisiaj z propozycją dodania fs'ów do przynajmniej jeszcze jednego mobka.

Moim zdaniem, misja ze zbieraniem fire swordów, została troszeczkę przesadzona. Oczywiście nie ma co narzekać, bo z Dl'ów jeszcze jakoś lecą(średnia 30-40 sztuk na godzinę), ale jest zdecydowanie za mało takich respów. Kolejny dzień, spotykam się z sytuacją taką, że idę na DL'e czy to na Evul lub w City i widzę biegającą osobę która ma 1500 lvl czy też prawie 3000 lvl.
Tutaj, chciałbym pokazać co napisał Squid w pewnym poście:

Skoro 3k leci na orshabaale zbierać double axe to pozdro. Ja na jego miejscu poszedłbym expić na czymś do zarobku i kupować double axe od niskopoziomowych postaci - byłoby to przyjemniejsze dla obu stron, niski poziom expi i zarabia, wyższy poziom expi i zarabia robiąc misje

Aktualnie to ja widzę, jak ludzie z 2k lub prawie 3k biegają po zamku na Evul lub w City i wybijają Dragony/zbierają Fire Sword'y. Co ma zrobić w takim przypadku low level? Ma teraz czekać, aż wszystkie większe levele zrobią tą misję? Wystarczy iść na pustynie w City, zobaczyć ile osób za chwile skończy misje z wykopywaniem Scarabów, a następnie zaczną robić kolejną.

Dlatego proponuję, dodać te Fire Swordy do jakiegoś, również słabszego lub nawet lepszego mobka. Oczywiście, z taką samą częstotliwością wypadania jak z Dragon Lordów. Moim zdaniem, nie zmieniłoby to czasu wykonywania misji.

Jeżeli jesteś na tak/nie, proszę o podanie powodów.

Propozycja, nie jest związana z tym, że mam mały lvl. Chodzi mi głównie o to, że zobaczcie ile osób rezygnuje z wykonywania misji, skoro widzi co będzie miał do zebrania. Nie oszukujmy się, nie każdego stać na klejnutki o większej liczbie %(większej od tych co wypadają), żeby mieć jakiś lepszy bonus do misji.

Pozdrawiam.

@Sasza

A ja jestem na nie. Questa masz długo robić, a nie kilka godzin..
Jedni jakoś wykonali to zadanie i nie płakali..

Przecież nawet przy dodaniu go do innych mobów, będziesz go robił kilka dni jak nie kilkanaście. Nie czaisz o co mi chodzi? Wytłumaczę Ci - Głównie mi chodzi o to, że low lvl nie ma gdzie tego zbierać, skoro co chwile wbija jakiś 2k+ lvl. Respów jest tak mało, że zaraz będą kolejne osoby je zbierały, gdyż misja ze Scarabami to nic w porównaniu do tej.

Wykonał to jedynie Don Ja? Tylko dlatego zrobił, że miał z nutek 99%, więc co się dziwić?

Squid pisze, że małe lvl'e mają zarabiać - aktualnie to widać co innego.

Ciekawe, czy byś zrobił taką misję, gdyby na rooku grało tyle osób co na mainie ;)

Indra
04-06-2014, 13:36
Rozmawialismy o tym wczesniej i zgadzam sie w 100% , ja majac ten 600 lvl poki wieksze lvle nie maja tej misji jeszcze cos uzbieram ale pozniej juz nic nie dam rady zrobic.
Wedlug mnie najlepszym potworem byly by Warlocki, jest troche respowisk i nikt nie bedzie mial problemow ze zbieraniem a nawet bedzie mogl na tym zarobic, bo na chwile obecna jest to nie mozliwe.

Jeżeli inni wykonali, Ty również możesz.
Tyle w temacie.
Wykonala 1 osoba z tego co wiem przy nutkach 99% wiec nie pierdol glupot to raz. Robisz misje na rooku to rob, tutaj dla Ciebie miejsca nie ma (ironia ?)
I ten quest ma byc przyjemny dla kazdego, prawda? Co to za przyjemnosc jezeli loce sobie fsy wpada 2k lvl i mowi" wypierdalaj"?

