PDA

View Full Version : maszynka do golenia czy golarka elektryczna?

skiller
25-06-2014, 21:50
Zwykła maszynka do golenia czy golarka elektryczna?
Jak gdzie i dlaczego?

Zwykła maszynka do golenia czy golarka elektryczna?
Jak gdzie i dlaczego?
@zależy kto jaki ma zarost, ja zwykłą muszę się codziennie golić

Ernestus
26-06-2014, 12:10
zwykla lepsza , probowalem golic sie ta elektryczna i strasznie masakrycznie . Nie dosc ze wyrywa ci wloski a jak masz dluzsze to nawet nie "wciagnie" to trzeba codziennie jej uzywac, a tak zwykla co 2-3 dni ; )

RefreshV2
27-06-2014, 07:51
golę się co 3 dni, ale ostatnio wpadla mi w rece golarka elektryczna i musze stwierdzic ze probowalem w jednym miejscu golic to musialem troche pokombinowac bo po kilku przetarciach w tym miejscu nie chcial zarost zejsc, zwykła maszynka dla mnie lepsza

KaZeK
27-06-2014, 08:56
Zwykle maszynki zawsze na propsie. Używam Wilkinson quattro z trymerem, goraco polecam.

Maxiuu
27-06-2014, 09:12
Niestety, ale mojego zarostu nie da się zgolić elektryczną. :( Ciągnie, szarpie i w ogóle, a żadnej tanizny nie mam.

Jednorazówki z biedronki. <3

ʍǝǝʞ aka vimpexx
27-06-2014, 10:32
Tylko i wyłącznie zwykła maszynka do golenia, nie jakieś badziewie elektryczne :)

Okey
27-06-2014, 13:22
szczerze to sie nie gole prawie w ogole (okey gandalf), ale jezeli juz to tylko zwykle, elektryczna nie daje sobie rady z moim zarostem XD

Sasha Rookslayer
27-06-2014, 23:21
Używałem przez dłuższy czas zwykłej maszynki do golenia, jednorazowej, ale jakiś czas temu przerzuciłem się na golarkę elektryczną, przede wszystkim ze względu na podrażnienia skóry po goleniu. Dla mnie najlepsza golarka i najlepszy trymer to urządzenia philipsa. Brauna na początku używałem przez krótki czas, ale trochę mniej wygodnie mi się nim goliło. W ogóle wydaje mi się, że jak ktoś się przestawi na golenie maszynką elektryczną, to nie wraca już do jednorazówek.

Anonimowy
30-06-2014, 13:38
Używałem przez dłuższy czas zwykłej maszynki do golenia, jednorazowej, ale jakiś czas temu przerzuciłem się na golarkę elektryczną, przede wszystkim ze względu na podrażnienia skóry po goleniu. Dla mnie najlepsza golarka i najlepszy trymer to urządzenia philipsa. Brauna na początku używałem przez krótki czas, ale trochę mniej wygodnie mi się nim goliło. W ogóle wydaje mi się, że jak ktoś się przestawi na golenie maszynką elektryczną, to nie wraca już do jednorazówek.

Rozmawiamy tutaj o goleniu twarzy, a nie rąk.

@Topic
Używam Gillette Mach 3, golę się raz parę dni i nie narzekam :p Nie miałem styczności z maszynkami elektrycznymi więc nie będę się na ich temat wypowiadał. Nie polecam tylko jednobadziewiówek ;D

Octavious
02-07-2014, 22:14
Tylko zwykła. Zarost musi się przyzwyczaić do elektrycznych a i tak nie gola lepiej ;/

Zarexoholik?
27-07-2014, 00:45
Używam Gillette Mach 3

+1 tylko, że TURBO

Dokupowanie ostrzy jest lepsze niż zabawy z golarkami elektrycznymi. Chyba, że ktoś kupuje taką za 300~ zł, wtedy warto.

Rekrut
28-07-2014, 10:09
Najlepsza zwykła maszynka chyba, że masz zarost dziewiczy jeszcze to możesz kupić sobie elektryczną. Osobiście kupiłem kiedyś elektryczna i ani razu się nią dobrze nie ogoliłem bo nie dała sobie rady ;)

Sokol from West
28-07-2014, 15:34
Zawsze i tylko maszynka! Nigdy golarki elektrycznej. Golę się co 3-4 dni, tyle wystarcza. Po zwykłej maszynce jakoś nie mam żadnych podrażnień skóry. Próbowałem kiedyś golarką elektryczną, ale to nie to samo.