Zaloguj się

View Full Version : Czerwcowa aktualizacja, ciąg dalszy..

Sasha Rookslayer
14-07-2014, 14:18
Cześć,
pewnie większość z Was już sporo słyszała o niedociągnięciach odnośnie czerwcowego updatea, jaki on jest.. Jaki on nie jest.. Ale to już jest kpina i przechodzi ludzie pojęcie!

Nie dojść, że czerwcowa aktualizacja została dodana z 6 miesięcznym opóźnieniem, to została dodana masa monotonnych, a zarazem beznadziejnych misji, których nikt prawie nie robi. Najgorsze w tym jest to, że nie zostały one przetestowane!

W czym tkwi problem? W tym, że co trzecia misja jest zbugowana u NPC Ahmeda i nie da się jej wykonać, a Squid olewa tylko jak może! Ostatnio była 18 misja zbugowana, czekało się na naprawę 5 dni!
Teraz 20 misja jest zbugowana. Rinson napisał mi, że Squid ponoć gdzieś wyjechał i wróci do 7-10 dni, no to chyba jest jakaś kpina! Co mnie to interesuje, że on gdzieś wyjechał? Jeżeli nie zrobił dokładnie misji to niech wraca pierwszym lepszym autostopem i niech naprawia misje, bo nie zamierzam czekać kilku/ kilkunastu dni na naprawę, bo on tego nie dopilnował.

Misje powinny zachęcać, a nie odwrotnie. Na serwerze, na którym jest ciągła monotonia dodaliście jej jeszcze więcej. Wy myślicie, że graczy tym przyciągniecie? Nie no spoko, chociaż, że już 90% osób z serwera nie robi tych monotonnych misji!

To samo tyczy się automatycznych najazdów na wyspie początkujących. Zostały wprowadzone rzekomo 1 czerwca, a do tej pory ich nie widać!
Lepiej! Squid nawet nie potrafi odpisać dlaczego ich nie ma i kiedy one będą!

Ponoć wszystko było tak perfekcyjnie testowane, a co się okazuje? Znowu polecieliście w chuja!

@down
Nie grasz, a komentujesz, nie no spoko.

Arounder
14-07-2014, 14:21
Normalnie aż znalazłem jakieś stare konto żeby Ci odpisać.
Jesteś śmieszny, że ktoś będzie rezygnował z wakacji dla jakieś tibi.
Człowieku, ile Ty masz lat? Są wakacje, ludzie odpoczywają, imprezują, zwiedzają. Nikomu się nie chce tracić czasu na tibie, nie ogarniam jak można siedzieć przed kompem i płakać bo coś nie działa w jakiejś grze. Ogarnij trochę emocje bo jak zamkną serwer to nie będziesz wiedział co zrobić z życiem.

Wnorek
14-07-2014, 14:24
Cześć,
pewnie większość z Was już sporo słyszała o niedociągnięciach odnośnie czerwcowego updatea, jaki on jest.. Jaki on nie jest.. Ale to już jest kpina i przechodzi ludzie pojęcie!

Tak jak już ktoś pisał, update był zapewne robiony na szybko, na odpierdol , aby gracze nie płakali o brak upa.

Rinson napisał mi, że Squid ponoć gdzieś wyjechał i wróci do 7-10 dni, no to chyba jest jakaś kpina! Co mnie to interesuje, że on gdzieś wyjechał? Jeżeli nie zrobił dokładnie misji to niech wraca pierwszym lepszym autostopem i niech naprawia misje, bo nie zamierzam czekać kilku/ kilkunastu dni na naprawę, bo on tego nie dopilnował.

Nie każdy, tak jak Ty, spędza wakacje przy Tibii, niektórzy korzystają z nich jak mogą, a Ty możesz co najwyżej grzecznie poexpić czekając na powrót Squida.

Misje powinny zachęcać, a nie odwrotnie. Na serwerze, na którym jest ciągła monotonia dodaliście jej jeszcze więcej. Wy myślicie, że graczy tym przyciągniecie? Nie no spoko, chociaż, że już 90% osób z serwera nie robi tych monotonnych misji!

Jak to "mądrze" ujął Squid:
1. Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią - będą mieli większy profit. Dlatego liczby są dobrane tak, aby misja trwała dość długo - jedne trwają tydzień, inne np. 2h.

Reasumując, płakać możesz sobie dalej, misje robione na odpierdol będa zbugowane, a bugi będą naprawiane zapewne w miare możliwości.

Czekajcie, aż Santano weźmie się naprawde do roboty, to może w końcu coś porządnego dostaniecie.

Indra
14-07-2014, 14:27
Na mainie misja tez zbugowana z ogniskami xDDDD
14:27 Zalales ogien elfow! Musisz zrobic to jeszcze 159 razy. Elfy rozpala ogien w ciagu 2 godzin.

Juz 5 raz 159 do gaszenia

Sokol from West
14-07-2014, 15:02
Nie dojść, że czerwcowa aktualizacja została dodana z 6 miesięcznym opóźnieniem, to została dodana masa monotonnych, a zarazem beznadziejnych misji, których nikt prawie nie robi. Najgorsze w tym jest to, że nie zostały one przetestowane!
No przecież ponoć były testowane?! Ja tak przynajmniej słyszałem.

W czym tkwi problem? W tym, że co trzecia misja jest zbugowana u NPC Ahmeda i nie da się jej wykonać, a Squid olewa tylko jak może! Ostatnio była 18 misja zbugowana, czekało się na naprawę 5 dni!
Teraz 20 misja jest zbugowana.
No spoko, ja czekałem na jedną misje 8 dni, na drugą 3 dni, a w ramach rekompensaty dostałem jedną misję done. Bardzo się z tego cieszę<ironia>.

