Zaloguj się

View Full Version : Komentarze do drobnych zmian

Rinson
20-06-2014, 13:50
W tym temacie możecie komentować drobne zmiany, które są wpisywane w tym temacie: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=125030

Sasha Rookslayer
20-06-2014, 13:54
Bardzo mnie cieszy fakt, że został zrobiony specjalny temat, w którym będą widziane nowości.

Nowy teren, w którym będą najazdy również jest na Rookgardzie?
Jeżeli tak, to kiedy zostanie on przetestowany? :D

Po drugie, możecie wyłączyć również licznik postów w dziale: Muzyka.

Indra
20-06-2014, 14:02
Nowy teren najazdowy - pieklo ?

Jak został usunięty licznik to powinny posty być skasowane i każdy miał by mniej

A co scigasz sie z kims czy co? bo nie rozumiem. Przeciez posty niczego nie odzwierciedlaja.

RefreshV2
20-06-2014, 14:32
jak tak juz sie zabieracie do roboty, to przebudujcie pandemonium armor quest.

Rekrut
20-06-2014, 15:03
Jak został usunięty licznik to powinny posty być skasowane i każdy miał by mniej

[KaZeK] jak licznik został wyłączony to posty 'automatycznie się odliczają'

A co scigasz sie z kims czy co? bo nie rozumiem. Przeciez posty niczego nie odzwierciedlaja.

NIe ścigam tylko pewien typ pisal tam post pod postem

rumun
20-06-2014, 15:25
W końcu Sokoł bedzie mogl dalej robic te misje :D

A tak z innej beczki to żenada, że dopiero teraz takie coś zakładacie, bo to powinno być wprowadzone ładnych pare lat temu.

Domcio Old
20-06-2014, 16:06
Drobne zmiany a cieszą. Widać, że na servie zaczyna się coś dziać. Mam nadzieję, że ta wena nie skończy sie już w lipcu:). Wprowadzajcie takie drobne zmiany, a ludzie powracają na APO:).

First Akka
20-06-2014, 17:08
Drobne zmiany a cieszą. Widać, że na servie zaczyna się coś dziać. Mam nadzieję, że ta wena nie skończy sie już w lipcu:). Wprowadzajcie takie drobne zmiany, a ludzie powracają na APO:).

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA serio w to wierzysz? dopoki nie bedzie resetu charow to nikt normalny tu nie wróci, ale twoja naiwnosć mnie rozklada na łopatki :)

Yoohi
20-06-2014, 18:00
Sokoleq zrobil 100 misji z 13

#Gratulacje dla administracji za tak szybka reakcje, nastepne zmiany za rok?

Sorc Aka Siochacz
20-06-2014, 18:08
Update planowany na styczeń br. a zrobiony na dzień dziecka przez 6 miesięcy byliście w stanie zrobić 13 misji na 100 które były napisane w kłamstwie
[Squid - This is the end..]
Witajcie, nadszedł ten długo oczekiwany przez Was dzień.
W nocy z dnia 31 maja na 1 czerwca następuje aktualizacja. Nie bez powodu jest to akurat ta chwila - aktualizacja czekała wręcz na ten dzień!

A co w niej?
Między innymi 100 misji na rooku oraz 100 misji na mainie.
Nie oszukujmy ludzi w takim stanie, to sobie zniechęcacie ludzi do grania na waszym OTS.
Po co kłamać jak mogliście napisać, że mamy planowane wprowadzenie 100 misji do owego questu, a mamy narazie 1/10 misji :confused:

Ktoś II
20-06-2014, 22:06
Co Wy ludzie macie za problem z tym naliczaniem postów? O co Wam chodzi, bo totalnie nie kminie. Dlaczego w ogóle są działy w których licznik jest wyłączony??? Licznik postów powinien być włączony w każdy dziale, a nie w poszczególnych. Po to jest forum, żeby na nim pisać. A jeżeli forum tworzy dział "Piaskownica", który jest stworzony do pisania o bzdurach to liczy się z tym, że będzie tam spam. Co z tego, że ktoś nabije milion postów? I jeszcze te warny, za "nabijanie postów". Noż kur*a, śmiech na sali. Widzę, że innych zżera od środka, bo np. taki Azbest miałby więcej postów, mimo, że pisał bezsensowne tematy, tak? O to chodzi? To się jebnijcie porządnie w głowę i dajcie na luz, niech sobie ma najwięcej postów, ja pierdole...
Nienormalna sytuacja.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
20-06-2014, 22:10
Beka ogólnie z tego, że na tym upadłym serwerze jak i również forum zawsze ktoś będzie płakać xD
Nawet o jakieś pierdolone posty, które o niczym nie świadczą, śmiechłem :D