Jestem na NIE.

Po to sa misje aby nie zrobić ich w tydzień jak widać ludzie normalnie lootaja to wiec nie.

Teraz loci jakies 5 osob ? Zobaczymy co bedzie gdy dojdzie 20, nic nie wiecie a gadacie same pierdoly, i fajnie ze nie daja tylko gracze rook'a

Rekrut
04-06-2014, 13:41
Baardzo dobra propozycja i nie do jednego moba a kilku. Przecież teraz robi to każdy więc jest zbyt mało mobów z których leca fire sword. Na omnibach siedząc 1h spadło 15-.-
Małe lvle nie mają szans zbierania itemów bo robią to duże lvle.

Proponował bym też dodanie do lota fire sworda na respach eventowych max do 999 lvla

#Niżej\/

Po co Ty się wypowiadasz jak nie masz pojęcia o grze na mainie typie z wyspy początkujących!?
Ty nie miałeś raz na najeździe moba za którego dostajesz w chuj expa i zakładałeś temat na forum jaki to Eklerq jest zły. Zamknij du psko i nie spinaj jak nie masz pojęcia o czym jest mowa

Sasha Rookslayer
04-06-2014, 13:43

Tyle w temacie.

@edit

W takim razie też lootajcie nutki, czekajcie na Composery, kupujcie nutki i będziecie mieli mniej do zbierania ludzie.

Skończcie płakać, bo za trudno :<

drako12
04-06-2014, 13:45
Mi się to tam podoba i jestem na tak

JustG
04-06-2014, 13:46
Dobra propozycja. Moglby byc to troszke silniejszy mob zeby odciazyc tamte respy.

hunterkula
04-06-2014, 13:53
Oczywiscie, ze tak. Przy takich ilosciach potrzebnych do zebrania pasuje jeszcze kilka mobow ktore to dropia.

RefreshV2
04-06-2014, 14:18
fire sword leci takze z hero, mi wczoraj na 2 hero polecialo 2x :D

Roux
04-06-2014, 14:25
Jestem na NIE.

Po to sa misje aby nie zrobić ich w tydzień jak widać ludzie normalnie lootaja to wiec nie.

Showtek
04-06-2014, 14:32

Tyle w temacie.

@edit

W takim razie też lootajcie nutki, czekajcie na Composery, kupujcie nutki i będziecie mieli mniej do zbierania ludzie.

Skończcie płakać, bo za trudno :<

Odezwal sie ten co najwiecej placze :]

Dla mnie spoko ale mogli by dodac double axe i fsy do mobkow silniejszych np do wardow gracz 1.5 -3k poexpi tam nawet jestem na tak

Akyzi
04-06-2014, 14:34
Zdecydowanie jestem na NIE,

gdyż ten quest z tego co można zauważyć sprawdza cierpliwość graczy, więc jaki miałoby sens dodanie fire sworda aby leciał z innego potworka ? Żaden.
Na taki pomysł mogła wpaść tylko osoba której nie chce się biegać i zabijać smoków, a quest wykonać po najmniejszej linii oporu.

Sokol from West
04-06-2014, 14:38
fire sword leci takze z hero, mi wczoraj na 2 hero polecialo 2x :D

Siedzę od 30 minut, spadły 2 sztuki.

Jestem na NIE.

Normalnie? Rozśmieszyłeś mnie, serio. Zakładają, że poświęcasz godzinę czy dwie dziennie(max. 3-4, to już ostateczność), zbierasz średnio 30-40 na godzinę, a masz do zebrania przykładowo tak jak większość 1500. Policz sobie, ile to wychodzi. Nawet jak ktoś ma 500, czy 600 sztuk, to i tak jest to bardzo dużo. Oczywiście się wypowiadacie, a nie bierzecie pod uwagę tego, że co raz więcej osób ma tą misję i chodzi mi tutaj o większe lvl'e(mniejsze też mają). Respów jest mało, a mi nie chodzi by dodać do każdego potwora fs'y - chodzi mi o to, żeby dodać do jednego, czy dwóch w takiej samej częstotliwości. Chodzi o to, żeby mniejszy lvl też mógł zbierać, a nie czekać nie wiadomo ile, na pusty resp ^^.