Rinson napisał mi, że Squid ponoć gdzieś wyjechał i wróci do 7-10 dni, no to chyba jest jakaś kpina! Co mnie to interesuje, że on gdzieś wyjechał? Jeżeli nie zrobił dokładnie misji to niech wraca pierwszym lepszym autostopem i niech naprawia misje, bo nie zamierzam czekać kilku/ kilkunastu dni na naprawę, bo on tego nie dopilnował.
No tutaj się nie zgodzę. Mamy wakacje, każdy ma prawo do odpoczynku. Niestety musisz poczekać, aż wróci Squid :/

Próba przyciągnięcia graczy śmiesznymi misjami, w których największa trudność to monotonność. No sorry, ale takie misje to niech Squid sam sobie robi.

To samo tyczy się automatycznych najazdów na wyspie początkujących. Zostały wprowadzone rzekomo 1 czerwca, a do tej pory ich nie widać!
Lepiej! Squid nawet nie potrafi odpisać dlaczego ich nie ma i kiedy one będą!

Ja czekam na odpowiedź, na moje pytanie - Ile Squid zrobił misji, z tych które dodał?

Do tej pory nie mam odpowiedzi.

Tak jak już ktoś pisał, update był zapewne robiony na szybko, na odpierdol , aby gracze nie płakali o brak upa.
Dokładnie. Tak to jest, jak się obiecuje jedno, a robi drugie.

Nie każdy, tak jak Ty, spędza wakacje przy Tibii, niektórzy korzystają z nich jak mogą, a Ty możesz co najwyżej grzecznie poexpić czekając na powrót Squida.

Jak to "mądrze" ujął Squid:
1. Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią - będą mieli większy profit. Dlatego liczby są dobrane tak, aby misja trwała dość długo - jedne trwają tydzień, inne np. 2h.
Na tym ma to polegać? To niech sami sobie robią te pojebane misje. Ja bym chciał zobaczyć, który dłużej wytrzyma,

Reasumując, płakać możesz sobie dalej, misje robione na odpierdol będa zbugowane, a bugi będą naprawiane zapewne w miare możliwości.

Czekajcie, aż Santano weźmie się naprawde do roboty, to może w końcu coś porządnego dostaniecie.
Każdy czekał właśnie na Santano, bo przynajmniej nie będzie tak nudnych misji. Ile można?

@
Już nie raz wypowiadałem się w tym temacie, ale moje wypowiedzi, były i są nadal ignorowane. Róbcie tak dalej, przyciągniecie tym xxxxxxxx graczy na serwer ;]

Goldi
14-07-2014, 15:12
Proponuję skrócić quest do 25-30 misji wtedy stanie się on wykonalny bo wg mnie starczy już długich i monotonnych misji i więcej osób na pewno wtedy zainteresowało się tym questem a nie jakaś garstka osób.

zii_twardziel
14-07-2014, 21:26
Jezu, skoro Squid pisał, że po pierwszych problemach z wzięciem misji zostało wszystko poprawione, a nadal występują takie same bugi to chyba oczywiste, że misje kończą się na tej, której aktualnie nie możesz wziąć? Po prostu zrobił nas w balona i tak na prawdę nie dodał 100 misji, a te 20... Skończcie już ten płacz, niech Squid doda możliwość dostępu do nowych respów po wykonaniu tych 20 misji i niech zabiera się za kolejny update, lol.

Rekrut
14-07-2014, 21:50
Płaczecie, że misje są źle zrobione, monotonne itp to nie róbcie ich jak ja i po problemie lol. Przecież są wakacje to każdy ma prawo na jakikolwiek wypoczynek a wy macie jakieś ale do Squida -.-

Caav
14-07-2014, 22:48
Znowu polecieliście w chuja!

W chuja cięcie też zajęcie.

Zgłoś się i zaproponuj pomoc w sprawdzaniu questa na teście. Poza tym - nie da się od razu wykryć wszystkich błędów w 'sztucznych' warunkach jakie oferuje test serwer.

/temat
Cieszyłbym się na miejscu graczy, że jest jeszcze ktoś kto ma na tyle chęci i pomysłów, żeby - lepiej lub gorzej - urozmaicać wam grę od czasu do czasu.

Ktoś II
14-07-2014, 22:49
Płaczecie, że misje są źle zrobione, monotonne itp to nie róbcie ich jak ja i po problemie lol. Przecież są wakacje to każdy ma prawo na jakikolwiek wypoczynek a wy macie jakieś ale do Squida -.-

Nie no bez przesady. Jak już coś robi, to niech robi to dokładnie, a nie na odpierdol.

Czerwcowy update to jedna wielka pomyłka, monotonności ciąg dalszy. Ja zrobiłem jedną misję i na tym się zatrzymałem, bo nie mam czasu i ochoty odkopywać 1700 scarabów :]

Sasha Rookslayer
15-07-2014, 18:40
W chuja cięcie też zajęcie.

Zgłoś się i zaproponuj pomoc w sprawdzaniu questa na teście. Poza tym - nie da się od razu wykryć wszystkich błędów w 'sztucznych' warunkach jakie oferuje test serwer.

Zgłosiłbym się, zaproponował pomoc, ale po co? Jak i tak odmówią? Oni nie potrzebują pomocy ze strony byłych osób, którzy mieli posadę, którzy wiele zrobili na serwerze, to tym bardziej odmówią zwykłemu szaremu graczowi, który jest na początkującej wyspie.

Administracja APO to tacy ludzie, którzy jakby potrzebowali pomocy, nawet by o nią nie zapytali..

#t
Jestem ciekaw co Squid na to wszystko. Dlaczego co trzecia misja jest zbugowana, dlaczego w ciągu pół roku nie mógł ich przetestować..