Zaloguj się

View Full Version : Nowe misje, czyli ile ich jest?

Sokol from West
16-06-2014, 20:56
Witajcie!

Jak pewnie większość z was wie, jestem pierwszą osobą która wykonała, aż 13 misji na Main'ie! Zatrzymałem się po tej misji, gdyż pojawił się błąd, przedstawiony na poniższym ss'ie:

http://i60.tinypic.com/11ifiq9.jpg

W czym tkwi problem? W tym, że dany npc nie potrafi mi napisać jaką właściwie mam misje xD. Po rozmowach z administracją, misja miała zostać naprawiona(była to środa/czwartek, w poprzednim tygodniu). Mamy dzisiaj poniedziałek, a misji jak nie ma, tak nie ma. Jeszcze chwila, a następne osoby zatrzymają się na robieniu kolejnych misji, co wtedy? To koniec update? Nie chodzi mi tutaj o to, że przez ten błąd, kilka osób mnie dogoniła z misjami.

Czy dalsze misję są? Myślę, że tak. Pewnie jest w nich masa błędów, które wymagają dłuższych(?) poprawek. Skoro już takie błędy się znajdują, to chyba należy je usuwać, gdyż wiecie jak gracze APO, reagują na takie sytuacje. Jak pewnie większość wie, już krąży rozmowa jednego z graczy, właśnie z Mortiis'em. W tym momencie chciałbym dodać, że się rozczarowałem takim podejściem i trochę zniechęciłem do robienia dalszych misji. Może i straciłem te kilka dni pacc, ale nawet nie chce ich zwrotu, mimo tego, że kupiłem go tylko dla tego update.

Najbardziej chodzi w tym wszystkim o to, że gracze znów czują się oszukani, a administracja zwala winę, z jednej osoby na drugą osobę. Przecież to jest zabawne...

Przecież znaleźć, tą godzinę czy nawet mniej, by naprawić/wgrać pliki na serwer, to chyba nie jest trudno? Doba ma 24h, a nie mniej.

Chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie, o co w tym wszystkim chodzi?

@anonimowy
Skoro pojawiają się takie błędy, to sami dobrze wiedzą, że jak szybko tego nie naprawią, to zaraz gracze, będą ich hejtować, jaki to zły jest ten update. Zresztą, rozmowa sama mówi za Siebie, jak to jest.

Skoro podmiana jednego pliku(!?), zajmuje aż 5 dni, to POZDRAWIAM.

Anonimowy
16-06-2014, 21:02
Najbardziej śmieszy to, że administracja nas perfidnie okłamuje

"[Squid] Niestety, ale jak testujesz na teście to nie sprawdzisz czy wszystko jest tip top na głównym - po prostu jeden plik nie został poprawnie przesłany na serwer i ot cała tajemnica!
Ostatnio edytowane przez Squid : 15-06-2014 o 12:47"

Mówiono, że Mortiis nie ma internetu, a codziennie jest na gg. Squid miał mu przesłać plik do PODMIANY i się ociąga. Znając życie dopisuje misje..

Hokage
16-06-2014, 21:08
Przecież uptade nie było zrobione całe tylko te 13 misji i następne mieli dodawać z jakimś czasem a nie liczyli się z tym, że ktoś tak szybko wykona je

rumun
16-06-2014, 21:13
Nikt z administracji nie przypuszczał, ze ktoś wykona te 13misji tak szybko, pewnie myśleli, że będą je stopniowo robić i "POKRYJOMU" dodawać :D W update, w którym wszedł quest na SHIELD OF EMPIRE również była masa błędow z tego co wiem :D

Kavosd
16-06-2014, 21:16
Czy wy w końcu się otrząśniecie że tutaj jest wszystko robione na przypał, zrobiono tyle misji, bo myśleli ze ktoś nie da rady zrobić ich szybciej, niż oni dadzą rade dodać następne, i zapewnienia o wgrywaniu 1 pliku tydzień jakoś chyba do nikogo nie przemawiają, zaznaczam że na wgranie i sprawdzenie mieli jakby nie patrzeć 6 MIESIĘCY??? No spoko, ale w takie bajki to sie bracią Grimm nie sniły ELO

ʍǝǝʞ aka vimpexx
16-06-2014, 21:16
Squid chciał zmieścić się w czasie, w którym miał dodać update i dodał... 13 misji, ze stu o których wspominał, nie liczył się jednak z tym, że ktoś tak szybko wykona owe misje, teraz po prostu pisze nowe misje.