Zdecydowanie jestem na NIE,

gdyż ten quest z tego co można zauważyć sprawdza cierpliwość graczy, więc jaki miałoby sens dodanie fire sworda aby leciał z innego potworka ? Żaden.
Na taki pomysł mogła wpaść tylko osoba której nie chce się biegać i zabijać smoków, a quest wykonać po najmniejszej linii oporu.

Poczytaj co napisałem wyżej. Chodzi mi o to, żeby dodać te fs'y do potworka np. silniejszego dla h lvli, gdyż te właśnie większe lvl'e, uniemożliwiają mniejszym zbieranie(double axe leci jak głupie z orszów i nikt o to nie płacze).

Jeżeli spadły Ci dwa miecze przez 30 minut, to może czas najwyższy skoczyć na coś innego? Np. Demodrasy, Dragon Lordy, Skeleton Lordy?

Myślisz, że co robiłem? Mam iść na respy, gdzie śmiga mi 2800 ek, a następnie mam go zabić na fraga 450 ed'em? Zabawny jesteś, serio.

Zbierasz średnio na godzinę 30-50 mieczy, a masz do zebrania no dajmy maksymalną ilość 1500? Więc 30 godzin -/+ i masz misje zaliczoną, więc to jest mało, więc po co ten płacz? Tym bardziej, że macie klejnuty, które lecą naprawdę często w przeciwieństwie do mobów na Rookgardzie.
No spoko, większość osób ma tę misję i walczą o każdego moba, aby tylko skończyć pierwszy, ta? No spoko, no to Ty im ustąp i odczekaj te kilka dni. Jest to okres przejściowy, po kilku dniach większość będzie na innych, dalszych misjach, więc spokojnie zrobisz ową misję.

Okres przejściowy? Zbytnio nie wiesz co piszesz, zobacz ile osób gra na mainie aktualnie i nie sądzę, że po kilku dniach nie będzie tych tłumów - Ba! Będzie jeszcze więcej osób. Wystarczy spojrzeć, ile codziennie osób kopie scaraby. Co z tego, że ustąpię? Mogę tak i miesiąc czekać, przez co tracę chęć do robienia tej misji?

Małe poziomy na pewno mogą zbierać z innych mobów fire swordy, bo mogę się założyć, że wszystkie potwory, które są na mapie, z których wypada owy miecz nie są zarezerwowane przez innych graczy, w tym większych poziomów..

Zobacz sobie na stronie, że z Omniby(niby) leci najlepiej. Właśnie widać jak spadają owe miecze, skoro teraz dla przykładu, po respach z dragami biegają 3k+ lvl'e. Gdzie nie poszedłem, to zawsze ktoś jest i tak potrafi być cały dzień.

Tak czy siak, na pewno jest popyt na to, więc kupuj na trade, dawaj najwięcej (o ile Cię stać) i z godziny na godzinę będziesz miał ich coraz więcej.

Wyobraź sobie, że właśnie danego popytu nie ma! Nikt nie chce tego sprzedawać.

@down
Po drugie, chce Wam uświadomić, że jesteście w błędzie..
Chcecie wszystko, aby było jak najłatwiej, ale tak się nie da. Trzeba się namęczyć ludzie. Po trzecie, macie tyle klej nutek, co chwile wam spadają one, a na Rooku tak nie jest, nikt nie płacze, każdy robi misje.

