Zaloguj się

View Full Version : Nowo otwarta sala eventowa - HAHAHAHAHHA

'Boonek'
25-08-2014, 08:23
po zapoznaniu sie z tym co jest w srodku, przemysleniu pewnych aspektow i nie wiem jeszcze co powiem tak - HAHAHAHHAHAHAHHA

Po co w ogole to zrobiliscie i kto bedzie tego uzywac?XD bo jak sadze nikt no moze bart sobie wymieni pkt ktore uzbieral od samego poczatku eventow na bh XDD ilosci pkt ktore dajemy za itemy sa kolosalne wzgledem ich wartosci a ponadto teleporty do miejsc na mapie w ktore dochodzi sie w 2/3 minuty max? XD i to za tyle pkt ... nie no ludzie ***** czy wy to robicie nam na zlosc czy zeby jeszcze bardziej sie pograzyc.. blagam zmiencie to nim kazdy tam wejdzie bo kompromitacja w chuj

Dodam tylko, ze w poziomie zenady ta sala prawie(bardzo malo jej brakuje) dorownuje questowi squida...

/a i zeby nie bylo, ze pierdole a sam chuja bym pewnie wymyslil powiem jak ja bym to rozegral: otoz itemy ktore sa na dole bylyby wymagane do wejscia w tp wyzej (raz oddajesz i chuj mozesz wchodzic do woli), teleporty nie prowadzilyby do miejsc na mapie do ktorych samemu mozna sobie dojsc i to bez wiekszego problemu, lecz do NOWYCH RESPOW, dodatkowo kazde wejscie wymagaloby pewnej ilosci pkt eventowych (np. 200, NIE 20.000 :X)

Dideek
25-08-2014, 08:34
eventów pvp czesciej nie ma niz sa, miejsca do ktorych prowadza teleporty szybciej dobiegne niz sie tam przeniose, liczby za itemy z dupy, propsuje administracje, polecam to zmienic %-)

#Lordzik#
25-08-2014, 08:35
No jest śmieszkowo. Wyspa może konkurować z misjami Squida ;]

Rzeczywiście, nie dość, ze kolosalne wymogi tych punktów to jeszcze nagrody iście komiczne. Wyczuwam ingerencje Squida aka Mareckiego XD.

Karmazyn wyliczył, że żeby zarobić na uw musiałby rok doginać na te pvp eventy, gdzie na takie uw zarobi w parenaście dni na np. Elfach Executionerach.

Kolejny aspekt to to, że ok niech będą te wymogi kolosalne, ale prawdą a Bogiem tylko elitarny rycerz sobie może pozwolić coś zakupić, ponieważ to ek'i mają najebane tych punktów z pvp eventów a magiczna to chyba, ze 3 lata będzie zbierać, heh.

No chyba, że zaskoczycie mnie dobrym balansem, który wyrówna szanse i zrobicie częstsze te pvp eventy, bo raz na tydzień to trochę ubogo.

Liczę także na jakieś inne sposoby zdobywania sporej ilości tych punktów, a nie pvp eventy, które i tak wygrywa ek oraz siedzenie całych dni i nocy na serwerze.

Następne na co liczyłem to jakieś respy dla ed/ms (czy tam dla każdej profesji), które były tak głośno zapowiadane, ale jak zwykle kończy się na obietnicach. Mam nadzieje, że się tym zajmiecie.

Na ten czas, dla mnie osobiście to wyrzucony na marne czas na tą eventową wyspę.
W tym okresie można było dawno balans zrobić, ale oki nie mój w tym interes.

Goatee
25-08-2014, 08:43
teleporty nie prowadzilyby do miejsc na mapie do ktorych samemu mozna sobie dojsc i to bez wiekszego problemu, lecz do NOWYCH RESPOW

Tylko jeden mały szczegół. Nowych respów nie ma a najprawdopodobniej będą za 2 lata jak naszej szanownej Administracji dotrze do łba, że marnują czas na durne pomysły z których nikt nie będzie korzystał. Większość serwera pomyśli pewnie tak jak ja. W dupie mam już te eventy które i tak ciągle są przesuwane a jak już się odbędą to idą 4 osoby XD Jak mam zbierać prawie 2 lata te pkty aby kupić śmieszne uw to mam już wyjebane w to. Gdzie na Exe zarobię sobie kasę w tydzień lub dwa to chyba coś jest nie halo? Prawda?