PS, bajka że Mortiis nie ma internetu jest śmieszna, codziennie jest po kilka (jak nie kilkanaście) godzin dziennie, dziś pisząc do niego o niby 'nie dodanym pliku' odpisał mi 'że co?' XD
Śmiechłem, że ekipa wciska takie kity graczom, ja pierdole, bezbek jak chuj.

Mortiis ma internet, miał i będzie mieć.
Żadnego pliku nie zapomniał wrzucić.
Squid dopisuje teraz misje. heheheheh
elo kuźwa, gnijcie na tym upadającym serwerze, gdzie ekipa wciska kit gdzie tylko może.

RefreshV2
16-06-2014, 21:37
W ten świąteczny czas chcielibyśmy wam życzyć radosnych, wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i abyście spędzili ten czas z rodziną. By exp łatwo się wbijał, by loot dobry nie mijał, by questów było masę i wszyscy logowali się na APO po wszech czasy.

Oraz wszystkiego czego sobie życzycie, życzy
Ekipa APO

Oprócz tego od dziś możecie odbierać prezenty spod choinek (jeśli wystarczająco o nie zadbaliście). Jednym z nich są KlejNutki które będą przydatne do kilku nowych misji które będziecie mogli wykonywać już w styczniu!

@edit
Na forum w dziale "Konkurs 2013" powstał specjalny temat, w którym możecie zamieścić list do Świętego Mikołaja aby pozbyć się ostrzeżenia! Akcja trwa tylko do końca konkursu!

to co pogrubione, zrobili więc nie narzekajcie xD

Sasha Rookslayer
16-06-2014, 21:43
Sam jestem ciekaw dlaczego nie mogą jednego pliku wgrać na głowny serwer.
Jest to minuta albo 5 minut roboty, a Ty już czekasz dobre kilka dni.

To samo mnie zastanawia odnośnie Mortiisa i jego braku dostępu do internetu. Ostatnio był w grze i zbanował kilka osób. Przecież na telefonie nie grał. :confused:

Kolejna sprawa to nie tylko ta misja 14, a wcześniejsze.. Które posiadają buga.. Kiedy zostaną naprawione/ poprawione.

@down

Aha, to nie wiedziałem. :D

Shillen
16-06-2014, 21:47
To samo mnie zastanawia odnośnie Mortiisa i jego braku dostępu do internetu. Ostatnio był w grze i zbanował kilka osób. Przecież na telefonie nie grał. :confused:

Te?

[13/06/2014 19:40] Mortiis -> Gwnstopro Rook was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
[13/06/2014 20:34] Mortiis -> Gunwo rook was banished because of Uzywanie macro/botow itp.

To były bany za ustawienie autoataku na siebie :) Jest on z automatu od "Mortiisa". Nic trudnego nabić takiego bana :o

@top
Trochę lipa, skoro od razu nie wgrali tych 100 misji. Pewnie nagrody też nie ma XD

ʍǝǝʞ aka vimpexx
16-06-2014, 21:51

To fake, tak naprawdę tego jednego pliku nie ma, a Squid dopisuje misje.

To 10 sekund + czekanie na restart serwera, aby skompilowało skrypty.

Internet ma cały czas, a do gry nie logował. Owe bany były spowodowane auto atackiem na samego siebie.

Kolejna sprawa to nie tylko ta misja 14, a wcześniejsze.. Które posiadają buga.. Kiedy zostaną naprawione/ poprawione.

Czuje, że obiecanego update w miesiącu czerwiec nie będzie!

Anonimowy
16-06-2014, 22:28

@down

Aha, to nie wiedziałem. :D

Boże ocknij się człowieku.. To że ktoś Ci powie, że różowe jest czerwone tzn, że jest czerwone czy różowe? Ośmieszasz się trochę swoimi postami.
Mortiis ma internet i jest codziennie na gg.

@Topic
Kolejny temat o podobnej treści, a raczej podobnym przesłaniu. Chyba pora zamknąć ten bajzel.

