View Full Version : PVP Event - Harmonogram
Witam.
Ustaliliśmy pewien harmonogram odbywania się eventów PVP na naszym serwerze. Jak jednak wiadomo, czasami może się zdarzyć jakaś wyjątkowa sytuacja, że np. event się nie odbędzie lub zmieni się godzina rozpoczęcia eventu. Postaramy się Was o wszystkich tego typu sytuacjach informować.
Zgodnie z oczekiwaniami i sugestiami graczy postanowiliśmy wprowadzić do eventu przedziały levelowe, aby szanse w walce były bardziej wyrównane. Według wstępnych założeń dziennie będą się odbywały dwa eventy: jeden dla graczy z niższym poziomem doświadczenia, drugi dla osób z wyższym levelem.
Poniżej przedstawiam harmonogram rozpoczęcia eventów:
Level: 1 - 200 poniedziałki, godz. 12:00.
Level: 201 - 400 środy, godz. 12:30.
Level: 401 - 650 niedziele, godz. 12:45.
Level: 651 - 750 wtorki, godz. 11:00.
Level: 751 - 850 czwartki, godz. 13:00.
Level: 851 - 1000 piątki, godz. 13:15.
Level: 1001 - 1250 soboty, godz. 15:25.
Level: 1251 - 1450 poniedziałki, godz. 16:00.
Level: 1451 - 1700 piątki, godz. 16:35.
Level: 1701 - 2000 soboty, godz. 10:30.
Level: 2001 - 2400 wtorki, godz. 15:00.
Level: 2401 - 2750 środy, godz. 15:30.
Level: 2751+ czwartki, godz. 16:30 oraz niedziele 16:25 (dwukrotnie z uwagi na małą liczbę osób z powyżej 3000 poziomem).
Jednocześnie zaznaczam, że możliwe, iż zaplanowany na jutro event dla graczy z poziomem 401 - 650, który miał odbyć się o godz. 12:45 może odbyć się później z przyczyn technicznych! Gdyby tak się stało to bardzo serdecznie przepraszam w imieniu całego zespołu!
Mam jednak nadzieję, że event, przedziały poziomowe oraz godziny spodobają się Wam i zmotywują Was do dalszej gry :)
Pozdrawiamy i życzymy wielu sukcesów na arenie!
Zespół APO
Old Kule
12-07-2014, 23:19
Bardzo fajnie zapowiada się ten event.
Dobrą sprawą jest to, że mniejsze level'e niż 1000 także mogą z niego skorzystać!
Trochę dziwne te godziny ustaliliście. Nie lepiej zrobić eventy o 19 i 20 każdego dnia? Tylko przedziały lvlowe by się zmieniały. Jeśli komuś nie uda się jednego dnia może spróbować za tydzień. Bo może zdarzyć się sytuacja, w której ktoś w ogóle nie weźmie udziału w evencie. Np. ja. Pracuje codziennie do 16 więc nie ma mowy abym wziął udział w evencie który odbywać się będzie we wtorki, godz. 15:00.
gwnstopro
12-07-2014, 23:36
Dobrze że coś się dzieje, ale pierw moglibyście dodać lutowy update na nowe respy dla ms/ed. :D
Sasha Rookslayer
13-07-2014, 00:03
Wątpię, że w tych godzinach ciągle będę te pvp eventy, ale to już nie moja sprawa. Lepiej byłoby ustalić jedną godzinę, np. 20 każdego dnia.
Po drugie, fajnie, że Santano coś robi. :)
Co ze Squidem? Nie może zrobić automatycznych najazdów na Rookgardzie od 2 miechów oraz robi monotonne misje i zrezygnował ze wszystkiego?
:D
@down
Chodzi mi o te 100 misji u Ahmeda.. Zrobił te misje, aby zajmowały 5 lat roboty i olał all. xD
Sokol from West
13-07-2014, 00:05
Co ze Squidem? Nie może zrobić automatycznych najazdów na Rookgardzie od 2 miechów oraz robi monotonne misje i zrezygnował ze wszystkiego? :D
On robi misje? XD
@t
Troszkę godziny złe, ale i tak pewnie będzie sporo osób. Każdy będzie chciał się wykazać ;)
Domcio Old
13-07-2014, 07:08
No ładnie, ładnie widać, że ekipa coś robi. Jak na moje to lepiej jakby te eventy odbywały się pod wieczór, no ale cóż każdemu i tak nie dogodzisz. Czekamy na dalsze uptade:)
Powodzenia dla ludzi którzy biorą udział w evencie.
#Lordzik#
13-07-2014, 08:58
Jaki sens ma robienie pvp eventów skoro każdy wygra elitarny rycerz?...
No nic, dobrze chociaż, że coś zaczęło się dziać.
Widzę moją propozycję, jestem bardzo zadowolony :)
Oby tak dalej a na pewno większość powróci na stary serwer.
