Zaloguj się

View Full Version : Temat o Eklerq

Żeipap Polak
19-07-2014, 09:34
Witam, na wstępie chciałbym napisać, że temat nie jest jakimś żalem, bólem dupy, czy czymś podobnym.

Sprawa dotyczy Eklerq'a, który na każdym kroku łamie regulamin, a przecież będąc w ekipie powinien go przestrzegać :)
Pierwszą rzeczą jaką zrobił, było odpalenie bota.
Niby kara innych za bota, a tutaj co...? Samemu sie używa i to będąc w ekipie, beka co ta administracja.
Pamiętam też, że dawien dawno Mortiis napisał posta, że osobą będąca w ekpie, nie ważne czy to ekipa forum, czy serwera, która złamie regulamin w wyraźny sposób zostanie zdegradowana.
Tak było z Technixem, który wyleciał z moderowania forum używając bota na swojej postaci.
Tutaj pytanie do administracji: jaką karę poniósł Eklerq, prócz tygodniowego bana na postać? Ponieważ taka kara dla osoby, która jest w ekipe, a bimba sobie na regulamin to przecież to jest śmieszne :(

Druga rzecz, to czemu osoba, która jest w ekipie robi nicki, które łamią regulamin?
Przykładem są postacie Robert Prawandowski, czy też Kristjano Rolando.
Zwykły szary użytkownik, czy osoba nowa, która zalogowała na serwer od razu dostałaby namelocka.
Przykład podobnych nicków, za które namelock jednak się należy, lol.
[07/07/2014 10:12] Eklerq -> Trynkiewicz Mariusz was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
[05/07/2014 10:38] Rinson -> Aron Obama was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
[30/03/2014 01:14] Eklerq -> Barbara Kwarc was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

Podobnych nicków za które poszły namelocki jest od cholery, podałem przykładowe.

Jak widzicie ekipa ma swój regulamin, którego nie przestrzega i ma go głęboko w dupie.
Mogę się założyć, że na forum równie dobrze łamie regulamin, bo przecież czego można się po nim spodziewać :confused:
Liczę na jakieś wyjaśnienie ze strony ekipy, ale kogoś normalnego.
Pozdrawiam.

RefreshV2
19-07-2014, 09:41
bo eklerq podobno jest rudy i szantażuje kazdego

jak dla mnie to on juz dawno powinien odejsc z ekipy, jedynie co on robi to te zalosne najazdy

'Boonek'
19-07-2014, 10:16
jakbys byl w administracji tez bys tak robil, skoncz plakac jprdl ... wam nigdy nic nie bedzie pasowac, zrobil to ma i chuj zajmij sie soba ziomek bo od tego odwracania sie za innymi skrecisz sobie kiedys kark

Nick w grze
Sasha Roookstaayer
Skąd?
Szczecin
Zainteresowania
Expienie
Profesja / Level
1120 Rookfrajer

I wszystko jasne, dostal gruby pewnie bana to placz sie zaczal xD

(a nastepnym razem jak bedziesz chcesz anonimowo sobie poplakac zmien info na stronie)

Rinson
19-07-2014, 10:50
Sprawa dotyczy Eklerq'a, który na każdym kroku łamie regulamin, a przecież będąc w ekipie powinien go przestrzegać :)

Proszę o dowody, że notorycznie łamie regulamin (bo skoro napisałeś, że na każdym kroku tak jest to jest to notoryczne).

Pierwszą rzeczą jaką zrobił, było odpalenie bota.
Niby kara innych za bota, a tutaj co...? Samemu sie używa i to będąc w ekipie, beka co ta administracja.

Ja na początku nawet nie wiedziałem, że ta postać należy do Eklerq. Nie mniej jednak został ukarany jak każdy inny gracz używający jakiegokolwiek bota.

Pamiętam też, że dawien dawno Mortiis napisał posta, że osobą będąca w ekpie, nie ważne czy to ekipa forum, czy serwera, która złamie regulamin w wyraźny sposób zostanie zdegradowana.
Tak było z Technixem, który wyleciał z moderowania forum używając bota na swojej postaci.