Jak najłatwiej? Ta gra całkowicie Ci chyba mózg wyżarła. Sorry, ale dalej nie rozumiesz sensu tego tematu? Powtórzę Ci po raz n-ty, że chodzi mi o dodanie fire sword'a do loota, jednego czy dwóch potworków(silniejszych najlepiej), gdyż mniejszy lvl nie ma szans. Przecież ludzie używają klejnutek, ale mimo tego i tak mają duże ilości do zbierania. Nikt tutaj nie pisze o ułatwieniach typu:

- Niech lecą z każdego potworka po xxx sztuk.
- Powinni zmniejszyć ilość do zebrania.
- Quest powinien być łatwiejszy, jak zmniejszycie to będę robił.

Tylko prosimy o dodanie tych FS'ów do loota jakiegoś lepszego mobka, by większe lvl'e nie siedziały cały dzień na dl'ach.

@down2
Jeżeli chodzi o tematy odnoszące się do wyspy na Rookgardzie to macie najwięcej do powiedzenia, a jeżeli już ktoś napiszę nie po waszej myśli, jeżeli chodzi o wyspę Mainland to od razu macie pretensje i płaczecie jak małe dziewczynki.

Mamy najwięcej do powiedzenia na temat Rookgardu, tak jak Ty masz najwięcej do powiedzenia o Mainie. Działa to w obie strony. Wystarczy poczytać Twoje tematy, gdzie ktoś się wypowiedział z Maina, a Ty zaraz go hejtujesz, że jakim prawem się wypowiada w tym temacie.

Sasha Rookslayer
04-06-2014, 14:45
Siedzę od 30 minut, spadły 2 sztuki.
Normalnie? Rozśmieszyłeś mnie, serio. Zakładają, że poświęcasz godzinę czy dwie dziennie(max. 3-4, to już ostateczność), zbierasz średnio 30-40 na godzinę, a masz do zebrania przykładowo tak jak większość 1500. Policz sobie, ile to wychodzi. Nawet jak ktoś ma 500, czy 600 sztuk, to i tak jest to bardzo dużo. Oczywiście się wypowiadacie, a nie bierzecie pod uwagę tego, że co raz więcej osób ma tą misję i chodzi mi tutaj o większe lvl'e(mniejsze też mają). Respów jest mało, a mi nie chodzi by dodać do każdego potwora fs'y - chodzi mi o to, żeby dodać do jednego, czy dwóch w takiej samej częstotliwości. Chodzi o to, żeby mniejszy lvl też mógł zbierać, a nie czekać nie wiadomo ile, na pusty resp ^^.

Jeżeli spadły Ci dwa miecze przez 30 minut, to może czas najwyższy skoczyć na coś innego? Np. Demodrasy, Dragon Lordy, Skeleton Lordy?

"Zakładając", że zbierasz średnio na godzinę 30-50 mieczy, a masz do zebrania no dajmy maksymalną ilość 1500? Więc 30 godzin -/+ i masz misje zaliczoną, więc to jest mało, więc po co ten płacz? Tym bardziej, że macie klejnuty, które lecą naprawdę często w przeciwieństwie do mobów na Rookgardzie.

No spoko, większość osób ma tę misję i walczą o każdego moba, aby tylko skończyć pierwszy, ta? No spoko, no to Ty im ustąp i odczekaj te kilka dni. Jest to okres przejściowy, po kilku dniach większość będzie na innych, dalszych misjach, więc spokojnie zrobisz ową misję.

Małe poziomy na pewno mogą zbierać z innych mobów fire swordy, bo mogę się założyć, że wszystkie potwory, które są na mapie, z których wypada owy miecz nie są zarezerwowane przez innych graczy, tyczy się większych poziomów..

Tak czy siak, na pewno jest popyt na to, więc kupuj na trade, dawaj najwięcej (o ile Cię stać) i z godziny na godzinę będziesz miał ich coraz więcej.

