Zaloguj się

View Full Version : Opinia na temat czerwcowego up'a(100 misji, bla bla bla)

Sokol from West
06-07-2014, 23:21
Witajcie!

Postanowiłem wyrazić swoją opinię, na temat wakacyjnego update(tego z 1 czerwca). Niestety, jest to opinia bardziej negatywna, niż pozytywna. Dlaczego tak? Wyjaśnię to niżej:

Pierwszym, zasadniczym punktem są misje, które ponoć miały być "wyjątkowe?". Już na samym wstępie, mogę śmiało napisać, że te misję za nic na świecie(pierwsze 17), nie są "wyjątkowe". Misję ciągle się powtarzają(idź zabij, idź zbierz, idź coś zrób). Czy Ty Squid, nie mogłeś się już bardziej postarać? Wybacz, ale jak nikt tego nie skrytykuje, to chyba nikt błędów tutaj nie zauważy. Zapewne chciałeś, byśmy nie płakali o to, że robimy misje w kilka dni/tygodni/ - ja to rozumiem, ale mam jednak wrażenie, że troszeczkę Cię poniosła fantazja. Nawiąże tutaj, do kolejnego punktu mojej opinii.

Drugim punktem, który pragnę zaprezentować - ILOŚĆ DO ZEBRANIA/ZROBIENIA. Wybacz, ale ponownie stwierdzę, że fantazja Cię niosła, podczas pisania tych misji. Czy Ty w ogóle przemyślałeś to np. "Czy za dużo nie wpisałem"? Chciałbym osobiście usłyszeć(pewnie nie tylko ja), odpowiedź na to jakże ważne pytanie. Śmiem twierdzić, że walnąłeś taką liczbę, żebyśmy nie płakali później, pisząc "Lol, co za update, zrobiłem go w 2 tygodnie itd.". Rozumiem, że chciałeś by robić to jak najdłużej, ale CHYBA SĄ JAKIEŚ GRANICE?! Jak pewnie zauważyłeś, Twój update nie cieszy się większym powodzeniem, wręcz przeciwnie - mało osób go robi, gdyż każdego przeraża ilość do zrobienia. Przecież gdybyś pomyślał, dał połowę tego co tam wpisałeś(lub pozmieniał ilość w poszczególnych misjach), to czy przypadkiem większa liczba osób by go nie robiła(no chyba, że o tym zapomniałeś). Przecież nawet jakbyś zmniejszył o tą połowę, to i tak bardzo długo by się te misje robiło, nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Twoje tłumaczenia do mojej misji aktualnie, żebym expił - rozśmieszyły mnie. Pomyślałeś może o tym, że nie każdy chce expić, tylko robić misję, żeby oderwać się od monotonności na tym serwerze(sądzę po misjach, że chyba zbytnio nie wiesz co to)? Dojebałeś ilość, że by zaliczyć tą misję, musiałbym siedzieć 40h online(np. 8 dni po 5h) i napierdalać lvl'e. W ogóle nie przemyślane, moim zdaniem jebnięte tak aby było. Myślę, że w tej kwestii napisałem wystarczająco, więc przejdźmy do trzeciego punkty.

Po trzecie i ostatnie, chodzi mi tutaj o nagrody. Szczerze, to spodziewałem się czegoś lepszego(szczególnie po tych dłuższych misjach). Rozczarowałem się, a Twoja odpowiedź w jednej kwestii rozbawiła. Mianowicie chodzi mi o klucz do piekła. Zacytuje Twoją wypowiedź, która pojawiła się na chatboxie.

Bez 3k blokera, nie masz po co tam iść nawet :D
Nasuwa się tutaj jedno, ważne pytanie. Po co dodałeś tak właściwie ten klucz do piekła, w misjach początkowych? Twoje tłumaczenia, że przecież mogę go sprzedać, rozśmieszyły mnie. Dlaczego mam sprzedawać nagrodę, z której chciałbym skorzystać(bez pomocy innych). Pomyślałeś, że nie każdy ma 3k level na serwerze? Wydaje mi się, że chyba zapomniałeś o tym.

Podsumowując ten temat, chciałbym napisać, że JA( nie wiem jak inni) się rozczarowałem tą aktualizacją. Bardziej mnie ona zniechęciła, niż zachęciła do robienia jakichkolwiek misji dalej. Nie ukrywajmy, miałem wenę do robienia tych misji, gdyż spodziewałem się za każdym razem, bardziej ciekawszych. Ogólnie fajnie, że powstał taki update, ale nie oszukujmy się - każdy spodziewał się czegoś fajnego i nie "monotonnego", a jak na razie rozczarowuje się na prawie każdym kroku. Chyba do tego nie chciała administracja dojść, prawda? ;) Określę Squid, to jedynie słowem - "Przesadziłeś". Chodzi mi tutaj ogólnie o ilość tego wszystkiego. Bardzo chętnie, chciałbym zobaczyć jak Ty wykonujesz misje. Mam nadzieję, że się tego doczekam i zobaczę z chęcią, jak długo wytrzymasz. Nie każdy ma czas, by siedzieć i napierdalać po xx godziny przy kompie. Czasem trudno nawet znaleźć godzinę by usiąść. Mam teraz misję robić, miesiąc? W takim razie, to ja podziękuje ;).

Jest to moja opinia na temat tego update. Chciałem wam przedstawić, co ja zauważyłem podczas wykonywania tych 17 misji, bo jedyne co mogę napisać, to "nuda, nuda, nuda..." Zapraszam do wypowiadania się na ten temat.

Zacytuje tutaj kolegę Flac'a:

Rozumiem, że Squid chciał zrobić dluższego up'a, bo gracze narzekali, że update'y są wykonywane po "tygodniu".
Jednak te misje w tym tempie, w najlepszym przypadku zajmą około 6 miesięcy. To chyba nie tak powinno wyglądać.
Liczba graczy wzrosła chilowo. Lepszym rozwiązaniem było by dodanie czegoś co wykonuje się 2-4 tygodnie, bo jednak monotonne misje na 6 miesięcy nikogo nie przekonają do powrotu. Squid chyba zapomniał o różnicy między "trudnością", a "monotonnością". Nie zaprzeczam, że niektóre misje są ciekawe, ale długość ich wykonywania są znacznie przesadzone. Znacznie lepszą opcją niż ta są już upy, które wykonuje się tydzień.
Mam nadzieję, że w najbliższej aktualizacji będą misje, które zajmą trochę czasu do wykonania, ale nie ze względu na monotonność, ale na trudność ich wykonania(np. misje, w których trzeba iść zgraną ekipą), ale czas wykonania nie będzie aż tak przesadzony. Ogółem mówiąc Squid miał dobry pomysł, ale przesadził.

Jak widać, cały temat obejmuje ilość, jaką Squid wpisał do każdej misji. Ja rozumiem, że niektóre misje trzeba robić kilka dni, ale nie kilkanaście! To już jest lekka przesada. Flac to świetnie określił, że pomysł dobry, ale przesadzone pewne rzeczy ;)

Pozdrawiam!

Squid
06-07-2014, 23:35
1. Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią - będą mieli większy profit. Dlatego liczby są dobrane tak, aby misja trwała dość długo - jedne trwają tydzień, inne np. 2h.

2. Nagrody nie są dobierane do konkretnego zadania - raz są słabsze, raz lepsze, liczy się całość i nagroda ostateczna (suma wszystkich nagród + finalna).

3. Klucz do piekła - owszem, możesz przecież do niego wejść i leczyć blokera na przykład - nawet może czasem zgarniesz loota trochę ;) Niestety jakbym zrobił coś pod low lvl to by siedział taki 2k ek solo i by ubijał - staram się robić bossy które trzeba bić z ekipą lub przynajmniej z pomysłem (a nie stać i ciągle klikać hotkeye z !mm/!uh/exori max ;) ). Oprócz tego są inne nagrody które się przydadzą do wejścia tam, będą one pożądane przez wyższe poziomy więc pewnie Ci będą pomagać byś tam się dostał :P

4. Wszystkie misje są oparte na robieniu czegoś/zabijaniu itp - jeśli chcesz questa typu PoI czy coś takiego to owszem, możliwe, że się pojawi jeszcze w wakacje.

5. Pierwsza osoba ma najtrudniej dlatego tak długo to schodzi - później np. będą już w obiegu ape fur, rogi minotaurów co przyspieszy robienie misji ;)

Demon
06-07-2014, 23:38
wiecie o co tu chodzi? ja widze w serwerach typu APO OTS, który ma być serwerem dla zabawy, a tutaj nowości idą w strone RPG co jest anomalią patrząc na to jakie mamy lvle i jak wygląda expienie/pvp

albo w lewo albo w prawo, bo jak narazie to kopa

Myterro
06-07-2014, 23:39
ciekawe jaka jest koncowa nagroda, mysle ze gra nie jest warta swieczki, sam zrezygnowalem po uzbieraniu 1,1k fire swordow i uswiadomieniu sobie ze to nawet nie jest polowa

Goldi
07-07-2014, 03:24
Ten update to porażka tylko Squid się do tego nie przyzna.

3. Klucz do piekła - owszem, możesz przecież do niego wejść i leczyć blokera na przykład - nawet może czasem zgarniesz loota trochę ;) Niestety jakbym zrobił coś pod low lvl to by siedział taki 2k ek solo i by ubijał

A nie można po prostu zrobic bossow do konkretnych przedziałow lvowych ? Tak aby na każdym przedziale trzeba by było zabijac bossy w ekipie a nie solo...

#Lordzik#
07-07-2014, 08:14
Pomysły rodem z Marecki OTS.
Już dawno pisałem, że takie misje tylko ośmieszają ten kiedyś najlepszy serwer.

Niby miało być dobrze, elegancko a wyszło jak zawsze ostatnimi czasy, czyli do bani.

Tylko nie wyskakujcie tutaj z tekstami typu: "Sam zrób coś lepiej". Gdybym miał jakieś pojęcie o "programowaniu" itp. w tibi z pewnością nie wydurniałbym się z takim czymś. W tym czasie co to robiłeś/liście powstałyby ze 3 questy chociaż na poziomie questu na uw czy przykładowo dao.

Co z tego, że po tych 100 misjach może być jakiś quest, skoro misje są tak debilne, że szok i odechciewa się ich robić?

zrobił coś pod low lvl to by siedział taki 2k ek solo i by ubijał
Sam sobie tym odpowiadasz, że balans jest tu z dupy, ale oki.

ciągle klikać hotkeye z !mm/!uh/exori max
Kiedy wy się obudzicie? 99,99% APO od kilku dobrych lat nie klika już sama w hota pod którym jest !mm, ale spoko żyjcie dalej w nieświadomości.

Sasha Rookslayer
07-07-2014, 09:23
1. Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią - będą mieli większy profit. Dlatego liczby są dobrane tak, aby misja trwała dość długo - jedne trwają tydzień, inne np. 2h.

Sorry, siedząc po 10h+ wykonuję już jedną misje ponad 12 dni.. Zaraz będzie dwa tygodnie, chociaż, że włożyłem w misje 60% KlejNut!

Co to misji, wszystko mogłoby to jakoś lepiej wyglądać, gdyby było do zebrania mniej przedmiotów albo częstotliwość ich wypadania/ zdobywania byłaby większa.

Ja się pytam jedno GDZIE SĄ AUTOMATYCZNE NAJAZDY NA ROOKGARDZIE, KTÓRE RZEKOMO WPROWADZIŁEŚ 1 CZERWCA!?!?!??!?!?

zii_twardziel
07-07-2014, 09:36
2. Nagrody nie są dobierane do konkretnego zadania - raz są słabsze, raz lepsze, liczy się całość i nagroda ostateczna (suma wszystkich nagród + finalna).

