View Full Version : Illuminati, a Templariusze z Assassin's Creed
Tak sobie myślałem grając w Assassin's Creeda: A co jeśli Templariusze to Illuminati? Templariusze przecież przyczynili się do stworzenia leków, różnych rzeczy jak m.in Animus i dzięki tej swojej wiedzy chcą zawładnąć nad światem + dochodzi do tego duża firma Abstergo no i nie zapominajmy o kawałku Edenu czyli o Rajskim Jabłku który truje myśli wszystkich, którzy na niego patrzą, więc oni poprzez próbę znalezienie tego rajskiego jabłka chcą zapanować nad światem, więc jak myślicie? Templariusze to Illuminaci?
No i nie zapominajmy o najważniejszym:
http://i60.tinypic.com/t8avd5.jpg
Nie, nie miałem takiej rozkminy po zielonym :p
Piszcie co myślicie na ten temat.
No własnie - co jeśli Templariusze to Illuminaci ?
?
?
Odpowiedź na to życiowe pytanie nic nie zmieni ani w moim, ani w waszym życiu.
Ale.. generalnie wg. mnie bardzo prawdopodobnym jest, że właśnie Templariusze ukształtowali religię chrześcijańską dla własnych widzimisię.
Kod Da Vinci - w wielu filmach przedstawiane są pewne wydarzenia, które nigdy się nie wydarzyły, opisywane są miejsca i kultury, o których świat nie słyszał.. Często utożsamiam film z rzeczywistością i równie często stwierdzam, że ten czy tamten motyw z tego i tamtego filmu jest bardzo prawdopodobny(choćby filmy o cywilizacjach pozaziemskich, niespotykanych technologiach, apokalipsach..).
Nie wyobrażam sobie by pisarz ot tak pod wpływem weny napisał powieść, w której niszczy fundamenty religii i jeszcze "załącza" w nim motyw Leonarda Da Vinciego, którego wynalazki(wiele z nich ocenzurowano, zniszczono - nie pozwolono by służyły całej populacji) znacznie wykraczały poza wiedzę i możliwości tamtych czasów.
Kto wie ***** :D może fucktycznie, religia przedstawiona w powieści nie jest fikcją, lecz dla naszej świadomości była detalicznie kształtowana wieeele lat przez pewną grupę ludzi.
To jest ***** tak szeroki wątek, że tu trzeba wolnej hawiry, spokoju, flaszki, no i ludzi chętnych podyskutować w tą stronę.
Colinovsky
18-08-2014, 12:24
Też się trochę interesowałem jakiś czas temu tym, co związane z Illuminati, a jeszcze wcześniej też czytałem trochę o Templariuszach jako, że Assassin's Creed strasznie mi się spodobał. Jednakże nie doszukiwałem się połączeń pomiędzy tymi dwiema "organizacjami" (czy jakkolwiek to nazwać).
W internecie większość tego, co znajdziemy o Illuminati, to bezsensowne doszukiwanie się symboli, w większości miałem wrażenie że ludzie popadli po prostu w paranoje i doszukują się albo na siłę czegoś, co mogłoby znaleźć się zupełnie przypadkiem, np. w teledyskach, albo sami sobie domyślają jakieś własne spiskowe teorie. Słowem mówiąc, ludzi po prostu poje**** na tym punkcie, tak więc przestałem się tym interesować, bo źródła były moim zdaniem zbyt niewiarygodne.
Odnośnie templariuszy, wiem że ponoć istnieją od na prawdę wielu wieków i niby mają wpływ na to wszystko co działo się w historii, chociażby w średniowieczu, a podobno nawet i wcześniej. Niby wszystko zaczęło się mniej więcej w tych czasach co krucjaty (jeśli mnie pamięć nie myli), więc powiązania religijne były tu cały czas.
U Illuminati te powiązania religijne, to zwykle wplątywanie szatana gdzie tylko się da (o tu jakiś obrazek satanistyczny, o tu jakaś figurka czy ch** wie co jeszcze, a tu jeszcze jakieś wypowiadanie "1, 2, 3" po 3 razy (i wychodzi nam 666) itd. itd.). Nie wiem akurat co o tym myśleć, bo po tym wszystkim co się już naczytałem, a czego w większości nie pamiętam, uważam po prostu że wszystko co znajdujemy w internecie o Illuminati (bądź większość po prostu), to bujda.
Czekam aż ktoś bardziej obeznany coś napisze, bo ja nie wiele wniosę do tematu. :P Może coś sam poczytam jak się temat troszkę rozkręci.
PS. Temat założony po godzinie 5, to faza już musiała być jakaś, co? ^^
PS. Temat założony po godzinie 5, to faza już musiała być jakaś, co? ^^
Zależy jak na to spojrzeć... Bo akurat zabiłem templariusza, którego Al-Mualim kazał mi zabić i w scenie, w której z nim rozmawiałem pokazał mi to Rajskie Jabłko i opowiadał o nim i jakoś tak mi się to nawinęło z Illuminatami :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.