PDA

View Full Version : rp-ek ró?nice

Seyhado
08-06-2014, 14:31
witam
jak wiadomo na apo nie ma balansu profesji
najlepsza profesją do wszystkiego jest knight
jednak myślę że to co się dzieje to jest GRUBA PRZESADA
sam gram paladynem mam 1360lvl tocząc wiele solówek głównie z knightami gdyż jest to 90% graczy servera zauważyłem że bijać się z knightem z takim samym poziomem jak ja różnica między naszymi profesjami polega tylko i wyłącznie na tym że ja na 1360lvly mam 28khp a ek o tym samym poziomie 42khp..
knight o równym lvlu co rp leczy się tak samo przy czym ma o wiele więcej hp
jeśli chodzi o exp rp też jest poszkodowany gdyż nigdy nie ma many za to knight ma ciągle pełną a dlaczego?
max erex kosztuje 900many + exura vita 80many manas daje mi jakieś 500 many
exori max knighta kosztuje 700 many manas daje mu jakieś 500 many
YYYYYY?
jeśli chodzi o atak to też bardzo śmieszna sprawa różnica miedzy atakami z uw jest tylko i wyłącznie taka że ek ma uw na 2sqm rp za to na cały ekran
co do ataku z czarów sprawa wcale nie wygląda lepiej..
dziś zrobiłem próbę na arenie ja i mój kolega 1370ek zdjelismy eq jak się potem okazało mój jak i jego przeciętny hit wyniósł 9k YYYYY?
jeśli wziąć pod uwagę odwieczne zasady jakie panują w tej grze to raczej oczywiste jest to że paladyn leczy sie wiecej niż knight oraz bije więcej niż knight expi(jeśli chodzi o solo exp) też szybciej co na apo nie ma miejśća
wniosek?? 1360rp vs 1370ek = te same hity te same leczenie knight posiada 42khp natomiast palek 28khp przy czym knight expi szybciej :)
moje pytanie brzmi :
czy już zawsze na tym otsie bedzie tylko elite knight a 3 inne profasje bedą zbędnę i gorsze?!

Sasha Rookslayer
08-06-2014, 20:47
jak wiadomo na apo nie ma balansu profesji

Blans zostanie zrobiony na dniach, ewentualnie tygodniach.

najlepsza profesją do wszystkiego jest knight

Każda profesja jest wyrównana. Trzeba tylko umieć ogarnąć daną profesje.

jednak myślę że to co się dzieje to jest GRUBA PRZESADA
sam gram paladynem mam 1360lvl tocząc wiele solówek głównie z knightami gdyż jest to 90% graczy servera zauważyłem że bijać się z knightem z takim samym poziomem jak ja różnica między naszymi profesjami polega tylko i wyłącznie na tym że ja na 1360lvly mam 28khp a ek o tym samym poziomie 42khp..
knight o równym lvlu co rp leczy się tak samo przy czym ma o wiele więcej hp
jeśli chodzi o exp rp też jest poszkodowany gdyż nigdy nie ma many za to knight ma ciągle pełną a dlaczego?
max erex kosztuje 900many + exura vita 80many manas daje mi jakieś 500 many
exori max knighta kosztuje 700 many manas daje mu jakieś 500 many
YYYYYY?

Dlaczego gruba przesada? Bo nic nie jest robione w tym kierunku?
Poczekaj kilka dni, a zobaczysz tak długo oczekiwane zmiany odnośnie balansu wszystkich profesji, a szczególnie rycerza (pisali nie raz, że poprawią rycerza jakoś).
Jeżeli widzisz różnice pomiędzy paladynem (swoją profesją), a knightem w walce (takim samym poziomem) to jest na to tylko jedna odpowiedź. Nie ogarniasz łucznika.

jeśli chodzi o atak to też bardzo śmieszna sprawa różnica miedzy atakami z uw jest tylko i wyłącznie taka że ek ma uw na 2sqm rp za to na cały ekran

Czyli paladyn ma lepiej niż knight, więc już tutaj widać, że paladyn nie jest poszkodowany.

co do ataku z czarów sprawa wcale nie wygląda lepiej..
dziś zrobiłem próbę na arenie ja i mój kolega 1370ek zdjelismy eq jak się potem okazało mój jak i jego przeciętny hit wyniósł 9k YYYYY?
jeśli wziąć pod uwagę odwieczne zasady jakie panują w tej grze to raczej oczywiste jest to że paladyn leczy sie wiecej niż knight oraz bije więcej niż knight expi(jeśli chodzi o solo exp) też szybciej co na apo nie ma miejśća

Dlatego nosi się ekwipunek, a nie lata na golasa. :confused:

moje pytanie brzmi :
czy już zawsze na tym otsie bedzie tylko elite knight a 3 inne profasje bedą zbędnę i gorsze?!