Pierdolenie... Tak samo było z !quest, który nadal nie jest skończony, a na pytanie do Ciebie dlaczego jest nadal jest 70~ misji, a nie 100 odpowiedziałeś - ja się tym questem nie zajmuje. Jaki z Ciebie administrator? XD !quest był podpuchą tak samo jak i Santano. W pizde misji, a nagrody końcowe do dupy. Każda jedna osoba, która robiła misje i odebrała nagrody pewnie się ze mną zgodzi. Jestem pewien, że w tym przypadku będzie tak samo.

Ja to ujmę tak, update zrobiony totalnie na wymaganie poświęconego czasu, a co za tym idzie mniej roboty dla samego Squida. Wiemy doskonale, że to z jego powodu takie opóźnienie, już mniejsza o szczegóły... Teraz na dodatek stroi jakieś fochy, lol

''Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią''
hahaha no ja pierdole, jebłem! Od kiedy to update robi się dla jak najmniejszej ilości osób? Do reszty odj***ło? :confused:

Dla mnie to największy niewypał jaki miał miejsce w historii apo. Jeszcze tyle osób narzekających na update chyba nie było... Wiele rzeczy jest totalnie nie przemyślanych i zrobionych na odpierdol czyt. nagrody za misje/nakład czasowy na ich wykonanie/brak adekwatności dla graczy niskopoziomowych oraz brak alternatyw w nagrodach. ''Pierwsza osoba ma najtrudniej dlatego tak długo to schodzi'' helloł!? Tak długo schodzi ponieważ ilość wymaganych przedmiotów do zebrania/potworów do zabicia jest w chuj za wysoka! Przestań pierdolić takie głupoty chłopcze. ***** mać, kto to słyszał żeby wydać na jedną misje przykładowo 300kcc, a w nagrodę dostać 1sc + dostęp to jeszcze bardziej dojebanej misji? To się w pale nie mieści. Zamknijcie ten burdel w pizdu albo przestańcie walić w chuja Panowie! Najbardziej interesuje mnie czy Mortiis w ogóle zdaje sobie sprawę co tu się dzieje... Jeżeli jedną z nagród z całości mają być te długo zapowiadane respy dla poszczególnych profesji to gratuluje mózgu - rób to sam i sam tam sobie exp. Pozostaje pytanie - a co z balansem? :cool:

Ja się pytam jedno GDZIE SĄ AUTOMATYCZNE NAJAZDY NA ROOKGARDZIE, KTÓRE RZEKOMO WPROWADZIŁEŚ 1 CZERWCA!?!?!??!?!?

hahahaah to zajebałeś pytaniem XD Pewnie sam twórca na oczy ich nie widział XD Squid mam dla Ciebie propozycje może zamiast robieniem updatów i zajmowaniem się serwerem zabierz się za bajkopisarstwo? Z pewnością odniósłbyś w tej dziedzinie większy sukces. Już widzę te mokre ósemki. (:

'Boonek'
07-07-2014, 09:41
Bez kitu ten caly update to smiech xD mialbyc balans a nie jakies debilne misje na zabicie czasu, czy widzial ktos na rl tibi zeby trzeba bylo zbierac nie potrzebne do niczego setki przedmiotow? xd wszystkie misje roznia sie od siebie mniej lub wiecej i o to chodzi, a na apo jak zwykle to samo gowno xd slabo, slabo

..:Too Get:..
07-07-2014, 10:35

Z tego punktu można wywnioskować, że przy robieniu update'u nie interesowało Cię zwiększenie liczby graczy, jeśli myślałeś inaczej to sorry, ale administrator czegoś takiego nie powinien pisać. Jak ma być rywalizacja w robieniu misji skoro robią ją tylko kilka osób? Gdyby liczby w misjach były odpowiednie to każdy robił by jak najszybciej. Obecnie robię misję, na którą użyłem nut 42%, a zajmie mi około miesiąc.

Zastanawiam się co by mogło wynagrodzić te tysiące godzin przeznaczone na robienie misji.

3. Klucz do piekła - owszem, możesz przecież do niego wejść i leczyć blokera na przykład - nawet może czasem zgarniesz loota trochę ;) Niestety jakbym zrobił coś pod low lvl to by siedział taki 2k ek solo i by ubijał - staram się robić bossy które trzeba bić z ekipą lub przynajmniej z pomysłem (a nie stać i ciągle klikać hotkeye z !mm/!uh/exori max ;) ). Oprócz tego są inne nagrody które się przydadzą do wejścia tam, będą one pożądane przez wyższe poziomy więc pewnie Ci będą pomagać byś tam się dostał :P

Nie lepiej dodać do piekła słabsze moby po to, żeby low lvle też mogły coś pobić?

4. Wszystkie misje są oparte na robieniu czegoś/zabijaniu itp - jeśli chcesz questa typu PoI czy coś takiego to owszem, możliwe, że się pojawi jeszcze w wakacje.

Mam nadzieję, że to "PoI" wejdzie jeszcze w tym roku.

5. Pierwsza osoba ma najtrudniej dlatego tak długo to schodzi - później np. będą już w obiegu ape fur, rogi minotaurów co przyspieszy robienie misji ;)

Ciekawe jak mają się pojawić w obiegu, nie ma nowych graczy, inni niechętnie zbierają, a jak już to za dużą sumę. Dodatkowo ape fury trzeba zbierać specjalnym "nożykiem", nie wiem jak inne itemy.

Odniosę się jeszcze do "automatycznych najazdów".
Pominę fakt, że nie ma ich na rooku. Na mainie są to tylko pojedyncze potwory(czasem 2 crea), czegoś takiego nie można nazwać najazdem. Gram na APO od paru lat i najazd zawsze kojarzył się inaczej niż postawienie 1 bossa i elo. Nie lepiej zrobić skryptu do terenu najazdowego na ev, który wpuszczał by graczy tylko do określonego lvla, a z czasem ten limit by się zwiększał. Zamiast od razu bossów dać słabe moby, ale w dużej ilości, następnie coraz silniejsze tak żeby potrwało to z 1,5h+. Wiem, że dałbyś radę zrobić coś takiego.

Rekrut
07-07-2014, 10:40
Do piekła dodać bramki lvlowe i już sprawa załatwiona...

Co do upa to na pewno nie będę go robił. Zatrzymałem się na kopaniu skarabów (1500) i robić dalej nie będę. Z tego co pisał mi Sokol from West jakie misje są dalej to podziękowałem.

Azielu$
07-07-2014, 11:03
#topic
Bardzo fajny update, polecam. Specjalnie zaloguję się za jakieś 5-6 lat żeby zobaczyć jak sasha robi ostatnią misję.

Squid
07-07-2014, 12:09
Bez kitu ten caly update to smiech xD mialbyc balans a nie jakies debilne misje na zabicie czasu, czy widzial ktos na rl tibi zeby trzeba bylo zbierac nie potrzebne do niczego setki przedmiotow? xd wszystkie misje roznia sie od siebie mniej lub wiecej i o to chodzi, a na apo jak zwykle to samo gowno xd slabo, slabo
Balansu nie mam jak zrobić bo nie mam dostępu, Mortiis ostatnio ma problemy z internetem tam gdzie obecnie przebywa więc jest to wszystko bardzo utrudnione.
Setki przedmiotów masz między innymi na addony (tak jakbyś nie grał nigdy na rl?).

Nie lepiej dodać do piekła słabsze moby po to, żeby low lvle też mogły coś pobić?

Mam nadzieję, że to "PoI" wejdzie jeszcze w tym roku.

Ciekawe jak mają się pojawić w obiegu, nie ma nowych graczy, inni niechętnie zbierają, a jak już to za dużą sumę. Dodatkowo ape fury trzeba zbierać specjalnym "nożykiem", nie wiem jak inne itemy.

Odniosę się jeszcze do "automatycznych najazdów".
Pominę fakt, że nie ma ich na rooku. Na mainie są to tylko pojedyncze potwory(czasem 2 crea), czegoś takiego nie można nazwać najazdem. Gram na APO od paru lat i najazd zawsze kojarzył się inaczej niż postawienie 1 bossa i elo. Nie lepiej zrobić skryptu do terenu najazdowego na ev, który wpuszczał by graczy tylko do określonego lvla, a z czasem ten limit by się zwiększał. Zamiast od razu bossów dać słabe moby, ale w dużej ilości, następnie coraz silniejsze tak żeby potrwało to z 1,5h+. Wiem, że dałbyś radę zrobić coś takiego.
Co do piekła - owszem, są słabsze moby ale i tak solo nic ED nie zdziała. Wejdziecie, pobawicie się z 50x to ocenicie ;)

Co do itemów - przykładowo misja którą robi Sasha, jak ktoś teraz będzie robił to już wie co mu trzeba i może zacząć loocić podczas expa/kupować... Ape fury itp owszem, zbiera się przy pomocy noża ale zauważ, że z dnia na dzień tych noży pojawia się więcej a co za tym idzie możliwości zdobycia rosną. Do tego oprócz zbierania nożem, przedmioty te lecą normalnie z potworów (rzadko, to rzadko ale lecą) ;)

Co do najazdów - owszem, mam takie rozbudowane w planach jednakże to nie jest godzina skryptowania czy dwie, lecz kilka dni (tak, no chyba, że chcecie wszystko na jedno kopyto). Dlatego musicie jeszcze trochę poczekać aż skończę to co zacząłem... ;)

Indra
07-07-2014, 12:47
Setki przedmiotów masz między innymi na addony (tak jakbyś nie grał nigdy na rl?).

Po pierwsze to nigdy nie porównuj rl do APO, nie te realia, tam puszczasz bota i chuj, masz itemy albo zawsze kupisz. Tutaj? nie ma takiej opcji bo kazdy ma na te misje wyjebane. Sam robie teraz krewetki i z misji na misje sa coraz bardziej chujowe, i odechciewa sie je robic. Taki quest nie jest pod serwer gdzie gra po 70 osob, przykro mi.

'Boonek'
07-07-2014, 14:24
Balansu nie mam jak zrobić bo nie mam dostępu, Mortiis ostatnio ma problemy z internetem tam gdzie obecnie przebywa więc jest to wszystko bardzo utrudnione.

Dlatego nie do ciebie kieruje wąty marcelku :P dobrze zdaje sobie sprawe z tego, ze nie masz nic do balansu / A co do addonow na rl - jest znacznie wiecej graczy dzieki czemu przedmioty takie jak wlasnie addonowe (max 100, nie 6000) sa latwiej dostepne chocby przez kupno w markecie (osobiscie nie znam nikogo kto sam by nazbieral)

btw. za nazbieranie itemow na rl dostajesz w dupe jebany addon czyt. widoczny dla wszystkich profit - dlatego oplaca sie to zbierac, a co masz z misji? pare kcc i moze jakis przedmiot? Gdzie zapewne gdybym poswiecil czas zamiast na zbieranie fsow tylko na expa to zarobilbym wiecej niz warte sa przedmioty z nagrod

jeszcze dodam, ze zbierajac addonki na rl mozna przy okazji expic (w wiekszosci przypadkow) a nie bic potwory ktorych tak na prawde nigdy w zyciu bys nie chcial bic bo 5432875432872 da ci jeden a moze i nawet nie jeden % do lv

propos
14-07-2014, 11:21
A ja mam pytanie jak te misje mają być równe skoro na rooku trzeba jeść koło 700-1000 big fish przy czym teraz jedną można co 5 min??

Inni wykonali te misje na bugu i zrobili to w pare minut i zgłosili problem do naprawy żeby innym zajeło to koło 2 tyg.
Taka to sprawiedliwość że powinno się cofnac im i jak maja być takie same dla każdego to niech wpieprzaja je jak teraz inni...

