PDA

View Full Version : Czas na zmiany...

Santano
08-07-2014, 13:05
Witam. Jak pewnie część z Was wie - w dniu wczorajszym wróciłem na APO (bo zdałem sesję). Powrót ten trwał będzie co najmniej trzy miesiące - z przerwą na Woodstock. Mniejsza.

Począwszy od tego tygodnia, na serwer dodawane będą nowe elementy; będę także pracował nad nowym, dużym Updatem, który wprowadzony zostanie końcem lipca, lub początkiem sierpnia.

Już w tym tygodniu wprowadzony zostanie nowy system eventów: automatyczne eventy odbywające się raz na jakiś czas (cyklicznie). Za osiągnięcia w owych eventach przyznawane będą punkty doświadczenia oraz punkty eventowe (event points), które w późniejszym czasie będziecie mogli zamieniać na nagrody takie jak:

punkty doświadczenia,
soul points,
nowe możliwości postaci (jak np. odblokowanie teleportu, itd),
przedmioty zabrane przeze mnie z usuniętych postaci.

Jak będą wyglądały te eventy? Otóż - różnie. Pierwszymi, które mamy zamiar wprowadzić będą PVP Eventy. Jeden masowy, jeden turniejowy.

Przedstawię Wam koncepcję masowego PVP eventu, który do testów na serwerze głównym wprowadzony zostanie najprawdopodobniej pojutrze:

http://i59.tinypic.com/2vjdgsy.png

W evencie będzie brało udział 30 osób z określonego przedziału levelowego, które wyrażą chęć udziału w przedsięwzięciu. Zostaną one przeniesione do sal oczekiwań, a gdy ostatnia z trzydziestu osób zgłosi chęć udziału - rozpocznie się masowa walka: każdy z każdym. Wygrywa osoba, która przetrwa najdłużej (a pozostałe również otrzymują nagrody zależnie od zdobytego miejsca).

Kolejnym planowanym eventem jest PVP Event: turnejowy.
W tej grze udział bierze 16 chętnych osób spośród konkretnego przedziału poziomowego. Są one ustawiane według poziomu oraz profesji (żeby rycerze nie mieli za łatwo) [chyba, że wymyślimy inny sposób]. Z każdej walczącej pary jedna wygrana osoba przechodzi do kolejnego etapu. Za każdy etap wygrany otrzymuje punkty.
Ten rodzaj eventu planujemy wprowadzić w pierwszej połowie lipca.

Zapraszam do gry i oczekiwania na kolejne nowości!

Demon
08-07-2014, 13:10
no i APO ma znowu szanse na zdobycie paru graczy ;)

pomysł dobry, ale jak to wyjdzie w praktyce to zobaczymy

ps. dobrze Cie widzieć : D

zii_twardziel
08-07-2014, 13:16
Super, moja stara propozycja została wzięta pod uwagę, brawo! Na pewno wezmę udział w evencie i rozgniotę parę czaszek. :) Dobrze, że wróciłeś może teraz coś ruszy i w końcu ktoś ogarnie ten burdel xd Czekam niecierpliwie. :D

Sasha Rookslayer
08-07-2014, 13:26
Santano wrócił i już po niecałych 24 godzinach zapowiada kolejne nowości!
Zajebista sprawa, pełen szacunek gościu.

Czekamy na kolejne nowości, może w końcu będzie grało te 100+ osób! :)

@edit
Eventy również będą się odbywały na wyspie Rookgard? :)

RefreshV2
08-07-2014, 13:32
pięknie! na to czekałem.

#edit
Boli mnie jedno, odejście tygrysa na czas nieokreslony. Najlepszy mapper ever. Teraz po tych nowych update mapa jest coraz gorsza, teraz ta arena zrobiona przez tego mapperka nowego do dupy.

Indra
08-07-2014, 15:03
Mam nadzieje ze np na takim evencie pvp opcje magiczne itemow zostana wylaczone, zeby bylo sprawiedliwie, bo co to za zabawa jak ktos wyleci w full secie + uw.

Santano wrócił i już po niecałych 24 godzinach zapowiada kolejne nowości!
Zajebista sprawa, pełen szacunek gościu.

Skoncz Ty w koncu lizac dupsko kazdemu z administracji, okej?