Jak wyżej wspomniałem.. Squid pisał, że weźmie się za balans, więc poczekaj cierpliwie i nie płacz synu.

Pozdrawiam, wasz kompan z wyspy początkującej.

Seyhado
08-06-2014, 20:51
"Dlatego nosi się ekwipunek, a nie lata na golasa. "
drogi/a Sasho? zdjelismy eq żeby sprawdzić jakie są różnice w hitach miedzy ek a rp i wyszło na to że żadne nie rozumiesz? :)
jaki był by to sprawiadzian gdybym ja mial np klapy a mój kolega nie?
MYŚŁ

a tak nawiasem drogi/a Sasho?
nie wiem czy udajesz czy po prostu jesteś potężnie głupim człowiekiem? bo po tym co ty tutaj napisałeś/aś wnioskuje że pojęcie to ty masz jedynie o grze 8smym knightem i biciu trolli z łapy co w 100% obrazuje gre twoim 1k rookstayerem na tym otsie :)
jeśli nie masz bladego pojęcia o temacie to lepiej się nie wypowiadaj.
PS: ogarniam łucznika :D
a co do mojego "płaczu" to nie jest płacz tylko pokazanie czarno na białym ze knight to tak napradę palek z wiekszą ilością hp
DZIEKUJE :)

Rekrut
08-06-2014, 22:38
Ek nie jest przesadzony tylko inne profesje są za słabe po prostu. Knajt musi się dużo leczyć i mieć dużo hp. Co do many u rp to jest porażka i więcej nic.

[Splaxor] Pozwolisz, że to ja będę decydował kto będzie karany...

Sasha Rookslayer
08-06-2014, 22:40
W temacie, w którym opisano wprowadzoną aktualizację, Week zapytał się co dalej z niektórymi rzeczami:

A gdzie respy dla profesji magicznych, które miały być, balans, modyfikacja dmg z broni na rooku, Tropicano 2/2, aktualizacja mapy na stronie APO, zmiana wyglądau profilu na stronie APO i w chuj innych rzeczy, które obiecaliście?

A Squid mu odpisał:

Powoli, nie wszystko naraz. Gdybyśmy mieli wprowadzić wszystko co piszesz w jednym momencie to musielibyście jeszcze poczekać.
Będą one wprowadzane stopniowo, np. w czerwcu wprowadzimy zmiany w obrażeniach z broni na rooku i np. aktualizację mapy na stronie a w lipcu coś tam dalej... Zależy to od tego ile kto będzie miał czasu.

Stąd wiem. :rolleyes:

@edit
Słowa Squida, dlaczego nie ma balansu:

Zajmuję się update'ami nie dlatego iż są ważniejsze niż balans, ale dlatego, że nie mam jak zrobić balansu (brak mi uprawnień do tego czynu...). Dlatego zamiast bezczynnie siedzieć i pierdzieć w stołek czekając na cud wolę robić update. Ale oczywiście znawcy wszystkich tematów tacy jak Ty czy Zarexoholik będą mnie obwiniać za to, że nie zrobiłem czegoś czego nie jestem w stanie zrobić.

Ralmo
08-06-2014, 23:00
Sasha ***** mać na chuj się wypowiadasz jeśli się nie znasz, ja pierdole :confused:

od rok czasu wiadomo ze ek to tank i nic go nie powstrzyma odkryles ameryke :o

Logest.
08-06-2014, 23:36
Ek nie jest przesadzony tylko inne profesje są za słabe po prostu. Knajt musi się dużo leczyć i mieć dużo hp. Co do many u rp to jest porażka i więcej nic.