_Topic

Fajnie, ale jakbyście się nie starali to i tak gracze nie wrócą.
Temat powstał o jakieś 6 lat za późno :)

Kavosd
21-06-2014, 08:38
Chwytanie się brzytwy w tym przypadku nie wystarczy, więc trzeba się pogodzić z upadkiem servera. Dlatego kto mądrzejszy wyprzedaje postacie, eq póki coś to w ogóle jest warte bo później gówno dostaniecie.

Ktoś II
21-06-2014, 09:36
Chwytanie się brzytwy w tym przypadku nie wystarczy, więc trzeba się pogodzić z upadkiem servera. Dlatego kto mądrzejszy wyprzedaje postacie, eq póki coś to w ogóle jest warte bo później gówno dostaniecie.

Przyjdzie zima, ceny wzrosną :D

Mr Fsza
21-06-2014, 11:33
dobrą zmianą było by informowanie o każdym najeździe

NIE MUSI TO BYĆ ZAWSZE NOWY NEWS NA STRONIE - np na forum .

Ewentualnie informowanie o pojawieniu się tego stworka z nutami bądź MAdnessa przecież bo zabiciu tego bylaka dostaje się więcej niż na MARATTONACH.

&edit.

Proponuję wprowadzić coroczny konkurs na corocznego debila. Przecież jest na najlepszego niech będzie też na najgorszego . ( nic by nie dostawał ) A kto go zabije dostaje exp dajmy na to 1000 :D. taki symboliczny expik za gracza .

RefreshV2
21-06-2014, 11:57
dobrą zmianą było by informowanie o każdym najeździe

NIE MUSI TO BYĆ ZAWSZE NOWY NEWS NA STRONIE - np na forum .

Ewentualnie informowanie o pojawieniu się tego stworka z nutami bądź MAdnessa przecież bo zabiciu tego bylaka dostaje się więcej niż na MARATTONACH.

&edit.

Proponuję wprowadzić coroczny konkurs na corocznego debila. Przecież jest na najlepszego niech będzie też na najgorszego . ( nic by nie dostawał ) A kto go zabije dostaje exp dajmy na to 1000 :D. taki symboliczny expik za gracza .

jakbys zauwazyl, gdy forum nie działa to na stronie serwera nie są pokazywane zadne newsy, newsy sa brane z forum i wyswietlaja sie na stronie serwera apo

Sasha Rookslayer
22-06-2014, 16:56
Jak wiadomo, wyczyściliście domki.. Na Rooku same takie, które były puste, więc co teraz z nowym NPC? Dalej nie będzie w nim itemów? Może ze skasowanych postaci dodacie do niego przedmioty?

Zrobiliście temat, więc proszę o odpisywanie, bo jak na razie to olewacie..

Sorc Aka Siochacz
22-06-2014, 17:16
Zrobiliście temat, więc proszę o odpisywanie, bo jak na razie to olewacie..

Napisał każdy swoją opinię na temat tego co robią, to teraz boją się odpisać, aby nie zostać skrytykowanymi.
Boją się prawdy na te kłamstwa co pisali :cool:

This is the end... [Squid]
Tak, to już jest koniec jak naszy Squid napisał koniec APO "serwer the end"

True & Blue
22-06-2014, 19:17
21.06.2014 r.
- wystawiliśmy ok. 30 domków na licytacje.

Lepsze to niz nic..niee? wg mnie to powinniście sie zajac tym calym komicznym upem bo takiego burdelu nie bylo dawno chyba ;s obiecanki cacanki. Chociaz teraz pare placzkow odpusci jesli chodzi o domki to na moment macie spokoj.