Wybacz, mnie wtedy nie było w Ekipie. Nie wiem co pisały osoby przede mną.

Tutaj pytanie do administracji: jaką karę poniósł Eklerq, prócz tygodniowego bana na postać? Ponieważ taka kara dla osoby, która jest w ekipe, a bimba sobie na regulamin to przecież to jest śmieszne :(
Odkąd jestem w Ekipie był to pierwszy przypadek, w którym złapałem członka teamu na używaniu botów. Dopiero później Santano napisał mi, że kolejnym razem mam dać delete, bo osoby z teamu za użycie jakiegokolwiek bota dostają delete. Miała zostać taka decyzja to została.

Przykładem są postacie Robert Prawandowski, czy też Kristjano Rolando.
Zwykły szary użytkownik, czy osoba nowa, która zalogowała na serwer od razu dostałaby namelocka.
Przykład podobnych nicków, za które namelock jednak się należy, lol.
[07/07/2014 10:12] Eklerq -> Trynkiewicz Mariusz was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
[05/07/2014 10:38] Rinson -> Aron Obama was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
[30/03/2014 01:14] Eklerq -> Barbara Kwarc was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

Podobnych nicków za które poszły namelocki jest od cholery, podałem przykładowe.

Jak widzicie ekipa ma swój regulamin, którego nie przestrzega i ma go głęboko w dupie.
Mogę się założyć, że na forum równie dobrze łamie regulamin, bo przecież czego można się po nim spodziewać :confused:
Pozdrawiam.
10:47 Robert Prawandowski was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
10:47 Kristjano Rolando was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

Przestrzegamy regulaminu. Skąd mam wiedzieć jakie są WSZYSTKIE jego postacie, na które np. nie logowałby się od 3 lat?

Nie dopatrzyłem się nadużyć na forum. Jeżeli ktoś zauważy jakieś nadużycia w grze/na forum proszę kierować PW wraz z dowodami do mnie.

Pozdrawiam.
Liczę, że jestem odpowiednią osobą, która mogła coś w tym temacie wyjaśnić.
Również pozdrawiam.

Żeipap Polak
19-07-2014, 11:02
Proszę o dowody, że notorycznie łamie regulamin (bo skoro napisałeś, że na każdym kroku tak jest to jest to notoryczne).

Tak jest to jest to?
Notoryczne, ponieważ te postacie zostały na 100% założone już gdy Eklerq miał pozycję w grze, powienien znać regulamin.

Ja na początku nawet nie wiedziałem, że ta postać należy do Eklerq. Nie mniej jednak został ukarany jak każdy inny gracz używający jakiegokolwiek bota.

No właśnie, został ukarany jak normalny gracz, a to przecież osoba z ekipy :C
Więc równie dobrze mogłeś mu przedłużyć bana :)

Wybacz, mnie wtedy nie było w Ekipie. Nie wiem co pisały osoby przede mną.

Co nie oznacza, że poprzednie posty się nie wliczają w to co ktoś kiedyś pisał, bo chyba dla picu by się nie pocił nad napisaniem.

Odkąd jestem w Ekipie był to pierwszy przypadek, w którym złapałem członka teamu na używaniu botów. Dopiero później Santano napisał mi, że kolejnym razem mam dać delete, bo osoby z teamu za użycie jakiegokolwiek bota dostają delete. Miała zostać taka decyzja to została.

To widocznie jesteś mało w grze, bo Eklerq codziennie boci, ale po co go sprawdzać, przecież to osoba z ekipy, nie łamie nigdy regulaminu. :)

10:47 Robert Prawandowski was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.
10:47 Kristjano Rolando was banished because of Nick Nawiazuje do znanej osoby.

Jeszcze jakbyś tak logował do gry i sprawdzał jego postać Dan Bilzerian, który prowokuje na Game-Chat to byłoby super.

Przestrzegamy regulaminu. Skąd mam wiedzieć jakie są WSZYSTKIE jego postacie, na które np. nie logowałby się od 3 lat?

Przecież masz możliwość sprawdzenia postaci na koncie, lol.
A te jego postacie były robione już po dostaniu pozycji, więc żadne 3 lata :)

Nie dopatrzyłem się nadużyć na forum. Jeżeli ktoś zauważy jakieś nadużycia w grze/na forum proszę kierować PW wraz z dowodami do mnie.