@down
Jest to forum dyskusyjne, które służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach, więc mam prawo do pisania w tym temacie. Po drugie, chce Wam uświadomić, że jesteście w błędzie..
Chcecie wszystko, aby było jak najłatwiej, ale tak się nie da. Trzeba się namęczyć ludzie. Po trzecie, macie tyle klej nutek, co chwile wam spadają one, a na Rooku tak nie jest, nikt nie płacze, każdy robi misje.
Po czwarte, nikt Ci nie każe robić tych misji ani siedzieć po x godzin na kompie gościu.

@down2
Jeżeli chodzi o tematy odnoszące się do wyspy na Rookgardzie to macie najwięcej do powiedzenia, a jeżeli już ktoś napiszę nie po waszej myśli, jeżeli chodzi o wyspę Mainland to od razu macie pretensje i płaczecie jak małe dziewczynki.

Showtek
04-06-2014, 15:02

"Zakładając", że zbierasz średnio na godzinę 30-50 mieczy, a masz do zebrania no dajmy maksymalną ilość 1500? Więc 30 godzin -/+ i masz misje zaliczoną, więc to jest mało, więc po co ten płacz? Tym bardziej, że macie klejnuty, które lecą naprawdę często w przeciwieństwie do mobów na Rookgardzie.

Małe poziomy na pewno mogą zbierać z innych mobów fire swordy, bo mogę się założyć, że wszystkie potwory, które są na mapie, z których wypada owy miecz nie są zarezerwowane przez innych graczy, tyczy się większych poziomów..

Sasha po co sie udzielasz skoro grasz na rooku a temat dotyczy maina ?
Nie każdy siedzi przed tiba 10-20h tak jak ty to robisz :]

Indra
04-06-2014, 15:05
Sasha a Ty tylko o tej niedojebanej wyspie, ze tak sie wyraze ktora nie powinna istniec bo tylko zabiera czas aby ja aktualizowac zamiast main'a.
Nie ogarniasz co mowisz i w ogole nie wiesz co jak leci i ile czasu trzeba poswiecic. Sapiesz nie grajac na mainie co jest dla mnie parodia... Zycie Ci misji na zbieranie 10000 medusek, plakal bys jak niemowle. Masz swoje misje, interesuj sie swoimi a od maina sie odpierdol.

#t
Warlocki, Thingi(Mistic Scaraby 2 opcja) i moze Pathy, byloby ciekawie

Jestem na nie, chcieliście update, którego nie wykonacie w dzień, to macie i nie płaczcie. Akurat wystarczy im czasu na zrobienie kolejnego update do czasu aż nie wykonacie tego.

Chodzi o to ze tego nikt nie wykona bo myslisz ile beda ludzie zbierac? tydzien? znudzi sie i zostawia te misje a o to chyba nie chodzilo. Przy tej zmianie i tak bedzie trzeba poswiecic pare dni na zebranie ponad paru tysiecy swordow wiec w czym problem? chodzi tez o to ze jest misja na zabijanie dragonow i koliduje to ze zbieraniem na evul czy city bo tylko w tych miejscahc mozna "dobrze" pozbierac fsy

Tetti
04-06-2014, 15:26
Dla mnie jest to zbędna propozycja. Tak właśnie wyglądają gry RPG.. czasem są rzeczy opłacalne, czasem nieopłacalne i myślę, że trzeba się z tym pogodzić.

gwnstopro
04-06-2014, 15:57
Jestem na tak. Ktoś kto robi misje bez nutek to będzie się męczył z tym parę miechów , powinni dodać jeszcze do jakiegoś potwora fire sworda i będzie po problemie.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
04-06-2014, 15:58
Jestem na nie, chcieliście update, którego nie wykonacie w dzień, to macie i nie płaczcie. Akurat wystarczy im czasu na zrobienie kolejnego update do czasu aż nie wykonacie tego.

Goldi
04-06-2014, 16:32
Jeżeli chcesz zrobić quest od razu po update licz się z takimi sytuacjami, poczekaj chwile aż inni zrobią te misje to wtedy będziesz mógł na spokojnie pozbierać itemy, to nie wyścig szczurów nie ma się co spieszyć.