Indra
22-06-2014, 22:19
Po czyszczeniu domkow spedzilem chyba 20 min u npc i nic nie kupilem, nic nie sprzedalem, nie mam pojecia na jakiej zasadzie to ma dzialac.

marllix
01-07-2014, 18:24
Widzę że coś mało osób się wypowiedziało,marne są szanse że serwer ożywi,zaczełem tu grać jak Neko miał 600 lvl,może wiele nie osiągnełem ale nadal mam konto,fakt że nowe bo to przeszłość,ale chętnie bym zagrał na nowym Apo.Niestety

Sasha Rookslayer
01-08-2014, 11:31
Jeżeli wyłączacie licznik postów z gry komputerowe, chociaż, że tam w ogóle nie naliczało postów to również usuńcie licznik postów z działu Muzyka. Zobaczymy jak każdemu po 1000 postów spadnie.. Demonowi, Zarexowi itd. :)

Ciekawe czy to zrobicie. Jeżeli już blokujcie tak wszystko to również tam zablokujcie nabijanie postów.
Niech tylko posty się liczą w dziale Nowości, Propozycje i Opinie. :)

Z poważaniem Sasha.

@down

Demon, aha. Nie wiedziałem, no to w takim razie beka. :D

Demon
01-08-2014, 11:43
Jeżeli wyłączacie licznik postów z gry komputerowe, chociaż, że tam w ogóle nie naliczało postów to również usuńcie licznik postów z działu Muzyka. Zobaczymy jak każdemu po 1000 postów spadnie.. Demonowi, Zarexowi itd. :)

Ciekawe czy to zrobicie. Jeżeli już blokujcie tak wszystko to również tam zablokujcie nabijanie postów.
Niech tylko posty się liczą w dziale Nowości, Propozycje i Opinie. :)

Z poważaniem Sasha.
chciałbym podkreślić to, że nawet po wyłączeniu postów mam tyle postów ile miałem, a swoją drogą to można tak pisać o każdym dziale, bo czy np. w poradnikach serio nikt nie nabija postów? :_) dla mnie to jest śmieszne, że ktoś się zajmuje wyłączaniem liczników postów pisząc przy okazji, ŻE TO TYLKO POSTY

paradoks #apo

zii_twardziel
01-08-2014, 12:00
Moim zdaniem posty powinny być naliczane w każdym jednym dziale ze względu na to, że znajdujemy się na jebanym forum! Czy ktoś jeszcze o tym pamięta? Nie wydaje mi się... Widać priorytety - upominamy się o balans od chyba dwóch lat, a go nie ma. Nikt nie płakał o nabijanie postów - wyłączają taką możliwość na połowie forum, beka XD

Żeipap Polak
01-08-2014, 12:02
Zastanawia mnie po co to wszystko? Po co wyłączacie te liczniki postów w różnych działach? Przecież posty o niczym nie świadczą, ktoś nabija to kiedyś dostanie bana za nabijanie i koniec, lel.

Pikej v69
01-08-2014, 12:25
Zamiast wyłączania w poszczególnych działach licznika postów proponuje go wywalić, nie będzie problemu :D

[Splaxor] Dałbym reputa, ale nie mogę...

#Lordzik#
01-08-2014, 12:48
Też nie czaje wyłączania tych liczników postów XD.
Co to komu przeszkadza, niech sobie mają ludzie i po 10k postów. Gdyby za to były jakieś gratyfikacje, to jeszcze bym zrozumiał, ale ludzie to jest forum ots'a.

Beka przyznana za ostatnie poczynania administracji. Mam nadzieję, że początek sierpnia przyniesie coś przemyślanego i bardziej ogarniętego.

Zarexoholik?
01-08-2014, 13:57
Podbijam do wypowiedzi o liczniku postów. Nie kminie o co z tym chodzi. Ktoś komuś zazdrości większej liczby postów? To największa głupota jaką tutaj można zaobserwować (nie liczę trolli od durnych tematów, specjalnego pisania z błędami etc. bo to jest szczyt głupoty). Najlepiej w ogóle wyłączcie licznik postów, żeby nie było warnów za nabijanie, bo to jest przykre. :o

MrMagicBoy
04-08-2014, 12:47
będę także pracował nad nowym, dużym Updatem, który wprowadzony zostanie końcem lipca, lub początkiem sierpnia.

