View Full Version : Procesor
Witam panie i panowie. Zwracam się do was z jednym pytaniem, a mianowicie mój procesor po 20min pracy zaczyna przechodzić na tryb "zaawansowany", tzn. zaczyna chodzić jakbym miał włączonych kilka programów na raz, a tak nie jest, męczy się i chodzi na pełnych obrotach, mam nawet problem z wyłączeniem go...
i dlatego się do was zwracam z pytaniem, jak to zmienić? żeby chodził bez żadnego problemu. Dodam że po restartowaniu komputera chodzi bez problemów, ale po 20min zaczyna się to samo
Vernereq
14-06-2014, 16:36
paste wymien na procku moze?? :P :}:D
paste wymien na procku moze?? :P :}:D
Tak jak napisał kolega wyżej, mi jedynie do głowy przychodzi zabrudzenie radiatora i wiatraczka przez co nie jest odpowiednio odprowadzane cieplo co prowadzi to takich efektow, sprawdz to przeczysc i zobacz efekty, ew jesli jest to laptop to w takich miejscach zbiera sie wiecej syfu, wiec raczej jest to wskazana operacja.Możliwe ze bios wariuje, jakies sterowniki do plyty głownej ew aktualizacja biosu.Pozdro :)
Bambucha Rook
15-06-2014, 13:45
a moze jest cos w opcjach pomieszane i przechodzi w tryb turbo po pewnym czasie/temperaturze? najwyzej moze format cos pomoze
Domcio Old
16-06-2014, 18:05
Miałem dziś to samo. Mój pentagram do procka tak się przegrzewał, że wyłączało mi kompa, aż cud, że się nie spalił. Wymieniłem pentagram na wiatrak i działa bez zarzutów. Możliwe, że masz coś z chłodzeniem, spróbuj je wymienić i sprawdź.
Czyszczenie nic nie dało, przy okazji się okazało że mam jakiegoś wirusa który mi instaluje jakieś pliki do blokowania przeglądarki... to wszystko przez bf3 ;c próbowałem kasować te wirusy, ale nic to nie daje. Czeka mnie jednak format
Vernereq
19-06-2014, 20:56
paste se wymien a nie pozdro600
a co to dokładnie jest? bo ni wiem ;c
Michał[ek]
19-06-2014, 22:01
p8-rfuEn4P4 ..................
Przykładowy filmik nakładania pasty na CPU ;)
Wujek Google zawsze coś pomoże, podpowie
Bambucha Rook
20-06-2014, 11:40
nie mozliwe zeby cos bylo przez bf3 (jesli go sciagales przez origin mam i nic sie nie dzieje) zrob formata nie pomoze to mozliwe ze to ta pasta pewnie wyschła przez to ze masz słabe chłodzenie
Scimex chciał, bym napisał w jego imieniu: Po formacie wystąpił jeden drobny problem. Mam rozwaloną matrycę od bardzoo dawna... I po formacie mój laptop nie czyta z monitora doczepianego, próbowałem z monitorem kumpla, także nie dało rezultatu... I moje pytanie brzmi, jak mam cokolwiek odczytać z komputera?
Bambucha Rook
26-06-2014, 16:39
jedynym wyjsciem jest chyba zamontowanie innej matrycy?
Nie warto wkładać 600zł w 7 letni laptop. Może jakieś inne propozycje?
Poszukaj używanej matrycy?
Bambucha Rook
26-06-2014, 23:52
zapytaj w jakims serwisie? moze duzo nie wezma ;D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.