RefreshV2
13-07-2014, 09:24
dobre godziny
niestety nie będzie mnie już na żadnym evencie ;(
No niestety ja raczej wieczorami nie dam rady, a nie chcę pisać godzin a później się okaże "Rinson zrobił nas w chuja bo napisał godzinę a go nie ma". Postaram się coś jeszcze wymyślić...
2751 vs Karmazyn - 1k lvli różnicy i jakie on ma tam szanse xd Tak samo nie ma tam żadnych szans profesja magiczna. Wkładasz ringa zaraz many nie ma, jajka nie działają i lipa ogólnie. Ostatnio padłem tam tylko się vitając i uciekając(hit od karmazyna, dark monstera i kicaii).
Może dobre to jest ale nie dla mnie ;/
#Bart
przecież ty nie potrafisz grać inna profesją jak knajt a knajtem nie trzeba umieć grać.
#Rinson
A nie można było zrobić arene nie na 30 osób tylko np. na 20?
2751 vs Karmazyn - 1k lvli różnicy i jakie on ma tam szanse xd Tak samo nie ma tam żadnych szans profesja magiczna.
Co do tego to sie zgodzę ale inaczej sie nie da bo jak 45 na liscie jest akurat 2751 a ma byc po 30 osób to nie maja jak dać
Wkładasz ringa zaraz many nie ma, jajka nie działają i lipa ogólnie. Ostatnio padłem tam tylko się vitając i uciekając(hit od karmazyna, dark monstera i kicaii).
Co do tego to areG to zacznijmy od tego ze chyba nigdy nie było i nie bedzie żadne pvp na apo dla cb ;) bo po prostu jestes za słaby ;)
zii_twardziel
13-07-2014, 11:31
No niestety ja raczej wieczorami nie dam rady, a nie chcę pisać godzin a później się okaże "Rinson zrobił nas w chuja bo napisał godzinę a go nie ma". Postaram się coś jeszcze wymyślić...
Przełożenie eventu, a potem dotrzymanie słowa co do godziny raczej nie byłoby problemem.
@top
Super teraz więcej osób weźmie udział w evencie bo szanse są bardziej wyrównane. Oby więcej takich zajawek i współpracy z graczami. ;)
2751 vs Karmazyn - 1k lvli różnicy i jakie on ma tam szanse xd Tak samo nie ma tam żadnych szans profesja magiczna. Wkładasz ringa zaraz many nie ma, jajka nie działają i lipa ogólnie. Ostatnio padłem tam tylko się vitając i uciekając(hit od karmazyna, dark monstera i kicaii).
No dobra, ale jak wyobrażasz sobie np. odpalenie eventu dla 3.5k+ lub chociażby dla samych osób 3k+? Potrzebne jest 30 osób z danego przedziału lvlowego, a o ile dobrze pamiętam ilość osób z 3k+ jest równa ok. 25 osób, więc 4 braknie. Później będzie płacz "ale czemu 3k+ nie mogą brać udziału w evencie".
Przełożenie eventu, a potem dotrzymanie słowa co do godziny raczej nie byłoby problemem.
@top
Super teraz więcej osób weźmie udział w evencie bo szanse są bardziej wyrównane. Oby więcej takich zajawek i współpracy z graczami. ;)
Zgadzam się, dlatego też jeżeli będę mógł być w godzinach wieczornych to godziny będą zmieniane, a gracze zostaną o tym poinformowani :)
MrMagicBoy
13-07-2014, 11:50
Jeszcze do 2700 poziomu to rozumiem, ale powyżej rycerz ma tak ogromną przewagę nad innymi klasami, że nie widzę sensu takiego turnieju przy obecnym balansie. Nawet pomiędzy samymi rycerzami, bo jak 2,7 ustoi spam od 3,5 to chyba tylko kick może sprawdzić, że wyłonicie zwycięzcę.
Najpierw trzeba się wziąć za zrobienie normalnego balansu, a potem faktycznie robić turnieje pvp.
pozdro Łulf Hejli
:cool:
Wszystko ładnie pięknie ogarnięte, ale szkoda, że nikt nie będzie mógł ogarnąć tego bardziej wieczorami. Godziny bardzo 'obiadowe' jak i pracujące, ale cóż. Liczą się chęci. Oczywiście + ;)
Szkoda, że na APO nie mamy systemu CAST, bo pooglądałbym walki, niektórych użytkowników pomimo tego, że nie gram w tibiałke ;)
Event rozpocznie się o godzinie 13:40. Jest to ten przeniesiony z godz. 12:45.
Robicie jakieś walki w klatkach, a balansu dalej nie ma, pozdro 600.
Event niby fajny, ale poprzez zaistniałą liczebność ludzi na servie to to wg mnie nie będzie nic ciekawego, pewnie i tak walki tylko 2k-3k lvli będą
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.