Wy kiedykolwiek zrobiliście coś na czas? Jesteście prawdopodobnie najgorzej zorganizowaną ekipą ever.

:cool:

Erken
04-08-2014, 13:08
od tego jest forum aby pisac, teraz wylaczajac te liczniki postow jeszcze bardziej to forum umiera

Rinson
04-08-2014, 15:54
Wy kiedykolwiek zrobiliście coś na czas? Jesteście prawdopodobnie najgorzej zorganizowaną ekipą ever.

:cool:
Przecież sierpień się dopiero co zaczął, więc o co Ci chodzi? Taki wariant był przewidywany i zostałeś o Tym poinformowany, więc o co masz pretensje?

Palldino
18-05-2017, 18:42
jak tam po update? zadowoleni? xD

Malff
18-05-2017, 18:53

Spoko, ładnie to wygląda :D Chociaż nie odkryłem jeszcze wszystkiego jestem pozytywnie nastawiony.

Rastamanek
18-05-2017, 19:18

No powiem Ci, że jest tyle roboty, że nie wiadomo którędy i dokąd pobiec. Generalnie update to 10/10 nawet na forum jest co robić ! xD

Palldino
20-01-2021, 17:14
Inquso
a ahmeda bossow tez bedzie dotyczyl?

Inquso
20-01-2021, 17:17
Inquso

a czy ahmed pojawia się automatycznie? - nie.

Damballa
20-01-2021, 17:22
Inquso

Jasne że nie. Ahmedowe moby sa płatne, A w nowym podpunkcie nie ma nic o płatnych "potworach".

Moon Red
20-01-2021, 18:23
Zmiana która nic nie wnosi, skoro nadal można wbijać na płatne bossy typu ahmedy czy bossy antic :) a tłumaczenie że przecież ciało możemy blokować postaciami i garnkami jest na niższym poziomie niż ustawa przewiduje.

Co Ty za głupoty wypisujesz nołnejmie. Zmiana bardzo dużo wnosi. Jeżeli nie grasz na Main i nie wiesz co się działo podczas najazdów to się nie wypowiadaj.
Jeżeli nadal płaczecie, że ktoś wam wchodzi na antyczne bosy czy ahmedowe to brak słów, że nadal nie ogarniacie jednej rzeczy. :D

Super, napisz o tym do bravo girl

Sasha Rookslayer
20-01-2021, 20:22
Zmiana która nic nie wnosi, skoro nadal można wbijać na płatne bossy typu ahmedy czy bossy antic :) a tłumaczenie że przecież ciało możemy blokować postaciami i garnkami jest na niższym poziomie niż ustawa przewiduje.

Co Ty za głupoty wypisujesz nołnejmie. Zmiana bardzo dużo wnosi. Jeżeli nie grasz na Main i nie wiesz co się działo podczas najazdów to się nie wypowiadaj.
Jeżeli nadal płaczecie, że ktoś wam wchodzi na antyczne bosy czy ahmedowe to brak słów, że nadal nie ogarniacie jednej rzeczy. :D

#t
Fajnie, że coś dalej działacie z serwerem, lecz pamiętajcie. Czas na lepsze, większe zmiany. Sporo rzeczy, które już dawno powinny być dodane, np. na stronę główną serwera nadal czekają do realizacji. Działajcie, powodzenia! :)

Malff
20-01-2021, 20:49
Czy ten podpunkt sam sobie nie przeczy? Skoro serwer jest PvP to dlaczego go zabraniacie na najazdach? :glupek2:

MichaS
20-01-2021, 21:32
Czy ten podpunkt sam sobie nie przeczy? Skoro serwer jest PvP to dlaczego go zabraniacie na najazdach? :glupek2:

Nikt Ci pvp nie zabrania tłuku, tylko chodzi tu głownie o lurowanie mobków na innych graczy.