Sokol from West
04-06-2014, 16:50
Jeżeli chcesz zrobić quest od razu po update licz się z takimi sytuacjami, poczekaj chwile aż inni zrobią te misje to wtedy będziesz mógł na spokojnie pozbierać itemy, to nie wyścig szczurów nie ma się co spieszyć.

Ok, mam czekać miesiąc albo i dłużej. Bardzo zachęcająca misja! (ironia)
Przecież za każdym razem, była rywalizacja kto będzie pierwszy. Wszędzie masz takie coś.

Szkoda, że prawie wszystkie osoby, które klikają NIE - grają na rooku.
@edit

Jestem na nie, ponieważ dopiero co wprowadzili UPA, a już chcecie wszystko zmieniać, żeby jak najbardziej ułatwić. Jeśli ktoś przestaje robić misje, bo za długo to jest tylko jego problem.

HELLO!??
Wszystko? Sorry, pojebały Ci się propozycje. Propozycja dodania Fire Sword'a do loot'a innego mobka. Taki mamy temat, a nie "Poprawcie wszystko".

Dziś mamy temat 'Dodajcie fire sworda do lota innego potwora', zrobisz tą misję i będziesz miał zrobić coś innego, znów monotonnego, co zajmie Ci dużo czasu i znowu napiszesz temat, aby to zmienić? Bez lipy, ale poświęć jednej misji więcej czasu, a może kolejną szybciej zrobisz, no *****... Czemu zawsze po update jest płacz, ogarnijcie pizdy

Bo nic nigdy nie będzie idealne? No *****, mam teraz czekać miesiąc(jak to wypisujecie), aż prawie każdy zrobi misje, potem dodaj czas na zbieranie, czyli kolejne dwa tygodnie - półtora miesiąca czekania, gdzie większość już będzie miała większą liczbę misji zrobionych? Sorry, ale takie głupoty piszecie. Nie chodzi mi o to, żeby zrobić akurat tą misję w dwa dni. Mogę i ją robić tydzień czy dwa, ale nie prawie dwa miesiące. Tylko jak mam ją robić, skoro biega mi po respie 2131234 osób w tym kilka, które mają ponad 2000 lvl.

Napisałem tylko propozycję, żeby dodać fire sword'a do jeszcze jednego mobka, z częstotliwością wypadania jak z DL'a. Czy tak dużo wymagam? Nie sądzę.

P.s

Ogarnij pizdę, zbierz tych swoich kumpli(z rooka) i wracajcie na ten swój rookgard.

Pozdrawiam.

Domcio Old
04-06-2014, 16:56
Jestem na nie, ponieważ dopiero co wprowadzili UPA, a już chcecie wszystko zmieniać, żeby jak najbardziej ułatwić. Jeśli ktoś przestaje robić misje, bo za długo to jest tylko jego problem.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
04-06-2014, 17:13
HELLO!??
Wszystko? Sorry, pojebały Ci się propozycje. Propozycja dodania Fire Sword'a do loot'a innego mobka. Taki mamy temat, a nie "Poprawcie wszystko".

Dziś mamy temat 'Dodajcie fire sworda do lota innego potwora', zrobisz tą misję i będziesz miał zrobić coś innego, znów monotonnego, co zajmie Ci dużo czasu i znowu napiszesz temat, aby to zmienić? Bez lipy, ale poświęć jednej misji więcej czasu, a może kolejną szybciej zrobisz, no *****... Czemu zawsze po update jest płacz, ogarnijcie pizdy.

Bo nic nigdy nie będzie idealne? No *****, mam teraz czekać miesiąc(jak to wypisujecie), aż prawie każdy zrobi misje, potem dodaj czas na zbieranie, czyli kolejne dwa tygodnie - półtora miesiąca czekania, gdzie większość już będzie miała większą liczbę misji zrobionych? Sorry, ale takie głupoty piszecie. Nie chodzi mi o to, żeby zrobić akurat tą misję w dwa dni. Mogę i ją robić tydzień czy dwa, ale nie prawie dwa miesiące. Tylko jak mam ją robić, skoro biega mi po respie 2131234 osób w tym kilka, które mają ponad 2000 lvl.