Sasha Rookslayer
14-07-2014, 11:42
A ja mam pytanie jak te misje mają być równe skoro na rooku trzeba jeść koło 700-1000 big fish przy czym teraz jedną można co 5 min??

Inni wykonali te misje na bugu i zrobili to w pare minut i zgłosili problem do naprawy żeby innym zajeło to koło 2 tyg.
Taka to sprawiedliwość że powinno się cofnac im i jak maja być takie same dla każdego to niech wpieprzaja je jak teraz inni...

7. Wykorzystywanie i ukrywanie błędów serwera/gry dla własnego zysku jest karane usunięciem konta.

Ukrywanie błędów gry jest karane, dlatego ludzie, w tym ja zgłosiliśmy ten błąd.

Inni zrobili bez buga, Ty również zrobisz. :)

@down

Ognisko gasi się co 3h.

Indra
14-07-2014, 11:59

Taka sama misja na jedzenie jest na mainie tylko cos innego. Jedni wykonali na bugu inni juz normalnie.

Ognisko gasic co 2h? Chyba was poje.... z kazdej misji to staje sie coraz bardziej zalosne.

rumun
14-07-2014, 13:06
Misje sa dobre, ale uwazam tak jak sokol "PRZESADZONE". Juz mogłeś zrobić taki konkurs jak kiedyś administracja na misje !quest- to sa naprawde fajne, ciekawe misje. Skończyłem robić te misje jak doszedłem do scarabow(tak wiem proste) ale sokol mi pisal jakie są następne, więc od razu podziękowałem. Jedyny ratunek dla tego update jest taki, że albo zmienisz ilość danej misji lub ze zwykłych mobów będą leciały klejnutki 10-12%.

Sokol from West
14-07-2014, 13:08

Profit? Ty nawet nie wiesz o czym piszesz. Żenujące to jest. Spotkałem się może max. z 3-4 misjami, które w miarę krótko robiłem. Reszta to monotonne misje, które są tak nudne...

Po 17 misjach, nic szczególnego. Same proste nagrody.

Ok, ale zrób za mnie resztę misji. Chciałbym, żeby te wyższe poziomy pomagały mi się tam dostać.

Tak, chce. Wykonam go na którym lvl'u? 3000+ ? Jak tak, to podziękuje.

Większej głupoty nie słyszałem. Jak ma iść w obieg, skoro każdy(no prawie, są wyjątki), poległ na fs'ach czy czymś innym.

Najpierw myśl, później rób - taka rada na przyszłość. Stwierdziłem po 17 misjach, że szkoda czasu na takie gówno. Po co się męczyć xxx godzin, jak i tak zatrzymam się na którejś misji(trafiło na tą). Wybacz, pisze Ci to po raz n-ty(?), że nie mam zamiaru siedzieć i napierdalać xxx godzin na serwerze, tylko po to, żeby zrobić misje. Zastanów się co zrobiłeś, bo jak na razie to ten update jest jednym, wielkim GÓWNEM, które śmierdzi i odstrasza każdego. Takie było Twoje założenie? Trzeba było napisać tak od razu, a nie zapowiadasz 100 "wspaniałych czy tam pięknych" misji, które są tak monotonne, że nic nie pozostaje, tylko za przeproszeniem "Pierdolić ten update". Pierwszy raz w życiu spotkałem się z czymś takim, żeby takie założenie zakładać. Nie rozumiem, jak może Cię to cieszyć, że nikt nie chce tych misji robić. Co tym zyskasz? O ile w ogóle coś zyskasz, a raczej w to wątpię.

Na main było to samo. Mimo tego, błąd znalazłem dopiero pod koniec misji(wykonywałem ją 2-3 dni). Ten kto robi pierwszy, zawsze znajdzie jakiś bug i go zgłosi.

Ognisko gasic co 2h? Chyba was poje.... z kazdej misji to staje sie coraz bardziej zalosne.

Spokojnie, dojdziesz do jeszcze kilku misji, to i Tobie się skończą siły do ich robienia. Jak już pisała nie jedna osoba, misje są ciekawe, ale ilości napisane jak największe, żeby było co robić. Niestety, autor nie widzi w tym nic złego, wręcz przeciwnie - Broni się, że wszystko jest przemyślane.<beka>

Squid, ja dalej czekam, aż mi odpowiesz na pytanie - Ile misji zrobiłeś na mainie, a ile na rooku?

Pozdrawiam!

P.s Czeka na jakiś sensowny update od Santano.

Indra
14-07-2014, 13:38
Misja na gaszenie zbugowana xDDDDDDDDDDDDD, po raz ktorys gasze a liczba stoi w miejscu. Co za dno.
Squid jak juz dopisujesz misje to zrob to chociaz dobrze.

Ktoś II
14-07-2014, 22:57

Proszę Cię, nie mów, że coś się kiedyś pojawi, bo co do tego gracze już stracili zaufanie.

#top
Czekałem na ten update, bo myślałem, że nastąpi jakiś przełom i znów nabiorę ochoty do grania. Jednakże bardziej się zniechęciłem widząc pierwsze misje.
Update przesadzony i najlepiej gdyby Squid przyznał się do błędu, wycenił ile każda z misji warta, oddał hajs tym, którzy zaczęli je robić i wprowadził nowy update.

Sokol from West
16-08-2014, 20:55
Odświeżam temaciorek, dalej będę wypisywał, co ciekawego Squid wymyślił i co o tym sądzę. Nie dość, że misja 19 i 20 to kolejny kosmos, to co dalej się wyprawia, przerasta wszystko. Przepraszam bardzo, ale czy po misji w której musiałem zabić prawie 5000 Kingów(Tak, aż tyle) i do tego zapełnić worek runkami Adori(również 5000 i podziękowania dla Kazka za pomoc! :D), spędzę 50 dni na robieniu kolejnej? XD Troszeczkę chyba znów kogoś fantazja poniosła, może pora się ocknąć, a nie "Wyjebałem do Norwegii i wyjebane".

Zamieszczę treść misji, gdyż i tak ich nie robicie, a chociaż będziecie mogli się pośmiać:

02:38 Ahmed Martwy Terrorysta: To zadanie wymaga cierpliwosci. Elfy w City of Dreams ukrywaja maszyne do tworzenia nektarubananowego. Slyszalem cos o magicznym drzewie. Stworz mi 255 butelek z tym specyfikiem!

http://i59.tinypic.com/21ymme.jpg

Po przeliczeniu, zbierając banany z demonów, misję będę robił i tutaj UWAGA! - 51 dni(robiąc po 5 napojów dziennie, czyli jakieś 4-5h dziennie na demcach). To są jakieś jaja?

Squid pisałeś, że ja będę na tym zarabiał i będę mógł pomagać innym, że ja będę miał łatwiej - gdzie ja mam na tym zarobić, jak więcej stracę niż zyskam. Jeszcze wrócę do nagród, które są tak zabawne - za misje z 5k kingów, dostałem 1 DRAGON EGG(ŻART? XD). To są wartościowe nagrody? XD Nie rób z nas debili, proszę. Wiem, że banany lecą z nowych piratów(jack parrow(?)), ale to znów ja jestem na stratnej pozycji, gdyż nie mam nawet 1600, żeby tam wejść, a kupować teraz od graczy, to jestem dużo kasy w plecy, a nic z tego nie mam.

Pozdrawiam.

Wyrażajcie swoje opinie, może w końcu coś ta osoba zrozumie... Może...

@Ktoś

Moje zdanie na temat tego update jest takie:
- Usunąć questa, bo jest to jedna, wielka porażka
- Zapłacić graczom za zrobienie różnych misji w ramach rekompensaty za stracony czas. Zapłacić można w postaci cc, bądź expa. Im więcej misji ktoś zrobił, tym więcej hajsu/expa dostanie. Ewentualnie można zrobić specjalne totemy z unikalnymi właściwościami, które otrzymałyby osoby za największą ilość zrobionych misji(przyznać 15 takich nagród).

Nie oszukujmy się, ale nie ma sensu, aby paradoksalny quest nadal istniał i ośmieszał ekipę administracji.

Quest spoko, ale te ilości... Idź zbierz 25,5k bananów. Bardzo ciekawa misja, serio. Mam teraz bić coś, z czego spadają banany, przez 5h(zakładając w przypadku zbierania codziennie po 500 bananów)? Przecież jak ktoś dużo nie gra, to misja na 3 miechy lub dłużej. Podziękuje w takim razie.

Ja bym go nie usuwał, jedynie zmienił te ilości, bo to jest kpina. Zrobić questa na odpierdol za przeproszeniem i jeszcze się upierać, że ma się racje i takiego długiego questa chcieliśmy. Żart jakiś. Jeszcze większy żart Squida był taki, że ja wbije robiąc all misje 2000 poziom, gdzie ten poziom wbije szybciej, niż zrobię 30 misji. Nie widzi mi się, bić przez 51 dni demony, nic z tego nie mając. Ten update ośmiesza jedną osobę, Squid'a. Zobaczcie jaki up zrobił Santano, a jaki Squid. Porównanie tutaj nawet nie wchodzi w grę, bo Santano i tak pokazał, jak powinien wyglądać upek, by cieszyć się zainteresowanie(nagle w dzień, o godzinie 15 - 80 osób lub nawet więcej).

Ktoś II
16-08-2014, 22:41
Moje zdanie na temat tego update jest takie:
- Usunąć questa, bo jest to jedna, wielka porażka
- Zapłacić graczom za zrobienie różnych misji w ramach rekompensaty za stracony czas. Zapłacić można w postaci cc, bądź expa. Im więcej misji ktoś zrobił, tym więcej hajsu/expa dostanie. Ewentualnie można zrobić specjalne totemy z unikalnymi właściwościami, które otrzymałyby osoby za największą ilość zrobionych misji(przyznać 15 takich nagród).

Nie oszukujmy się, ale nie ma sensu, aby paradoksalny quest nadal istniał i ośmieszał ekipę administracji.

Azielu$
16-08-2014, 23:00
Żadna nagroda nie jest warta kilku straconych miesięcy na wykonywanie tych śmiesznych misji. Tyle w tym temacie. :)

#down
Chodziło mi o quest, a nie o rekompensate za stracony czas.

#Sasha
Nie ma to jak zabić 100 tysięcy wampirów bijąc je tylko z broni [misja bez użycia nutek]. Brawo Squid, brawo!

Ktoś II
16-08-2014, 23:29
Żadna nagroda nie jest warta kilku straconych miesięcy na wykonywanie tych śmiesznych misji. Tyle w tym temacie. :)

Więc lepiej pozostać z niczym? :]

Sasha Rookslayer
16-08-2014, 23:35
Przecież to są curva jakieś jaja!

Dziś skończyłem misje, którą robiłem 35 dni, tak tyle ją robiłem!
Hmm, sorry! Robiłem ją ponad 50 dni, ponieważ czekałem około 15 dni na naprawę misji, która standardowo była zbugowana.. http://komudzwonia.pl/images/smiles/wysmiewacz.gif http://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gif

Druga sprawa to aktualna misja, która jest już zbugowana 2 tygodnie. http://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gif

Chodzi dokładnie o 21 misje, którą polega na zabiciu xxxx wampirów. Aktualnie muszę zabić 77k. Czy Was do reszty popierdoliło za przeproszeniem z ilością? Co to jest, druga mazurek? http://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gifhttp://komudzwonia.pl/images/smiles/lol27.gif

http://i57.tinypic.com/10qx8g5.png

http://i58.tinypic.com/i6mbra.png

Ja się pytam, dlaczego to jeszcze nie zostało naprawione? Czy curva wszystkie misje muszą być zbugowane? Nie dość, że aktualizacja została wprowadzona z pół rocznym opóźnieniem to jeszcze z bugami, no trzymajcie mnie. Wy z EKIPY APO nic nie widzicie? Co Wy klapki na oczach macie? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jeżeli udało Wam się naprawić jedną misje na Main'ie, wprowadzając update to dlaczego na Rooku jej nie naprawiliście? :confused::confused::confused:

Przecież to jest śmieszne, w chuj śmieszne. Rozumiem, jeszcze jakby za nie była rekompensata w postaci iluś tam % KLEJNUT albo całkowicie zaliczona misja, ale Wy nic.. W dupie macie.. Jeszcze Wam przeszkadza, że piszemy swoje zażalenia, hahah!