Tiki Tenii
20-01-2021, 21:44
skąd taka zmiana XDD

https://i.imgur.com/yRtyWCZ.png

https://i.imgur.com/BAhxsd8.png

https://media1.tenor.com/images/d7f353eadbaaa00f528b2d209f57257f/tenor.gif?itemid=5401671
XD to jest taki absurd, że głowa mała. W tym samym punkcie piszecie o rywalizacji i o zakazie blokowaniu dostępu do lota. Jeśli ktoś z wrogiego klanu ma misję z odebraniem lota z compo to oczywistym jest, że będę go chciał jakoś zabić/zablokować ciało (zaznaczy moba, to go lurne na niego, żeby go zabił - bo jest to serwer pvp i można na nim rywalizować; czy nie można?!?!). To tak jakby ktoś pisał, że ma misje z wygraniem pvp ewentu a ci go zabijają i nie pozwalają mu zrobić tej misji..... no co... rozwiązanie jest jedno..... zakaz walk pvp na evencie pvp XDDDD
Lurowanie na kogoś mobów też ma swój cel. Ktoś jest afk na respie, to lurne mu 2 mobki, bo rywalizujemy, kto mniej razy padnie. Czym innym jest podbieganie pod bosa na najeździe, ale tu wystarczył by poradnik, jak zachowywać się podczas najazdów i jak działa system bicia bosów. Ktoś kto nie ogarnia, będzie podchodził i padał, zostanie wyśmiany i być może (nie na tym otsie) huncony. Nawet troll co będzie podchodził i lurował, powinien móc to robić z racji tego, że jest to serwer pvp i panuje na nim złota zasada rywalizacji.

Widzę u cb Inquso "***** ***", a ty robisz dokładnie to co oni. Wprowadzasz(acie) coś o czym kompletnie nie masz pojęcia. Nie masz pojęcia jakie to będzie miało przełożenie na grę. Znaczna większość z was obserwuje grę z "lotu ptaka", a swoje nowości robicie w większości w oparciu o zgłoszenia graczy XDDD (np. gra na 2kompy/lot z mobów/teraz ten punkt regulaminu). Ewidentnie wspomagacie się radami prof. Simona z tvpisu. "mamy problem z zgłoszeniami odnośnie pvp, to zablokujmy pvp" - wasza cała "polityka".
Ewidentnie chcesz aby każdy noobek dostał zasiłek socjalny w postaci darmowego lota z bosa XDDD. Niezła ta kiełbasa wyborcza, ale pamiętaj, że wybory kawalerów są w grudniu :).

Zauważyłem, że administracja i gracze chcą z maina zrobić drugi rookgaard. W waszym wyimaginowanym świecie pvp powinno odbywać się tylko na pvp eventach i ew. na jakieś arenie/pod temple/daszku. Dla was wszystkich pvp na respie czy na bosach jest czymś nie do pomyślenia i jest o to wieczny płacz. Nie grałem zbyt dużo i aktywnie w czasach tego prawdziwego Jihad, ale nie zapomnę tych kilkugodzinnych bitek na empirce czy wardach (jako naoczny świadek i kibic). Jeśli macie problemy psychiczne z powodu śmierci na bosie, to polecam przestać grać w komputery, albo przenieść się na rooka.
Szkoda, że mentalność obecnych graczy jest taka a nie inna ("KIEDYŚ TO BYŁO"). Przykro się ogląda sceny gdzie ludzie, którzy srają na siebie za plecami, chodzą sobie razem na bosy. Być może obecna śmietanka kieruję się tylko myślą - friends with benefits. Ciekawi mnie jak po wspólnym biciu bosów z sashą, czy innymi homośami, możecie patrzeć na siebie w lustrze.

Zacząłem ostatnio pisać dość ciekawą propozycję, która znacząco zmieniła by styl walki grupa vs grupa (nie wpłynęła by prawie wcale na walki 1vs1) (w oparciu o wprowadzenie APOclienta :)). Chociaż widząc co za ludzie grają na tym otsie, jasno mogę stwierdzić, że wasze nad wyraz zgorzchniałe wyparcie, nie pozwoli wam na jakiekolwiek zmiany.

edit

Napisaliśmy gdzieś, że pvp jest zabronione? lurując potwora możesz wybić X osób, które nie mają nic wspólnego z Twoimi zatargami z inną osobą.
nie moja wina, że osoba którą gonię przez pół areny, nagle wbiega pomiędzy osoby postronne ; /. ostatnio wielokrotnie zatrzymywałem się przed osobami "neutralnymi" aby ich nie zabić xD

Odsyłam Cię do Twojego zgłoszenia (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=139262)(jednego z kilku) Gdzie sam zgłaszasz, że ktoś na Ciebie luruje. Więc w czym rzecz? lurują to źle, nie lurują też źle.
też je przeglądałem przed tym postem i mogę powiedzieć, że z czasem przystosowałem się do waszej interpretacji. nagle po 1 "akcji" na compo zmieniacie coś bo 3 graczy się popłakało.