Jak my mamy zauważyć nadużywania moderatora, jak nie widzimy co On robi?
Wiemy tylko jak już nam da kartkę.
Może tak sam wejdź w moderowanie forum, zoabcz posty usunięte przez niego itd :)

Liczę, że jestem odpowiednią osobą, która mogła coś w tym temacie wyjaśnić.
Również pozdrawiam.

Yep.

Sir Krystian
19-07-2014, 11:41
Wiadomo nie od dziś,że tutejsza ekipa jest inaczej traktowana.
Śmiech na sali...
My mamy zgłaszać nadużycia jeśli ich nie widzimy o co tu chodzi xD
Ja jako tutor wraz z Trepq'iem bylibyśmy godnymi reprezentantami ekipy apo...

Pozdrawiam

Pikej v69
19-07-2014, 11:45
Trepq by się nie pieścił i dał perma za rakie zachowanie :/
Przecież nie od dziś wiadomo, że tutaj są równi i równiejsi, więc nie dziwi mnie to. To już wiem, co Eklerowicz robił grubo po 3 w nocy hehe ;)

Śmiech na sali.

karol_marczak
08-08-2014, 18:16
Norma, zawsze na forum jest ktoś NAD NIMI a niby jest równość, ale tak się przyjeło jest garska boszków i O :(

Palldino
08-08-2014, 19:24
no wlasnie hmm..
dlaczego? Tutaj nie ma odp kogos z adminkow:confused: (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=125171)

CZEKAMY oki

Zarexoholik?
08-08-2014, 19:50
Osoba, która pilnuje by gracze nie używali botów, a sama ich używa - na tym można by już zakończyć. Niestety na terenie UE nie ma kary śmierci, bo w takim przypadku tylko ona by była adekwatna. Jednak jakaś kara musi być!

Ero Senin
08-08-2014, 19:56
Jeżeli faktycznie używał bota na własnej postaci to moim zdaniem powinien z miejsca zostać pozbawiony pozycji.

Sasha Rookslayer
09-08-2014, 04:32
Banuje ludzi za bota, a sam używa/ używał programów wspomagających grę. Został przyłapany na gorącym uczynku, więc jakieś konsekwencje powinien ponieść.
Administracja zbanowała mu postać, no i? Już minął ban i dalej będzie używał botów, wielka mi kara!

Nie wiem jak go ukarać, ale sam ban na zwykłą postać, która złamała regulamin nie wystarczy, tym bardziej, że dana osoba ma pozycje.

Proponuje coś innego, co? Nie wiem..

Erken
09-08-2014, 07:17
to ze jest rudy, nie znaczy ze moze uzywac botow kurde
powinni jego za to ukarac - wyrzucic go z pozycji gma kurde
pozdrawiam cieplutko

Rekrut
09-08-2014, 09:31
Używał bota ale kary nie dostanie (przecież jest w ekipie). Tak ciężko to zrozumieć? Gdyby miał zostać ukarany to już dawno by wyleciał. Ktoś mi pisał, że jeszcze raz takie coś i wylatuje ale następnego razu nie będzie bo się będzie pilnował ;) :D

Przecież Sciex z Xelixem też jechali na cave bocie i co? Jeszcze zrobili kbota :D BEKA

Pink Floyd
09-08-2014, 13:08
Jeżeli zostanie przyłapany, to dostanie karę.
Skąd macie informacje, iż takowej kary nie będzie?

Dodam jeszcze to, co napisał Rinson:

Egzekwuje regulamin, bo taki ma obowiązek (ze względu na swoją posadę).
Podczas gry na prywatnej postaci nie ma możliwości egzekwowania regulaminu, także nie może sam siebie zbanować.

Nie spotkałem się z żadną sytuacją, w której Eklerq łamał regulamin.

Pozdrawiam.

Goldi
09-08-2014, 21:14
Jeżeli boci się będąc w ekipie powinien polecić delete oraz utrata posady nie wiem nad czym tutaj jest ta dyskusja.