Nikt nie napisał, że masz czekać, biegaj po respie tak jak te 5 osób co zbierają fire swordy, fraguj ich (bo chyba po coś te fragi są w grze?) i uzbierasz :)

Napisałem tylko propozycję, żeby dodać fire sword'a do jeszcze jednego mobka, z częstotliwością wypadania jak z DL'a. Czy tak dużo wymagam? Nie sądzę.

Założę się, że jeżeli wykonasz tą misję i trafisz znów na jakąś długą i monotonną misję, to znów pójdzie w ruch propozycja, aby zwiększyć częstotliwość wypadanie danego itemu, albo dodania go do innego moba.

Ogarnij pizdę, zbierz tych swoich kumpli(z rooka) i wypierdalajcie na ten swój rookgard.

Właśnie ostatnimi czasy grałem na mainie, a aktualnie nie gram nigdzie, więc nie trafiłeś.
btw, nie mam kumpli w tibii xD

Pozdrawiam.

Ja również, elo.

Sendox
04-06-2014, 17:25
Jestem jak najbardziej na tak mimo, że robiłem tą misje około 2h.

Ps.
Misja po Fire Swordach jest tak samo czasochłonna jak zebranie ok. 4k FS'ów :D

Indra
04-06-2014, 19:54

Ps.

Dokladnie ;D a nagroda za fsy jest tak zalosna, ze powinni to wprowadzic bez zadnego tlumaczenia.

#down

Dziwny masz tok myślenia..

Przynajmniej nie jestem Toba, mnie Bozia tak nie pokarala

Ja nie rozumiem Twojego toku, nie grasz wiec sie nie wpierdalaj, proste. Chodzi mi o to ze ludzie poswieca duzo czasu,zeby sie zawiesc zwlaszcze teraz kiedy nie da sie locic bo 2k lvl+ robia misje na dragi,ale co ja wiem gram na mainie a Ty na rook'u

Dodajcie do loota na respach ewentowych max do 500 lvla fire swordy i niech małe lvle sobie zarabiają. Wtedy przyciągnie to więcej ludzi z małym lvlem bo sobie poexpią i do tego zarobią. Każdy wie chyba jak jest ciężko zacząć od zera?

Racja, ja na 600 jedyne co zarabiam to oddajac taska, wiec swordow nie kupie.

Sasha Rookslayer
04-06-2014, 19:56
Dokladnie ;D a nagroda za fsy jest tak zalosna, ze powinni to wprowadzic bez zadnego tlumaczenia.

My na Rookgardzie mamy misje, która polega na podlewaniu plate seta przez 100 godzin.. Nagroda to ih x10.
Idąc Twoim tokiem myślenia powinni misję zmniejszyć do godzin 10, ponieważ nagroda to wielkie gówno?

@up
Napisze Ci jedno, szybciej nazbierasz te śmieszne mieczyki, niż przez 100 godzin będziesz pucował plate seta.

@down
Myślisz, że Squid oraz Rinson siedzą cały dzień i czekają tylko na taki temat, w którym ludzie płaczą, że sobie nie mogą poradzić ze zbiorem mieczyków?

Wiesz co. Ty z takiego mieczyka na tym swoim rooku możesz zabijać tylko potworki haha

Mylisz się synu. Posiadam topór z którego wale, który jest więcej warty niż Twoja cała postać <śmiech>

Rekrut
04-06-2014, 20:21

My na Rookgardzie mamy misje, która polega na podlewaniu plate seta przez 100 godzin.. Nagroda to ih x10.
Fakt, biedna nagroda.. Ale idąc Twoim myśleniem, mają daną misje zmniejszyć do 10 godzin?