/Inquso płacz był, jest i będzie

Na respach możesz lurować ile sobie chcesz, więc gdzie w naszym wyimaginowanym świecie pvp powinno odbywać się na daszku, arenie czy pod temple?.
dosłownie 2h temu widziałem wiadomość od jakiegoś gracza, który proponował bitkę na arenie, albo w city, bo na respach to tak średnio :rzygi:

/Inquso to już jego indywidualna decyzja, my mu nie zabroniliśmy bić się na respie

Nie mogliście lurować na respie to było źle, a jak teraz możecie to dalej źle.. Dawniej za lurowanie na automatach dostałbyś bana, teraz też (nie zmieniło się nic). Zawsze można wcisnąć ctrl + q.
dalej w tym regulaminie nie ma nic konkretnego. większość sytuacji dalej podlega waszej "obiektywnej" ocenie. z mojej perspektywy często wygląda to tak, że na niektórych patrzycie przez palce, a do niektórych dopierdalacie się za byle co.

/Inquso uwierz, że jeśli zlurujesz na kogoś np. Demented dwarfy x10 nawet nie kiwniemy palcem.

Jeżeli ktoś potrafi się zachować w odwołaniu i przystaje na nasze warunki to dostaje skróconego bana.
no jak ktoś posmaruje to się dogadacie.

Malff
20-01-2021, 22:15
Nikt Ci pvp nie zabrania tłuku, tylko chodzi tu głownie o lurowanie mobków na innych graczy.

Napisane jest utrudnianie odebrania loota, to czy zabijanie kogoś żeby nie odebrał loota nie jest przypadkiem utrudnieniem? /Inquso chodzi głównie o rzucanie magic walli na ciało, itemów nie o zabijanie ciężko to zrozumieć?
Ogólnie Słabo sprecyzowany ten punkt, zreszta jak cały regulamin byleby można było naciągnąć na swoją korzyść. Nie pozdrawiam, słaba ta administracja.

Inquso
21-01-2021, 00:47
To tak jakby ktoś pisał, że ma misje z wygraniem pvp ewentu a ci go zabijają i nie pozwalają mu zrobić tej misji..... no co... rozwiązanie jest jedno..... zakaz walk pvp na evencie pvp

?

"mamy problem z zgłoszeniami odnośnie pvp, to zablokujmy pvp"

Napisaliśmy gdzieś, że pvp jest zabronione? lurując potwora możesz wybić X osób, które nie mają nic wspólnego z Twoimi zatargami z inną osobą.

Niezła ta kiełbasa wyborcza, ale pamiętaj, że wybory kawalerów są w grudniu

Skorzystaj.

Zauważyłem, że administracja i gracze chcą z maina zrobić drugi rookgaard.

Odsyłam Cię do Twojego zgłoszenia (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=139262), kolejnego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=139698) i jeszcze jednego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=139101) Gdzie sam zgłaszasz, że ktoś na Ciebie luruje. Więc w czym rzecz? lurują to źle, nie lurują też źle.

W waszym wyimaginowanym świecie pvp powinno odbywać się tylko na pvp eventach i ew. na jakieś arenie/pod temple/daszku.

Na respach możesz lurować ile sobie chcesz, więc gdzie w naszym wyimaginowanym świecie pvp powinno odbywać się na daszku, arenie czy pod temple?

Nie grałem zbyt dużo i aktywnie w czasach tego prawdziwego Jihad, ale nie zapomnę tych kilkugodzinnych bitek na empirce czy wardach

Nadal jest to możliwe wraz z lurowaniem. Nadal nie rozumiem w czym rzecz.