08:52 You see a signYou read: Pokoje z Trainer Shooterami na Expgard..
08:52 Nie masz wystarczajacej ilosci punktow eventowych. Ten teleport kosztuje 6000 punktow. Aby sprawdzic stan swoich punktow eventowych wpisz !epoints.

Nie no, SERIO? XDDDDDDD

Santano
25-08-2014, 09:50
Jasne. Trzeba dużo punktów, aby zdobyć poszczególne przedmioty/teleporty.
Tylko powinniście wziąć pod uwagę fakt, że PVP Event nie jest jedynym eventem, z jakiego planowo są do zdobycia punkty eventowe - planujemy wprowadzić dużo zautomatyzowanych źródeł zdobywania tych pkt. Tylko dajcie nam na to trochę czasu.

Teleporty sami proponowaliście. Tutaj nie wińcie mnie. Są drogie, gdyż po zdobyciu wszystkich tp przewidziany jest spory bonus.

drako12
25-08-2014, 09:57
Dodajecie te dodatki itp, a eventy pvpe dalej nie sa automatyczne, mojego przedzialu nie bylo juz ogolnie z 5x xDD a dla ludzi 2750-4000 maja 2x wiec jaki tu sens???????
Smiech!!!!

'Boonek'
25-08-2014, 10:18
Tylko powinniście wziąć pod uwagę fakt, że PVP Event nie jest jedynym eventem, z jakiego planowo są do zdobycia punkty eventowe - planujemy wprowadzić dużo zautomatyzowanych źródeł zdobywania tych pkt. Tylko dajcie nam na to trochę czasu.

Teleporty sami proponowaliście. Tutaj nie wińcie mnie. Są drogie, gdyż po zdobyciu wszystkich tp przewidziany jest spory bonus.

Szkoda tylko, ze od dupy strony sie za to zabraliscie... zamiast poprawic balans, zrobic automatyczne eventy i cos do zdobycia pkt to daliscie ten pkt eventowy ktory stal sie kolejnym powodem do beki / Sami proponowali tp? No tak, ale nigdzie nie bylo mowy o placeniu a jesli nawet byla (nie chce mi sie szukac tematu) to na pewno nie za taka cene zią

Erken
25-08-2014, 10:50
tp na miejsca sa slabe xD, za uw 45k e pointow troche duzo

Goatee
25-08-2014, 10:51
Szkoda tylko, ze od dupy strony sie za to zabraliscie... zamiast poprawic balans, zrobic automatyczne eventy i cos do zdobycia pkt to daliscie ten pkt eventowy ktory stal sie kolejnym powodem do beki / Sami proponowali tp? No tak, ale nigdzie nie bylo mowy o placeniu a jesli nawet byla (nie chce mi sie szukac tematu) to na pewno nie za taka cene zią

No trochę bekowe te ceny jak mam zapłacić 6k pkt aby dojść na trainery exp gdzie z temple w city dobiegnę tam w mniej niż minutę XD Ceny z dupy Santano ;/

Rekrut
25-08-2014, 12:20
No powiem ze teleporty na respy są bardzo drogie ale moje pytanie takie. Czy za każdym razem płaci się czy tylko jednorazowo i mamy stały tp na resp? Jeśli tak to spoko a jeśli nie to lipa w chuj :|

Sasha Rookslayer
25-08-2014, 12:36
Jeżeli faktycznie będzie dużo zautomatyzowanych źródeł zdobywania eventowych punktów to punkty będą właściwe i ilość nie przestraszy graczy. Faktycznie, Santano mógł pierw te "zautomatyzowane źródła" wprowadzić, bo teraz gracze się denerwują i mają rację, bo na dzień dzisiejszy, aby zdobyć tyle pkt trzeba nie lada zachodu.