Weźcie się ogarnijcie w końcu i odpiszcie coś w tym temacie.. Każdy chce zmian, więc to zmieńcie..

Zmniejszcie ilość zdobywania/ wykonywania danej misji.. Zróbcie częstsze zdobywanie danych przedmiotów i po kłopocie, a najlepiej dajcie komuś dostęp do TEST SERWERA, aby dana osoba PRZETESTOWAŁA dane misje, bo Wy tego nie umiecie chyba zrobić..

TO JEST ŚMIECH NA SALI TE CAŁE MISJE I KAŻDY SIĘ ZE MNĄ ZGODZI.

Pozdrawiam, Sasha.

Vexvv
17-08-2014, 00:46
Chyba jednak nie ma już żadnego ratunku dla tego serwera patrząc na ten update : D

Perlaż
17-08-2014, 01:47
Hahahah 77k vampirów na rooku bijac pojedynczo z broni gdzie na respie jest ich z 10 ? bo 2 wieże przerobili przecież na te inne vampiry nie pamiętam nazwy :DD no bekaaaa, każda misja pokazuje jak [cenzuraaaaaaaaaaaaaaa] jest Squid. Dosyć że po pół roku dopiero wprowadził to misje chyba na kiblu wymyślił na przemian przynieś milion tego zabij milion tego i tak na przemian :D ZERO KREATYWNOŚCI, dosłownie nic nie zachęca do zrobienia chociażby 1 misji. Kiedy się przyznacie że to porażka ?

Sabziro
17-08-2014, 07:22
Nie warto robić tych mijis xD ten kto je robił(tworzył) ma prawde na** w głowie, już dawno powinni zmienić to bo inaczej nikt nie będzie robił tych misji o ile jest jakaś nagroda xD bo pewnie też jej nie ma albo po prostu wywalić tych npc i będzie spokój xD

Caav
17-08-2014, 11:06
/Sasha
Zakładam, że ilość potworów do zabicia jest generowana na podstawie poziomu postaci. Jesteś top 1 na rooku, więc nic dziwnego, że musisz zabić kosmiczną ilość tych wampirów. Co do testowania to podejrzewam, że miało ono miejsce, ale na zasadzie:
Squid: /m vampire
Squid: exevo gran mas vita vis

/temat
Pierwszy raz widzę, żeby gracze skarżyli się, że quest jest za trudy (za głupi?). Z jednej strony rozumiem Squida - chciał zrobić questa, którego nikt nie wykona w ciągu tygodnia, ale z drugiej strony rozumiem też graczy, którzy pewnie poświęciliby należytą ilość czasu na tego questa, gdyby misje miałby odrobinę więcej polotu i finezji niż sztampowe, masowe nakurwianie potworów. Może Squidowi brakło pomysłów, a deadline się zbliżał?

Podsumowując, dajcie alternatywne pomysły na misje, które wg was są przesadzone/bezsensowne, to może uda się dojść do kompromisu.

Sokol from West
17-08-2014, 11:19
Chyba jednak nie ma już żadnego ratunku dla tego serwera patrząc na ten update : D

Dlaczego? Jest ratunek, tylko trzeba trochę pomyśleć, a nie jak np. Squid - zrobić coś na odpierdol. Sorry, ale pewne granice są.

/Sasha
Zakładam, że ilość potworów do zabicia jest generowana na podstawie poziomu postaci. Jesteś top 1 na rooku, więc nic dziwnego, że musisz zabić kosmiczną ilość tych wampirów. Co do testowania to podejrzewam, że miało ono miejsce, ale na zasadzie:

Lepiej się tego nie dało opisać, idealnie! Pewnie tak było xD

/temat
Pierwszy raz widzę, żeby gracze skarżyli się, że quest jest za trudy (za głupi?). Z jednej strony rozumiem Squida - chciał zrobić questa, którego nikt nie wykona w ciągu tygodnia, ale z drugiej strony rozumiem też graczy, którzy pewnie poświęciliby należytą ilość czasu na tego questa, gdyby misje miałby odrobinę więcej polotu i finezji niż sztampowe, masowe nakurwianie potworów. Może Squidowi brakło pomysłów, a deadline się zbliżał?

Podsumowując, dajcie alternatywne pomysły na misje, które wg was są przesadzone/bezsensowne, to może uda się dojść do kompromisu.

Po pierwsze - Ten quest byłby może fajny, ale nie z tymi ilościami. Wszystko ma swoje granice, ale niektórzy ich nie zauważają.
Po drugie - Prawie wszystkie misje są przesadzone i należy je poprawić, tylko co z tego, że my tutaj piszemy, narzekamy itd.? Przecież dana osoba nie widzie tego, że jest coś źle. Zabij 77k Vampirów na rooku? Przecież to misja na kilka miesięcy, gdyż już chyba, że 4 osoby ją mają? XD To jest kpina, ale co zrobisz? Nic nie zrobisz xD

Może ktoś z administracji się wypowie? Przecież tyle osób jest, a odkąd powstał temat, dwa razy wypowiedział się Squid i dalej cisza. To jest kpina...

#Lordzik#
17-08-2014, 11:29
/Sasha

Z niektórymi potworami w nowym up'ie pewnie było podobnie. Wbił klonem jakiego Karmazyna, zauważył, że jest spoko i potwory mogą być XD.

Co do alternatywy. Tak na szybko to logicznym jest drastyczne zmniejszenie ilości: potworów do zabicia, itemów do zebrania, czasu na oczekiwanie w jakichś tam misjach.

Jednak twierdzę, że cały ten up jest i tak już przegrany tak jak sam Marecki, heh.

hunterkula
17-08-2014, 14:03
Ludzie chcieli długiego questa ale na kilka miesięcy a nie lat! Liczby są stanowczo przesadzone.

Nie wiem czy to dobry pomysł ale można by zwiększyć możliwość użycia nutek do danej misji do 8? -10? .

Sasha Rookslayer
17-08-2014, 14:17
/Sasha
Zakładam, że ilość potworów do zabicia jest generowana na podstawie poziomu postaci. Jesteś top 1 na rooku, więc nic dziwnego, że musisz zabić kosmiczną ilość tych wampirów.

To, że jestem top one, nie oznacza, aby były aż takie wysokie liczby. Na respwanie jest 8 wampirów, a ja musiałbym zabić ich 100 tysięcy, gdybym nie użył KlejNut! To jest lekka przesada, delikatnie mówiąc.

Co do testowania to podejrzewam, że miało ono miejsce, ale na zasadzie:

Zapewne tak.

Nie wiem czy to dobry pomysł ale można by zwiększyć możliwość użycia nutek do danej misji do 8? -10? .

I gdzie tu będziesz widział logikę? Dasz 10 nutek po 10% i co, misja zaliczona. :confused:

#t
Czekam nadal, aż ktoś się wypowie z Ekipy.

Mopsu_Lechista
17-08-2014, 15:14
Jestem roz*ebany jak to zobaczyłem haha 8 vampirów na respie a Sasha musi ich ubić 77k te misje to bez kitu paranoja dobrze że ja ich nie robię...

Powodzenia Sasha! XD

Goldi
17-08-2014, 17:37
Ten quest jest dobry tylko te liczby w misjach sa po prostu GRUBO przesadzone, mysle że trzeba by je conajmniej obniżyc o 50% jak nie więcej

Rinson
17-08-2014, 17:51
Podzielam Wasze opinie, ilości są lekko przesadzone. Można oczywiście zrobić czasochłonne misje, ale moim zdaniem nie tędy droga, aby dawać ilości rzędu 100 tysięcy. Moim zdaniem wprowadzanie aktualizacji, z której nikt nie będzie w przyszłości korzystał mija się z celem.

Osobiście chciałbym, aby jak Squid wróci z wakacji porozmawiał ze mną/Santano i podjął jakieś kroki w celu przyciągnięcia graczy do tej aktualizacji, bo obecnie jak widać wszystko idzie w odwrotnym kierunku.

Sokol from West
17-08-2014, 20:03
Podzielam Wasze opinie, ilości są lekko przesadzone. Można oczywiście zrobić czasochłonne misje, ale moim zdaniem nie tędy droga, aby dawać ilości rzędu 100 tysięcy. Moim zdaniem wprowadzanie aktualizacji, z której nikt nie będzie w przyszłości korzystał mija się z celem.

Osobiście chciałbym, aby jak Squid wróci z wakacji porozmawiał ze mną/Santano i podjął jakieś kroki w celu przyciągnięcia graczy do tej aktualizacji, bo obecnie jak widać wszystko idzie w odwrotnym kierunku.

Dokładnie! Aktualizacja powinna przyciągnąć i zachęcić ludzi do jej robienia, a nie by tylko była na serwerze. Mam nadzieję, że Tobie chociaż uda się go jakoś zmotywować(Squida), by dostrzegł wreszcie swoje błędy. Próbowaliśmy wejść z nim w dyskusje na ten temat, to twierdził, że tak ma być. Uwierz mi Rinson, że przez jedną misję wbiłem 500+ leveli, co jest dla mnie kpiną, bo chyba nie o to chodziło. Liczę, że jakoś to załatwicie w trzech i dojdziecie do jakiegoś porozumienia(może chociaż Wam się uda coś z tym zrobić, bo zdanie graczy jest odrzucane przez Squida).

Sendox
18-08-2014, 12:37
Według mnie, aktualizacja Squid'a z dnia 1 czerwca bieżącego roku, jest najbardziej krytykowanym Update w historii tego serwera. Opinie negatywne pojawiają się ze względu na to, iż misje są bardzo monotonne oraz liczby w misjach są grubo przesadzone. Mimo tego wszystkiego dużo osób krytykuje to, że co 2 misja jest zbugowana. Dziś udało mi się wykonać misję z "nektarem bananowym" o której wyżej pisał Sokołeq. Niestety nie mogę kontynuować kolejnych "innowacyjnych misji" Squida gdyż misja nr 22 jest zbugowana.

Misja polega na zabiciu 10 000 potworów o nazwie: Bally. Problem pojawia się gdyż po zabiciu owego potwora nie wyskakuje komunikat o tym ile pozostało nam do zabicia Bally.

http://i59.tinypic.com/2zh1c95.jpg

http://i58.tinypic.com/23s31g.jpg

Moim zdaniem Santano powinien przejąć te misje i od początku je przetestować, pozmieniać liczby w zadaniach oraz naprawić bugi, ponieważ na Squid'a nie ma co liczyć. Ja i tak jestem dość sceptycznie nastawiony do tych poprawek, gdyż moim zdaniem z gówna będzie ciężko coś dobrego wyrzeźbić.

#down

Don Ja, może trochę głupie pytanie, ale przynajmniej ja tak mam z Taskami. Spróbowałeś zobaczyć w momencie gdy dobijasz ostatniego Bally przy Tobie, gdy już nic więcej Cię nie atakuje? Ja używam infobota do Tasków i często też mi tego nie pokazuje, czasami odświeży dopiero po 50 bo wystarczy że dostane jakiegoś hita, choćby za 10, to już komunikat mi się nie pojawi. Spróbuj wziąć jednego bally i nie ruszać się przy nim, żebyś np. nie wszedł na ogień, może akurat zaliczy?