Sendox
16-06-2014, 23:45
Siema

Kolejna osoba na mainie czeka na misje których nie ma ? :)

http://i58.tinypic.com/166hsoz.jpg

Nikt z administracji nie przypuszczał, ze ktoś wykona te 13misji tak szybko, pewnie myśleli, że będą je stopniowo robić i "POKRYJOMU" dodawać :D W update, w którym wszedł quest na SHIELD OF EMPIRE również była masa błędow z tego co wiem :D

Tak było tam sporo błędów ale OTS Quest II w porównaniu z tym to dosłownie nic. Ten up powinien dostać nagrodę za największą ilość bugów :)
Teraz dopiero Squidowi zaczęła się robota :D Najpierw trzeba dodać zaległe misje a następnie naprawić te, które są już wprowadzne :D

Tez zaraz zrownam sie z Sokolem i Donem a zostalo mi pare dni pacc, watpie ze zaladuje nowego patrzac na to co sie dzieje, nie dosc ze nie ma misji to jeszcze nagrody za poprzednie np. Npc jest zbugowany.

W misji nr. 12 jako nagrodę dostajemy http://i61.tinypic.com/2ib2pzq.gif You see key to hell. Wszystko jest jak najbardziej ok tylko albo nikt na całym APO nie znalazł piekła, albo go po prostu nie ma :)
PS. Klucz dostajemy po prostu z dupy, w żadnej z misji nie ma żadnej wzmianki o piekle :)

Ktoś II
17-06-2014, 07:43
Jest to śmiech na sali. Moje zdanie wygląda następująco: Osoba, która robiła update nie zrobiła go w całości ponieważ zaczęła go robić 2 tygodnie przed dodaniem. Żeby zyskać na czasie, zrobiła misje, których wykonanie jest bardzo czasochłonne, tym samym zyskując chwilę na dorobienie brakujących zadań.
Żenada, żenada i jeszcze raz żenada. Jak można w ogóle dopuszczać do sytuacji w której gracze czekają kilka miesięcy na coś nowego, a administracja to odwleka w nieskończoność, do tego update jest niedodany w całości(czyt. nie zrobiony).

Porażka. Dzięki Wam droga administracjo macie jednego gracza mniej, bo do gry loguje się sporadycznie[-15zł z Waszego budżetu].

Indra
17-06-2014, 09:17
Tez zaraz zrownam sie z Sokolem i Donem a zostalo mi pare dni pacc, watpie ze zaladuje nowego patrzac na to co sie dzieje, nie dosc ze nie ma misji to jeszcze nagrody za poprzednie np. Npc jest zbugowany.

Sabziro
17-06-2014, 09:28
Śmiechłem, po samych misjach można było się domyślić, że coś jest nie tak.. kto normalny wymyśla takie misje żeby np zabić 6000 jednookich ludzików, a następnie zebrać 3000 ognistych mieczyków, od razu widać było, że te misje są zrobione "na czas" żeby jak najdłużej je robić.. no nic kolejny updejt za rok ;D

ps. ciesze się, że olałem ten updejt ;D

zii_twardziel
17-06-2014, 10:39
Ciesze się, że zacząłem płakać wcześniej hehe tera sie nie przyczepicie :cool:

no to ześta odjebali aż szkoda patrzeć na apo w takim stanie. jeszcze ta historyjka o zbugowanym npc wy na prawdę myślicie, że jesteśmy aż tak głupi? XDDDDDDDDDDDDD

ciekawe czy Mortiis wie co tu się wyprawia

Sokol from West
17-06-2014, 10:43
W misji nr. 12 jako nagrodę dostajemy http://i61.tinypic.com/2ib2pzq.gif You see key to hell. Wszystko jest jak najbardziej ok tylko albo nikt na całym APO nie znalazł piekła, albo go po prostu nie ma :)
PS. Klucz dostajemy po prostu z dupy, w żadnej z misji nie ma żadnej wzmianki o piekle :)

Podbijam!

Do tego dodam, że w jednej misji dostajemy dostęp do npc na Evul, z którym jedynie możemy sobie popisać

hi > oferta > tak

i tyle xD Do npc nie zostały dodane przedmioty, więc nie ma możliwości z nim handlu. Przeszukałem spory kawałek mapy, w poszukiwaniu właśnie danego piekła. Czy coś znalazłem? Nie, nic kompletnie, co by zwróciło moją uwagę. Być może coś ominąłem, ale nie sądzę.