Yagami
25-08-2014, 12:47
No powiem ze teleporty na respy są bardzo drogie ale moje pytanie takie. Czy za każdym razem płaci się czy tylko jednorazowo i mamy stały tp na resp? Jeśli tak to spoko a jeśli nie to lipa w chuj :|

Za tp płaci się jednorazowo.

Nevari
25-08-2014, 13:32

Po zdobyciu wszystkich TP przewidziany jest : SPORY BONUS.

Wszystkie TP (procz wejscia na OTS Quest II) kosztuja 59,000 event points.

W tydzien mozemy GORA zdobyc 1000 (I moze zdobyc to Bart :D), poniewaz PVP jest dla h.lvl 2x w tygodniu, dla lov tylko raz.

Czyli Bart żeby 'spory bonus' odblokowac musi 59 tygodni wygrywac 2x pod rzad. XDDDDD (Nie wiem ile kosztuje TP na ots quest 2)

Daremne...

BAŁT
25-08-2014, 17:22
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !

a miały być za to badziewie zdejmowane fragi !
Jak to maja być takie nagrody to nie ma sensu faktycznie lazic na te eventy jedyny + to kilka % expa za freee jak sie wygra ;)

Colinovsky
25-08-2014, 18:17

Od dupy strony? Wiesz ile płaczu było, że ludzie mają punkty i nie wiedzą co z nimi zrobić, na co będą mogli wydać, kiedy, ile itd.? Teraz wiecie i dalej ból dupy, nie za dużo wymagacie? Wszystko w swoim czasie, to nie jest przecież koniec tego wszystkiego, co będzie dodane, dajcie im trochę czasu, to też są ludzie i robią to wszystko dla Nas, graczy. Poczekajcie, jak skończą to ocenicie. Tak samo Santano wczoraj mówił, że nie wie czy ceny są dobre i być może zostaną zmienione, mówił to przed otwarciem wyspy. Nie da się zrobić czegoś idealnie za pierwszym razem, bez żadnych prób. Na błędach się zwykle najlepiej poprawia by uzyskać efekt idealny.

Jeżeli faktycznie będzie dużo zautomatyzowanych źródeł zdobywania eventowych punktów to punkty będą właściwe i ilość nie przestraszy graczy. Faktycznie, Santano mógł pierw te "zautomatyzowane źródła" wprowadzić, bo teraz gracze się denerwują i mają rację, bo na dzień dzisiejszy, aby zdobyć tyle pkt trzeba nie lada zachodu.

Widziałem dzisiaj wyliczenia na GC. Na UW trzeba wygrać 91 eventów pvp :D Licząc, że będzie jeden tygodniowo, potrzeba nam blisko dwóch lat na uzbieranie, o ile wszystko wygramy. Ale po co patrzeć w ten sposób, skoro tak jak powiedziałem i tak jak mówi Santano, to nie jest jeszcze skończone :D Dajcie im czas, starają się a Wy tylko chcecie więcej, to jest śmieszne. xd

Shabus.
26-08-2014, 00:18
Tyle mądrych głów, a taka chujnia xd
Nie wiem dlaczego na tym ots wszystko idzie tak jakby w zwolnionym tempie... Te uzupełnienia powinny być dodane od razu lub w max odstępie tygodnia, a założę się, że na resztę poczekają ludzie jeszcze kilka miesięcy ;l

Niby coś się dzieję...

Erken
26-08-2014, 08:51
znowu jest zamknięta :d

[Rinson] Już otwarłem.

Ktoś II
26-08-2014, 14:57
A co Wy na to, żeby pvp eventy nie odbywały się 7x w tygodniu ale np. 14?

zii_twardziel
26-08-2014, 15:05
A co Wy na to, żeby pvp eventy nie odbywały się 7x w tygodniu ale np. 14?

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1139683#post1139683
Jak wejdzie w życie automat to mogą być po 2x dziennie dla każdego przedziału, ale po co? :| Póki co więcej eventów na pewno nie będzie bo Rinson zwyczajnie nie wyrabia, a Ekler czy Crayon mają to w dupie.

znowu jest zamknięta :d

[Rinson] Już otwarłem.

Wejście do teleportu zamyka się co restart.