PDA

View Full Version : Nie doplywa do swiecy paliwo!

Achuy
20-06-2014, 11:57
Siema w skuterze doplywa paliwo do gaznika ale dalej juz nie idzie jaka moze byc przyczyna? Myslalem ze to kranikiem podciśnieniowy ale nie wiem ;/ Potrzebuje POMOCY!

@DOWN

Serio nie rozumiem jak mozna pieprzyc takie glupoty hahah zapowietrzony w skuterze beka wez jak nie znasz sie to nie pisz oke?...

Goatee
20-06-2014, 14:37
Zatkany lub zapowietrzony przewód z paliwem.

Kornas Pall.
22-06-2014, 10:51
Rozbierz gaźnik i sprawdź czy dysza nie jest zapchana ;)

Achuy
22-06-2014, 22:25
@Kornas Pall.
Dysza nie jest zapchana pozatym jak by nie bylo w membranie ciagu od strony silnika nie wiem juz sam wszystko wyczyscilem, jutro kupuje tlok pierscienie i lozysko zobaczymy mam nadzieje ze odpali :)

Emiluwa .
08-07-2014, 23:50
@Kornas Pall.
Dysza nie jest zapchana pozatym jak by nie bylo w membranie ciagu od strony silnika nie wiem juz sam wszystko wyczyscilem, jutro kupuje tlok pierscienie i lozysko zobaczymy mam nadzieje ze odpali :)

gościu weź daj ten kibel do mechanika jak sie nie znasz, a nie pierdolisz glupoty, ze jak kupisz tlok i pierscienie to paliwo bedzie dochodzic, ja pierdole :DDDDDDDD

Ferrum
09-07-2014, 14:49
Masz pewność, że paliwo nie idzie? Może wykręć świece, przedmuchaj, zobacz czy nie ma żadnego brudu. Czasami te najmniejsze rzeczy sprawiają najwięcej problemu.. (tak, kiedyś jakiś syf mi się dostał na świece, nie miałem przy sobie kluczy żeby wykręcić i pchałem moto całe 10km do domu :p ). Po wykręceniu, przedmuchaniu świecy (dosłownie!), wkręciłem ponownie.. zapalił od kopnięcia. :o

Octavious
15-07-2014, 23:06
wykręć świece, kopnij i sprawdź czy paliwo poszło na tłok jeśli poszło to problem jest ze świecą jeśli nie najprawdopodobniej zakane jest jakieś sitko

Przemkoxo
17-07-2014, 14:21
sitko w skuterze hahahah beka wez w ogole co ty pieprzysz czleniu myslisz ze cos umiesz a w ogole motoru nie miales nigdy pewnie..