Przykro się ogląda sceny gdzie ludzie, którzy srają na siebie za plecami, chodzą sobie razem na bosy.

Tutaj się z Tobą zgodzę.

Chociaż widząc co za ludzie grają na tym otsie, jasno mogę stwierdzić, że wasze nad wyraz zgorzchniałe wyparcie, nie pozwoli wam na jakiekolwiek zmiany.

Nie mogliście lurować na respie to było źle, a jak teraz możecie to dalej źle.. Dawniej za lurowanie na automatach dostałbyś bana, teraz też (nie zmieniło się nic). Zawsze można wcisnąć ctrl + q.

Zarexoholik?
21-01-2021, 00:50
Szczerze to nie rozumiem dlaczego ktoś ma dostać bana za lurowanie mobów na innego gracza. To klasyczna zagrywka typowo pod pvp, w której mob pomaga kogoś zabić. Jak dla mnie - nieporozumienie i typowa ochrona noobów. Ty wybijasz bossa, a nooby biorą loot - super podejście, serio.

Ty widzisz co pisziesz?

:confused:

To że masz 4k Iek'a nie oznacza że 1k poziom nie ma takiego samego prawa aby odebrać loot z Petera czy Composera, pamiętaj że ty też kiedyś miałeś mniejszy poziom i miałeś na coś misje.

Oczywiście! 1k level ma prawo odebrać loot z czego tylko chce jak to sam zabije. Idąc twoim tokiem rozumowania: ja zabiję moba, ty weźmiesz loot. Apowski socjal, rozumiem. :co_jest:

Ty chyba nie rozumiesz tego, że nawet jak pójdzie 10 postaci z 1500 poziomami gdzie mają szanse na zabicie composera, to przez taki lur padną, a przypominam Ci że od pvp są Fragi, a nie mobki.

Mylisz pojęcia zabicia z zadaniem obrażenia. 10 graczy, którzy pójdą uderzyć boss'a by odebrać nagrodę oznacza, że 10 osób idzie po coś co im się nie należy. Cały misterny plan polega na tym by ktoś "na krzywy ryj" nie odebrał loota/expa z (nie ukrywajmy) boss'a. Od pvp są fragi? W momencie gdy bije kogoś na respie na fraga i dobija go mob to nie jest element pvp? Ogarnij się, bo nie masz zielonego pojęcia o grze, a piszesz o pvp, czy pvm.

MichaS
21-01-2021, 01:15
Szczerze to nie rozumiem dlaczego ktoś ma dostać bana za lurowanie mobów na innego gracza. To klasyczna zagrywka typowo pod pvp, w której mob pomaga kogoś zabić. Jak dla mnie - nieporozumienie i typowa ochrona noobów. Ty wybijasz bossa, a nooby biorą loot - super podejście, serio.

Ty widzisz co pisziesz?
To że masz 4k Iek'a nie oznacza że 1k poziom nie ma takiego samego prawa aby odebrać loot z Petera czy Composera, pamiętaj że ty też kiedyś miałeś mniejszy poziom i miałeś na coś misje.

Nikt nigdzie nie napisał że nie możesz zabić danej osoby lecz tu chodzi o to żeby taki "Tiki Teni" nie lurował Minosa, Omena, Generala na takich ludzi z 1k +, 2k+, 3k+ poziomy gdzie jest to utrudnienie ponieważ loot z Composera jest dla wszystkich graczy, a nie dla jednej osoby.

#edit1

Oczywiście! 1k level ma prawo odebrać loot z czego tylko chce jak to sam zabije. Idąc twoim tokiem rozumowania: ja zabiję moba, ty weźmiesz loot. Apowski socjal, rozumiem. :co_jest:

Ty chyba nie rozumiesz tego, że nawet jak pójdzie 10 postaci z 1500 poziomami gdzie mają szanse na zabicie composera, to przez taki lur padną, a przypominam Ci że od pvp są Fragi, a nie mobki.

Tiki Tenii
19-07-2022, 13:57
17.07.2022
Wprowadzone zostały drobne zmiany na mapie związane z wąskimi przejściami w miejscach takich jak:

-Respawn Hydronów
-Respawn Arachnomorph
-Wejscie na Darkness Island

Czyli Mortis żyje. Jak się chce, to się da!