Zapomniałeś o tym jakie zarobki na rooku są porównywalnie do maina chyba chłopcze.

Dodajcie do loota na respach ewentowych max do 500 lvla fire swordy i niech małe lvle sobie zarabiają. Wtedy przyciągnie to więcej ludzi z małym lvlem bo sobie poexpią i do tego zarobią. Każdy wie chyba jak jest ciężko zacząć od zera?

Odpisze w końcu Squid lub Rinson??

#Sasha

Wiesz co. Ty z takiego mieczyka na tym swoim rooku możesz zabijać tylko potworki haha

Mr Fsza
04-06-2014, 20:30
A nie lepiej od razu dodać fire swordy do lotta z takich potworków jak Rotworm ?

Przecież i tak tutaj taki syf się zrobił, że większego nie będzie .

jasne TAK

L@be
04-06-2014, 20:59
Jestem za :> tak jak to powiedziałeś przyda się jeszcze kilka mobków z których można bedzie wylocic ten item :D

Sokol from West
04-06-2014, 21:04
A nie lepiej od razu dodać fire swordy do lotta z takich potworków jak Rotworm ?

Przecież i tak tutaj taki syf się zrobił, że większego nie będzie .

jasne TAK

Wiesz, nie chodzi tutaj o coś takiego. Głównie o to, żeby dać jakoś zarobić ludziom z mniejszym poziomem doświadczenia. Na czym on ma zarabiać? Na taskach? Pff.

Podbijam. Co to za problem dla przykładu, dodać je do loota - Pitiless? Każdy do 500 lvl'a, mógłby sobie jakoś zarobić.

Idąc Twoim tokiem myślenia powinni misję zmniejszyć do godzin 10, ponieważ nagroda to wielkie gówno

@up
Napisze Ci jedno, szybciej nazbierasz te śmieszne mieczyki, niż przez 100 godzin będziesz pucował plate seta.

Od czego masz klejnutki?

Mylisz się synu. Posiadam topór z którego wale, który jest więcej warty niż Twoja cała postać <śmiech>

Twoja historia mnie urzekła, serio!

Ps.

Wiesz, ale nie jest pewnie taka jak ta - monotonna.

Jestem za :> tak jak to powiedziałeś przyda się jeszcze kilka mobków z których można bedzie wylocic ten item :D

Nie trzeba ich dodawać do kilku mobków. Wystarczy do jednego, np. Pitiless. Każdy prawie ma jakiś mniejszy lvl, a jak komuś by się nie chciało zbierać, to by kupował od innych. Mniejszy lvl zarabia - większy wykonuje misje.

@

Nikt nie każe dodawać go do każdego mobka na APO. Tak jak już pisałem wyżej, wystarczy do jednego, do którego np. Miałby dostęp tylko gracz, do 500 lvl'a. Sam Squid pisał, że mniejszy lvl powinien zarabiać, przykładowo na Double Axe - wybacz, ale tego leci tak dużo, czasem w każdym orszu. Więc na tym raczej nie da się zarobić. Chyba, że ktoś serio jest zdesperowany i to kupuje. Opcja z FS, wydaje mi się dobrym rozwiązaniem właśnie dla małych leveli.

Chciałbym, żeby wypowiedział się ktoś z Administracji ;)

Vuck
04-06-2014, 22:12
Boże wystarczyło by aby misje przydzielał losowo i znikają wszelkie problemy. Najlepsze rozwiązania to te najprostsze.

Squid
04-06-2014, 23:56
Jak dodam do innych mobków to i tak wiele osób będzie siedzieć na dragon lordach itp więc raczej takie rozwiązanie zbyt wiele nie pomoże.

Ale skoro Wy się nie wyniesiecie z respów dla low, to low się wyniosą tam gdzie Was nie będzie czyli na respy eventowe.

Dodam FS do kliku potworów (w tym eventowych dla low lvl). O zmianach zostaniecie powiadomieni na stronie głównej serwera/w nowościach na forum ;)