Ubiłem ok. 20 bally po jednym i ani razu nie ujawnił mi się komunikat o ilość zabicia Bally.

Colinovsky
18-08-2014, 12:40
Don Ja, może trochę głupie pytanie, ale przynajmniej ja tak mam z Taskami. Spróbowałeś zobaczyć w momencie gdy dobijasz ostatniego Bally przy Tobie, gdy już nic więcej Cię nie atakuje? Ja używam infobota do Tasków i często też mi tego nie pokazuje, czasami odświeży dopiero po 50 bo wystarczy że dostane jakiegoś hita, choćby za 10, to już komunikat mi się nie pojawi. Spróbuj wziąć jednego bally i nie ruszać się przy nim, żebyś np. nie wszedł na ogień, może akurat zaliczy?

Sokol from West
18-08-2014, 20:07
Według mnie, aktualizacja Squid'a z dnia 1 czerwca bieżącego roku, jest najbardziej krytykowanym Update w historii tego serwera. Opinie negatywne pojawiają się ze względu na to, iż misje są bardzo monotonne oraz liczby w misjach są grubo przesadzone. Mimo tego wszystkiego dużo osób krytykuje to, że co 2 misja jest zbugowana. Dziś udało mi się wykonać misję z "nektarem bananowym" o której wyżej pisał Sokołeq. Niestety nie mogę kontynuować kolejnych "innowacyjnych misji" Squida gdyż misja nr 22 jest zbugowana.

Moim zdaniem Santano powinien przejąć te misje i od początku je przetestować, pozmieniać liczby w zadaniach oraz naprawić bugi, ponieważ na Squid'a nie ma co liczyć. Ja i tak jestem dość sceptycznie nastawiony do tych poprawek, gdyż moim zdaniem z gówna będzie ciężko coś dobrego wyrzeźbić.

Sorry, ale to już jest żałosne. W takim razie, ja proszę o dodanie bananów do loota, z częstotliwością spadania jak u Jack Parrow. Znów wyższy poziom ma zarabiać na low lvl? Śmieszne i to bardzo. Na Jack Parrow ma się 500+/- bananów w 1h, gdzie ja na demonach(jedyne miejsce) mogę nawet nie mieć 100. To jest sprawiedliwe, tak? Gdyby te moby, jeszcze biły w miarę normalnie(coś jak queen) i były od niższego poziomu(teraz 1600), ale to co teraz jest - kompletna porażka. Mam rozumieć, że mam wbić 1600 i dopiero zabrać się za misję? Sorry, ale innego wyjścia nie widzę, bo siedzieć na tych demonach po 5h dziennie wbijając 1 lvl(?) , mi się nie widzi(średnio miałbym pewnie z 500 bananów przez 5h, a misje i tak bym zrobił w 50+ dni). Nie zapominajmy, że ja tym 1600 nie zabije pewnie nawet jednego! Prosić się teraz, żeby ktoś zebrał mi banany, to przecież wiadome, że ten ktoś będzie chciał za to kasę. Przecież to jest proste i logiczne. To samo było z misją z soulami, gdzie osoba z wykonaną tarczą, robiła ją dwa razy szybciej(mimo większej ilości). ŻAŁOSNE...

Cytując słowa Squida:

Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia.

To są te równe szanse, tak? XD Tak bardzo równe szanse, tak bardzo!

Azbestowy Człowiek
19-08-2014, 13:33
To są te równe szanse, tak? XD Tak bardzo równe szanse, tak bardzo!

ty ale tu chodzi o to, że nawet 1 lvl może kupić te banany (no jeśli masz na myśli banany, bo z zabiciem 10k ballych może być problem xD)

o to w tej równości chodzi

jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że na apo wszyscy przymierają głodem i nie mają za co kupować tych rzeczy

btw nie chce mi się myć 96 razy plate seta, ale umyję go bo i tak nie mam co robić, więc nie narzekam

po prostu robię te misje bez zbędnego napinania się i jest fajnie

każda rzecz ma swój czas

Żeipap Polak
19-08-2014, 14:31
ty ale tu chodzi o to, że nawet 1 lvl może kupić te banany (no jeśli masz na myśli banany, bo z zabiciem 10k ballych może być problem xD)

o to w tej równości chodzi

jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że na apo wszyscy przymierają głodem i nie mają za co kupować tych rzeczy

btw nie chce mi się myć 96 razy plate seta, ale umyję go bo i tak nie mam co robić, więc nie narzekam

po prostu robię te misje bez zbędnego napinania się i jest fajnie

każda rzecz ma swój czas

Tylko że tego 1 lvl'a nie będzie stać nawet na 1 banana, bo każdy to kupuje i ceny są z kosmosu. Chyba, że mówimy o 1 lvlu, który ma postać 9k lvl rook i 199k lvl main.

Sasza
29-11-2014, 21:20
Postanowiłem wyrazić swoją opinię, na temat "naprawionych misji i Ahmeda Martwego Terrorysty".
Jak każdemu wiadomo, poprawiłeś jedną misje aż 4 miesiące i tak naprawdę wątpię, że coś udało Ci się naprawić/ poprawić.

Mam aktualnie 23 misje, która brzmi:

Przynieś mi 163 butelki soków z pomarańczy.
Aby zebrać 1 butelkę takiego soku potrzeba 100 pomarańczy.

Ja się pytam, po co robić takie misje, które robi się kilka tygodni? :confused::confused: Na co, po co komu takie?

Chłopie, otwórz w końcu oczy, bo cały serwer Ci powie, że te misje są spierdolone za przeproszeniem. Sam Tygrys przyznaje mi racje co do tych monotonicznych misji oraz przesadzonych, a Ty i tak swoje... Za kogo Ty się uważasz?

Napiszesz, że łatwo te pomarańcze zbierać. No spoko, raz na restart zbiore z 8 drzew pomarańcze to jest 40x. I co dalej? Mam bić marne małpy (Sinbag), z których wypadają pomarańcze raz na dwadzieścia mobów?

Jestem ciekaw czy Ty sam na TEST SERWERZE uzbierałeś chociażby 500 pomarańczy, bo w to Ci nie uwierzę.

Popraw te misje chłopie, bo po co robić coś, czego nikt nie robi? Ty i tak wiesz wszystko najlepiej, Ty jesteś BOGIEM tego serwera. Wszyscy się mylą, tylko Ty jesteś święty..

Chciałbym, abyś zmienił ową misję:

Częstsza możliwość wypadania pomarańczy z Sinbagów.
1 butelka = 50 pomarańczy, a nie 100.
Dodać pomarańcze do loota z Kongry, od 1 do 10.
Dodać pomarańcze do Gorilli, od 5 do 50.
Zmniejszyć o połowę (50%) dane zadanie, abym nie miał 16k do uzbierania, tylko 8k.

Tak, tak... Myśl sobie, Sasha znowu płacze. Jesteś taki cwany to sam pozbieraj to i wtedy możemy pogadać..

Każdy mu zwraca uwagę, nawet członkowie Ekipy, a ten nic z tym nie robi..

@down
Ta? Nawet nie wiedziałem. Właśnie czekałem 10 minut pod drzewem i nie urosły, więc jak one rosną? :l
Tak czy siak, to nie zmienia faktu, że liczby są nadal przesadzone.

Plendil
29-11-2014, 21:28
Możesz stać przy drzewku i będzie się respić 5 pomarańczy co minutę więc to nie zajmuję aż tyle czasu.

Shabus.
29-11-2014, 21:39
Możesz stać przy drzewku i będzie się respić 5 pomarańczy co minutę więc to nie zajmuję aż tyle czasu.

Jeżeli respia się co minutę to nie jest ta misja najgorsza, tylko jaki ma ***** sens zbieranie kilka tysięcy pomarańczy to ja tego nie rozumiem...

Sokol from West
30-11-2014, 00:20
Sasza świetnie to ujął. Dzisiaj jedna osoba zaoferowała mi zbieranie bananów za 5sc 100 sztuk, co w przeliczeniu na to co mi zostało, wychodzi 120kcc. Rozumiem, że te kcc mi wyczaruje Squid? Ja nie mam zamiaru robić tej misji, ktoś uważa się za chuj wie kogo na tym serwerze, ma zdanie graczy(nawet i kolegów z zespołu administracji) w dupie, nic nie daje sobie przetłumaczyć, sypie na lewo i prawo śmiesznym argumentami, żeby tylko on miał racje. Wcześniej Rinson pisał, że usiądą z Santano i Squidem, a następnie zmienią ilości. Co z tego, że napisał o misjach dalszych, że ilości zmniejszone, jak ludzie zatrzymują się na wcześniejszych. Otwórz oczy wreszcie Squid, bo chyba dalej nie zrozumiałeś swojego błędu.

Nadal nikt nie otrzymał odpowiedzi, ile Squid zrobił misji. Przypuszczam, że dwie, może trzy i resztę zostawił. Zapraszam do zbierania bananów/pomarańczy, zobaczymy czy dużo pozbierasz.

Każdy mu zwraca uwagę, nawet członkowie Ekipy, a ten nic z tym nie robi..

On ma każdego w dupie, myśli, że mu wszystko wolno i jak ma pozycję, to jest kimś. Za chwile znów wyleci ze śmiesznym argumentem, żeby nie robić misji, bo nikt nam nie kazał, to ja zadam pytanie - po chuj co dodałeś ten śmieszny update, który robi może z 10 osób max, bo reszta ma wyjebane? Rozumiem, że teraz będziesz robić upy, żeby nikt ich nie robił? Chyba po to dodajecie coś, żebyśmy my gracze to coś wykonywali/robili.

Squid
30-11-2014, 11:31
Co do wcześniejszych misji (dot. Sokoła) - wiesz, może Ci się to nie podobać lub nie ale wcześniejszych misji nie będę zmieniał gdyż sporo osób je wykonało i było to by w stosunku do nich nie fair, że oni się męczyli tyle czasu a teraz grono "Hejterów" będzie płakało, że szkoda im poświęcić 5 minut dłużej lub kilku scarab coinsów lub po prostu (jak w przypadku Sashy) ruszyć trochę kopułką lub szukać dalej rozwiązania (wiele osób Ci już podpowiadało, w tym ja... - nawet tutaj masz jedną z opcji o której płakałeś, że raz się pomarańcze respią a raz nie - musisz wczuć się w system).
Jak Ty byś się czuł, gdybyś poświęcił przypuśćmy 2 dni na zbieranie przedmiotów a teraz bym zmienił dla innych, że zbierają na lajcie w 3 godziny? Byłoby to fair? Nie i dlatego nie będę tego zmieniał.

I tak, mam w szerokim poważaniu Twój płacz ponieważ inni wykonali misję i specjalnie dla Ciebie jej zmieniał nie będę bo byłoby to nie fair w stosunku do tych którzy wykonali misje.
Jeśli chodzi o to, że Jack's Parrow gubi więcej bananów - owszem, możesz na tą misję poświęcić więcej czasu niż taki hlvl, ale po pierwsze masz ich MNIEJ w stosunku do hlvl a po drugie czas nadrobisz na innych misjach.

Dot. pomarańczy - Sasha płacze, bo nie umie zrobić misji, inne osoby są już kilka misji dalej i o to cały ten płacz... Rozumiecie? Sasha już nie jest najlepszy pomimo, że siedział w pomarańczach o wiele dłużej niż osoba z tego samego progu misji (tyle samo pomarańczy :D).