Typie, eka to powinien ed leczyć XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
wygrałeś życie tym postem

Ek JEST przesadzony w stosunku do rp, porównując go do profesji magicznych (ed/ms) to one nie są zbalansowane.

Tylko, że to już kompletnie abstrahując od tematu, ponieważ Ty masz z pvp tyle wspólnego co ja z fizyką jądrową.

SKISŁEM xD odezwał się ogar co napier*al* tutaj 5+ lat charem bez profesji na wyspie POCZĄTKUJĄCYCH.

Zresztą nie gram i mam to gdzieś.

'Boonek'
09-06-2014, 02:56
Blans zostanie zrobiony na dniach, ewentualnie tygodniach.

Skad ty mozesz to wiedziec... A no tak lizesz dupe a potem wymyslasz ze ci niby powiedzieli

Na jakiej podstawie to stwierdziles? A no tak minotaury na rookgardzie ci powiedzialy

Dlaczego gruba przesada? Bo nic nie jest robione w tym kierunku?
Poczekaj kilka dni, a zobaczysz tak długo oczekiwane zmiany odnośnie balansu wszystkich profesji, a szczególnie rycerza (pisali nie raz, że poprawią rycerza jakoś).
Jeżeli widzisz różnice pomiędzy paladynem (swoją profesją), a knightem w walce (takim samym poziomem) to jest na to tylko jedna odpowiedź. Nie ogarniasz łucznika.

Ja tez nie widze roznicy poza tymi co wypisal, a moge sie zalozyc ze z takim samym eq taka sama profesja roznioslbym cie 10:0 majac 200 lvli mniej

Czyli paladyn ma lepiej niż knight, więc już tutaj widać, że paladyn nie jest poszkodowany.

Owszem jest jak i reszta profesji

Dlatego nosi się ekwipunek, a nie lata na golasa. :confused:

Chyba nie skminiles co napisal

Dużo osób piszę o tym, więc ja tylko powtarzam ich słowo, a jeżeli nie jedna osoba to piszę, to coś w tym musi być, prawda?

Idac dalej twoja zadziwiajaco prosta logika dochodze do wniosku ze skoro wiekszosc servera mowi o tobie to co mowi to jest to prawda, czyz nie tak?

#t balans w tej [bardzo póznej dla apo] chwili niczego juz nie zmieni server jest na skraju upadku a balans podlozy tylko kolejna spruchniala slaba deske ktora zniszczy gradobicie krytyki ze strony apowiczow, bo chyba nie sadzicie ze tylu graczy odeszlo przez jakis tam balans? Pomijajac juz ta kwestie co jesli nowy balans okaze sie byc swoista porazka squida i nie znajdzie uznania w oczach apowiczow? Dalsze miesieczne testy? Roczne czekanie? obudzcie sie, restart postaci lub nowy server to jedyne co moze przyniesc jakikolwiek dochod z tego interesu ^^

ʍǝǝʞ aka vimpexx
09-06-2014, 04:48
Po co banalns na serwerze, który już się nie wybije, a gra się tam tylko po to, aby być w topce, bo pvp było, jest i będzie żenujące? :D

JustG
09-06-2014, 07:56
Zapewne twoje słowa przy wyborze postaci były takie, że ek nudny nie będę grał ek a dokładnie wiedziałes o plusach i minusach twojej wybranej profesji.

Seyhado
09-06-2014, 08:19
Zapewne twoje słowa przy wyborze postaci były takie, że ek nudny nie będę grał ek a dokładnie wiedziałes o plusach i minusach twojej wybranej profesji.

gdybyś ty był chociaż troche inteligentny po przeczytaniu treści tego tematu wywnioskowałbyś że palek jest od eka o jakies 30-40% gorszy(jak i reszta profesji)
a co za tym idzie wszyscy mają grać ekami bo knight ma same + ?
niezły masz tok rozumowania ;)

Nie zgadzam się z tym, bo mówisz nieprawdę. Mówisz, że różnica w broni UW jest "tylko i wyłącznie" taka, że knight bije na 2sqm, a rp na cały ekran. Po pierwsze to nie jest "tylko i wyłącznie" taka różnica ale aż taka różnica. RP bije o wiele więcej z uw niż knight, z tego co zauważyłem rp ma największe hity z uw ze wszystkich profesji. Nie narzekaj tak, bo paladyn wcale nie jest taki zły. Kolejna rzecz to hity z czarów. Paladyn bije więcej od knighta na tym samym poziomie i Twoje pisanie, że sprawdzałeś to jest kolejnym kłamstwem. Tak, najt ma dużo hp, ale nie tak dużo many, co paladyn. Jeśli ogarniasz pala to wystarczy wyczuć moment i założyć energy rina, żeby poskładać knighta.