Logest.
17-06-2014, 10:58
Ja się odniosę tylko do nieobecności Mortiisa na serwerze, sam do niego mam sprawę i na wejściu zostałem poinformowany, że odpowiedzi dłuuugo nie uzyskam także tu jestem w stanie uwierzyć, że go chwilowo nie ma.

a update jak to update XD

Sabziro
17-06-2014, 11:41
Update na apo bez wpadki to nie update. :cool:

Perlaż
17-06-2014, 21:49
Najlepsze jest to że temat wisi już ponad 24h a nikt z ekipy nie ma odwagi nic napisać na ten temat :D

True & Blue
17-06-2014, 23:17
Najlepsze jest to że temat wisi już ponad 24h a nikt z ekipy nie ma odwagi nic napisać na ten temat :D

I pewnie go zamkna bez sensownej odpowiedzi albo znajda jakies wytlumaczenie.

@Tez zaluje ze kupilem pacc rune :>

Orson_Pall
17-06-2014, 23:38
Podbijam!

Do tego dodam, że w jednej misji dostajemy dostęp do npc na Evul, z którym jedynie możemy sobie popisać

i tyle xD Do npc nie zostały dodane przedmioty, więc nie ma możliwości z nim handlu. Przeszukałem spory kawałek mapy, w poszukiwaniu właśnie danego piekła. Czy coś znalazłem? Nie, nic kompletnie, co by zwróciło moją uwagę. Być może coś ominąłem, ale nie sądzę.

wypie**ola na srodku ankh miejsce, ktore trzeba odkopac kilofami, nie zawsze udaje sie za pierwszym razem i powiedza, ze poprostu nikt tam nie szukal :D

Squid
18-06-2014, 15:47
Witajcie!

Jak pewnie większość z was wie, jestem pierwszą osobą która wykonała, aż 13 misji na Main'ie! Zatrzymałem się po tej misji, gdyż pojawił się błąd, przedstawiony na poniższym ss'ie:

http://i60.tinypic.com/11ifiq9.jpg

W czym tkwi problem? W tym, że dany npc nie potrafi mi napisać jaką właściwie mam misje xD. Po rozmowach z administracją, misja miała zostać naprawiona(była to środa/czwartek, w poprzednim tygodniu). Mamy dzisiaj poniedziałek, a misji jak nie ma, tak nie ma. Jeszcze chwila, a następne osoby zatrzymają się na robieniu kolejnych misji, co wtedy? To koniec update? Nie chodzi mi tutaj o to, że przez ten błąd, kilka osób mnie dogoniła z misjami.

Czy dalsze misję są? Myślę, że tak. Pewnie jest w nich masa błędów, które wymagają dłuższych(?) poprawek. Skoro już takie błędy się znajdują, to chyba należy je usuwać, gdyż wiecie jak gracze APO, reagują na takie sytuacje. Jak pewnie większość wie, już krąży rozmowa jednego z graczy, właśnie z Mortiis'em. W tym momencie chciałbym dodać, że się rozczarowałem takim podejściem i trochę zniechęciłem do robienia dalszych misji. Może i straciłem te kilka dni pacc, ale nawet nie chce ich zwrotu, mimo tego, że kupiłem go tylko dla tego update.

Najbardziej chodzi w tym wszystkim o to, że gracze znów czują się oszukani, a administracja zwala winę, z jednej osoby na drugą osobę. Przecież to jest zabawne...

Przecież znaleźć, tą godzinę czy nawet mniej, by naprawić/wgrać pliki na serwer, to chyba nie jest trudno? Doba ma 24h, a nie mniej.

Chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie, o co w tym wszystkim chodzi?

@anonimowy
Skoro pojawiają się takie błędy, to sami dobrze wiedzą, że jak szybko tego nie naprawią, to zaraz gracze, będą ich hejtować, jaki to zły jest ten update. Zresztą, rozmowa sama mówi za Siebie, jak to jest.

Skoro podmiana jednego pliku(!?), zajmuje aż 5 dni, to POZDRAWIAM.

Wybacz ale ostatnio się tyle spraw w życiu namnożyło, że nie miałem ani minuty wolnej na dobę (spałem po 2-3h dziennie) bo połączenie sesji z kilkoma różnymi sprawami (w tym problem z wymiarem sprawiedliwości lub jak zwał tak zwał naszym pięknym polskim prawem) nie pozwalało na więcej. Przez co ciężko mi było się zsynchronizować z Mortiisem.

Temat zamykam gdyż jeszcze dzisiaj powinno być to poprawione.