Gdybym tak przyjmował Wasze żale i smutki i wszystko poprawiał pod Wasze "wymagania" to uwierzcie ale biegałyby teraz 5k lvl'e napieprzając exori maxem bez uhania się i wbijające lvl w minutę zbierając 1kkcc/h.
Po prostu widocznie wymagam zbyt wiele od Was - myślenia, szukania innych rozwiązań... Przyzwyczailiście się, że jak coś Wam nie wychodzi to krytykujecie... To samo było w przypadku wielu innych rzeczy:
- quest na tarczę (nie mój, nie ja go robiłem ale tez był płacz) - Emperor za mocny - wcale taki nie był, jednak nie potrafiliście go pokonać. W końcu Tygrys go osłabił a kilka osób poznało technikę na jego zabijanie i taki 3k ek sobie go solował. W ten oto sposób jeden z trudniejszych questów został osłabiony.
- Stiff/Saint Peter - ile było płaczu, że EK nie wystoi? Wiecie ile się oczytałem RRV, że potwór jest do dupy, jestem pojebany i nie znam realiów? Ile było hejtów, że nikt sekundy nie wystoi bo się składa na 2 hity?
I widzicie - nie zmieniałem nic, po kilku najazdach w końcu kilka osób zaczęło rozkminiać co i jak aby zabić go bez padania - teraz nagle 4 osobowa ekipa potrafi zabić bez straty użycia amuletu Saint Petera czy Stiffa... I co, już nie jest zbyt mocny? Nadal jest taki sam, jak nie ogarniacie to składacie się w sekundę.

Zawsze są i będą hejty dopóki ktoś nie zauważy jakiegoś szczegółu który by im to ułatwił...

Co do kolejnych misji - oczywiście, zostały zmniejszone ilości i nie mam tu nikogo w dupie - sami chcieliście to i macie, najwyżej nagroda już nie będzie tak unikalna ;o

I co do ilości osób które robią - większość osób które hejtują właśnie je robią :( I te max "10" to jest około 50 (w ciągu ostatnich 3 dni było to 53 postaci rook i main). Pozdrawiam.

Sokol from West
30-11-2014, 12:09
I tak, mam w szerokim poważaniu Twój płacz ponieważ inni wykonali misję i specjalnie dla Ciebie jej zmieniał nie będę bo byłoby to nie fair w stosunku do tych którzy wykonali misje.
Jeśli chodzi o to, że Jack's Parrow gubi więcej bananów - owszem, możesz na tą misję poświęcić więcej czasu niż taki hlvl, ale po pierwsze masz ich MNIEJ w stosunku do hlvl a po drugie czas nadrobisz na innych misjach.

Raz - Nie płacze, a wyrażam swoją opinie, widzę nadal mnie nie rozumiesz i masz moje zdanie w dupie. Pierdolisz jedną głupotę za drugą, a potem szukasz argumentów do obrony.

Dwa - Kto poza Donem wykonał misję? XD Kilka osób pisało mi, że zatrzymało się na soulach, więc o czym Ty znów tu pierdolisz? XD

Trzy - Więcej czasu? Przypomnieć Ci, ile lvl wbiłem na wbijaniu jebanych souli? Prawie 600(2 tyg expa), rozumiesz czy nie? To chętnie poczytam, na czym mam zbierać te banany, bo pierdolisz kolejną głupotę. Nawet gdyby taki h lvl miał 50k, to i tak by szybciej zebrał ode mnie. Widać gówno wiesz, a się najwięcej odzywasz :) Sorry, ale nie jestem pojebany i nie mam zamiaru siedzieć przez przykładowo 50 dni po 3-4 godziny i zbierać banany. Zapomniałbym dodać - osoba z tarczą znów robiła te soule szybciej, więc nie wypisuj tu głupot, że niby "poświęcić czasu".

Dot. pomarańczy - Sasha płacze, bo nie umie zrobić misji, inne osoby są już kilka misji dalej i o to cały ten płacz... Rozumiecie? Sasha już nie jest najlepszy pomimo, że siedział w pomarańczach o wiele dłużej niż osoba z tego samego progu misji (tyle samo pomarańczy :D).

Teraz opierdalasz mu dupę(po ostatnich sytuacjach), a wcześniej dawałeś mu bany dla zabawy? Bardzo ładnie, przykład porządnego GM(ironia). Za takie coś, już dawno bym Cię wyjebał z ekipy(jakbym tylko w niej był i miał prawo głosu).

Gdybym tak przyjmował Wasze żale i smutki i wszystko poprawiał pod Wasze "wymagania" to uwierzcie ale biegałyby teraz 5k lvl'e napieprzając exori maxem bez uhania się i wbijające lvl w minutę zbierając 1kkcc/h.
Po prostu widocznie wymagam zbyt wiele od Was - myślenia, szukania innych rozwiązań... Przyzwyczailiście się, że jak coś Wam nie wychodzi to krytykujecie... To samo było w przypadku wielu innych rzeczy:
- quest na tarczę (nie mój, nie ja go robiłem ale tez był płacz) - Emperor za mocny - wcale taki nie był, jednak nie potrafiliście go pokonać. W końcu Tygrys go osłabił a kilka osób poznało technikę na jego zabijanie i taki 3k ek sobie go solował. W ten oto sposób jeden z trudniejszych questów został osłabiony.
- Stiff/Saint Peter - ile było płaczu, że EK nie wystoi? Wiecie ile się oczytałem RRV, że potwór jest do dupy, jestem pojebany i nie znam realiów? Ile było hejtów, że nikt sekundy nie wystoi bo się składa na 2 hity?
I widzicie - nie zmieniałem nic, po kilku najazdach w końcu kilka osób zaczęło rozkminiać co i jak aby zabić go bez padania - teraz nagle 4 osobowa ekipa potrafi zabić bez straty użycia amuletu Saint Petera czy Stiffa... I co, już nie jest zbyt mocny? Nadal jest taki sam, jak nie ogarniacie to składacie się w sekundę.

Gracze wyrażają swoją opinie, a nie żale i smutki. Skoro tak podchodzisz do nich, to wypierdalaj z tego serwera, bo ostatnio to tylko się ośmieszasz. Nie pisz, że wymagasz od nas zbyt wiele, bo 90% tego serwera, myśli lepiej od Ciebie(nie oszukujmy się, taka prawda). Podajesz jakieś znów przykłady, np. Emperor - przecież wyraźnie pisał Don Ja i Bart, że weszli i dostali hita za 90k(prawie całe hp), to o czym Ty po raz n-ty piszesz, że niby go nie potrafili pokonać?

Zawsze są i będą hejty dopóki ktoś nie zauważy jakiegoś szczegółu który by im to ułatwił...

Co do kolejnych misji - oczywiście, zostały zmniejszone ilości i nie mam tu nikogo w dupie - sami chcieliście to i macie, najwyżej nagroda już nie będzie tak unikalna ;o

I co do ilości osób które robią - większość osób które hejtują właśnie je robią :( I te max "10" to jest około 50 (w ciągu ostatnich 3 dni było to 53 postaci rook i main). Pozdrawiam.

Oczywiście, zawsze winni gracze, bo hejtują i nic im nie pasuje. Ty w szczególności nigdy nie jesteś winny.

Nie wiem kto przyjął takiego debila do ekipy, który jedynie potrafi wypisywać, że każdy płacze, hejtuje itd. Nie zapominajmy również o tym, że zawsze coś obiecuje, a potem wmawia każdemu, że to nie z jego winy się coś opóźnia lub on się tym nie zajmuje. Zrobił update, który zamiast odciągnąć nas od expa, to znów do niego zaciąga.

Pozdrawiam.

@
Słyszałem od pewnej osoby, że miał do zrobienia ogniska. Mimo, że ogniska były już naprawione, a dana osoba mogła je robić, to zaliczyłeś jej misje. W takim razie, ja też proszę o zaliczenie mi obecnej misji, bo wcześniej była sytuacja, że czekałem z Donem na naprawienie misji i nic w ramach rekompensaty nawet nie otrzymałem.

Sasza
30-11-2014, 13:38
(jak w przypadku Sashy) ruszyć trochę kopułką lub szukać dalej rozwiązania (wiele osób Ci już podpowiadało, w tym ja... - nawet tutaj masz jedną z opcji o której płakałeś, że raz się pomarańcze respią a raz nie - musisz wczuć się w system).

Tak, podpowiedziałeś mi, że wypadają butle z jakiegoś moba. Chłopie, nie będę każde moba bił xxx razy, aby zobaczyć czy coś wypada czy nie. W treści zadania powinno być napisane, z którego moba wypada, bądź jakoś podchwytliwie napisana podpowiedź. Co to jest, jakaś zabawa w chowanego, że mam poszukiwać jakiejś rzeczy? Nie zamierzam misji robić 2 tygodnie, bądź wiecej.
Po co w ogóle te xxx tysięcy pomarańczy? :l

Jak Ty byś się czuł, gdybyś poświęcił przypuśćmy 2 dni na zbieranie przedmiotów a teraz bym zmienił dla innych, że zbierają na lajcie w 3 godziny? Byłoby to fair? Nie i dlatego nie będę tego zmieniał.

Ja bym się świetnie czuł i czułbym tą satysfakcje, że w końcu się mnie posłuchałeś. Dla mnie byłoby to w 100% fair, ponieważ tą misje co ja mam, mają 2 osoby (w tym ja), w tym dwie jej nie robią.

Ty każde zdanie masz w szerokim poważaniu. Nawet jeżeli Tygrys zwracał Ci uwagę to nic z tym nie zrobiłeś.. Myslisz, że ludzie są w błędzie, a w najwiekszym błędzie jesteś niestety Ty.
Aaa, jeszcze jedno. O jakich Ty piszesz INNYCH, skoro tą misje wykonała jedna osoba. NARUTO KNIGHT czy jakoś tak. I zapewne z pomocą Ekipy (nie mam dowodów, to tylko spekulacje moje oraz innych graczy. Zawsze śmierdziało na jego temat, że Ekipa mu pomaga.).

Tak, ja płacze. Standardowo zawsze jest ten płacz. Jest to temat opinia i krytyka, więc wyrażam swoją opinie oraz krytykuje te śmieszne misje. Zrozum to. Piszesz, że ja nie umiem robić misji, no ok.
Za to Ty nie umiesz odpisać na PW odnośnie dobudówki. Co Ty się obraziłeś na gracza, że nie odpisujesz? Jaki Ty przekład dajesz innym? Nie lubię go (chociaż, że mam posadę), to totalnie go oleje. :confused:
Znów piszesz o innych, którzy są dalej. POWTÓRZĘ SIĘ, TYLKO JEDNA OSOBA JEST DALEJ W MISJACH ODE MNIE, WIĘC SKĄD TE "KILKA" OSÓB? XD

Tobie naprawdę nie da się nic przetłumaczyć już.. Każdy widzi problem tylko nie Ty.. I zawsze to my jesteśmy najgorsi, bo zwracamy Ci uwagę, ta?

Zrobił update, który zamiast odciągnąć nas od expa, to znów do niego zaciąga.

x2

Odpisz na PW, a nie olewasz graczy, bo ich nie lubisz..