Tyle na ten temat.
wypowiedział się
ekhm Knight ;)

Ktoś II
09-06-2014, 22:46
wniosek?? 1360rp vs 1370ek = te same hity te same leczenie knight posiada 42khp natomiast palek 28khp przy czym knight expi szybciej :)

Nie zgadzam się z tym, bo mówisz nieprawdę. Mówisz, że różnica w broni UW jest "tylko i wyłącznie" taka, że knight bije na 2sqm, a rp na cały ekran. Po pierwsze to nie jest "tylko i wyłącznie" taka różnica ale aż taka różnica. RP bije o wiele więcej z uw niż knight, z tego co zauważyłem rp ma największe hity z uw ze wszystkich profesji. Nie narzekaj tak, bo paladyn wcale nie jest taki zły. Kolejna rzecz to hity z czarów. Paladyn bije więcej od knighta na tym samym poziomie i Twoje pisanie, że sprawdzałeś to jest kolejnym kłamstwem. Tak, najt ma dużo hp, ale nie tak dużo many, co paladyn. Jeśli ogarniasz pala to wystarczy wyczuć moment i założyć energy rina, żeby poskładać knighta.

Tyle na ten temat.

Delorian17
10-06-2014, 08:36
moje zdanie jest takie, jeśli ktoś ogarnia palka to złoży podobny a nawet większy lvl eka. Wiele zależy od posiadanego eq obu.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
10-06-2014, 10:42
moje zdanie jest takie, jeśli ktoś ogarnia palka to złoży podobny a nawet większy lvl eka. Wiele zależy od posiadanego eq obu.

Złoży, jeżeli ktoś nie otworzy bp z uhami XDDD

_Topic

Temat zbędny, ekipa i tak tego płaczu nie przeczyta, a tym bardziej nie zrobi nic w kierunku balansu takiego jak Wy byście chcieli. Zrobią pewnie jakieś gówno, a knight i tak będzie najlepszy XD

Seyhado
10-06-2014, 14:26

wiesz gram moim palkiem od zera wbiłem nim 1377lvle ogarniam rp i powiem ci tak
masz rację wiele zależy od eq ale jeśli obydwaj (ek vs rp) macie takie samo lub podobne eq i równe lvle to wtedy wygrana rpka nie zależy od jego ogarniecia a od nieogarnięcia knighta ;) jeśli ci się trafi jakiś normalny typek grający knightem to twoja szansa na zwyciestwo jest jak szansa na 6tke w totka

Sokol from West
10-06-2014, 14:59
wiesz gram moim palkiem od zera wbiłem nim 1377lvle ogarniam rp

Sorry ziomuś, ale każdy tak może napisać, a prawda jest inna. Wbić taki poziom, to nie problem. PvP nie ćwiczy się expieniem. Gram swoim druidem od zera, też go ogarniam(żart).

masz rację wiele zależy od eq ale jeśli obydwaj (ek vs rp) macie takie samo lub podobne eq i równe lvle to wtedy wygrana rpka nie zależy od jego ogarniecia a od nieogarnięcia knighta ;)

Nie zgodzę się z tym.

jeśli ci się trafi jakiś normalny typek grający knightem to twoja szansa na zwyciestwo jest jak szansa na 6tke w totka

Muszę to napisać - jesteś najwidoczniej słabym graczem, ze słabym PvP. Sorry, ale wystarczy spojrzeć, jak niektórzy ogarniają paladyna.
Proszę ziomuś, mój temat - Sokol life! (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=58923&page=2), zobacz sobie, co ja potrafiłem wyczyniać 2000 paladynem. Nie pisz takich głupot, że rp o takim samym lvl co ek, nie ma z nim żadnych szans.

P.s
Poćwicz może PvP, a później zakładaj takie tematy ;)