KaZeK
08-07-2014, 15:20
Nie wiem dlaczego ale zawsze wolałem newsy pisane przez Santano.

#t
Co do eventu to możliwe że wrócę i wezmę w nim udział, a nóż coś wygram :P Obyście razem ze Squidem zadowolili graczy aktualizacjami.

#btw
Dobrze Cię widzieć ponownie, mam nadzieje że sytuacja między nami się poprawi. Gratuluję zdanej sesji ;)

#down
Nawet nie wiesz jak dużo z odrobiną motywacji potrafi zdziałać Santano, do tego Squid i mamy porządne aktualizacje.

Domcio Old
08-07-2014, 15:23
No proszę znów coś dodaliście.:D Może na apo zagra jeszcze 200 ludzi, kto wie :>. Tylko lipa, że potrwa to 3 miesiące, a później znów olejecie server;/

Santano
08-07-2014, 15:31
No proszę znów coś dodaliście.:D Może na apo zagra jeszcze 200 ludzi, kto wie :>. Tylko lipa, że potrwa to 3 miesiące, a później znów olejecie server;/
Może zostanę i dłużej. Zależy od studiów. U mnie na uczelni III semestr jest najtrudniejszy.

Rekrut
08-07-2014, 16:32
Zobaczymy jak w tym będzie stał mój sork :)

Fajnie, że jakieś zmiany. Teraz tylko czekac

No i elegancko.
Podstawą też musi być oczywiście wyłączenie możliwości korzystania z dragon eggów.

Chyba musi być bez kitu JIHAD reaktywacja !

Przecież Ty byś tam się nadał tylko do siochania

rómón
08-07-2014, 17:44
To konkurs pvp zróbice tylko między JIHADEM i znajdziecie najlepszych.

Okej, kupuje pacca i wracam.

/Demon
załatwione :cool:

#Lordzik#
08-07-2014, 18:12
No i elegancko.
Podstawą też musi być oczywiście wyłączenie możliwości korzystania z dragon eggów.

Chyba musi być bez kitu JIHAD reaktywacja !

edit#

Przecież Ty byś tam się nadał tylko do siochania

Ty bez kitu jesteś uzależniony na punkcie odpisywania na tym forum i toczenia jakichś "wojenek" oraz "najeżdżania" na każdego.
Zastanów się co robisz, bo na 23 latka to trochę nie wypada, no ale skoro mama czy tata Cię nie nauczyli niczego przez 23 lata życia, to jest mi niezmiernie przykro.

True & Blue
08-07-2014, 19:57
Chyba na ten powrot czekalo wiele osob :) Santano trzyma poziom.

@Pewnie i ja sie skusze i zakupie pacc zeby to sprawdzic.

Achuy
08-07-2014, 23:18
Fajna sprawa, wiedziałem że jak Santano wróci to serwer podniesie się a nie to co MARECKIE, Squid się cieszy że dużo graczy odpadło nie wiem jaki w tym powód do cieszenia się. Na pewno wezmę udział he.

PS: Testujemy to na test serwie, czy na głównym serwie?

Santano
09-07-2014, 00:24
PS: Testujemy to na test serwie, czy na głównym serwie?
My testujemy na test serwerze, jeśli uznamy, że jest idealnie, wrzucamy na główny. Tam Wy testujecie - mam nadzieję, że bez błędów i bez debugów.

Ferrum
09-07-2014, 08:15
Powróciła szansa, na to, że znowu coś się ruszy do przodu. Tak dalej. ;)

Dawno Cię tu nie było. :p

'Boonek'
09-07-2014, 09:52
Podoba mi sie, szkoda tylko, ze tak pozno... :] w kazdym razie nikt nie powinien miec ci tego za zle, studia sa wazniejsze, powodzenia na 3 roku

#z innej beczki - bedziecie cos kombinowac przy balansie?

MrMagicBoy
10-07-2014, 16:35
#z innej beczki - bedziecie cos kombinowac przy balansie?

http://www.pown.it/1681

Niesamowita nowina, arena pvp, na które będzie można pooglądać jak przy obecnym balansie 3,5k knight nic nie jest w stanie zrobić 2,7k ek.

Powodzenia

:cool: