Zaloguj się

View Full Version : Odnośnie Squidowskich misji

zii_twardziel
26-08-2014, 12:35
Witam! Dzisiejszej nocy wpadł mi do głowy pewien pomysł, który być może Wam się spodoba i uczyni misje Squida wykonalnymi bez potrzeby ingerencji w same misje. Moim zdaniem wystarczy, że pomnożymy % wszystkich wypadających klejnutek x2. Oto przykład: Z Bally wypadają 4% nutki, a po zmianie wypadałyby 8% i tak z każdym potworem, z którego dropią. W dzisiejszym systemie nie jest problemem uzbieranie 5ciu - 7% klejnutek(35%), po edycji ich suma wyniosłaby 70% czyniąc misje znośnymi.

http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1132973&postcount=1
lista potworów, z których dropią klejnutki wraz z %

@edit
Oczywiście zapomniałem dodać sondy. Mógłby ktoś?

Ja jestem na nie, byla juz propozycja z laczeniem nutek ale dalej jej nie dodali
Łączenie nutek, a zwiększenie procentów to dwie różne bajki, poza tym z tego co pamiętam wtedy Marecki siał spustoszenie na apo, a nie Santano. To, że poprzednia propozycja nie weszła w życie nie oznacza, że z tą będzie tak samo, a Twój argument to papier toaletowy.

Sasha Rookslayer
26-08-2014, 12:41
A mi jest to już obojętne.. Ile można naprawiać każdą misje.. Tygodniami, miesiącami? Latami? Żałosne są te misje i ulegają poprawieniu każdej misji..

Może i byłby to dobry pomysł.. Sam nie wiem. Każda zmiana byłaby dobrym rozwiązaniem.. Squid i tak najlepszy, wyemigrował gdzieś ***** do Holandii i ma w dupie wszystko..

Ciekawe czy będzie jakaś rekompensata dla ludzi, którzy czekają na misje tygodniami albo miesiącami.. Jestem na Tak.

Rekrut
26-08-2014, 12:51
Dobry pomysł oczywiście i jestem na tak jak najbardziej. 5 nutek po 4% np z bally to jest nic a 8% to już by coś było

Jestem na tak

drako12
26-08-2014, 15:09
Ja jestem na nie, byla juz propozycja z laczeniem nutek ale dalej jej nie dodali

Capitan von Rooker
26-08-2014, 15:43
Jak dla mnie te misje SQUIDA są do dużej poprawki co on myślał że ludzie nie mają co robić i będa latami jego misje robić ? mi to obojętne może być w sumie TAK

Arab
27-08-2014, 00:38
Jestem na tak, może w końcu da się to jakoś zrobić

Żeipap Polak
27-08-2014, 00:40
Najlepiej usunąć te misje i zrobić na nowo, chce Wam się serio w każdej misji zbierać jakieś śmieci? Zamiast mieć urozmaicone misje, a nie wszystkie takie same? :|
Jestem na tak, ale bardziej skłaniałbym się ku zmianom misji.

Anonimowy
27-08-2014, 09:07
Słyszeliście, że 30 misja Squida polega na padnięciu 30x z Red Skullem?

@Topic
Jak dla mnie z tymi misjami już nic nie da się zrobić.

Skała
27-08-2014, 09:40
Na mainie dropię po 5 nutek 8% w ciągu godziny, więc po wprowadzeniu Twojego pomysłu w życie, co misję będę mógł sobie użyć 80%.

Nie wiem czemu wszystkim nie pasują te misje. Ja aktualnie robię 15stą misje na mainie, o ilę się nie mylę, to przede mną jest tylko Don Ja i Sokoleq.

To jest jedyny quest na apo, którego wykonanie nie zajmie paru godzin czy dni. Ja jestem jak najbardziej przeciwko zmienianiu wymaganych ilości danych przedmiotów. Nie po to żarłem krewetki parenaście dni i gasiłem osrane ognisko, żeby teraz ktoś zrobił to w krótszym czasie. Azbest napisał pare mądrych słów na ten temat

nie chce mi się myć 96 razy plate seta, ale umyję go bo i tak nie mam co robić, więc nie narzekam
po prostu robię te misje bez zbędnego napinania się i jest fajnie
każda rzecz ma swój czas

Jedynym nieporozumieniem tego questa jest to, że dużo misji jest zbugowanych i trzeba czekać lata świetlne na ich naprawienie. Santano powinien pomóc Squidowi w pisaniu kodów, ale ilości i nutki powinny być pozostawione bez zmian.

Nie rookuj się, tylko wbijaj lvl i wtedy pogadamy . Masz mały lvl i mnie to nie dziwi, że ilości pasują Tobie.

^ Stary, pierwsze 17 misji miałeś takie same wymagania jak ja, gdyż misję z soulami rozpocząłeś na poziomie mniejszym niż 500. Jak dotychczas można powiedzieć, że ide Twoimi śladami. Owszem możesz powiedzieć, że wiedziałem kiedy używać nutek, ale to już nie moja wina, że nie umiecie trzymać buzi na kłódkę i płaczecie o co drugą misję na forum. Z resztą takie jest zadanie osób, które przecierają szlaki. Macie najtrudniej i tu się nie ma co dziwić.
Mówisz, że mam się nie rookować... Zrobiłem to dla eventu pvp rzecz jasna. Być może nie wiesz, ale żeby wykonać 13stą misję musiałem przejść przez bramkę 200lvl. Jak będzie potrzeba, to zrookuje się nawet do 15 poziomu.

A misja z bananami? Jak dla mnie może być nawet utrudniona dziesięciokrotnie. Będzie mniej osób, które zdecydują się wykonywać questa.

Płaczesz to Ty
xD

od 300 lvla zwiększa się liczba w każdej misji

Od 500 lvla dopiero zwiększają się wymagania.

Gdzie płaczemy o "co drugą misję"? Nie widzę tematów takich, jedynie o ilość zbugowanych misji.

Sam sobie odpowiedziałeś.

gwnstopro
27-08-2014, 12:03
Tak na prawdę tutaj do każdej misji trzeba mieć nutek na jakieś 80% by był sens robić którąkolwiek misje. Więc jest to dobra propozycja by z potworków leciał większy % nutek.

L@be
27-08-2014, 16:42
Sensowna propozycja ;) Na dzień dzisiejszy praktycznie nikt tego nie robi... Jestem jak najbardziej na tak!

Sokol from West
27-08-2014, 20:30
A mi jest to już obojętne.. Ile można naprawiać każdą misje.. Tygodniami, miesiącami? Latami? Żałosne są te misje i ulegają poprawieniu każdej misji..

Podbijam. Co 2-3 misja zbugowana.

Może i byłby to dobry pomysł.. Sam nie wiem. Każda zmiana byłaby dobrym rozwiązaniem.. Squid i tak najlepszy, wyemigrował gdzieś ***** do Holandii i ma w dupie wszystko..

Najlepiej coś odjebać, żeby tylko było, a następnie spierdolić ;)

Ciekawe czy będzie jakaś rekompensata dla ludzi, którzy czekają na misje tygodniami albo miesiącami.. Jestem na Tak.

Będzie, jak sobie namalujemy XD

Jak dla mnie te misje SQUIDA są do dużej poprawki co on myślał że ludzie nie mają co robić i będa latami jego misje robić ? mi to obojętne może być w sumie TAK

Przecież wystarczy zmniejszyć ilość i mamy po sprawie.

Najlepiej usunąć te misje i zrobić na nowo, chce Wam się serio w każdej misji zbierać jakieś śmieci? Zamiast mieć urozmaicone misje, a nie wszystkie takie same? :|
Jestem na tak, ale bardziej skłaniałbym się ku zmianom misji.

Sam nie zbieram bananów, bo jeszcze mnie nie pojebało. Śmieszne te misje, a nagrody to same jakieś bezwartościowe itemy. Ja się pytam, gdzie to piekło jest? Ktoś chyba troszkę w chuja poleciał sobie z nas. Nie w każdej misji coś zbierasz. Widocznie autora nie stać na lepsze pomysły.

Nie wiem czemu wszystkim nie pasują te misje. Ja aktualnie robię 15stą misje na mainie, o ilę się nie mylę, to przede mną jest tylko Don Ja i Sokoleq.

Bo są chujowe? To chyba proste i logiczne. Takie misje to gimnazjalista by napisał.

To jest jedyny quest na apo, którego wykonanie nie zajmie paru godzin czy dni. Ja jestem jak najbardziej przeciwko zmienianiu wymaganych ilości danych przedmiotów. Nie po to żarłem krewetki parenaście dni i gasiłem osrane ognisko, żeby teraz ktoś zrobił to w krótszym czasie. Azbest napisał pare mądrych słów na ten temat

Rly? Co mam powiedzieć ja, wbijając ponad 2000 soula przez ponad 2-3 tygodnie? HEHE. Zresztą rób misje na moim/Don'a lvl - wtedy pogadamy. Specjalnie zbiłeś lvl z postaci, chyba tylko po to, żeby nie zwiększać ilości w misjach. Chyba są jakieś granice, a tutaj zostały przy robieniu tych misji przekroczone kilkakrotnie. Przecież to jest absurd. Serio, ten czas co robiłeś te misje to jest nic w porównaniu do naszego czasu spędzonego na tych misjach ;).

Jedynym nieporozumieniem tego questa jest to, że dużo misji jest zbugowanych i trzeba czekać lata świetlne na ich naprawienie. Santano powinien pomóc Squidowi w pisaniu kodów, ale ilości i nutki powinny być pozostawione bez zmian.

Pierwsze zdanie - ok, masz rację. Co do reszty - większej głupoty nie czytałem xD Ilości powinny zostać zostawione? Ciebie to już chyba popierdoliło do reszty(sorry, ale piszę to co myślę - nie chce Cię urazić). Przecież teraz mam jedną misję robić 2-3 miechy? Taka w tym logika ma być, tak? Zabawne i to bardzo :D. Nie rookuj się, tylko wbijaj lvl i wtedy pogadamy ;). Masz mały lvl i mnie to nie dziwi, że ilości pasują Tobie.

Tak na prawdę tutaj do każdej misji trzeba mieć nutek na jakieś 80% by był sens robić którąkolwiek misje. Więc jest to dobra propozycja by z potworków leciał większy % nutek.

Podbijam.

@t

Jak dla mnie zajebista propozycja. Jestem na tak i to jak najbardziej. Szkoda, że pewnie tego nikt nie wprowadzi, a Squid jak zawsze będzie na NIE.

@edit

^ Stary, pierwsze 17 misji miałeś takie same wymagania jak ja, gdyż misję z soulami rozpocząłeś na poziomie mniejszym niż 500. Jak dotychczas można powiedzieć, że ide Twoimi śladami. Owszem możesz powiedzieć, że wiedziałem kiedy używać nutek, ale to już nie moja wina, że nie umiecie trzymać buzi na kłódkę i płaczecie o co drugą misję na forum. Z resztą takie jest zadanie osób, które przecierają szlaki. Macie najtrudniej i tu się nie ma co dziwić.
Mówisz, że mam się nie rookować... Zrobiłem to dla eventu pvp rzecz jasna. Być może nie wiesz, ale żeby wykonać 13stą misję musiałem przejść przez bramkę 200lvl. Jak będzie potrzeba, to zrookuje się nawet do 15 poziomu.

A misja z bananami? Jak dla mnie może być nawet utrudniona dziesięciokrotnie. Będzie mniej osób, które zdecydują się wykonywać questa.

Jakbyś trochę pomyślał to byś wiedział, że chyba od 300 lvla zwiększa się liczba w każdej misji. Zresztą gdzie Ty miałeś takie same wymagania jak ja? XD Sprawdzaliśmy to, więc Twoje tłumaczenia są marne. Płaczesz to Ty, chwalisz się tymi misjami, nie będę pisał ile razy mnie prosiłeś o info do misji. Szkoda, że o tym nie wspomnisz :/ Piszę jakie są misję, bo mam na to wyjebane. Gdzie płaczemy o "co drugą misję"? Nie widzę tematów takich, jedynie o ilość zbugowanych misji. Zacznij od patrzenia co piszemy, a później się wypowiadaj :). Nie rozśmieszaj mnie, że dla eventu XD Dojebałeś nieźle w tym momencie. Chcesz się rookować to się rookuj, kto Ci broni? XD :D

Co do bananów - życzę powodzenia w zbieraniu ich na demcach. Przypuszczam, że skończysz gdzieś za miesiąc :)

Trzeba też było być przy naszej rozmowie ze Squidem - sam pisał, że trzeba expić, by zrobić kolejne misje. Rookując się, zwiększa czas na wykonywanie późniejszych misji. Zresztą Twój wybór :)