Mostek na darknes był koniecznością bo był wykorzystywany w bardzo nie fair play sposób.

Poprawa wejść na respy to jakiś żart. Te zmian nic nie wniosły, bo blokować można dalej xD.
Pokazało to tylko jak administracja rozpłaszcza się przed płaczkami z qk.

hydrony
https://i.imgur.com/kLtqj0M.png

acolity
https://i.imgur.com/6jWa6C5.png

wejscie główne na veracoste
https://i.imgur.com/pAodQaD.png

Rozwiązaniem problemu z blokowaniem jest zezwolenie na takowe zagrania taktyczne (z pk/bez pk). Wyjątkiem powinno być blokowanie questów. Całkowite zakazanie blokowania uderza w podstawową wartość apo - rywalizacji.

Schwaab
19-07-2022, 15:39
Poprawa wejść na respy to jakiś żart. Te zmian nic nie wniosły, bo blokować można dalej xD.

Napisal gosc, ktory pierwsze co polecial sprawdzic czy moze w dalszym ciagu blokowac respy. Polecam pocwiczyc pvp, a nie wykorzystywac swoja ulomnosc w postaci zbyt duzej ilosci HP.

Mylisz pojęcia zabicia z zadaniem obrażenia. 10 graczy, którzy pójdą uderzyć boss'a by odebrać nagrodę oznacza, że 10 osób idzie po coś co im się nie należy. Cały misterny plan polega na tym by ktoś "na krzywy ryj" nie odebrał loota/expa z (nie ukrywajmy) boss'a. Od pvp są fragi? W momencie gdy bije kogoś na respie na fraga i dobija go mob to nie jest element pvp? Ogarnij się, bo nie masz zielonego pojęcia o grze, a piszesz o pvp, czy pvm.

Zarexoholik kolega socjalisty Tiki Teniego chyba ma odmienne zdanie na temat polityki serwera :). Zarex najchetniej sam odbierze loota bo czemu ma byc socjal :) Dajcie go na TEST Server.... Nikt go nie zabije, bedzie mogl sam odbierac loota i sam zabijac bossy. HURA Lecimy!

#topic.
Zmiany faktycznie nic nie wniosly... Jedyny PLUS to usuniecie "PZ" Sapphire Armor Quest i centrum city (CHOINKA).

Zarexoholik?
20-07-2022, 20:02
Czyli Mortis żyje. Jak się chce, to się da!

Mostek na darknes był koniecznością bo był wykorzystywany w bardzo nie fair play sposób.

hydrony
https://i.imgur.com/kLtqj0M.png

acolity
https://i.imgur.com/6jWa6C5.png

wejscie główne na veracoste
https://i.imgur.com/pAodQaD.png

Rozwiązaniem problemu z blokowaniem jest zezwolenie na takowe zagrania taktyczne (z pk/bez pk). Wyjątkiem powinno być blokowanie questów. Całkowite zakazanie blokowania uderza w podstawową wartość apo - rywalizacji.

Tym postem Tiki ośmieszył waszą "łatkę poprawiającą" możliwość blokowania respów.

Ogólnie to śmiać mi się chciało jak wybrałem się za te respy i zobaczyłem tę kompromitację. Ta "łatka" to na serio, czy to jakiś żart? Nic się nie zmieniło, a poprawa x sqm zajęła wam tyle miesięcy? Upadek człowieka. :D

Flyfek
22-07-2022, 21:48
Wspaniałą aktualizacja regulaminu
Tak dawno się nie cieszyłem z zaistniałych zmian :)

Pozdrawiam QK :)

Ketanol Dencabre
23-07-2022, 00:01

Dziękujemy, psychofanie :)

No spoko zmiany, licze na wiecej

ZozolDeNoob
24-07-2022, 18:40
Wszystko fajne, jedyny problem jest w tym że jak sie dostanie parala to nie dostaje sie powiadomienia na chacie. Taki mały minus tego updatu :D

Louis
25-07-2022, 16:46

Przecież to wy właśnie zakończyliście kariere na tym serverze wraz z wprowadzeniem tych zmian XDDDD

@ ogarnijcie powiadomienie że zostałeś sparaliżowany