@down
A kim Ty w ogóle jesteś? XDDDD
Zrobiłeś chociaż jedną misje, że masz pojęcie o czym piszesz? XD

Legion
30-11-2014, 13:56
Ja na miejscu Squida ignorował bym was jeszcze bardziej, takie 'opinie' jakie kierujecie w stronę gościa, który siedzi i robi wam upy są żałosne, szkoda patrzeć, że "Elita" rooka tak płacze.
Jak dla mnie dorzuciłbym wam x2 ilość każdego przedmiotu/moba i nie pisze tego dlatego, że kogoś nie lubię, bo wręcz przeciwnie. Jesteście żałośni :)

Zdenio
30-11-2014, 14:15
Aktualnie robię 4 misje i już mam dość , nie dość że jest to największy resp z dragonami / dragon lordami gdzie może jest ich tam z 40 ?? To expią tam też low levle więc gdzie Ja mam wykonać to zadanie ????

http://i59.tinypic.com/14oastf.jpg

Za to Ty nie umiesz odpisać na PW odnośnie dobudówki. Co Ty się obraziłeś na gracza, że nie odpisujesz? Jaki Ty przekład dajesz innym? Nie lubię go (chociaż, że mam posadę), to totalnie go oleje. :confused:

WŁAŚNIE ! Napisałem Ci 4 dni temu wiadomość pw na forumw sprawie dobudówki - zlałeś to , dzisiaj byłeś na forum i nawet nie odpisałeś czego kolwiek tp. Jutro się odezwę bo po weekendzie mam zwała .

Tyle ode Mnie . Dzieki

Squid
30-11-2014, 14:43
Tak, podpowiedziałeś mi, że wypadają butle z jakiegoś moba. Chłopie, nie będę każde moba bił xxx razy, aby zobaczyć czy coś wypada czy nie. W treści zadania powinno być napisane, z którego moba wypada, bądź jakoś podchwytliwie napisana podpowiedź. Co to jest, jakaś zabawa w chowanego, że mam poszukiwać jakiejś rzeczy? Nie zamierzam misji robić 2 tygodnie, bądź wiecej.
Po co w ogóle te xxx tysięcy pomarańczy? :l

Chciałbyś mieć podane wszystko na tacy i tyle.

Ja bym się świetnie czuł i czułbym tą satysfakcje, że w końcu się mnie posłuchałeś. Dla mnie byłoby to w 100% fair, ponieważ tą misje co ja mam, mają 2 osoby (w tym ja), w tym dwie jej nie robią.
No właśnie zawsze widać jaki płacz jest jak ktoś ma lepiej od Ciebie. I chyba nie zrozumiałeś - JAKBYŚ już wykonał misję a innym bym dał np. o połowę mniej bo by chcieli - nie Ty chciałeś...

Ty każde zdanie masz w szerokim poważaniu. Nawet jeżeli Tygrys zwracał Ci uwagę to nic z tym nie zrobiłeś.. Myslisz, że ludzie są w błędzie, a w najwiekszym błędzie jesteś niestety Ty.
Aaa, jeszcze jedno. O jakich Ty piszesz INNYCH, skoro tą misje wykonała jedna osoba. NARUTO KNIGHT czy jakoś tak. I zapewne z pomocą Ekipy (nie mam dowodów, to tylko spekulacje moje oraz innych graczy. Zawsze śmierdziało na jego temat, że Ekipa mu pomaga.).

Tak, ja płacze. Standardowo zawsze jest ten płacz. Jest to temat opinia i krytyka, więc wyrażam swoją opinie oraz krytykuje te śmieszne misje. Zrozum to. Piszesz, że ja nie umiem robić misji, no ok.
Znów piszesz o innych, którzy są dalej. POWTÓRZĘ SIĘ, TYLKO JEDNA OSOBA JEST DALEJ W MISJACH ODE MNIE, WIĘC SKĄD TE "KILKA" OSÓB? XD

Jak zwykle teorie spiskowe <3 Zapisz się do fanklubu Macierewicza.
Do tego skąd możesz wiedzieć kto co skończył? Od innych? :> Lubisz plotki, prawda? A co mi powiesz, jak Ci powiem, że oprócz Naruto przed Tobą jest jeszcze osoba z przedziału 100-200 lvl? Łyso, prawda? :)
Do tego ja o niczym takim z Tygrysem NIE ROZMAWIAŁEM więc sobie wypraszam. To, że Ty lubisz mieć swoje wymyślne teorie co kto z ekipy mówił (za co zostałeś już ukarany) i gadać takie fanaberie to już przesada i chyba muszę powiadomić Tygrysa o tym fakcie...

Co do dobudówki - musiałem ustalić z Tygrysem co i jak i dopiero będę się do tego zabierał gdyż wymyśliłeś nie wiadomo co i nie znając się na rzeczy oraz nie dostosowując do otoczenia. Z Twoimi cenami też Tygrys się zdziwił, bo to nie Ty je ustalasz (do tego podałeś mylne).

Tobie naprawdę nie da się nic przetłumaczyć już.. Każdy widzi problem tylko nie Ty.. I zawsze to my jesteśmy najgorsi, bo zwracamy Ci uwagę, ta?

x2

Odpisz na PW, a nie olewasz graczy, bo ich nie lubisz..

@down
A kim Ty w ogóle jesteś? XDDDD
Zrobiłeś chociaż jedną misje, że masz pojęcie o czym piszesz? XD
No akurat jest grupa krzykaczy forumowych którzy właśnie tutaj krzyczą i robią to najgłośniej a Ci którym to nie przeszkadza i robią misje się nie udzielają lub jak to robią to hejtujecie ich tak jak osobnika pod Tobą. Tak więc dlaczego mam brać pod uwagę osoby które najwięcej krzyczą a nie ogół graczy? ;)

Aktualnie robię 4 misje i już mam dość , nie dość że jest to największy resp z dragonami / dragon lordami gdzie może jest ich tam z 40 ?? To expią tam też low levle więc gdzie Ja mam wykonać to zadanie ????

http://i59.tinypic.com/14oastf.jpg

WŁAŚNIE ! Napisałem Ci 4 dni temu wiadomość pw na forumw sprawie dobudówki - zlałeś to , dzisiaj byłeś na forum i nawet nie odpisałeś czego kolwiek tp. Jutro się odezwę bo po weekendzie mam zwała .

Tyle ode Mnie . Dzieki Muszę obadać najpierw z Tygrysem pewną sprawę i dopiero będę mógł Ci odpowiedzieć, czy można będzie taką dobudówkę strzelić i jaka kwota będzie za nią.

Sasza
30-11-2014, 14:56
Chciałbyś mieć podane wszystko na tacy i tyle.

Znowu sobie wmawiasz niestworzone historie.

No właśnie zawsze widać jaki płacz jest jak ktoś ma lepiej od Ciebie. I chyba nie zrozumiałeś - JAKBYŚ już wykonał misję a innym bym dał np. o połowę mniej bo by chcieli - nie Ty chciałeś...

Chłopie, znowu się mylisz. Czekałem nie raz na naprawę misji po ponad 2-3 tygodnie. Musiałem Ci wszystko pisać, tłumaczyć co jest źle. Nawet Santano raz musiałem wszystko tłumaczyć to wkurwił się nieźle na Ciebie.
Ja czekałem, inni mieli wszystko na tacy. Płakałem? Nie, więc skąd te spekulacje?

Do tego ja o niczym takim z Tygrysem NIE ROZMAWIAŁEM więc sobie wypraszam. To, że Ty lubisz mieć swoje wymyślne teorie co kto z ekipy mówił (za co zostałeś już ukarany) i gadać takie fanaberie to już przesada i chyba muszę powiadomić Tygrysa o tym fakcie...

"

Chodzi o to, że po prostu są one za bardzo przesadzone. 99% graczy na APO tak sądzi, a Squid i tak olewa to.. : < Ogólnie śmiechy warte z tymi misjami.
"

"

Tak, wiem - widziałem je. Nawet robiłem i też uważam to co Ty, ale cóż - to Squid wymyślił, ja się nie mieszam.
"

Sorry, źle to napisałem. Możliwe, że Tygrys w ogóle się nie mieszał. Napisał mi tylko, że sądzi to co ja - znów źle zrozumiałem, przepraszam za to, mój błąd.

Co do dobudówki - musiałem ustalić z Tygrysem co i jak i dopiero będę się do tego zabierał gdyż wymyśliłeś nie wiadomo co i nie znając się na rzeczy oraz nie dostosowując do otoczenia. Z Twoimi cenami też Tygrys się zdziwił, bo to nie Ty je ustalasz (do tego podałeś mylne).

Napisane 27.11:

"

Tak, przeglądałem przed chwilą. Napisałem już Squidowi co i jak.
"

Owszem, z niektórymi cenami możliwe, że się jebnąłem, ale to nie zmienia faktu, że od 3 dni znasz odpowiedź od Tygrysa, a ze mną się nadal nie skontaktowałeś. Pomimo, że wysłałem już chyba z 4 pw.

Goatee
30-11-2014, 16:15
Ty sasha serio żałosny jesteś XD Najwięcej płaczesz o te misje z sokolem a i tak dalej je robicie. No to już jest po prostu żenada;D Ciśniesz ciągle po Squidzie i myślisz, że on będzie ciągle obok ciebie skakał? Zastanów się w końcu chłoptasiu co ty robisz bo ta tibia już chyba całkiem ci mózg wyżarła...

PS. Jak nie potrafisz zrobić misji / nie chce ci się to jej po prostu nie rób.. Nikt cie przecież płaczący chłopczyku do tego nie zmusza.

Goldi
30-11-2014, 16:26
Zmniejsz po prostu Squid cały ten quest do 30 misji i będzie dobrze, ja rozumiem że quest ma być trudny ale też bez przesady nawet jakbyś powiedział Sashy że nagroda to niekończący się uh to wątpie żeby nawet nabrał zapału większego do tych misji ^^

Sasza
30-11-2014, 16:27
Zmniejsz po prostu Squid cały ten quest do 30 misji i będzie dobrze, ja rozumiem że quest ma być trudny ale też bez przesady nawet jakbyś powiedział Sashy że nagroda to niekończący się uh to wątpie żeby nawet nabrał zapału większego do tych misji ^^

Żadna nagroda nie jest warta tych wszystkich misji, uwierz.
Nic, kompletnie nic nie jest warte tylu potu na te śmieszne misje.

@down
Czytaj ze zrozumieniem typie.

Week
30-11-2014, 16:27
Czemu Ty Squid nie zamkniesz tego tematu tylko użerasz się z jakimś chorym dzieciakiem o misje?
To Ty stworzyłeś ten quest/misje i to Ty bardziej powinieneś wiedzieć czy są one poprawne, czy należy je naprawić.
Osobiście zamknąłbym ten temat w pizdu, a jeżeli ma zamiar płakać, bo nie chce mu się robić misji i szuka na siłę jakichś ułatwień to niech nie robi i po płaczu.

Sokol from West
30-11-2014, 16:34
Ty sasha serio żałosny jesteś XD Najwięcej płaczesz o te misje z sokolem a i tak dalej je robicie. No to już jest po prostu żenada;D Ciśniesz ciągle po Squidzie i myślisz, że on będzie ciągle obok ciebie skakał? Zastanów się w końcu chłoptasiu co ty robisz bo ta tibia już chyba całkiem ci mózg wyżarła...

PS. Jak nie potrafisz zrobić misji / nie chce ci się to jej po prostu nie rób.. Nikt cie przecież płaczący chłopczyku do tego nie zmusza.

Słabe info, bo jakbyś nie wiedział, to tej misji już długo nie robię. Także przestań pierdolić jakieś głupoty, że coś niby z tą misją robię. Masz jakiś uraz zarówno do mnie, jak i do Saszy - może pora to wyleczyć, bo odpisujesz na każdy nasz post i próbujesz błysnąć. Rozumiem, że coś Ci zrobiliśmy(albo próbujesz tym zwrócić na siebie uwagę), ale nie nasza wina, że jesteś debilem.

@
Powiadasz krzykaczy, wymyślasz sobie jakieś bajki(że niby 53 osoby robią misje), a potem śmiesz dalej twierdzić, że masz rację.

Squid, dalej czekam, aż łaskawie odpowiesz na moje pytania:

1) Kto poza Donem wykonał misję? XD Kilka osób pisało mi, że zatrzymało się na soulach.

2)Ile misji Tobie się udało wykonać? Obstawiam, że zatrzymałeś się na którejś z pierwszych.

3)Zapomniałem! - Teraz opierdalasz dupę Saszy(po ostatnich sytuacjach), a wcześniej dawałeś mu bany dla zabawy?

4)Dlaczego zaliczyłeś misję osobie, która mogła ją spokojnie robić od 1,5 miesiąca?

Czekam na odpowiedzi i zamknij ten temat, bo i tak widzę, że się nie dogadamy.

Bajceps
30-11-2014, 16:37
Osobiście to ch.. mnie trafia , jak czytam wypociny grubego, jak widze, ze marnuje swoje najlepsze lata na calkowite poswiecanie sie tej grze, ale w tym wypadku (az wstyd) musze mu przyznac racje.
W sumie z jednej strony nie dziwie sie Squidowi, chcial dostarczyc zajecie na dluzszy okres czasu, lecz pewnie sam nie wiedzial, ze az tyle to zajmie. A teraz wstyd mu sie przyznac do bledu, proste. Probuje sie usprawiedliwiac tym, ze dla tych, co wykonali bedzie nie fair. Rzuca tam jeszcze jakimis "argumentami" z palca wyssanymi, wiekszosc pewnie pod wplywem nacisku wymyslone. Ale to juz widac, wylewa sie wszystko na wierzch.
Bez kitu, nie wiem, ile masz lat Squid, ale honor i dume schowaj teraz do kieszeni i wykaż sie jajami, bo z kazdym takim tematem, z każdą Twoją wypowiedzią(o innych juz nie wspominam, bo maja racje, piszac n-ty raz to samo, co do Ciebie nie dociera) pogrążasz się.

Goatee
30-11-2014, 18:16
Probuje sie usprawiedliwiac tym, ze dla tych, co wykonali bedzie nie fair.

Bo będzie nie fair. Jak zmniejszy każdą misję to zaraz sasha będzie płakał, że poświęcił xxx godzin na zrobienie misji a inni zrobią tą misje w xx godzin XD Tak samo jak był przypadek dodatkowych skili w looteri. Też nasz APOwski płaczek musiał wylać swoje łzy na ten temat.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zresetowanie tych misji każdej osobie i zaczęcie od nowa ale Administracja i tak tego nie zrobi ponieważ znowu będzie płacz ;] Najlepiej niech mają wyjebane na to. Jak ktoś chce to zrobi te misje. Jak nie to nie ;] A to, że poświęci na to dużo czasu powinno ich guzik obchodzić.

Squid
30-11-2014, 19:22
To teraz skoro uważacie, że powinienem zmniejszyć wszystkie ilości to co powiecie na to by na rooku:
zebrać 1 róg minotaura, wylanie slime na posąg zawsze zaliczało misje i każdy vial się uzupełniał, studnia wykopana za pierwszym machnięciem łopatą i zebraniu 2 jagód (żebyś z jednego krzaczka mógł jeszcze jedną zjeść), wylanie wiadra wody czyści zbroję i w ogóle?

a na mainie:
wykopać 2 scaraby, zabić 2 smoki, spalić 2 dokumenty, zjeść 2 łososie itd...

Rozumiem, że takie ilości by Wam odpowiadały i Sokół z Sashą nie macie nic przeciwko abym teraz takie ilości wprowadził? Czy może jednak to byłoby w stosunku do Was nie fair, że Wy poświęciliście tyle czasu a ktoś nagle zrobi w jeden dzień wszystkie misje?

Sasza
30-11-2014, 19:36
To teraz skoro uważacie, że powinienem zmniejszyć wszystkie ilości to co powiecie na to by na rooku:
zebrać 1 róg minotaura, wylanie slime na posąg zawsze zaliczało misje i każdy vial się uzupełniał, studnia wykopana za pierwszym machnięciem łopatą i zebraniu 2 jagód (żebyś z jednego krzaczka mógł jeszcze jedną zjeść), wylanie wiadra wody czyści zbroję i w ogóle?

a na mainie:
wykopać 2 scaraby, zabić 2 smoki, spalić 2 dokumenty, zjeść 2 łososie itd...

Rozumiem, że takie ilości by Wam odpowiadały i Sokół z Sashą nie macie nic przeciwko abym teraz takie ilości wprowadził? Czy może jednak to byłoby w stosunku do Was nie fair, że Wy poświęciliście tyle czasu a ktoś nagle zrobi w jeden dzień wszystkie misje?

Wiadomo, że o takie misje nam nie chodzi Squid.. Byłoby to bez sensu, ale zrozum, że te tysiące rzeczy do zebrania jest nieludzkie..

Jeżeli chodzi o moją misje (pomarańcze). "Podpowiedziałeś" mi, że wypadają z jakiegoś moba butle z sokiem pomarańczowym. Skąd ludzie mają wiedzieć, że to leci jak w treści zadania nie ma tego napisane.. Ehh, zrozum nas, my nie chcemy źle, a wręcz przeciwnie.

Chcemy dojść z Tobą do jakiegoś kompromisu, a nie wejść Ci na głowę..

Sokol from West
30-11-2014, 19:54

Nie chodzi mi o takie ilości. Jak mam być z Tobą szczery, to ja nie mam nic przeciwko, żebyś chociaż trochę zmienił te misje, które mieliśmy(ilości). Nie pisałem, żeby dawać takie małe ilości jak napisałeś, ale nawet zmniejszyć o te 20-30% z obecnych(może więcej osób by zaczęło to robić). Nie chce mi się z Tobą dalej kłócić, bo my swoje, a Ty swoje i tak możemy do końca serwera.

Sasza ma rację z tą podpowiedzią. Jak dobrze pamiętam, to na main była w jednej misji właśnie taka podpowiedź i nie trzeba było latać i szukać :)

Wracając do ilości - nie wiem co na to inni gracze(bo nie tylko ja tyle misji zrobiłem), ja napisałem swoją propozycję i swoje zdanie na ten temat.

Zdenio
30-11-2014, 21:57
zmniejszyć o te 20-30% z obecnych(może więcej osób by zaczęło to robić)

Jestem jak najbardziej ZA !.

Squid
30-11-2014, 22:38
To proponuję zrobić temat w propozycjach. Warunkiem zaliczenia głosów będzie podanie w poście nicku oraz numeru misji którą aktualnie dana osoba wykonuje (żebym mógł uwzględnić ile % z osób które już mają misje zaliczone jest za wprowadzeniem tego ułatwienia).

Jeśli uważają, że nie będą w żaden sposób poszkodowani i nie będą się niczego domagać to zmniejszę również i te które już są zrobione przez inne osoby.

Ktoś II
01-12-2014, 14:43
To proponuję zrobić temat w propozycjach. Warunkiem zaliczenia głosów będzie podanie w poście nicku oraz numeru misji którą aktualnie dana osoba wykonuje (żebym mógł uwzględnić ile % z osób które już mają misje zaliczone jest za wprowadzeniem tego ułatwienia).

Jeśli uważają, że nie będą w żaden sposób poszkodowani i nie będą się niczego domagać to zmniejszę również i te które już są zrobione przez inne osoby.

Człowieku nie pierd*l tyle za przeproszeniem, tylko zacznij coś robić. Tym durnym postem odwlekasz tylko zmiany. Zanim powstanie taki temat, zanim wypowiedzą się wszystkie osoby, żebyś mógł wciągnąć adekwatny procent to minie kolejne 1.5 miesiąca, a potem napiszesz, że za mało osób się wypowiedziało, żeby mieć jakikolwiek obraz rzeczywistości.

Poświęć godzinę, weź na test serwer 10 ogarniętych osób, które robiły Twoje głupie misje i wiedzą co trzeba zmienić. Bo jak zaczniesz czytać wszystkie posty na forum i milion różnych propozycji to nigdy nie dojdziesz ładu. Nie pisz żadnych usprawiedliwień, przyznaj się, że zjebałeś sprawe, a gracze inaczej na Ciebie spojrzą. Małymi, konkretnymi krokami napraw swój błąd, a wszyscy będą happy.

Wyłącz na pewien okres czasu wykonywanie Twojego questa, żeby każdy stanął w miejscu, tam gdzie skończył robić misje. Można zrobić punktacje trudności(czyt. czasochłonności) poszczególnych misji i na tej podstawie ocenić, kto doszedł najdalej i adekwatnie do tego przyznać mu jakieś nagrody, tak jakby quest się skończył. Po naprawieniu wszystkiego, każdy wraca tam gdzie skończył i kontynuuje wykonywanie misji. Takie ku*wa trudne, trochę pomyśleć? Na pewno znalazłoby się kilka osób, którym by to nie pasowało, ale lepiej coś naprawić i nie czytać więcej, że te misje to porażka, tylko, że po przeróbce, to najlepszy quest na APO.

#down
Ziomek, widzę, że nic się nie nauczyłeś :D Znasz takiego Pana, który nazywa się Tusk? On też dużo mówił... :P

Zdenio
01-12-2014, 16:29
Człowieku nie pierd*l tyle za przeproszeniem, tylko zacznij coś robić. Tym durnym postem odwlekasz tylko zmiany. Zanim powstanie taki temat, zanim wypowiedzą się wszystkie osoby, żebyś mógł wciągnąć adekwatny procent to minie kolejne 1.5 miesiąca, a potem napiszesz, że za mało osób się wypowiedziało, żeby mieć jakikolwiek obraz rzeczywistości.

Poświęć godzinę, weź na test serwer 10 ogarniętych osób, które robiły Twoje głupie misje i wiedzą co trzeba zmienić. Bo jak zaczniesz czytać wszystkie posty na forum i milion różnych propozycji to nigdy nie dojdziesz ładu. Nie pisz żadnych usprawiedliwień, przyznaj się, że zjebałeś sprawe, a gracze inaczej na Ciebie spojrzą. Małymi, konkretnymi krokami napraw swój błąd, a wszyscy będą happy.

Wyłącz na pewien okres czasu wykonywanie Twojego questa, żeby każdy stanął w miejscu, tam gdzie skończył robić misje. Można zrobić punktacje trudności(czyt. czasochłonności) poszczególnych misji i na tej podstawie ocenić, kto doszedł najdalej i adekwatnie do tego przyznać mu jakieś nagrody, tak jakby quest się skończył. Po naprawieniu wszystkiego, każdy wraca tam gdzie skończył i kontynuuje wykonywanie misji. Takie ku*wa trudne, trochę pomyśleć? Na pewno znalazłoby się kilka osób, którym by to nie pasowało, ale lepiej coś naprawić i nie czytać więcej, że te misje to porażka, tylko, że po przeróbce, to najlepszy quest na APO.

Ziomek widzę że trochę nie w temacie jesteś i nie patrzyłeś w dziale propozycje że taki temat już jest od wczoraj i sporo osób już zagłosowało i napisało w jakiej misji są obecnie .

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1148475#post1148475

Myślę że temat jest do zamknięcia . Dzięki

Squid
01-12-2014, 20:11

#down
Ziomek, widzę, że nic się nie nauczyłeś :D Znasz takiego Pana, który nazywa się Tusk? On też dużo mówił... :P
Ja nie będę czekał miesiąc na wypowiedzi tylko max 2-3 dni a na weekendzie jak będzie określona liczba głosów zmniejszę ilości misji które są już wykonane o te 20-30%.
Jak byś nie wiedział to kolejne misje zmniejszyłem a teraz chcę być fair wobec tych którzy już poświęcili sporo czasu.

Temat zamykam bo widzę, że ludzie nie czytają tylko tworzą zbędny SPAM. Czekam do czwartku na wyniki tematu w propozycjach.